Új privát üzeneted érkezett!

Ildi! Nekem ezek vannak itthon: Paramax rapid 500 mg, rubophen, panalgorin (ez állítólag olyan, mint az algopyrin, de ezt szoptatás alatt kaptam, nem tudom terhesen lehet-e). A Paramaxra rá van írva, hogy terhesek is nyugodtan.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nekem a nődokim azt mondta, láz-, ill. fájdalomcsillapítás szüksége esetén a Panadol 500 mg-ot szedhetem.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Látom, azért lassan mindenki oltat :wink:
Vendég
 

 
 

Na ma végig telefonáltam mindenkit.
Reggel kezdtem Kristóf orvosával, hogy mit gondol, azt mondta oltsuk be, nagyon sokan oltatnak, senkinek semmi baja, vagy! Körülötte oltsunk mindenkit, szülőket, nagyszülőket. Itt jött a probléma, hogy én terhes vagyok. Azt mondta akkor a nődoki mondja meg velem mi legyen. Apa mindjárt egy oltásra, Kristófnak kérek időpontot, nődoki pedig azt mondta, hogy engem egyenlőre ne! Alig töltöttem be a 12. hetet, várjunk még, legalább pár hetet, de ha azt mondják itt a járvány azonnal oltatni, kb. 2 hét mire elterjed és akkorra védett leszek, így jön a hűtőbe nekem is egy vakcina. Tegnap este az ismerősöm ugyanezeket mondta. Még annyit mondott a nődoki, hogy 20. hét után nincs min gondolkodni, nincs mire várni. Ezt azoknak írom, akik szintén az őrület határán vannak ettől a vírustól.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok! Én most voltam a védőnőnél. Itt 3 éves korig nem ajánlják az oltást. Mivel Peti nem ehet tojást az ekcémája miatt, neki meg egyenesen tilos. A nőgyógyászom meg azt mondta, hogy én is hanyagoljam.
Persze lehet, hogy a férjem beoltatja magát, majd még meglátjuk.

Jajj, lányok, Peti ma annyira hisztis, hogy szörnyű. Az előbb egy szabályos hisztit levágott krokodilkönnyekkel, zokogással, üvöltéssel, mert nem jöhet ide fel az ágyra a laptophoz. De nem akarom engedni, mert folyton elállítja. Most meg épp a lábamat csapkodja, meg karmol, mert nem engedem. A következő körben meg elmegy majd a malacok ketrecét rázni, meg visítani, amit szintén nem szabad... aztán ha rászólok, és beviszem a szobába, majd megint sírni fog. Már volt ma egy pár ilyen körünk. Ilyenkor rég aludni szokott, de most azt sem akar, akkor is hiszti van.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Gyerkőcöt asszem nem oltatok! Már tudom, miért tiltakozik kézzel-lábbal ellene a gyerekorvos! Van az oltóanyagban 2 olyan antibiotikum komponens, amit TILOS gyerekeknél használni! Ráadásul azt mondja, hogy 2 tű kellene hozzá (1, amivel felszívják és 1, amivel beadják, mivel így csökkenthető a szövődmények kialakulásának kockázata), de csak 1 van a vakcina dobozában! És 3 hónapja áll a hűtőjében az oltóanyag (hisz csak múlt héten engedélyezték a kicsik oltását), azt mondja ezidő alatt akkora változásokon ment keresztül a vírus, hogy nagyon kis %-ban nyújthat már védettséget, ha egyáltalán nyújt!
Így mérlegelve nagyobb a kockázat, mint az előny.
A vakcinán nincs se gyártási, se lejárati határidő!
Azért ez így összerakva eléggé susmusos dolognak tűnik!
Nem csoda, hogy nem akart átmenni az engedélyeztetésen!
A 2 nagyot, aki közösségbe jár, oltatnám, de ezek után nem merem, legalábbis egyenlőre.
Pocakosan meg nagyon félek magamat beoltatni, mert nem tudom, mit teszek a babámmal! De a nőgyógyászom szava lesz a döntő!
Apa nálunk is megkapja a héten, ez nem kérdés!
A gy.dokinak volt már 3, bizonyítottan (megcsinálták a tesztet) H1n1 beteg gyerkőce! 3 nap alatt túl voltak a betegségen és senki nem kapta el a környezetükben!
Fertőtlenítésre mi is nagyon odafigyelünk, aki oviból-suliból- munkából hazajön, azonnal kezet mos Clarasept-tel (már tudják a fiúk, hogy 15-ig kell számolniuk, miközben csutakolják vele a kezüket) és máris átöltöznek!
Majd teszek be egy cikket arról, ha mégis elkapkjuk ( ugye az oltás ellenére is simán megtörténhet), hogy milyen módon lehet a vírusnak keresztbe tenni természetes eszközökkel!
Egyébként (ez csak a magánvéleményem), jó lenne tájékoztatni a babát tervezőket, hogy a babaprojecttel nem ártana várni jövő tavaszig! Mindjárt nem kellene kockáztatni a baba egészségét és azon őrlődni, vajon mi történik vele, ha az anyuka -oltással vagy anélkül- megfertőződik, magas láza lesz stb....
Ja, nem árt, ha tudjátok, hogy a gy.orvosok, védőnők nagy része annyira ellenzi még mindig az oltást, hogy éjszakai fejtágításra rendelik be Őket és ott próbálják mggyőzni őket a maguk igazáról!
Amikor pedig a gy.orvosok elmondják, hogy minden , amit most kérnek tőlük, gyökeresen áthágja az eddigi oltási rend valamennyi szabályát, megrándítják a vállukat és közlik, hogy világjárvány van kibontakozóban és ilyenkor minden óvintézkedés, szabály áthágható (ez most nem hírlapi kacsa, tegnap történt a mi gy.dokijainkkal)!
Senkit befolyásolni nem akarok, de nekem ezt pl. fontos volt megtudni!!!

