Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Geri Kérdezted a babakompot. Igen, azaz amit belinkeltél és igen, azaz amit ne vegyél. Felesleges, mert a baba majd megtanul járni akkor, amikor eljön az ideje, addig csak másszon négykézláb, az jó a gerincének. És balesetveszélyes is, amikor elakad (küszöb) valamiben és orra esik vele a manó, esetleges lépcsőkről már nem is beszélve.

Kokonya Az oltóanyag higanytartalmáról írt több oldal, ebben az oltóanyagban állítólag olyan higanyvegyület van, ami kiürül a szervezetből. A 20 év óta bennem levő fogtömésemben is van higany. És kopik. Aztán épp a múlt hónapban volt itt a babanet cikkajánlóban egy cikk higany-autizmus vizsgálatról, nem tudták igazolni. Aszonták: jó lenne, mert akkor ki lehetne küszöbölni. Az oltás hiszti elején terjengtek olyan, de olyan összeesküvés elméletek: chip beültetés, világméretű ember ellenőrzés stb. Égnek állt tőle a hajam! Apukám (belgyógyász) tegnap hosszas fontolgatás után azt mondta, oltassak. Hát amíg eljutok a dokihoz, beszerzem, beadatom, az még pár nap, addig még jöhet valami info. Azt azért hozzáteszem, első terhességemben kaptam a sima influenza vírus ellen oltást, nagyfiam ma 12 éves és olyan normális, amennyire egy 12 éves csak lehet :lol: .
pammut

Kattkat Nálunk sima szivacs volt a kiságyban. Az is megteszi. Míg nem volt a kókusz, addig mindenütt szivacs volt. És nem is valami vastag, mondjuk 3-4 cm. Prímán ki lehet mosni, ha szükséges.
pammut

Móni!

Bocs, hogy kicsit érzékenyen érint a téma, csak nem szeretem, hogy fölösleges baromságokkal etetik a kismamákat! (most nem Rád gondolok, hanem aki ilyet kezd terjeszteni)
Egyébként egy tanulmány kimutatta, hogy valóban emeli a vér higany szintjét a védőoltás. Az amalgám tömés meg 100* jobban. És a legnagyobb higany szintet az oltásellenes, egészségesen táplálkozó szülők gyerekeiben mérték, a sok halfogyasztás miatt! :shock:

Homeo: sztem igenis lehet megelőzésre szedni:

-1 hétig napi 1*5 bogyó Echinacea D6-os (kasvirág)

-1 hétig napi 1*5 bogyó Vincetoxicum D6-os (vadpaprika)

-Oscillococcinum - Heti 1 alkalommal egy tubus.

+ heti 1*5 bogyó Phoshporus 15CH az influenza szövődményeként megjelenő tüdőgyulladásra.

Illetve ha nagyon belemész a témába, lehet választani alkati szert, ami szintén erősíti az immunrendszert.

Ezeket többnyire rendelni kell a patikába, mert nem mindegyik tart. Nekem mázli, hogy az ország legnagyobbja itt van Gazdagréten.

Reni!!!!!!!

Hol vagy? Jobban vagy?????
Vendég

Ja igen, matrac: van 113 hosszú matrac, mert a mienkbe is akkora kellett. De az mondjuk 70cm széles.
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=32

Itt találtam csak linket.

A Novetexnél lehet méretre vágatni, de sanszos, hogy drágább, mint a sztenderd méret:
http://novetex.hu/
Vendég

Viki, Geri: éjjel nem aludtam és agyaltam ezen a mobil légzésfigyelő rendszeren. Nekem az a véleményem, hogy a táblásat ugyan be lehet szerelni a babakocsiba, de mondjuk a hordozóba nem. Illetve a nagymamánál a nagyágyra sem. És ott is fog aludni a baba. Plusz nálunk a légzésfigyu eléggé be volt építve, hogy a madzaghoz még véletlen se férjen hozzá, így úgy gondolom, hogy le a kalappal azelőtt, aki minden nap átszereli a babakocsiba. Én azért vettem kerekes bölcsőt, hogy ha rinya van, ki tudjam húzni a hálóba Noncsit. De aztán rájöttem, hogy nem fogom húzogatni a légzésfigyut, így inkább vettem nagy matracot Lucának és vele cserélek helyet, ha kell!

Ha valóban nagyon tartotok a bölcsőhaláltól, akkor az optimális megoldás a Geri által javasolt mobil ÉS az otthoni táblás. Na de azt meg ki győzi zsetonnal. Sajna egyik fajta sem helyettesíti SZTEM a másikat.
Vendég

jó reggelt!

