Új privát üzeneted érkezett!

... Szóval én éjszaka is kimentem a kékfényhez és volt, hogy üvöltött szegény gyerekem és akkor én vettem ki és vittem el szopni :?

t-pk
 
 


Akik még pocakosak:
már kinőttük az 50-es méretet és lassan az 56-os méret is kicsi lesz. Nem tervezünk újabb babát - egyenlőre-, így el szeretném adni a babaruhákat.Sok olyan ruha van, ami nem is volt még rajtunk és sok ruhát pedig Londonból veszek, mert a sógornőm ott lakik és ő veszi meg nekem és küldi haza - pl: nagyon édes rugik és pulcsik, amit itthon nem igazán lehet kapni.

Szóval ha valakit érdekel szóljon és szépen nőjük majd ki a következő méretet is... :wink:

t-pk
 
 


Hát látom, az ikres szülés sokaknál nem zajlott zökkenőmentesen, de aztán Kata, itt vannak az ellenpéldák is. Bízz a babáidban, és minden okés lesz.

Edit, egyedül :shock: :shock: :shock: :shock: Szóhoz sem jutok. Én a kettőnél is keltem apát, ha nem bírok velük :oops: Nappal megoldom, de az éjszaka, az más. Én hatalmas mormota vagyok. Terhesen majd' minden nap délben keltem, és még du is szundítottam néha. Na jó, éjfélig azonban mindig tuti fenn voltam és olvastam.

Emma itt ül az ölemben, zongorázik az asztalon, kicsit hörög, de megvagyunk. Éjszaka nem volt gond, csak enni kelt kétszer :shock: , szerintem a nappali koplalást akarta behozni. Kúpot kapott, Rectodelt (elég olvashatatlan, de vmi hasonló), meg Spiropent löttyöt.

Míra lehuppant a matracról, míg Emmát altattam. :oops: :? :shock: Tényleg ki kell húznom alóluk. De aztán egy kis sírás után továbbfordult a földön, és már nem is volt semmi baja. Asszem csak megijedt inkább.

Zsófi, Gyógypuszit KÖSZÖNJÜK!!! Mi miért nem kaptunk ilyen oltást? Tudhatja a doki, hogy allergiára hajlamosak a lányok az én asztmám miatt. És az ebből alakulhat ki :evil:

Ja, és igen, hörghurut, nem hörög. Hörögni Emma hörög :? :lol: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

 
 

Sziasztok!

Törpi!
A kényszer nagy úr!!Nekem fontosabb volt,hogy apa napközben itthon legyen,mert délutánonként a nagyfiúnkkal is foglalkozni kellett.Így ez tűnt a legjobb megoldásnak.
Rectodel és a Spiropent hörgőtágítók és kruppos köhögésre adják.Ismered ezt a fajta betegséget? Nagyon sokszor hörghurut velejárója.
Miért van a lányok alatt szivacs? Juj!Szegény!!Enyémek haptapin voltak,az tök jól szigetel.

Tigriske!
12óra után mehetsz elméletben!Ha az épp nem éjszakára esik.Márpedig valszeg arra fog,ha programozott császár lesz.
Nem rémisztésképpen írom. Csak én 1gyerek után nem erre számítottam (hanem kb. arra,amire te).Szóval:
A hármasikrek nagyon pici súllyal születnek.A 2kiló azt jelenti,hogy csont és bőr.Alig nagyobbak,mint hogy összeteszed a 2tenyered.Ráadásul az első napoban iszonyúan fogékonyak a fertőzésre és másodpercek alatt jelentkezhetnek légzési problémák. Ezért szülés után azonnal mérik,vizsgálják,majd inkuba helyezik őket (nem szokatlan,hogy anya nem láthatja őket). Enyémeket 1inkubátorba dugták és rohantak velük a PIC-re.Azonnal gépre kell őket tenni és megkezdeni a vizsgálatokat.A következő 72órában (míg kapnak róluk egy általános képet) nem szokták őket kivenni az inkubátorból.Sok helyen akkor még be sem nyulhatsz hozzájuk,meg sem érintheted őket.Aztán ha már látszik,hogy nincs gond velük,megetetheted a babákat.Ez azt jelenti kb. az első hétben,hogy szondán át kapják a kajcsit és te foghatod a fecskendőt ,amiben a 2-5-10ml tej/táp van.
Fogadd el ezt!Szoktasd magad a gondolathoz!Az első napokban törekedj arra,hogy minél előbb beinduljon a tejci. És Pihenj nagyon sokat,mert később nagy szükséged lesz az energiádra!!!Fontos,hogy mire a kórházból kiengedik őket,te teljesen felépülj.Mert otthon a nap 24órájában ugrásra készen kell állnod!
Jótanács: legyen a férjednél digitális fényképezőgép a szüléskor!!!Azt megszokták engedni,hogy néhány kép készüljön a babákról a családnak!!Azt nézegetheted,ha épp nem vagy velük.
És még egy: a férjem néhány órával később bemehetett a fiúkhoz,érdeklődhetett róluk (én akkor még nem kelhettem fel) és akkor fényképezte le őket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára edit73 2009.11.10 13:27-kor.