Márti
borossné becz márta
 
 


Ildi!

ALOPYRIN! De vényköteles, viszont nődoki is simán felírja! Hatékonyabban elbánik a magas lázzal, mint a Paracetamol és hosszabb is a hatása! Nyugodtan be lehet venni várandósan is napi 2-3 db-ot!

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti
Na most megint bumm!
Én ma azt olvastam, hogy 20 évre titkosították a vakcina összetételét és a szerződést, akkor honnan tudhatják mi van benne?

Apa ma kiváltott patikába két vakcinát, és rajta van a gyártás is és a lejárati idő is.

De egyébként megértelek, elképesztő ez az őrület! :twisted:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Hali!

ez egyre zavarosabb :shock: kezd már zsongani a fejem a sok érvek-ellenérvektől. nehéz elhinnem, h egy ilyen influenza vírus fogja lebetegíteni a fél világot, de az ördög nem alszik, és én nem tudom mit tegyek. azt hiszem én most kivárok, hisz decemberig úgy sem oltatnám be magam.

Ildi, én is az algopyrint ajánlom, az a leghatásosabb lázcsillapító, és biztos, h a védőnő is adhat receptet.
Vendég
 


Kriszta! Pedig volt már rá példa a történelemben, hogy egy influenza vírus pusztított. Lásd spanyolnátha, ami szintén H1N1 volt, csak másfajta mint a mostani. Kb 50 millió ember halt meg benne. Jó, majdnem 100 éve volt, de sajnos volt már ilyen.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Susy!

A szerződés titkos, de az oltóanyag összetételének leírását megkapták a háziorvosok, hisz nem várhatják el tőlük, hogy olyasmivel oltsanak, amiről az sem tudják, hogy mi az? Pont ez az összetétel az, amitől rosszul vannak a gyerekorvosok!
A másik, ami felháborít, hogy a várandós kismamák oltásáért a gyártó nem vállal felelősséget, hanem azt az oltó orvosnak (háziorvos) kell vállalnia! Ugyanakkor megtiltják a háziorvosoknak, hogy megtagadják az oltás beadását! Most akkor mennyire is biztonságos ez az oltóanyag a kismamákra nézve?
A másik, ha belegondoltok, 1 év alatti gyerekek nem kaphatják meg az oltást! De szinte felszólítják a kismamákat, hogy oltassák be magukat és ez esetben a pici és nagyon fiatal magzat szervezetébe bekerülve az oltóanyag tényleg semmi problémát nem okozna???

No, a Tiéteken van dátum?
Ritka kivétel, de örülök neki!
Eddig mindenki azon panaszkodott, hogy nem volt rajta dátum! 2 napja a hírcsatornák is ezzel foglalkoztak! Egy kismamaismerősnek mondta is poénból a dokija, hogy ha most beoltatja magát, akkor lehet, hogy majd a madárinfluenzát nem kapja el, mert azt ugye ugyanez a cég gyártotta le 2 éve, kaptak is érte 4 milliárdot, az oltóanyag meg a kutyának sem kellett, bár akkor is arról szóltak a hírek, hogy ahogy tavasszal visszatérnek a költöző madarak, a madárinfluenzába fog belepusztulni Magyarország! Abból sem lett semmi!
Nem akarom elbagatelizálni a dolgot, de iszonyúan felfújja ezt az egészet a média! A politikusoknak meg jó is ez, mert addig sem 100 milliós végkielégítésekről és korrupciós botrányokról beszél a nép!
Mindentől függetlenül én nagyon komolyan vesezm, próbálok jó döntést hozni, csak úgy érzem, hogy-bár nyílván mindenki nagyon átrágja ezt, mire egy ilyen döntést meghoz-, határozunk valahogy , aztán már csak az idő fogja eldönteni, hogy kinek volt igaza! Vagyis választhatunk a 2 rossz között! Életemben ilyen nehéz döntést nem kellett hoznom, mióta gyerekeim vannak!
De keresztyén emberként egyszerűen nem vagyok hajlandó azt hinni, hogy egy oltás beadásán vagy nem beadásán fog múlni az életem! Isten kezében vagyunk, akárhogyis lesz!
Viszont kicsit ijesztő a mai hír, hogy 3 gyerek, aki egyszere kapott oltást, nagyon beteg lett és egyiküket már emiatt péntek óta kórházban kezelik!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Ezer éve jártam erre, látom, mindenki megvan, és aggódik, ogy mit döntsön. :( Nem lennék a helyetekben. Nálunk mi felnőttek megkapjuk, és Bene is. Egy orvos barátunk győzött meg róla, hogy nem kell félni a vakcinától, ugyanúgy készül, mint az eddigi szezonális oltások. Azok is nagyon sebtiben, hiszen előbb meg kell jelennie a vírusnak, utána tudják készíteni a vakcinát. (de azt aztán abban a szezonban már nem módosítják) a vírus ugyan módosulhat kicsit, de az alapja nem, és a vakcina abból van.
Villő nálunk nem kapja meg, körülötte mindenki oltva van.
Én azért is oltatok, mert sajnos más betegség kapcsán már szembesültem azzal, hoyg mások akár a házunkban is, mennyire nem vesznek figyelembe alapvető higiénés szabályokat. :(

