Új privát üzeneted érkezett!

Kínai: http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html

Újra itt, nem tudom meddig.

Rólunk: AFP-m jó, éppen, hogy, de most jó. Adélnál alacsony volt. Jövő hétfőn genetikai uh az Istenhegyin. Ott lesz 4D, kapunk képet és kiírják DVDre. Nem kevés pénz, de a kórházban 5 perc lenne a vizsgálat és nem egy ilyen jó géppel. Picurka mozgását már jó ideje érzem, annyira jó.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk a Genetikai UH-n, nagyon édi volt a babánk, teszek fel róla képet!
De van egy fontos kérdésem, h Nektek mi a véleményetek:
Dokim 2 héttel ezelőtt azt mondta, h semmiképp ne oltassam be magam, tegnap meg azt mondta, h Mindenképp! Most teljesen össze vagyok zavarodva, és nem tudom mit csináljak.....
Nektek mit mond a dokitok?

Kép

Kép
csnixi
 
 


Arnold babánk:
18 hetes és 4 naposak vagyunk, kicsit fiatalabbak! 250 gramm a súlya a babának, és minden szerve, keze-lába, gerince egészséges, a korának megfelelő!

Kép

Kép

Kép
csnixi
 
 

 
 

Nixi: Én is meg vagyok zavarodva. Én csak jövő szerdán tudom megkérdeznia saját dokimat. Úgy gondoltam, hogy ez nem telefontéma és telefonon nem mertem. Czeizel úgy nyilatkozott a múlt héten, hogy ő kezességet vállal minden kismamáért, aki beoltatja magát. Mármint, hogy nem lesz a magzatnak semmi baja.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabi: Nem akarok akadékoskodni, de Czeizel halál nyugisan mondhat ilyet, mert nem az ő gyerekéről van szó, nem igaz? Ha esetleg mégis baj történik valakinél, majd azt mondja, hogy egy nem várandós embernél is van kockázat, mint minden gyógyszer esetében...
Én is nagyon bizonytalan vagyok. Nagyon zavar, hogy az egy év alatti gyerekeknél tiltják az oltást...hogy is van ez?
Jó lenne olyan információhoz is hozzájutni, hogy nézzétek, ez az ezer kismama beoltatta magát, és nem lett semmi baj...de ilyenről nem hallani...

Nixi: ari a kis Arnold! Egyszer már kérdeztem, biztos nem olvastad, meg tudnád mondani, hogy lehet levásárolni az expós belépőt? Mármint hogy mit kell vinni, amivel igazolom, hogy voltunk?

Egy kérdés: ti vesztek külön kismama télikabátot? Vagy mit hordtok? Rám már nem jók az eddigiek, muszáj vennem valamit, de jó lenne olyat, amit később is tudok hordani.

Kép
tündércserje
 
 


Megcsináltam énis a tesztet és lány jött ki :D a kinainál is, sőt azt vettem észre, ahogy cserélgetem a fogamzás dátumát a teszt ugyanazt adja ki mint a kinai :)... lehet valami összefüggés...
Bár ugye nemkell ezekben hinni.. de sose lehet tudni :) Nekem már ezekszerint kettő ugyanazt hozta ki, sőt a barátnőm is kislányt álmodott nekem, egyre kiváncsibb vagyok, bár még messze Dec. 14, reméljük akkor kiderül.

Én még nem álmodtam a kicsivel, bár nagyon szeretnék:) Ti álmodtatok a picurral?

Kép
csilumilu
 
 


Tündércserje: nem akadékoskodtál. Én totálisan kiakadtam ezen a mondaton. Mert ha valami baja lesz mégis a babának, akkor tuti azt mondják majd, hogy mástól, de nem az oltástól.

Én nem veszek kismama télikabátot, apa kabátját fogom hordani :)

JA a teszten nekem fiú jött ki, a kínaival lány. Apa előbbinek nagyon örülne!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Tündércserje:
Most olvastam vissza rendesen 3 oldalt! :oops: Bocsi, heddig nem válaszoltam. Én úgy tudom, h a Minimanoba lehet levásárolni, dec. 31-ig, és a belépőt kell vinni! De mi sem vásároltuk még le.

