Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Van 3 felesleges bontatlan Thomas Take-Along vonatunk, ha valakit érdekel, akkor írjon.

Thomas - 1500 ft.
http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... cts_id=672

Harvey - 1500 ft.
http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... cts_id=678

Henry - 2000 ft.
http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... cts_id=600

mnzsani

Jó reggelt!

EDB anyu!

Vesekő? Hú ez nem hangzik jól. Nem tudom milyen az, hál istennek, de még van időm összeszedni egyet. De ha olyan nagy, akkor ki sem lehet pisilni nem? Akkor szét kell töretni, vagy hogy megy ez? Emesének drukk a mai dogához! Meg a péntekihez is! Nem semmi, hogy két nap eltéréssel dogák vannak ugyanazon tárgyból.

JÁgi!

Még mindig jobbulást Biusnak. Kíváncsi vagyok mit sikerül védőnővel, orvossal beszélni Antóka ügyében. Ha esetleg nem akarja a tesztet én a helyedben lehet saját kezűleg megcsinálnám azt a Biocard-ot. Egyszerű elvégezni. De remélem, hogy az orvost sikerül most már cselekvésre bírni.

Moncsi!

Lehet már kérdeztem, sőt szerintem biztos, de már megint nem emlékszem, hogy te mit dolgoztál?? Hogy kórház az már tiszta, csak a mit nem?

Zárt fórum!

Szóval az anyatanyáé nekem tetszik. Kicsit szokatlan ehhez képest, de ami tetszik többek között benne, hogy nem kell képeket kicsinyíteni, bár már rég raktam fel, ha bejelentkezel a fórum lapjának tetején látszik, hogy bent vagy, tehát nem lehet sumákolni :D . Jelzi, ha van új hozzászólás. Meg lehet jelölni, egy vagy több ÚN adminisztártort, akik a jelentkező tagok belépését jóváhagyják. Célszerű napi szinten jelenlevő tagot választani, és ezért célszerű esetleg többet, ha valamelyikükkel épp van valami (betegség, munka...stb) akkor a másik(ak) tudnak beengedni, vagy intézni dolgokat.
Amit ezzel kapcsolatban írta, hogy volt visszaélés. Volt egy még babanetes tag. Ugye az ottani fórumban meg lett "hírdetve", hogy átmegyünk az Anyatanyára. Sorba jöttek is át a tagok, tagfelvételnél lehet írni egy rövid bemutatkozó szöveget, hogy ki vagy és miért szeretnél felvételt nyerni. Na jelentkezett egyszer egy babanetes tagunkhoz nagyon hasonló nevű, de nem írt bemutatkozó szöveget, illetve csak annyit, hogy "csajok itt vagyok én is". Láttuk, hogy minden nap reggeltől estig be van lépve (ugye ez látszik, ezt írtam az előbb), de hiába kérdezgettük, hogy mi van, hogy vannak, nem reagált semmit sem. Kiderült, hogy valami kukkoló volt (valaki írt iwiw-en az "igazi" babanetes tagnak és kiderült, hogy nem is tudott, arról hogy átmentünk oda), ki is lépett azonnal és a reg-jét is törölte. Amúgy ez a csapat azért ment át oda, mert a nyilvánosságból valakinek baja származott, zaklatták vagy nem tudom.
Még az elején sokáig ment a huzavona a régi babanetes fórumon, mert sok tag sérelmezte, hogy időközben megjelentek rajta eddig zugolvasó státuszú emberkék, akik újra akarták éleszteni a topikot. Ez egy kicsit tényleg hülyén jött ki, mert arra hivatkoztak, hogy nem mertek írni, meg hogy heti egy alkalommal tudnak jönni és azért nem mertek jönni, de ahogy "lelassult" a topik élete, rögtön fontosnak érezték, hogy írhassanak.

Szóval leírtam az ottani tapasztalatokat, hogy mire lehetne vigyázni. Én szükségesnek tartanám az ottani tagfelvételi szándék jelzésénél a részletes (na jó nem kisregény) felvételi szöveget. Bár ez is olyan, hogy visszaélhetnek ezzel is, amire csak később derülhet fény. Aztán mondjuk a leírtak mögé sem láthatunk mindig.

De én jónak tartanám, és ide is nyugodtan vissza lehet jönni, persze nem lesz itt olyan pörgés mint előtte.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Megjött közben Geri szülinapi ajándéka, a tanuló kutyus. Hát az eladó rosszul járt, mert a postázásért 200 Ft-ot kért, de 805 Ft-ot fizetett. Igaz tértivevényt is kért a postán.
Kibontatni még nem tudtam, pedig Dani nagyon szerette volna, de akkor oda a meglepi. Hát lehet várnom kell estig, hogy megkukkanthassam.

Gerit kéne vinnem tanácsadásra, de ebben az időben ezt nem ítélem olyan fontosnak. Úgyis csak mindig megcsodálják és kész. Várunk fél órát arra, hogy bent meg két perc alatt "kidobjanak". Futószalag...

Megcsináltam este azt a vízilovat is, amit a csuszival együtt vettünk. Már ez is szuperál. Már csak Dani körforgóját (ne nevessetek még mindig fent van neki, mert tök szereti) kell megbütyiznem.

Ja és szerintem ezt nem írtam, hogy még a Nov 1-i hétvégén Daninak heverője lett a kiságyból. Szereti nagyon és valahogy az elalvással sincs gond. Talán az hatott neki, hogy bármikor kijöhet és nem "kényszerként" éli meg az alvást.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Mnzsani: csábító az ajánlat, főleg a Thomas vonat miatt, de ehhez sín kell gondolom, azt meg egyenlőre nem szeretnék, lévén a rajongóm Dórika, egy kislány. De lehet, hogy később nem úszom meg.

Gabi: írtad asszem a Dani ágyát. Örülök, hogy bevált. Szerintem Bencéét mi is szétszedjük tavasz környékén. Dórika ugye meg már (kényszer) 10-11 hós kora óta rendes ágyon alszik Emesével (vagy velem), de nem volt gond sosem.
Akkor nagyon figyelmetlen volt az eladód. Hogy gondolta, hogy 200 forintért felad egy tanulókutyust? Egy sima két oldalas levél is ajánlottan már 200 ft felett van.
Dani jobban van ma?
Igen, elég húzós a két matek doli, plusz ott a többi tárgy, helyesírást is kéne gyakorolnunk, mert szerintem lassan nyelvtanból is doli lesz. Hétfőn meg szerintem környezetből. Hetek óta érik nekik.

