Új privát üzeneted érkezett!

Kislibus! Én az Ih-n voltam, kombinált tesztet csináltattam. Először levették a vért, aztán megcsinálták az UH-t, ami szenzációs élmény volt. Én a Bátorfi dokinál voltam, aki pasi és végtelenül aranyos, és látszik rajta, hogy imádja és érti is a dolgát. Chilike és Julcsika a Hajdú Krisztina dokinőnél voltak, akivel legalább ennyire meg voltak elégedve.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Ez már a második laptetőm. Innen is küldöm Csomee-nak és a két bababogyójának.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Julcsi! Nekünk a Dor-Jan Cross Country tűnik ide a legpraktikusabbnak. Jó nagy felfújható kerekei vannak, mély és sporkocsiá alakitható, tolókar előre-hátra állitható, összecsukható (ha mennénk kirándulni, és be kéne rakni a kocsiba), fékezhető, öt pontos bizti öv. Pluszba lehet hozzá mózest meg hordozót venni, de én is úgy vagyok vele, hogy a mózes nem kell nyárra.
Igaz, hogy lengyel, de ahogy beszéltünk a csajjal van szervizháttér, meg gari is hozzá. Meg a párom szerint a lengyel cuccok nem olyan rosszak.
Előtte a Jane-t néztem, de párom nem volt elájulva tőle.
Nekem elsődleges szempont a nagy kerék, mert most is pl. méteres sárban és homokban kell dagonyázni, no nem szeretném, ha a babakocsi elsűllydne....

Bejelentkeztem az RMC-be Elekeshez, 25-én megyek.

Kép
kislibus
 
 

 
 

Moncsiga! Azért köszi, csak apánk annyira mondta ezt a dokit igy név szerint, végül ezért választottam az RMC-t. Mondjuk honlapra az IH jobban tetszett. :wink:

Mi pont negyedikén megyünk apánkhoz, utána csak kari után hiv vissza gondolom. Gondoltam valami kis jelképes kari-mikulás ajéndékot lehetne neki vinni, meg az ott dolgozóknak is. Karácsonykor mettől-meddig nem dolgoznak az intézetben?

Kép
kislibus
 
 


Most hülye leszek, de mi az az RMC?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok.

Csak futtából olvastam vissza. :oops:
kislibus:Sajnálom a tesót nagyon!!! Miért van ez? Én is Kata is ikresnek indultunk aztán meg.....
Fel a fejjel!!! puszi.

Melcsiék:üdv itthon.Majd gyere és mesélj a születésről!!!! :lol:
Kata:GONDOLOK ÁM RÁD!!!

csajok:egy kérdés:mi a véleményetek a gépi epilálásról? Lehet ilyenkor lábon használni? Én nem mertem ma így a borotvára kényszerültem. :?

Kép
Kép
melánia
 
 


Na megyek vasalni.A délutáni belépőmet vasalom a dokihoz.SZORITSATOK LÉGYSZÍ 17:10-kor.
Félek leírni is de mióta kórházba voltam és annyi rémhírt hallottam azóta úgy bevagyok minden vizsgálattól tojva.
Szobatársam babája meghalt 11hetesen és ez az én nagy félelmem azóta.
Próbálom elhesegetni a gondolatot.

Kép
Kép
melánia
 
 


Melike,
Drukkolok nagyon, minden rendben lesz!
A szívhang után már nagyon ritka, hogy elhaljon a baba.

A gépi epilálásnak szerintem semmi akadálya, én rendszeresen 'űzöm'.
vjulcsi
 
 


Kislibus,
De jó, hogy így megvan már, hogy milyen kocsit akartok!

Én úgy vagyok vele, hogy kirándulni olyan helyre, ahol sár van (mi pl. sokszor megyünk fel a Normafához) úgysem babakocsival megyek, illetve én a kutyákkal megyek minden nap ide ki a 'prérire', ahol szintén földút (=iszonyat sár) van, de ezekre a helyedkre nem babakocsival fogok menni, hanem hordozókendővel/kenguruval. Szerintem ez így sokkal egyszerűbb.
Ezért a kocsi kerékkel szemben sincsenek nagy elvárásaim, csak az, hogy ne törjön ki, ha lehet pár hónap után...
(a lengyelekkel nekem sem lenne nagy bajom, de szerintem nekünk a vége az lesz, hogy inkább valami jobb márkát, de használtan fogunk venni).

Rencsike,
Még alszol álomszuszék?
vjulcsi
 
 


Melike, nyugi! Minden rendben van a babáddal!

Rencsikém, én is sokat gondolok rád úgy másfél órája... Te hogy vagy ma? Én nagyon elkezdtem megint keményedni. Esküszöm, a hidegfront! (meg talán a tegnapi autózgatás) Most iszom egy fél Magnosolvot, aztán lefekszem. Csajok, ne tapasztaljátok ezt meg, nagyon ijesztő. Igazából nem fáj, hanem inkább húzódik az alhasam, meg tompán nyom és a méhem meg összeugrik kis kemény labdává. Kicsit olyan, mintha nagyon tele volna folyton a hólyagom. Olyan "valami nincs rendben"-érzés. A legijesztőbb, hogy ez nem napi 5-6 alkalommal jön elő, mint rendesen, hanem óránként ennyiszer...
Remélem, a pihenéstől,meg a Magnosolvtól megnyugszik.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok,

az éjszaka szokásosan telt, bár most már 2 körül elaludt a drága, viszont annyira kemény volt a pocak, hogy csak ülni vagy állni tudtam.....
Most meg vendégek voltak, így nem tudtam jönni....