Kép

Kép
edit73
 
 


Tigriske!
Az a baba állapotától függ. Koraszülötteknél ezt képtelenség előre megmondani.
A 2 kiló körüli babák is nagyon picik és törékenyek. Ha inkuba teszik őket, nem nagyon lehet kikapkodni őket.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Törpi,az jó,hogy eszik :D Gyors felépülést kívánok!!!!
Szerintem mi is habtapit veszünk,és játszószőnyeget vadászok... nagy kell,de amihez van játékhíd is,mert még sokat vannak háton is.Ezt néztem:
http://www.babamoon.hu/termekek.php?act ... lap&id=386

Edit,nagyon nehéz lehetett :shock: nekem kettővel is sokszor nehéz :roll: Pedig jó gyerekeim vannak,nem hasfájósak,nem nagyon sírósak,és most már két hete csak egyszer volt éjszakai kelés,most is fél9-től reggel 6-ig aludtak,tehát már én sem vagyok annyira hulla,mégis néha úgy érzem nagyon nehéz.Aztán jössz te,elolvasom amit írsz,és rájövök,hogy egy szavam se lehet :oops:
Vendég
 


Minket csak melegíteni vittek el szülés után,és 1960 grammal adták haza Noémit :roll: 2160-nal született egyébként.Pont határeset volt hazaadáskor,mert a bcg-t csak 2 kiló felett adják be,de a gyerekorvos szerint már majd két kilós volt,és minden okés,így jöhettünk.Ja meg mértek szopit,25-öt ettek,így gondolták már nagy baj nem lehet,van tejcsi is.Még a hazahozós ruhát sem sikerült megvennie anyósomnak,aznap akart elmenni érte,mikor hazaküldtek.Most meg már nagy culákok :lol:
Vendég
 


Elég vegyes szülés történetek. Én már annyira örülök, hogy közelítik a fiúk a 2kg-ot, de tényleg ha bele gondolok nagyon picikék lehetnek még ilyenkor :shock: Remélem legalább 2,5kg-osak lesznek mindketten. Egyébként mennyire lassul le a méhen belüli fejlődésük ezt követően? Csak mert tán Vanda írta, hogy a 30. hét után az ikrek nem úgy fejlődnek már mint egyes társaik. Egy kismama egyes babájával kb 34. héten 2,5kg-ot becsültek, és épp mint nekünk a fiúk a 30. hét környékén 1,5kg-ot. Vajon a fiúk is elérik ezt a szép súlyt kb 34 hetes korukra, vagy ne is reménykedjek???

Kata
labkat
 
 


Kata: csütörtökön mondok írok 34. heti adatokat, akkor megyek uh-ra! :wink: Én nagyon bízom abban, hogy a kisebb baba is 2,5 kg fölött lesz! Ezért sem érzem, hogy már szülnöm kéne. Nagyon nem vágyom átélni azt, hogy ne láthassam a babáimat, amint lehet és ne foghassam meg őket. Persze ez sosem rajtunk múlik, mert akkor mindenki kihúzná a megfelelő ideig.
Nem tudom, hogy a 30. hét után mennyire lassul be az ikrek fejlődése, eddíg az enyémek úgy fejlődtek, mintha egyedül lennének.

A védőnő ma megdícsért, azt mondta, nem gondolta, hogy ennyire jól fogom bírni, na meg azt is, hogy azért a 40. hétig ne húzzam, bár rámnézésből most már simán kibírnám addíg. :D Azért én addíg nem szeretném húzni, de még 3 hétig nagyon.

Nyulasz: ez nagyon tetszetős játszószőnyeg! Valami ilyesmire gondoltam én is majd a lányoknak! Nekünk már van habtapink, két jó nagy csomag. Használtan sikerült nagyon olcsón hozzájutnom és olyan, mintha új lenne.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata neked már 2 kilo felé járnak a babáid? akkor mi az 1.3 kg-al még nagyon picik vagyunk

Ma a védőnőt is kiakasztotta a dokim hozzáállása a dolgokhoz, már azon gondolkodom, hogy dokit kell váltani persze az 30 hetesen nehéz
de lehet hogy ha beindul a szülés akkor bemegyek a sote - ra gondolom nem zavarnak el

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!

