Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Mi is előkerültünk (délután estünk be). Roni kb. 1 hét alatt sokat fejlődött beszéd terén. Próbálja ismételni a szavakat, sőt van amit rengetegszer elmond egy nap (szia, kész, cic(a), mama...)

Bár most csak átfutottam ezt az oldalt...
Nagyon jó képeket csináltatokKép Sajnos a talikról lemaradtunk.

Évi,
Petra ilyen jól viseli a körömvágást?!? Nálunk kész tortúra + hiszti.

PsAndi,
HízásKépKépKép

Docika,
Üdv itt!Kép

Megyek, mert még van mit csinálni.

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Docika
Fenykepezo Kép Drukk,hogy rendbe lehessen hozni!!! Mert meg sok kepet kerunk rolatok! ;0)
XXIIik ker.be koltozunk egyebkent

Beu
Igen, lesz netunk! Kép
Veletek mi ujsag????

Virag
Ne edd magad ilyeneken! Ugyan nalunk nem ennyire kezzelfoghato az Apaert valo rajongas, de azert soxor sokmindenben Apa az "Isten" Kép

Lanyok
Hatha tudtok segiteni...kiscsajszim holnap lesz MASFEL eves...(na nem ebben kell segiteni Kép ) es meg mindig nagyon sok targyat a szajaba vesz (ertsd: gyurma, kő, toll stb. ).Tudom,hogy direkt csinalja,mert ha esetleg nem latom, akkor oda jon es megmutatja,hogy epp mit muvel Kép Kép Szoval most probalok nem raszolni, ill. szolok,hogy "Butasag, Anya nem szereti ha ilyeneket csinalsz"de magasrol le vagyok ejtve....Nincs valami tippeket,hogy lehetne errol leszoktatni???
Egyebirant egy mai helyzetjelentes:
Kép

Jo ejt
Norka
norkini
 
 


Sziasztok!

Norka: anno nagyfiamnál a cumi működött szuperül, mert ha a szájában volt, akkor eszébe sem jutott mást beletenni, aztán meg valahogy kiöregedett. Viszont most (11év) piszkosul rágja a ceruzáitKép
Ancsinál én azt az elvet követem, hogy piszok sok mindent megengedek e téren. Mert azt figyeltem meg, hogy amig új valami, kóstolgatja, de egy idő után már nem érdekes neki annyira. Kivéve amit finomnak talált. ANno télen ugye bent a benti játékok voltak soron, tavaszra már alig egyet-kettőt rakott a szájába, többségével nem ezt játszotta, Aztán megindultunk szabadlábon odakint, na ment egy-két hétig marokszám a föld, homok, kavics. És láss csodát, ma már ezt is csak ritkán csinálja! Bár megjegyzi, hogy mi finom, volt bent egy szalmakalapos tehénkéje, na annak imádta a kalapját. Hónapokig el volt rakva (csak mélyen volt, nem került neki elő), és amikor megtalálta, rögtön tette a szájába, úgy tűnik emlékezett rá, hogy az finom voltKép. Tollfélével csak azt utálom nagyon, mikor menetközben rakná, Zsuzsi Mikije jut eszembe állandóan (apropó, Zsuzsi nagyon hanyagolja mostanában ezt a topikot, hahó!!!), egyszer fogkeféjével ment hintalovazni a lelkem. Na akkor viszont következetesen elveszem, akárhogy nyafog is.
Nagylányom volt olyan, hogy évekig pakolt mindent a szájába (egyik lányom se volt cumis), már amúgy apróbb játékokkal is játszottak, de egy-két favorit még akkor is volt neki. Kaptak egyszer a fiúk egy rugós focit, jó kis vasgolyókkal. Na ez utóbbiból egyet már a biliben kellett lesni, mert Ilcsi lenyelte! (vagy a wcben? már nem is tudom, de lényeg, hogy már rég szobatiszta volt!)
Most már ő sem veszélyes ezügyben (9évKép), sőt ő a ceruzáit sem rágja!
Ildi

Ildi
pildi
 
 

 
 

manó2!

Írtam múlt héten mailtKép Nem kaptad meg, vagy csak nagyon el vagy havazva a munkával?

Norka!

Emma már lassan két éves (2 hónap múlva) és még ő is a szájába vesz mindnet. Szerintem ez kitart vagy 3 éves korukig. Én is megengedem neki általában, amit nagyon nagyon veszélyesnek ítélek azt meg elkobzom, és adok helyette mást. (pl nagyon pici kupak helytt kap nagy kupakotKép)

Én ovis koromban nyo,tam kavicsot az orrlyukamba, mert vicce svolt ahogy betettem, kijött, aztán egyszer nem jött kiKép Halálra rémísztettem az ovónőt. Szóval lehet hogy 3 éves korbamn sem múlik el az ilyesmi?Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Norka: Balázs is mindent a szájába vesz. Nálunk is a cumi vált be, sokat van a szájában, és ezért más nem fér bele Kép
Sajnos a XXII. kerület nagyon messze van tőlünk, de a zuglói talikon biztos ott lesztek ti is . gye?

Megyünk az Auchanba bevásárolni, láttam a katalógsban egy olyan ari polar kiskabátot, ha lesz a Balázs méretében veszek neki egyet ! Kép

Docika
docika
 
 


Talis képek nagyon jók! Ezt nézegetve kicsit irigykedem... Jó lehetett.

Kangi,
Látom közben felbukkantálKép
Kis zsarolóKépKépKép
KapirgászásKépKépKép de jó!

Sofka,
Látom, határozottan a gyógyulás útjára léptetekKép

HNelli,
Jobban van Domcsi?

PsAndi,
Nálunk is volt kanál- és főzelékmetes időszak 6 foggal. Roni megette a tésztákat (galuska, csigatészta, könyökcső, palacsinta...), főtt/rántott/rakott zöldségeket (pl. borsó, répa, zöldbab, karfiol, karalábé, cukkíni...), gombócokat (pl. túró-, gríz-, zsemle-, krumpli-), császármorzsát (nagyobb darabok), rizsfelfújtat, főtt/sült krumplit, krokettet, sajtot, virslit, kukoricát (konzerv), rántott harcsát (falatkák), főtt tojást, bundáskenyeret... Hát most ennyit tudtam összeszedni. Remélem találsz benne újat.

Manó2,
Roni is rengeteg dolgot megért. De beszélni (enyhe túzás, mert főleg ismétel) mostanában kezdett egyik napról a másikra. Majd mondja Dorka is, ne aggódj!

Még van pótolnivalóm, de egész jól haladok.

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk, csak annyi a munka, hogy azt sem tudom hol áll a fejem.

Manó: a mailt megkaptam, köszi, jól esett, csak nem válaszoltam, mert itthoni gépől csak exelerós címre tudok küldeni mailt, bent meg alig van időm levegőt venni is. Jó lenne egy tali összehozni, amíg van egy kis szabad időnk, mert szeptembertől neked is pörgősebb lesz, 5-let?
Nem akartok kijönni?

Kezd elegem lenni, de sajna az csak ilyen lesz, most akarunk átállni az ean kódos kasszára azaz jam 02-től és rengeteg munkát igényel, előkészítést, árutörzs, vevőtörzs, csikkxsoport, stb. ez mind az én munkám, így nem unatkozom.
Úgy néz ki nkem is max szeptember közepétől vissza kell mennem dolgozni, éjjel nappalozni, hogy kész legyünk a munkával januárig, azaz az árutörzsel szept 30-ig, ami lehetetlen,
de egy kis csúszás belefér.
Dorottya nem tudom hogy hogy fogja viselni a 5 órai kelést, én nem tudom megszokni...
Még az a lehetőség van, hogy apja ha minden igaz itthon fog dolgozni, és viszi magával ha el kell menni valahova vámkezelni...Heti 2* meg jön bölcsibe velem, hogy amit megszokott ne felejtse el...Nem tudom mi lenne jó, vélemény?

Jók legyetek
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


Sziasztok!

manó2!