Látom sok érdekes téma vár megvitatásra :) hajrá

higany: nóri, pammut, kokonya (és akik írták.) az oltóanyagban etil-higany (triomesal) van ami állítólag tényleg pár nap alatt kiürül a vizelettel a szervezetből a feladata egyébként a konzerválás és annak a megakadályozása, hogy bármilyen kórokozó elszaporodhasson a vegyületben. A többi védőoltásban (kezdve az egy hetes kori BCG is tartalmazza)És igen, az amalgám ebből a szempontból sokkal több valós higanyt tartalmaz ami fokozatosan válik ki a szervezetben,na de kérdem én annó amikor gyerekként tömték a fogunkat ugyan kit érdekelt? nyakra-főre ezt használták, mert jó tartós. Én a mostani terhességem alatt cseréltettem ki a töméseimet amire a sok okos is azt mondta, hogy nehogy megtegyem, de utána olvastam és azt írták, hogy az a lényeg, hogy pár nap eltéréssel cseréltessek, illetve, hogy csere előtt igyak tejet, hogy minél kevesebb jusson be a nyálkahártyán keresztül a véráramba. De zuzmoo erről biztos többet tud.

zarja: hát elég érdekes az oltáshoz a hozzáállásuk. Nekem a családom felnőtt tagjai akikkel napi kapcsolatban vagyunk (anyukám, férjem) minden zokszó nélkül beoltatta magát, mert azt mondták, hogy semmiképpen nem szeretnék hogyha ők hoznának haza valamit, illetve ha mégis elkapnám, hogy még a gyanú árnyéka se vetődjön rájuk.
Én is úgy döntöttem, hogy amennyire lehet a tömeget elkerülöm és ha tehetem , nem érintkezek azokkal akik nincsenek beoltva. Lehet hogy drasztikus, ha én legyek megértő, hogy ő fél magát beoltatni, akkor ők is legyenek megértők, hogy én meg félek, hogy egy lappangó fertőzéssel esetlegesen életveszélybe sodornak.
Úgy tervezem, hogy próbálok még várni 1-2 hetet és utána oltatok, hogyha ne adj isten beindulna a szülés, akkor kismanó a lehető legtöbb eséllyel indulhasson az életben
Egyébként megelőzésre a heti 1 oscillococcinum nálunk is megy

matrac: nálunk is sima volt mindkét lánynál 10-12 centi vastagot volt és ha valamilyen rejtélyes oknál fogva megáztatta a pisi, akkor 2-3 ezer forint volt pótolni. Szerintem 12 ezer forint nagyon drága egy matracért és a kókusz meg beszívja...szóval szerintem most is sima lesz

bébikomp: szerintem a baba mozgásfejlődését nem segíti, hisz megcsinálja helyette azt amit neki kellene, a balesetveszélyről nem is beszélve.
stephie

jo reggelt!

vagyok, olvasok, csak határidő nap van!!! Semmi kedvem melozni, Pocaklakó éjjel 6-szor keltett fel :shock: :shock: :shock:
gondolhatjátok milyen állati friss vagyok :? ha a bal oldalt feküdtem az volt a baja, ha a jobbon, akkor az, ha háton, akkor az :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Anita: szívemből szóltál matrac ügyben. :lol: Rejtélyes pisi! Úgyvan! Micsoda szaga van annak a rohadt kókusz matracnak!!!! (hányós szmájli) Bár én most is azt vettem, mert csak abból volt méret és türelmetlen vagyok, de alul gumis lepedő van az ágyon és alatta még nedvszívó pelenkázó alátét is, ami eldobható baleset esetén! :lol:
Vendég

Jó reggelt!!!
1 órája jártam itt, akkor még egyedül zuzmoo járt erre, azóta meg hogy beindultatok!!!
Oltáshoz nem akarok hozzá szólni, én már annyit fecsegtem róla, hogy még én is meguntam magamat.
Az oscilococcinumot én is eszem heti 1szer. meg a rengeteg vitamint. meg sok gyümölcsöt.. Nálunk férjecském szó nélkül beoltatta magát velem... :lol:
Matrac: nekem kókuszmatracom van, de van rajta egy kb 2-3cm-es szivacsréteg is..hogy ez így miért jó igazán nem tudom, de biztos kényelmes lesz! :lol:
Légzésfigyu: igazából nekem csak a fix lesz, nem lesz mobilom..a fixnek a fő funkciója, hogy riasszon és a riasztásnak köszönhetően elvileg a baba újra elkezd levegőt venni..mert ugymond"elfelejtenek "levegőt venni...és a riasztásra"felriadnak" ők is meg mi is.
Tanfolyam: egy baba újraélesztő tanfolyam, ill. egy sima elsősegélynyújtó tanfolyam sosem árt..életeket lehet menteni vele..mert akármilyen gyorsan tépünk ki a helyszínre /mármint mentővel/egy komolyabb helyzetben ha az ott lévők nem tesznek semmit, akkor már mi sem tudunk..lásd pl. egy nyaki ütőeres vérzés vagy egy újraélesztés./jó, csináljuk és még vissza is jöhet, de agya nem biztos hogy marad a hosszú oxigénhiányos állapot miatt/ A másik dolog meg, hogy nagyobb biztonság érzetet ad az anyukának, ha nem azt érzi, hogy egy esetleges vészhelyzetben fogalma sincs, hogy mit kell tennie, hanem azért tudja, hogy mihez fogjon../még ha nem is lesz tökéletes adott lelki állapotban/.
Most talán ennyi..én is mindjárt ellátogatok a mentőállomásra kicsit dolgozni, de majd délután jövök!
Szép napot mindenkinek! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Engem megint valami depi kerülget. Hetek óta vagy kocsim nincs, vagy Luca van itthon, így esélyem sincs eljutni kozmetikushoz. Tegnap belenéztem a tükörbe a lisztes melegítőben, zsíros hajjal... Hát! Randa vagyok! És szőrös. És nagy. A férjem meg ma repizni ment. Öltöny, nyakkendő. Finom illat. Ő olyan jóképű. Minden nő őt akarja. :oops: :lol: :lol: :lol:
Én meg sütni tudok, meg szülni. Remek páros! :lol: :lol:

Baleseti reakció: egyszer egy 18éves srác pont előttem bukott fel motorral. Félreálltam, meg még egy csomóan, odamentek, majd otthagyták. Jó, neki az agyállománya az úttesten hevert, de még csak nem is hívtak fel senkit. Én 20évesen, sokkosan a látványtól leszerveztem a rendőröket meg mindent. Azt pl nagyon belém nevelték, hogy felesleges infoval ne traktáljam a diszpécsert. Ki vagyok, hol vagyok, mi történt. Ha le tudom írni a sérülést, az is jó. Akkor már indíthatják az autót (mert ugye nem mindegy, milyet) utána meg ráérünk beszélgetni, mit lehet tenni. Szóval asszem elég jól reagálok semleges esetben.

De itthon!!! Ha a férjem jobban belevág a kezébe a késsel, csak sipákolok, hogy "Jaj, nyuszi!!!! Mi legyen!!!" :shock:
Vendég

Sziasztok Csajok!
A ház vércukorszintellenőrzés eredménye:
éhgyomri: 4,7
2 szelet tk vajas kenyér + 2 dl tej után 90 perccel: 6,0
És nem vagyok éhes. Este is úgy örült Milán a kenyérnek, hogy meghosszabbította a bulit, 8-tól nyomta éjfélig. :lol:

Ildi, hogy vagy lelkileg?

Boruska, túlvagy a letoláson? (Ami remélem mégsem történt meg.)

Tényleg, Zsizellel mi van? Ritkán jön azt tudom, de most már nagyon régen volt, nem?

Nóri, Neked is köszi a homeos tippeket. Mi szerintem most várakozó állásponton vagyunk a fiúk megszúrása ügyében. Papi megteszi ha kérem, a gyereken meg majd legfeljebb kényszert gyakorlunk mivel ugye betöltötte a 18-at.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zuzmoo, de igen ismétlik majd, fel nem dob a tény, de úgy vagyok vele, hogy nem egész száz napot kibírok a gyerekemért :wink:

Vicky, lehet hülye vagyok, feledékeny, meg szenilis, de én nem emlékszem erre az fw-s linkre, megtennéd nekem, hogy mint a hülyéknek ide vagy priviben felteszed a konkrét linket :lol:

Csilla, én is éhes vagyok, de ezzel most meg kell tanulni együtt élnem. Bízom a fogyokúrás múltamban :oops: Ill. reménykedem benne, hogy sikerül valami normális étrendet kialakítanom, de egyelőre nem igen látom még hogy alakul majd. Mindenesetre reggelire 27 ch ettem csak, mondjuk a kávémról lemondani fájt, de nem nyavalygok. Ez legyen a legnagyobb bajom az életben.

Ronci, ha már látom, hogy 1-2 nap alatt mit sikerül elérnem, majd megírom a tapasztalatokat neked jó :lol:

Vicky, még hozzád lenne egy kérdésem, amíg nem világosít fel az orvos. Anyutól kapok mérőt, azzal mikor érdemes mérni itthon? Hogyan éhgomorra vagy evés után?

