Új privát üzeneted érkezett!

Adtok a babának pár csepp citromlevet ha csuklik? Nekem ezt javasolta avédőnő, de még nem mertem. Néha a csukláson annyira felhergeli magát.

Ádibaba, Anettoo, Orew jobbulást a szülés utánni lerobbanáshoz illetve a műtéthez.

Szét megy a fejem ettől a hüle időtől :twisted: :twisted: :twisted:

Képzeljétek 4-5 napja úgy rákattantam a mákosgubára hogy minden nap ennem kell.

Cscsi is nagyon eltünt..... :roll:, meg Beus is :roll:

Bori még azt akartam írn neked h itt van olyan is h ringató, lehet arra viszem el Zorát. Ott éneklünk a babáknak. Zora mostanában ha énekelek neki néha halkan "dudorászik". Itt nem tudok hangott utánozzni, de ilyen kb halkan: "öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö"
Azt hittem megzabálom mikor először csinálta :lol:

Tündi és honnan lehet tudni h egy baba hajlamos ezekre a görcsökre?

Adri

Kép

Kép
irdab

Na, épp mondtam, hogy már nem fejek, mert hogy minek….erre kaptam egy jó kis tejlázat tegnap, ez már az ötödik amióta megszületett Matyi, hát hihetetlen milyen hirtelen jön.

Hmbori – úgy néz ki, hogy végleg, legalábbis szeretnénk…olykor persze azt gondolom, hogy csak pár év és hazamegyünk. Férjem most tanul márciusig, hogy fejlessze a németet felsőfokra, utána pedig vmi vállalkozást akarunk csinálni, de még nem tudjuk pontosan hogy mit. Ha jól sikerülnek a dolgok, akkor maradunk, ha nem akkor megyünk haza, mert drága az albérlet. Egy évig segít a család anyagiakban, aztán magunknak kell megélni. Addig kell kiokoskodni valamit.
Berlin déli részén lakunk, szinte utolsó utca, szép kis gyerekes-parkos kertvárosi részben, úgyhogy rengeteget kell keresnünk, ha nem akarunk bemenni a központba valami csumpi részre vagy nem akarunk hazamenni.

Azért irigy vagyok a babamama tornádra. Én is szerettem volna minél hamarabb tornázni, lehet, hogy azért csúszott is el a csigolyám, mert már Matyi két hetes korában nekikezdtem, gondoltam, ha már úgyis a kezemben van, tornázok kicsit. Ha terhesen Mátét emelgettem, akkor Matyit is elbírom nem terhesen…..hát nem bírtam.

Szerintem simán lehet vinni őket már emberek közé, csak majd kérdezz rá, hogy valaki épp nincs e megfázva, mert mindig van valami jrávány, betegség.

Dbea – ne is mondjad ezt a fúrógépet, nálunk nem a mesterember, hanem apa esett a fúrógépnek úgy, hogy a szobába volt a Matyi, szegény, pedig tényleg olyan nyugodt gyerek, még soha nem hallottam hirtelen ordítva sírni, csak most. Szegénykém, úgy szaladtam ezzel a béna lábammal, hogy felkapjam. Én is remélem, hgoy ezek nem maradnak bennük.

Angelita – milyen jó nektek is, hogy ha elmentek valahova, akkor van ki vigyázzon Emmára. Nekünk nem is lesz karifánk, bár igaz van a teraszunk egy, szerintem azt fogjuk felöltöztetni.

Bikmakk – hát igen, akkor nem vagytok túl közel, nagy ez az ország. Jó, hogy ilyen sokat lesztek otthon. Mi kocsival jöttünk ki és egész jól bírták a fiúk. Bár tény, hogy mivel apa véletlenül a kamionba rakatta be a babahordót és az már hamarabb elindult, így Matyika a babakocsi mózesében utazott végig és imádta, csak hát ugye elég veszélyes.

Máté is utált hason feküdni, pedig neki meg volt egy kis hipotóniája, és neki is sokat kellett volna hason lenni, az az isgazság, hogy nem erőltettem, mert már egy perc után sírt és szétdörzsölte a fejét, mégis ugyanakkorra tudta emelni a mellkasát, mint a vele egyidősek. Matyi viszont imád hason feküdni.

Már menni kellene Matyival a három hós oltásra, de még csak ma fogjuk kikeresni a körzetit is, mert annyi minden van mindig.

Ágota – akkor nagy dumás lesz Villő

Orew – aha, szóval férjed angol…értem. Na, akkor érdekes egy utazás lesz. Hány éves a féltesó?

Irdab – akkor gyógyulást, de ha ilyen szerencsés vagy ezzela masszőrrel, akkor gyors gyógyulás lesz és legalább kapsz egy kis kényeztetést is.

Zora is nagy dumás lesz, hát a lányok ugye….. :oops: :D

Én meg már megbolondulok itthon. Minden lépés fáj, már alig várom, amikor be kell vásárolni, hogy kiszabadulok, erre egy lépés után odakint rájövök, hogy inkább maradtam volna otthon. Ja, és mindenki engem bámul, mert olyan, mint ha műlábam lenne. Az Ikeában szombaton hátranéztem és egy kislány épp utánozott. Hát majdnem elsírtam magam.

Egyébként olyan furi, hogy vasárnap itt nincs nyitva semmi. Viszont legalább tényleg pihizős a vasárnap.
anettoo

Linácska mindjárt írok csak etetek, remélem lesz elég tejcsi, habár már napi 6 l folyadékot iszom estére olyan a hasam a sok folyadéktól mint az Etióp éhezőknek :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab – tényleg, mákosguba, apának is nagy kedvence…enne minden nap, de amióta itt vagyunk, még nem csináltam, mert horror ára van a kiflinek, viszont érdekes, hogy minden kaja ugyanannyiba kerül, csak a pékáru drágább. A biokaják olcsóbbak, ja még a benzin ami drágább.
Viszont a családi pótlék majdnem 50eFt egy gyerekre.

Kérd meg a masszőrödet, hogy a nyakadat is masszírozza meg, lehet, hogy nem fog fájni a fejed, mert férjemnek nagyon sokáig fájt elég gyakran, mindig az időre fogtuk, aztán elment masszőrhöz, igaz ő kiropraktőr (lehet, hogy a tiéd is) és azóta egyszer sem fájt.
anettoo

Irdab: hátad :( Remélem hamar rendbe jön! Én is szívesen megmasszíroztatnám a hátam. Nálunk nemsokára nyílik egy szépségszalon a szomszéd házban, elterveztem, hogy kipróbálom én is az ottani masszőrt :lol: :lol:
Érdekes, mert nálunk Marci is ijedős lett... Ha a kezemben van, vagy Apáéban (kvázi biztonságban), akkor mosolyog, vigyorog az idegenekre, egyébként lebiggyed a szája, és sír. Most szoktatjuk szegényt a nagypapihoz, így kb. kétnaponta megfordul nálunk vagy mi nála, mert ő lesz az alkalmi gyerkőcfelügyelő, így muszáj lesz összeszokniuk.

