Új privát üzeneted érkezett!

Ditta76! Neked is aranyosak a gyerekeid, ezenkívül pedig boldog házassági évfordulót és jó kikapcsolódást kívánok nektek!!!!Időnként szükségünk van "gyermekmentes órákra".
vorsika

Vorsika!
Nekem nincs digitgépem, úgyhogy minket csak úgy tudsz megnézni, ha fellapozod a Babanet fotóalbumát és ott megkeresed
Minitali 2004.04.15 itt a 33, 34, 39-es képen mi vagyunk, valamint a Máté és Ádám 3 fényképei között.
Miskolcon lakunk Hejőcsabán.

Melinda
adnilem

Vorsika!
Hát ez a minitalis hüjeség volt, de ha megnézed a Panka ITC-BEN készült, feltett képeit, megtalálod.

Melinda
adnilem

Zsuzsa!
Hogy teltek az első éjszakák itthon?
lilien_csenge

Sziasztok!

Orsi, Isten hozott nálunk!Kép Gyere gyakran és írj még Magatokról! Igen, mi az első babát várjuk és ha pontosan jön, akkor a Mikulás fogja hozni.Kép

Betti, nagy gratula a házassági évfordulóhoz! Milyen volt a vacsi? Már alig várom, hogy csinálhassak egy albumot és akkor már az utcán is meg fogtok ismerni.Kép

Magdi, mi újság az erkéllyel? És hogy tetszik a bankos munkahely?

Zsuzsa, hogy vagytok? Beni tud már szopizni? Éjszakák?

Szép napot Mindenkinek!Kép

Puszi, D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Jaj, lányok, olyan szomorú vagyok délelőtt óta!Kép
Az történt, hogy a szokásos délelőtti sétánkon voltunk a két gyerkőccel, amikor összefutottam egy ismerősömmel, aki közölte hogy az egyik jó barátnőnk ma délelőtt szülte meg a halott csecsemőjét.
Tegnap ment NST-re, de már nem volt szívhang. Persze most a leendő nagymama az orvosokat hibáztatja, hogy miért nem rögtön császározták meg. Persze sok szemétséget hallani orvosi műhibákról, de most az egyszer nem hibáztathatók szerintem az orvosok, mert lehet, hogy már órák, v. napok óta úgy volt a baba. Viszont az nagyon rossz lehet, hogy tegnap óta csak ma műtötték, és azzal a tudattal várni, hogy a babám már nem él...
Még azt nem sikerült kiderítenem, hogy ki volt az orvosa, de a megyeibe járt vizsgálatokra.
Szóval azóta nem tudok nyugodni. Szegény lánynak már volt ezelőtt 2 vetélése, és nagyon örültek, hogy ez a baba megmaradt...

DodusKép
Mi voltunk vacsorázni!Kép (Bár lehet, hogy Bettiék is!) Egyébként jó volt, olyan nagy adag kaját adtak, hogy nem bírtam vele!
Várjuk azt az albumot!

BettiKép
Lagzi milyen volt? Gyerekek jól bírták az utazást?

ZsuzsaKép
Milyenek az első napok? Remélem szopi gondok rendeződtek!

ÁgiKép
Talán már ti is hazamentetek ma! Nagyon szép neve van a babának!

OrsiKép
Köszi! Tieid is édesek!

Majd még este benézek!
Edit

Kép

Kép
ditta76

Ditta, hát persze, hogy Neked szántam azokat a sorokat!Kép De ahogy mondani szoktam: nő a hasam és megy össze az agyamKép És hol voltatok vacsorázni, ahol ilyen hatalmas adagokat adnak? Barátnő:Kép

Képzeljétek, tegnap vettem a Szinvaparkban egy fagyit, (Carte D'ort) és ki kellett dobjam, mert szerintem már savanyú volt.Kép Ezek után várhatnak engem ott fagyival!