Pocakosoknak nagyon szép növekedést! Igyekszem gyakrabban benézni, csak most volt/van egy kampánymunkám is. :)

mtunde
 
 


Ezt ígértem Nektek:

Újinfluenza ellen igyon fehérbort! - Orvosi javaslat

2009.11.04 09:48

Retteg az új típusú influenzától, de az oltástól is idegenkedik? Erre a dilemmára egy orvos napi 2 deciliter fehérbort javasol, amelyet akár forralt borként is bevehet. A védelmet nem az alkohol nyújtja, hanem a jó minőségű fehérborokban található Qercetin és Sikiminsav.

Az influenzapánik tetőzésének kezdetekor nyolcvanszor annyi Tamiflu-t vásároltak patikákban, mint egész télen. A Tamiflu a kínai csillagánizs kivonata, a fehérborokban is fellelhető Qercetint és Sikiminsavat tartalmaz - írja honlapján Tihanyi László orvos.

Bertelli professzor már évekkel ezelőtt felfigyelt arra, hogy a jó minőségű fehérborok Qercetint és Sikiminsavat is tartalmaznak, 30-40mg-os mennyiségben literenként. A Tamiflu hatóanyaga kapszulánként 75mg - hívja fel a figyelmet a belgyógyász-kardiológus.

A fehérbor mellett kitűnő Quercetin forrás a tőzegáfonya, amelynek 100 grammja 150mg Quercetint tartalmaz. Az influenza vírusa RNS vírus, tehát benne az örökítő anyag nem DNS. Ahhoz, hogy egy sejtet megfertőzzön, szükséges egy enzim, az RNS függő DNS polimeráz, aminek a segítségével a vírus a genetikai anyagát beleírhatja a megtámadott sejtbe. Ezt az enzimet gátolja erősen a Quercetin.

A vírusnak le kell győznie még egy akadályt, nevezetesen be kell jutnia a sejtbe. Ehhez egy neuraminidáz nevű enzimet használ, amit hatékonyan roncsol a sikiminsav. A Sikiminsav úttal nem untatok senkit, de igen sok fás szárú növény meglehetősen gazdag sikiminsavban - írja honlapján Tihanyi doktor.

Fehérborban az igazság?

Tehát ha a fehérbort kiegészítjük citromos citromos teával (ha lehet fehér teával), akkor a teából és a citromból további fontos anyagok kerülnek be a szervezetünkbe.

A hatásos terápia Tihanyi László szerint: citromos tea, fehérbor (lehet forralt is) és tőzegáfonya kapszula.

A H1N1 vírus régi ismerősünk - állítja az orvos. Idén is itt járt köztünk egy variánsa, amit sokan elkaptak, ill. a védőoltásnak is részét képezte. Ezért valószínűsíthető, hogy a két H1N1-el szemben bizonyos mértékű kereszt védettség is kialakulhat, azaz nem vagyunk teljesen védtelenek ez ellen az új variánssal szemben (az oltottak és a korábban fertőzöttek).

Felnőtteknek tehát napi 2 deciliter jófajta fehérbor, ez bármikor elkezdhető, bátran fogyasztható. Ha pedig amúgy sem kapnánk el az influenzát, akkor is nagyon jót tettünk a szervezetünknek - vélekedik Tihanyi doktor.

http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-313091
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan írok!
Fogyás: Az elmúlt honapok...
09.08. - 7850gr és 75cm
10.13. - 7800gr és 77cm
11.10. - 7760gr és 77cm
Egyébként rengeteget kajál (szinte egész nap) :roll: És mozog is, de ő mindig örökmozgó volt... :lol:

Holnap megyek dokihoz! (Remélem holnap nem akar nála senki szülni... :lol: :oops: )

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Márti, köszönöm, köszönöm, köszönöm! azt, hogy írtál, mielőtt a pánik végleg elözönli az egész topicot.
A fehérboros megoldást a férjem is propagálja pár napja, így mi napok óta esténként fehérborozunk, igen kellemes megoldás. A tőzegáfonya pedig pisilős bajokra is nagyon jó, nekem régen többször volt ilyen (nőgyógyászati fertőzéssel karöltve) és szinte mindig segített.