Akkor jó, már aggódtam mi van veletek. Én csak októbertől megyek vissza dolgozni, úgyhogy még van 1,5 hónapunk bölcsiig. Már azért kezdünk készülődni, ma elkezdtem Emmával immunerősítőt szedeteni (vitacolan és echinacea), meg kezdjük megvennia bölcsis rucijait, kénylemes nacikat meg bodykat, ma vettem neki cipőt is (mondjuk nagy lett, megyünk visszacserélni ha felébredKép), sőt még a füzetét is megvettem amiben üzengetni fognak és lassan nekiállok beleírni a jellemzését, mert ha az utolsó pillanatra hagyom biztos nem fog eszembe jutni semmi. Nálatok is ennyi hülye követelmény vana bölcsiben?

Ami Dorkát illeti, de persze ez cska za én személye véleményem, szóval én nem kelteném hajnal 5-kor mindne napKép Ez még egy felnőttnek is megerőltető (amúgy sorstársak leszünk, én 1/2 6-kor fogok kelni). Szerintem az tök szuper lenne ha otthon tudna lenni az apukájával, d ecsak akkor ha ő tud vele foglalkozni. Pl hányszor kell majd elmennie és vinni Dorkát? mert ha szinte mindne nap, akkor nem biztos hogy az olyan jó, hiszen neki azért egyre inkább szüksége lesz most már konkrét vele foglalkozásra, arra hogy elvigye gyerek társaságba, nem tudom ő mennyire hajlandó ilyenre, mert pl az én férjem tuti itthon ülne vele, max levinné a játszóra, de játszani nem iagazán tud vele.
Szóval ha ő olyan hogy erre képes, és úgy hogy dolgozik mellette, akkor le a kalappal és akkor szerintem Dorkának kb 3 éves koráig otthon lenne a legjobb, de ha nem akkor jobb neki a bölcsiben. Főleg hogy már úgyis megszokta. Viszont én a helyedben elgondolkodnék valami közelebbi bölcsin. Vagy az szóba se jöhet? Akkor reggel a férjed bevinné 8-ra reggelire és te meg vagy érte mennél amikro jössz haza, 4-5 körül, vagy ha úgy alakul a napja akkor ő is érte mehetne akár ebéd után is, ha nincs épp munka, ha meg van akkor később.
De lehet hogy csak én az Emmából indulok ki, de ő se a vámkezelést nem bírná, folyton utána kéne rohanni, rászólni, ha meg egy helyben kéne maradnia akkor ordítana, se a hajnali 5-ös kelést nem bírná, nyűgös lenne egész nap.
De ti ismeritek legjobban Dorkát, te tudod hogy mire hogy reagál (pl a gondozónő, bölcsi váltás viseli meg jobban vagy a hajnali kelés?), így nektek kell dönteni.

tali jó lenne, majd beszélünk. Neked még mindíg a hétfő szerda a nem jó?

Manó

Ui: Europarkban a babaházban mindne cipő 30%-os engedménnyle kapható, ha két párat vezsel 50%. Főleg siesták vannak. Mondjuk már két hete tart az akció, úgyhogy elég mértehiányosakKép, d eazért még ki lehet fogni jókat. Én is vettem két szandált, 3750 és 3850 Ft-ért, siesták, csak nem mértem meg őket és az egyiket ki kell cserélnem, de az én hibám hogy nem próbáltam Emmára.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó: Nálunk is ugyanez a helyzet a bölcsibe mindent kérnek. Visszont nálunk nem szeretik a badyt és ki is jelentették, hogy pólot kell a gyerekre adni. Ezen ki is kadtam, mert én a badyt szeretem. Na de mindegy. Márk is oktoberbe kezdi a bölcsit. És én is elkeztem megveni a cucokat amit kérnek. És én is fogalmazom a jellemzést. Bocsika, tudom nem nekem szántad az írást, de én is szeretem volna megosztani veletek a bölcsis kérdéseket.

Az euparkban ma voltam siestea cipők már alig vannak, én csak egy párat tudtam venni, mert a 22-es 23-as, 24-es méret egyáltalán nincs nekik.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
Kép
Kép
andy78
 
 


Sziasztok!

Bölcsi: Ti már tudjátok miket kell venni? Én egyelőre csak annyit tudok, hogy kell venni egy üzenőfüzetet. Persze már vettem pár játszósnadrágot, meg pulcsit. Kinti ruhát az elős 6 a csoportból kap "kincstárit". Egyelőre 5-en vannak Kép.
Mi augusztus 23-tól mehetünk "kóstolgatásra", gondolom akkor mindent elmondanak Kép. Én még nem tudom biztosan mikor kezdünk, talán mi is októberben.
Pusza, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Andy!

nem mondod? Én is ma voltam, igaz reggel 9-kor, és nem mondom hogy dömping volt ebbőla méretből, de jópárat tudtak mutatni. Igaz félcipőt nem, illetev abból csak fiús volt. Szandálból 24-esből vagy 7-8-at biztos mutattak, 25-ösből kevesebb volt. és mind siesta volt, igaz nem tudom hogy mennyi volt ebből lányos. Két killefeet-et is mutatak, én azt akartam eredetileg, mert nekünk volt már és nagyon jó, de abból már csak két fiús volt, a lányosból nem volt 24-es. Végül én két szandált vettem, egy 24-est és egy 25-öst. Aztán 4-kor visszamentem, mert az egyik siseta (valami újfajta talpas) az nagyon nagy volt, a 24-es volt akkora mint a másik siestábóla 25-ös, így kértem hogy a 25-öst cseréljék ki 24-re, ez egy sárga szandál halacskával, szerintem inisex, Emma választotta, szóval simán kicserélték 24-re, volt még.

Nekünka bölcsibn a szülőin olynaokat diktáltak hogy poló, zokni, bugyi, nadrág legyen bent sok, meg hogy télre harisny a+sort a tetjébe. na én harisnyát tuti nem adok be, mert Emma nem szerti. Helyette gumis derkú nadrágokat szerzek be. Szóval szülőin nekünk is polót mondtak, d erákérdeztema játszóban és ott meg a gondozónő azt mondta hogy amígh nem szobatiszta addig jó a body, sőt télire jobb. Én reggel tuti bodyban viszem be, aztán ha meg baleset történik szerintem örülnek ha van a szekrényben váltóruha, szerintem nem válogatnak. Olyat már hallottam hogy van ahol nem kapcsolják be a bodytKép
A szekrénybe váltónak azért biztso teszek be polót is, oda olynaokat akarok betenni amit itthon , elmenősnek nem használunk.
A cipőre is azt mondták hogy vagy visszük mindne nap (persze, tuti itthon felejtenénk néha), avgy ott bent hagyjuk, de legtöbben bent hagyják.

Udvarra kell külön overáll, vagyis nem muszáj, de akkor amiben megy abba öltöztetik, ami tuti sáros, vizes lezs télen. Én már beszereztem egy 98-as ócskább overállt rokonoktól, amit nem sjanálok erre. Nálunk kincstári csak az alvó zsák, amit az udvaron alváshoz adnak nekik. Az udvaron alaváshoz kell bent tartano ettől függetlenül melegítőt és mamuszt is, el nem tudom képzelni hogy alszanak melegítőben, hálózsákban mamuszba szegények, szerintem Emma leordítja a fejüketKép

Virga!

5-en? Mi van ott? Nálunk a 2,5-3 évesek és a mi csoportunk is fullig van, egy szem hely sincs, egyedüla csecsemő csoportban van csak félig a csoport, d emondták hogy tavaly is így volt, aztán decemberre ott is teltház lett. Állítólag sokaknak szeptemberben jut eszükbe hogy beadják a gyereket és nem tudják hogy májusban van beiratkozás.

Valaki a másik topikban még olyat is írt hogy enm vették fel őket a bölcsibe, mert annyian jelentkezek hogy tele lett a csoport és nem vettek fel mindnekit. Ehhez képest nálatok pangás van.

Amit tudok hogy kell venni az a sok-sok kifogyhatatlan váltóruha, kinti, benti, cipő, mamusz, üzenőfüzet, bele jellemzés, tisztasági csomag (szalvéta, posi törlő, pelenka vagy wc papír, papírzsepi, szappan) és a cipőbe bele kell varázsolni a jelet is, az overállba és az olyna ruhákba amiket nema szekrényükbe bezárva tartanak (mert pl vizes lezs és kiterítik) és így a gyerekek összekeverhetik. Dea többi ruhába is ajánlották. na ez még külön jó móka lesz.



Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Érdekes téma számomra a bölcsibe szoktatás, bár mi még nem gondolkodtunk komolyan ilyesmin. Márciusban én is visszamegyek dolgozni, akkor lesz Balázs 2 éves, de csak félállásba. Egyenlőre úgy néz ki, hogy felváltva leszünk vele a férjemmel ( talán a nagyi is besegít majd ) de ha nem megy, akkor nálunk is bölcsi lesz. Kíváncsi vagyok,hogy milyen , számoljatok be mindenképpen nekünk is.

Docika
docika
 
 


Sziasztok,

Docika,
en meg nem is udvozoltelek! Udv a csapatban! Kép

Norka,
hurra, hurra, hogy koltoztok! Kép
Nalunk Zsombi a kavicsokat vette a szajaba eloszeretettel (el lehet kepzelni egy kavicsokkal felszort jatszoteren Kép), erre azt csinaltam, hogy amikor meglattam a kezeben a kavicsot, mondtam neki, hogy "mit is csinalunk a kaviccsal? Pukk, eldobjuk!" Most nem tudom, hogy a pukk tetszett meg neki, avagy a repulo kavicsok, de hamar atszokott az kavicsevesrol a kavicsdobalasra. Kép

PsAndi,
hizas, jaj de jo! Kép

Maci_2,
dumalo Roni edes lehet. Hogy vettetek ra a dumalasra? Esetleg volt valami praktikatok, nagyon kivancsi lennek ra... Kép
Most mi a helyzet a betegsegeddel? Sikerult beallitani a pajzsmirigyedet es a cukrodat?

Virga,
nalunk is apas lesz Zsombi minden hetvege vagy nyaralas utan. Ugy konnyu az apjanak, hoyg en ezerrel pakolok, mosok, vasalok, rendet rakok, kajat csinalok, o meg csak jatszik a gyerekkel. En meg meg nevelgetem, es meg ra is szolok Zsombira. Viszont ha Zsombinak baja van, akkor csak az Anya jo, ugyhogy en ezzel tul is leptem a teman, nem izgatom magam rajta. Szerintem minket, anyukakat azert valahogy alapbol szeret a gyerekunk...KépKépKép
Jo, hogy tul vagytok a betegsegen. Kép

Csucsuka,
bovebb beszamolot kerunk a nyaralasrol am! Ennyivel nem uszod meg! KépKép

Sofka,
csaladi helyzetjelentes?

Zsuzsi, Beu
Nem lesz ezen a heten tali?

Jelenleg Apaja nezi az MTV-n azt a szepsegkiralynovalasztast, folyamatosan hallgatom a hatam mogul a "hat ezt meg ki valogatta be? Hoyg lehet ilyen csunyan dontos valaki" stb. megjegyzeseket. Kép Hizik a majam, ram ilyet nem mond, pedig kesz balna vagyok...na meg mar 20 eves sem...Kép

Allitolag ezen a heten vegig kanikula lesz. Nincs kedve valakinek a Margitszigeti Palatimusra eljonni strandolni? Mondjuk csutortokon vagy penteken?

Pussz es joejt,
Gombóc
gombóc
 
 


Olyan regen raktam fel kepet ZSombirol, hogy most azert ujra bemutatom a fiatalurat. Kép

Zsombi + bal szelen a pocakom Kép

Kép


Alvas a barataink balatoni nyaralojaban:

Kép

Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Munkahelyről írok.
Korán volt ma felkelni.Álmos is vagyok rendesen.
Nállunk a bölcsi hát aztán lehet hogy ez egy különleges eset, mert nekem nem kellett jellemzést írnom, aztán lehet, hogy azért, mert 7 hónaposan már járunk bölcsibe heti 2*, váltó ruhát azt mindig vittem, neki, és többnyire fel is volt használva, kell váltó cipő is, azaz kinti, benti cipő. Hát igen ezek után majd ősszel vihetek neki dupla meleg rucit, vagy a kocsiba hazafelé ugyse látják milyen piszkos (:.
Eddig mindig abba ruhába volt bent amibe beadta, hacsak nem pisilt be, vagy nem öntötte le akkor került elő a váltó ruha.
Nállunk eddig csak pelust kellett vinni.
A napi díj 285ft, ez milyen árkategótia?

Manó: A közelebbi bölcsivel kapcsolatosan az a helyzet, hogy a faluba nincs bölcsi, csak óvoda, a XVI kerület, vagy cinkota az ami szóba jöhet, de most új környezetbe beszoktatni, akor is kell neki max 6 körül kelnie, mert mire apjával elkészül...
Nem tudom hogy fog működni hogy otthon marad bizonyos napokon az apjával, mikor 2en vagyunk otthon én tudok mellette dolgozni, de tény nincs időm akkor vele foglalkozni, játszani,
Így is néha lelkiismeret furdalásom van, mert sajnos összességben alig van időm, mert minden napra van valami, takarítás, vsasalás, meg a munkahelyi munka.
Van amikor olyan jól elvan egyedül is, motorozik, nézegeti a könyveket, ki mennyit tud szánni a csemetére, van aki egész nap csak vele tud foglalkozni?

Most befejezem
Jók legyetek
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


manó2!

Kár hogy nincs közelebbi bölcsi. De egyébkénta bölcsibe lehet reggeli után is vinni, nem muszáj már 8-ra bevinni. De tényleg ti tudjátok, szerintem az annyira gyerekfüggő. Ha Dorka mellett lehet dolgozni, akkor szeritem tök jó hogyotthon lehet az apukájával. csak én mindíg Emmából indulok ki és mellett nem lehetne dolgozni, legalábbis nem kiszámíthatóan (van amikor lehetne, van amikor nem, attól függ mennyire nyűgös épp).
Szerintem olyna nincs aki egész nap a gyerekkel foglalkozik, hiszen mindenkinek ott van a háztartás mellette, de azért ahogy nőnek egyre jobban igénylik. Én is kiváncsi vagyoka többieknél hoyg működik ez?

Olyna szupi idő van, strandra kéne menni. Lehet holnap ki is megyünk ha ilyne kánikula lezs és a játszóban sem engedik a pancsizást (hetek óta ígérgetik, ma tisztázom velük hogy akkor lehet vagy nem).

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali Csajok!

Monstre olvasásnak - több részletben ugyan - a végére értem, de mert nem jegyzeteltem, kicsit kavarognak a dolgok a fejemben... De legalább van valami benneKép

Minden szülinaposunkat utólag is Istenke éltesse! És a kis Kakukkfűfiókát is természetesen!Kép
(Nekem sütött Danim duplotortátKép, meg énekelt is: ég a gyertya ég, elne aludjék, 3 éves lett az anya, éljen soká még! meg persze ki fújta el a gyertyát? Hát nem énKép)

Sofka, ez a bariból tályog nagyon rosszúl hangzikKép, örülök, hogy túl vagytok rajta!

Toffi, grat a telekhez! Esküvő? Ne sunnyogj!Kép

Képeket megcsodáltam, meg kell állapítanom, hogy nőnek a manók, no meg a pocakok is, mint a gombaKép

Maci2, már írtam, Mogyoródból Kecskemét lett. Nomeg ilyen helyre én még nem viszem a manóimat, majd talán jövőre. Nincsenek oda a tömegért, melegben egy idő után nyüzügék... arról nem is beszélve, hogy néha én is szeretek kikapcsolódni, ami az én kedves, de egyáltalán nem csendes és egyhelybenülő manóimmal nemigazán megy... Meghát, hogy magyaráznám el nekik, hogy ne sikongassanak, mikor koromat meghazudtolva csúszok le a feketelyukon, cseppett sem csendesen?KépKép

Urszila, végre!Kép Mekkora lányod van már NekedisKép

MyssniaKép! de jó, hogy ujra itt!! Kár, hogy lemaradtam a taliról, alig ismertelek meg a képeken, bezzeg a fiadat!Kép

Na most ennyi, majd még próbálok ma jönni...

Pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Jaj a lényeg lemaradt!
Zsófi már 2x pisilt bilibe: hozta, hogy bili, kaka! Levettem a pelust: ráült és nyomott, majd pisiltKépKépKépKép! Az udvaron úgy pisil, mint a fiúk (még fogja is a nincs mitKép), majd diatalittasan tapicskol benne, Én pisiltem! csatakiáltássalKépKép

Na téleg menek
Pussssz
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

Manó!
Nekünk is mondták a bölcsiben, hogy lesznek még többen a csoportban, mert sokan szeptemberben kapcsolnak,hogy hova is tegyék a gyereket.
Egyébként szóltak, hogy ha van olyan ismerősünk itt a lakótelepen, aki bölcsit keres nyugodtan ajánljuk ezt a bölcsit. Sokan a telepről (Havanna) inkább elviszik máshova a gyereket, mert nem igazán tetszik nekik, hogy ide jár bölcsibe. Ezt nem egészen értem, hogy ha valaki itt lakik akkor miért baj ha ide jár a gyerekük a bölcsibe ?!? Érthetetlen számomra. Meg plusz idő is: reggelente elcincálni egy másik kerületbe esetleg a nyűgös gyereket, amikor a 10 percnyire lévőbe sem lesz sétagalopp, délután ugyanez vissza is...
Nekünk két bölcsi van ugyanolyan távolságra és nekem ez jobban tetszett. Nagy, füves, fás udvara van, láttam hogy ki szoktak vinni műanyag udvari játokat is a meglévők mellé, alá plédet terítenek, sokat kint vannak, tiszta az átadó, a mosdó, a termek. A másik nem tetszett ennyire, az udvaron a beton dominált, kevés fű, fa kicsi volt, az átadó is elég lepukkantnak tűnt. Szóval a havannait választottam, remélem nem bánom meg Kép. Idén már tisztasági csomagot sem kell vinni, az önkormányzat állja. Annyit mondtak, hogy a téli taknyos időszakban megköszönik a papírzsebkendőt. Ha azt akarom, hogy nadrágpelusban legyen akkor azt kell bevinni, mert csak textilt tudnak biztosítani. A napidíj nálunk is 285 ft. Most ennyi jutott eszembe.
Jó éjt! Virág és Levi
virga
 
 


Gombóc,
Praktika? Az nem volt. 3 gyerekes barátaink voltak látogatóban, utána kezdett Roni többet beszélni, de semmi érthetőt. Aztán egyszer csak elismételt egy-egy szót, néhányat ami tetszett neki meg is jegyzett pl: szia, cic(a).
Cukrom rosszabbodott, már vacsoránál is kell szúrnom. A pajzsmirigyem most éppen alulműködik. Úgyhogy el kellett hagyni a gyógyszert. A doki bizakodik, hogy most már kifullad és lassan kezdhetjük (szavaival élve) a hozzátáplálást (hormonpótlást). De én még inkább nem élem bele magam, mint a múltkor.

Andy, Gombóc,
KépekKép

Csucsuka,
Aquaparkot még mi is korainak találtuk. Nem tudom hogy bírná a lány. Majd ha nagyobb lesz.
Pisilő ZsófiKépKépKép

Most találtam, nagyobb gyerekek biztosan élvezik:
www.jatekforras.hu

Maci_2
maci_2
 
 


Virga!

Én is a házunk melleti bölcsibe irattam.Az udvar itt is nagyon szép, füves , fás, d enálunk amásik bölcsi is épp ilyen, egy sémára épültek. csk aza a lakótelep másik felén van. nálunk nem hogy nem mondják hoyg ajánljuk, de álalndóan öbbszörös túljelentkezés van. pedig azért annyiar nem nayg szám. Állítólag a másik bölcsiben van hely. Hát ha mi ameltt laknánk én tuti oda iratom, mert ugyanolyan. A belső berendezéssel már nem vagyok annyira elégedett, lehetne modernebb, dehát ez ugye pénz kérdés. Viszont szuperül főznek, mma imádja az ottani kaját.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Docika!
Üdv itt. Kép
Fényképező Kép

Csucsuka!
Aquapark jó lehetett, visítás Kép
Zsófi kerti pisilése Kép

Bölcsi: Niki már régen volt, mostani helyzetet nem ismerem. Miki csak oviba jár.

Zsuzsinak kedvenc szövege a "híííta aíííta", még az "apa" is csak ez után jött. Kép
Apáért is oda van, de nálunk Niki imádat van, engem lazán eltol magától amikor a lányzó ölében van.

Tali nem lesz mostanában? Jó lenne már egy közelebbi, mondjuk Zuglói. Kép

Ébredeznek a gyerkőcök, ezért megyek.

puszi
Magdi
gallainémagdi
 
 


Hali Csajok! Kép
Elmentünk nyaralni, 23-án jövünk!

Csucsuka Kép
Azt azért nem állom meg, hogy ne vihogjak egy nagyot Zsófi kerti pisilésén KépKépKép Julcsi még csak közli, hogy "kaka van", nyom, szuszog, majd belemászik a bilibe úgy, hogy a peremén ül, a lába belelóg KépKépKép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Már jó régen nem jelentkeztem, de sajna nem volt netünk. A közel 2 hónapi lemaradást meg sem próbálom behozni, mert elég reménytelennek tűnik.

Gergő rengeteget fejlődött ezalatt az idő alatt. Már ő is mond egy-két szót. Most a "kocsi" a menő. Kombinál is, de csak az "apa" "kocsi" "pápá" szavakat. Látszik, hogy sokat dolgozik apája mostanábanKép Viszont másfél hónapja nem hajlandó Gergő enni. Ez most nem a szokásos "keveset eszik" probléma, hanem egyszerűen másfél hónapja főtt ételt nem evett. Az össz amit eszik: joghurt, tejpép, gabonagolyók, üres kifli, zsemle, kenyér. Húsféleséget egyáltalán nem eszik. Voltunk már vele vérvételen is, de nem mutatott semmi eltérést. Szedi a Vitacolant gyakorlatilag nulla eredménnyel. Próbáltam már mindent, mindenféle kaját, mindenféle helyen, szétkenheti, játszhat vele stb., de semmi eredmény. A gyerekorvos meg csak azt hajtogatja, hogy "Pedig muszáj lenne valamit, mert ha így megy tovább, vérszegény lesz". Van vagy volt esetleg vkinek hasonló problémája? Minden ötletre nyitott vagyok.

Pocaklakó miatt is aggódhatok még jövő hét keddig, mert akkor megyek megint UH-ra. Az előző UH-n azon a napon voltam, amikor a 17. hetet töltöttem elvileg, de mint kiderült még 16 hetes sem volt. Úgyhogy a doki meg sem tudta csinálni a szűrést, ez lesz jövő hét kedden. Így persze az AFP-nek sincs semmi értelme, mert ha ez igaz, akkor 2 héttel korábban vették le. Csak azért aggódom, mert még a hőmet is mértem anno, és az alapján is idősebbnek kéne lennie. Már mocorog, bár még elég keveset, de már kívülről is lehet érezni. A cukrom nekem is romlik, úgyhogy a belgyógyász szerint néhány héten belül inzulin leszKép Addig is 150 gr CH diétán vagyok.

Maci_2Kép
Sajnálom, hogy ennyire nehézkesen megy ez a cukor és pajzsmirigy beállításKép Azt lehet tudni, hogy mitől romlik a cukrod? Összefügg esetleg a pajzsmiriggyel?

KangiKép
Jó nyaralástKép

Nagyon röviden ennyi. Ezentúl már tudok sűrűbben jönni.