Köszi Edit a felvilágosítást. Próbálom nem elképzelni a helyzetet és így remélem nem lesz egy kész terv a fejemben. Sajnos ez elég nehéz, mert valahogy fel kell készülni arra, hogy lesz három kicsi babám. Ezért azt találtam ki, hogy arra gondolok, hogy lesz ami lesz, de az lenne a legjobb ha 3 kg körül lennének. :-) Írtátok már, hogy ez csak ábránd, de így legalább nem vonzom be a rosszat, mintha állandóan arra gondolnék, hogy 1,5 kg-os kis babákkal mi lesz. Ez a gondolkodásmód bejött a szüléssel kapcsolatban is. Direkt nem döntöttem el, hogy melyik a jobb és mikor mondta az orvos, hogy császár lesz, akkor nagyon gyorsan elfogadtam, hogy a lányoknak ez a legjobb. Pedig az elején még mondta az orvos, hogy lehet természetes is, de most már úgy látja, hogy császár lesz.

Viszont megvannak a végleges nevek:
Zita lesz a legnagyobb babánk. Ő olyan nyugodt fajta, csak akkor rugdos ha sokat ülök és összenyomódik.
Lillinek hívják a legkisebb lányunkat. Ő viszont elég izgága és Ő reagál leginkább a hangomra.
Kata fekszik legfelül és méretben majdnem azonos Zitával. Igazi egyéniség. Ő rúgja a legnagyobbakat.
Szóval már most megvan mindenkinek az egyénisége és így társítottam a neveket.

Kép
tigriske1978
 
 


reunion: Szerintem normálisak vagytok. Egy hete 1,5kg körüliek voltak, és bízok benne, hogy már 1,7kg körüliek most! A kisebb baba szépen behozta a nagyobbat, és előbbre is járnak a koruknál. Ahogy néztem, a lányok se fejlődtek ilyen jól egyedül a méhemben, mint most az ikrek! Olyan, mintha egy-másfél héttel idősebbek lennének a koruknál!

Timi: várom a holnapi eredményeket. Nekem is majdnem úgy fejlődnek a fiúk, mint neked a lányok, úh bízok benne, hogy jó híreket hozol, és már most 2,5kg körül járnak a babócáid :) Akkor november vége felé én is remélhetek már ilyen eredményeket!

Tigriske: én is így neveztem el a fiúkat a párommal. Jó neveket választottatok!

Kata
labkat
 
 


Tigriske: szép neveket választottatok! Mi is hasonló módon adtuk a neveket már elég korán, ezért történt az, hogy a korábban kisebbnek mért baba lett Hanga, a nagyobb , rugdosósabb Alexa, aztán a lányok méreteket cseréltek. :lol: Jelenleg a Hanga a nagyobb és rugdosósabb. :lol:

Kata: én is remélem, hogy közel vagyunk az álomsúlyhoz!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Edit, nem is tudom, miért lett az a szivacs lerakva. Valószínű, hogy a hideg parketta miatt. Olyan érzésem van, ha a földre teszem őket, felfáznak. Családi ház, hideg beton van alattunk. Biztos hülyeség :oops: Most köré tettem polifómot, ha gurulnának, arra gurulnak és nem koppannak. De asszem én is beszerzek habtapit. Amúgy igazad volt, tuti nappal jobban elkél a segítség, különösen 4 srácnál. Múlt héten meg most sincs segítségem, mert minden babóca betegeskedik, a nagyim meg szintén lerobbant :( De mióta Míra tud mozogni, egész tűrhetően viselkedik :lol:

Tigriske, szép nevek, jó, hogy így tudod, ki hol van. Én a mai napig nem vagyok biztos abban, hogy a lányok nem cserélték fel a helyeiket párszor, és Mírából lett Emma :D

Ma egész jól ettek szilárdat is. Ebédre 80-80g krumplit tökkel, tízóraira Míra egy egész almát betörölt, Emma egy kisebbet csak, de kizárólag rízspéppel keverve :evil: Sebaj, legalább van étvágya. Egyre kevesebb a tejem, már csak reggel és este tudnak szopizni, többi tápi :( :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Csajok!
Egybe írom, mert név szerint lennének átfedések.
Tehát: a 30. hét után lelassul az ikrek fejlődése, nincs annyi helyük, hogy hízzanak. Két babónál a 2 és fél kiló körüli súly nagyon jónak számít, ez a nagy átlag, eltérések lehetnek. Én 33 hét + 5 napnál szültem, Dani 2300, Réka 2000 gramm volt. Ha még maradtak volna, valószínűleg híztak volna, de már nem sokat. Ezért is nem szokták ikrekkel kivárni a 40 hetet, mert bent már nem tudnak megfelelően fejlődni.