A H1N1-ről a Nők Lapja elején is van egy cikk, számomra ez volt a leginkább értelmezhető. Röviden arról szól (legalábbis ami számomra új és adekvát megközelítés), hogy a H1N1 világjárványnak várható, ami személyes szinten nem igazán okoz problémát (gyengébb, mint más vírusok, a várható halálozási arány nem tér el a szezonális influenzákétól), de mivel várhatóan sokan fogják elkapni, gazdasági jelentősége van: ha nem oltatod be magad, akkor elkaphatod, emiatt pár napig az ágyat nyomod, nem mész dolgozni (ami kiesés a gazdaságnak), ellenben beveszed a támogatott gyógyszereket. Emiatt a társadalommal, a gazdasággal szembeni felelőtlenség az, ha nem oltatunk. Főleg, mivel ott van a megrendelt oltóanyag.
Kismamaként nekem táppénzt nem kell fizetni, úgyhogy ha nem oltatok sem vagyok teljes mértékben társadalmilag felelőtlen... csak részben.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


liliommanó, ez azt jelenti, hogy Alexander két hónap alatt 9 dekát fogyott (ez amúgy a szeptemberi testsúlyának 1,1%-a). Hát, ezt a 9 dekát okozhatta az is, ha Alexander egy kiadósabbat (vagy nem is annyira kiadósat...) kakilt. Bocs, az előző hozzászólással együtt úgy tűnhet, hogy mindent bagatellizálok, de ha belegondolsz, ez a "fogyás" gyakorlatilag nulla. Teljesen érthető (szerintem) ha egy örökmozgó kisfiú életének ebben az időszakában nem hízik egy-két-három hónapon át. Nézzék meg, persze, hogy minden okés-e, de szerintem te semmiképpen ne pánikolj.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Szalamandra!

Igen, igen! Én is olvastam erről, és van ebben logika is, hisz aki elkapja a fertőzést és napokig nyomja az ágyat, na ahelyett tud majd az igát húzni, aki beoltatta magát!
És mivel nagyarányú fertőzés várható (sorban kepják el majd egymástól az emberek), gazdaságilag tényleg nagy bukta lenne, ha csak úgy hetekre leállnának a cégek!
Ja, és az is megfontolandó, hogy egy vírus vagy kevésbbé fertőz, de súlyos betgséget okoz, sok halálos áldozattal, vagy nagyon fertőz, így viszont kifejezetten enyhe lefolyású megbetegedések várhatóak! Különben egyszerűen kiírtaná magát a vírus!
na most ez az influenza minden jel szerint nagyon gyorsan fertőz...
És igen...még mindig csak 1.5 millio oltóanyagot szállítottak el a gyárból!

Márti
borossné becz márta
 
 


Szalamandra, sajnálom, h pánikként értelmezed az aggodalmunkat, ami nem csak a topicban, hanem az egész babaneten felütötte fejét. :(
Azért egy várandósnak nem ennyire fekete, vagy fehér a helyzet. Mi most nem magunkról döntünk, hanem egy fejlődő kis életről. :idea: Egy hete, h itt töltöm a gép előtt a délutánjaimat, és próbálok informálódni, és örülök, h itt megoszthatom valakivel az aggodalmaimat.
mindegy is, már nem szaporítom tovább a pánikot, eddig sem nagyon írtam, eztán sem fogok.........
Vendég
 


Lányok, nehogy egymásnak szaladjunk itt az influenza miatt :wink:

én magam érdekében döntöttem úgy, hogy tájékozódom, de nem pánikolok (legalábbis megpróbálok) :lol:

Magam részéről szívesen olvasom a pro és kontra hozzászólásokat, szóval engem eddig még senki véleménye nem bántott meg. Sokan vagyunk itt várandós-kisgyerekes anyukák, ez pont az a két csoport, ahol elég sok a kétség, szóval érthető a bizonytalanság. Nem tudom, melyikünk dönt okosan. Magam részéről úgy vagyok, hogy nem merek oltatni, pedig idegeimnek jobbat tenne, de az összes orvos ismerősünk kétséges Lillu és az én oltásom miatt és inkább a nemre hajlik. Így nem merek ellene menni, de engem is aggaszt a dolog.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kriszta,Márti
Tökéletesen egyetértek veletek! Mi most nagyon nehéz helyzetben vagyunk a picurkánk miatt is.