Lányok, de jó nektek, hogy bevittétek a babákat a munkahelyetekre.. Én is úgy bevinném Marcit és büszkélkednék vele, de nálunk most kezd kitörni az influenzajárvány, úgyhogy inkább várunk még vele. :(

Bikmakk: Marci is így van a hasonfekvéssel :lol: :lol: Mármint, hogy pár percig tök jól el van, nézelődik, de ő sem teszi le a fejét, mert nem tudja, hogy lehet tenni és elfárad nagyon :lol: :lol: Már próbáltam volna finoman letenni a buksiját, de nem hagyja, úgyhogy ha elkezd nyüszögni, akkor inkább megfordítom. Olyat szokott viszont csinálni, hogy ha elfárad akkor eldől oldalra :lol: :lol: Nagyon édes, ahogy kidől, múltkor annyira tornázott, hogy ebből a félig oldalas pozitúrából átlendült hanyatt :lol: :lol:

Goldplast is eltűnt, régen írt nekünk szép történeteket :lol:

Kép

Kép
dbea

Na itt vak, elég nyügi a csajom, lehet nem is volt éhes nem tudom, igaz mind a két cicit megszívta. Monjduk a jobb mellemmel kicsit hadilábon áll a kisasszony, lusta kiszívni aztán még van benne tejcsi így ilyenkor a balon landolunk :roll:

Linácska köszi h leírtad a tapasztalatodat, hogy Lilivel hogy jártatok. És köszi h leírtad ezt a "Sinlac pép"-et. Még nem is hallottam rolla. Ezt hol lehet beszerezni?
Hát nekünk a kocsiban van elöl légzsák, és így hátra kerül a hordozó, vagy nektek ez nem probléma?! :lol:

Anettoo: kifejezetten a nyakamat, karomat, és a hátamat maszírozza a csajszi. És csak 15-20 perceket, hogy ne legyen izomlázam, de így is majd bepisilek úgy fáj.Tudom h ettől fáj a fejem, mert már egyszer 3 éve rendbehozott, és akkor a migrénés fejfájásomal kerültem hozzá. Nah azóta nem is volt, csak most jött elő újra :cry:

Zorát el kellett ringatnom, nagyon nyügi, remélem bírom mire hazaér apa. Ki sem tudom vinni mert szakad az eső, Ő meg igazából csak a bbkocsiban alszik, itthon meg csak 10-20 perceket, és már most túl van pörögve.

Adri

Kép

Kép
irdab

Dbea a rendszeres találkozás nálunk is folyamatos, de nem úgy veszem észre mintha segítene ezen a megijedek, elbújos dolgon. Nagyon bízom benne h kinövi.
A másik dolog h a sogornőm kislánya (laura) 7 héttel fiatalabb Zoránál. Ők anyósoméknál laknak. Szóval Laura nagyon sokat sír, és magas C nyomja,és mostanában ha Zora meghallja h sír Ő is rákezd, de nagyon keservesen.
Kiváncsi vagyok a babatalin a babák erre hogyan fognak reagálni.
Közben a bnőm kisfia (akiről raktam fel képet is) elég hallkan sír, és amikor sír Zora csak lemerevedve, kikerekedett szemekkel hallgatja.
Úgyhogy ha mostanában kimegyünk anyósomékhoz akkor a babák el vannak különítve külön szobába általában.

Ikeába járokhoz kérdés: hordozót bele lehet rakni a kocsiba az ikeában, vagy mai teiben vigyem Zorát.?Jövő héten tervezzük h felmegyünk kari ajándékokat venni. Na nem emlékszem ezt nem nagyon figyeltem meg gyerekes időszakom elött :oops:

Akik rendeltek mai teit használjátok már?

Adri

Kép

Kép
irdab

Kandi neked akartam még írni, h nem vagy semmi hogy bevitted a medencébe a babádat. Nem csak 3 hónapos kórtol lehet bevinni őket, és akkor is csak bizonyos medencékbe? A kép nagyon szupi!
Amúgy kipihented magad? Jó volt nagyon ugye? Mesélj máááááááár egy kicsit.
Mi is mehettünk volna a mostani hétvégén egy Siófoki hétvégére, de ezt még 2 hónappal elöbb kellett volna lefixálni.Akkor azt mondtam nem merek elindulni még Zorával, de mostmár bánom, mert most meg mennék. Majd a második gyereknél jobban képbe leszek :roll:
Tele van velem az oldal bocsi, de kihasználom amíg alszik, meg lusta vagyok bármihez is :shock: :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Leírom mi volt a hétvégén aztán bedugulok.
Szóval betörtek a lépcsőházba, és ellopkodták a cipőket az ajtók elől. Szerencsére meg lett a betörő a 3-ig jutott el (mi a 4-en lakunk).3.rol egyik lakó kirohant (hallotta a motoszkálást) és 2 házzal arrép leterítette a kampit.
Berugta a bejárati ajtó üvegét (nem értem a fölcinten ezt nem hallották? :roll: )és felnyúlt a kilincshez és így jött be.

Közbe másnap reggel meg jöttek a mentősök meg a rendőrök. Alattunk 2 vel lakik egy nő (35 éves, és 1 éves 2 hónapos a kisfia). Nah a nő eddig sem volt 100-as, de az apja kihívta a mentősöket (nem laknak együtt), h a lánya öngyilkos akar lenni, de nem lett. Amúgy a csaj 3 hónapja nagyon be van zizzenve, magában ordít de folyamatosan. Néha az ablakba is kiáll, és ordít, meg magában beszél. Na mi ezt (3kismama van a házban) jelentettük a védőnőnek, és lehet h a csajt el is viszik. Van még 2 lánya a volt férjétől, azt már a volt férj elvette, a csaj nem is láthatja mivel a bíróság ezt ítélte meg, h a csaj nem 100-as. A kisfiút is úgí tarthatta meg h folyamatosan a pszihiátriára kellett járnia de 4 hónapja ott sem jelent meg, és a védőnőt, meg a családvédelmiseket sem engedi be a lakásba. A kisfiú meg egész nap hallgatja h az anyja ordít.
Nah tényleg lelövöm magam

Adri

Kép

Kép
irdab

[quote="irdab"]
írta:
irdabVan esetleg köztetek olyan aki 4 hónapos kórtol elkezd a babájának adni gyümölcs és zöldésgleveket?
Mert ha rendesen nő a babám nem adnék neki csak anyatejcsit, de ha csappan a tejem akkor inkább ez mint tápi nem?

A mai tápszerek nagyon jók, és a babák igényeihez lettek kialakítva. Nem tartalmazzák persze azt a sok védelmet a betegség ellen, amit az anyukájától kapna az ember a tejen keresztül, de más szempontból tök jók. A WHO ajánlása szerint a babák 6 hónapos korukig csak anyatejet vagy tápszert kapjanak.
A gyömülcslé/zöldséglé sokkal kevésbé alkalmas egy ilyen kicsit baba igényeit kielégíteni.
Szerintem.
:)

[quote="irdab"]
írta:
irdabŐ meg igazából csak a bbkocsiban alszik, itthon meg csak 10-20 perceket

Hát, én emiatt néha itthon is altatom babakocsiban.... :oops: :)
Aztán amikor már jól elaludt, átteszem a légzésfigyelős kiságyba...
De nyugtatásra is használom.
PErsze mióta ilyen rossz idő van, nem szívesen viszem be a hálóba, nem is szoktam. De a nappaliban nálunk (még mindig) nincs szőnyeg, oda mehet, azt könnyen felmosom...

Nálunk is légzsák van elöl, ezért csak hátul lehet Dani.
Én meg még nem vezettem az autónkat, mióta megvettük (június), mert nagyon nagy, itt meg keskenyek az utcák, és baromi nehéz kimanőverezni a garázsunkból - és mert amúgy is eléggé hadilábon álltam folyton a vezetéssel, nem vagyok szokva hozzá. Ééééés, a hétvégén mindkét nap én vezettem, amikor mentünk valahová (szombaton bevásárolni, vasárnap az erdőbe)! Tök sikerélmény volt.

Mi ma visszük Danit a penumococcus elleni oltásra, már előre annyira sajnálom, tiszta rosszkedvű vagyok emiatt... :(
Meg azért is, mert épp szervezem, hogy otthon minden családtagunk oltassa be magát az influenza miatt, különben nem találkozhatnak majd decemberben Danival. Nem szívesen zsarolom őket, de nem tudok mást tenni... :( ÉS hát a repülőtől nagyon-nagyon félek ilyen szempontból.
Anna, Orew, Ti nem?

Anett, tök jó, hogy a kocsiutat ilyen jól bírták a gyerekek.
És az oltások kompatibilisek lesznek? Mert itt a 2-3-4 hós oltások másfajták, mint otthon. Itt egy szuriban 6 féle betegség ellen van oltóanyag (DiPerTe mellett még HepaB, HiB és polio). Azért erre kérdezzél rá szerintem...

