Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!!!
Zuzmoo!! mikor tudom, hogy nem ehetek olyankor én is majd éhen halok mindig!!!de ez a fogorvos után is így van, pedig ha nem lenne tilos, nem akarnék enni... :lol:
Ildi!!! Én mikor múlt héten voltam a terhelésen: a vérvételes nő megkérdezte, hogy nem menstruál most??? Én meg néztem nagyot, meg lenéztem az egyébként nem túl pici pocimra és mondtam, hogy mostanában nem nagyon szoktam... :shock: :shock: :lol: képben volt nagyon.
én ma megyek vizsgáztatni, ugyhogy megint nem nagyon leszek...
De tegnap bejelentettem fönökömnek, hogy január 1-től átadom a stafétát, ugyhogy írjanak ki egy pályázatot az állomásvezetésre..és akkortól már nem dolgozok semmit..
A tgyásnak is 90000 ft körül van a maximuma??? én azt hittem, hogy közel fizetésnyit kapunk, erre itt olvasom a belinkelt oldalakat, hogy van valami maximuma... én is képben vagyok!!!

Kép
Kép
ronci

Jo reggelt lanyok!
Kitartas a cukorterheleseseknek! Ha ez valamit is szamit: szerintem egyaltalan nem volt szornyu az egesz, igaz, en nem is szoktam reggelente enni, csak a kaverol kellett lemondanom aznap. Emiatt olyan alomkoros es fejfajos voltam, hogy csak na. Raadasul nekem kilenckor vettek le az elso adagot, szoval nem volt elkapkodva, hogy minel hamarabb tul legyek rajta.
Nekem harom dl edes lotyit kellett meginnom, a verveteles neni adta ide es nem engedett el, amig elotte nem ittam meg. Ennyit a bizalomrol... Viszont mar eleve volt benne citrom. Edes vizre keszultem, de az elso korty utan rajottem, hogy egesz finom, nem volt tokeletes az arany, de ihato volt maximalisan. Egesz jol esett.
Az egyetlen dolog, ami miatt szenvedtem, az a ket oranyi varakozas volt...

Pocaktema: koszonom a velemenyeket, en is igy gondoltam alapban, hogy nem kicsi. Tudom, hogy nem nagy, de en nem is szamitottam hatalmas pocakra, hiszen egeszen mas testalkatom van. Kristoffal duci voltam, megsem volt nagy a hasam, most meg duci sem vagyok, tudtam, hogy nem lesz most sem nagy.
Magamtol eszembe sem jutott volna aggodni, de miutan oly sok megjegyzest kaptam mar ra a merete miatt, igy bele ultettek a fulembe a bogarat.
Foleg egy ket hettel ezelotti keszitett ki.
Egy 20 eve szult kedves kollegano (aki mellesleg tudta jol, hogy mennyi idos terhes vagyok) rakerdezett, hogy hanyadik honapban is vagyok? A harmadikban? Mert a pocakom akkora, mint neki volt 2-3 honapos terhesen.
Amikor mondtam, hogy beerkeztem a hatodikba, akkor meg ossze-vissza sajnalkozott, hogy huh, biztosan pici a baba, egyek tobbet, emlekszik, hogy tavaly is ilyen apro hasam volt, biztosan Kristof is kis sullyal szuletett. Nem akarta elhinni, hogy Kristof kozel 4 kg-mal bujt elo. Azt mondta, hogy az kizart, mert neki hatalmas pocakja volt es harom kilo alatti fia szuletett, szoval az enyembol nem johetett nagy baba.
Nah, most erre mit mondjak... Legszivesebben azt mondtam volna, hogy ennek a vitanak nincs ertelme, tekintve, hogy neki nem-terhesen is nagyobb hasa van, mint nekem jo harom honappal szules elott, de bantani nem akartam ot. Pedig kicsit mar megerdemelte volna, annyit akadekoskodott. :x :x
De mas is poenkodni szokott azzal, hogy vegyek magamra tobb ruhat, meg vastag pulcsit, mert ugy talan mar terhesnek neznek ki. :roll: :roll:
En altalaban a sajat fejem es elkepzelesem utan megyek, de ha tomegesen hallok mas velemenyeket, akkor elbizonytalanodom.

Persze ha nagyobb lenne a pocakom, akkor meg az lenne a bajuk, hogy lassabb vagyok, nehezebben mozgok, levernek ezt-azt az asztalrol, lassabban dolgoznek, hamarabb elfaradnek, stb. Ez tuti biztos.