Móni!
Neked: a 29. héten 1600 gramm körülire mérték a manóimat. Az UH-s mérés amúgy is csak körülbelüli, egy babánál is tudnak 30 dekákat tévedni, két babánál meg már ilyenkor nagyon nehéz pontosan mérni. Nagy a káosz odabent.

Tigriske!
Fontos a pozitív hozzáállás, de azért próbálj arra készülni, hogy pici babáid lesznek és valószínűleg az első napokat inkubátorban töltik. Rékának a koraszülött pelus majdnem a hónaljáig ért, pedig ők csak kicsit voltak korák és a többi PICes babához mérten nagyok...
vovanda
 
 


Sziasztok!

Hát azért igyekszem felkészülni a pici babák látványához, bár azt hiszem inkább a férjemet kell szoktatni a gondolathoz.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigris!
Vanda mondandójához nincs is mit hozzáfűznöm!!
Csak hogy elképzeld,milyen lesz.1-2kép:

24órával a születés után Marci
Kép

itt már a kórházi cumisüvegből próbálunk enni
Kép

1hetesen először anya karjában (Oli)
Kép

2hetesen ,már melegített kiságyban!!!
Kép

otthon,4hetesen,már kigömbölyödve (Beni)
Kép

Kép

Kép
edit73
 
 


Tigriske: páromat én is igyekeztem felkészíteni, hogy pici babáink lesznek. Azt hiszem most már valamennyire tudja mire számítson. Ha meg nagyobbak lesznek, annak csak örülünk! :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi!
Ügyik vagytok a kajcsival!!
A habtapi jó megoldás!!!

Tigris!
Nagyon szép lány neveket választottatok!!! :lol: Fiú nevek?

Nyulasz!
Nagyon szép ez a szőnyeg!!!De az ára... :shock: Használtat nem néztél? vagy nem szeretnél? Mert azért ezt nem használjátok hosszú ideig!!Amint megtanulnak forogni,már le is jönnek róla.Akkor pedig funkcióját veszti!

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit: ó, a kis mütyürök! Aztán hogy megnőttek! :wink: Az a cumisüveg, azzal a hatalmas cuclival! :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda: köszi az infót! Remélem azért a 35. hétig bent maradnak a srácok, és talán akkor elérjük az álom határt :)

Edit: édes pici baba... nagyon pici! Szörnyű lehetett olyan sokáig nem dajkálni. :(

Annak idején mi is 3kg alattiak voltunk a bátyámmal, a férjem meg 2,5kg körüli volt. Anyósomék építkeztek, aztán kinyílt a méhszáj, és méhszáj záró műtétet hajtottak rajta végig. Sokat feküdt Tibivel, aztán nehezen is szült! Máig is néha az az érzésem, hogy azt gondolja, másnak nem fáj a szülés, csak neki fájt! :roll:
Egyébként a férjemre azt mondták akkor, hogy félnek nem marad meg. Ma látnátok! 189cm körüli, és 100kg az izmosabb fajtából, de van rajta azért háj is mióta letette a cigit :) no meg velem hízott a terhességek alatt is :D
Szóval csak hogy el tudjátok képzelni, milyen nagy emberek is lehetnek a pici babákból :D

Kata
labkat
 
 


Edit! Hát nagyon picik. Remélem sokáig bent tudom őket tartani. Bár amennyi stressz ér mostanság. Na mindegy, azért igyekezni fogok. A fiú nevekhez bemondom, amit elsőre választottuk: Levente, Csaba, Zsolt. De úgyis lányok lesznek.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Edit,jajj,milyen kis mütyürök...de szépen megnőttek :D Néztem használtan is,de nem igazán találtam ilyen nagyobb fajtát :roll:

Tigriske,hajrá,csak pozitívan :wink: Persze azért jó ha tudod a lehetőségeket,de tényleg nem szabad ezen rágódni,hogy jaj,picik lesznek,meg jaj nem foghatom őket rögtön.Szerintem is ha a 2 kilót elérik,az már nagyon szép eredmény.Szépek a nevek :D A három fiú név meg jó lesz a következő körre :lol:

Kata,ti meg szépen a 2.5 kilót megcéloztátok,aztán ha nagyobbak lesznek csak jobb lesz :D

Törpi,örülök,hogy jól esznek a csajok :D

Mi holnap mennénkoltásra,de egyre inkább nem szeretnék,az influenza miatt sem,na meg ez az idő :shock: :x Ma rákérdezek,hogy esetleg kijön-e dr-néni beoltani őket.
Vendég
 


Mi ekkorák voltunk:

Kép
Vendég
 


Jó reggelt!!