Kabát dolog: Mi a TAKKO nevű üzletben (ez több van Bp-en) vettünk egy olyan A vonalú szövetkabit, kapucnisat, aminek a gombjait odébb tudom varni, úgy ahogy a pocim növekszik. Sztem ez legjobb megoldás, mert után is fogom tudni használni, és nem is volt olyan drága!
Vagy teszvesz, vaterán érdemes körbenézni, ott vettem egy átmeneti kabáto, 2000 ft-ért (Mango), ami szintén A vonalú és a gombokat tudom ide-oda helyezni!
Meg aszem kérdezted, h akkor most döntöttem -e el, h váltok doki, és IGEN váltok, csütörtökön megyek az új dokihoz megbeszélni mindent. Kíváncsi vagyok ő mit mond az oltásra....

Kép

Kép
csnixi
 
 


Levásárolható belépő: http://www.babamamaexpo.hu/main.php?mid=0&sid=1 Itt a lap alján vannak a tudnivalók. Alapból nem lehet levásárolni, csak ha bizonyos összeg felett vásárolsz. És még a 3 nagy játkkereskedő cégnél lehet levásárolni.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Egyáltalán nem bántottál meg. Ha rosszul tudtam, akkor bocsi. Mondjuk nekem nem terhesen is csak az Algo segít, így eleve a többi kiesett. :lol:

Megnéztem a linket és itt is fiú jött ki! Remélem ez nem véletlen. :wink:

Oltás: Reggel néztem a Mokkát (ált. akkor mennek a nagyok suliba és ráérek), ott is ez volt a téma. Egy nőgyógyi nyilatkozott, hogy ő összeírja egy lapra az oltás mellett szóló érveket, a kismama meg vigye el a háziorvosához, vagy oda ahol nem ajánlják és ott is írják össze. A kettőt meg vesse egybe és úgy döntsön. :shock:

Nekem a háziorvosom kimondottan javasolja. A védőnőm nem, a láz miatt. Most a nőgyógyit fogom megkérdezni és döntök mert az idő sürget és lehet, hogy lassan nyakunkon a járvány. :roll:

A legrosszabb ebben tényleg az, hogy nincs egyértelmű igen vagy nem. Ha oltatok akkor ezért fogok parázni, ha nem akkor meg azért.
Azt az egyet tudom, hogy nem szeretnék úgy járni mint a szegedi kismama.... :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Oltás: még régebben beszéltem erről a dokimmal. Akkor annyit mondott, hogyha időben kezelve van a betegség (nem a vírus maga veszélyes, hanem a magas láz), tehát egyből elmegyek dokihoz amikor érzem h valami van, vagy elkezd felmenni a lázam, akkor egy megfelelő antibiotikum kúrával veszélytelen az influenza. Állítólag van olyan antib., amit kismamák is szedhetnek.
De ehhez az kell, hogy egyből dokihoz menni, nem szabad várni hogy hátha magától elmúlik v. ilyesmi.
Jövő héten megyek a gen. uh-ra, de azért még egyszer rákérdezek mit mond.

Kép
calendula
 
 


Nixi: gratula Arnoldhoz, tényleg nagyon aranyos! :)

Kabát téma: egyenlőre bőven beleférek, A-vonalú térdig érő kabátom van. Remélem kihúzom ezzel a kabáttal, nem igazán szeretnék 1-2 hónapért újat venni, és egy rakás pénzt kiadni. Elég drágák a kismama télikabátok ahogy néztem.

Kép
calendula
 
 


Sziasztok.
Köszönöm aki megcsinálta a "tesztet".
Nixi: tök jó, hogy már itt jártok, nagyon édes Arnold baba. Amit az uh meg kiszámol, azzal ne foglalkozz, mert vagy az utolsó mensit, vagy a 12.uh, megkapott eredményt tekintik általában a dr.i a kiírt időpontnak.

Oltás: én felhívtam a dr.t ez ügyben, le is írtam nektek ide mindent, de elszállt :twisted: :twisted: :twisted: Röviden tömören:
Ő sem magának sem a családjának nem adatja be. Minden évben van influenza járvány, csak ez fel fan fújva mint egy lufi. kérdeztem, afelől is hogy a magyar és a külföldi oltóanyag.., azért mert magyar az nem feltétlenül rossz, de ez esetben a magyart és a külföldit is rossznak találja. Azok vannak veszélybe, akiknek tüdő szívbetegségük van, hisz azért ez már köztudott, minden csapból folyik, hogy a vírus megrongálja a légcsövet majd tüdőgyuszi....
Mi aki egészségesek vagyunk ha esetleg elkapjuk akkor van rá gyógyszer van a tamiflú, homeopatia, meg vég valami gyogyi de annak elfeljtettem a nevét.
Ja, és még valami, hogy a statisztika szerint a beoltott emberek közül többen halnak meg, mint akik nem voltak beoltva,
A saját véleményem amúgy az, hogy én soha nem oltattam be magam semmi vakcinával, és ezt most sem teszem. Az orvosomban ha nem bízom akkor miért ő a dokim, persze nem bizalom kérdése hogy elkapom e vagy sem, de ha benne leszek tudom és bizom a képességeiben hogy rendbe fog hozni.
Amúgy meg nem fogjuk mi elkapni ezt bigyót.
Czeizel dr NO COMMENT! :evil: :evil: :twisted: :twisted:
Szegedi anyuka beoltatta magát.
Nálam se védőnő, se háziorvos, se nődokim nem ajánlja,tehát nem adatom be.