Nori: valaszolva a kerdesedre. Ha valasztani lehetne, akkor en egy ilyen tendenciaban novekvo pocakot valasztanek, amilyen most is van. :lol: :lol: Viszont egy "Mindenki hagyjon beken a merete miatt" opciot is kernek hozza. Ez lenne a tokeletes. :lol: :lol:
A hatalmas pocit csak amitt nem kernem (ha lehetne), mert a ferjem legjobb baratjaekhoz most decemberben fog erkezni a baba. Az asszonykanak o lesz a 3. gyermeke. Mi akkor talalkoztunk veluk utoljara, amikor a huszas hetek kozepen jart, mint most en. Ehhez kepest akkora pocakja volt, mint nekem Kristoffal par hettel szules elott. Szegeny nagyon szenvedett. Mar egett a gyomra, lihegett, szenvedett az aranyerrel, nem birt aludni, annyira fajt a medenceje es a dereka, elkezdett repedni a bore es allandoan kemenyedett a pocakja. Szegenyke eljott velem setalni, de mar akkor ugy setalt, hogy alulrol fogta vegig a hasat, mert nehez volt es mar kialakult nala a pingvinjaras.
Azota eltelt bo ket honap, meg egy honapja van hatra. Fogalmam sincs, hogy most mekkora neki es hogyan birja, de nem hiszem, hogy tul jol. Az o peldajabol kiindulva nem igenyelnek meg most sem nagy pocit, bar azt legalabb mindenki latja.
Viszont el nem tudom kepzelni, hogyan boldogulnek a bo 11 honapos Kristoffal a kovetkezo harom honapban, ha mar most akkora lennek, mint amekkorara szules elott szamitok...
Vendég

Aki van kozuletek jelenleg, az szavazzon, hogy mi legyen ma nalunk az ebed.
Az egyik lehetoseg a rakott zoldbab, ami logikus lenne, hiszen ki kell ennunk a fagyasztot, amiben meg feszit nemi daralt hus es egy nagyobb mennyisegu zoldbab.
A masik lehetoseg a toltott pizza (bacon-nel, hagymaval, tejfollel, szalamival, sajttal lenne toltve tervek szerint). Ez nem lenne logikus, mert tejfolt, bacont es sajtot venni kellene hozza, viszont valamivel jobban kivannam.
En nem tudok donteni, a tobbiekre biztam a valasztast, de sorban azt a valaszt kaptam, hogy "mindketto jo lesz".
Most mar lassan ott tartok, hogy nem fozok semmit, Feri hozzon nekem a kinaibol kajat (amire hetek ota varok), de ez sem megoldas, mert alkotni kellene valamit, ha mar egyszer itthon vagyok...

Paprikas csiga: en meg eletemben nem lattam, nem hallottam rola. Kepek alapjan jol nez ki, engem kifejezetten megfogtak a fotok. Egyedul afelett nem tudok nyugovora terni, hogy edes. Mert ha a paprikas csipos izt elkepzelem csigaban, akkor a pizzas csigara asszocialok, ami jo.
Ha az edeset is hozzakepzelem, akkor a fornettis pizzas csigara asszocialok, amit beleraktak a porcukros-fankos zacskoba es emiatt edes lett. Ilyenhez mar volt szerencsem, az nem volt jo. :roll: :roll:
Ettol fuggetlenul ha elem raknak, akkor megkostolnam.

Olvastam az elmult nap termeset. En tok ki vagyok akadva, hogy mar 5-6 kilos hizas is az eppen belefer kategoriaba tartozik tobb orvos, vedono szerint, akikhez jartok. Es ez akkor, amikor lassan belelepunk a 3. trimeszterbe. Ez nekem durva. Merthogy en eddig elegedett voltam azzal, hogy en is csak 5-6 kilot hiztam... Hat en ezt tenyleg nem ertem.
Senki ne mondja azt nekem, hogy sulyfelesleg nelkul indulva egy tiz kilos hizas meg idealis es buksi-simit kapunk erte, ugyanilyen jo kondiciokkal indulva viszont egy 13-15 kg-os hizas mar veszelyesen sok es kormos jar erte. En ezt nem hiszem. Basszus, en 3-5 kilot egy ket hetes eszunk-iszunk-lustalkodunk nyaralason fel tudok szedni es ennyi le is kopik rolam szinten egy-ket het alatt, amikor visszaterek a normal eletbe. Nehogy mar ez legyen olyan durvan sokkal tobb terhesen... :x :x :?
Vendég

Na, megittam a cukros lötyit, bár pontosabb lenne azt mondani, hogy megettem, olyan darabos volt. A citrom leve sokat segített, de nem volt finom. Most már "csak" kétszer 1 óra étlen-szomjan. :(

Bea: én most bármelyiket megenném, de a pizzára szavazok!
zuzmooo

Bea- PIZZA!- Sot, most, hogy igy mondtad, nalunk is az lesz!!!!!!!!
geri79

Bea! én a töltött pizzát választanám, ha inkább arra vágysz!!!! én is azt enném inkább!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Viki Én is azzal vígasztaltam magam a fehér törölközőnél, hogy jobban tisztítható. De azért szívesen vettem volna egy mintásat is.

Ananácska Szerintem pont akkora a pocakod, amekkorának lennie kell. Számítsd hozzá, hogy a hidegebb időben több a ruha rajtad, kisebbnek látszik. Az én szép nagy sátor-kabátomban engem se nézne kismamának senki :D .

