Linácska
Ezt nem hiszem el!!! Hogy mindig van valami Levivel!!! Mikor kell mennetek megnézetni???
Tegnap egy csomó mindent akartam írni, de nem tudtam már feljönni. Voltunk védőnőnél, Zsigi 6100 gramm, minden rendben vele. Nagyon vigyázok is rá, irtóra parázok, nehogy elkapjon valamit... Tegnap rá is gorombultam a húgomra, mert az első dolga volt, hogy a kezecskéjét puszilgatta. és mivel nálunk is ezerrel megy a nyáltenger, meg az ökölszopi, jól kiosztottam, hogy legyen már eszén, inkább a hasát puszilgassa. na, jól meg is sértődött.
egykeség: mi ugye 10 évet vártunk Zsigire, volt 6 lombik, 3 vetélés, úgyhogy én már fel voltam készülve arra, hogy akár ketten, akár
örökbefogadással lesz csak gyerkőcünk. Ez utóbbit a férjem nagyon nehezen fogadta el, de végül igen. El is intéztünk minden papírt a Tegyesznél, jelentkeztünk a Gólyahírnél, kaptunk is egy 460-as sorszámot... és vártuk azt a bizonyos telefont. Na, és akkor lett spontán Zsigi. Ezt csak két dolog miatt írtam le:
- mert az a lényeg, hogy a babácskák itt vannak velünk és szerethetjük őket, és ha még testvérkéje is lehet, az csodálatos. De a egykeség nem tragédia, sokaknak elképzelhetetlen csoda családdá válni!!!
-a másik, hogy ha örökbe babát szeretnétek, minél hamarabb kezdjétek el konkrétan intézni a papírokat, tanfolyamot (ha akarjátok, részletesen írok róla priviben, mit hol érdemes), mert jelenleg olyan 3 év tutin a várakozás!
dajkaanyaság: épp a fentiek miatt nekünk is megfordult a fejünkben, hogy mi lenne, ha valaki a családból hordaná ki a bébinket, mert csak a megtapadással voltak gondok... el is mentünk a győri Kaáliba, hátha valahogyan el lehet intézni, mert mindkét nővérem vállalta volna a baba kirhordását. de sajnos itthon nincs rá jogi út!!!! De ha jól tudom, Angliában, Fr.o-ban, Romániában igen!!! és akkor mégis a saját génállományotok, azaz igazi tesóka. Az indok, amiért itthon nem engedik, hogy esetlegesen a kihordó anya túlságosan kötődik a magzatához, kihordott gyermekéhez, és ez később konfliktusokat okozhat!! Hát, szerintem nonszensz, hogy ezt ilyen indokokkal utasítják el, mikor mellette a melegek örökbefogadásának jogszerűsége a küszöbön, a donor magzat kihordása elfogadott, bejáratott dolog!!!!
Szerintem felháborító (mármint a dajkaanyaság blokkolása)! Hiszen akinek minden szerve rendben, csak éppen nincsen méhe v. nem tudja kihordani, nincs más lehetősége babára........
úgyhogy Bikkmakk, Margit, nem feladni, mert vannak lehetőségek a babára, tesóra!!!!
Egyébként a
tesóprojekt nálunk már lassan folyamatban van.... pont a fentiekből kifolyólag....
Csak várjuk, hogy megjöjjön...aztán hajráf!!!!
Bori
Fa ültetésre a legalkalmasabb idő a késő ősz! és mivel még nincsenek nagy fagyok, most a legjobb rá az idő!! Ja, és ilyenkor a legnagyobb a választék is! A barack az egyik legigényesebb fa, nekünk még nem jött be egyszer sem, pedig már vagy 30 fát ültettünk! Nálunk vagy alma vagy cserkó lesz!!!!