Szalamandra
Pont tegnap hívta fel a figyelmem a nőgyógyász arra, hogy ne nők lapját, storyt és hasonlókat olvassunk, hanem a hivatalos szervek állásfoglalását pl ANTSZ, Who és hasonlók...

Kép
Kép
susytunder
 
 


Az én dokim azt mondta, az első harmadban ne oltassa magát a kismama.

Márti, én azért túlzásnak érzem, hogy az emberek a "babsprojectet" emiatt halaszák el. Be vagyok oltva, egy hét múlva megvan a védettségem, nem hiszem, hogy veszélyeztetem a leendő harmadik babánkat :roll:
Vendég
 


Lányok!
Szerintem se essünk itt egymásnak. Én is szívesen olvasom a pro és kontra véleményeket. Nekem eddig 2 cikk tetszett, tárgyilagosnak és korrektnek éreztem mindegyiket (Mancs okt.29., origo). Engem ezek az igen felé tereltek, de a nőgyógyászom szava dönt. Benne teljesen megbízom, eddig még bármit mondott az úgy volt jó, nekem is és a babának is. Sajnos én is félek, sőt már volt rémálmom emiatt. Most probálok nyugodt maradni, mert a pocaklakónak ez a fontos. Ha nem lennék terhes, már régen beoltattam volna magam. Azért is nehéz nekünk, kismamáknak, mert szerintem érzelmileg mi most sokkal labilisabbak vagyunk (vagy csak én?).

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


nem Gabi, én is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok! Nagyon nagyon, régen jártam erre. De nagyon keveset tudok gép elött lenni... igyekszem vissza olvasni kicsit, kivel mi történt.

Susy jól látok? Gratulálok... :)

Kép
dius87
 
 


Látom nem fogunk elfogyni pocakosok terén sem. :)

Minden pocakosnak minden jót kívánok. :)

Kép
dius87
 
 


Dius
De jó, hogy jelentkeztél! Nekem nagyon sokat vagy eszembe!
Mesélj! Barnabás milyen már? :)
Igen, jól látod, lesz kistesónk, remélhetőleg hamarosan a nemét is kiderítjük. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Na, ma én is megkérdeztem, hogy a mi dokink mit ajánl (miután tegnap elszöszöltünk egy darabig apával a kérdésben, de nem jutottunk semmire - ami nem csoda, de erről majd később). Csak a védőnőt értem el, tőle kérdeztem meg, mi a hivatalos állásfoglalás a mi dokinénink részéről. A következő: ajánlja, felírja, beadja az oltást. Mindkét oltást be kell adni, a h1n1-et és a szezonálist is (hiszen mindkettő influenza), egy-két hét különbséggel. A vírus elsősorban a 10-40 évesekre veszélyes, 40 felett a szervezet már annyiféle vírussal találkozott, hogy kialakult a védettség. Kicsiknek is beadják, de ők kevésbé veszélyeztetettek, amennyiben nem járnak közösségbe. A legveszélyeztetettebbek az iskolások és a dolgozni járók.
A védőnő elmondta még, hogy ha nem akarjuk beoltatni a gyereket, akkor javasolják beoltani a szülőket. Elmondta még, hogy az influenza lecsengése attól is függ, hogy kellően sokan beoltatják-e magukat: ha igen, akkor a vírus kevésbé hatékony, mert a beoltottakat nem betegíti meg, így őtőlük már nem tudják elkapni azok sem, akik nincsenek beoltva. Így a sok oltás védelmet nyújt azoknak is, akik nincsenek beoltva (persze ezzel együtt el kell kerülni a kisgyerekkel a zsúfolt helyeket).
Hát, ennyit tudtam meg, ez elég reálisnak hangzik. Ezek alapján holnap ha időben kelünk elmegyünk a dokinénihez, elmondom neki, hogy Róza másfél hétig volt lázas a 15 hós oltás miatt, két napja van rendben, plusz két hét múlva utazunk pár napra Hollandiába (a védettség kialakulásának ideje két hét), és megkérdezem tőle, ezek függvényében mit ajánl.
Én ebben is, másban is úgy vagyok, hogy mivel halmozottak és ellentmondásosak az információk, el kell dönteni, kinek hiszünk, aztán elvetni magunkat. Én sem az influenzát, sem az ellene való oltást nem tekintem valami borzasztóságnak, van egy betegség aminek sok a szövődménye, ezzel minden ősszel-télen-tavasszal szembe kell néznünk, eddig is így volt, ezután is így lesz. Ez egy vírus a többi közül, és lesz jövőre is új. Akkor újra végigjárjuk ugyanezt a hisztériát? Szerintem a saját érdekünkben szükséges némi józanság és távolságtartás, hogy ne vesszünk el az információk sűrűjében (lásd: Nem látja a fától az erdőt - népi bölcsesség).