Na megyek, Bencus elaludt, Dórika mesét néz, addig csinálom dolgom. Főznöm nem kell hál istennek, csak magamnak kotyvasztani valamit.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Megjártuk dokit, jól eláztunk, szörnyű ez az idő...

Szóval? pénteken a Pluhár volt. Szerinte semmi baja a Bius torkának, csak a füle gyulladt..Most a doki azt mondta,. hogy gyógyulófélben lévő hörghurutja van..Meg kötőhártyagyulladás...

És!!!!!!!!!!!!!!!!!Írt beutalót Antikának!!!!Azt mondta,most, hogy végighallgatott, hogy valószínüleg felszívódási zavar lehe, valamelyik étel összetevővel kapcsolatban, mi esetünikben valszínüsíthető a glutén..Kvíáncsi vagyok, hoyg mikorra adnak időpontot..Meg írt tápszert, hogy hízzon Antika...Ha-ha, ő meg a tápi..Kíváncsi lennék...Ja, a védőnénink azt mondta, hoyg ne költsek a tesztre, mert szerinte nem megbízható, inkább menjek a gasztróra....

Ráadásulk a gyógyszertárban nem volt szemcsepp délutánra lesz kész..Frankó, caftathatok vissza, de nem tudom, hogy hogyan, anyám 6-ig dolgozik (amúgy se segítene) Hugom nyápic és esőben nem mozdul ki, Anti 5-ig melózik, és 5-ig van a gyogyó..Én meg 2 gyerekkel el nem indulok mégegyszer... Jajj, mindíg van valami bajom...

Kép Kép
joosneagi

Jági!

Ez nem semmi, hogy milyen felületes volt a pénteki doki és egy teljesen más diagnózist kaptál most Biussal kapcsolatban.
Neki semmit nem is írt fel?
Örülök, hogy Antókával viszont végre "elindulhattok" a kivizsgálás útján. Hát fogalmam sincs, hogy mennyit kell várni, mikorra kaptok időpontot. Olyan jó lenne, ha az ilyen piciknél nem lenne ilyen több hetes várólista. Tatabányát próbáljátok meg?

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Húú, hát megértem, hogy esőben nem akarsz a gyerekekkel megint útra kelni. Nincs olyan szomszéd, akiben esetleg megbízol és amíg mondjuk a gyerekek aludnának, "vigyázna" rájuk, Te meg leszaladhatnál? Nálunk van ilyen kedves szomszéd, persze Ő a legvégső eset és rá, csak akkor hagynám, ha aludnának, vagy legalább egyikük. Nem azért mert nem bízom benne, neki is hasonló korú unokái vannak és sokat vigyáz rájuk, csak nem szeretek másokat terheli, de ha muszáj!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvia
Igen, a szürke sinek valók a vonatokhoz. Még tavaly karácsonyról maradt meg. Megrendeletem külön a vonatokat a játéknetről, aztán közben a Thomas-os szettekhez is voltak csomagolva. Igy ezekből dupla lett. Amúgy tényleg kisfiús játék, de hátha kell vkinek. Ha nem, akkor bevisszük az oviba :)

mnzsani

SZIASZTOK!!

Gabi
Kívánok sok erőt kitartást még a következő napokhoz.
Dani iszonyat ügyes,erős kisfiú!!Hamarosan túl lesztek a szörnyű napokon.

Jági
Jobbulást a gyerkőcöknek.
Lehet jobb lenne ha "pár" hétig(2-3)otthon lenne veletek Bius.Egy doki azt mondta mihelyst kicsit jobban vannak a gyerekek,illetve láztalanak,már küldi is a doki bölibe őket.Viszont még nem gyógyult meg teljesen a kicsi.Ezért hamarabb újrafertőzödnek valamilyen betegséggel.
Még mindig iszonyat klassz a gyerekszobátok.Már mi i svárjuk hogy berendezzük a fiatalúrnak. :D

Cserieri
Nagyon jók a képek.A tali valóban király volt.
Én is telefonálok este a fiuknak,legalább pár szót tudunk váltani Istikémmel.

Még jövőhéten is délutános leszek,mert visszakerülök a régi fönökömhöz.Bár ahol most vagyok is nagyon rendesek.
Istike még jól viseli a helyzetet,apjával jól elvan.

Jutte
Egy két régi kolléga van,de szinte mindnekit kirúgtak.Engem is csak a babázás mentett meg.Most ujra fellendül majd acég.Talán egy ideig még nem kell tartani a leépitéstől.De úgyis tudod hogy ez egy ilyen egyzser fenn,egyszer lenn cég.

Még valamit akartam.
Ja persze most csak nyolcra viszem Istit.Reggel még sokat szeretgetem,ő is igényli a babusgatást.

Betti

Kép
berna23

Gabi
Ügyesek vagytok a heverőn alvással.
Lefekteted rá ésakkor ő nem jön le róla?Tudja hogy alvás van?
Fú én annyira félek ettől,amugy se tud elaludni egyedül.Lehet a nagyfius ágy hatna rá..
Ismerem azt az érzést mikor megjön a csomag,de nem lehet kibontani..Nagyon rossz..

Szilvianyu
Nagyon tetszenek a vonalzók!!
Emeséd bizti nagyon ügyes lesz a dolikkal.Javarészt ő már egyedül tanul,és te leellenőrzöd?Vagy melletted irja a példákat?
Kicsik ilyenkor lefoglalják magukat? :arrow: Gondolom leginkább Emese tanszereire pályáznak. :)

Lola
Gratula a szép felmérőhöz Somának!!

Anikó
Neked a nyereményhez.
Nem késő ha pénteken küldenék pár fotót?Csak akkor leszünk itthon Istikével.

Mindenkinek szép napot.
Megyek teregetek.Ebéd mér kész,(szilvásgombóc).