Hihi, gondoltam, hogy a paprikás csiga majd felkavarja az érzelmeket. Én se ismertem, mindaddíg, míg párom egyszercsak közölte, hogy ő most paprikás buktát (abban is jó) fog sütni :shock: :shock: . Én is húztam a szám, meg fúj, meg milyen lehet, aztán meg nem győztem tömni. Sajnos az arányokat nem ismerem, mennyi paprika és mennyi cukor kell. Emberem is ahányszor csinál, annyiféleképpen sikerül. Merthogy nem receptből süt.

A cukornál nálunk alapból a 2 dl-es pohárba tették, abban ugye feléig állt a cukor, meg a citromnak is hagytak helyet, túl sok víz nem lehetett benne. De mondták, hogy a 2 óra alatt egy kevés csapvizet lehet inni. 2-3 x 1-2 kortyot ittam is. Kattkat, a natúr citrom nem befolyásol.

Most nekem is dolgoznom kell, van egy diplomadolgozatos hallgatóm, akinek a hétvégén kéne beadnia a dolgozatát és tegnap átküldött egy 90!!! oldalas munkát. Ezt kell átolvassam, javítsam, véleményezzem. Kinyomtatni nem fogom saját költségre, akkor viszont itt kell üljek a monitor előtt. Brrr.

Holnap este megyek dokihoz, majd én is rákérdezek ismét az oltásra, bár elsőre szilárdan 'nem' volt a válasz.
pammut

Jó reggelt!

Paprikás csiga... :shock: Érdekes dolgok vannak amikről nem is tudok. Nekem is valami hasonló kép jön elő mint beának a paprikás csiga hallatán, de hogy édesbe milyen lehet. :shock:

Bea! Szerintem is szép a pocakod. Nekem is ilyesmi van és csak pár nap van közöttünk úgyhogy ha a tiéd kicsi akkor az enyém is az :lol:

Én holnap megyek cukros lötyit inni. Kíváncsi leszek. Utána meg jön a védőnéni családlátogatásra vagy mi a fenére...

Én ma este megyek doktorbácsihoz és ha ő azt mondja oltassak akkor úgy gondolom én oltatok. De azért megkérdezem tőle, hogy vállalja-e a felelősséget azért, hogy semmi baja nem lesz az én picikémnek. Kíváncsi leszek rá mit mond.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Ananácska Én a rakott zöldbabra szavazok. Nálam is bab lesz. Csak tojásmártással és egy kis pirított pulykamellel. Szerintem a munka is kevesebb vele, mármint ha Te dagasztod a pizza tésztát.

A paprikás csiga nem csípős, édesnemes paprika van benne. És cukorral valami egészen egyedi az ízhatás. Bár a pizzás csiga sem rossz, de az kifejezetten sós. Emberem kísérletezett már azzal is.
pammut

Reni!!! nem az orvosnak kell vállalnia a felelősséget a babádért, mert Ő csak beadja a szurit, hanem az államnak illetve aki engedélyezte az oltó anyagot... ahogy én tudom...

Kép
Kép
ronci

Bea: nagyon szép és formás a pocid 8) 8) 8) 8)
Valaki valahol kérdezett tb-set, de mire ideértem elfelejtettem :oops: :oops: :oops: ha még aktuális megkérdezné ujra?

Edit

Kép
ézsóné

Bea, zöldbab! Bár látom 3 fejhosszal vezet a pizza..

Reni, erre én is, szerintem ilyet nem vállal egy orvos sem.

Hízás: hát tegnap ráálltam a mérlegre és 6 kg-nál tartok én is :oops:
lara

Ha nem vállalja érte a felelősséget (legalább csak szóban, mert írásban biztos nem fogja) akkor hogy meri állítani, hogy az teljesen biztonságos és igenis oltassa be magát a kismama, mert nem okozhat bajt. És ha mégis? Akkor bezzeg senki nem lesz felelős... Áhhhh. Kész vagyok.

bellerreni
Eger

Bea: mindkettő!!!!!! zöldbabbal fogyasztod a fagyaszto tartalmát, a pizzával meg nyomod a boldogság hormont magadnak! Szerintem ha mindkettőt megcsinálod el fog fogyni.... 8) 8) 8) 8)
Hízás: most már 7 kg... :shock: :shock: :shock: le fognak b*szni :cry: :cry:
CSajok, vizesedés???? tegnap estére nekem olyan durván látszott az egyébként laza szárúnak mondható zoknim helye, hogy az uram csak annyit mondott: b*szd ki.... azonnal pocold fel :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit Tán az én kérdésem volt. A fizetési papíromon a táppénzből csak SzJA levonás szerepel, más nem. Stimmel ez így? Nem ám utólag akarnak visszafizettetni velem. Állami a munkahely (egyetem), mindent ők szoktak intézni, én totál buta és lusta vagyok ezekhez a dolgokhoz. Megbízom bennük.
pammut

Ronci, a tgyásnak nincs maximuma, a fizetésed 70%... a gyed is ez, de annak már van, a minimálbér kétszerese, ami az általad írt összeg körül jön ki... tgyás a szülés után (napra pontosan meg van határozva meddig jár) kb. első 6 hó, utána két éves korig a maximalizált gyed jár.