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Tüni!
Azért ha a vérvételen nincs eltérés, akkor egyelőre nem szabad nagyon parázni! Ahogy olvasom a listádat, tejterméket (így fehérjét) és gabonaféléket eszik. Ha ezt még legalább gyümölccsel ki lehetne egészíteni, akor arra már azt is lehetne mondani, hogy tulajdonképpen akár elég is lehet neki! Főleg ebben a melegben! Szerintem arra nagyon vigyázz, hogy ne legyen túl nagy hangsúlya az evésnek, mert abból alakulnak ki a játszmák, amikor érzi, hogy neked ez fontos, ezért hajlandó vagy akármire és tulképpen zsarolási eszköznek tudják használni.
Jó tudom, én könnyen beszélek a jóhúsban levő Ancsimmal, mondjuk így nyáron neki is vannak napok, amikor mennyiségre nézvést alig eszik. Két-két falatot egy-egy evésnél, köztesnek semmi, meg a cici. Aztán mégis egyre nehezebbKép.
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Tuni,
Ahogy Ildi irta ne foglalkoz vele (legalabb is elotte, mert ezt egy anya ugyse tudja megtenni).
Matyi is tejen-sajton-kenyeren-gabonapelyhen el a nyaron. Gyumit semmit de semmit nem tudok belediktalni. En azt vettem eszre aminek az elkeszitesebe bevonom azt talan megkostolja(rantott hus, rakott krumpli...) enni nem sokat eszik belole de ez is valami. Masik en probalok apro falatokat csinalni vagy jatekossa tenni az evest. Tegnap a szendvicsebol mustarral macit csinaltunk, igy mindjan jobban csuszottKép
CukorKép

Maci,
Ez tenyleg nem hangzik jolKép

Csucsuka,
Zsofi pisilesKép

Mi a furcsi elott szertartasosan raulunk a WC-re, mert ugye a Matyi is ezt csinalja, igy a lany is kiharcolja. Ezutan diadalmasan vagy a furdoszobaszonyegre vagy a kadba pisilKép

Kangi,
Jo nyaralast. Pocaklako?

Gomboc,
Aranyos ZsombiKép Rolad nem lehetne egy kicsit tobbet mutato kepetKép

Lanykam is "elkezdett" beszelni, legalabb is szinte minden szot utanoz. Kb. 10 szonal tartunk amit ertelem szeruen es masok altal is erthetoen mond. Ja cserfes lesz mint az anyjaKép

Es ket kep:
Kép

Kép

Angi
angela2
 
 


Sziasztok!

Tüni: Szerintem se eröltesd Márk is alig eszik, és gyümölcsöt is csak a hipp almát. A Vitacolán nálunk az elenkezőjét hozzta ki az amugy is rosszul evő fiam még rosszabbul evett tőle dokinénink egyből le is állította róla. Nem lehet, hogy nálatok is ez a helyzet?

Képzeljétek Márkkal elkeztük a napali szobatisztaságot és ugy nézz ki elég szép eredményeket érünk el. Mostmár szól néhaKépKépKép ha kell pisilni és szaladunk a wc-re, mert hát nagysága ugy pisil mint apa állva. Felkell állítanom a wc ülökére és ő belepisil mint a nagyok. És utána megtapsolja magát. És megy eldicsekedni apának is, hogy hova pisilt. A kakival szerintm bajba eszek, mert ráültetni egyáltalán nem lehet, mert akkor hizzti van. Nem tudjátok hol lehet kapni olyan wc ülökét amihez van ilyen kis kapaszkodo kis létrával?

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Én is megjöttem a távolból és nagy nehezen a termést is végigolvastam...még szerencse, hogy sokan nyaraltok, mert különben reménytelen vállalkozás lett volnaKép
Még mindíg pakolászok a hazacuccolás óta, no meg itthon se patyolat a tisztaság, hogy a szanaszét heverő számlákat, csekkeket ne is említsemKép
A férjem is csak ígérgette, hogy itthon megcsinál ezt-azt a távolétünkben, mert ehelyett éjjel-nappal a munkahelyén csücsült, mondván, most nem tehetem szóvá. Na nem is tolt odébb semmit a lakásban...
Attól meg kicsit magam alatt vagyok, hogy nem elég, hogy nyaralni nem voltunk és nem is megyünk az idén több okból sem, de a párom eddig egy nap szabit nem volt hajlandó kivenni, hogy a gyerekeivel legyenKép Szerinte, ha nem megyünk el sehová, akkor minek?
A pocim egyre nagyobb méreteket ölt, igaz, ez a dolgaKép Eddíg minden okés volt, de most sajna pár napja hirtelen alászállt a gyerek, én meg keményedek pluszban hozzá, no és a külső méhszájam is nyílik már (szóval csak a tavalyi szindróma). Remélem, a 37. hétig kihúzzuk valahogy, bár segítség nélkül kicsit bajosabb. Mindenesetre Emese 1 hete már 2 kilónak saccoltatott, talán sikerül kigömbölyödnie a nagy napigKép

Tüni,
az én lányaim nem csak a nyarat tisztelik meg ilyetén evési szokásokkalKépKép Nálunk a főtt étel némi tésztában, krumpliban és egy kis sült husiban ki is merül, és ez alatt is csak pár kanálra gondolj. Ennek ellenére ránézésre egyik se alultáplált, igáz, nem is döntögetnek súlyrekordokat. A vitaminpótlást Kubuval szoktam megoldani, ez nagyon menő náluk, ha nem limitálnám a napi adagot, Timinek nem csak a talpa lenne sárgaKép
CukrodKép Ezek szerint ez minden terhességnél előjön, ha már egyszer volt?

Kangi,
jó nyaralást, és egy kis pihit nektekKép
Bilizés: Az én lyányom semmit nem közöl, csak fél lábbal a bilibe lép és rágugol, aztán csodálkozik, hogy szűkösen vanKép

Kakukkfű,
Danihoz így utólag is nagy gratula nektekKép

most mennem kell, mert banzáj van...

Momo


Momo
momo
 
 


Andy,
mi a Metroban vettünk, de már jó néhány hónapja. Széthajtható, két lépcsőfoka van és a szűkítőrész a tetején két kapaszkodó füllel. Kb. 4000 forint volt. Régebben láttam Chiccot is, ami biliként is üzemel, de azt már 10000-ért mérték valamelyik nagy bababoltbanKép Szerintem egyébként a legtöbb bababoltban találsz ilyen szűkítőket, csak az ára nem mindegy.

üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Andy: az Auchanban lehet kapni (legalabbis a csomoribenKép), kb 4500, szep szinesKép

orsoly
orsoly
 
 


sziasztok,

házban lakni,élni eddig szuper. Kép
Most visszajöttem a régi helyünre,mert eddig birtam. Kép

Petra sajnos megint beteg...már megint tüszős torokgyuszija van....a dokiknak egyenlőre fogalmuk sincs,milyen baci okozza neki,most bő 1 hónapon belül ez a második alkalom.reggel voltunk vérvételen,remélem ettől okosabbak leszünk. (most legalább már a második bökés sikerült...múltkor fél óráig szurkáltálk Petárt,mire találtak egy normális véná)
szegénykémnek a nyaka is be van duzzadva,mert a nyirokcsomók bedurrantak.

evés-nem evés
Petra csak a hipp és nestlé gyümiket hajlandó megenni,azokból bármelyiket,meg a banánt. se őszibari,se dinnye,se semmi nem megy frissen.
mostanában egyre inkább főzelékből is csak az 1 éveseknek való hipp főzi csúszik...olyan kaját,amit mi eszünk,még egyáltalán nem evett (és nem azért,mert nem adunk neki),se ebéd,se reggeli vagy vacsi szintjén. értsd se kenyér,se szalámi,se sajt,se joghurt,se süti,se kalács,se SEMMI: Egyszerűen nem eszi meg. Kép
Már annak örülni szoktam,ha a friss zöldségekből főzött sima natur főzimet megeszi. (turmixolva,enyhe darabokkal)
elkeseritő,nem tudom én se mitévő legyek. vajon fog-e ez még változni,vagy fogadjam el,hogy nekem rosszevő gyerek jutott?!?!?!?

képek nagggyyyon jók,minden kispasi és kiscsaj helyes.
puszi
Évi és Petra
Évi24
 
 


Sziasztok!