Lakbér és kajaárak.... Hát igen, mi sajnos No legdrágább városának legdrágább negyedében lakunk.... A kaja szerintem egyértelműen több, mint otthon, különösen a zöldség-gyümölcs (és főleg a piacon), és hát persze a pékáru. Az durva: a péknél a kedvenc kenyeremből 2 euró fél kiló...
Végleg.... hú, hát elég bátrak vagytok (vagy elég rossz lehetett otthon.... :( ) Engem az éltet, hogy haza fogunk menni előbb-utóbb, pedig igazán nagyon szép környezetben élünk itt.
Családi pótlék: na de ha most nem dolgoztok, akkor arra nem vagytok jogosultak, nem? (Mi itt nem kapunk semmilyen állami gyerek-juttatást, igaz, nem is nagyon néztem utána, mert feltételeztem, hogy nem jár. Mesélj, ha tudsz valamit...! :) )
Az, hogy vasárnap minden zárva, nekem is nagyon furcsa volt az elején. Néha elég kényelmetlen, főleg, ha kiderül, hogy szombaton valamilyen ünnep van épp (és olyan jó sok van itt No-ban), és ezért akkor is zárva van. De amúgy szimpatikus a dolog, mert tényleg nem csinál emiatt az ember olyankor mást, mint pihen meg kirándul...

Bori, torna... :lol:
Én már nagyon várom, hogy végre tornázhassak.

Irdab, említetted egyszer, hogy neked kimasszírozták a csomókat a melledből. Kicsoda?
Nekem is ötször volt eddig mellgyulladásom, de már három hete nem, kipp-kopp. IGaz, hogy antibiotikumot szedek két hete, a közelgő műtétem miatt...

Kép
bikmakk

Adri :lol: :? Azért nem semmi helyen laktok!!! :roll: :roll: Veletek mindig történik valami, nem unatkoztok.... :shock: Ettől az esőtől én is bezizzenek.... Zsigi sincs a helyzet magaslatán, elég nyűgöske ma...

Kandi :lol: ez az úszás dolog engem is nagyon érdekelne!!!!!Tényleg mesélj már, hgoy bírta??? Milyen rucit, bugyikát+ pelust adtál rá, mennyi ideig volt bent, hány fokos vízben????? Hamarosan mi is mennénk máááár, de asszem nekem jobban hiányzik, mint neki. A képen úgy tűnik, hogy tök élvezte!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Irdab,
Sinlac-ot gyerekorvos fel tudja írni, de szerintem csak úgy is lehet kapni, csak úgy drágább.
Légzsákot nem lehet kikapcsolni??? Nekünk a Suzukiban nincs, a Skodában ki van kapcsolva.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk :lol: de a repülő miatt én is parázom, ezért halogatjuk a látogatót. Mi nem vagyunk időhöz kötve, még nem is kezdtük el szervezni, csak gondolatban tervezünk, és így lehet, hogy tavasz lesz belőle. Pedig találtam tök olcsó repjegyeket Dublinba....

madaran

na, lefexem egy kicsit alukálni, amig Ő is csucsukál....

madaran

Sziasztok!
Adri + Anna!

Pénteken mentünk....akkor volt turnus váltás...és az összes medencét fertőtlenítették-felengedték,amikor oda értünk...Este még mindig (vacsi után)csak mi voltunk 4-en a wellness részben...
Belcsi vágyakozva nézet a vizekre...és mivel senki se volt,adtam rá "Gézengúzos bugyit" és bementünk....elvileg 34°-osnak kellett volna lennie...de volt vagy 39-40° ,így néha ki is kellet tenni és az alacsonyabb részén voltunk inkább!Kb. fél órát pancsoltunk...a vállát nem tettem víz alá (a BCG-s oltás miatt) és persze a száját is apa törölgette pelussal,nem Én a vizes kezemmel!Szóval nagyon élvezte,nem kellett altatni utána...(-de mi 3 hetes kora óta nagykádazunk....szóval hozzá van szokva)!
Voltunk sókamrában is,ott végig vigyorgott!Mutizok is egy képet...
Nagyon jó volt,az agyunkat azért nem tudtuk 100%-ig kikapcsolni,de a testünk legalább ellazult....annyi tejem lett,pedig előtte se volt kevés...innen is látszik,hogy használ a pihenés...ha nem Én főzök-mosok-takarítok-ugrálok a tálalással stb.!
Balaton parton nagyon hideg volt,Belcsit nem is tudtam babakocsiban tologatni,betettem a kabátomba,ahol elaludt,így Ő semmit nem látott az első nagyobb kiruccanásából!
Jobban vagyok sokkal...a fogam ma is kapott gyógydugót...és még benne van....lehet helyre jön az is...?!
Na és akkor a képek...

Szóljatok ha sok vagyok,na meg a képeim!!!
:wink: :lol:
Kép
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Tudom most hülyének fogtok nézni, de levittem a gyereket a szakadó esőben sétálni, mert már nem bírtam ringatni. Nagyon fáj a kezem, meg a vállam, 2,5 órát bírtam kézben tartani. Most értünk fel 2 órát voltunk lent, most Ő még mindig szunyál. Remélem még sokáig, habár lassan ennie kellene.
Apa meg csak fél 7 fele ér haza. De tiszta nyügi ma.

Bikmakk: bnőm jött át többször is megmaszírozni a mellem mikor hazajöttem a kórházból, nah meg betanítani engem, meg apát rá.(akkor diót lehetett volna rajta törni olyan kemény volt a cicim)
Nekem akkor tiszta csomó volt a mellem akkor indult be, de nem egy emberes meló, mert közben meg fejni se árt. Így 2 hétig minden etetés után nekem masszír meg fejés volt egyben. Apa masszírozta, én meg fejtem az aventes kézivel. Vagy apa egy kézzel masszírozot, másikban a gyerek, én egyik kezemmel masszíroztam a másikkal meg fejtem. Így utólag visszagondolva de jó h túl vagyok rajta..... :roll:
Hát nem volt kellemes majd be cartam, meg be is lilult, de nem lett tejlázam, és azóta se csomós. Még az elején éreztem h kezd valahol csomó lenni szétmasszíroztam egyből.
Neki most lesz 2 éves a kislánya, és Ő annó LLL tanácsadót hívott ki, az mutatta meg neki hogyan kell.

Kandi nyomassad ám a képeket nyugodtan :wink:
De jó, h a pihenés jó hatással volt rátok, tejcsi is sok van szuper.
Nagyon édesek a fiuk, látszik, h oda vannak egymásért :!:
Lassan mi is átmegyünk a nagy kádba mert kezd kicsi lenni a müanyag. Mivel fertőtleníted ki fürdés elött a kádat amikor Beliánt megfürdeted?

Adri

Kép

Kép
irdab

Kandi a kabát alatt kendőben van a baba?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sok boldog névnapot kívánok a Réka babáknak!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri!