Betti

Kép
berna23

Nagyon ügyi vagy Betti!

Akkor Istike is jól viseli még a délutánost. Jaj és még egy hétig?! Szereted amúgy ezt a szakot?

Sokaknál hallottam, hogy a nagyfiús ágyikó hozta meg a változást. Nálunk is bevált!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Na, rotyog az ebédem (töltött káposzta), még a mákos gubát kellene összedobnom...Bár nem is tudom, hogy minek főzök, mert van a babagulyásból s még és a lángosból is egy rakattal... Én már hétvégéig nem is akarok főzni..

Tényleg: vasárnapi menünk: újházy tyúkhúsleves, marhapöri szarvacskatésztával, savanyúsággal.Meg sütök sajtos pogit, meg néger kockát, meg kekszszalámi t csinálok, az gyors és imádom...
Nem nagy szám, de ez az, amit előző nap el tudok készíteni és csak melegíteni kell, nem lesz idő husikat sütögetni...Bár a pörit apa akrta bográécsban megfőzni, de ilyen időben....

Köszi a szobadícsértet, pont hétvégén beszéltük apával, hogy lassan ki kellene festeni, már meg is vannak aszemben a színek. Most ugye sárga-narancssárga (szembenlévő falak egyforma színűek) ezután meg almazöld-narisárgát szeretnék, szerintem nagyon dögös lenne...Csak olyan picike...Alig férünk a rengeteg játéktól, meg a nagy kupitól.. Biztos Istikének is csudajó szobája lesz, ahova mejd mehet a kishugica is, remélejük nemsokára.. :wink:

Kép Kép
joosneagi

Betti!

Nem késő! Mi is itthon leszünk, mert nevelésmentes nap lesz. Nem lesz ovi.:)
Ma reggel én is sz**rá áztam. Én és Bendi kapucniban loholtunk. Matyi járt a legjobban, mert ő be volt csomagolva :) esővédővel.

Tettem fel a picasara a karis képekből, és újabb naptároldalakat. Akit érdekel, lesse meg!
http://picasaweb.google.hu/eagleszem/Na ... yediKepek#

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Gabi!

Én is ki vagyok akadva, hogy ilyen nemtörődöm tud lenni egy doki..Basszus, kisgyerekeke egészségéről van szó!!!Kapott gyógyszert, de csak köptetőt, meg most még a Spiropentet.. Már rámegy a gatyám a sok gyógyszerre...Még mindig nem tudom, hogy hogy jutok le a szemcseppért, már bánom, hogy kifizettem és otthagytam a receptet, este elmehettem volna a Levendulába inkább...
Egyenlőre nem sikerült elérnem a gasztroenterológiát..Most anyum egyik kolléganője intézkedik,lehet, hogy tudnak szerezni időpontot...Jó lenne, ha belátható időn belül lenne.. Egyenlőre megpróbáljuk itt, aztán, ha nem megy, vagy nagyon sokat kell várni, akkor lehet, hoyg keresek Pesten valami..

Dani kukaca hogy van, Hogy megy neki a pisilés??
Geri miket csinál mostanság? Antika már kapaszkodva oldalazgat..Fura, ha fogom a kézét, akkor nem akar elindulni, de ha az asztalnél van ott oldalra lépked.. Biuso ilyenkor már kézenfogva ment..Már annyira várom, hogy sétállgassan a kis tökösöm..

Kép Kép
joosneagi

Hát ja! Lehet jobban jártál volna, ha este a Levendulába elmész. Antót nem tudod kenguruba tenni? Úgy nem lenne könnyebb sétizni? Drukkolok, hogy még az idénre legyen időpontotok!

Dani kukac! Hát! Kamillázások után fájtatja pisiléskor! Délelőttönként fájogat neki, délutánra már nincs baj vele, meg este sem. Az éjszakák tőle nagyon jók lennének. Viszont még mindig nagyon piros neki és este mosni sem engedte, inkább ülve kidugta a lábát a vízből, hogy úgy mossam meg neki a lábit. Szegénykém. Remélem nem hagy nyomot neki ez a kis fejében. Talán ha már nem fáj neki, akkor engedékenyebb és közreműködőbb lesz.

Geri már egy-két lépést tesz magától is. Két tárgy között, ha elfeledkezik magáról, meg sokszor vetődik is. Oldalazgatva már jó ideje megy. Először őt sem lehetett "vezetni", nem is erőltettem, majd véletlenül a dédinek engedte, azóta lehet vele ilyet is csinálni. Nálunk Dani 1 éves is elmúlt mikor lehetett őt kézen vezetni. Szóval mi meg előrébb haladunk mindenben, mint Danival.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Képzeljétek!

Felhívtam apukámat végső elkeseredésemben és ő elugrott melóból és elhozta nekünk a szemcseppet!!Tök rendi volt, végre valami jó is történik...

Kép Kép
joosneagi

Na de jó! Csak meglett az a szemcsepp! Nagyon rendi az Apud! Nem is írtál még róla! Ő hogy van az unokáival?

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ő nagyon odavan a Mnaókért, Bius nagyon imádja, tetszik neki, hogy olyan laza, nagydumás a kiscsaj..Csak ő nincs túl sokat itthon, rengeteget jár melózni vidékre, meg nagyon munkamániás és még hétvégén is mindíg estig dolgozik,Ő is mellékállásban is dolgozik, így egy szabad perce sincs. Viszont ő többször jön , mint anyu és akkor leül játszani a gyerekekkel, igaz, mindíg csak este tud jönni..

Kép Kép
joosneagi

Értem! Hát milyen jó lenne, ha nem dolgozna annyit, akkor lenne segítséged.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

azt nem is írtam, hogy valmelyik nap Bius beszólt nekem, hogy na végre Anya, hogy nem vagy ideges... Olyan édes volt, majd megzabáltam, de közben meg tök bűntudatom volt, hogy mindig morgok velük... :cry:

Kép Kép
joosneagi

Édes lehetett Bius, de egyben egy tükör is neked, mert rendesen megérinti az amit lát, hall és kinyilatkoztatja, hogy mi az ami jó, ill. mi az ami másképp lehetne. Nyúúúúúúúúúgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ági: szuper rendi apud! Apró örömök... de tényleg! Ja, én taliztam egyszer Ági Apukájával, tök laza és FIATAL, tényleg odáig volt Antóért is!
Keresztelő menü: bőven elég ez és tök jó is! Kekszszalámit én is imádom... (Megjegyzem nálunk ilyen nagyobb ünnepre mindig besegít a család a sütibe... )
Szorítok hogy sikerüljön Anyud kolléganőjének szerezni protekciót gasztrón!
Köszi Neked is Soma nevében, tényleg büszke vagyok Rá (meg kicsit Magunkra is, hogy mi neveltük!)