Bea, én a saját kényelmességemet figyelembe véve csinálnám a zöldbabot, ugyanis realista vagyok és nem tudnám rávenni magam semmilyen kajáért extra erőfeszítésre, amikor van könyebb út :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Hizas: Titeket csoszogtetnek 5-6 kg-ert. Az igaz, hogy en 48-rol indultam, de mar 56 vagyok. Vagyis 8 kg-t hiztam. Es mindenki csoszogtet, hogy miert nem eszem rendesen, hogy nem hiztam semmit, meg a haziorvosom is- persze merlegeles nelkul mondjak ezeket. Ma reggel is nekem alltak kedves csaladtagjaim, hogy egyek rendesen, mert a kolok valahogy "kikoltozott" a bor ala, es kitapinthato minden kis porcikaja, sot, az edes kis terdet mar nem bannam, ha kiparnazna, mert azt pont a koldokom felett dugja ki, es ott mar kimondottam faj a bor. Ugyhogy ez akkora hulyeseg mindenkit egy kalap ala venni, es kijelenteni, hogy max 10 kg az elfogadhato, es sanyargatni a kismamakat. En a tavasszal szinte egyaltalan nem ettem, nem mert fogyoztam, csak egyszeruen egyfolytaban rohantunk es se idom, se kedvem nem volt enni. Ettol lettem 48 kg. Es most kimondottam jolesik, hogy van etvagyam, meg tudok enni ezt-azt, meg ha a sulygyarapodasnak nem is igazan orulok. De most, hogy ennyire erzedik baboca minden porcikaja a bor alatt, es ahanyszor moccan, faj, es azonnal kemenyedik a pocakom, en azt mondom, nem sok a 8 kg, sot, ha nem a fenekemre szednem, hanem pocakra- valahogy iranyitani lehetne- meg bevallalnek parat most rogton. Tegnap este is o bulizott, nekem pedig 2 oran keresztul tarto kemenyedesem volt, ami semmi gyogyszer hatasara nem akart engedni. Megint jol beparaztam, mondjuk az is igaz, hogy tegnap kulonben is huzos nap volt, megint cegugyeket probaltunk intezni, de a roman burokracia minden kepzeletet felulmul. :evil: :evil: :evil:
geri79

Vizesedést én is észreveszem! Annyira még nem vészes a helyzet, mint Edit nálad, de estére már én is észreveszem, hogy megvágja a zokni a kis bábómat. :cry:

Bea! Igaza van Editnek. Biztos el fog fogyni. És mi lenne, ha zöldbabbal töltenéd meg a pizzát :lol: :lol: :lol:

Edit! 1 hónap alatt nem sok az 1 kg, ha úgy nézed. Én 1 hónappal mögötted kullogok és én vagyok 6 kg-al, te meg 7 kg-al több akkor az nem sok. Basszus, te meg Eszter mindjárt szültök... :shock:

bellerreni
Eger

Egyenlore tenyleg vezet talan a pizza. En mar kepeket is nezegetek, ugy probalok donteni:
Kép vagy Kép

Jah, es az elmult ket hetben elmaradt a suti ajanlasom. Most bepotolom.
A mult heten kukucskalos turost sutottem, nagyon jo lett, jol is nezett ki. Csak igen hamar elfogyott, nem tartott ki egy egesz napig.
Igy nez ki (nem az en kepem, nekem meg arra sem maradt idom, hogy fotot csinaljak, mert mire akartam, addigra nem volt mirol):
Kép

Es ez a recept:
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26137137

Elotte pedig a mar korabban altalam bemasolt csokis-meggyes sutit sutottem. Meggy helyett szilva befott volt benne. Hat csajok, az valami annyira brutalisan csokis volt es annyira nagyon-nagyon finom, hogy azota is csorgatom utana a nyalam. Es holnap sutok. Ma nem, mert ma van itthon mas suti. De holnap tuti. Tok egyszeru, viszont nyami-nyami, ajanlom mindenkinek.

Nori: a toki pompost en is ismerem, mar sutogettem nehanyszor. Mi is nagyon szeretjuk, foleg Feri es a baratai, akik mar kaptak belole. A tesztajaval tenyleg vigyazni kell. En elkovettem azt a hibat, hogy olyan vekonynak tunt, hogy az elsore tervezett nagyobb tepsi helyett a kisebbikben sutottem meg. Abban viszont hihetetlen vastagra kelt es szinte nem is ereztem rajta a feltetet, csak sult kelt tesztat ettem. Ami meg nekem nem esett jol. (Ferieknek persze ugyis izlett.) Ez volt az elso alkalom, viszont elment tole a kedvem, szoval a masodik sutes jo sokaig varatott magara. Akkor mar nem estem bele megegyszer a csapdaba es tenyleg nagyon finom lett.