Anniyra jó sokat írtatok!!!! :D

Bodzuskám,

köszi a homeós cuccokat, ma be is gyűjtök néhányat! :wink:

Moncsikám,
én pont fordítva vagyok, a szopitól tökre féltem, aztán volt itt a védőnő, aki szoptatási tanácsadó is (ráadásul állítólag nem is akármilyen) és azt mondta, neki az elmúlt 20 évben alig volt olyan kismamája aki nem tudott volna szoptatni, így megnyugodtam...
Bízom benne, hogy kijön hamarosan, ezért mondtam, hogy jövő héten szülök, tudod próbálom szugerálni..... :wink:
Nekem szinte 1-2 óra van egy nap amikor nem kemény, de nekem akkor is mozog domika, amikor beton a hasam, csak akkor bazira fáj, és bennem is bennem van, a valami nem stimmel érzés...

Nálam valahogy a babakocsi dolog kimaradt, kaptunk egyet a rokonságtól, ami már akkor is használt volt amikor ők használták, aztán ezzel az ügy letudva, még azt sem tudom milyen márka..... :oops: :oops:

Melikém,

nagyon drukkolok!!!!!írjál este, hogy mi volt!!!



Nálunk pont most van terítéken a szőrteneítés, ráadásul mindenhol a kórház miatt és Domiapu csinálta tegnap, nem kicsit ki volt mire végzett..... :oops: Persze borotvával, mert más most szóba sem jöhet, és végig azon parázott hogy meg ne vágjon, így baromi lassan haladtunk...de hát nekem már esélyem sincs egyedül megcsinálni....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rencsi79 2009.11.11 14:05-kor.

Kép
rencsi79
 
 


hééé, én megjöttem, erre mindenki elhúzott :cry: :cry: :cry:

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Kislibus
Nagyon sajnálom a másik babát, de az a jó, hogy a jó oldalát látod a dolognak. A férjedet meg nyugtasd meg, elég lesz egyszerre egy baba is, és majd amikor eljön az idő ismét bekopogtat a gólya.

Rencsi
Szerintem sem kell túl nagy ügyet csinálni a babakocsi kérdésből.
Most megnéztem a mi babakocsinkat, amihez van mózes is, meg sportkocsi is, újonnan vettük 58.490,Ft-ért.
A legnagyobb hóban, sárban is elmentünk vele. Szerintem azért érdemes olyat venni, amihez mózes is van. A babának teljesen vizszintesben kell lennie, hiába dönthető a sportkocsi rész, az egyáltalán nem olyan, mint a mózes.
ikky
 
 


Rencsikém,
Én is itt vagyok, de csak bekukk. Most vásárolni voltam, fél 4-re meg védőnőhöz megyek, utána a szülésfelkészítő (ha még van, nem is tudom).


Ikky,
Kifejtenéd kicsit bővebben a babakocsi-véleményedet? :)
Miért kell a mózes szerinted, ha nyár lesz, és 180 fokban dönthető a sportrész (sok kocsinál már így van)?
Nektek milyen márkátok van, amivel ennyire elégedett vagy?
Hol vettétek?
Köszi :)
vjulcsi
 
 


Bodzi
Múltkor jól összebeszéltek a lányok, hogy mindkettő ugyanabban az időben kelt fel.
Ma tovább bírta 4 órakor ébredt fel, de most nem etettem meg és 20 perc alatt visszaaludt. Szeretném, ha leszokna a hajnali evésről.

Melánia
Drukkolok a mai vizsgálathoz, de ne félj nem lesz semmi baj.
Alapjában véve alacsony a vérnyomásom ,de Apánknál mindig az egekig szökött, annyira izgultam, hogy minden rendben legyen.

Chilike
Én hallottam a pelusra tehető légzésfigyelőről, de még senkinél sem láttam ilyet. Nekünk Angelcare van, ami állítólag nagyon jó, de egy jó párszor beriasztott tévesen. Na volt nagy futás a kiságyhoz, persze Fannus édesdeden alukált.

Megyek, mert a kisasszony felébredt édes álmából. 2 és 1/2 órát sikerült horpasztania.
[/quote]
ikky
 
 


Jaj Meli! Ilyenekre most ne is gondolj, hogy kinek mikor hat el, lett baj. Nem lesz baj és kész!!!! Nem lehet!!!
Az ikrek elhalása elég gyakori, olvastam nagyon sok tanulmányt, hogy spontán terhességeknél is a terhességek több, mint fele ikernek indul, de ebből ugye nagyon kevés születik meg. A természet minket egy baba kihordására alkotott, és ezt pontosan tudja is. És aztán persze van akinél mindkét embro egyforma erős, és elegendő hely, tápanyag áll a rendelkezésre. Nálam ugye már nagyon korán láttszott, hogy az egyik baba erőssebb, hely sem lett volna sokáig kettejük számára, igy az erőebb tovább fejlődött. Katánál a haematoma zavart be... Tehát szerintem a természet az oka, meg biztos valahol Isten keze is ot van a dologba és igy kellett lennie.
De a megmaradt babáink erőssek, ebben bizzunk!!! :D

Moncsiga! RMC= Rózsakert Medical Center. Én görcsölgetni szoktam még mindig, be is tojok olyankor rendesen, szabályosan meg sem merek moccanni, utána rohanok a WC-re, hogy megnézzem nem ürül-e semmi. Úgyhogy gondolom milyen ijesztő a te poci keményedésed is!

