Nikuc!
tényleg nem baj! ne aggódj, hol a mozgásuk, hol az értelmük fejlődik jobban, nempárhuzamos a 2 dolog! Ráadásula passzív szókincse lehet, hogy már hihetelen nagy! Vannak babák, akik nem beszélnek másfél éves korukig, ki nem mondanak 1 érthető szót sem, aztán egyik napról a másikra kezdenek folyamatosan beszélni! a barátnőm kislánya csinálta így, de olyan döbbenetes volt, hogy amikor 2 évesen végre beszélni kezdett, akkor minden hangot tisztán ejtett és a mondatokat megfelelő szórendben, a szavakat tökéletes ragozással ejtette ki!
És testvérek között is van különbség-ezen a téren is! Csabi nekem nem egészen 2 évesen felismerte az összes forgalomban lévő autót az emblémájáról és meg is nevezte! Soha nem beszélt pöszén, nem selypített! Lehel jóval később kezdett l beszélni, viszont 2 évesen már tisztán énekelte a Gryllus dalokat!
Berci hamar beszélt, nem is volt más választása, hisz reggeltől estig hallgatta a tesói csivitelését.
Kamillát meglátjuk! Most majdnem 14 hónapos, a kedvenc szava a "Hallo" és közben bármilyen, telefonhoz hasonló tárgy a kezébe kerül, azt a füléhez tartja! De ma pl. meglátta anyukámat és minden átmenet és próba nélkül azt mondta neki: "szia!"
Úgyhogy neki is több van a fejében, mint amit visszaad!
Panndi!
Nagyon nem rád gondoltam, de igazad van, nem fogalmaztam pontosan! Az a legfelelősebb hozzáállás, ahogy te kezeled ezt a helyzetet! ha most akarnék teherbe esni, tuti én is beoltatnám magam-még előtte, hogy ne kellljen később a baba miatt aggódni!
De van nekem egy barátnőm, akit nagyon szeretek, csak sokszor nem értek! most de rögtön akarja a 3. babát ( van egy 3 éves kislánya és egy 1 éves kisfia), de nem oltat se Ő, se a család ( anyukájával egy fedél alatt élnek és ő gyógyszertárban dolgozik, a férje minden nap Pestre jár be dolgozni). a gyerekek hála Istennek nem járnak közösségbe, de így is bőven van alkalmuk megfertőződni! Én nem mernék így felelőséggel babát vállalni,mert mi lesz, ha elkapja 8amúgy is hajlamos minden nyavaját benyelni szegény) az influenzát és egy csírázó élet azzal a magas lázzal... mindegy, nyílvá semmi közöm hozzá és ne az én életem, csak pusztán aggódom értük, de nagyon! És vessetek meg érte, ezt így felelőtlenségnek tartom! Viszont olyannekem, mintha a testvérem lenne és piszkosul nehéz ölbetett kézzel nézni ezt az egészet!
Susy!
Gratula a jó kombinált teszthez!!!
És drukk a kislányért!
Hidd el, fogsz tudni mit kezdeni vele, én már csak tudom!
De nekem is hihetelen furcsa volt, hogy született egy kislányom!
Viszont szülés után éjszaka, aludni nem tudtam a boldogságtól, hogy igen, van egy kislányom! Addig ugyanis jól elfojtottam magamban, hogy mennyire vágyok már egy lánykára!
Márti