Amugy birom magunkat. Nyavogunk amiatt, hogy mennyit hiztunk, serelmezzuk az orvosok-vedonok beszolasat, kozben meg nyalcsorgatva olvasgatjuk naprol-napra, hogy ki eppen mit sutott, fozott. :lol:
Vendég

7végén készitettem sütőtökös sütit és marad egy csomó sütőtök hús. Össze lett pépesítve és hogy ne menjen kárba, most azt eszem, végre ismét csecsemőnek érezhetem magam 8) Már megettem egy csomót, de még annyi van... :( Viszont ma nem veszem be a vas tablettám, mert ebben sok vas van.
lara

Meg egy kerdes a pocakrol: nektek is kiall a gyomrotok???
Vagy csak en vagyok ilyen furcsa szerkezetu?
Kristoffal is ilyen volt es akkor is erdekelt volna a kerdes, de nem forumoztam, nem volt kitol kerdeznem.
A kiall alatt azt ertem, hogy a gyerek ugye felnyomta es siman kiveheto oldalnezetbol, hogy meddig tart a mehem, mettol kezdodik a gyomrom. Van egy lathato, tapinthato vonalacska a ketto kozott. A gyomrom tetejenel pedig hirtelen beesik a hasam. Ha megnezitek a tegnap feltoltott oldalnezetes kepemet, akkor azon is latni lehet.
Tehat a mellkasom es a pocakom kozott az atmenet nem szep egyenletes, hanem a gyomrom miatt egy hirtelen kiugras van.
Vendég

Lara: sutotokot en orommel fogadok. Igaz, ha lehetne, akkor csinald vissza, a nem-pepesitett valtozatbol kernek. :lol: :lol:
En imadom es a tel-illat mellett az igazan finom sutotok is szerepel, hogy miert is vagyom mar annyira nagyon haza anyukamekhoz. (Eleg hoszu ez a lista.)
Vendég

Hahó

Megvolt a dokkerlátogatás.
Minden oké:) azt mondta pénteken kettős fronthatás volt, tele volt a kórház kismamikkal, görcs, vérzés, keményedés, szülés...
plusz a náthám is belejátszhatott. ezenkívűl szombaton még medencévégű volt a bébi, tegnap már fejjel lefelé volt a drága :lol: :lol: szóval a ficergés is okozhatta a keményedéseket.
az uh-n most nagyon jól láttam a pofiját, mintha egy fénykép lett volna:)
oltás: hááááát, azt mondta beadathatom ha akarom, nem lesz tőle semmi bajunk. de egyébként ő nem védőoltáspárti. szóval én még mindig bizonytalan vagyok :roll:
leleteim, cukrom jó lett:) olvasva ezt a cukros löttyött....nem bánom a zsemle tej kombót. de más a referenciatartomány is 3,89-5,83. nekem 5,2 lett. az éhgyomri meg 4,13.

Bea
nagyon csini pocak:) kaják, nyami mind2:)na melyik lesz? pizzát küldhetsz fénypostán.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bea, én el is mentettem a receptet, nagyon jól hangzik! Milyen jó sütik meg kaják vannak ezen a honlapon..mmmmmmmmmmm
lara

Már csak 3/4 óra az utolsó vérvételig.
Gondoltam olvasgatom addig a fórumot, hogy teljen az idő, de jól kitoltam magammal. Bea képeitől mégéhesebb lettem! (nyálcsorgatós smiley) Már azon gondolkodok, hogy mit fogok enni ah végre vége ennek a tortúrának...
Ja, és oltás: Én már egy hete megkaptam, semmi bajom, még hőemelkedésem se volt.
zuzmooo

pammut: igen, csak szja-t vonnak belőle, a nyilatkozatod alapján 28 vagy 36%-sat.
ronci, beneildi: a tgyás-nak nincs felső határa, a fizu 70%-a, 168 napig jár, vagy a szülés várható ideje előtti 28. naptól, vagy a szülés napjától; utána gyed-et kapunk a gyerek két éves koráig, annak van felső határa, a minimálbér kétszeresének a 70%-a asszem.

Reni: basszus, ez az!!!! tele a gatyám rendesen....csajok, szugeráljátok Csanádot, hogy beforduljon!!! :roll: :roll: :roll: mert esze ágában sincs egyenlőre, neki keresztbe kényelmes :roll:

Edit

Kép
ézsóné

annácska: nekem szinte pont így néz ki a pocakom mint neked, és ez a gyomros dolog is megvan nálam, csak nem akartam kérdezni, mondom tuti csak én vagyok ilyen béna :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Én most egy icipicit náthás vagy valami olyasmi vagyok. Az embőctől elkaptam valamit. Ugye így nem lehet beadatni? Akkor ha úgy döntök, hogy beadatom akkor várjak amig teljesen tünetmentes nem leszek? Tegnap felhívtam a házidokit és mondta, hogy a vényért majd csak telefonáljak be és megírja úgyhogy be se kell mennem csak majd ha oltanak. Rendes volt.

bellerreni
Eger

Bea, nekem nincs átmenet a gyomor és méh között, nekem egybefüggő.
Lehet, hogy jobb lenne ez a tök, ha nem lenne pépesitve…mostmár mind1…szép lassan fogyogat azért…ebédig megeszem 8)

Judy, milyen ügyes a babóca, hogy már jól fexik! Jó neked, hogy kihagyhattad a cukros löttyöt!
lara