kabát: jelenleg még nagy nehezen, de beleférek, de ha nem muszáj nem vennék kabátot. Játszótérre apa kabátja is megteszi, autóval járok mindenhova így ha tudom megúszom. No de fagyoskodni nem fogok akkor veszek.

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Sziasztok csajok!

Kabát:Amíg ilyen jó idő van elvagyok garbóval és mellénnyel,vagy van egy két hosszú kardigánom,de már begombolni nem tudom. :lol:
Igazából nem tudom ti hogy vagytok,de nekem olyan de olyan melegem van állandóan hogy néha még a kabátot is levenném...
Késöbb meg majd apa kabátja jön,én ezért külön nem veszek kabit,jó lesz az is...

Oltás:Én szegedi kismami vagyok,de egyenlőre még az oltás ellen vagyok,majd látom késöbb...az orvosom még meg sem elmítette a kérdést,ha fontosnak tartaná gondolom azzal kezdte volna,mert a sógorom az orvosom és 100%-ig megbízom benne...

UH:Ma voltam a 20 hetes kötelező genetikai uh-on,ha valakit érdekelnek az eredmények(már csak összehasonlítás képpen)akkor nagyon szívesen felteszem.

Kép
chrysta31
 
 


Csak gyors bejelentkezés, mert mindjárt indulok a nőgyógyászhoz!
Sweeti: nagyon meggyőző, amit írtál, ill. amit az orvosod mondott. Szerintem az enyém is hasonlóakat fog mondani.
A családomtól meg már kivagyok, mindenki mint a vészmadár... A tv-t inkább be se kapcsolom.
(A szegedi kismama tényleg be volt oltva :shock: ??? Tv-ben mondták, vagy honnan tudható?)

Kabát: Én is inkább jövő télre szeretnék majd újat, akkor már biztosabb lesz a méretem :wink: A szövetkabátom sajnos nem sokáig lesz jó, de van egy meleg dzseki-szerűm, majd azt használom hétköznap és ünnepnap is. Ez van, nem foglalkozom vele, ez a legkevesebb.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Aranyos a kislurkód :)

Télikabát: Nekem egy szőrmebundám van, ami olyan bő, hogy simán még a 9. hó végén is beleférnék (anyutól örököltem meg, bár sosem vette fel, jó meleg) egyelőre még a lakásban is melegem van hiába le van véve a fűtés.

Kép
marymirella
 
 


sziasztok,

Chrysta: naná,tedd csak fel :lol:
azért néha írd meg a sógorod, hogy vélekedik az influról, mert engem érdekelne. Hőhullámok, azok nálam is vannak :P

Atizka: igen a tv mondta vasárnap, de már hétfdőn cenzúrázva, mégsem volt beoltva.

Csnixi: tegyxél fel a héten táblit, hogy hogy is állunk, meg megkéne nézni kik voltak régen.

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


csnixi:
Szerintem is cuki arni. Bár nekem még olyan kis torzak ilyenkor. Az enyém is :lol: Olyan kis UFOk :lol: Én ezért nem is nagyon akarok csak a 30. hét után menni 4Dsre. Addigra talán már kialakul kicsit a fejük :lol: 2dsben meg én nem látom még hogy hol duforodik ki a feje, meg a füle. Elég, ha a doki látja ezt :lol:
Amúgy tényleg édes :lol:
Oltás:
Én is bizonytalan vagyok. De az, hogy egy kismamával történt ez az országban, talán más szezonális influenzával is jártak így kismamák, csak azt nem mutogatták a TVben. Én azért is vagyok bajban, mert aférjemmel nagyon sokat vitatkozom, mert nem tudom rávenni, hogy legalább ő menjen el beoltatni magát. :cry:
Teszt:
Nekem sajnos kisfiú jött ki, de remélem, hogy csal :lol:

Kép
domi001
 
 