Bocs ezért a cukros hsz-ért :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri!
Nyugi, mikor családtagon vagy közeli ismerősön kell dolgozni, mi is reszketősebbek leszünk! Most gondold el, hogy ki mész a kollégádhoz és a fiát kell újraélesztened..vagy azt a kollégát akivel már vagy 6éve együtt dolgozol és számos esetben csináltátok ugyanazt másokkal, amit most vele kell... naggggyon rossz. Jobban félek, hogy nem tudom intubálni, hogy nem tudom megszúrni, hogy valami kimarad, mint egyébként.. pedig nem marad ki semmi, mint ahogy másnál sem, de... Más egy idegen, meg más ha érzelmileg kötődsz valakihez...
Ugyhogy ezzel nem vagy egyedül. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Hm. 3 gyerekem légzésfigyelő nélkül élte túl a csecsemő kort. Nem tudom, hogy mennyire szükséges :roll: . Azt viszont olvastam, hogy sokszor, ha netán a baba el is felejt levegőt venni, akkor elég, ha felveszik. Nem is szükséges újraéleszteni. Az agy fejletlen ereivel van valami összefüggés. Nem jó a hason altatás és a túl meleg szoba és a túlöltöztetés. A háton altatás sem az igazi, hátha bukik és félrenyeli. A mieink oldalt feküdtek, egy kisplédet tekertem össze, azt tettem mögé és ennek "támasztottam" neki kicsit, nehogy hasra boruljon. Szoptatásonként váltottam az oldalt. Ha meg már tud forogni, akkor úgyis úgy alszik, ahogy ő akar.
pammut

Na megyek takarítani, mert védőnénink jön ellenőrizni, hogy hova kerül a gyerek :shock: Lilla meg még pizsamában van :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!!!
Az fw-s link fent van a gmailen a piszkozatokban!!!
Én is két szelet tk kenyeret ettem ma reggel... meg még 2mandarint is. hú, abból még 20-at meg bírnék enni!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci, én tőled veszek majd újraélesztős leckét :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nehogymár rosszul érezzétek magatokat ha cukor a téma. Ezzel az erővel senki ne kérdezzen semmit, mert tuti lesz olyan, akit nem érint a téma!

Már szépen elterveztem, hogy sütök csokis muffint a talira. Mindenkinek. Van nagy muffin formám, meg vettem két cuki mikulásos-hóemberest a KIKA-ban. Gondoltam abban csinálok CH szegény verziót Vikinek, meg ha valakinek még kell. Hát most úgy látom, hogy kb fordítva kell csinálnom. Vagy csinálhatom fele-fele arányban... :cry:

Ja igen, időpont. Annyian jeleztétek, hogy nem jó a 27. igazából nekem sem tökéletes. Csak ugye Juci jelezte, hogy neki meg a 4. nem frankó. De már lassan alig pár embernek lenne jó a 27. szóval esetleg mégis a december 4.????????
Vendég

Jaj de jó, betöltöttem a 25. hetet :D . A doki tegnap meg tök lelkinyugalommal beírta, hogy 24 :evil: . Nem akartam mondani, hogy nyugodtan dobja el az a fránya korongját :D .
pammut

pammut!!! Pont ezt írtam, hogy elég ha riaszt a riasztó/általában/, mert arra felriad a baba és újra elkezd levegőt venni...a felvétellel is ugyanezt éred el, csak akkor észre kell venned, hogy mikor felejt el levegőt venni..

Kép
Kép
ronci

nóri: abszolút megértelek a külsős tényezőkkel kapcsolatban
. Én most még csak 7 kilónál járok, de a hasam meg sokkal nagyobbnak tűnik. Este az ágyba amikor meg kell találni a megfelelő alvós pozitúrát nyögök mint egy vénasszony és már az anyám is rendre a hatalmas mamabugyikat hozza amiben egy jókora dobnak néz ki a seggem. A csöcsöm úgy megnőtt mint egy bantu négernek és lassan a bimbóudvar is fekete.... :) Én meg egy bálnának érzem magam és néha még ő is azon viccel, hogy hozzam a hordócskámat... :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 19:20-kor.
stephie

Nekünk nagyon bejött az elfordulás gátló párna. 1000Ft volt a kenguru goldban. Nagy biztonságot adott.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

A kórházban is így fektetik őket, pléddel kitámasztva hátulról:
Kép

(Ildi, ismerős a környezet???? :lol: :lol: )

Szabó doki: nem azért, hogy védjem, de szülés előtt engem is vizsgált a saját dokim, mert előtte 2nappal jóslókkal menetünk a kórházba. Én akkor szűk 1ujjnyi voltam. És hát igencsak megéreztem, amikor a szűk egy ujjnyiba betette az ő bő egy ujjnyi ujját. Persze lehet kotorászni brutálisan. Nekem az szüléskor meg is volt, ugyanis nagyon durva fájásokkal mentem be és SEMMIT nem tágultam. Szóval nem gondolom, hogy rosszat akart, vagy szülést indítani. Illetve a 39. héten már mindent elviselek, csak még 2hetet terhesen nem!
Vendég

Ronci Ja, ja úgy értettem, ha van ami riaszt, akkor tudod felvenni :D . Ezért is morfondírozok most ezen a kütyün, bár a pénz nem vet fel, bébiőrt meg kapunk kölcsön. Ráadásul a kisfiúknál gyakoribb a bölcsőhalál :( .
pammut