Edit! Nyugi, még van ideje a befordulásra. Nem vagy elkésve semmivel. Egyébként Zsubika is keresztben érzi jól magát egyem meg, csak az anyját nem hagyja az oldalán aludni :lol: Az lehetséges, hogy én éjjel éreztem, hogy nyomja a vesevezetéket vagy hasonlót? Elkezdett nyilalni a vesém miután háton aludtam. Attól lehet? Vagy csak egyszerűen pisilnem kellett? :lol:

bellerreni
Eger

Jaja, Bea, ez a rinyálás, hogy mennyit híztunk már és mellette meg mennyit tudnánk enni, ez tényleg furi. :) Egyébként én már kb. 10 kg-ot híztam (de nem látom magamon...), és a dokim azt mondta, ne foglalkozzak vele olyan komolyan. Szerintem a mértékletesség a titka a dolognak, amúgy amit megkívánsz, edd meg nyugodtan. A pocakod méretével, formájával sem érdemes sokat foglalkozni, úgyse tudod befolyásolni. Pláne nem a többi ember gondolatait!

Zuzmoo, attól én is teljesen kivagyok, ha nem reggelizhetek... Mondjuk kb. gimis korom óta ez mindig is így volt, de most még jobban megvisel. Sőt: egyik éjjel, mikor kimentem a mosdóba, meg kellett egyek egy-két sütőtököt és egy kis pohár joghurtot...

Csak mert a paprikás csiga igenis nagyon finom! :) : Pammutnak igaza van, csemege paprikát kell használni a töltelékhez, és össze sem hasonlítható a pizzás csigával. Mégha a pizzás csigát belemártanád egy vödör cukorba, akkor sem. :)

Kattkat, nem értem: fél liter vízben oldd fel, ezt a gyógyszertárban mondták?? Nekem a védőnő azt mondta, hogy 2-2,5 dl víz legyen és langyos.
Sajnálom a hegymászókat... nagy az a Himalája, csak előkerülnek épen és egészségesen!

Kép
erusverus

Reni, igy betegen, náthásan nem oltanak, csak egészségesen.

Edit és Bea, az nem lehet, hogy mindketten magasak vagytok és ezért láccik ez a szétválás a gyomor és a méh között?

Edit, be fog fordulni Csanád, mert nemsokára nem lesz neki igy kényelmes, mert nem fog elférni harántba. Hosszába nagyobb hely van, úgyhogy előbb utóbb változtatni fog!
lara

Reni, ilyen nyillalásfélét már én is éreztem, nem tudom, mit nyomhatott, és Boti sokszor engem se hagy az oldalamon feküdni, háton meg nem kényelmes... És röhej, mert mikor eltervezem, hogy most a jobb oldalamon fogok aludni, akkor tuti ott ficereg, erre átfordulok a bal oldalamra, akkor meg ott kezd bele. :) Kis hamis!

Edit, megy a szuggera! De szerintem is bőven van még ideje befordulni, nyugalom! :wink:

Kép
erusverus

hát, remélem csajok, nem akarok császárt...
reni: simán lehet, nálam is volt, hogy rátelepedett a vesémre, a drága...

Edit

Kép
ézsóné

Én úgy vagyok a császár - nem császár dologgal, hogy teljesen rábízom magam a dokimra és majd ő eldönti, hogy mi a legjobb a babának és nekem. Nem fogom attól kevesebbnek érezni magam, mert én csaszival szültem és nem simán. Aki ezt gondolja az kinyalhatja :lol: Olvastam egy másik topikot ahol fikázták azokat akik nem simán szültek. Hát micsoda dolog az már. Nehogymár én azért veszélyeztessem a babám vagy a saját egészségemet, hogy simán szüljek. Ez egy baromság. Ha csaszi, hát csaszi, mi van akkor? Semmi. Én nem félek a csaszitól. Lehet a szüléstől jobban :lol:

bellerreni
Eger

Lányok, szed valaki közületek pluszban kálciumot? Ha igen, milyet?

Kép
erusverus

sziasztok,

Bea, zöldbabos pizza!!! Csini pocak... ;)

Vicky... én is végeztem a fogorvosnál... 3 fogamat kellett tömni (az egyiknél csak töméscsere volt), aztán még januárban ránézünk, mert van még egy majdnem luk két fog között, de azt még nem akarta megpiszkálni... úgyhogy egyenlőre VÉGE!!! Ép mind a 32 fogam...

Ez paprikáscsiga tényleg guszta, de még én sem ettem ilyent... káposztásat, kakaósat, fahéjasat igen, de paprikás??? végül is biztos fincsi, mert van egy paprikás-sajtos-szezámos levelestésztareceptem, ami mindig nagy siker... bár az inkább sós, mint édes.

Hatékonykodni kéne kicsit... de annyira nincs kedvem dolgozni!!!!
Haza akarok menni!!!!!!
Aki ért hozzá... hogy is számolják pontosan a táppénzt??? mit vonnak a mennyiből??? Hány napra számolják?