Julcsi! Az a vicc, hogy ma meg megnéztem a Bergon babakocsikat, az ugye magyar, és olyan kerékkel kérem amivel akarom. Majd még a párommal konzultáció az ügyben, ha picit megnyugodott...
Neked nincs is semmielképzelésed kocsi ügyben?

Rencsi! Jó hallani, hogy a szoptatást illetően megnyugodtál, szerintem az már félsiker! Én csak nyáron szőrtlenitek, akkor is csak ott, ahol feltétlen muszály. Nem is tudom mi lesz, ha szülni megyünk, szerintem áthivom anyut, hogy borotváljon meg....
A használt kocsikkal sincs semmi gond, csak nálunk most nincs senki, akitől tudnánk örökölni. Max. a hugom, de neki is még csak 1 éves lesz a Dorina, kelleni fog neki is. (Meg aztán az a kocsi elsűllyedne itt...)

Kép
kislibus
 
 


Ikky! Muszály a jó oldalát néznem, annyira szeretném ezt a babát, szegénykémnek biztos elég lehet azt megélni, hogy már nincs mellette a tesója, még én is tegyek rá egy lapáttal azzal, hogy sopánkodom!? Meg aztán ég és föld a különbség aközt, hogy egyáltalán nincs baba, és aközt, hogy nem kettő "csak" egy van. Hála a Jóistennek, hogy ő van!!!

Kép
kislibus
 
 


Most indulok a másik dokihoz, aztán este valószínű későn jövök.

puszi

Kép
rencsi79
 
 


sZIASZTOK kismamik és mamik!

Kislibus! Nagyon jó a gondolkodásod tetszik! :)
Azt hiszem volt róla szó, hogy halak jegyű vagy, ahogy látom a babád meg iker jegyű lesz, nagyon jó párosítás! A legjobb lelki barátaim mind halak jegyűek, nagyon érzékeny lelkűletűek és hihetetlenül beletudnak érezni a mási érzéseibe. Nagyon jól lehet velük komunikálni! :wink:
A vonalzód is jó választás volt! :)

Melánia Drága, Te is nyugodj meg, minden renben lesz! ( bár megjegyzem én is nagyon paráznék, de nem szabad.) Drukkolok, hogy minden renben legyen és megnyugodhass!
emerenc
 
 


Én meg írhatnék helyesebben! :lol:
emerenc
 
 


Julcsikám!
A Quinny Buzz állítólag szuper, a barátnőm a neten vette, tök jó áron és nagyon bevált Nekik.
Mi Győrben vettük a Jane-t, mert itt nem lehett kapni sehol, de máshol sem az országban. A spanyolok egy ideig nem szállítottak.
Azóta talán változott a helyzet.
A kerekei is állíthatók amúgy és ez az egyik legjobb babakocsi, nem tudom, Libuska Párjának mi a gondja vele. Mindenkinek mások a szempontok, ezért nehéz tanácsot adni szerintem.

Az ágyikó fölé is Jane forgót vettünk, zenél, világít, zenél és világít, forognak körben a plafonon a csillagok, holdak egy újabb állásban, ez zenével is, 4állatka is lóg rajta, cukik, Eszti annyira imádja, hogy reggel ez első, h dúdolni kezdi a dallamát és mutatja, h kapcsoljuk be. Mutogat fölfelé, hogy ááááááá, nagy áhítattal, hogy nézzük, h mennek a csillagok az égen. :lol: Azt is mondja, neje=nézd és mutatja. :D

Kép
bodza2005
 
 


Elekesre kíváncsi vagyok, mert a régiek közül nem mindenkinek volt szimpi.
Én Bátorfinál voltam, Ő tökéletes!!!!!!! Hajdú Kriszta látta Babcikánkat először Uh-n, még csak petezsáknak :D , Ő is tuti!!!
Én csak Hozzájuk mennék, de lehet, h Libuska jó tapasztalatokkal jön vissza Elekestől is.

Kép
bodza2005
 
 


Melikém! Nekünk is ez történt Babcika előtt, DE TE MÁR 12hetes is elmúltál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MINDEN RENDBEN LESZ!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Rencsikém! Szívesen drága! Szuper, h a védőnénid jártas a szopiban!!!