GAbi: tök rendi anyósod, meg azért ő már látott két kisfiú kukit is! Tényleg lehet én is megkérdezem anyósomat, mit szól Noééhoz, neki is 2 fia van...
Ágy: ügyi Dani, Nálunk is a rendes ágy hozta meg a nagy változást!
Értem a zárt topikot, tök jó hogy leírtad! Hogy kiknek mire nincs ideje, kukkolni????
Amúgy én azt gondolom, hogy "sokan" azért nem írnak ide MOST, mert közülünk egy-egy embert ismer esetleg és nem szimpi, vagy ilyesmi... szóval számítok Rá, ha mi innen elmegyünk, jönnek mások. De hát ez van... Attól még a mi csapatunk megmaradhat ott!

Na ki kezdi el akkor a "vonulást"?

Moncsi: nem ám szégyelled, hogy alszol 3 havonta?? Ha minden hétvégén azt tennéd, se ítélnélek el. Kell is az, utána fel van töltődve az ember hetekre, nem? Ügyi vagy Te is az ajándékokkal, főleg hogy spóroltál is!!!

BEtti: sajnálom a dupla délutánost, pont azt beszéltük múltkor, hogy az lesz a legrosszabb, erre tessék. Annak örülsz, hogy régi főnöködhöz visszakerülsz? ez jó hír? Az meg hogy fellendül a cég, szuper, ritka ilyet hallani manapság, becsüld meg!

lola77

Sziasztok!

Most többet tudok majd jönni mert nincs de. munkám.

Gabi!
Fent Pesten a Heim Pál Gyermekkórházban dolgozok mint röntgen/UH asszisztens!
Ide Tatabányára semmi esetre se szeretnék menni. Itt már szakban dolgoznak és éjjel nem szeretném a csajokat itt hagyni. Megkérdeztem fent addig amíg a ZSócim nincs 4 éves ne, kötelezhetnek az ügyeletre. Utána is csak havi 2! Azt meg inkább szombatra kérném. Ott fent még 6 órában dolgoznak a rtg asszik. Most megnéztem már fél 3-kor itt lennék a tatabányai buszvégen. Csajokért el tudok menni, reggel meg az Apa vinné őket, amitől tartok, mert frizura,meg ezt nem veszem fel....
nem lesz könnyű!!

EDB Szilvi!
Hát enyém lányaim nagyon nagyra nőttek, annak ellenére, hogy tejet nem isznak!!!
Oviban is kérdezték, hogy milyen méretű legyen az oviemblémás
pólója? És a Dórinak 128-ast kértem, míg a többieknek 110-116-os volt oda írva. De most a Dóri magasságában nő, sulyban nem. Meg szerencsére a lába se nőtt most sokat ( talán fél számot), jó rá a tavalyi bakancsa is!!!!! Súlya most 1 éve változatlan! De február óta 8 cm nőtt!!
Tegnap voltam tornázni! Hát alig tudtam a lépcsőn feljönni. Azért teljesen más mint az itthoni torna!

JÁgi!
Na végre! Lassan de biztosan azért csak eljuttok egy alapos kivizsgálásra. Reméljük nem lesz semmi gond!

Lola!
Köszi, hogy kiszámolnád a szabijaimat, de azt se tudom mennyi maradt meg 2004-ből, meg vettem ki, amikor a Dóri betöltötte a 2. évét és a Zsóci születése között. Meg azt se tudom, hogy ilyenkor a teljes szabinap jár vagy nem? Nekem a rtg sugár miatt évi +10 napom van. Így mikor eljöttem 35 nap volt az évi szabim.

Megyek hajat mosni! Aztán irány autóval a Dóriért! Ilyen esőben Én nem megyek gyalog! De állítólag holnaptól felszakadozik a felhőzet!!

Sziasztok!
Móni

Kép
Kép
moncsi76

Zárt topik, ha gondoljátok és meg tudom csinálni, akkor megcsinálom ott az új topikot. Fogalmam sincs, hogy tudok-e olyat.

Na hogy legyen!

Aztán ha kész lesz, akkor lehet átszállingózni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Tudok új topikot nyitni ott!

Úgyhogy várom a véleményeket!

De most elmegyünk! Gyerekek a mamához, Zoli csinálja a gépüket, én meg boltba!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Zárt topik: én is szívesen megcsinálom, mint ősnyitó anya, de szerintem várjunk még, mert nem minden törzstag nyilatkozott az ügyben. Majd jövő héten eldöntjük, mit szóltok?

Jági: örülök, hogy meg van a szemcsepp. Ha időben meglett volna, mondjuk egy felé, akkor el tudtam volna én is hozni Neked. Egyedül voltam Emeséért suliba, meg Rossmannba pelusért, anyu volt a kicsikkel addig. Apud akkor sokkal kedvesebb lehet. Hú, tényleg jól hangzik a vasárnapi menü (főleg nekem). :) Szerintem is bőven elég. Nincs vega vendég köztük, nem?
Én is azt mondom, nyugi!!!! Ignatia amara ch 15. Heti 1-2 alkalommal, 5 golyó!! :)

Gabi: ügyik vagytok kuki témában! :)

Betti: jól van, túlélted az első napot! :) Sajnálom, hogy jövő héten is délutános leszel. De hát ez van, ezt kell szeretni! :( És marad délelőtt azért időd a lakásra, magadra, házimunkára? Apjával el tud aludni este Istike? Hajazás nélkül?