Nem kendőben van,Nekem nincs is,csak kengurunk...de itt sajna az sem volt nálam....csak egyszerűen betettem a kabát alá és a popóját fogom!
Nati bármit csinálhat,Belcsi csöpög érte!!!
Nem fertőtlenítem semmivel a kádat...este Cif-el kimossuk és mielőtt fürdünk (lezuhanyozom magam) a kádat csak zuhannyal átmossuk...amúgy is Én ecettel szoktam még a vízkövet is leszedni,semmi extra szert nem használok...nem tudom,hogy jól csinálom...de Nati is felnőtt így és semmi bőrbaja nem volt az ég világon...és eddig Belcsin sincs semmi (remélem nem is lesz soha) pedig eléggé fehér a bőre!Johnson's-t használunk habfürdőnek és mosakodáshoz is!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi, tökjó, hogy legalább testileg lazulni tudtatok! Biztos, hogy mindenki nagyon élvezte ezt a kikapcsolódást - legalábbis a képekről ez jön le! 8)

Angelita, a műfenyő az nagyon jó dolog! Szüleimnek kb. 20 éve ugyanaz a karifájuk, de a díszek miatt mindig más! :wink: Mi mindenképp gyökeres fenyőt veszünk idén és aztán kiültetjük a kertbe - az első közös Karácsony Bettivel, így ez az ő fája lesz. Érdekes lesz látni, hogy eleinte Betti fog gyorsabban nőni, de egy idő után majd mégiscsak lehagyja őt a fenyő... :lol:

Bikmakk, májusban voltál legutóbb itthon??? Az borzasztó rég volt!!! Nem is csodálom, hogy honvágyad van! (Nem azért, hogy fájdítsam a szíved, de nov. 27-én lesz a sulinkban öregdiák találkozó. Kár, hogy akkor még nem leszel itthon! :( Én mindenképp próbálok majd menni...)
Egyébként a párommal mi is 5 éve költöztünk össze - és 4 éve lakunk a házunkban... De nekem szinte minden megvolt már, nem nagyon kellett új felszerelést vásárolni, így a fészekrakás érzését sem tapasztaltam. Csak a határtalan örömöt, hogy végre csak ketten - az akkor még - vőlegényemmel!
A hétvégi vezetésedhez pedig gratula! Gondolom nagyon izgultál az első alkalommal. Simán kiálltál a garázsból, vagy volt segítség? Nálunk is új kocsi van (lecseréltük a 3ajtóst egy 5ajtósra), ráadásul az én nevemre írattuk, vagyis kvázi az enyém, de még én sem mertem vezetni... :? Nem tudom, mikor fogom rászánni magam... És úgy vezettél, hogy Dani is veled volt? Ez még plusz izgalom, igaz?
Érdekes, hogy így "terrorizálod" a családod az oltással... Szerinted ennyire fontos és hasznos dolog? Ahogy írod is, a repülés-repülőtértől is félsz - szerintem is az sokkal kockázatosabb, mint az az 1-2 itthoni családtagod, ismerősöd... Persze Te tudod, és remélhetőleg tiszteletben tartja majd mindenki a kérésed! :roll:

Linácska, jól hangzik ez a kismamatalálkozó - és jó, hogy Levi így bírja az idegeneket! :)
Azt hogy érted, hogy a tápit választanád és a minél későbbi hozzátáplálást? Hogy az anyatej mellé hozzátáplálásként inkább tápit kapjon, ne gyümölcsöt-zöldséget? :?:

Ágota, nagyon cuki lehet Villő, ahogy gőgicsél! Nálunk is ma állt elő Betti olyan hangokkal, mintha egy rakétát lőnénk ki - mármint ilyen emelkedő sikítozós édes kis hangocskát. :lol:

Orew, jó kis programotok lesz Angliában! Bele fog ez férni abba az 1 hétbe? :roll: Gratula a kerek 5 kilóhoz! :wink:

Madaran, szupi, hogy Zsigi ráállt az egész éjszakás alvásra! Grat! :wink: Meg tökjó, hogy mindenkire mosolygott a suliban! Remélhetőleg 7 év múlva is így kezdi majd a sulit! :lol:
Sikerült Neked is aludnu d.u.?

Irdab, jobbulást Neked! Egy hős vagy, hogy még esőben is elmentél a picikéddel sétálni!
És nagyon rossz érzés megint 2x kelni éjszaka etetni? (Betti mindig kel min. 1x enni, de én annyira imádom őt szoptatni, hogy mindig "repetáztatom" még éjszaka is, vagyis tovább hagyom a cicimen, miután már jól lakott, persze olyankor csak cumizik vele... 8) )
Én nem szoktam citromlevet adni Bettinek, ha csuklik. Azt olvastam, hogy a csuklás nem zavarja a babákat (max. a szüleiket). Viszont pl. régebben szüleim adtak nekem...
Ringatóra milyen idős babákkal lehet menni? Te mikortól fogsz majd menni Zorával?
Érdekes, hogy az egyik baba sírása "ragályos", a másiké nem... Betti is van, amikor sírva fakad, ha hallja a szomszédból a kislányt sírni, de van amikor csak figyeli... :roll:

Anettoo, Neked is jobbulást! Jársz/csinálsz gyógytornát, vagy szedsz valamit? Milyen kis szemét volt az a kislány, aki utánozott - de hát a gyerekek ilyen kegyetlenek is tudnak lenni... :( Főleg egymással - jaj, mit kapnak majd a mi gyerkőceink is másikaktól... :roll: :(

Dbea, szegény Marci, ilyen kis ijedős lett? :( De jó ötlet ez a szoktatás, biztos majd megbarátkozik így a nagypapával!
Bizots aranyos, amikor kidől a hasáról! Betti is olyan mutatványokat produkál már...
És igen, hol vagy, Goldplast????

Lányok, hogy álltok a hajhullással? Nekem valami irdatlan módon hullik! :( Tudom, hogy a hormonok miatt van, de tényleg szinte kétségbeejtő a mennyiség! :roll: Szerintetek használna valamit egy hajhullás elleni sampon vagy balzsam? Vagy pont amiatt, mert ez hormonális, az ilyen szerek nem hatnak?

Betti tegnap megtalálta a hüvelykujját, amit szerencsére csak akkor szopizza, amikor már nagyon álmos és azzal nyugtatja meg magát, közben pedig elégedetten nyöszörög! :) Olyan cuki! De okos is, mert eddig panaszosan nyöszörgött a nappali elalvásai előtt (jó kis időbe telt, mire megtanultam, hogy ez a fajta nyöszörgése a "hagyjál békén, aludni akarok"-nyöszörgés...), most viszont magát tudja ezzel elaltatni. Amúgy meg fogdossa a csörgőit, azért nem szopizza az ujjait.
Meg énekelni is szokott - a kedvence a Süss fel nap, azt mindig velem együtt énekli! :lol: (Szerintem irdab Zorájához hasonlóan.)
Meg a legújabb heppje vízszintben forogni az ágyában. Ha este fejjel a fal felé teszem le, tuti, hogy az első etetésnél már lábbal a fal felé találom... :lol: Nappal viszont ilyen szempontból nyugiban van a nagyágyon, a játszószőnyegén - úgy látszik, ott a lelógó játékok foglalják el és nem jut eszébe sajtkukacoskodni...

Holnap d.e. jön a védőnő... Kiváncsi vagyok, mit fog mondani. Azt már tudom, hogy kérdezni nem érdemes tőle - eddig a legtöbb kérdésünkre a "nem tudom" volt a válasza... De hát mit is várok egy frissen végzett, huszon1-2 éves csajtól... :roll:

Kép

Kép
hmbori

Ja, és 1 évvel ezelőtt ilyenkor már a pocakomban volt Betti... Csak még nem tudtam róla! :lol: :lol: :lol:
Hogy megy az idő!!!!

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
igen, így értem, hogy fél éves koráig ha kell pótlás, az inkább tápszer legyen, mint kaja. Lilinél még nem így gondoltam, úgy voltam vele, hogy ha már nem szopik rendesen, akkor normális kaját kapjon, és ne tápit. Aztán jó allergiás lett a tejre, megállt a hízása, sőt kétszer fél kilót fogyott is.
Úgyhogy osztom Bikmakk véleményét, hogy fél éves koráig csak anyatej és ha kell tápi, és még utána is csak szépen lassan a többivel. Lili már 5 hónaposan kapott húst, mert hát ugye elvileg lehet a bébiételek szerint. Levi majd kap 8 hónaposan kb. legalábbis úgy tervezem.
Csak ugye Lilinél nagy volt a kísértés, mert ő decemberi, tehát pont tavasszal volt 3-4-5 hónapos, mikor kezdett érni minden.
Levinél meg pont tél lesz, úgyhogy ez sem jelent kísértést.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Gondoltam írok magunkról egy kicsit.
A napjaink általában úgy telnek hogy reggel elég korán kel Hajnus általában 7-kor (én akkor egy kicsit tudnék még aludni és ha odafekszem mellé akkor ő is vissza alszik) aztán reggeli és átmegyünk anyukámékhoz akik kb. 200 éterre laknak tőlünk és ott vagyunk egész nap míg apa haza nem jön kb. fél 5-ig.