Apropó kisfiú. Nóri kérdezte, de még mindig nincs nevünk.
pammut

Sziasztok!
Nori- a mobil legzesfigyelot Viki javasolta nekem, mert panaszkodtam a vastag matracomra, amire mast nem lehet hasznalni. Tegnap en is megijjedtem magamtol a tukorben, de en nem ulhetek vegig egy fodraszkodast, illetve a meleg gyanta is ugrott a nyitott mehszaj miatt. Ugyhogy ma hajnalban kezbe vetten a dolgogat. Eloszor borfelulet "nagytakaritas", utana rakentem egy fel liter olajat, mert olyan szaraz mindenhol, hogy serceg, aztan eletemben eloszor befestettem sajat magamnak a hajam, majd le is vagtam- marmint elol, amit lattam, hogy egy kis format adjak neki. Hat, a szine nem lett az igazi, mert a tubuson szoket irt, de az en fejemen inkabb feketenek latszik, de egesz emberi az eddigi viszonyokhoz kepest. Ugyhogy uj frizuraval, szepen "tisztan " johetek az agyba, es fekhetek egesz nap. De akkor is jo erzes!!!!!!!!!!!!!!
Tinalotok gyakrabban hasznalnak legzesfigyelot, mint nalunk, ahol nem is igazan ismerik. Megkerdezne valamelyikotok a vedonojet, hogy lehet-e ugy hasznalni, hogy rateszem a matracra, teszek ra 1-2 pokrocot, es ugy ra a gyerek, es nem a szokasos beteszem a matrac ala modszerrel? Kerem szepem! :oops:
geri79

Geri!

Lehetni lehet, csak sztem nem annyira kényelmes... Pl nekem alá kellett tenni egy fa lapot, mert teljesen sík felület kell neki, hogy felfeküdjön és nekem meg ágyrács volt a kiságyban.
Én a helyedben vennék egy 2-3eFt os szivacsmatracot és a kritikus időszakban (kb 1éves korig) azt használnám. Már ha mindenképp szeretnél légzésfigyut!
Vendég

Illetve azt olvastam, hogy a matrac lábrészéhez, nem pedig középre tenni, és a takaró széleit a matrac oldalán ledugni, hogy ne csúszhasson a takaró alá. Nyilván ezt már akkor amikor jobban mocorog
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 19:21-kor.
stephie

szerintetek az mennyire cuki, hogy az uram még k*rvára nem kapott fizetést?????

Edit

Kép
ézsóné

Csilla: hát én is elővettem az embert, hogy most nyilatkozzon nekem az oltásról. Kismamaság ide, kismamaság oda, akkor sem szurat. Pont. Ez volt az ő hozzáállása. Illetve hogy nem támogatja, hogy én oltassak, de ha annyira akarom, akkor legyen. Jó fej, pont ez az, hogy nem vágyom rá. Mindegy. Lépjünk túl rajta.
Jaj, mikor ilyen futkosós napom van, akkor estére jutok gép elé. Tegnap is meg kellett várnom, míg a nagyszüleim, anyu lefekszik aludni, és akkor tudtam anyu gépéhez odaosonni, hogy visszaolvassak. Bevallom én is álmos voltam, így a vicceket átugrottam. Bocs.

Katkat: éjjel eszembe jutott, nekem ígértek kiságyat használatra ingyért. Kókuszmatraccal. Ha még nincs és érdekelne beszélek a barátnőmmel, hogy ugyan nem nekem lesz, de odaadja e ilyen körülmények között. A gond annyi, hogy Csurgón van. De ha érdekel és meg tudunk egyezni, akkor a szállítás már a legkisebb probléma.

Látom már nem aktuális az ágy. Na azért még töröm a fejem, mit lehetne innen az alvégről összebuherálni. Nekünk is vágatni kellett a kókuszmatracból. 500 Ftért bevállalta a bababolt. Szerintem érdemes körbejárni a témát. Mondjuk ez a bababolt csak Kaposváron meg Siófokon van.

Jaj emlékszem, mikor még a gyermekvédelemben dolgoztam, akkor is nagyon kevés volt a keretünk és az otthonvezetővel mentünk sírni a cégekhez, hogy pici babákat nevelgetünk (de tényleg) aztán kisírtunk ingyen mosógépet (azért 8 pici baba meg 8 anya mellett éjjel nappal ment az a nyomorult gép) ingyen tápszert meg mindent. Babakocsit is hogy intéztünk! De élveztem akkor azt nagyon. Kár, hogy a közszféra – tisztelet a kivételnek – alapvetően nem az állampolgárokért van, hanem önmagáért. Ki is készítettek idegileg ezért a felfogásomért. De akkor se hagyom magam, és megtaláltam azt a helyet, ahol mások is így gondolkodnak. Ez a civil szféra (persze itt is van kivétel).

zarja

Jó reggelt Lányok!