Moncsi: hú, egy hős vagy a tornával!! Én is lassan elkezdem itthon, majd meglátjuk. Eljárni esélyem sincs.
Nem semmi méretei vannak a lányaidnak, bár Emesém súlyban verhetetlen! :) Mondjuk kis husi, de nem látszik rajta szerintem, hogy 38 kiló. Most mondtam is neki, megint kicsit visszafogom, mert sokat szedett fel hirtelen. Hát igen. Kevés a mozgás nála is. :(

Velünk minden ok. Bence alszik, Dóri most kelt, elég keveset aludt. Biztos nyügi lesz. Emesével már megtanultunk, megint gyakoroltuk a matekot. Azt mondta, hogy jó lett a matekja, kíváncsi leszek. Ja, Betti: igen, egyedül tanul már. Először átnézzük közösen, mi a lecke, amit ránézésre úgy ítélek, hogy nehéz, elmagyarázom neki, megcsinálja és leellenőrzöm. Gyakorlást ugyanígy. Elméletet meg együtt tanuljuk és kikérdezem. Jó sokszor! Már néha szerintem az agyára megyek, főleg, ha tudom, hogy dolgozat várható!:)

Na megyek, foglalkozom a punásokkal!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Moncsi: legyen igazad az időt illetően!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Egy újabb programajánlóval jöttem! :oops:

Szeretettel várunk Téged is a 2009. november 23-án 16.30-kor kezdődő Babahordozó Klubba!
Itt a helyed, ha:

- még nem hordozod a babádat, de szeretnéd
- nemrég kezdted a hordozást, és tanulnál még
- egy ideje hordozod babádat, és szívesen beszélgetnél erről gyakorló szülőkkel
- már régóta hordozol, és megosztanád tapasztalataidat a többiekkel.
- textilpelenkázol, vagy csak érdeklődsz a téma iránt

Helyszín:
Háztűz-őrző Központ
2890 Tata, Bacsó Béla u. 66/1.

Meghitt, családias környezetben tudunk az érdeklődőkkel, és gyermekeikkel a babahordozásról és a hozzá kapcsolódó egyéb témákról beszélgetni, részben kötetlen formában, részben pedig rövid ismeretterjesztés során. Szeretnénk kis hazánkban is terjeszteni ezt a nagyszerű dolgot, és klubdélután keretében megbeszélni a felmerülő kérdéseket, miközben járni tudó gyermekeink játszanak, a babák pedig anyukáikkal merülnek el a hordozás szépségeiben.

Enni-innivalót érdemes hozni, amit elő tudunk kapni szükség esetén (magunknak, gyerekeknek), magunk után pedig eltakarítunk a klub befejeztével.

Info: Emmer Évi: evicuska@t-online.hu
06/30/854-9161
Horváth Ildi: ildisign@freemail.hu
06/70/312-3756

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Tegnap már nem jutottam vissza. Most is csak kutyafuttában jövök. Nemsokára indulunk majd az ovihoz. Ma lesz a Márton napi felvonulás meg minden. Biztos jó lesz a szakadó esőben vonulgatni :twisted: Remélem azért arra a kis időre eláll, meg,hogy apa is odaér.
Zárt topik: Én megyek ahova Ti mentek :) csak szóljatok :D

Lola!
Köszi a választ :) Még nem aggódom a r miatt, bízom benne hogy menni fog :)

Betti!
Kitartás a délutánoshoz.bÉn annak idején nagyon utáltam. Az egész nap elveszett a du-os miatt.
Istike el tudott aludni nélküled?

Moncsi!
Jó nagyok a lánykáid nem semmi.

Ja, el is felejtettem majdnem milyen jó volt szombaton az isibe menet. Megetettem Csanádot a vonaton és gondoltam tisztába is teszem. Amikor kicsomiztam kakilt még egy adagot és a nacimat jól összemintázta :roll: Marha jó volt :) a vállamon buksi,a gatyámon kaki és így vonultam kiselőadást tartani :lol:

Indulnom kell etetni, készülődni. Remélem eláll az eső...
angika

Sziasztok,

Rékának mi is nagyon Boldog szülinapot kívánunk igy utólag is!

Elég ramaty idő van. Nagyon elkeserítő ez a sok eső. Szinte semmihez sincs kedvem.
Nem tudom mi van a Nikivel, de alig aludt fél órát ma. Most itt ül és várja, hogy befejezzem az irományom.

Kézeljétek, múlt hét óta nem sír a böliben. Eljövökreggeli után, ad egy hatalmas puszit, és mondja, hogy ebédre gyere anya.
Olyan jó, hogy tudom, hogy most már minden rendben van nála, és hogy nem sír az én kis hercegnőm.

EDB Szilvi,

Gratula a fogyókúrádhoz. Nagyon ügyi és kitartó vagy.

Betti,

Kitartás a melóhoz, biztos fura lehet. De azért pénzben biztos jobban fogtok járni. Én még abszolút nem vágyom vissza melózni, és belegondolni is rossz, hogy nekem sincs már sok időm hátra :-(

Jági,

Biusnak és Antinak jobbulást. Azért tényleg milyen fura, hogy két doki kétfélét mond. Pedig azt hittem a helyettesítő doki sokkal alaposabbmint R. Nekem eddig még nem volt velük problémám. Hál istennek nem is nagyon van rájuk szükségem. Bár Vivi megint taknyos. Szinte kéthetente folyik az orra. Lehet a fogától van, de nem látok neki semmit a szájában. Fél éve egy arab foga nem nőtt ki. Még mindig 6 fogacskája van. De ezzel a 6-tal is ügyesen megeszik mindent.

Gabi,

Remélem Dani kukaca hamar rendbejön. Biztos rossz lehetett végignézni és végigcsinálni ezt az egészet, de kitartás, már nincs sok hátra.

Mennem kell, VIvi is felkelt.

Majd még jelentkezem.

CSilla
lexyca

Gratula a két jótanulónak Emesének és Somának! És igen, büszkék lehettek magatokra, mert nagyrészt a ti érdemetek is, hogy ilyen ügyesek.

A zárt topikkal kapcsolatban: én is megyek, ahova ti. Teljesen mindegy szerintem hova irunk, csak egyben maradjon a csapat.

Csilla,
De jó, hogy igy belerázódott Nikid a bölcsibe. Igy te is nyugodt szivvel hagyod ott.