Jó ott lenni anyuéknál csak azt nem szeretem hogy mindent Hajnus szájába rak, állandóan megizleltet vele valamit nem eteti csak megnyalatja vele az ételeket, ma is egy iciripiciri alma darabot köpött ki Hajnus.

Szerintetek hogyan értessem meg anyámmal hogy ne csináljon ilyet. Meg állandóan azt mondják hogy majd ne adjak Hajnusnak tápszert ha már nem lesz elég a tejem hanem sima bolti tejet adjak neki :twisted: , én meg mindíg azt mondom hogy 100x inkább a tápszer mint a bolti zacskós tej!

Aztán hazamegyünk apa elvan egy kicsit Hajnussal 7-ig míg nem pancsizunk én addig teszek veszek a lakásban. Napközben úgysem nagyon tudnék mert Hajnus állandó társaságot igényel.

Két óránként kajcsizik, van étvágya a doki mindíg kérdezi hogy mekkora a súlya, mivel nekünk ő az első én így nem tudok viszonyítani hozzá hogy Hajnus nagy e, most a 3 hónapos oltásnál amikor pont 3 hónapos is volt 61cm-re mérte a védőnő a hosszát és a súlya 6380g volt.

Jaj olyan kis hős volt egy hangja sem volt a mostani oltásnál, bár amikor beléptünk a rendelőbe és hallotta sírni a többi babát ő is akart de megvígasztaltam. Jövő hónapban biztos sírni fog mert 3 szurit kap, amikor 2 hónaposan is 3-at kapott akkor is nagyon sírt bár nem sokáig csak amíg fel nem vettem.

Ti hogy vagytok a fogzással? Hajnus állandóan rágja a kezét és nagyon folyik a nyála, mondtam a dokinak hogy nézzen már rá és azt mondta valószínű hogy a fogzás miatt van és azért is szokott esténként néha sírni.

Kandi: nagyon aranyos a kis Belcsi ahogy a vízben pancsikol!
kipihentétek magatokat?
Tényleg lányok a babaúszást mikortól is lehet elkezdeni?

na megyek alukálni mert Hajnus biztos kel majd nemsokára főleg hogy 5 után evett utoljára.
Jó éjszakát!
Vendég

Piroska,
nem tudom, hogy hogy tudnád anyukáddal megértetni, hogy ne nyalakodtasson, de valahogy értesd meg!!! Főleg ha nem akarsz egy igencsak ételallergiás gyereket nevelgetni még egy-két évig, vagy tovább.
Ugye nekem Lili is az volt, Levi is az volt, anélkül, hogy kóstolgattak volna. Nekem pl. apukám szeret mindent kipróbáltatni a gyerekkel, most nem kajára gondolok feltétlen, de neki is mondtam, hogy bármit kísérletezzenek, de tejtermék nem kerülhet a szájába. És megértette. Egyszer elrontotta, mert adott Lilinek vajaskenyeret, és nem esett le neki, hogy az tejtermék, de ok, ez nem direkt volt.
És itt nem csak az evés számít, hanem a nyalakodás is. Pl. úgy kezdik a tejterhelést, hogy csak egy picit kennek a szájára, mert már az is problémát tud okozni. És csak akkor mennek tovább, ha egy órán át nem jelentkezik semmi tünet.
A tejről inkább már nem is nyilatkozok :twisted: Én tuti két éves koráig nem adok a gyereknek. Meg fél éves koráig a tejen meg a tápszeren kívül semmi mást.
Szerintem ebben legyél nagyon határozott, esetleg olvastass el anyukáddal egy-két erről szóló cikket, aztán ha mégsem, max. egy napig ne menj át.
Babaúszást 3 hónaposan lehet elkezdeni, meg érdemes is, én is gondolkodom, csak nem tudom, hogy jó ötlet-e pont most, ilyen szottyos időben, influenzajárvány idején.
Ja, és Levi 3 hónaposan (még 4 nap hiányzott) 7000g és 62,5 cm. Amúgy Hajnus is, ő is nagynak számítanak. Neked nem szokott nézni a védőnő ún. percentilis értéket. Levinél ez súlyra 90, ami azt jelenti, hogy a 3 hónapos fiúk 10%-a nagyobb, 90%-a kisebb Levinél. A hosszra ez 75 volt, így átlagban 80. Hajnusnál is kb. ennyi lehet, mert ő lány.
Na jó sokat írtam Neked, de ez a kaja dolog egy kicsit megérintett, főleg, hogy én már tapasztaltam egyet-mást a kérdésben Lilivel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt, csajok! 8)
milyen volt az éjszaka?? Zsigi sokat nyöszörgött félálomban, kajcsizni is felkeltünk 4kor... De én nem sokat tudtam így, állandóan át kellett mennem megnézni, miért nyügizik. Most alszik már másfél órája...

Bori :lol: Nálunk is földlabdás fenyő lesz. Eddig is mindig azt vettünk, kb. a fele maradt meg, már kész erdő van a házunk előtt. Gyümifákat is ültetünk még a nagy fagy beállta előtt, hgoy tudjuk, Zsigivel egy évben lettek elültetve...

Karácsony: Hát, mi gondban leszünk, mert most először azt szeretném, ha szenteste itthon lennénk, hiszen végre család lettünk, semmi kedvem már 24-én rohangálni!!!! Majd másnap-harmadnap elég lesz... Nagy sértődések lesznek, de asszem most kell elhatározni magunkat, hogy a későbbiekben ne kelljen ezzel problémázni.... Ti hogy csináljátok???

Kandi :lol: Látszik a képeken, hogy jól éreztétek magatokat!!!Ez a kádas dolog is tetszik nekem, hogy így szoktatjátok a vízhez. Zsigin még csak pár napja látom, hogy mintha élvezné, főleg hason. És ahogy Adri is írja, lassan mi is kinőjük a műanyagot... Csak sajna nekünk tök pici a kádunk...... még nem tudom, hogy lesz...
Gézengúz a pelus neve??? Kenguruban már lehet hordozni?? Nekünk van egy Björn Borg, talán már lehetne használni. Nem?

Adri :lol: ma is esik..... Kiviszed??? én már kezdek bezizzenni, de ömlik az eső, így nincs kedvem kint cuppogni az esővédővel...gumicsízma kellene lassan???? :? :?
Ikeát mi is tervezzük. A fenti részen mi babakocsival voltunk, a piactéren van nagy kocsi, abba tutin belefér a hordozó!!! Mi is megyünk valamikor, egy délelőtt, hogy ne legyen olyan tömegnyomor.

Linácska :lol: Na, legalább megtudtam, mi az a percentilis.... :shock: :shock:

Anettoo :lol: :lol: végre, végre, hogy jelentkeztél!!! mesélj még, hogy boldogultok!!!!