Evés-nem evés témában már én is akartam panaszkodni, csak gondoltam, már biztos unjátok. Azért a többiek megnyugtatásául közlöm, hogy Dani egyre kevesebbet eszik, mégis tele van energiával, napról napra okosodik, így csak néha aggódom Kép

Egyébként lenne egy lehet, hogy nagyon hülye kérdésem: Dani ma pl. 3x is kakilt. Szerintetek ez azt jelenti, hogy akkor sokat is evett? Ugye csak akkor lesz viszonylag sok kaki, ha be is ment valami? (nem röhögni Kép)
Amúgy nálunk régen gyümölcsimádat volt, ma már a banánt el sem fogadja, szerencsére a barackot szereti, de már napi max másfelet eszik meg, míg 1 hónapja akár 3-4-et is. Kenyeret már szinte semmit nem eszik, csak lenyalogatja róla a feltétet, husit, főzeléket max 2-3 kanállal. Ami csúszik, az a krémtúró, a joghurt, a sajt és a túró rudi, na meg a buláta, ropi. És szerencsére szereti a babatejet is - reggelire 240 ml-t iszik, és ha nagyon nem akar enni, akkor délután is kap még 1 dl-t.

jó hosszan ecseteltem, bocsi Kép

Évi
örülök, hgy jó az új házban lakni
torokgyuszi viszont Kép

Docika, Norka, Andy, Gombóc és Angi
gyerkőcök nagyon édik Kép

Kangi
jó nyaralát Kép

Momo
hányadik hétben vagy? hát igen, pihengetni kéne, de gondolom nem igazán kivitelezhető a két csajszi mellett

Elmentünk vasárnap az Állatkertbe a Libero-napra, hát ne tudjátok meg mennyien voltak. Mikor megláttuk a sort, a férjem úgy döntött, inkább kint marad, mi meg bementünk az ingyenjeggyel Danival, vettünk 3 csomag pelust, megnéztük a fontosabb állatokat aztán Dani bealudt és kijöttünk.
Elfáradtam az állatnézegetésben:
Kép

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Mi tegnap votlunk állatkertben, családostul csak igy szabad. Fél 5 körül értünk oda, ilyenkor már van un. délutáni jegy, ez pénztárzárás előtt egy órávaltól van, pénztárat meg egy órával zárás előtt zárják. Szóval ezzel a jeggyel max 2 órát lehet bent lenni, de ez még ilyenkorú gyerkőcnek szerintem tökéletesen elég. Sima jegy 500 (egy fő), családi jegy pedig 1000 Ft és utóbbival max 2 felnőtt és 3 gyerek bemehet, szóval rendes teljes család. Állatok meg koraeste lévén sokkal élénkebbek voltak, mint múltkor déltájban, abszolút nem volt tömeg, mindenhez oda lehetett menni, szóval nagggyon klassz volt! Tudom ajánlani mindenkinek, sokkal jobb, mint délben menni.
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok Lányok!

Evés téma: Balázs is sokkal rosszabbul eszik mostanában, az utóbbi 2 hétben sikerült kikísérleteznem, hogy mit eszik meg. Reggelire: kis kenyér, párizsi ( nagyon szereti ) és paradicsom, kis sajt. Ezen kvül semmi.
Ebéd: krumpli minden mennyiségben, bárhogy elkészítve. Semmi más. Uzsonna: krémtúró, és Túró Rudi. Vacsi: kis főzelék.
Hetekig próbálgattam neki, hogy mit hajlandó megenni, most ez bejön. Úgy látszik nálatok is hasonló problémák vannak, lehet, hogy ez normális????
Balázs szinte minden nap 5X, 6X is kakil. Én is aggódtam emiatt, de a védőnéni, és a Dokinéni sem mondta, hogy ez rossz. Azt mondták, hogy jó az emésztése. Azért nem nyugodtam meg teljesen Kép

Tüni: Kép cukor.

Angi: nagyon aranyos! Kép

Andy: Márk nagyon ügyi, mint a nagyok ! Kép

Momo: ezek a pasik! Kép hány heted van még hátra?

Évi: hová költöztetek? Petra: Kép jobbulást!

Psandi: mi is készültünk az Állatkertbe a Libero napra, de gondoltam, hogy ezren lesznek, és nem mentünk. Dani nagyon édi, jól lefáradhatott a nagy nyüzsgésben! Kép

Pildi: köszi az infókat, Apával meg is beszéltem, hogy jövő héten elmegyünk mi is délután. Kép

Kangi: jó pihizést!

Tagnap elvittük a fényképezőt, -amit sikeresen leejtettem- a szervízbe. Közölte velünk a szerelő, hogy ha az optika is megsérült, akkor 50-60.000 forintba kerül a javítás. Majd telefonon értesítenek, hogy mi a baja, ha csak a külső burkolat sérült meg, akkor 10-12.000 forint lesz. Nem is tudom mit mondjak erre. Teljesen ledöbbentem. Drukkoljatok, hogy "csak" 12.000 legyen! Kép

Na, megyek alukálni,

Docika
docika
 
 


Docika,
Udv itt (azt hiszem meg eddig nem tettem meg).
Remeljuk csak a kulso burkolat.

Lanyok, kosza otlet, de a levesek nem mennek a gyerkocoknek? Az en fiam ha semmit nem, de a husilevest mindig ehetonek talalja es ugye abba zoldseg-husi-teszta csempeszhto.

Angi
angela2
 
 


Ha már ennyire evés a téma én is kipanaszolom magamKép

Bence is nagyon rossz evő, de én nem aggódom, mert iszonyat sokat mozog és egyáltalán nem kelti bennem beteg és éhező gyerek képét.
Viszont, múlt héten anyósom közölte, hogy rettegnek, amiért ilyen sovány a gyerek, mert ha ne adj isten beteg lesz, miből fog fogyni. ééés
ő igazán nem akar beleszólni, de talán tartalmasabb ételeket kéne főznöm a gyereknek.
Hát mit mondjak baromi jól esett.KépKépKép azt sem tudja miket főzök, mennyit eszik a gyerek, stb.
Erre ma az újabb támadás:
Bence lassan 3liter folyadékot iszik egy nap, ez igencsak igénybe veszi a pelenkákat. Párom épp azt ecsetelte anyósomnak, hogy már éjjel is át kell pelenkáznom, mert átázik és kicsit aggódunk, hogy nem cukorbeteg-e a gyerek. Anyósom válasza: még jó, hogy olyan sokat iszik a gyerek, mikor ezt látja tőlem, mert én egész nap pohárral a kezemben közlekedek.Kép Ez egyrészt nem is igaz, másrészt enni is eszem, a gyerek mégsem eszik.
Igazából az fáj a legjobban, hogy támad, míg szoptattam sosem dícsért, lehet azt sem csináltam jól szerinte.

Viszont egy kérdés, hátha vki tudja:
mennyi folyadékot kell egy másfél éves gyereknek fogyasztania???

PSandi, Ildi
de jó, hogy voltatok állatkertben, mi tavasz óta tervezzük, de sosem jön össze.Kép

Dócika,
üdv itt!Kép

Psandi,
Dani nagyon szép ezen az alvós képenKép

Tüni,
cukorKép, én is attól tartok, hogy legközelebb is előjön.Kép Drukk, hogy a pocaklakód behozza a lemaradást!

Momo,
fránya keményedésKép, picit próbálj pihenni, bár tudom ez csak segítséggel lenne megoldható.

Évi,
jobbulást Petrának! ++++++++

Orsoly,
mi ez a villámlátogatás?Kép Egy kis helyzetjelentést kérnék Lackóról és a pocakról! Please!!!Kép

És míg el nem felejtem:
Minden kedves Klárának Boldog Névnapot Kívánok!
pusza,
Timici

u.i.: kép az éhezőről és rólam:http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=2728&page=1&image=67012
timici
 
 


Timici!
Kell jelleggel ennyit inni biztos nem kellKép, szerintem valahol egy-másfél-két liter között van, de ide minden folyadék beleértendő. Viszont: mit iszik a fiad? Ha üresen vizet az össz 3 litert akkor további tárgytalan. De ha bármi mást, amiben kalória van, akkor simán meg van neki, hogy mit eszik!Kép
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok

Timici: Nem is sovány a fiad, Márk is ilyen vékonyka. Nagyon aranyosak vagytok a fényképeken.KépKépKép
Folyadék: Nekem azt mondták, hogy ami szükséges az 1l naponta de ha többet iszik az nem baj.

Évi: Jobbulást Petrának.