Nyulasz!
Azért ezen a képen is látszik,hogy te gyerekeiden már születésükkor is voltak hurkácskák a combin,pufók arcocskák és nagy babapocik.Nagyon édesek!!!
Nálunk mindig kijött a dokinéni oltani.Én ugyan be nem vittem volna őket.Inkább kifizetek 1-2000Ft-ot,de ilyen időben öltözni,cuccolni :shock: :shock: :shock: ÁÁÁ!

Tigris!
Miért ér stressz? Valami gond van?
Nem lesz nálatok semmi gond!!Neked nagyon jó a hozzáállásod és szuperul gondolkodsz az egész terhesség alatt!!Ezt érzik a babák is!!!Ha meg már kint vannak,nem arra kell gondolni,hogy "jaj,én miért nem foghatom őket kézbe" (lesz még rá annyi idő,hogy meg is unod!).Nekem az járt az eszemben,hogy az inkuban jó helyen vannak,ha nem kapnak fertőzést,hamarabb meghíznak,előbb hazamegyünk.És így is lett.34hétre születtek és 3hetesen hazamehettünk.

Kata!
Ez így is van!!Az én "kis bőregereim" most így 4,5 évesen 110-112centi magasak. Dávid,aki időre és 3,6kg-mal született, volt ennyi idősen 114cm.Abszolút behozták magukat.Minden téren.

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem félreértettetek, én egyáltalán nem vagyok elkeseredve, sőtttt!

Edit!
Én se tudo, hogy bírsz a 3-mal, néha a kettő is sok, pedig az én babáim is kisangyalok. :lol: Mennyivel születtek a fiúk és hányadik hétre?

Nyulasz!
Jaj de szép nagyok voltak!!! :lol:

Tigriske!
Mikor én szültem, szült egy 3-as ikres anyuka, 35. héten programozott császárral. Egy fiú és két kislány, 1680 gr volt kettő, a kisebb lányzó pedig 1490. De semmi problémájuk nem volt, az első nap kellett egy kis oxigén az inkubátorba a fiúnak. Nem csak a súly számít, sokkal fontosabb a betöltött hét, hogy elég fejlettek legyenek, majd ittkint megnőnek. Az említett ikrek június közepén születtek és a kisfiú már 7 kg. :wink:
Te már bent fekszel a kórházban?
Amúgy a látványra nem kell felkészülnöd, én az alig 1 kg-ós gyerekeimet a világ legszebb babáinak láttam akkor az inkubátorban, most visszanézve a képeket meg szörnyülködöm. :lol:


Míg bent voltam a 3 hónap alatt, láttam sok ikerszülést, akik a korára kerültek, 33 hétre születtek 1600 körül, de 2000 gr-mal is. Zegen 36. betöltött hét vagy 2500 gr alatt minden baba a korára kerül.

KépKép
zsófikukac
 
 


Edit babái olyan szépen megnőttek, hogy nagyobbak, mint Balum, pedig csak 2 hónap van köztük. :D

Tigriske!
Nem lesz időd tépelődni. Nekem nem volt. Fejtem nekik, amikor már lehetett, etettem, simiztem őket az inkuban, ha sírtak, amennyit csak lehetett, velük voltam. Szó se róla, potyogott a könnyem, amikor először a kezembe adták őket, de mi is elég hamar hazajöhettünk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2012.07.18 20:18-kor.
vovanda
 
 


Zsófi!
Teszel fel képeket a gyerekekről?Kivi lennék,hogy most milyenek!
Hogy bírtam velük? Hát megszoktam,hogy 3-as vannak és kész.Amúgy meg nem tudom.Sokszor eszembe jut mostanság,amikor 1-1rossz éjszakánk van és másnap nyűgösködök. Hisz az első hónapokban sokszor volt olyan éjszaka,hogy nem aludtam egyfolytában 1órát.És mégis eltelt a következő nap,a következő ugyanolyan éjszaka is. Talán kell hozzá egy kis zombi-érzés. Meg hajtott a saját magammal szemben támasztott elvárásoknak való megfelelési kényszer.
Oli 1960gr,Marci 1770gr és Beni 1700gr volt.

Vanda!
Milyen picurkák voltak.Most meg már állnak!!És mindez ebben az évben történt!!Őrület,nem???
Nekem jó érzés ezeket a képeket nézni.Mindig az jut az eszembe,hogy "megcsináltuk,legyőztük a lehetetlent!!!!Szép,egészséges babáink lettek és ha rájuk nézek, kárpótol minden szenvedésért,lemondásért.

Kép

Kép
edit73
 
 


Zsófi!
Én is láttam a PIC-en nem egy 27-28hétre született iker-párt.700-800gr-mal.Hozzájuk képest az enyémek hatalmasak voltak. S nem egyről tudok,ahol szép,nagy,egészséges óvodás lett belőlük.

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit!
Az enyémek is azok lesznek! :lol:

Málna
Kép

Matyi
Kép

Majd teszek újabbat, amin ketten vannak, csak még nem töltöttem fel a gépre.