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Ditta!
EZ BORZASZTÓ, SZINTE TÚLÉLHETETLENNEK TŰNIK.Nekem az unokatesóm járt hasonlóképpen és történt ezakkor amikor én voltam hét hónapos terhes.Nem akarom részletezni a kismamák miatt.
Ráadásul egy nagyon menő dokinál szült és ott úgy tűnik ő volt a hibás.Kép Kép
Dodus!
Nagyon várom az albumot.Kép

Melinda
adnilem

Sziasztok!

Szülinaposoknak, névnaposoknak, házassági évfordulóra, stb, stb, szóval mindenkinek sok boldogságot. Nem sorolok neveket nehogy valakit kihagyjak.

Azt hiszem most már naprakész leszek veletek, vége a csavargásnak.Kép
Láttam pénteken taliztatok. Olyan jó lett volna veletek lenni, de éppen Sopronban voltunk. Azért az sem volt rossz.Kép

A topicomban találtok egy pár képet EGÉSZ PONTOSAN ITT.

Ditta!
Jó vacsizást!Kép Aztán majd mesélni ám milyen volt az este...Kép

Dodus!
Végre, végre, végre képek.Kép
Pocakodat már nagyon-nagyon megnézném ám.Kép

Orsi!
Üdv köztünk!!!KépKépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Délelőtt már írtam egy hosszút, de furán viselkedik a gép, talán vírusos és nem ment el.
Már vasárnap hazaértünk, de majd' elájultam a fáradtságtól. Azért pici gyerekkel nem igazán lehet mulatniKép Az út egész jó volt, Gerda majdnem végigaludta, Matyi pedig érdeklődve nézelődött. Mindig volt valami: víztorony, vasúti átjáró, birka, tehén, szélmalom, vonat stb. Mindig megkérdezte, hogy hol járunk. Aztán meg azt, hogy az adott települést miért úgy hívják és oda miért megyünk. Kompoztunk is, azt is nagyon élvezte. Nem volt gond a templomban sem, Gerdával Gábor sétálgatott, Matyi pedig nagyon figyelt. Csak néha hangosabban szólt. De volt egy kisfiú, aki az oltárhoz is bementKép, úgyhogy nem mi voltunk a legfeltűnőbbek. A lagzi egy kollégiumban volt, ott is aludtunk. Így amikor a gyerekek elaludtak öt-tíz percekre leszaladtam. Így aztán csak a vacsora előtti keringőről, az éjféli keringőről, a menyecsketáncról és a tortáról maradtam leKép Ja, meg az éjszakai kajáról is.

ÁGIKép
A KISLÁNYODHOZ SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

Melinda, Zsua!
Kár, hogy gyorsan el kellett mennetek pénteken az ITC-ből! Úgy hallottam a Tippben volt valamilyen fénykép, sajnos nem láttam.

Orsi!
Üdvözöllek közöttünk! Nézd meg a táblát és a profilokat.

Cat!
FogacskaKép Kint van már?

Magdi!
Ez a fekete rózsa milyen süti? Engem is érdekelne! Vagy csak Pankára tartozik?

Dodus!
Köszöntést köszi. Mármint a névnapit. Sajnos vacsorázni nem mi mentünkKép, de a házassági évfordulónk nekünk is a múlt héten volt. A nyolcadik. Akkor, amikor döglődött az új rendszer a munkahelyünkön és Gábor este fél tizenegykor jött haza. Net alakul? Képeket nagyon várom! Ugye van pocakos is? Ha már múlt pénteken nem láthattukKép!

Ditta!
Rossz belegondolni, amit írtál! Ráadásul két vetélés után! Igazán az ilyet kivédeni sem nagyon lehet!
Ja, én is akartam kérdezni, hol volt a vacsora?

Panka!
Csak nem Csobajra mentek? Csak azért kérdezem, mert mi is tervezünk a héten oda. Megnézzük, mekkora a gaz!

Zsuzsa!
Kriszta13 sok boldogságot kíván!
Szopizás megy? Telefonszámom a táblázatban, ha van még szükséged segítségre, de látom Emese már meglátogatott!