Köszike

Barbi

KépKép
hbarbi80

Kalcium gyanánt én csonterősítőt szedek... Tovita-t. Napi 2*1-et.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Erusverus! Én amikor eszembe jut megiszok egy calcium sandoz pezsgőtablettát. Én a magnéziumot is így iszom. Amikor eszembejut és azt is csak pezsgőtabit :lol:

Barbi! Nekem sincs kedvem itt lenni. Nekem meg egyenlőre nincs mit csinálni és nem telik az idő. :? Az sem jobb, mintha dolgozni kellene. :shock:

bellerreni
Eger

Boruska, a hajam nekem is mintha kissé zsírosodna... :cry:

Erusverus, köszi a kérdést, nem tudok róla, hogy anyum azóta megint rosszul lett volna.

Tegnap voltam dokinál, kaptam kézbe egy csomó negatív laborleletet. :D Megint sok beszámolni/elkérni/kérdezni valóm volt, türelmesen hallgatott, nyugodt hangján megnyugtatóan válaszolgatott. Vizsgálatot is kérnem kellett, mert képzeljétek, ma zuhanyzáskor észrevettem, hogy a jobb, nagy szeméremajkam meg van duzzadva. Nem fáj, nem érzékeny, csak furi. Na, meg is nézettem vele, ha már úgyis ott voltam, ne kelljen újra menni, ha esetleg rosszabb lesz. Azt mondta, visszér! Emő az Uh szerint is nagyon ott nyom engem a fejecskéjével, s ez okozza a fokozott terhelést, s így a visszeret. Na, ilyent sem hallottam még! Valakinél van még ilyen? De úgy láttam, a dokit nem érte meglepetésként a dolog. Sajna valószínűleg rosszabbodni fog szülésig, de utána szépen eltűnik. Kezelést nem igényel. Jó, mi? :?

Napközben meg voltam a pszichológusnál, egy jó órát beszélgettünk (volt miről, elvégre 4 éve nem találkoztunk), s úgy néz ki, a várandósság kihozta belőlem, hogy még mindig nem dolgoztam fel a Borival való történetet. Sem ő, sem én nem vagyunk híve annak, hogy most kéne a mélyre ásni, mondta, hogy valószínűleg Emőke születése után sok minden el fog indulni automatikusan, ha akkor úgy érzem, menjek újra. Persze addig is mehetek, ha gondom van, de most nem szorgalmazná a "munkát". Viszont az jó, hogy most már tudom, mi okozta a bajom, így már kezelnem is könnyebb a helyzetet. Köszi a pozitív gondolatokat, biztatásokat! Olyan jó, hogy vagytok!!!!!!!!!! :D :D :D

Bea, lehet, már meg is csináltad az ebédet, de azért még leírom: én is a pizzára szavaznék, lévén, azt kívánod jobban. És jól is néz ki!!!!!!!!!!
ktc

Na csajok, nekem elég sz@rul indult a reggel.
Anyu hívott, hogy a szegedi ismerős, akit ráizzítottam a gyerek cipőjére, nem tudta megvenni, mert a telefonbeszélgetés ellenére nem rakatták félre és anyu nem volt telefonközelben, hogy megmondja, melyiket vegyék. Újszegedről mentek ki a Brendonhoz. Nagyon mérges vagyok, mert már töb100eFt-ot vertem el náluk és ez a hála... :evil:

Tegnap volt fotózás a bölcsiben. Szép ruhát bekészítettem. Délután mondták, hogy ma újra vigyem be, mert Luca sírt és nem tudtak képet csinálni róla... :cry:
Ma bementem vele és a Jóistennek sem volt hajlandó lemászni rólam. Pedig tök kedves volt a bácsi, külön vele foglalkozott vagy 15percet, hogy ne sírjon, de ahogy odaállítottam a háttérhez, zokogni kezdett.
Hát ne tudjátok meg, milyen az, amikor egy egész bölcsit le lehet fényképezni, csak az én gyerekemet nem. Én is sírtam picit. Pedig mindenkinek volt egy kedves szava, aki arra jött. :cry: :cry: Imádom, mert egy tündér és rettentő sok szeretet van benne, de igazi anyámasszony katonája és féltem, hogy mi lesz vele később...
Van egy agresszív kislány a csoportban, az csomószor megveri szegényt. A múltkor együtt öltöztettük az anyukájával a lányokat és az anyuka kérdezte a Lucát, hogy jól elvan-e Pannával. Mire Luca mondta, hogy nem, mert Panna mindenkit megver, meg fellök. Hát anyuka is eléggé pityeregni kezdett... Szóval az sem jó, ha túl domináns, de az sem, ha félős. Ezekbe az ember bele sem gondol, amikor még nincs gyereke. Ez a nehéz, nem az, hogy milyen sorrendbe vezesd be a kajákat hozzátáplálásnál. :oops:
Vendég

Jó reggelt!
Mi most keltünk. :D Azaz korábban, de elolvastam a reggeli termést!

Szóval Lili is keresztben érzi jól magát, de Edit! Van még szűk 12 heted! Azalatt simán be fog fordulni. Nincs elkésve semmivel! :)
Én még nem izgatom magam emiatt!