És, hogy miért nem látjuk? Volt erről egy írás az indexen, ahol felvetették a média felelősségét: rengeteg, nem megalapozott, ellentmondásos információ jelenik meg a legkülönbözőbb fórumokon, nem csoda, ha az ember elbizonytalanodik. A médiaszociológus ezzel szemben a tudomány hitelvesztését tartja bűnösnek. El lehet rajta gondolkodni, én egyértelműen a média felelősségét érzem, csak meg kell nézni egy híradót, a híreket, az influenzára való reakciókat, hát nem csoda, ha az ember elveszti az agyát. És, nem más f...val verem a csalánt, nekem is van gyerekem és szeretnénk másodikat.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


bocs csajok, hogy ilyen piszok hosszú lett :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Nem bírok magammal muszáj összegezni :) : úgy látom, hogy ha valaki oltat (most nem a kismamákra gondolok, az ő ügyüket én még nem jártam kellően körül), akkor azzal másokat is megvéd, ha sokan oltatnak, erősebb ez a védelem. Elsősorban, úgy látom, ezért pártolják az oltást, és ez nekem logikusnak tűnik. De, aki fél, ez annak is megnyugtató, mert mintegy "potyautasként" élvezheti az oltás védelmét (ilyen leszek sztem pl én).

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Dius,
kérünk képet Barniról!

Nikuc,
nálunk ugyanez, hisztizik a lábamnál, ha nem vele foglalkozom pl. mosogatok, áll és kapaszkodik a lábamba és onnan nyomja :) A laptop nálunk is favorit, szintén csapkodja ha éri és hisztizik hogy odaengedjük :)

Most pár napja meg kapcsolgatja ki-be a TV-t a készüléken lévő főkapcsológombbal... és most már füle botját se mozgatja arra, ha szólok, hogy nem! Eddig még mindig rámnézett olyankor és abbahagyta, vagy legalább átmenetileg abbahagyta, mostmár az sem. Úgyhogy kénytelen vagyok odamenni és elvinni onnan, akkor persze hisztizik :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


BABAVILÁG, BABABÖRZE

Most szombaton, november 14-én, 9.00 – 13.00 óráig!!!!
Helyszín: KFÁMK Közösségi Ház, az Óratoronynál, a posta mellett!!!!


Gyertek el!
:wink:

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Szalamandra,
én is örülök, ha sokan oltatnak, én biztos nem fogok, de így talán körülöttem nem lesz akkora járvány :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Susy
Én is sokat gondolok rád/ rátok. Hogy hogy vagytok. Itt mindenkire!
És mit szeretnétek? :)

Hát Barnuska nagy kópé már! Még nem megy, de már néha áll magától. Amit a kezébe vesz a tuti többet nem fog működni. :)
Persze mindent eldugunk előle, de hihetetlen hogy mindent megtalál. Szinte egész nap pakolhatnék utána, de már elfáradtam benne így napi 2x rámolok össze. :)
4 foga van, 2 napja jött ki az 5. Kettő alul és három fölül. És nagyon tud harapni. Van hogy énekel. A hinta palintát úgy énekli hogy: Hejte, Hejte :)) Nagyon édes. Mondja hogy ana, de mindenki ana, apa is ana. Meg hogy mama. Meg halandzsázik állandóan, és néha kérdezi hogy mé? :)

Amivel nem nagyon tudok mit kezdeni, az az hogy verekszik. De nagyon. Az apját is és engem is üt, és hiába szólunk rá. Ha úgy csinálok mintha visszakapná akkor nekem is a kezemre üt. Ha eljátszom hogy sírok akkor ki nevet. Volt valakinek hasonló gondja? Vagy majd leszokik róla?

És íme a kis-nagy kópé! :)
Kezd egyre rossz evő lenni, és szerintem elég keveset is eszik. De nem látszik rajta. 11-12 kg körül van!

Kép

Kép
dius87
 
 


Dius
El sem hiszem, hogy ő Barnus! mekkora lett!!! :shock:
Nagyon helyes kis srác lett belőle.

Kristóf mar és csíp. Apát simán lefejeli akár mikor, velem nem teszi. Egyszerűen én sem tudok mit kezdeni vele, bár már jobb a helyzet, ritkán csinálja. Sosem látott tőlünk ilyet, nem tudom mi váltotta ki ezt belőle.

Nagyon kislányt szeretnénk, de majd mához egy hétre kiderül, szülinapomra 4d- s uh- ot kértem, úgyhogy egy hét múlva megyünk, nem lenne szebb ajándék, ha kislány lenne, de ha fiú lesz akkor sem hagyjuk a kórházban. Sőt, talán fura is lenne Kristóf után egy lány. :lol:

megjött a kombinált tesztem eredménye, negatív lett! Nagyon örülök neki!