Képzeljétek, apa teljesen belelkesült, hogy az említett teszt azt írta ki, hogy fiú lesz. Végig kellett 5 emberen próbálni, akik már megszülettek és mindenkinél stimmelt a nem. Most nagyon reménykedik, hogy lesz egy Ákos babánk. Remélem hétfőn tényleg kiderül. Már úgy izgulok. Nem is értem, hogy valaki, hogy bírja ki 9 hónapig, hogy nem tudja meg. Én ehhez nagyon kíváncsi vagyok.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Tegnap megkérdeztem én is az orvosomat oltás ügyben. Háááát, nem volt olyan egyértelmű, mint másfél hónapja. Kicsit még vitatkoztam is vele (szerinte nem árthat a magzatnak sem, kérdeztem, hogy akkor miért nem oltják az 1 éven aluliakat, válasz: de itt a mama kapja, nem a baba... ja, mert neki nem jut ám belőle. Erre széttárt a a kezét és mondta, hogy igazából tényleg nincs tapasztalat, és majd később derül ki, ki tette jobban.)
Lényeg az, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, szerintem sok orvos egyre inkább nem fog állást foglalni, mert ők sem tudják tapasztalatok nélkül, hogy mi a jobb.

Viszont Béres csepp, C vitamin mehet, vettem is tegnap, hátha segít az immunrendszert kicsit erősíteni.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Hát a teszteket én is megcsináltam. A kínai szerint kislányunk lesz :lol: , a másik szerint kisfiú :cry: Ezt a másikat ismerősökkel is eljátszotam, akiknek már megszületett a babája és nem mindenkinél jött ki, aminek kellett volna. Úgyhogy gabi csak merő véletlen, hogy nálatok stimmelt minden. :lol: De azért jó valamiben hinni. Én akkor a kínainál maradnék :wink:

Kép
domi001
 
 


Atizka! Én is béres cseppet és c-vitamint szedek. És 1 hét múlva a dokim szava dönt az oltásról. Most az origo csinált interjút orvosokkal, infektológusokkal és ők egyértelműen ajánlják.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Még egy kicsit az oltásról: szerintem az a legnagyobb baj, hogy az elején a politikusok ennyire belefolytak a dologba. Ki hisz ezeknek a vízfejű barmoknak, amikor ennél sokkal kevésbé fontos dologban is hazudoznak.
A másik a média...na a médiumok se m arról híresek, hogy maradéktalanul a valóságot tárják a világ elé, ki tudja, mi igaz és mi nem?
Amikor kitört Mexikóban a járvány, elég brutál hírek jöttek, a főnököm beszélt a mexikói barátaival, akik ráadásul ott élnek, ahol az egyik legdurvább volt a helyzet, és ők azt mondták, korántsem volt annyira szörnyű a helyzet, mint ahogy a világsajtó tálalja...
Ki tudja, kinek érdeke az oltások eladása? Én nem mondom, hogy felesleges, vagy ártalmas lenne, ezekkel a hírekkel kapcsolatban ugyanúgy szkeptikus vagyok.
Az is lehet, hogy ha az elején nem lett volna ekkora cirkusz, akkor mostanra mindannyian be lennénk oltva gond nélkül.
Két statisztikára lennék kíváncsi: egyrészt, hogy a szezonális influ oltást (ami ellen rengetegen oltatják magukat évek óta) kismamáknak adták-e és milyen eredménnyel, illetve hogy a szezonális influenza kevesebb esetben járt-e szövődménnyel ill. volt halálos kimenetelű, mint ez az új. De ezt legfeljebb a vírus lecsengése után tudjuk meg, vagy akkor sem...

Vidámabb téma: képzeljétek el, hogy a gyerkőc olyan tombolást rendez esténként a pocakban (a banánt különösen kedveli a kis drága), hogy nemhogy apa kívülről érzi a babát, de nagyon komolyan látszik, hogy hol püföl éppen! :lol:

Nekem sajnos nem jó apa kabátja, mert én 170 cm vagyok és 65kg, ő meg 196 cm és 95 kg...elég viccesen néznék ki...

A másik jó hír, hogy a családban elég sok gyerek született az utóbbi pár évben, úgyhogy kapunk kiságyat, pelenkázót, babakocsit, hordozót, utazóágyat, sterilizálót meg egy csomó ruhát, szóval elég nagy terhet vesznek le a vállunkról! Főleg, hogy tudjuk, hogy jó minőségű és nem leharcolt cuccokról van szó...

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok!