Egy órája ébren vagyok, azóta olvasom a tegnap későestét meg a ma reggelt. :)
Ami a talit illeti: Nóri! Csak péntek jöhet szóba? Mert ha délelőtt lenne, akkor végül is tök mindegy, milyen nap, nem? Monnyuk a 4-e nekem jobb lenne, de a 26-27-én kívül amúgy teljesen totál mindegy.

Geri!
Szerintem bármelyikünk szívesen megkérdezni neked, aki legközelebb a védőnővel beszél. Ildihez pl. ma megy az övé családlátogatásra, de a napokban nekem is fel kell hívnom az enyémet, így aztán meg tudom kérdezni én is. :)
Amúgy nekünk anyóséknál is lesz/van kiságy, így max. visszük magunkkal a légzésfigyut, ha ott alszunk. :) Anyámék... háááááááát...... ott nem tudom, mit csináljak majd. Mert nagyon szeretném, ha anyám sokat lenne a bébivel, mert végül is csak ő az a nagymami, aki közel van hozzánk, viszont a nővérem is és ő is cigiznek. Anyám inkább csak kocázik, neki nem gond, ha nem gyújthat rá, de a nővérem láncdohányos (épp tegnap hoztam el tőlük pár könyvet, amit most felvittem a padlásra szellőztetni, mert nikotinszagú). Szóval nem szívesen altatnám ott a manót. Valószínű inkább anyám fog itt aludni, ha szükség lesz bébiszitterre. (És tesóm is jól jár: marad neki az üres kecó... :lol: )

Tényleg! Szerintetek mikortól lehet utazgatni egy babóval? Martfű ugye 120 km kb., ami (tekintve hogy nem autópályán közlekedünk) min. másfél óra. Ennyi utazás egyhuzamban belefér? Ja! A gyerekülés az anyósülésen lesz, a nem vezető szülő meg a háta mögött ülve tudja majd szórakoztatni. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja!
Nálunk Apa ma megy beadatni a szurit! De én még mindig vacillálok. Az Oscillococcinumot tolom én is heti egyszer, meg a vitaminokat.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ildi :( Akkor nem jött be a tippem sajnos :(
Én nem is gondoltam, hogy ilyen sok kismamánál lesz rossz az érték, én sem értem ezt…

Geri, azért borzasztó lehet ez a helyzet, hogy ott az ember a saját anyanyelvén nem tanulhat és románul kényszerül megtanulni és mindennapos gond, hogy ki milyen nyelven mer megszólalni :(

Oltás: gyerekek, én éjjel nem bírtam aludni. Belegondoltam, hogyha elkapják a gyerekek, az egy dolog, hogy itthon ápolom őket és tök könnyen én is megfertőződhetek. De ez mellett el kell vinni őket az orvoshoz, ahol a váró tele lesz influenzás gyerekekkel. Ha itthon nem, a váróban tuti elkapom. Utána kontrolra vissza, megint abba váróba. És mi van, ha egymás után lesznek betegek, akkor 4-szer kell órákat ülnöm az influenzásokkal teli váróteremben. 2 hétig maszkban élek itthon… Így arra jutottam, hogy ez még véletlen se forduljon elő, a gyerekeket beoltatjuk. Arról nem beszélve, hogy végig stresszeljek akárhova megyünk, hogy mikor szedik össze valakitől, vagy karácsonykor nem merünk menni családlátogatásra, mert mi van ha valaki beteg, stb. Már fel is hívtam a rendelőt. Holnap 3-ra viszem őket.

Nóri, hát ez teccett, hogy te süti meg szülni tucc és milyen jó páros vagytok az illatos, jóképű férjeddel :D :D

Pammut, mi sem használtunk soha légzésfigyut, most sem lesz, lévén 24 órában velem lesz a bébi. Éjjel velem alszik, nappal meg viszem mindenhova magammal. Én leszek a személyes légzésfigyelője 8)

Tali: nekem sem jó a nov 27! Dec 4 az tökéletes!

Kitámasztás: én összesodort törölközőt tettem a baba hátához, hogy ne tudjon elfordulni. De ez a párna is jó 5let. A takaró alá csúszás pedig megakadályozható hálózsák használatával.
lara

Kakti, 2 hetes volt a bébi amikor 200 km-t autóztunk oda és még aznap vissza is. Nem volt semmi gond, tök jót aludt. Ha felébredt, szopi és mentünk tovább.
lara

Csajok, talaltam egy angel Care legzesfigyelot 420- ugye az bebioros is?- 15000 ft-ert, es raadasul Szegeden, ahol a tesom lakik. Szerintetek meg merjem venni, vajon mukodik ugy, matrac tetejen? Nem szeretnek lemaradni rola, mert szerintem ez baromi jo ar!
geri79

Geri, nem tudsz felhívni esetleg egy forgalmazót? Lehet hogy több infója is van a matrac feletti működésről mint mondjuk egy védőnőnek. Az ár meg szerintem marha jó.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nalunk hivatalosan nem igazan forgalmazzak- meg romanul ezt kimagyarazni nem biztos, hogy kepes lennek-, a tesom meg hulyesegnek tarja a legzesfigyelot, tehat nem hiszem, hogy lelkesen utanajarna. De ha azt mondon, vedd meg es hetvegen megkapod a penzt, azt azert megteszi. De Norinak van igaza, legfeljebb veszek egy szivacsot, csak az is maceras, mert nem pont standard meret az agyam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geri79 2009.11.12 10:49-kor.
geri79

Geri!