Kép
Kép
susytunder
 
 


susy, gratulálok az eredményedhez!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susy: Gratulálok az eredményedhez! Oltástémában szerintem az a baj, hogy a szakmai szervezetek sem értenek egyet a témában. :D Én nem oltattam volna, mert nem volt megfelelően ellenőrizve. Most 2 millió ember után már ez nem akadály. :D Ha nem lettem most kismama, oltatni fogok, a férjemre rábízom a döntést, P. meg még nem kaphat oltást. Az tény, hogy minél többen oltatnak, annál kevésbé tud terjedni a járvány.

Dius: Hiányoltalak! Hihetetlen, Barnus milyen nagy, és milyen sok mindent mond már!

Én nagyon aggódom P. miatt, mert Ő még csak azt mondja, hogy mamama, meg kiabál, sikít (pl, ha valami szimpatikus állatot lát, úgy fejezi ki, hogy érdekli) brümmög, cuppog, de a szavainkat nem utánozza, viszont megért nagyon sokmindent. A védőnő szerint ez nem baj.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc!

tényleg nem baj! ne aggódj, hol a mozgásuk, hol az értelmük fejlődik jobban, nempárhuzamos a 2 dolog! Ráadásula passzív szókincse lehet, hogy már hihetelen nagy! Vannak babák, akik nem beszélnek másfél éves korukig, ki nem mondanak 1 érthető szót sem, aztán egyik napról a másikra kezdenek folyamatosan beszélni! a barátnőm kislánya csinálta így, de olyan döbbenetes volt, hogy amikor 2 évesen végre beszélni kezdett, akkor minden hangot tisztán ejtett és a mondatokat megfelelő szórendben, a szavakat tökéletes ragozással ejtette ki!
És testvérek között is van különbség-ezen a téren is! Csabi nekem nem egészen 2 évesen felismerte az összes forgalomban lévő autót az emblémájáról és meg is nevezte! Soha nem beszélt pöszén, nem selypített! Lehel jóval később kezdett l beszélni, viszont 2 évesen már tisztán énekelte a Gryllus dalokat!
Berci hamar beszélt, nem is volt más választása, hisz reggeltől estig hallgatta a tesói csivitelését.
Kamillát meglátjuk! Most majdnem 14 hónapos, a kedvenc szava a "Hallo" és közben bármilyen, telefonhoz hasonló tárgy a kezébe kerül, azt a füléhez tartja! De ma pl. meglátta anyukámat és minden átmenet és próba nélkül azt mondta neki: "szia!"
Úgyhogy neki is több van a fejében, mint amit visszaad!

Panndi!

Nagyon nem rád gondoltam, de igazad van, nem fogalmaztam pontosan! Az a legfelelősebb hozzáállás, ahogy te kezeled ezt a helyzetet! ha most akarnék teherbe esni, tuti én is beoltatnám magam-még előtte, hogy ne kellljen később a baba miatt aggódni!
De van nekem egy barátnőm, akit nagyon szeretek, csak sokszor nem értek! most de rögtön akarja a 3. babát ( van egy 3 éves kislánya és egy 1 éves kisfia), de nem oltat se Ő, se a család ( anyukájával egy fedél alatt élnek és ő gyógyszertárban dolgozik, a férje minden nap Pestre jár be dolgozni). a gyerekek hála Istennek nem járnak közösségbe, de így is bőven van alkalmuk megfertőződni! Én nem mernék így felelőséggel babát vállalni,mert mi lesz, ha elkapja 8amúgy is hajlamos minden nyavaját benyelni szegény) az influenzát és egy csírázó élet azzal a magas lázzal... mindegy, nyílvá semmi közöm hozzá és ne az én életem, csak pusztán aggódom értük, de nagyon! És vessetek meg érte, ezt így felelőtlenségnek tartom! Viszont olyannekem, mintha a testvérem lenne és piszkosul nehéz ölbetett kézzel nézni ezt az egészet!

Susy!

Gratula a jó kombinált teszthez!!!
És drukk a kislányért!
Hidd el, fogsz tudni mit kezdeni vele, én már csak tudom! :wink: De nekem is hihetelen furcsa volt, hogy született egy kislányom!
Viszont szülés után éjszaka, aludni nem tudtam a boldogságtól, hogy igen, van egy kislányom! Addig ugyanis jól elfojtottam magamban, hogy mennyire vágyok már egy lánykára!

Márti
borossné becz márta
 
 


Dius!

De jó, hogy felbukkantál!!!
Nekem is épp a minap jutottál eszembe, meg, hogy hogy lehet Barnus! Hát igazi nagyfiú és még mindig nagyon kis helyes!

Márti
borossné becz márta
 
 


Köszönöm nektek Barnus nevében is a dicséreteket. :)

Barnusnak is van játék telefonja, persze azzal nem játszik. De a mienket a füléhez teszi. :)
Tanítjuk az integetésre és hogy "pápá". 2 hétig szinte nem is figyelt rá. Most már magától csinálja ha rájön, de érdekes az integetése a csuklója össze vissza jár, 2x mondta hogy pápá, azóta tátá lett. :)

Barnus rettenetesen apás lett. Ahogy hazajön az apja én megszűnik létezni kb. 2 órára hosszára és utána jön oda. Ha elmegyünk valahova először mindenkitől fél, és sokáig sír alig lehet lekötni a rokonoknál. És akkor is csak az apjához bújik, hozzám csak akkor ha nincs apa. De ahogy meglátja anyukámat, már az apja sem érdekli csak a mama. Pedig azt hittem hozzám fog a legjobban kötődni.