Emese!
Megy még Ádinak a hasa?

Remélem most elmegy!
Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok Lányok!

Először is mindenkinek köszönöm a gratulációkat és a segíteni akarásotokat, biztatásotokat, nagyon sokat jelent nekem. Az első éjszaka nagyon kimerítő volt, már 1.30-kor sírógörcsöt kaptam a fáradtságtól. Nem is inkább a babától, mind inkább már a három hetes kórházi nemalvástól. Most Benike beállt a négyóránkénti etetésre, de sajnos nagyon sokat fáj a pocija és tegnap éjszaka sem aludtunk emiatt, mert csak keservesen sírt. Most már vett a férjem védőnői tanácsra Infacol nevű szert, ami úgy néz ki (nem akarom elkiabálni), hogy jó lesz.

Hát a szopizás még mindig nem megy, a doktornő, védőnő sem tudta mellre tenni, sajnos hozzászoktatták a pohárhoz és nincs Beninek mellbevételi ösztönös technikája. Minden etetés előtt tíz percet próbálkozunk, hátha egyszer sikrül. Tej, bimbó minden rendben van, csak nem tudja helyesen bevenni, mert a nyelve nem jó helyen van. Ha van még valakinek ötlete, szivesen fogadom a segítséget, mert így általában 4-5 táplálás anyatejes, 1-2 táplálás tápszeres, mert a fejéstől fáj már azért éjszakára a mellbimbóm és nem is jön még elég tej.

A babuci jól van, már 3503 g, étvágya van, szépen gömbölyödik, köldökcsonk levált, haladunk.

Az alvás hiányzik, de hozzá fogunk szokni.

Nem tudjátok hol lehet az Avent Isis motoros mellszívót jó áron megvenni?

Most egyenlőre ennyi, megyk eszem valamit és kezdek fejni.

Mindenkinek mégegyszer mindent nagyon köszönök, el sem tudom mondani mennyire jól esett és esik.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok Lányok!

Ma felhívott Koda telefonon, és mindenkit üdvözöl. Nagyon jól érzik magukat a nyaralásban (vagy nyaraláson ???),
Marci is élvezi a szabadban való játszást.

Zsuzsa kisfiáról, Beniről itt láthattok képeket:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2828&page=2&image=66870

Ditta!
Ez a történet szörnyű!!! Hónapokig vár az ember, már azt hiszi, hogy minden rendben, megvesz mindent a babának, beleéli magát, és ez.... Kép

Betti!
Azért remélem az esküvő a kihagyott dolgok ellenére is jó buli volt!!!
Ádinak sajnos tegnap nagyon ment a hasa, 7-8-szor is tele volt a pelus, de ma már nem volt semmi.
Remélem, hogy csak a foga miatt volt, de azért tejet már nem adtam neki ma reggel!

Üdv:Emese

Üdv: Emese
mse173

Jó estét!

ZsuzsaKép
Kisfiad nagyon nagyon édes!! Kis formás! Ismerős, amit írtál... Az első időszak nekem is nagyon nehéz volt! Sokszor sírtam a fáradtságtól, meg úgy általában, a szülés után 2-3 hétig kijött rajtam a depi. Itt a neten anno panaszkodtam a lányoknak, ők a tanácsukkal sokat segítettek, vagy egyszerűen jó volt nekik elmondani.
Nem tudom mivel fejsz, de nekem az Avent Isis kézi mellszívó nagyon jó volt, hamar ki tudtam fejni elég sokat. Nem tudtam, hogy ez elektromosban is van.

Betti, DodusKép
Egerben voltunk kajálni, az étterem nevét nem jegyeztem meg. Dodus, hát én nem vagyok egy nagy fagyevő, de a Carte Dort kifejezetten utálom!

KataKép
Tök jók a képek!! Biztos nagy élmény volt ez a nyár nektek! Kész hölgyet láttam a képeken!