Moncsika! Nálad is rendben lesz a szopi, meglátod szívem!!!!!!!!!!!!
Ne keményedjen a pocikátok mááááááá' annyit!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Ikkyvel értek egyet, nagyon hasznos a mózes!!!
Fannikám! Cupákollak édes kicsi Lányka!!!!!! Ma alukálj szépen!!! ;-)

Kép
bodza2005
 
 


Ikky-kém! Fannicica hogy eszik. Éjjel szopizik?
Miket szeret enni? Képzeld, ma Eszti habzsolta a spenótkrémlevest. Ez először történt meg. Eddig bármit megkóstolt, boldog, ha a mi kajáinkat megízlelheti, jó kis magyar gyerek, a kolbászért sír, annyira imádja "rágcsálni" (persze le nem megy semmi belőle) az almát, körtét reszelgeti a kis fogacskáival, de mennyiséget még soha nem volt hajlandó eszegetni belőlük, a kíváncsiság és az, h mi eszünk hajtja, de utána rázza a kis fejét, hogy fúúú, mi volt ez (ettől függetlenül kéri újra :lol: ), főleg, a darabokat nem érti és kiveszi, hogy mi került a szájába a tejcihez képest. 1éves korig ez jó is így és látom, nem kell aggódnom, h addigra nem fog mást enni, mert lám, ma lecsúszott 6 kanál spenót (nem mertem elsőre többet adni, de evett volna). Kiwi vok majd a kakára. :lol:
Ma voltak a Keresztfiamék nálunk, együtt játszott 3 cuki gyerekecske. Eszti teljesen jól elvolt Velük. Keresztfiam 2,5 éves, Bátyuskája 14 éves. Tüneményes Család. A Barátnőm egy figyelmes, drága angyalka, Ő lesz a Keresztmamikája Esztinek, egy másik édességes Barinőmmel közösen.

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok.

Nagyon drágák vagytok.Köszönöm a lelkesítő mondatokat!!!
Velünk minden rendben.Megvizsgált dokibá és szépen növekszik a méhem.Kórházi gyógyszerekről is szépen leállunk fokozatosan.Meg az Utroról is.Holnap uh.Aztán meg ha minden oké megyünk csavarogni,bámészkodni a bababoltokba. :lol:

rencsi gondolok rád!!! megjártad már a dokit???
puszi mindenkinek.

Kép
Kép
melánia
 
 


Emerenc! Már hiányoztál!!! Drukk a ciszta eltakarodásához és a szuper kezdéshez!!!!!!!!!!+++++++++++++

Rencsike! Mi volt a másik dokinál?????????

Többiek??? Puszik!!!!!!!!!!

Csomee-kám! A két kis Édesnek szorítunk!!!!!!!!!!++++++++++++++++++++++

Szimbáék! Nektek is ++++++++++++++++++++

Kép
bodza2005
 
 


Melikém! SZUPER!!! Utro már nem is kell, fokozatosan hagyd azért abba. 12.hét végéig szokták általában adni a szülészek (kivéve Apánk).

Kép
bodza2005
 
 


Julcsika! Milyen volt a ma du.-i program?
Moncsikam!Jobb a pocidnak?
Chilike merre vagy?

Kép
bodza2005
 
 


Annyira kiwi vok,kik laknak a pocikban Melikenel es Libuskanal... :oops: :D

Kép
bodza2005
 
 


Na megjöttünk....
a dokibácsi nagyon aranyos, az nagyon megnyugtató volt, hogy ha "rosszkor" jönne Domcsi, akkor is jó kezekben leszek.
Mivel jövő héten már 36 hét, el kell kezdenem járni a ctg-re, húúú ez is eljött. A fejecskéje 9,3cm, így azt mondta ne izguljunk előre, még most bőven kifér, de azt mondta, hogy a lombikos babákra úgyis jobban kell vigyázni.... :wink: :D
Hétfőn még lesz vérvétel is, aztán bent a kórházban kell mennem megint a dokihoz...


Melikém,
de szuper, hogy minden rendben!!! hányra mész holnap?

annyira fáradt vagyok, de meg akarom nézni a szülcsifelcsit.....

Én is a Bátrofinál voltam és jófej volt!!

Kép
rencsi79
 
 


Chiliiii! Nézd, mit találtam... :lol: :lol:
"Tudta-e, hogy…
…az Agent Provocateur – kizárólag szexi fehérneműket gyártó – divatcégnek a terhesek és az újdonsült anyák számára készített kollekciója is van?"

Rencsikém! Jól van, rendben lesz minden, szuper, h rendes a dokika.
Nekünk már nincs tv, mert elfelejtettük befizetni és 3 hónapja kikapcsolták, mi pedig nem igyekeztünk visszakapcs., mert úgysem nézzük. :lol: Se időnk, se kedvünk és nagyon nem hiányzik, inkább jókat beszélgetünk este. A filmeket pedig tv nélkül is meg tudjuk nézni.
Jó volt a Szüli? Azt mi is szeretjük+ a House-t. Oszt ennyi a nagy magyar kííínálatbul.

Kép
bodza2005
 
 


Moncsikám és Rencsike!

