jó reggelt!
Látom sok érdekes téma vár megvitatásra
hajrá
higany: nóri, pammut, kokonya (és akik írták.) az oltóanyagban etil-higany (triomesal) van ami állítólag tényleg pár nap alatt kiürül a vizelettel a szervezetből a feladata egyébként a konzerválás és annak a megakadályozása, hogy bármilyen kórokozó elszaporodhasson a vegyületben. A többi védőoltásban (kezdve az egy hetes kori BCG is tartalmazza)És igen, az amalgám ebből a szempontból sokkal több valós higanyt tartalmaz ami fokozatosan válik ki a szervezetben,na de kérdem én annó amikor gyerekként tömték a fogunkat ugyan kit érdekelt? nyakra-főre ezt használták, mert jó tartós. Én a mostani terhességem alatt cseréltettem ki a töméseimet amire a sok okos is azt mondta, hogy nehogy megtegyem, de utána olvastam és azt írták, hogy az a lényeg, hogy pár nap eltéréssel cseréltessek, illetve, hogy csere előtt igyak tejet, hogy minél kevesebb jusson be a nyálkahártyán keresztül a véráramba. De zuzmoo erről biztos többet tud.
zarja: hát elég érdekes az oltáshoz a hozzáállásuk. Nekem a családom felnőtt tagjai akikkel napi kapcsolatban vagyunk (anyukám, férjem) minden zokszó nélkül beoltatta magát, mert azt mondták, hogy semmiképpen nem szeretnék hogyha ők hoznának haza valamit, illetve ha mégis elkapnám, hogy még a gyanú árnyéka se vetődjön rájuk.
Én is úgy döntöttem, hogy amennyire lehet a tömeget elkerülöm és ha tehetem , nem érintkezek azokkal akik nincsenek beoltva. Lehet hogy drasztikus, ha én legyek megértő, hogy ő fél magát beoltatni, akkor ők is legyenek megértők, hogy én meg félek, hogy egy lappangó fertőzéssel esetlegesen életveszélybe sodornak.
Úgy tervezem, hogy próbálok még várni 1-2 hetet és utána oltatok, hogyha ne adj isten beindulna a szülés, akkor kismanó a lehető legtöbb eséllyel indulhasson az életben
Egyébként megelőzésre a heti 1 oscillococcinum nálunk is megy
matrac: nálunk is sima volt mindkét lánynál 10-12 centi vastagot volt és ha valamilyen rejtélyes oknál fogva megáztatta a pisi, akkor 2-3 ezer forint volt pótolni. Szerintem 12 ezer forint nagyon drága egy matracért és a kókusz meg beszívja...szóval szerintem most is sima lesz
bébikomp: szerintem a baba mozgásfejlődését nem segíti, hisz megcsinálja helyette azt amit neki kellene, a balesetveszélyről nem is beszélve.