Piroska :lol: Végre, hogy jöttél!! hát, azért én komolyan elbeszélgetnék anyukámmal, ha ilyen baromságot csinálna (már bocs :oops:, de ezektől totál kiakadok!!) Hát veszélyezteti az unokája egészségét. Mondd el neki, hogy az ő kis gyomra nincsen felkészülve még ezekre az ételekre, és semmi szüksége még az ízükre sem!!! Ez olyan, mintha neki olyan ételeket kínálnának, amitől biztosan beteg lenne!!!!! AZért az, hogy almadarabka volt a szájában :evil: :evil: :evil:

Tényleg néhányan leléptek rendesen!!! Goldplast nekem is hiányzik!! no meg Noki, Flake, Csilla, Jimbone, Sissi, :cry:

madaran

és Tündeeeeeee :roll: :roll: :roll: ??????? gyeremá, ne tűnj el!!!!!

madaran

sziasztok

Adri
én már most is szoktam néha Botinak egy kis kaját adni gyümit és zöldséget de ezt nem ugy adom h ez legyen egy kajálása hanem csak 1-2 kanálal és utána kapja a tápit de nagyon imád mindent a kedvence az almás krumplipüré de a sárgarépáért is oda van de 1 héten csak egyszer adok neki még kajcsit

Piroska
néha énis megkostoltatok vele dolgokat de tejes dolgot nem meg tojásosat sem én mandtam a dokinéninek is azt mondta h ezt nem ajálja de nincsi ellene kifogása csak ne vigyük tulzásba .

Kandi
nagyon édik a fiuk :D
én is igysoktam csinálni a kád kisztitást és Boti is imád a nagy kádban fürdeni mondjuk a kis fürdető kádat már kinőtte

nekem meg életem végéig gyogyszert kell szedni :cry: és nem lehet Botinak tesoja :cry: :cry: :cry: azt mondták h 99% kockázata van annak h vagy én vagy a gyerek nem élnénk tul :cry:

Margit
Vendég

Sziasztok lányok!

Az éjszakánk jó volt szerencsére, 8-tól egészen fél 4-ig aludt Emmus, akkor kajcsizott, majd 4-kor visszaaludt és utána 6-kor keltünk megint. Most megint alszik, csak kicsit nyugtalan, a pocija bánthatja. Remélem, ma nyugis baba lesz, mert ebben a szutyok időben nem tudunk kimenni sétálni (bár hátha kiderül délutánra, igyekszem optimista lenni!) és egész nap a négy fal között én is nehezen viselem... Bár nem panaszkodom, mert tegnap is Anyukáméknál voltunk, szóval elég gyakran kimozdulunk :).

Piroska, szerintem is veszélyes, amit az Anyukád csinál. Mi lett volna, ha Hajnus lenyeli azt az almadarabkát és a torkán akad?! Ebben a kérdésben legyél nagyon határozott!

Anna, mi eddig mindig a szüleimmel töltöttük a Szentestét és éppen ezért nekem furcsa lenne, ha 24-én nem velük lennénk. Persze nem leszünk ott késő estig, utána majd itthon is tudunk hármasban karácsonyozni :). Szerintem ha 25-én és 26-án úgyis mentek a szülőkhöz, akkor biztosan megértik, hogy a 24-ét otthon töltitek.

Kandi, szuper, hogy jól sikerült a kiruccanás és a fiúk is jól érezték magukat :)! A kádban pancsizást irigylem, nekünk sajnos csak zuhanyzónk van a fürdőszobában. Pont emiatt szorgalmazom, hogy az emeleti fürdőszobát is mihamarabb tetessük rendbe, abban már elfér majd egy kád, de ez még a jövő zenéje, leghamarabb tavasszal kerül rá sor.

Anett, nem semmi, hogy így belevágtatok a költözésbe! Kívánom, hogy minden a terveitek szerint alakuljon és egészségileg mihamarabb rendbegyere!!

Adri, a gumicsizma nem rossz ötlet :)! (Az eső maga egyébként engem sem zavar, csak megázni nem szeretek.)

Bori, jópofa lehetett a baba-mama torna! Hetente 1x fogsz járni? Én eddig csak 1 éves kortól láttam kiírva erre lehetőséget nálunk.

Kép
angelita

Margit, sajnálom, hogy nem lehet tesója Botinak! De ne keseredj el, az a legfontosabb, hogy Boti van Neked, Nektek! Én eddig még nem írtam, de nálunk nagy valószínűséggel egyke lesz Emmus. Apája nem tervez tesót és egyelőre én sem tervezem, max. 5-6 év múlva, de az még olyan messze van...

Kép
angelita

Most megyek, felmosom az előszobát, aztán pihizek még egy kicsit, ha hagyja Emmus :). Lehet, hogy hozzánk is benéz ma a védőnő, bár már vagy 1,5 hónapja nem láttuk...

Kép
angelita

Madaran
már megérte benézni :lol: Én is csak azóta tudom, mi az a percentilis, mióta a barátnőméknek elmagyarázta az orvos, a kislányának 3 évesen 10 volt, és sürgős hízókúrára fogták. Egy napon születtek Lilivel, és most 5 kiló van köztük, meg vagy 8 centi Lili javára.

Karácsony: nálunk van egy menetrend: olyan 5 körül megyünk apukám nagynénjéhez, aki várja a család azon részét, aki elmegy hozzá. Ő 82 éves, és úgy vagyunk vele, hogy reméljük még sokáig mehetünk hozzá, de legalább amíg mehetünk, megyünk. Onnan apukám feleségéhez (most már vele is külön élnek, de jóban vannak), ott vacsizunk, és olyan 7-8 körül hazajövünk. Aztán a 25-e anyuéké, nagymamámé, keresztanyámé, de ez így együtt anyuéknál, 26-a pedig a férjem családjáé. 27-én pedig elutazunk Balatonkenesére Szilveszterezni 8 napra :lol:

Margit,
az életen át tartó gyógyszerszedéstől ne félj, én is csinálom már 4. éve, és fogom remélem még jó sokáig. :lol: Remélem mellékhatásai nincsenek a tiednek sem. És az a lényeg, hogy Boti van nektek. (halkan jegyzem meg, nem tudom hogy álltok hozzá, de pl. örökbefogadott tesója még lehet)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Margit: a lényeg, hogy Boti ott van nektek. Tudom nem jó érzés az hogy egyke lesz de ha nem javasolják akkor el kell fogadni. Még mi sem tudjuk Grétinek lehet-e tesója. Van 2 lehetőségünk a lombikra és ha nem sikerül akkor ő is egyke lesz. Az sem biztos, hogy be merem vállalni a lombikot. A sok hormon meg a sok altatás nem tudom.

Piroska:

manapság nehéz megértetni a szülőkkel bármit is. Szerintük úgy és az a jó ahogy ők gondolják. Én is viaskodok apukámmal meg majd anyóssal is lesz 1-2 csatánk. De a gyerekem a legfontosabb majd megharagszanak a szülők de meg is békélnek viszont nem ártanak a gyerkőcnek.

Kandi:

Szuper jó helyen jártatok, nagyon édesek a gyerkőcök

Mi jól vagyink megvolt hétfőn a 2 oltás , estére lázas is lett Gréti. Meg az oltás miatt vagy csak az idő miatt nem tudom de tegnap óta minden evés után játszunk picit és 1,5 -2 órát alszik. Remélem nem lesz beteg.

Rakok pár képet:

Kép Kép [img]http://www.babanet.hu/tarsa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nikó 2009.11.11 15:49-kor.
nikó

sziasztok

kösz csajok jolesik a támogatásotok
hát remélem nem lesz a gyogyszernek melékhatása
én az örökbefogadástol sem riadnék vissza de apa nem akar

Nikó
Gréti gyönyörü :wink:
de szerintem az 1 képet majd vedd le kitudja kik nézegetik az oldalt

Margit
Vendég

margit: hátha apa meggondolja majd magát az örökbefogadással kapcsolatban, ha majd Boti nagyobb lesz, lehet, hogy másként fog vélekedni! Sajnálom, hogy ennyire nagy a valószínűsége, hogy baj lenne! :cry: De hátha valami csoda folytán mégsem kell majd gyógyszert szedned és lehetne még baby! Én azért drukkolok!

niko: Gréti nagyon szép baba! Olyan hosszú, mint Dominika! Manökenek lesznek! :lol:

Piroska: ne hagyd, hogy megetesse anyukád mindennel Hajnust! A Dorottya lányomat anyósom picinek 2 hósan megittatta egyszer egy egész üveg gyümölcslével! Utána nem akart enni, és olyan görcsöt kapott, hogy vittük az ügyeletre, és ott kapott szurit és engem tolt le jól a doki! nagyon megijedtem akkor, mert sikított a fájdalomtól! De a szuritól jobban lett! Nem akarlak megijeszteni, nem azért írtam le, de nehogy ilyen baj legyen nálatok is majd belőle, ha nem tudod leállítani időben!