Jöttem egy pocakfotóval! Tegnap este készült. Nagyon megdöbbentő volt látni a képet. :lol: Az utóbbi kb. 1 hétben nőtt meg ennyire, előtte alig volt valami.
Nemrég még azon aggódtam miért nem nő. :lol: Hihetetlen hogy néhány nap alatt így megváltoznak a dolgok. Kép pocakom

Kép
calendula
 
 


Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csnixi 2009.11.11 09:55-kor.

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok!!!

Vasárnap jön vendégségbe a család,így a dokim is itt lesz.Mindenképp megkérdezem,hogy mi a véleménye erről az egész h1n1-ről és javasolja e az oltást...Velem biztos őszinte lesz és nem fog eltitkolni semmi lényeges dolgot!Aztán majd továbbítok...

A 20 hetes eredményeim:

AFP:44 ug/l
BPD/koponya haránt átmérő:45.0mm
FRONTO/homlok:55.0mm
CEREBELLUM/kisagy:21.0mm
THORAX/mellkas:43.0mm
FEMUR/combcsont:29.8mm
HUMERUS/felkarcsont:29.0mm
Végtag:hosszú csöves csontok láthatóak
Gerinc:épnek látszó
Szív:épnek látszó
Hasfal:zártnak látszó
Mellkas:zártnak látszó
Hasi echo:normál
Rekesz:zártnak látszó
Gyomor:telödés látható
Hólyag:telödés nem látható
Köldökzsinór:3 ér

Hát ennyi!A doki aki csinálta ott könyörgött a bébimnek hogy csak egy fél pillanatra álljon meg hogy le tudja mérni!
:lol:
Mondtam neki hogy az nehéz lesz mert egy izgő-mozgó a lelkem...Hát ezt alátámasztotta ő is... :D


Kép
chrysta31
 
 


Csnixi!

Még egy pár adat a táblázathoz:

Szegedi vagyok,a szegedi női klinikán fogok szülni.
Ez a második terhességem,az első az lány és Dorina a neve. :wink:
chrysta31
 
 


chrysta31: gratula a jó eredményekhez, jó sok minden megnéztek neked!

Lányok:
Én, várok mindenféle infot az oltással kapcsolatban! :)

calendula: szép a pocikád! :)
Várjuk a többiektől is pocakfotókat! :)

tündércserje: tök jó, hogy ennyi mindent kaptok. Nálunk sajni és vagyok a barátok közül az 2. babás, családban meg az 1. Szóval nekünk szinte mindent meg kell vennünk! De felfedeztem, h ez a teszvesz meg a vatera milyen jó dolog, így most azokat nézegetem, és bizti találunk vmi jó vételt (itt főleg a baba bútorokra gondolok)

gabi79: légyszíves küld majd el az adataidat, ha szeretnéd privibe, h a táblába fel tudjalak tenni! :)

Remélem most kicsit jobban látszik a táblázat. Így sikerült. De majd ha itthon lesz a férjem, majd segít letölteni egy programot, ahol tudok kicsinyíteni de az írás az sokkal jobban látszik! :)

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok!

Évi vagyok és csatlakoznék a 2010-es áprilisi babavárókhoz.

Kép

Kép
varva
 
 


Szia Évi!

Mesélj magatokról!

Kép
calendula
 
 


Sziasztok!

Csnixi!

Jó lett a táblázat, kezd megtelni!

Lányok:

Nem tudjátok véletlenül, hogy az AFP mennyi idő alatt készül el?
Szerintem én a két hetet a Hepatitisre értettem és az afp-t nem hallottam. :roll:

Beleolvastam a márciusi topicba, ott egyre inkább oltás felé hajlik mindenki. :roll:

Ma én is felhívom a háziorvosom, hogy mit mond.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Szia calendula!

Mit is meséljek. Van egy kislányom, aki 3 éves és már oviba jár. Jelenleg a második kiscsajt várom a 15. hétben vagyok. Nagykátán élünk.

Kép

Kép
varva
 
 


Adatok: Dunakeszin élünk, 2. baba (első Adél), Állami Egészségügyi Központban fogok szülni 2010. április 14 a kiírt időpont és neveink: Petra/Ákos

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Yusz: nekem az afp 5 munkanap volt. Nem helyben csinálták, hanem elküldték vhova a mintát.
A hepatitisre 3 hetet mondtak.

Varva: már a 15. héten tudjátok a nemét? De jó neked, én is kiscsajt szeretnék, de még nem tudni mi lesz. Talán jövő héten kiderült.

Képzeljétek, tökre rákattantam a tejre. 1 L-t simán megiszok egy nap, előtte egy hónap alatt sem ittam ennyit. :shock:

Kép
calendula
 
 


Sziasztok!