A 420 CSAK bébiőr. Nincs benne légzésfigyu. Ezért olyan jó az ár!!!!!
http://angelcare.hu/
Vendég

Hello Csajszikák!

Nóri! Aranyos vagy, hogy aggódsz értem. :oops: Jól vagyok köszönöm. Nem tudom, hogy a vérvétel és egyéb tortúra miatt voltam annyira legatyásodva vagy az Oscillococcinum hozott helyre, mert este is meg ma reggel is vettem be belőle, de mindenesetre jobban vagyok és ennek örülök.

Én úgy vagyok vele, hogy az állandó stresszelés lehet, hogy többet árt a babának mint az oltás úgyhogy délután hívom a házidokit, hogy hogy működik a dolog és mikor mehetek. Ééééés. Az én embőcöm, aki teljesen oltásellenes meg összeesküvéselmélettel a fejben gondolkodik, ő is azt mondta, hogy ha gondolom írassam fel neki is és beadtaja. Lehet ez még megváltozik mire odajutunk :lol:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Kakti, csatlakozom Larahoz. Én is mindenhova vittem a gyerekeket, már pici kortól. Hamar hozzászoknak és nem utolsó sorban mindent korán megtanulnak. Pl nálunk sose volt hiszti a gyerekülésbe való bekötés , a bizt.őv használata is automatikus.

Oltás: én ellene voltam, de 1 hete doki néni szólt, hogy oltun (előtte ő se javasolta) és még aznap!!! este jött és oltott. A szezonálisat a jovő héten adja be, mert szerinte dec közepétől itt fog tombolni mind a 2 tip. Azuram is megkapta aznap a szezonálist, a H1N1-et pedig jövőhéten. Én még gondolkodom, bár lehet hogy szülés előtt 2-4 héttel oltataom magam, hogy a kicsinek is legyen védettsége.

Martac: nekem mindig szivacs volt és most is az lesz

Altatás: én az első időben pólyát használtam és nekem nagyon bevált és a picik is szerették (ez kb 1-2 hét volt). Ráadásul anno így az apjuk is meg merte fogni őket.

Cukor: a dokim szerint vmi nem stimm a méréssel, mert sok kismami megy terhelés után hozzájuk és amikor kapnak kölcsön mérőt 1 hérte, rendre jó eredmények jönnek ki :roll: Egyébként reggel éh-re, reggeli , ebéd, vacsi után 1,5h és lefekvés előtt kellett mérni.

Aki szeretne venni bodykat az Auchan-ban most akció van 197Ft/db és a gyerekharisnya is ha jól emlékszem 200Ft körül van.

Kép
csipike09

Nori- koszi, a kis cselesek, en meg majdnem beleugrottam- de lehet, hogy nem ok a cselesek , hanem en a hulye es figyelmetlen...
geri79

zarja: ami azt illeti, nekem ami a szívemen az a számon, néha utálom is magam érte, de az biztos, hogy ha a párom nem önként nem akarta volna magát oltatni, akkor valami kis csípős megjegyzéssel "alápörköltem " volna. Hogy pl úgy látszik magát jobban félti, mint a feleségét meg a születendő gyermekét, vagy hogyha meg hazahozza a nyavaját nektek és elpatkolsz (szándékosan ennyire nyersen) akkor már késő lesz sápítozni, hogy bár beadatta volna..
Neki kevesebb baja lehet az oltástól mint neked vagy a babának ha elkapjátok, nem értem miért nem akarja észrevenni.

amúgy én is azon filóztam épp, hogy anyósék Debrecenbe laknak, és bármennyire is szeretem őket meg a sógoromékat, nem fogok menni amíg nem vagyok beoltva, vagy nem oltatnak
stephie

Huh, Geri, bocs, ezt nem tudtam. Többet inkább nem szólok bele abba amihez nem értek. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Férj beoltása: a barátnőm férje sem akart oltatni. Aztán átgondolta, mert
1. ott akar lenni a szülésnél
2. ha beteg lesz, karanténba kell vonulnia vagy neki, vagy a várandós feleségének
3. nem lesz, aki ápolja :twisted:
Vendég

csajok, ha mostanság van stressz rendesen, meg nem is nagyon alszok, és most hirtelen k*rvára elkezdett dobogni a szívem, az agyamban érzem, és elkezdtem fújtatni, akkor mit csináljak?