Moncsi,
Gratulálok az akaraterődhöz, csak igy tovább.

Gabi,
Gyógypuszi Daninak. Nemsokára teljesen meggyógyul.

Angi,
Gratulálok a kitartásodhoz, én már nem tudnám rávenni magam, hogy valamilyen suliba járjak.

JÁgi,
Örülök, hogy sikerült beutalót szerezned. Biusnak jobbulást kivánok. Egyébként a Magne B6 is jó az idegességre.

Mnzsani,
Örülök, hogy irtál. Hogy vagy? Tudjátok már milyen nemű lesz a második babátok?

Egy kérdésem lenne. Festett már valaki boltban vett hajfestékkel hajat? Melyik márka a legjobb?

Judit
Kép
Kép
jutte

Sziasztok!

Csilla: szuper ügyes akkor már a lánykád! Ismerem ezt az érzést, hogy könnyebbség a lelkednek, hogy nyugodtan hagyod ott.
A kisebb orrfolyós nőcinek jobbulást! :) Lehet, hogy a foga legyengítette és valami apróságot összeszedett.

Jutte:
nekem évek óta a fodrászom csak wella hajfestéket használ, nekem is így azzal festi. Lehet venni a fodrászkellékesnél. Van szín minta is. Nem a legolcsóbb, de jó minőségű és jól fed.

Angi: hú, nem semmi, a vonatos sztori. Bár ilyen élményekkel én is rendelkezem épp eléggel. Nem egyszer én is lebukott, hányás szagú hajjal, ruhával mentem valahova. Durva. Nem baj, a bukás lassan abbamarad, legalábbis nekem mindegyiknél abbamaradt, mikor már ülni tudtak.
Juló még mindig édi-bédi a tesóval?
Esernyőt vigyél a mai naphoz! Itt is sárberekben szoktak ilyet csinálni. Hát most nem hiszem! :(

Zárt topik:
nekem még mindig az a problémám az egésszel, mint amit Gabi a saját tapasztalatairól írt, hogy valahol én sajnálom itt hagyni a topikot és nem tudom "megvédeni", hogy olyanok írjanak, akik eddig nem voltak hajlandók, vagy esetleg durva dolgokat. Tudom, ez csak egy oldal, ez csak egy topik, ez csak net, de akkor is a mienk. És szeretem. :( Na mindegy, lehet, hogy csak a váltás gondolata nehéz.

Na megyek, uram még nincs itthon, még egy óra, addig egyedül vagyok a manókkal. Most játszunk ezzel az elefántos játékkal, ami kilövi a pillangókat és el kell kapni. Bence most "játszik" vele először, de nagyon be van zsongva.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Hú...Nem tudom mi van velem, de 2 napja megint tiszta dilis vagyok, sezgény gyerekekkel megint csak veszekszem, mÁr nagyon útállom magam ezért, azokat "bántom", akiket legjobban szeretek...Tényleg szednem kellene valamit....Nem akarok bekattannmi......... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép Kép
joosneagi

Aztán, ha leléptek más fórumra szóljatok, nehogy ittmaradjak egyedül a bánatommal..:) :wink:

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok

Bocsi, hogy csak ennyire futok be, de aki a Gálon vagy az Unio lakóparkban lakik, nem tudná nekem megnézni, hogy a König ingatlanos szombaton nyitva van e.

Meg ha esetleg valaki tud új építésű eladó ingatlant , vagy normális ingatlant tatabányán az jelezze nekem, akár priviben is köszönöm.

Majd jövök bővebben ha tudok.
Köszönöm csajok.
Üdv

Kép
slivia

Szilvianyu: igen, de hidd el csak meg kell szokni majd az új "környezetet" odaát... Attól még beleolvasgathatsz ide is, hogy lásd kik írnak, nem hiszem hogy "elrondulna" ez a topik attól! Ha lesz enerdzsid írsz ide is, ha nem, nem! Volt pár év amíg nem írtál és látod nem lütyők jöttek közben! :D
Várunk jövő hétig azért persze!

Gabi, köszi hogy felajánlottad hogy megcsinálod, akkor visszatérünk rá és szólunk!

Angika! Nem semmi hogy elmentél erre a felvonulásra ilyen időben? Miért nem halasztották el?
És suli alatt ki volt Csanival addig? Vonatos sztorin jót vigyorogtam. A szagok miatt hamarabb kiengedtek??? :wink:

J.Ági! Na ne csináld! Nem lehet hogy a sok összejött dolog megint? Keresztelő-betegséghegyek? Lépj túl rajta, lesz ahogy lesz! Nem éri meg a lurkók miatt.
Tényleg Bius már tök érzi (de Antó is a maga módján) a feszültségedet és ez kihat mindenre, akár az immunrendszerükre. Szóval próbálj erre gondolni. Amúgy a "Titok" című filmet ismered? Leegyszerűsítve: Ha rosszra gondolunk, rossz is fog történni velünk-tömören a lényeg! Én régen jártam agykontrollra és ott úgy magyarázta egy hapi (tanárom) hogy mi magunk vagyunk a sofőr, az agyunk pedig autó. Amit mond-tesz a sofőr (mi) arra megy az autó (agy) Szóval ne vonzdd be a negatív dolgokat!!!!

Judit!
Én wella, loreal-t szoktam venni (színelőhívó emulziós, nem oxigentás), attól függ melyik akciós. Az egyikben van valami növényi hajvédő, húúú nem jut eszembe a neve... milyen színt vennél? mert azt azért ki kell kísérletezni, nem mind olyan ám ami rajta van!!!!! erre vigyázz!

Csilla! És hogy oldod meg a reggeli Niki hurcolászást Vivivel? Reggelikor otthagyod és már délre vissza is kell érned? jó rövid így? Vivi még 2-szer alszik?
(Rékának névnapja volt amúgy.... :) )

Lívia! Költözés van tervbe?
Zsankáék amibe mentek ott vannak még sorházak asszem... hú v.melyik tatabányai honlapon láttam hírdetésüket. Nézdd meg: inköz-ön vagy otthoncentrum vagy openhouse-on...

lola77

Annyira ramaty idő van/volt ma.
Remélem holnap jobb lesz egy fokkal.
Szegény Dédit rendeltem ide reggel 8-ra hogy tudjak menni gyakszira...