Én arra szavazok( azt hiszem linácska írta, hogy inkább tápit ad, ha kevés a tej) hogy ilyenkor már lehet adni, alma, sütőtök, répa, krumpli, és egyebek! Ezt tápival vagy pici anyatejjel elkészíteni! De nem akarok csak tápit adni, ha esetleg a tej csappanna. Ezekre nem lesz szerintem allergiás, az inkább tej, tojás, és tartósítószeres élelmiszerek! De azt meg nem adok úgysem neki, inkább főzők neki külön babakaját! Van egy jó kis szakácskönyvem, kimondottam babétkekről!

kovisziszka

Kovisziszka,
nálunk azért sem lesz korábban kaja, mint 6 hónap, mert nagyon nagy Levi, és a védőnő szerint a rendes kajától még jobban gyarapodna. Majd ha elkezd igazán mozogni, és lemozogja, akkor jöhet a kaja is. Pont ma volt itt, és néztük, hogy azért a súlya is akadályozza a mozgásban, pl. a lábait is csak most kezdi emelgetni, és még oldalra sem fordul.

A férjem 2,5 óra múlva repül Hollandiába, és nem vitte magával az útlevelét :twisted: Remélem kiengedik személyivel, mert nincs kedvem rohanni Pestre 3 hónapos gyerekkel, Suzukival.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: ne aggódj, kiengedik személyivel :lol:

Kép

Kép
dbea

Margit:
Köszi, töröltem is.

kovisziszka:

Nagyon édw picurkád! Már ilyen ügyes Dominika? Ír nekünk :D
nikó

Sziasztok!

Gréti nagyon szépséges kis baba. :)

Piroska: a következőket mondd el anyukádnak: 1 éves kor előtt a babák bélrendszere még eltér a felnőttekétől. Az ember belében a megevett fehérjék lebomlanak az alap-építőköveikere, amiket aminosavaknak nevezünk. A felnőttek beléből csak az aminosavak tudnak felszívódni, a fehérjék (tehát a több aminosavból álló nagy molekulák) nem. A babák bele nem "zár" olyan jól, és ezért a néhány aminosavból álló fehérje-töredékek is felszívódnak, és bekerülnek a véráramba. Történetesen a tehéntejben olyan fehérjék vannak, amik szerkezetükben nagyon hasonlítanak az inzulintermelő sejtek egyik fehérjéjére. Ha a baba vérében ez megjelenik (mert túl korán kapott tehéntejet, és felszívódott belőle a fehérje), akkor az immunrendszer ezt felismeri és megtámadja. És - mint minden "fertőzésnél"- legyártja ellene az "emlékező" sejteket (hogy majd legközelebb hamarabb védekezni tudjon). De! Mivel ez nagyon hasonlít az inzulintermelő sejtek felszínén levő fehérjére, ezek az emlékező sejtek elkezdik azokat is támadni, és szépen kiirtják ezeket a sejteket. És nem lesz mi termelje az inzulint. És kész a fiatalkori cukorbetegség.
A túl korán adott tehéntej és az 1. típusú cukorbetegség közötti összefüggés egyértelműen kimutatott dolog, már nekünk is tanították az egyetemen, pedig az már nem is most volt...

Egykeség: nekem kivették a méhemet ugye. Esély nincs arra, hogy még egyszer terhes legyek. És mindig, egész életemben több gyereket akartam. Soha, egy pillanatra sem merült fel bennem, hogy egykém legyen. Mindig úgy gondoltam, hogy a legtöbb, amit az ember adhat a gyerekének, az a testvér. (Azóta már rájöttem, hogy ez nem igaz, a legtöbb ő maga: egy szerető szülőpár.) Szóval nagyon nehéz feldolgoznom ezt a helyzetet.
És még nem is sikerült.
És elképzelhető, hogy örökbefogadás lesz a vége.
Vagy dajkaanyaság. (Minthogy genetikailag lehetne még közös gyerekünk, ez külön frusztráló.) A dajkaanyaság nincs engedélyezve Magyarországon. De van, ahol igen! :wink: (Margit, ezt külön neked mondom: Romániában legális.)

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. Különösen neked Bikmakk!
Biztos hogy még lesz pár csatánk anyámmal ez miatt de a lényeg az hogy a lányomnak ne legyen semmi baja. Szerencsére a párom is inkább a tápszer mellett foglal állást így könnyebb dolgom van. És ha anyám tényleg nem fog egy szóból érteni akkor megvonom tőle a lehetőséget hogy az unokájával legyen és majd csak megérti.

Lehet hogy tudatlan vagyok Bikmakk de a dajkaanyaság mit jelent?

Hihetetlen hogy a lányom ma egész nap alig aludt valamit, ha itthon vagyunk mint pl. ma az eső miatt akkor csak kb. 2x 3x 5-10 percet alszik de az a szomorú hogy az éjszakát sem alussza át az miatt mert nappal keveset alszik.

Valami ötlet?
Vendég

Sziasztok!

Piroska, de jó, hogy jelentkeztél! :D Nehéz lehet Neked, hogy Anyukád ennyire kitart a saját véleménye mellett! :( De azért próbáld valahogy meggyőzni, én is csak azt tudom mondani, mint előttem itt már többen is!
Viszont a 2 óránkénti etetés miatt irigyellek! :oops: Imádok szoptatni, csak sajnos Betti egyre ritkábban igényli, ráadásul egyre gyorsabban is jóllakik, így még időtartamban is rövidülnek az etetések! :( Lehet, hogy egy tesóka javítana a helyzeten? :lol: :lol: :lol: (Csak attól tartok, ő már nem lenne olyan áldott jó gyerek, mint amilyen Betti...)
Az a jelenség nálunk is megvan, hogy tömi a kis öklét a szájába és közben persze csorog is a nyála - nem vagyok benne biztos, hogy a fogzás miatt van. Annyian írjátok itt is, hogy ezt csinálja a babátok, mégsem írta még senki, hogy kezdene kibújni az első fogacska...

Madaran, de jó, hogy írtad ezt a gyümölcsfa ültetést! Nekünk sajna idén kipusztult két sárgabarackfánk is, azokat szeretném pótolni - ezek szerint most van itt a megfelelő idő erre???
A karácsonnyal egyébként dettó ugyanaz a helyzet nálunk is, mint nálatok. De én már Betti születése után 1-2 héttel bejelentettem otthon, hogy most már 24-én nem mászkálunk sehova, hármasban itthon töltjük a Szentestét. Így legalább kellő időt kaptak, hogy hozzászokjanak a gondolathoz! :lol: (Persze kicsit sajnálom is őket, hiszen egyetlen gyerek/unoka vagyok, biztos hiányozni fogok nekik, de szerintem megértenek!)

Itigram, sajnálom én is, hogy gyógyszert kell szedned és nem lehet Botinak (édes)tesója... De van több más lehetőség is, úgyhogy ne keseredj el!

