Sziasztok!
Andy!
nem mondod? Én is ma voltam, igaz reggel 9-kor, és nem mondom hogy dömping volt ebbőla méretből, de jópárat tudtak mutatni. Igaz félcipőt nem, illetev abból csak fiús volt. Szandálból 24-esből vagy 7-8-at biztos mutattak, 25-ösből kevesebb volt. és mind siesta volt, igaz nem tudom hogy mennyi volt ebből lányos. Két killefeet-et is mutatak, én azt akartam eredetileg, mert nekünk volt már és nagyon jó, de abból már csak két fiús volt, a lányosból nem volt 24-es. Végül én két szandált vettem, egy 24-est és egy 25-öst. Aztán 4-kor visszamentem, mert az egyik siseta (valami újfajta talpas) az nagyon nagy volt, a 24-es volt akkora mint a másik siestábóla 25-ös, így kértem hogy a 25-öst cseréljék ki 24-re, ez egy sárga szandál halacskával, szerintem inisex, Emma választotta, szóval simán kicserélték 24-re, volt még.
Nekünka bölcsibn a szülőin olynaokat diktáltak hogy poló, zokni, bugyi, nadrág legyen bent sok, meg hogy télre harisny a+sort a tetjébe. na én harisnyát tuti nem adok be, mert Emma nem szerti. Helyette gumis derkú nadrágokat szerzek be. Szóval szülőin nekünk is polót mondtak, d erákérdeztema játszóban és ott meg a gondozónő azt mondta hogy amígh nem szobatiszta addig jó a body, sőt télire jobb. Én reggel tuti bodyban viszem be, aztán ha meg baleset történik szerintem örülnek ha van a szekrényben váltóruha, szerintem nem válogatnak. Olyat már hallottam hogy van ahol nem kapcsolják be a bodyt
A szekrénybe váltónak azért biztso teszek be polót is, oda olynaokat akarok betenni amit itthon , elmenősnek nem használunk.
A cipőre is azt mondták hogy vagy visszük mindne nap (persze, tuti itthon felejtenénk néha), avgy ott bent hagyjuk, de legtöbben bent hagyják.
Udvarra kell külön overáll, vagyis nem muszáj, de akkor amiben megy abba öltöztetik, ami tuti sáros, vizes lezs télen. Én már beszereztem egy 98-as ócskább overállt rokonoktól, amit nem sjanálok erre. Nálunk kincstári csak az alvó zsák, amit az udvaron alváshoz adnak nekik. Az udvaron alaváshoz kell bent tartano ettől függetlenül melegítőt és mamuszt is, el nem tudom képzelni hogy alszanak melegítőben, hálózsákban mamuszba szegények, szerintem Emma leordítja a fejüket
Virga!
5-en? Mi van ott? Nálunk a 2,5-3 évesek és a mi csoportunk is fullig van, egy szem hely sincs, egyedüla csecsemő csoportban van csak félig a csoport, d emondták hogy tavaly is így volt, aztán decemberre ott is teltház lett. Állítólag sokaknak szeptemberben jut eszükbe hogy beadják a gyereket és nem tudják hogy májusban van beiratkozás.
Valaki a másik topikban még olyat is írt hogy enm vették fel őket a bölcsibe, mert annyian jelentkezek hogy tele lett a csoport és nem vettek fel mindnekit. Ehhez képest nálatok pangás van.
Amit tudok hogy kell venni az a sok-sok kifogyhatatlan váltóruha, kinti, benti, cipő, mamusz, üzenőfüzet, bele jellemzés, tisztasági csomag (szalvéta, posi törlő, pelenka vagy wc papír, papírzsepi, szappan) és a cipőbe bele kell varázsolni a jelet is, az overállba és az olyna ruhákba amiket nema szekrényükbe bezárva tartanak (mert pl vizes lezs és kiterítik) és így a gyerekek összekeverhetik. Dea többi ruhába is ajánlották. na ez még külön jó móka lesz.
Manó