"Kérdés:
25 éves vagyok, terhességem 20. hetében járok! Kb. 3 hete először történt, hogy a férjemmel való együttlét után bekeményedett a hasam! Azóta ez egyre többször megtörténik! Előfordul, hogy félóránként alig fél percre, vagy 5 percenként, de valamikor csak egyszer-egyszer érzem. Viszont azt megfigyeltem, hogy az idő előrehaladtával sűrűbben jelentkeznek ezek az összehúzódások!
Elmondtam panaszomat a kezelőorvosomnak, aki azt mondta, hogy ez lehet a koraszülés első jele! Megvizsgált, de a méhszájam zárt, ezért azt mondta, hogy nincs veszély. Sok pihenést ajánlott.
Válasz:
Két dolgot el kell különíteni. A terhes méh igenis nem alvó állapotban van: koraterhességben naponta több ezerszer "összerándul", mintegy segít pumpálni a vért. A terhesség előrehaladtával a méhizmok összehúzódása a teljes rendszertelenségből halad az egy centrumból kiinduló ingerület által létrejövő valódi összehúzódásig, ami szüléskor a méhszájat kitágítja.
Ezek az un. Braxton-Hicks kontrakciók, amelyek 5-20 Hgmm belső nyomásfokozódást eredményeznek, rendszertelenek, a terhesség előre haladtával erejük nő. A gyakorlati megítélés alapján jellemzőjük, hogy a méhszájat lényegében érintetlenül hagyják. Előfordulásuk természetesen nő traumák, pszichés stressz, fizikai megerőltetés hatására és innen sokszor észre sem vehető az átmenet a méhszáj nyílása felé vezető útra.
A gyakorlat számára tehát két dolgot kell szem előtt tartani: a várandós kismama nyugalomba kerülését (nemcsak a fekvés, de a testi, szellemi pihenés állapota a fontos) és a panaszok függvényében a méhszáj időszakos ellenőrzését. Ha a panaszok csökkenek és a méhszáj is változatlan: nyert az ügy. Ha a görcsök látszólag megvannak, de a méhszáj teljesen zárt marad: az un. irritábilis méh esete fordul elő: elsősorban nyugtatók adása javallt. A Pipolphen jól használható, a Nospa-t magam részéről nem javaslom, mert a méhszájra is lazító hatású lehet. Átmenetileg a terhesség utolsó hónapja előtt Seduxen is adható.
Dr. Nagy László

Kérdés:
32. hetes terhes vagyok, s körülbelül a 23. héttől kezdve változó gyakorisággal - az utóbbi időben szinte naponta, többször (akár 10-15 alkalom), főképp éjszaka és hajnalban jelentkeznek haskeményedések. Az orvosom kezdettől fogva Magne B6-ot javasolt, melyet a mai napig szedek, (második doboz)s a 36. hétig folyamatosan szednem is kellene. Az orvos szerint e készítményt nem lehet túladagolni, azonban a betegtájékoztató szerint folyamatos alkalmazása esetén ez lehetséges. A legutóbbi - 31. heti - vizsgálaton még zárt méhszájat tapintott ki az orvos, azonban nem szeretnék a folyamatos gyógyszerszedéssel a babának ártani, de egy esetleges koraszülés bekövetkeztét is szeretném elkerülni. Egy erősebb gyógyszert is felírt az orvosom, azonban nem merem szedni, mivel trombózis hajlamom, visszeresedési problémám van (Terbutalin, Verapamil). Ezért megbeszélésünk alapján szedem továbbra is a Magne B6-ot.
Mi válthatja ki a folyamatos haskeményedést, mivel erre konkrétan senki nem tudott válaszolni, s szedhetem-e napi gyakorisággal a Magne B6-ot további 4 hétig lelkiismeret furdalás nélkül?
Válasz:
A leírtak alapján a "betegsége" nem más, mint a méh fokozott irritációs hajlama. Valódi görcsök esetén a méhszáj nem maradt volna ennyi időn át érintetlen. Ez jó dolog, mert a napi egy MAgneB6 gyakorlatilag a szenteltvíz hatáserősségének felel meg. A panaszok hátterében egy normális méhaktivitás fokozott megélése áll!!! Egyszerűen a méh növekedésével feszülnek a méhszalagok és magzatmozgásokra is összehúzódással reagál a szervezete. Mivel a méhszáj zárt, a jelentősége annyi, hogy mennyire tudja viselni ezt a "más állapotot".
Próbálja ki a napi 2x1 Diaphyllint akár. De inkább lazítson az életén, ne dolgozzon, ne végezzen még a háztartáson belül sem fizikai munkát. Amolyan "öreguras tempó". És nyugodjon meg.
A "komolyabb" gyógyszerek akkor lennének esedékesek, ha a méhszáj kinyílási
tendenciát mutatna...
Dr. Nagy László

Kérdés:
A 15. héten bekeményedett a hasam, de csak az alsó fele és feszült is. Elmentem az orvosomhoz, aki azt mondta, hogy feküdjek be a kórházba kivizsgálásra. Szerencsére mindent rendben találtak, de javasolták, hogy a 36. hétig szedjem a Turinal tablettát (napi 3X1-et) valamint minden reggel igyak meg egy magnézium pezsgőtablettát. Jelenleg a 17. hétben járok. Félek attól, hogy ez a sok gyógyszer ártani fog a magzatnak, a pezsgőtabletta tájékoztatójára pedig az volt írva, hogy huzamosabb ideig nem alkalmazható (Pharmavit).
Válasz:
Általában szerencsére azért a doktorok nem véletlenül írnak elő egy-egy kezelési módot, ezért nyugodt lehet, a Turinal, és a magnézium semmit nem fog ártani a babának, sőt segíthetnek a
koraszülés megelőzésében. Ennek persze egy igazán hatékony eszköze van: az ágynyugalom. Terhesség során a magnéziumot nagy adagban, és hónapokig szoktuk adni, semmi gondot nem fog okozni, ne féljen. Érdekes ez a Turinal egyébként, ma már ennél sokkal korszerűbb
gyógyszerek is vannak, de bajt a Turinal sem fog okozni, ez egészen biztos.
Dr. Ács Nándor