Calendula! Nagyon csini a pocak. Az meg természetes, hogy ugrásszerűen nő. A későbbiekben is így lesz, legalábbis nekem így volt. Adélnál én is imádtam a tejet, én is napi 1 litert ittam, kartonszám hordtuk haza. Aztán szülés után vissza kellett venni napi fél literre, mikor Adél 2 hónapos lett, akkor pedig el kellett hagynom teljesen, sőt később mindenféle tejterméket. Hú de nehéz volt. Tejallergiára gyanakodtak nála, de egyelőre úgy tűnik nincs semmi gond.

Afp: nekem 1 hét alatt meg lett az eredmény. A hepatitis akár 1 hónap is lehet, mire megérkezik.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Calendula: szép a pocid! :lol:

Yusz: nekem az afp és a hepatitis is pontosan két hét volt.

Gabi: hát a tejjel én is így vagyok! Igaz, korábban is viszonylag sokat ittam, de ez most annál sokkal durvább. Remélem, nem járok úgy, mint te...elég rossz lenne lemondani róla...laktózmentes tejet sem ihattál?

Kép
tündércserje
 
 


Tündércserje: ilyen pici babáknál nem lehetett megmondani, hogy tejfehérje vagy tejcukor érzékenyésg vagy tök más áll a háttérben. Az egyéb vizsgálatok nem mutattak semmit és így a tejre fogták. Ezért 1 éves koráig tejmentesen étkezett, tápszerből sem ehetett volna HA-t, de amit előírtak neki, azt nem ette meg nekem meg nem volt elég tejem. De aztán a HAtól nem lett baja. Én meg ittam szójatejet, vagy nem ittam semmit.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok,

Gyors bekukk, egy kis info akit érdekel még mindig az otlás téma HOMEOPATIA :

Van a családnak ismerős orvosházaspár -nőgyogyi és gyerekdoki.
A véleményük: Ne oltassuk be Hannát és engem sem, hogy terhes vagyok. Van a homeonak az influenzára bogyókája, ez pedig a következő:
"A" héten: H1N1 VINCE TOXIN C30 Hannának: 2x2golyó/hét nekem: 2x5golyszli/hét

"B" héten: INFLUENZUM C30 Hanna 2x2golyó/hét nekem 2x5golyó/hét.

A gyerekeknél annyi golyó ahány éves.

Később érkezem.

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


calendula: Bizony én is meglepődtem, hogy már tutira meg tudták mondani, hogy lány lesz.

Kép

Kép
varva
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat, szerencsém volt mert kész lett az afp-m.
Az eredmény jó, 1,24.

A nőgyógyim nagyon ajánlotta a szurit. És minél hamarabb, mielőtt ideér a járvány. :roll:
A nagyfiamat már beoltattam, nem volt nála semmi mellékhatás. A lányom a suliban fogja megkapni.
A picit nem fogom oltatni, magamon meg még gondolkodom.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Az én háziorvosom egy kismamát sem olt be, nem mintha én akartam volna az oltást, csak érdeklődtem tegnap előtt mikor voltam nála, és azt mondta, hogy ők nem vállalnak felelősséget,és nem oltanak kismamát, mert kismamát eddig sem oltottak semmivel, és nem ezzel fogják elkezdeni, ezt mondta nekem.

Kép
marymirella
 
 


Sweetlife
Nem találom a neten ezt a két elnevezésű bogyót. Akkor az ismerősöd ezek szerint nem ajánlja. Van valaki, aki már beadatta magának, vagy hallottatok olyanról? Mármint kismama.

Kép
domi001
 
 


Domi: jaja én is rákerestem a neten de nem találtam semmit, de ha valamelyik patikát felhívod megtudod velük rendeltetni, én spec ezt tettem, holnap ha minden igaz akkor meglesz d.u, este....

Akárkit kérdezek senki sem ajánlja, kerianyum eü.s-ő sem, és a csecsemős ismerősöm az imréből ő sem ajánlja, senki se támogatna ha azt mondanám, h beoltatom magam, és a lányomat.

én a homeos bogyókkal, és a napi 1000g c vitaminnal próbálom elkerülni a vírust.


Ki hogy áll a kelengyelista kipipálásával?

Varva: boldog babavárást kívánunk :lol:

Csnixi: a vaterán vigyázz ha tudsz, ha nagy értékben vásárolsz próbáld kérni a személyes vagy az utánvétes átvételt.