Itt látszanak a fogacskák, ez egy reggeli jó kedvű kép. :)

Kép [/img]

Kép
dius87
 
 


Susy

Én is gratulálok a jó teszthez. És szurkolok hogy kislány legyen!
Barátnőmnek 8 gyereke van (36éves). És a 8ból 7 fiú. Ezek közül van 1 iker és abból lett egy lány. 4 hónapja szülte a 8. babót hátha lány lesz nagyon vágyott még egy kislányra, de kisfiú lett ő is. Szerintem a 9.et már nem vállalnak be. :)

Átolvasgatom mit írtatok az oltásra, én nem szeretném beoltatni Barnust! Van egy bugyuta elméletem. Az hogy ha mindenki beoltatná magát akkor nekünk nem kéne mert nem lesz kitől elkapni.

A héten Barnus 2 napig lázas volt. 38 körüli volt, fürdővel sem tudtam levinni neki. Elvittem orvoshoz, azt mondták semmi baja kicsit piros a torka, még az nap este hányt. És másnapra elmúlt. De sem nem köhögött se nem folyt az orra, semmi megfázásra vagy betegségre utaló jel nem volt. Azóta minden pelenkázásnál mérem a lázát, de már 2 napja láza sem volt.

Kép
dius87
 
 


Felsorolnátok nekem kinél jó a babó? mert nem tudom követ :lol:

Kép
dius87
 
 


Szia Dius !
Barni nagyon helyes ;) és te ? hogy vagy ? akarsz következő babót ? :)


Látom nagy kalamajka lett itt az oltás miatt. Én is eléggé elbizonytalanodtam. Sokat olvasok én is a szabadidőmben, origon találtam cikket, amiben azt írják, hogy eléggé sokan gondolják úgy, hogy csak politikai húzás az egész. Tudjátok lányok a számítógépes vírusokkal is ez a helyzet. Ált. a vírusírtó program tulajdonosai hívják életre ezeket, hogy vegyék az emberek a programot... persze ez a tényeken nem változtat, mind1 hogyan és miként kezdett el fertőzni, van és kész. És én féltem a kisfiam. De kérdés az, hogy védettséget adok e neki azzal, ha mi beoltatjuk magunkat ?! Nem vehetem rá az egész családot akikkel majd kapcsolatba lépünk, hogy oltasson. Aztán ott van az is, hogy ne vigyem ki az utcára ? Mi a megoldás ?

Panndi

mennyibe kerül a vakcina ?

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Dius, mi Lillu kistestvérét február 17-re várjuk, kislány lesz, Léna lesz a neve :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Dius!

Én március 6-ra vagyok kiírva és kisfiú! (viszont szerintem február 27-én fogok szülni)

Márti
borossné becz márta
 
 


nini

Köszönöm kérdésed jól vagyok. 16kgt fogytam, és sokkal jobban érzem, még legalább egy 10estől szeretnék megszabadulni de már egyre nehezebb és az erőm is fogy. De kitartok. :)
Nekem Barnuska bőven elég, nem tervezünk kis tesót és még csak 21 vagyok nem akarok még ennyi időt itthon tölteni, van időm még szülni és még a helyzettől is függ...
Persze élvezem minden percét ahogy Barnusnak cseperedik és nagyon sajnálom hogy már nem olyan kisbaba... imádtam babázni. :)

beneildi

Gratula a babához, nagyon sok kismamánk van. :) Csak úgy potyognak a kislányok, lehet még egy kislányt én is elfogadnék ha ide pottyantaná a gólya. :)

Kép
dius87
 
 


Dius! Mi is babát várunk, április 14re, és remélhetőleg hétfőn megmutatja magát, hogy fiú vagy lány.

Nini: én úgy tudom, hogy 1900 Ft a vakcina és a háziorvos kérhet még pénzt a beadásért. Itt az egyik doki egy ezresért adja be. De Panndi nem is biztos, hogy tudja az árát, mert félév alatti gyerekek szüleinek ingyenes.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nini, én igyen kaptam, ahogy Gabi is írja, szóval passz :)
Vendég
 


Nini
Igen, annyi, amit Gabi ír. Talán picit több, de nincs két ezer.

Márti
Még jó, hogy nem szökőév lesz jövőre. :)

Dius
Ha az én keresztlányomnak fáj a torka ő mindig hány. Lehet nálatok is így lesz. Ne ijedj meg!
Nem semmi 8 gyerek. :shock:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Hoztam egy képet: Kép

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?