Törpilla!
Az előbb Neked elfelejtettem írni, hogy a hörghurutos oltást a korás doktornéni intézte, bevonta valami programba őket, mert 1500 gr és 28 hét alatt születtek, ja és még nincsenek fél évesek, így ingyen megkapják, amúgy állítólag iszonyat drága oltás. És márciusig minden hónapban mennünk kell, mert ellenanyagot adnak és nem elölt vírust.

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi: nagyon édesek a gyerekek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi, mi akkor erről lemaradtunk :?
Málna, mint egy angyalka. Gyönyörű!!!!

Edit, krupp? Meg mi minden mást írtál? Hát hogy lennék én ezekkel képben :shock: Tapasztalatlan, első babás mami vagyok.

Emma ma az alma után bevágott másfélszer annyi krumpli-tök ebédet, mint szokott :lol:

Éjjel gáz volt. Iszonyú nagy! Legalábbis nekem. Míra az egész vacsiját kihányta. Az első részletben konkrétan majd' belefulladt, a mák, hogy még Emmát nem tettük le, és a közelben voltunk, hallottuk, hogy vmi nem stimmel. Van bébiőrünk, de ha az egyet-egyet kattan, nem rohanunk azonnal. Most ki tudja mi lett volna :cry: :cry: :cry: :cry: Rettenetes volt. A következő adag engem terített be. Aztán megnyugodott, de mintha légcsőre szívta volna, hörgött. Mikor elaludt, még horkolt is :roll: , de előtte még megevett 80ml anyatejet. Csak azután nyugodott meg. A víz nem volt neki elég. Most már egész jól van, egyre kevésbé hörög, de azért megnézetem a dokival. A magánjába megyek 3-ra, ott nem kell várnom, és nem találkozunk más beteggel talán, mert az az allergiológiás rendelése.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi!
Gyönyörűek!!! :lol: Málna,mint egy igazi játékbaba,szép formás kis buksijával.Matyi meg a tágra nyitott,csodaszép szemével!!! :D Ezeken a képeken már semmi nem látszik abból,hogy korababák voltak.Itt mennyi idősek?

Törpi!
Juj,ez nagyon félelmetes tud lenni.De ügyesek voltatok.Ilyenkor marad hányadék az orrban is,attól is höröghet.Meg lehet ugyanaz a vírus,ami Emmánál a betegséget okozza.Jó is,hogy megnézeted a dokival.
Hörghurut:csak az jutott eszembe róla,hogy tudod-e mit kell csinálni,ha befullad a gyerek? Amikor már levegőt kellene vennie,de a köhögéstől nem tud? Nagyon jellemző ilyenkor,hogy egyszercsak kitágul a gyerek szeme,fennakadnak a pupillái és a következő másodpercben azt veszed észre,hogy elernyed a teste (összeesik).
Na amikor ilyen befulladás közeli ponton vagytok (tudod,hogy most már levegőt kellene venni,de még mindig köhög),ki kell vele menni a szabad levegőre.Mert a hideg pára a legjobb hörgőtágító. Ilyen beteges éjszakákon érdemes kézközelbe tenni egy nagy pokrócot,amibe becsavarhatod a gyereket,ha jön a roham. Meg ha esetleg később is előfordulnak ilyen panaszok,akkor venni hidegpárásító készüléket.
Majd jelentkezz,mit mondott a doki!

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak ezek a fotók. Engem egyik sem ijesztett el. Valahogy én is úgy gondoltam, hogy úgysem lesz megijedni való időm (na meg kesergésre sem). Ha kell nekik az inkubátor akkor biztos ott lesznek jó helyen.
Szerencsés vagyok a dokimmal kapcsolatban, mert addig nem kell befeküdni, amíg nem lát valamilyen problémát és az én terhességem eddig szinte teljesen problémamentes volt. Mondjuk igyekszem is azzá tenni.
Stressz: Hát a szokásos hülyeségeken felül és azon felül, hogy táppénzre kellett elég hamar mennem, így nem keresek túl sokat a következő volt az elmúlt három hetem keddje:
3 hete kedden jött egy férfi, hogy megveszi az autómat, tetszett neki, másnapra kihívtuk az eredetvizsgálót, hogy akkor megnézi és kifizeti. A pasast este elütötte egy autó. Mi meg fizettünk a felesleges kiszállásért.
2 hete kedden egyik barátunk úgy döntött megveszi az autómat és még aznap eladja a sajátját és másnap fizet nekünk. Elvitte az autót, ami másnap nem indult be, így a szerelőnek amihez elvitte fizettünk 60 ezer Ft-ot. Két hét múlva visszahozta az autót, hogy mégsem szeretné megvenni.
tegnap kedden jött egy srác Szegedről, kifizette az autót és elindult vele haza. Az autó Szegedtől 80 km-re leállít, nem indult, majd füstölni kezdett és folyt belőle minden. Természetesen este már hívott is minket a srác, hogy menjünk oda és vigyük haza az autónkat és adjuk vissza a pénzét. Éjszaka a férjem egy téreressel elindult Kecskemétre és visszahozta az autót 25 ezer Ft-ért. Most el kéne vinni szerelőhöz, de nem tudjuk miből kifizetni. Szegény hajnal 3-kor ért haza és reggel ment dolgozni. Én pedig olyan ideges voltam, hogy nem tudtam elaludni nélküle.
Tudom, hogy ez csak pénz és nem számít, de hogy ennyire pechesek legyünk.
Bocsi a hosszú panaszáradatért.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Tegnap este megint volt 3-4 keményedésem, de aztán ahogy elaludtam, elmúlt. Olyan butaságokat álmodtam, de már nem tudom mit...