Orsoly: Kérdeztem az Auchant és azt mondták, hogy nem tartanak és nem is volt nekik.KépKépKépKép. Biztos nem volt kedvük megnézzni, hogy van e ilyen nekik.
A kérdésem, hogy merre van ilyen ülöke merre keresem, a gyerek osztálynál?

PsAndi: A kis alvó Dani tündéri még mindig.KépKépKépKép

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan, mert szokás szerint ezer a dolog:

Evés: nálunk ezer százalékosan bejött a leves. Telepakolom mindenféle zöldséggel, tésztával, husival, és imádja. Szárazan a többi kajából Anka is csak csipeget, max. joghurt, túró rudi csúszik, jó, nem panaszkodom, mostanában a reggeli-vacsora is oké. De csatlakozom Angihoz, a levest próbáljátok meg!!! Nagy kedvenc a húsleves, de tulajdonképp minden, amiben jó puhára fött sárgarépa van. A második soha nem fogy el, úgy teleeszi magát levessel.

Timi,
nem látom a képeidet, a föoldal jön be...

Na, mi meg itt jártunk a múlt hétvégén:
http://kep.tar.hu/franyo77/index.phtml?aid=27666248

Pussz
F.
franyo
 
 


Docika,
bocs, hogy eddig én még nem üdvözöltelek itt, most megteszemKép A fiad nagyon helyes, korban meg nagyon közel áll Zsebihez (azaz Adrienn, a 2. lányom), ő tavaly márc.3. -án születettKép
Még 6 hetem lenne hátra, de már a 2. csajszi is lespórolt majdnem egyet tavaly, gondolom, most is kevesebb van a végéig. Ez persze nem rossz, csak a 37. hetet kivárhatná a kiscsaj, hogy a bonyodalmakat elkerüljükKép
Fényképezőhöz drukk, reméljük, Murphy nem alkotott nagyotKép

Timici,
akkor te is gyarapítod a "hű, de szeretem az anyósomat" tábortKép Én gyorsan értésére adtam az enyémnek, hogy tojok a beszólásaira, a nézetei már enyhén szólva is elavultak, szóval maradnék a saját kútfejemnél, meg a mai szakirodalomnálKép Ja, és nálunk a férjem is mellém állt, vagyis közölte a kedves mamával, ha nem tetszik, amit lát, nem kell látogatnia minketKép
Ivást nem tudom, nálunk alig csúszik le valami, max 1 litert ihatnak a csajok minden folyadékot belekalkulálvaKép

Andi,
a fiad nagyon édes így megszunnyadvaKép

Franyó,
a leves nálunk is megy, de leginkább a húsleves, és az se a mindenféle belehalmozott cucctól, csak a sok tészta miatt.

És itt a pocimKép
Kép

megint hiszti vanKép
üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Andi,
gyönyörű! Kép Van egy barátnőm, aki azt mondta, hogy, amikor elalszik a kisfia, akkor se nagyon tud semmit csinálni, mert áll a kiságy előtt és nézi, és nem tud vele betelni. Akkor még nem volt gyerekem, így nem nagyon értettem, de most már nagyon is...
Momo,
azért tartsd bent azt a babát még egy kicsit. Drukk, drukk, drukk.
Timic,
az a 3l tényleg egy kicsit soknak tűnik, de még mindig kisebb baj, mintha nem inna. Azért kérdezz rá a dokinál. Anyósod Kép
Nekem asszem, nagy mákom van. Semmibe nem szól bele, és mindent úgy csinál a gyerekekkel, ahogy mondom. Na jó, majdnem mindent. Dana rajong is érte.
Franyo, de szépek vagytok.

Evés: Nem lehet, hogy csak az elvárásaink mások, mint amire valóban szükségük van? Mégsem lehet, hogy csupa élénk, egészséges, jól fejlődő, de rossz evő gyerek szülei vagyunk, nem? Egyébként a levesek - jó gazdagon - nálunk is bejönnek.
Abigél viszont (5,5 hónapos) még hallani sem akar semmi másról a cicin kívül, én meg már kissé ki vagyok tikkadva. Értékelném, ha szeptembertől egy szopit kiválthatnánk - de úgy tűnik, nem Kép Ja, éjszaka is még kétszer kajál, rosszabb, mint új korában.

Mindenki nyaral?

Klár,
teljesen eltűntél.

Zulu,
mi van veletek? Hogy álltok?

Mindenkinek kellemes pihenést!

Íme az öt hónapos:

Kép

és a majomtojás:

Kép

Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok,

Andi,
Dani nagyon edes, kis tunderke! KépKép

Franyo,
Nekem nem jon be semmi azon a linken, amit megadtal Kép.

Zsuzso,
mar nem is irok inkabb semmit, tudod, hogy siman elfogadnam mind a Danadat mind Abigelt. Kép nagyon ugy tunik, nekem nem lesz lanykam....Kép viszont lesz ket rosszcsont fiam! Kép

Momo,
vigyazz nagyon magadra!!! Nem lehet a csajokkal fekve lego-zni vagy babazni? Kicsit probalj meg pihizni, meg egy darabig maradjon bent a kiscsaj. Kép

Timici,
anyosrol en mar nem is irok semmit...Kép Ha aferjed kiall melletted, akkor szerintem semmi gond, tojd le nagyivben az anyos rosszindulatat. KépKépKép ZSombi max. napi 1-1.5 liter folyadekot iszik meg meg mindent osszevetve, nem tudom, hogy a 3 l az sok vagy normalis. Egy telefon a gyerekorvosnak esetleg...???
HA jol tudom, kukiugyben Ti is viszitek Bencet (vagy mar vittetek?) dokihoz. Leirnad a tapasztalataitokat? Doki elerhetosegevel, ha lehet....legyszi..Kép

Csucsuka,
pisis sztori Kép

Maci_2,
a pajzsmirigy-alulmukodesben sajnos en is szakerto vagyok. Kép Orvosilag allitolag ez az egyszerubb eset, ezert drukk, hogy minel elobb normalizalodjon nalad a helyzet. Kép A cukor dolgon nem tudnak valahogy segiteni?

Kangi,
jo nyaralast! KépKép

Angi,
a digigepunk elromlott, ezeket a kepeket is a baratok csinaltak. Kép BAr apaja elkezdett szervezkedni, akar venni egy uj gepet. HA tenyleg veszunk, akkor majd rakok fel kepeket, esetleg magamrol is. (Bar nem vagyok egy nagy elmeny, kepzelj el egy hajas bálnát...Kép)

Apaja ma szabin van, de sajnos, nem latom nagy elonyet, ugyanis alszik. Bar Zsombival egyutt, en meg netezhetek kedvemre. KépKépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Timci!

gyors számítást végeztem mivel Emma is írtó sokat iszik, tul képp állandóan a cumisüveg a szájában lóg, de így is kb 2 l jön ki egy napra. Azért én nem hinném hogy nagyon nagy gáz, de azért kérdezz rá hogy megnyugodj. ha nincs kánikula akkor is ennyit iszik? És ha nem adsz neki ennyit akkor hisztizik? nem lehet hogy evés helyett "használja"? Vizet adsz neki inni? (Bár mi próbáltuk, ha vizet kap is ennyit iszik nálunk).

Pelenka zűr nálunk is van, ma pl a Dli pályadvarnál az aluljáróban cseréltem pelenkát, nem néztek ám putrisnak minket, mert akkro vettem észre hogy a gatyáján egy nagy pisi átázás van. 1 óra altt amíg odaértünk megitta az egész cumsiüvegrevalót. Én egyébként úgy vezsem észre hogy néha unalmában iszik, mert pl ha utazunk, vagy babakocsiban ül, vagy otthon pl tv-t néz, akkro állandóan a szájában van a cumisüveg. ha futkos, játszik akkro meg persze azért szomjas, deKép Éjszaka nálunk nem kell pelenkázni, pedig elelvás előtt megeszik kb 100 ml tápszert és kb 1-2 dl teát. Cska irdatlan csöves szaga van reggelre a pelusának sé a bodyjának ebben a melegben a sok pisitől .



manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Elszállt amit írtam grrrr Kép

Akkor még1x:

Docika
fényképezőgép nagyon bosszantó Kép Remélem, "csak" 10 rugó lesz...
Mi 3 éve vettük a fényképezőgépünket New Yorkban, amit én még aznap leejtettem a lépcsőn úgy, hogy nem működött többé... Aztán visszavittük a boltba, hogy "valamiért nem működi", és kicserélték Kép Állítólag az amcsik mindent visszavesznek, és még az okát sem kérdik. Ki érti ezt?