MseKép
Hát igen, még mindig a történtek hatása alatt vagyok, ráadásul a nagymama elég beteges, hetente 3x viszik művese kezelésre, és nagyon várta, hogy legalább az unokája születését megérje.

Jó éjt!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Zsuzsa, örülünk, hogy ilyen hamar jelentkeztél!Kép A kis Beni egy tüneményes kis csöppség, nagyon szép, formás kisbaba. Reméljük a kezdeti nehézségek hamarosan rendeződnek, mi nagyon fogunk Nektek szorítani!Kép

Kata, jó, hogy újra itthon vagytok és most már gyakrabban jössz Te is. A képek haláliak, főleg, mikor Dodó amellett a hatalmas kamion mellett áll. Brrrr.Kép Ahogy olvastam, mindannyian nagyon élveztétek az utazgatást. A pocakom szép kerek, a korunkhoz képest nagy, úgyhogy lesz mit nézni rajta.Kép

Ditta, először elcsodálkoztam, hogy miért mentetek olyan messzire vacsorázni, de aztán rájöttem, hogy valószínűleg Eger Tőletek nincs is messze.Kép Hát, ezentúl kétszer is meggondolom, hogy vegyek-e ilyen márkájú fagyit.Kép

Betti, örülök, hogy jól sikerült a lagzi. Igaz, hogy néhány elhanyagolhatóKép részletről lemaradtál, dehát minden nem lehet tökéletes. A sütik elkészültek végül? A neteseket tegnap felhívtam. Nekünk kell otthon kimenni a tetőre és megnézni, hogy látjuk-e az Avasi adót.Kép Azt hittem ennyi pénzért ezt ők megnézik, de nem. Remélem lesz rálátás, valamelyik este a párom majd felmászik. Pocakos képek is lesznek, és a következő kis talira én is próbálok menni.Kép

Marika, Emese, pocaksimi engedélyezve.KépKép Már ha addig, amíg nagy hasam van találkozunk.Kép

Melinda, rajta vagyok az albumon, csak mindig van valami más dolog is. Jogsid hogy áll már?

Csütörtökön megyünk babanézőbe, három és fél hónapos a kisfiú (nem kapkodtuk el a látogatástKép) és vettünk neki egy zenélős bigyót. Remélem a szülei is fognak neki örülni.KépKép Manapság már normális, ha a gyerek 3 hónapos korára megduplázza a születési súlyát? Én azt hittem, ezt féléves koruk körül érik el.

Mindenkinek szép napot kívánok!
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Már megint dinnye voltam.Kép Bár nem tudom, hogy ez a hivatalos Zsuzsanna nap-e, de azért minden Zsuzsának nagyon boldog névnapot, sok boldogságot és jó egészséget kívánok!Kép

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.Kép Laci hétfőtől szabin van, így nem nagyon tudok netezni. Megvagyunk, jól vagyunk, holnap indulunk nyaralni és úgy néz ki, hogy 25.-én jövünk haza.

Mindenkinek sok boldog szülinapot és névnapot kívánunk előre is.Kép

OrsiKép
Nem szeretnél bekerülni a táblicskunkba? Ha igen, küld légyszi egy mailt (cím a profilomban) az adataiddal (kor, lakhely, kórház/orvos, gyerkőcök neve, születési ideje) és akkor nyaralás után beleteszlek.

MagdiKép
Fekete rózsa: nem ismerem, legalábbis így névrőlKép, jöhet a recept.

DodusKép
Nálunk is rőzse.Kép Én tegnap du. voltam.Kép
Fotókat mire visszajövök remélem sikerül feltenni.Kép

DittaKép
Utólag is boldog évfordulót nektek.Kép Még így sem bírtál a kajcsival, hogy nem ebédeltél?
BarátnődKép Ez szörnyű. Azért kíváncsi lennék, hogy ki volt az orvosa.

KataKép
Üdv újra itt.Kép Jók a fotók az utazásokról.