Nyulasz: csuda édesek voltak a babók születés után is. Már olyan kis formásak, nem is tűnnek olyan picinek, bár egy kép csalóka...
Dokinő végül kijön? Ilyen influ szezonban én is inkább kihívnám!

Vanda: Dani és Réka is nagyon szép formás, egyáltalán nem tűnnek piciknek!

Zsófi: nagyon édesek a babók :)

Törpi: ilyen volt Johival is. Ha nem vagyunk egy szobában, szerintem simán megfulladt volna. Én rögtön hozattam a férjemmel az orrszívót, és az segített is! Szörnyű volt :( :( :( Hála Istennek éberen alszok!

Jelentem, a fali dísz elkészült :) Ma vettem kétoldali ragasztót is és felapplikáltam mindet a falra. Így legalább tesztelem, hogy kibírják e, és nem esnek e le :D A hátralévő 4-6 hétben talán kiderül, mennyire tartósak, remélem előbb nem kíváncsiak rá a srácok :)

Kép

Kép

Kép

Kata
labkat
 
 


Tigriske: lehet hogy nem kellene eladnotok az autót! Fogd fel így!

Kata
labkat
 
 


Tigriske: a keddi napjaitok katasztrófálisak! Ez tényleg szörnyű sorozat!

Kata: nagyon-nagyon jó lett! Nagyon ügyes vagy!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Edit!
Málna tényleg olyan, mint egy játékbaba, ...ha alszik! :lol: :wink:
A fejformájukon még látszik, hogy korák, de majd elnövik. Ez kb. egy hónapja készült.

Tigriske!
Az az autó nagyon ragaszkodik Hozzátok, ne adjátok el. :lol:

Kata!
Nagyon szép a szoba!!!!

Nekünk ilyen 3 fal:
( a férjem kollegájának a felesége a pannon filmstúdiónál meséket rajzol. odaállt az ecsettel és felfestette :lol: )
Kép
Kép
Kép

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi: hát fantasztikus a szoba! Leesett az állam! Nem csoda ha egy profi csinálta! :)

Kata
labkat
 
 


Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Zsófi!
:shock: :shock: :shock: :shock:
Ez valami gyönyörű!!!!Jól jön az ilyen ismerős a háznál!!! :wink: :lol:

Kata!
Hű!Milyen szép lett így a szoba!!!Ezt mind te csináltad a két kezeddel? Gratu!Igazán ügyes vagy!!!

Tigris!
Ez az autó :roll: Ilyen történet filmbe való!!!!ne add el!kellesz te ennek az autónak! :D

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok, ezer a dolgom, holnap reggel be kell feküdnöm a kórházba, mert a doki minden nap szívhangot akar nézni. Aggódik, mert több, mint 10 % az eltérés a babák között, egyébként meg minden rendben van. Áramlás, szívhang jó, méhlepények 2-3 fokozatban érettek. És akkor az mai adatok:
A B
BPD: 89 83
AC : 320 306
FL: 69 64
Súly: 2890gr 2400gr

Kemény 2-3 hét vár rám a szülésig, nem bírom a kórházat, de a babák a legfontosabbak. 37. hét előtt nem szülünk.

Majd még jövök ma, csak egy csomó mindent össze kell szednem.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata! Nekem is készül a hasonló micimackó - napos, pillangós képek. Végül Te hogyan tetted fel? Hungarocellre ragasztottad? Szerintem nagyon jól sikerült, gratulálok!

Zsófi! Hát tényleg fantasztikus a szobafestés.