Timici
anyós beszólásai Kép
első hallásra kicsit soknak tűnik a 3 liter, de ha figyelembe vesszük a hőséget, és azt, hogy mennyit rohangál Bence, nem is vészes Kép Dani sajnos nem iszik sokat, hiába kínálom gyakran, csak ritkán fogadja el
megnéztem a képeket, teccenek Kép

Franyó
jók vagytok a képen Kép Hol jártatok?

Momo
akkor drukkolok, hogy ne jöjjön túl korán Hármaska Kép Egyébként hogy bírod, hogy viseled a szép nagy pocidat a két csajszi mellett?

Zsuzsó
Lánykáid nagyon hasonlítanak egymásra, szépek! Kép

Szerintetek pl. a virsli, sonka menniyre helyettesíti a husit? És a buláta a kenyeret? KépKép Egyedül a tejtermék az, amiből tuti eleget eszik Dani

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Timici!
Levi kb. 1-1,5 litert iszik meg naponta, mindent beleszámolva (reggeli és esti tápszert is). Általában vizet kap, naponta egyszer iszik valami gyümilevet vagy teát. A napi 3 liter ha nem víz akkor egy kicsit sok szerintem.
Van egy ismerősöm, az Ő gyereke is kb. napi 3 litert iszik, csak és kizárólag Vitatigrist és őszilevelet, vizet soha. A cumisüveg állandóan a szájában van valami édes löttyel, unalmában, vigasztalásképpen ezt használja. Mivel most küzdenek egy makacs szájpenésszel voltak orvosnál, aki kiszúrta, hogy a gyerkőc fogai elől teljesen elromlottak. Elküldte őket fogorvoshoz, aki megerősítette, hogy a fogai szinte szétáztak, olyanok mint a papír. Valszeg nem fáj neki, csak érzékeny, ezért pl. nem is harap, rág elől. Még csak 20 hónapos és már rosszak a fogai Kép.Szerinte egyértelműen a cumiból egész nap fogyasztott cukros italnak köszönhető Kép. Szóval szerintem vigyázzatok nagyon, inkább vizet adjatok, ha szomjas azt is megissza Kép.

Momo!
Helyes pocak Kép. Tarstd is bent még a legkisebb boszit Kép!

Andy!
Én ilyen létrásat még nem is láttam, csak olyat, ami párnázott és van kapaszkodója is. Szerintem nálunk az is gond volt, hogy nyomta a bili a fenekét, mindig olyan vörös volt, mélyen belenyomódott a bili a popsijába. De mostanában nem is próbálkozik Levi a bilivel, mert "sokkot kapott" amikor a földre kakilt és azóta pisilni sem hajlandó. Téma nálunk ideiglenesen felfüggesztve Kép.

Mennem kell. Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Tüni,
Drukk, hogy minden OK legyen a pocaklakóval és hogy Gergőnek megjöjjön az étvágya!
CukrodKép
A doki azt mondta, hogy a pajzsmirigy miatt is ingadozhat a cukrom.

Angi, Andi, Timici, Momo, Zsuzsó, Franyó,
KépekKép

Momo,
Drukk, hogy Emese szedjen magára még egy kilót (legalább) és maradjon bent amíg kell!

Docika,
Drukk!

Timici,
Szerintem sem néz ki éhezőnek Bence.
Próbáld elereszteni a füled mellett az ilyeneket!

Klár,
Boldog névnapot!Kép

Gombóc,
Elvileg az inzulin segít. (Ma vacsi után mégis magas lett, pedig szúrtam...)

PsAndi,
Nálunk is a virsli, párizsi, sonka megy hús helyett.

Franyó,
Hol készült a kép?

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat és az együttérzést anyós ügyben.Kép

Franyó,
nem tudom mi lehet a bajKép, talán most:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2728&page=1&image=67012

Virga,
ez a horror story igazán "tanulságos".

PIldi,
Bence ált. babavizet vagy igazi gyümölcsteát iszik 2kocka barna cukorral. Mindennek nevezném a teáját, csak édesnek nem. Nem tudom ennyi cukorból mennyi kalóriát merít, de elvan vele.Kép

Ami még szóba jött, arra:
Nem lóg egész nap a szájában az itató, hanem elkéri és azonnal megissza a 3-5dl-t. Nem unalmában issza, mert éjjel is többször ébred és iszik, nem hinném, hogy akkor unatkozna. Ezért is gyanakszom inkább a cukorbetegségre, bár más tünete nincs. Nem aluszékony, sőt inkább túl mozgékonynak mondanám.
Evést is inkább úgy fogalmaznám, hogy napjában egyszer eszik mennyiséget, aztán a többi kevésbé számottevő. Nem köti le az evés, nem érdekli. Ha pár falat már van a pocakjában, akkor inkább menne tenni-venni.Kép

No mindegy, majd jövő héten rákérdezek újra a dokinál, bár mikor még csak 2litert ivott naponta, akkor megnyugtatott, hogy teljesen rendben van, no para.

Gombóc,
írok mailt az adatokkal.

Bocs, hogy most másnak nem reagálok, de hulla vagyok, vár az ágy. Mindenkinek nagyon jó hétvégét, pusza
Timici
timici
 
 


Haliho!

Andy: akkor tisztazzukKép Szal ez a letras wc-re teheto uloke erdekel, ugye?Kép Csak hogy nehogy felreertselekKép Ha igen, akkor ilyen eleg regota van az Osanban, a gyerekosztalyon, Csomoron a babakocsik mellett, az etetoszek tarsasagaban lelheto fel altKép Es neha le is arazzak, en most spec erre spekulalok, nalunk nem surgos, es tobb mint egy ezressel volt kevesebb legutobb (csak akkor meg nem akartam venni). Szal bizti kifogtal valami luke eladot a telefonnalKép

Rolunk: Lacko novoget, egyre ertelmesebb, magyarul meg nem beszel, csak a kis babanyelvenKép De azon teljes meggyozodessel mondja, neha olyan mintha egy kulfoldi kisfiuval tarsalognekKép Pocak is no (ooooriasi), tok hegyes, vadidegenek egybol kerdezik hogy ugye kisfiuKép 35 hetes vagyok, ugyhogy elegge finis, mindneki azt mondja, nem fogom a vegeig huzni, hamarabb jon a lurko. Hat majd meglatjukKép

orsoly
orsoly
 
 


Szia Orsoly: Köszike erre gondoltam, majd elmegyek megnéuzzem, személyesen remélem kapni fogok és tényleg csak valami hülye embert kaptam ki.

Most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak bejelentkezem, hogy megvagyunk! Voltunk egy pár napot nyaralni, meg munkahegyek voltak, na meg programok mint Sziget, Nagyik stb.

Ezért csak magunkról röviden és egy pár kép, ha nem haragszotok.
Megpróbálok visszaolvasni is, de nem ígérem, hogy ma sikerül.Kép

Ilang jár kb 2 hete, van 2 újabb fogacskája is, és jön 2 újabb is. Nagyon jó volt a Balatonozás, de lehetett volna hosszabb is. Tegnap este jöttünk haza.
Látom jó volt a nagytali, mi akkor éppen Makón voltunk ezért nem csatlakoztunk.

Lesz valamikor mostanság tali, ha igen mi mennénk!

Na lassan be is kell fejeznem mert alvás lesz és még ki is kell pakolnom.

Puszi mindenkinek és akkor pár kép a nyaralásrólKép

A parton:
Kép
Nagybácsival:
Kép
Anyával:
Kép
Hintázom:
Kép
Elfáradtam:
Kép
és végül egy tájkép, csak olyan szép volt...
Kép

Bocsi, ha kicsit sok lettKép

Tündér
tündér
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?