Csináltam egy hülyeséget: melegítőben mentem ki tüzifáért, kint volt a derekam is amíg pakoltam, most fáj! Így jár aki hülye! :wink:

Ma fél nap a neten (amikor időm volt) kozmetikus honlapokat böngésztem meg találtam egy jó szakmai webáruházat, innen akarok majd gyantát majd a gépbe (Lola te kérdezted: a gép az ami felmelegíti a gyantát, lesz patronos 6-os meg hagyományos is amiben összeolvad és pálcával kenem fel)

J-Ági,
Bosszantó volt ez a sz.cepp ügy, de apukád jól megoldotta.
Nekem mindig van itthon a Tobrex féle (ez 2 év szav.idős) és ha úgy hozom haza őket, hogy mondták az oviban hogy egész nap csipázódott akkor rögtön cseppentem óránként. Így időben elkapva már másnapra meggyógyul. Különben 2-3 nap minimum.
Az is bosszantó, hogy össze-vissza diagnosztizálták.
Kérj a gasztróra időpontot, de majd mondok okosságot is vele kapcsolatban...nem túl jót... (Réka ugye tejallergiás volt)

Csilla,
Ügyi Nikid, jó így otthagyni!
Alvás: pedig álmosító az idő...

Angika,
Ne haragudj, de jót nevettem a sztoridon!!! :lol:

Szilvi,
Te olyanokat írsz a suliról, hogy én inkább még egyet oviban tartnám Rolit... :lol:

Megyek, Roli egyedül kijött a kádból, Réka még nem tud.

Jó éjt

Cirmike

UI: Zárt topik: mehet felőlem (akkor talán bővebben írnék)

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok

Lola
Az az igazság, hogy rohadtul berágtam a közös képviselőnkre. Mi magunkat képviseljük és az egyik lakó a megbízott, de szépet nem tudnék rá mondani. Eddig bármi problémája volt bárkinek azt le se szarta.
Most, hogy pár napja esik az eső a konyha, gyerekszoba felöli fal el kezdett ázni, de elég rendesen. Valamennyire az ablak alatt, de NEM az ablaktól, meg persze az ablak már jó pár éve bent van és eddig nem volt gond. A külső szigetelése egy rakás kaka az épületnek, tele van kisebb és jóval nagyobb repedésekkel. ÉS az volt az első reakciója, hogy melyik cég csinálta az ablakot, na nem tök mindegy semmi köze a kettőnek egymáshoz. Na a többit nem részletezem, a lényeg hogy megint szart az egészre.
Mondtam férjemnek, hogy nem fogom fizetni a közös költséget a semmire, max egy 1000-est a szemétért azt jól van. Maradék vizet is fizetünk vagy 100ezer ft egy évben, arra is akkora hülye egy magyarázatot írt, hogy körberöhögtük.

Ez a lakásügy első felindulásomba volt, bár jó volna valami hasonló mint Zsaniéké, az ötlet nincs elvetve. Kicsit lehigaddva arra jutottam, hogy felkeresem a Kékest vagy amilyen cégek még vannak, informálódom, aztán ha jó infókat kapok körbejárom a lakókat, ezzel nem hiszem, hogy gond lenne mert mindenki rühelli. Aztán hátha lesz valami.

Szóval ez az idegeskedések hete a topikban sajnos.

Amúgy a zárt fórumot én is jobbnak találnám. Az új tag felvételnél meg lehet valamilyen ajánlás kellene más fórumozótól, vagy ilyesmi, mert tényleg vannak gáz emberek.
Ezt a fórumot meg asszem lehet töröltetni az itteni adminosokkal, nehogy visszaélés legyen belőle ha átállunk.

Na mentem, próbálok lehiggadni.

Jobb napokat nektek.

Rékának nagyon sok boldog névnapot kívánunk mi is.

Üdv

Kép
slivia

Gyors megnéztem lehet töröltetni topikot, de szerintem archiváltatni kéne és lezáratni, hogy mi azért hozzá tudjunk férni. Csak a szerkesztőt kell megkérni, ha már eldöntöttük mi legyen a fórum sorsa.
Jó éjt

Kép
slivia

Lívi!

Nekünk a Fő téren a Teleki Gyula lakásszövetkezet volt a kezelő. Meg voltam velük elégedve. Nem volt sok a közös költségünk (pedig liftes ház). Takarítottak is rendesen, rovarírtás is volt mindig. A házra biztosítás is volt. Szvsz nálunk ok volt. Ők a módszertani böli felé vannak. Ja és szigetelést is intéztek, meg ablakcserét.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Én már megint gyorsban:)

Rékának boldog névnapot kívánunk utólag!!!!!!!!!!

Dorkának boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!

Topik
felőlem is mehet a zárt topik......

Sziasztok:Erika

cseriviola

Lívia! Ja értem... Na Anyuéknál is így van hogy nincs cég akihez tartoznak,hááát voltak gondok ott is!
Jól teszed, hogy lépsz. Van még az UPC épületében a Teszi Bt. is, őket ismerem én. Meg a házmester kft. ott dózsában.... jó munkát hozzá! Kérj árajánlatot aztán írasdd alá a szomszédokkal!
Ázás: :evil: basszus!
Jó ötlet az archiválás! Meg az ajánlás is, de az hogy kivitelezhető? Mármint ha mi regelünk ugye az anyatanyán val.szeg ugyanezekkel a nick nevekkel (persze lehet mással is!) utána jön egy x-edik valaki mondjuk "anonimus1" nickkel, az ír üzit valamelyik beengedőnek közülünk és akkor hogy tudja valaki ajánlani? VAgy arra gondoltál, hogy ismeri valamelyikünket és akkor arra hivatkozik...? Ja értem, mondjuk a Te egyik rokonoddal lebeszéled hogy jönne, Te szólsz a Szilvinek, hogy fog jelentkezni pl. "ildiko30" nevű nick! ez így jó!!!! És akkor a mi ismerőseink jöhetnének!

Erika: köszi a választ! Ki nem nyilatkozott még????