Kép
tigriske1978
 
 


Timi :shock: Vigyázz magatokra!!! Megvan valakinek a száma, hogy jelentkezz időszakonként? Szeretnénk tudni rólatok! 3 hét kibírható, de mi hiányolni fogunk, uh infót adj magatokról addig :)

Zsófi, így könnyű utolérni a korosztályt :lol: :) Ilyen gyönyörű szobában csak jól érezhetik magukat a babák.

Edit, köszi a tanácsot, apával is megosztottam, mit kell tenni vészhelyzetben. Még jó, hogy a felső szinten is van erkély :lol: Reméljük, nem ezért lesz használatba véve.
Míra megjárta a dokit, vírusos torokgyuszi. De hogy honnan? Bár én sem vagyok túl fényesen. Éjszakát átaludta, reggel fél 8-kor kelt. De Emma :evil: :evil: :evil: Basszus, nem tom, hogy aludtam-e összességében egyáltalán két órát. Eleinte Míra minden köhhintésére, tüsszentésére ugrottam, rohantam át a szobájukba (ma berakok egy ágyat hozzájuk, aztán ott alszom ilyen szitukban, mert ha jól sejtem, nem utoljára betegedtek meg), utána meg drága Emmám gondolta úgy, hogy kialudta magát. Nem hörgött, nem sírt, nem volt semmi baja, csak aludni nem akart. Mírát persze felkeltette volna, így engem szadizott a szobánkban hajnalig. Most már nem igen látok a fáradságtól, pedig apa ma későn jön, tartanom kell a frontot. Szerencsére akad ma délutánra segítségem.

Nyuszi, kezdhetsz kicsit megnyugodni, a csajok úgy tűnik belejöttek a szilárd kajálásba, és sokkal egyszerűbb az élet. Kitartás, már nincs sok hátra 6 hóig, és Ti is kezdhetitek :) :D

Tigriske :( :x Innentől már remélhetőleg csak jó jön!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi:na én is így néztem :shock: ma mikor mondta a doki!Múlt héten még szó sem volt ilyesmiről! Kata száma megvan, ha neki nem kell befeküdni idő előtt, akkor tud tudósítani.

Zsófi: meseszép! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: De fogsz hiányozni :cry: De persze a babák a legfontosabbak!!! Akkor lehet hogy most már haza se jössz szülésig??? Küldjél majd néha egy-egy sms-t, hogy hogy vagytok!
Egyébként szép méretekkel bírnak a babák!

Tigriske: ez olyan hungarocell, amit austoterm néven lehet kapni tüzépen, vagy hasonló helyeken! Van belőle több féle szín is - rózsaszín, kék és ami nekünk van, a sárga. Ami jól jött, mert a fal is sárga! A hungarocellre technokollal ragasztottam fel - nagyon vékony rétegben kell a papírra felvinni a ragacsot, mert oldja a hungarocellt! Aztán kétoldali ragasztóval raktam fel az egészet a falra. De lehet van jobb ragacs is a technokolnál, csak szét kell nézni hobbi boltokban!

Kata
labkat
 
 


Zsófi!
Mifelénk nem jár az ismerősöd?
Óriási a szoba!!!

Timi!
Bocs az őszinteségért: én betöltött 34. hét után be nem feküdnék... Ha jönni akarnak, úgyis jönnek. Még enge se zargattak naponta, pedig én nem nagyon tudtam a nagy mellett pihenni. Ma ,indegy, ez az én véleményem.
vovanda
 
 


Vanda: itt nem arról van szó, hogy akkor jönnek amikor akarnak, mert így is rájuk van bízva, viszont egyre látványosabb a különbség a két baba között. Utálom a kórházat, én sem fekszem be szívesen, de az orvosom így látja biztosítottnak a babák egészségét és ez az egy számít. Sok mindent mondott, mert nem adtam könnyen magam. Nem az a típusú ember vagyok, akit könnyű meggyőzni, neki sikerült. Nagyon sokat küzdöttünk a babákért, nem akarom őket vagy akár csak az egyiket a finisben elveszíteni.
Azért megpróbálok jövő hétvégére eltávot kérni, ha nincs semmi gond.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sima szívhang hallgatással sokat nem fog megtudni.
Na mindegy, persze, megértem, hogy a babák a legfontosabbak.
vovanda
 
 


Timi!
Drukkolunk!Nem lesz semmi baj!!!De igazat adok Vandának!!Sima szívhanggal nem lehet biztos benne,hogy jól vannak a babák.Ahhoz uhu és flowmetria kell.
De nem lesz attól semmi bajdo,ha befekszel.Én tök jókat beszélgettem ott "hasonszőrű" anyukákkal.És csak megerősítettek az ott halott történetek,hogy micsoda jó dolgom van,én vagyok a legszerencsésebb a világon. :D
Hogy tudsz jelentkezni?Sms? Vagy a férjed ír ide néha pár sort?

Kép

Kép
edit73
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?