BettiKép
Párod is a kórházban dolgozik?
De igen Csobajra megyünk.Kép Ha jöttök hívjál fel és akkor be tudtok jönni hozzánk egy kicsit megpihenni, jó?Kép Jó nagy gazra készüljetek lelkileg.Kép

ZsuzsaKép
De jó, hogy írtál. Esetleg egy szoptatási tanácsadó nem tudna valamit segíteni? Próbáld meg Ibolyt, ő ide a babanetre is szokott írogatni, a száma: 30/583-4877 vagy segits@iboly.hu.
Az én Benim is nagyon pocifájós volt kb. 12 hetes koráig, de szerencsére neki csak este 6-8-ig fájt a hasa. A Gripwater(?) enyhített rajta, de azt csak 1 hónapos kortól lehet használni.
Motoros Avent Isisről még nem hallottam, nekünk is kézi van, kb. ugyanannyiba kerül mindenhol.
Tényleg, a köldökzsinórvért végül levették?

Hát, most röviden ennyi, megyek pakolgatni tovább, nyaralás után majd jövök, addig is írjatok jóóó sokat.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

ZsuzsaKép
Most jutott eszembe, hogy nekem megvan a legújabb Avent katalógus, gyorsan megnéztem és nincs az Aventnek motoros mellszívója, csak kézi. Itt megtudod rendelni, most akciósan 13.990.- + a postai utánvét díja. Nem tudom, hogy boltban most mennyibe kerül, hogy hogy jön ki olcsóbban.

P.

panka

Panka, jó nyaralást! Biztos szép barnák lesztek, mire hazajöttök. Igyekszem addigra a képekkel.Kép

Magdi, ez a fekete rózsa engem is érdekel.

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

PankaKép
De jó lesz nektek! Csinálj jó sok képet! (Nem lesz itt a "topicfőnökünk" 2 hétig!KépKép)
A férjem ma reggel beszélt szegény lány apjával, és Takács Tibor főo. volt a fogadott dokija. Nem tudom ismered -e, egy kicsit flegma a viselkedése, de akik hozzá jártak eddig, csak jót mondtak. Szóval a lánynak már szombaton feltűnt, hogy nagyon élénken mozog a baba, vasárnap már nem nagyon, és hétfőn az NST-n az asszisztens már nem talált szívhangot. Szólt a dokinak, gyors UH, stb. de a doki lesápadva csak annyit tudott mondani, ennek vége! Egyébként nem hibáztatnak senkit, ezt a sors hozta így. Takács azt mondja, semmit sem tudtak már tenni. Csak azt nem értem, miért csak másnap szülhette meg. És természetes úton, mivel hogy így hamarabb felépül, mint császár után, és belevághatnak a következő babába.
Borzasztó lehetett úgy szenvedni, hogy már értelme sem volt!Kép

DodusKép
Igen, kb. 20 perc kocsival Eger.

Valamit tudtok Delice/Ágiról?

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Lányok!

Este ha lesz időm leírom a receptet!

Erkélyről teszek majd fel képeket.

Magdi
lilien_csenge

Ditta!

Nekem az egyik ismerősöm Szabó Zsoltnál szült és Ő velük is ez történt. Ami még borzasztó volt, hogy a házasságuk is rá ment. Neki is még este minden rendben volt, másnap már nem élt a kisfiú.
Neki is meg kellett szülnie a babát.
lilien_csenge

Sziasztok!

Ma a kicsi lányom nyaralt a nagyinál, de így sem volt több időm magamraKép

Ditta!
Házassági évfordulóhoz gratula, próbáltalak hívni, de ki voltál kapcsolvaKép
BartátnődKép Ez borzasztó, még hallani is róla, nem átélniKép

Panka!
Jó nyaralástKép Levelet megkaptam, csak nem értem ide válaszolni.

Magdi!
Te is megkaptad a papírokat az egyetemtől?