Kérdés:
A kérdésem az lenne, h a 20-30 hétig tartó irritábilis méh szindróma alatt, mikor a méhem kb napi 50-szer húzódott erőteljesen össze (kórházi kezelést kaptam, infúziót ill Terbutalint és feküdtem, a méhszáj zárt maradt végig) károsodhatott-e a baba, nem léphetett-e fel az összehúzódások miatt oxigénhiányos állapot, megfelelően tudott-e működni így is a méhlepény?
Válasz:
Ne aggódjon, az ilyen méhtevékenység miatt a baba oxigenizációja nem károsodik. Ez egyébként ultrahangos áramlásméréssel, vagy a magzat szívműködésének vizsgálatával jól követhető. Zárójelben jegyezném meg, hogy, ha valóban napi 50 "erős" méhösszehúzódása lett volna, már rég megszült volna. Félre ne értse nem azt vonom kétségbe, hogy érzett kontrakciókat, csak arra utalok, hogy ezek olyan erősek nem lehettek.
Dr. Ács Nándor"

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok!

Tegnap este írtam egy csomót, de az egész elszállt, utána meg már nem volt erőm írni.
Bodzi
Fannicica (olyan aranyos ez a név) szót fogadott neked, és ma csak 1/4 7-kor kelt fel, megetettem és visszacsicsikált.
Máskor is szólhatnál neki, hogy tartsa meg a jó szokását.
Már nem szoptatom, tápszert eszik, ha felébred.
Fannus általában mindent szeret enni, de főleg a bébikajákat, amit én főzök azt nem igazán.
Te főzöl Esztinek? Csak azért kérdezem, mert van egy barátnőm, akinek 15 hónapos a kislánya és még mindig szoptatja őt, és panaszkodott nekem, hogy nem nagyon akar enni a kislány.
Mondtam neki, hogy próbálja meg a Hipp-es bébiételeket hátha azok jobban ízlenek neki. És tényleg így lett, azóta sokkal jobban eszik. Esetleg kipróbálhatnád te is.
Nálunk most a mandarin a nagy kedvenc (persze a mag nélküli).
A kenyeret is imádja, múltkor a kiflit kitépte a számból és beletömte az övébe.
Fannus is imádja a nagyobb gyerekeket, a barátnőmnek 7 éves a kisfia és Fanni úgy imádja őt, kacag vele nagyokat, odabújik hozzá.
A játszóházban is mindig a nagy gyerekek érdeklik.
ikky
 
 


Julcsi

Nekünk Pierre Cardin babakocsink van.
A Lehel úton van egy babadiszkont. www.babadiszkont. hu
és ott vettük a bútort, a hordozót, a légzésfigyelőt és a babakocsit is. Szerintem azért nem jó a sportrész egy újszülöttnek, mert egyrészt nem elég kemény a kis gerincének, nem tudod rendesen bekötni, és szerintem nincs is igazán biztonságban.
Van, aki sokáig a mózest használja kiságynak, mert abban jobban érzik magukat a babák.
Általában van szellőző a mózeson, tehát nem fog megsülni a baba.
ikky
 
 


Rencsi
Ki a dokibácsi, akinél voltatok?
ikky
 
 


Jó reggelt!

Ikky,
a pótdokim, tudod, kell valaki mert Dévainál csak csütörtökön vagy hétvégén tudok szülni, ha máskor jön domika, most már van akkorra is egy dokim. Apánk is ajánlott, de ezt a doki a férjem családja nagyon jól ismeri és nagyon dicsérték, így ő lesz a beugró.... :D

Bodzuskám,
köszi ez nagyon érdekes :D , bár a fizikai munka nem jellemző rám mostanság, még a takarítani sem takarítok :oops: :oops: de én is erre a Braxton-Hicks kontrakciókra gondoltam. A méhszáj meg tegnapi állás szerint teljesen zárt!

Na megyek aludni, mert most meg azért nem tudtam aludni, mert migrénem volt éjjel...... teljesen fordított életet élek.... :oops: puszi

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Emerenc!Aranyos vagy!Ezek szerint te is ikrek vagy? A legjobb barátnőm nekem is ikrek. :lol:

Jelentem a párom kicsit megnyugodott, tegnap már a Bergon babakocsikat is megnézegettük.

Rencsi! De jó, hogy találtál pótdokit! Nekem ez még hátra van.

Bodza! Remélem nem lesz rossz tapasztalatom a dokival, nekem szimpi volt a bemutatkozója. Hogy ki van a pocimban, azt én is biztosra szeretném tudni, de szerintem Anna Katinka lesz. :wink:
Ha meg esetleg mégse, akkor bajban vagyunk ami a neveket illeti..... :lol:

Meli! Drukk, hogy az uhun is minden rendben legyen!

Gyakorló anyucik! Avent Niplette bimbókiemelő terméket használta valaki? Nekem nagyon kicsi, lapos a bimbóm és még picit be is fordul. Ez nem tudom hogyan fog változni, hugomé is ilyen volt, szülés után már csak a laposság maradt meg, de igy is bimbóvédővel szoptat. Én el szeretném kerülni a bimbóvédőt, ha lehet, inkább a terhesség alatt használnám ezt a kiemelőt-formázót, hátha szülésre egigazitja bimbómat. Tapasztalat ezzel van valakinek?