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok,
kicsit megint elmaradtam, de ma vagyok...

Alig bírtam visszaolvasni ezt a rengeteg infót... amire emlékszem...

Kokonya, Móni: udv koztunk

Juci, az amino miatt ne aggódj, az enyém is próbált rábeszélni de hiába… én ugyan nem szúratom meg magam… túl régóta várjuk ezt a babát, hogy fölösleges rizikónak tegyem ki magam…

Úgy tűnik ez a tegnapi nap kismamafrontos volt, én is hisztis voltam, mint itt többen… de mára elmúlt… szerencsére

A több hüvelyváladék tök normális ebben a korban… és ez már így is marad állítólag a terhesség végéig. Szokjunk hozzá.

A pomposról nekem sajna nincs jó véleményem.. .egyszer ettem, de iszonyat zsíros-olajos volt… majdnem vissza is jött… és utána még az epém is begörcsölt… úgyhogy én ezt hanyagolom… :(

Rá kellett jönnöm, hogy tök rendes körzetim van… mondtam neki, hogy ki kellene írni betegállományba, erre mondta, hogy előtte nap telefonáljak rá, és kiír. A rendelőbe ne menjek be, mert most mindig sokan vannak, és nehogy elkapjak valamit… Még a mobilszámát is megadta… csak pislogtam.

Kattkat, a babáknak a nagyon kemény matrac a jó… pont azért mert még picik, és a puha matracon, csak össze-vissza nyaklanának…

Tali, a Dec 4 jó lehet, de csak délután… akkor még pont dolgozom, és biztosan nem fogok unatkozni… de ne hozzám igazítsátok… ha tudok, úgyis ott leszek… :)

Nóri, ha ember nem oltat, nem lehet ott a szülésnél???

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Edithez csatlakoznék, már ami a stresszt illeti... (nagy levegő, kifúj, nagy levegő, kifúj! Ha van otthon vérnyomásmérőtök, ha haza érsz, szerintem mérj egyet!)
Mi rendesen összekaptunk férjemmel, annyira, hogy tegnap este a nappaliban aludtam... :( De ma már, remélem, jobb lesz a hangulat. Igazából olyan hülyeségeken tudunk összeveszni. Nincs komoly baj, nem is mennék bele a részletekbe, csak annyira aggasztott, hogy Botondunkat is megviseli.

Tegnap este egyébként én is, mint Reni, hőemelkedést mértem (37,1-et). De valamelyikőtök írta (bocs, de nem akarok rossz nevet írni), hogy ez a hőingadozás még ezidőtájt is lehetséges. Ezzel próbáltam magam nyugtatni, meg, hogy biztos csak az izgalmak hatására kúszott feljebb, mert egyébként nem fáj a torkom, nem köhögök, csak az az orrdugulás (egy kis náthaféle) van nekem is.

Most csirkepaprikást készítek, aztán fél 4-kor doki. (Remélem, sikerül a 4D.)

Kép
erusverus

Barbi!

Hát ha épp beteg, akkor NEM! :D

Nekem jó végül is a délután, mert amúgy is megyünk Marosra. Csak akkor olyan fél5-nél előbb nem érek oda.
Én a délelőttöt pont azért írtam, mert akkor még kevesebben vannak és kisebb a fertőzés veszély is. Meg nyugisabb... De nekem belefér a DU, csak max 1-2órát érek csak rá úgy, mert nekem kell fektetni a Bambit!
Vendég

erusverus: én írtam, mert igaz, hogy csak idéntől, de hőmérőztem.
Egy normál ciklus elején a hő átlagos, majd a peteérés előtt közvetlen leesik akár 0,3 tized fokot is és peteérés után felmegy akár 37 közelébe és a ciklus végéig ott marad. Ha nem jön össze a babó, akkor menszesz előtt 1-2 nappal vagy közvetlen aznap visszaesik a normál hőre, ha viszont összejön akkor ott marad :)
Nekem még mindig 37 körüli.

Ha viszont orrdugulás, nátha, akkor vagy a corizalia vagy az oscillococcilum megelőzésre nagyon jó
stephie

Edit- nalatok kotelezo az EKG- ha voltal,es minden rendben volt, akkor nagy gaz most se lehet. De egy vernyomasmeres minnel hamarabb jo lenne! Ha meg nem voltal EKG-n, akkor itt az ideje!
Erusverus- en ugy figyeltem meg magamon, hogy igazabol nem a fizikai megeroltetes okozza az osszehuzodasokat, hanem a pszihikai. Tegnap egesz delelott vasarolgattunk, es nem lett semmi bajom. Hetfot vegigpityeregtem cegugyek es burokracia miatt, este orakig gorcsoltem es semmi nem hasznalt, mar feltem, hogy megint irany a korhaz... Szoval no stressz!!!!!!!!! Foleg nem butasagokon.
geri79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:37-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?