Angelita, nálunk is ugyanaz a fürdőszobával a helyzet, mint nálatok! Zuhanykabinunk van, nincs kádunk, viszont az emeleti fürdőszoba még sehogy nem áll, ott viszont tuti kád lesz! :lol: Méghozzá sarokkád, mert csak az fér el. Már alig várom, hogy kész legyen, és tudjunk benne együtt pancsizni Bettivel is, meg apával is... :wink: De sajna nálunk sem mostani project ez, szerintem még jövőre sem tudunk belekezdeni. Nektek viszont hajrá tavasszal! :lol:
Igen, sajnos csak heti 1x van a baba-mama torna, hétfőnként. És érdekes, hogy nálatok a minimum kor 1 év - nálunk a maximum kor 8 hónap... :roll: :roll: Szerintem nálatok inkább baba tornáról lehet szó, nálunk meg inkább mama tornáról. :)

Linacska, jó kis jövős-menős karijaitok vannak. Most, két gyerekkel is bevállaljátok változatlanul ezt a programot?
Irígy-irígy a balatoni szilveszterezésre!!! Érezzétek nagyon jól magatokat!
Dbea már írta, nem kell Hollandiába útlevél, nyugi! Mennyi időre hagy magatokra apa?

Nikó, sajnálom Grétit, hogy belázasodott oltás után! :( Viszont olyan szép kislány, és milyen kis hosszú! Szép karcsú! :wink:

Kovisziszka, nagyon aranyos Domi! Egyrészt a képeken, másrészt, hogy ő is írt nekünk! :wink: :lol:

Bikmakk, jó, hogy ilyen optimistán látod a helyzeteteket és számolsz az örökbefogadás vagy a béranyaság lehetőségével is! Szerintem gyönyörű dolog az örökbefogadás - annyira szép, amikor egy kisbabának új otthona lesz, ahol szeretettel fogadják és nevelik. Annak ellenére, hogy az élete kezdetén valamilyen oknál fogva nem adatott meg neki a szerető család, mégis kap egy új esélyt... :) A szülők oldaláról nézve pedig nem kell magyaráznom.

Volt itt a védőnő. Megmérte Bettit: fejkörfogat 41 cm (32-vel született), mellkaskörfogat 43 cm, hossz 63 cm (55-tel született). Csodálkozom, hogy ennyire közel van egymáshoz a fej- és mellkaskörfogat!? De azt mondta, ez normális.
És rákérdezett, hogy beoltatjuk-e magunkat a H1N1 ellen? Visszakérdeztünk, de azt monta, hogy nincs véleménye... Felülről arra szólítják fel, hogy bíztasson mindenkit, de ő maga nem adatja be magának.... Viszont mindegyik doki beadatta magának. Na, most legyünk okosak. Egyelőre nem tervezzük.

Hallgatom most Sting új albumát - hát annyira meg van effektezve a hangja, hogy alig lehet érteni, amit énekel... Teljesen összefolyik a zenével. :( Vagy lehet, hogy korral jár az érthetetlenség? (De gonosz vagyok...!)

Kép

Kép
hmbori

Piroska, a dajkaanyaság - ha jól tudom - az, hogy a már megtermékenyített petesejtet ültetik be a dajkaanyába. Vagyis csak kihordja a gyereket, de vér szerint semmi köze hozzá, az igazi szülők génjeivel fejlődik a baba.

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Hát én lassan megzizzenek itt a lakásban. Kint csak esik,esik, meg fúj a szél :evil: :evil:

Bár nekünk szerencsére lehet még babánk és szeretnénk is, az örökbefogadás gondolata bennem is megragadt. Múltkor voltunk a gyerekorvosnál és mikor vizsgálta a doktornéni Marcit behoztak mérni egy cigány kislányt. Szegény olyan 4-5 éves lehetett, de látszott rajta, hogy szinte retteg, egyfolytában az ujját szopizta, csont és bőr volt és nem volt egyetlen ép foga sem. Egy szőke nővel volt, ebből arra következtettem, hogy a kislány állami gondozott lehetett, hát a szívem szakadt meg a kislány láttán és akkor merült fel bennem, hogy uramisten, hogy hagyhatja valaki, hogy egy kislány idáig eljusson és ha lehet én is szeretnék legalább egyen segíteni. A páromnak még nem mondtam, nem tudom ő mit szólna az ötlethez... Illetve abban sem vagyok biztos, hogy olyan indokkal, hogy segíteni szeretnénk egy gyereken (nem kisbabára gondoltam) lehet-e egyáltalán örökbefogadni. Majd utánaolvasok.

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!!!!

Nagyon jó nézegetni a képeket! Nagyon szépek a csemeték, a mamik boldogok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anettoo
Érezzétek jól magatokat! Jöjjön be a számításotok!

Rilla
Biztosan jó lesz az ausztriai pihenés :wink:

Madaran
Ma 25 fok van...kicsit felhős az ég, de csavargunk nagyot :wink:

Orew
Várjuk majd a repüléses tapasztalatokat!

Dbea
Sok sikert az angolhoz!

Bori
Még sok együttes 10 évet nektek! Mi is járunk baba-mama tornára...

Kandi
Jó kis kikapcsolódásotok volt!

Ágota
Villő milyen nyelven gőgicsél? :wink:

Irdab
Csuklásnál én visszateszem a cicire Milit... iszik pár kortyot és kész...citromlét inkább hagyjad ki, nagyon allergizál...

Margit
Milyen gyógyszert kell szedned? Véralvadásgátlót?
Attól lehetsz kismama, csak arra az időre a tablettáról át kell állni injekcióra! (van egy barátnőm, aki így hordott ki, szült meg 3 gyereket)
Vendég

H1n1
Itt nincs akkora készültség...
Inkább a dengue-láz megelőzésre hívják fel a figyelmet...
Vendég

Nem tudom meddig tudok lenni, éppen alszik.

Tegnap voltunk a munkahelyemen. Kicsit féltem töle, mert most volt először az h Én vezetek, Zora meg egyedül hátul. Ha vezettem is apája ott ült ezidáig.
Na szóval kiscsajom egyből aludt oda vissza, úgyhogy meg is dicsértem :lol: .
Munkahelyen is féltem, h hogyan reagál a sok emberre, mert ugye írtam h egy pár hete még a szüleintől is meg tud ilyedni. Ezzel szemben mindenkire teli arccal mosolygott, kacarászott, és magyarázott. (azt hittem megzabálom nagyon édes volt).

felkelt majd jövök a folytatással...

Adri

Kép

Kép
irdab

na, ahogy bejelentkeztem, nyökkög, majd jövök... :?

madaran

Sziasztok lányok!

Végre kisütött a nap!! Tegnap már én is nagyon untam a bezártságot, így esőben is kimentünk sétálni -igaz, nem szakadt, de szitált, így a kapucnit azért a fejembe nyomtam. Ma szeretnék a boltba is elmenni -remélem, Emmus nem lesz nyűgi és bealszik a kocsijában :). (A bolt kb. 1 km-re van tőlünk.)

Az örökbefogadás szerintem is szép, nemes dolog. Ismerek egy amerikai házaspárt, akik a saját -édes- lányuk mellé fogadtak örökbe 2 éve egy magyar kislányt, akkor olyan 5 éves lehetett a kislány. A család itt él Magyarországon, de a gyerekek rendes magyar állami iskolában tanulnak. Otthon viszont angolul beszélnek, a szülők alig tudnak magyarul -a magyar kislány is pikkpakk megtanult angolul az anyanyelvi környezetben.

Bikmakk, Heidelberggel kapcsolatban akartam már írni, hogy onnan gyakran fogadtunk amerikai csoportokat (Heildebergben sok amerikai katona él a családjukkal), akik Hálaadásra jöttek egy helyi árvaházat meglátogatni és megajándékozták a gyerekeket, plusz igazi amerikai Hálaadás-vacsit rittyentettek. Nagyon élveztem én is azokat az estéket, a gyerekek is nagyon készültek rá (volt műsor: versek, ének, stb.), de sajnos a válság ennek is betett, már tavaly sem tudtak jönni, csak sokkal kisebb létszámmal.

A két Csillánk is nagyon régen jelentezett már -ha olvassátok a topicot, írjatok :)!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára angelita 2009.11.12 10:36-kor.

Kép
angelita

Adri, szuper, hogy ilyen jól sikerült a kiruccanás, jó baba Zora :). Már én is megmutattam babszit a munkahelyemen :).

Kép
angelita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?