Kép
kislibus
 
 


Jó reggelt!
Jelentem, jól vagyunk. Keménykedés estére sokat enyhült.
A Magnosolv jónak bizonyult ilyen esetekre. Mivel Apánk azt mondta, hogy a reggeli egy tasak mellé este már csak 1 MgB6-ot vehetek be, én meg délután-estére szoktam inkább bekeményedni, így megfordítottam a dolgot. Reggel eszem az 1 MgB6-ot, ha szükséges, akkor délben-este fél-fél tasak Magnosolvot, ha nincs "műsor", akkor meg igény szerint 1-2 MgB6 megy attól függően, mennyi gyenge keményedés van a köztes időben. Nem akarom ész nélkül enni a magnéziumot, mert olvastam, hogy ez az egyetlen fegyver a keményedések ellen, és sajnos hozzá tud szokni a szervezet a nagy adagokhoz, akkor meg már nincs semmi ellenszer a kezünkben.

Köszi Bodzikám a cikkeket. Én is ebben bízom, hogy már 5 hete vannak ezek a keményedős dolgaim, és ha baj lenne, biztos kinyílt volna a méhszájam ennyi idő alatt. Szerencsére teljesen zárt és Apánk szerint a műtétek ellenére is elég hosszú ahhoz, hogy kitartson végig, pedig az elején, meg főleg a stimuk alatt még gyakran paráztatott méhszájzáró műtéttel.

Kislibus, ezzel a Bergonnal nekem is bogarat ültettél a fülembe. Szimpi, hogy legalább ez magyar gyártmány. Ha módom van rá igyekszem magyar termékeket vásárolni.
Remélem, kislányotok lesz, mert nagyon szép neveket választottatok!

Ikky, nekem nem nyit meg semmit erre a linkre.:(
Rájöttem,miért!A .hu nem kékül hozzá a többihez és az hiányzik neki.

Melike, nagyon örülök, hogy minden rendben! Most már nyugodj meg, te már kiaggódtad magad a végéig. Nálad már nem lehet baj. (...és senki másnál sem! Punktum, Ámen és ilyenek!)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok!
Hát jó sokat kellett visszaolvasnom mire a végére értem! :) Bár azt hiszem a "felét" már el is felejtettem mire válaszolhatnék, vagy reagálhatnék, ezt nézzétek el nekem!

Megtörténtek a "nagy" vizsgálatok! :) Hajdú doktornő tényleg egy zseniális lény! :) A babánkkal minden rendben. Azt mondta "Tökéletes kis babácska"! :) Ettől aztán megnyugodtam rendesen! Látható volt a baba két keze, két lába, sőt mindkét kezén meg tudtuk számolni az 5 kis ujjacskáját! Nagyon élvezetes volt! Azt mondta, hogy az esélyünk arra, hogy a baba beteg legyen, szinte 0, a mostani vizsgálatok alapján! Akit érdekel leírom majd az adatokat! A csajszi tökre jól levette a vért, csak szerintem picit vastag volt a tű, és ezért úgy belilult, hogy csak na! Már vettek párszor vért, de még ilyen szép színű nem volt soha! :D De hála Istennek, a véreredményeim alapján is kizárták a három kórt. Úgyhogy teljesen megnyugodtunk!

Aztán jövök majd még! :) Mindenkinek szép napot! Nálunk nagyon klasszul süt a nap, úgyhogy viszem a kutyukat sétálni, aztán sétálok anyukámhoz ebédelni! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Ezzel még adós vagyok! :) vagyis már csak voltam! :D


Kép Ficánka

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk ismét, mert ezer dolgom van (hihetetlen, hogy hogy 'beprogramozom' magam, nem bírok egy percet sem tétlenül a popómon ülni. Majd januártól! :))

Ikky,
Köszönöm hogy leírtad, h miért tartod jónak és szükségesnek a mózest, így már étem :) És el is fogadom amit írtál, szóval akkor mózeses-hordozós babakocsit nézünk, amit a férjem is szeretne :)
Azt mondod szokták úgy altatni a babát? és azt hogy? pl. leteszem a földre az ágy mellé a mózest? Nem rossz az úgy a babának? (bocs a hülye kérdésekért, de ezeket még nehéz nekem elképzelni). Ez azért lenne fontos, mert mindenképpen szeretném, ha max. karnyújtásnyira lenne tőlem éjjel Szonja, és talán jobb lenne mózesben altatni, mint kiságyban...
Bodzimama, neked erről mi a véleményed? (Sajnos úgy tűnik nem tudjuk megvenni a Roba bölcsőt, egyszerűen nem fog most beleférni a keretbe).

Kislibus,
Én is nézegettem már a neten sokat a Bergon babakocsikat, és nekem is tetszettek! Sőt, jó véleményeket is olvastam róla. Tetszik az is, hogy magyar, gondolom a szervízháttér is ennek megfelelően jó lehet (javítás, alkatrészek), pl. van olyan német márka, ahol ha elromlik vmi a kocsin, ki kell küldeni Németo-ba. Na ez itt nem fordulhat elő, és ez jó!
Majd írd le, hogy melyik típust néztétek ki pontosan?
Szép neveket választottatok!