Holnap én is megyek cukrozni!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea! A pocakodra elfelejtettem reagálni. :oops: Szerintem is nagyon csinos, s teljesen jó a mérete! Én is szoktam kapni olyant, hogy milyen kicsi, ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy még több, mint 3 hónap van hátra, mekkora legyen? Valahogy arról, hogy terhes, mindenkinek a szülés előtti hatalmas pocakok jutnak eszébe!!!! :evil: :evil: :evil: De hát addig el is kell jutni! Egyébként a nagy téli sídzsekimben ez a pocakom bővel elveszik, de szerintem a szülés előtti méret sem fog látszani. Ez csak akkor rossz, ha tömegközlekedem, mert nem adják át a helyet. :x
ktc

Túl vagyok rajta!!!!! És már be is nyomtam egy sajtos hambit, mire ezt bepötyögöm :D
Azt mondták, hogy 2-re meg van az eredmény, és mivel saját magamat utaltam be, meg is tudom nézni a rendszerben. Remélem jó lesz. :)

Katica: nagyon örülök, hogy jobban vagy és jók az eredményeid is!

Edit: bőven van még ideje befordulni a babónak, ne aggódj! :wink:

Reni: a császárral kapcsolatban teljesen egyetértek veled, a baba az első! De remélem a mélyen tapadó lepényem hajlandó feljebb mászni és nem lesz rá szükség. :roll:
zuzmooo

Csilla merre van? Említette, hogy valamiért nem jön? Vagy csak rosszul gondolom, hogy nagyon rég nem járt erre?????
Vendég

Erusverus, igen, az a neve, hogy Trappista, Ementáli vagy Pannónia sajt :D Ezek koncentrált kalciumforrások.

Katica, hát ilyet még én sem hallottam, nagyon furi, ott is lehet visszér…

Nóri, hát ez pech, hogy Luca éppen nem akar modellt állni. Nálunk ez úgy szokott lenni, hogy az összes képen, amit az oviba csináltak eddig minden gyerekem tök béna fejet vág, vagy mert előtte sírtak vagy mert nem volt kedvük a fotózáshoz, így nekünk nincs még egy jól sikerült ilyen fotónk, sajnos egyik képet sem tettük ki, mert mind rossz. Egyébiránt nálunk meg MA van a fotózás az oviban, hátha ma készül egy jó fotó, a remény hal meg utoljára :)

Még mindig van a sütőtök püréből, már nagyon nehezen tudom lenyomni…
lara

Hát még ilyet!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezt most olvastam!
http://index.hu/kulfold/2009/11/10/babakocsi/

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit,
valóban van még idő befordulni... a barátnőmnek a 38. hétben fordult be, és rá 2 napra megszületett... szóval még semmi sincs veszve.

Katica,
örülök, hogy jobban vagy... csak így tovább... :)

Nóri,
sajnálom, hogy nem tudták Lucust lefényképezni... de minden csoportban van egy-egy dominánsabb "egyed", én sem voltam az... sőt... volt egy kiscsaj, akitől kifejezetten féltem az oviba (bölcsi nem volt nálunk), de nekem ott volt a szomszéd kisfiú, akivel egy csoportba jártunk és ő mindig megvédett...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok Csajok!

Mire végigolvastam mindent tegnap este óta... ;)

Szóval, látom, aki ritkán ír, azt csak felületesen olvassátok, ejnye-bejnye :D

Na, de a beszéddel sose volt gondom, úgyhogy leírom mégegyszer, csak részletesen:

Én tegnap felhívtam Csillát, hogy most akkor mit mond a Szabó doki az oltásról, mert az elején még azt mondta, hogy várja a szakmai kollégium állásfoglalását (mindenhol azt olvastam, hogy az összes szakmai kollégium támogatja...). Szóval felhívtam és a Doki szó szerint azt mondta a háttérből, hogy hagyjuk már ezt a H1N1-et végre békén... Csilla meg mondta, hogy Ők továbbra sem ajánlják. Szóval ennyi a véleménye. Ettől én sajna nem nyugodtam meg, mert igaz, hogy nagyon megbízom a dokiban, de ha jól sejtem sose fogja azt mondani, hogy oltass nyugodtan, mert semmi gond nem lehet, hiszen ilyet senki sem tud mondani... Itt megszűnik a racionalitás és döntesz valahogy...

Szóval Szabó dokisoknak itt a válasz, bár kíváncsi leszek, hogy 20-ra változik-e a véleménye.

ÁEK-s lányokhoz, akik már voltak a Honvédban terheléses cukron:
Elég, ha a nőgyógyászaton, amikor kéred a beutalót annyit mondasz, hogy majd itt fogsz szülni és szó nélkül adják a beutalót?
Köszi a választ!
Megyek kicsit dolgozom, mert a nyálelválasztásom annyira beindult, hogy lassan úszik a monitor és az asztal is... Ez már izgatás, de tényleg ;)

Kép

Ági
agic83

Kakti, milyen jó, hogy nálunk ilyen típusú babakocsit nem árulnak! Azért tényleg durva, hogy ilyen megtörténhet :(
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?