Csilla, Hugi, Ági01, Melus, Rita????

lola77

Körkérdés: az MBT cipő helyett mi van még ilyen "íves" talpú cipőmárka és hol kapható?????

Neten nem találom, bár azt sem tudom hogy kéne keresni... :x
Anyukámnak kéne s.o.s.

lola77

Sziasztok!

Itteni topik!

Én nem tudom, hogy jó ötlet-e lezáratni. Amiről írtam az is szerették volna lezáratni, de azt nem lehetett. De lehet Líviának igaza lesz. Viszont, ha józanul végiggondoljuk miért ne írhatna más is ide, majd ha mi elmegyünk, miért nyissanak másikat, mikor itt van ez is. Tudom a megszokott jót, nehéz lecserélni, mert sok a bizonytalanság, de most tényleg tapasztalatból mondom, hogy ott is jó lesz, nincs mitől tartani.
Természetesen nem akarom EDB anyu elől elvenni a nyitó szerepet, csak felajánlottam, mivel már be vagyok oda regizve. De akkor is célszerű lesz majd több tagot megjelölni adminnak, hogy szükség esetén ők is intézkedni tudjanak.

Hát csajok én ma sem voltam képes megcsinálni a kamillázást. Én EDB anyuval ellentétben nem érzek lelkifurdit, mert végül is a reggelit megcsinálom, de azt viszont nem akarom, hogy az én "félszem" miatt Daninak legyen kára, hogy letapadjon neki vagy ilyesmi. Na akkor viszont nagy lelkifurdim lenne. Mégis Zoli anyukája, már tapasztaltabb ilyen téren. Nagyon csúnya neki, teljesen vérvörös a bőr ahogy hátra lett húzva, ez nekem látványnak most is sok volt. És azt mondta Anyósom, hogy Danié sokkal szebb ahhoz képest ahogy Zolinak kinézett, mert neki még váladékozott is. Istenem ez nagyon kemény, én nem gondoltam, hogy ez ilyen látvány, meg ennyire nem fogom bírni. Itt ügye egyből mélyvízbe lettem dobva, nem úgy mint Gerinél a popó műtétnél, ott megcsinálták napokig helyettem a "piszkos" munkát. Lett gyomrom, tapasztalatom mire egyedül kellett csinálnom. Meg Ő nem is sírt. Itt meg már este húzni, kamillázni, a gyerek ordít, a látvány fúúú.
Lennénk nagyon sok-sok nappal most idősebb.

JÁgi!

Jajj Te, tényleg valamit szedned kéne, mert ez így nem lesz jó, egyrészt a gyerekek, másrészt az állandó stressz, még ha ki is adod magadból, rá fog menni az egészségedre. Szerintem ennek van alapja és én azóta hiszek ebben mióta Apu meghalt, ugye elég sok kérdés maradt megválaszolatlan, állandóan rágtam magam, a lezáratlan ügyeinek intézése és lám, fél év múlva májgyulladásom lett, két hétig 38-39-es lázakkal feküdtem itthon. És a nyakamat rá (mert utána is olvastam) hogy az elfolytott stressz, düh... ilyeneket tud csinálni. A herpesz, gomba is akkor jön elő, ha kicsit stresszesebb az ember.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja és még valami!

JÁgi!

Majd ha átmegyünk a zártba (persze ha megyünk), írj ki magadból minden bánatot, mert minden veszekedésednek van miértje, leírhatod majd mi a gond, hátha az is segít. Persze sejtjük, hogy mi a gond, de hátha ha kiírod, mi meg meghallgatunk esetleg valaki tanácsot ad, segít, akkor hátha jobb lesz. Az a kis beszélgetés is segíthet valamit.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lola
softywlaking.hu oldalon azt hiszem ott van még ilyen mbt-hez hasonló cipő.....
mi a baja anyudnak az mbt-vel?már ha publikus....
Amúgy ők Tatán vannak és a junior méretekben van felnőtt lábra való is....

Puszi:Erika

cseriviola

Szaisztok!

Most csak egy gyors mondatra jöttem..

Dorkának nagyon boldog szülinapot kívánunk, sok puszit küldünk Nagylány!!!!

Folyt.köv. picit később...

Kép Kép
joosneagi

Jó reggelt!

Ági!

Nagyon boldog szülinapot kívánok Dorkának!

Judit, Lívia!

Bocsánat, hogy korábban, de most végignéztem a közelgő szülinapokat!
Nagyon boldog születésnapot kívánok így előre Laurának és Timinek! Jó bulizást, ha esetleg hétvégén tartanátok.

Na túl a reggeli kamillázáson, ma már bátrabb és határozottabb voltam. Pikk-pakk ment is, Dani sem sírt olyan keservesen, közben könyvet nézegetett. Úgy látszik kellett ez a pár nap, hogy feldolgozzam a történteket, megérett a gyomrom is a feladathoz.

Kicsit el keseredtem mikor tegnap kicsomagoltam a tanuló kutyust. Hát én nem tudom, de a képen nem látszott ilyen koszosnak. Én így biztosan nem adnék el semmit, hogy koszos, de ha esetleg még is, akkor leírom, ha valami bibi van vele. Sőt sokszor túl részletes vagyok.
Ja és a füle sem működött.
De mindegy, ahogy a gyerekek elmentek aludni, meg Zoli is dolgozni, "nekiestem" és rendbehoztam. A fülénél egy vezetéket kellett forrasztani, így most már ez is szuperál, amúgy mindene működik és meg is tisztogattam. Nagyon szép tiszta lett. Ebben az állapotában most már azt mondom megérte ezt a pénzt. De délután még nem voltam ennyire optimista.

Daninak is nyertem 1 Ft-ért egy jó kis kardit itt Tbányán. A cipzárjával van egy kis bibi, de ezt is helyrehozom majd és lesz egy jó kis felsője fillérekért.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jaj MOncsi!

Most hogy nézegetem a Teszvesz-t, jutott eszembe, hogy csúnya módon nem szóltam az etetőszék miatt. Ne haragudj. Remélem sikerül jó áron eladnod!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Kedves Dorka! Boldog születésnapot kívánok!! Legyen szép napod!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?