Moncsika,
Nagyon jó kis stratégiád van a magnéziumra! :)
Örülök, hogy estére elmúlt a keményedés, és hogy zárt a méhszáj, ez a lényeg! Sokat pihensz, ugye? Nem lehet, hogy mostanában a több keményedés a lakáseladás-mizéria miatt volt (írták is a cikkben, akit Bodzika bemásolt, hogy szellemi nyugalom is kell, nem csak fizikai)

Rencsikém,
Majd beszéljünk du. telón, nagyon kíváncsi vagyok hogy pontosan mi volt tegnap! Ha tényleg ilyen jó a doki bácsi, még az is lehet, hogy én is őt kérem fel, ha elvállal természetesen.

Kata,
Én már megkukkoltam a babádat a wiwen :) Nagyon aranyos! :) És szuper, hogy minden rendben, de hát ennek így kellett lennie :)
Hogy álltok most lánynevekkel, mi az Abigél helyetti befutó?

Lányok mi holnap elutazunk a hétvégére Hajdúszoboszlóra, majd csak vasárnap jövünk. Nem tudom, addig még mennyit tudok jönni, ha esetleg nem jönnék, mindenkinek nagyon kellemes, pihentető, napsütéses hétvégét kívánok!
Julcsi
vjulcsi
 
 


Julcsika! A Tiedet még nem olvastam végig, de addig is a mózes mellett még annyi a nyárra vonatkozólag, h a hordozóban könnyen megizzad a Babulon, mert a fej résznél elég szűk, hiszen ki kell védje az esetleges ütközést, ha autóba engedélyezett biztonsági típus. Tehát, nyáron is sokkal kényelmesebb, szellősebb a mózes Ami egy idő után hátrány, h nem lát ki belőle jól a Baba, de akkor lehet majd váltani a hordozóra.

Libuska! Én is meglepődtem, h van magyar kocsi, meg is néztem, nagyon kis szimpatikuds, tök jó színek is vannak.
Majd jövök a maiakra reagálni. Puszi!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sehol senki??? mindig rosszkor jövök....

képzeljétek az egyik ismerősőm, aki szintén 35 hetes, hétfőn megszült....mondjunk neki elég korai volt a szülés, mert nagyon kicsike a baba 2,2kg összesen így még sokáig inkubátorba lesz...azért durva, mert egy napra voltunk kiírva és Domcsi 1 hónapja volt ekkora...

Julcsika, de jó nektek, hogy mentek..... :D

Katám,
és a mostani képek??? vagy ne legyek telhetetlen.... :wink:

Moncsikám,
örülök, hogy ahogy jöttek a keményedések úgy enyhültek estére...


puszi

Kép
rencsi79
 
 


Julcsi!
Még nincs újabb befutó Abigél helyett! Majd még kiderül! De azért kíváncsian várom, hogy Ficánka mikor mutatja meg magát! Azért mi is örülünk, hogy ilyen "szuper" babánk van! Kellemes Hétvégét Nektek! :)

Rencsi!
Ez a kép az expón készült vasárnap! A mostani képek inkább fekete-fehérek, de azon a dokinő inkább a "méréseket" mutatta! De ígérem ahogy lesz friss, már teszem is fel!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Katás! Szerintem ne lánynevet keressetek. ;-)

Rencsikém! Én is rosszkor jövök... :oops:
Te pont a legjobbkor fogsz szülni, ami mindkettőtöknek a legideálisabb lesz!

Megnézem az elmaradásaimat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2009.11.12 16:29-kor.

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok.

Itt vagyok én is.Minden RENDBEN!!! :lol: :lol: :lol: Miest elkezték az uh-ot a mi babónk egy szép mozdulattal elkezdte szopni az ujját. :lol: Akkora élmény volt! apucija is tiszta boldog volt.Dokibá alig tudta megmérni olyan aktív volt!!! Én OLYAN BOLDOG VAGYOK CSAJOK!!! Mindenkinek ezt kívánom!!!
Puszi mindenkinek és ölelés!!! Megyek pihizni.Kicsavarogtuk magunkat.Láttunk nagyon jó hasznos dolgokat. :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Aranyos Melcsike! Ez csodás! Édes lehetett! Esztiről is volt ilyen fotó, annyira jó érzés. Itt kint nem szopja. :lol: Csak szopizik lelkesen. :D

Ikky-kém!
:D Köszi Fannika!!! Cukika vagy!!!
Igen, ez érdekes, h ki, mit szeret. Eszti a bébikajákat megkóstolja, de megrázkódik (kirázza a hideg tőlük). :lol:
A mi főztünket szereti, főleg, ami nem Neki készült, mert pl. tejszínnel van sűrítve, lásd spenótkrémleves. Komolyan? Hűűű, kíváncsi vagyok, nálunk hogy alakul majd. Mi is Hipp-el próbálkoztunk, eddig 20 félével, mert kapott ajándékcsomagot 2-t is.
Tényleg, Kismamik! Váltástok ki a dolgokat Ti is!!! Várandós csomag!
Nekünk a körte és az alma, barack a kedvenc. Mandarint még nem próbáltam, mert amikor meséltem a védőlánynak, h a citromért odáig van Eszti, akkor mondta, h citrusokat még ne adjunk, mert allergizálhat. Kiflit mi is majszolunk, de az sem sok megy be, 2morzsa max. :lol: Csak csámcsog ezeken.
Eszti is imádja a gyerekeket, embereket!
Édesek nagyon!!!!!!

Kép
bodza2005
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?