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Sweet
És azon a éven kérted a patikában?
VINCE ToXIN
INFLUENZUM?
A C-vitamin 1000mg nem nagyon sok, amíg nincsen bajod? Azt olvastam, ha 500mg nál töbet szedünk az is ártalmas. Amelyik nap veszek be elevitet nem merek Cvitamin plusszban bevenni. Amelett hány mg-osat lehet még bevenni?
Babakelengyével sajnos sehogy nem állunk. VAn egy kiskabátom és egy kis felsőm, amit múlt hét szombaton vettem a bababörzén. Ezene a szombaton megint lesz és nagyon klassz áron kalszz dolgok vannak csak az a baj, hogy nem tudom kisfiú vagy kislány a drága, így nehéz :cry: [/b]

Kép
domi001
 
 


Sziasztok!

Gabi! én is megcsináltam a tesztet. Nekem bejött... Kínai nem.

Oltás...én nagyon a nem oldalon vagyok. Körzetim is (bár szeptemberben) azt mondta, hogy ne.
Ma a nődokim viszont magától mondta, hogy igen, minél előbb és mindkét fajtát. (újat, régit) Apának is.
Most még megpróbálok 1-2 távolabbi orvos ismerős is megérdezni. Persze mennék a dokim tanácsa után (hisz megbízom benne), de akkor is vannak kétségeim. Apának méginkább - félt minket.
Igazából jó lenne tényleg hallani (médiából is), hogy mennyi kismama oltatta már be magát.
Még várok egyelőre....

Kabát téma...Még jó a régi dzsekim, de későbbre kell valami. Apáét nem vehetem el, mert akkor neki nem lesz. Venni nem szeretnék emiatt. Majd megkérdezem tesóm, meg a barátnőket van-e nekik.

Mozgás...2 napja nálunk is érzi Apa a Picurt. Már egy párszor megrugdosta őt is. Az első hajnalban volt...és annyira örült, hogy végre érezte ő is. Én meg elmorzsoltam néhány könnycseppet :)

Pocakfotó ari...n az még majd eleget. Én is csináltam 2 hete, el is felejtettem feltenni.

Babaképeket is rakjatok!!! Ha van/lesz! :)

Kelengye! Ruhákat, meg egyéb hasznos dolgokat kapunk a barátoktól (Boszi köszi :) ) Nekünk a nagyobb dolgokat (kiságy, pelenkázó,babakocsi) kell/ett megvenni. Persze nem tudunk mindennek ellenállni...

Vavra/Évi! Üdv köztünk! Jó babavárást velünk :)

Niki! Köszike a táblát, szupi vagy. :lol:

Újság nálunk! Ma végre (5 hét után) meglett a genetikai szúrás eredménye - és minden OK!!!! Nagy kő esett azért le...
Megvan az AFP is. 17 hét közepén vették le és 1,4 lett. Ez is jó!
Vérképem is ok. Ma minden leletem jó lett!

Dokinál is voltunk genetikai UH-n. Sajna a méhlepényem még mindig nem a legjobb helyen van. De a Babónak mindene megvan,ami kell. Méretei megfelelnek a heteinknek. Tartjuk a március 29-et. Súlya 35 dkg. :)

Munkahelyemen mostanában kezdik keresni a helyettesem. Jókor!
Nekem még 5 hetem van hátra. Nagyon fáradt vagyok már...és nagyon sok a munka még. Ezért sem tudok itt lenni sokat.

Üdv Mindenkinek! Vigyázzatok magatokra!

Kép
moncsi73
 
 


Hát a tegnapi hírekben megint jól beijesztették a népet az oltaással kapcsolatban. Már én is bizonytalankodom. Igaziból tartok tőle, ha elkapom mivel a férjem sincs beoltva, iskolában a gyerekektől elkaphatom éppen, akkor mi lesz. De eddig soha nem kaptam el semmit tőlük a 9 év alatt, akkor miért pont most. Ha meg alkapom, akkor a lázamat lehet csillapítani. Szerintem az, hogy az országban egy kismamam kórházba került még nem jelent nagyobb veszélyt, mint bármelyik másik influenza, vagy járvány. Csak ennek most a média nagy feneket kerít, ahogy a madárinfluenzával is foglalkoztak. Kíváncsi lennék rá, hogy az elmúlt években egy sima szenzonális influenzával hány kismama került kórházba. Szerintem pontosan annyi, mint ezzel. Persze én is félek tőle, de egyenlőre nagyon kevés kismama nyilatkozott úgy, hogy ő már beadatta és akik beadatták azok közül még kevesebb van, akinél azt érzem, hogy meg van róla győződve, hogy helyesen cselekedett. Én is még várok egyenlőre.
Oscillococcinumot heti egyet beveszek. Vitamin és C-vitamin, mézes tea, gyakori kézmosás, aztán reménykedünk és várunk :lol:
És mi van azokkal a kismamákkal, akik pl. a terheség elején vannak 2-3-4. hét, akiknek még két hónapih min. nem lehet az oltást beadni, mert ugye 12 hetes korig nem lehet semmiképpen, akkor ők halálra vannak ítélve? Dehogyis! :lol:
calendula
Annyira szép már a pocid, szép formás és már jó nagy. Az enyém a világért sem akar növekedni. Én el sem tudom képzelni, hogy nekem valaha ilyen pocim lesz. :cry: Pedig holnap a 17 hetet betöltjük.
csnixi
Nagyon jó a táblázat és külön köszönet a külön kérésem figyelembe vételét :lol: Csak elég kék még a táblázat. Remélem karácsony előtt kiderül, hogy én rózsaszínné változom :lol: Ha nem, akkor meg kékké :wink:
Az újaknak üdvözlet! Szép napot mindenkinek, megyek dolgozni! :cry:

Kép
domi001
 
 


Sziasztok csajok!

Oltás:Tegnap a férjem felhívta az orvosomat,de nem mondott semmi konkrétat csak annyit hogy ez bonyolult és a hétvégén megbeszélünk mindent...(ez elég furán hangzik...)

Csnixi:Tuti lett a táblázat... :wink:

Tej:Én literszámra ittam a tejet,elötte alig,de sajnos most abba kellett hagynom,mert a mellkesomon kijöttek pöttyök és most kísérletezek,hogy a túl sok tejtől vagy csak alapból a terhesség miatt...

Kelengyelista:A barátnőm augusztusba szült,tőle megörököltem a listáit(az otthoni+meg a kórházi)háááááát,jó hosszú,de aláhúzta azokat amire tényleg szükségem van,az már jobban tetszik...
Nem sok dolgot vettem még meg,én majd csak akkor durvulok be ha meglesz a komód ahova pakolni is tudok,mert egyenlőre a szekrény aljában tornyosúlnak a szatyrok...
De már nagyon várom... :wink:
A férjem folyton leállít hogy még bőven van időnk mindenre,de én meg mennék..mert most fittnek érzem magam...amikor meg ő akar majd menni(gondolom az utolsó hetek)akkor már örülök ha a wc-ig ki tudok menni úgy hogy kapjak levegőt... :D
Na mindegy valami úgy is lesz,de azt eldöntöttem hogy ha olyan helyen járunk és meglátok valamit(vízhőmérő,cumisüveg,kiscumi,stb bármi apróság)akkor szép apránként biztos megveszem... :lol:

Ti hogy csináljátok???
Mik a tervek???
Ha valakinek kell a kelengyelista szívesen átküldöm!
chrysta31
 
 


Szia varva!

Üdv itt az áprilisi kismamik között,szerintem jól fogod magad érezni,mindenki nagyon aranyos és segítőkész!!!


Kép
chrysta31
 
 


Sziasztok!

Oltás: úgy látom ez az oltás mindenkit elbizonytalanít. Ezzel én is így vagyok. A kislányom oviba jár és félek, hogy onann hazahozza. A férjem már beoltatta magát 1 hete. Én meg még gondolkodok rajta. A nődokim nem adott egyértelmű választ, a házirovosomhoz ma délután megyek és rákérdezek, amdj megírom nektek mit mondott. A gyerekorvos nem oltja be ezzel az új influenzával, csak ha nagyon ragaszkodok hozzá.
Hétfőn megyek AFP-re. A down-szűrésen már túl vagyok (sejtbankos) és jó lett az eredmény.

Kép

Kép
varva
 
 


Szia chrysta31!

A kelengyelistával egyetértek, mivel már van tapasztalatom, megírom a véleményem. Szerintem sem jó az utolsó pillantara hagyni, mert nagy pocival nehéz mozogni. Tényleg örültem, ha a Wc-ig eljtutottam és mindig hamar elfáradtam. Ráadásul hiába kértük Bogit, hogy még maradjon bent (épp költözés alatt voltunk), nem hallgatott ránk (ez a tulajdonsága mai napig kitart) előbb született meg a vártnál 4 héttel.
Annyi mindent kell rendbe tenni a szülésig kimosni, kivasalni a rucikat stb.

Kép

Kép
varva
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?