Kata!
Én már megkukucskáltam a képeketKép

Dodus!
Mikor láthatlak? Esetleg pénteken? Már annyira simiznékKép Lehet, hogy meg sem ismerlekKép

Zsuzsa!
Jó volt olvasniKép Remélem sikerül szopizni, mert jó lenne mindkettőtöknekKép Sok sikert és türelmet. Kölcsönözni nem lehet ilyen motoros kütyüket?
Hasfájás ismerős, de a 3 hónapot túl kell élni, Infacolt a szomszédék is adják a babának, de nem túl sok sikerrel. Hátha nálatok.

Na megyek pancsizniKép
Puszika, Marika
Hriczom

Sziasztok!

Dodus!
Kéne egy kis friss tapasztalat Szentendrével kapcs. Most egy hosszú hétvégét töltünk ott (családilag) és érdekelne, hogy a gyerkőcökkel mi az amit feltétlenül nézzünk meg, próbáljunk meg, kóstoljuk meg stb. A Marcipánmúzeum, a Skanzen tervbe van véve. Más?
Meddig dolgozol még? Találkoznék én is veled nagyon-nagyon. Kép

MArika!
úgy néz ki, hogy az aug. 20-diki hétvégére sikerül szállást foglalnunk Hajdúszoboszlón, de a debreceni állatkert is tervbe van véve. Ha még valami eszembe jut akkor kérdezlek.
Gyerkőc nélkülii nap Kép Dorka keze hogy van???? NÉztem a profilodban a gólyás-Dorkás fotót nagyon tetszik. Olyan életszagú, nem beállított. KépJól látom, hogy a gólyák is fáznak??

DKriszta!
Úgy tudom Ti Debrecenben nyaraltatok. MIt érdemes megnézni, kipróbálni a lányokkal?

Ditta!
Házzasági évforduló + vacsi. De szép is. Mi a múlt hónapban ünnepeltünk. Gratula.

ZSuzsa!
Szopizással kapcsolatban nem tudok okosságot mondani, nekem a lányok tejszívó szúnyogok voltak. Kép
Hasfájás nálunk Gyöngynél volt, 2 és fél hónapig. Próbáltunk sok mindent, de csak az idő múlása segített. Sokszor bőgtem a gyerkőccel akkor a tehetetlenségtől, látva az ő fájdalmát.

Kata!
Én már megnéztem a topikodban az utazós fotókat, jók.

MAgdi!
A fekete rózsa most már engem is nagyon érdekel.

Gyöngyöske
gyöngyöske

lilien_csenge

Szép jó reggelt!Kép

Rőzse ledobatva, most szokhatom ismét a rövidebb hajat.Kép

Gyöngyöske! Mi végül egy napot voltunk Szentendrén, átmentünk oda Esztergomból. Pont ezt a két dolgot néztük meg, amit Te is írtál. A skanzenről annyit érdemes tudni, hogy a belépés ingyenes, kivéve, ha van valamilyen szervezett program. Mi csütörtökön voltunk, akkor Ízes csütörtök néven vannak programok. Volt konyhatúra (a paraszti konyha fejlődéséről, ételekről, szokásokról, kb. 1 1/4 óra, érdekes volt), kenyérlángos kóstolás, volt egy hölgy, aki különféle tésztákat készített és a gyerekek is kipróbálhatták, lehetett venni csini kis üvegekben mézet,lekvárt, beindították a vízimalmot. Pénteken is van valamilyen program, meg szombaton is, szerintem érdemes ezeken a napokon menni. A marcipánmúzeum egy tünemény! Sok-sok meserészlet, állatfigura, a lányoknak biztos fog tetszeni. Még sétáltunk egyet a főutcán, a sétálón, aztán be is fejeztük a napot, mert én eléggé elfáradtam. Sajnos mást én sem tudok ajánlani. Most, hogy gondolkodom, még talán van ott valamilyen közlekedési múzeum is, ami érdekes lehet.

Marika, a péntek nem túl jó, halászlé partira vagyunk hivatalosak a szomszédba. De vasárnap esetleg átruccanhatnátok!Kép

Magdi, a receptet rögtön kimásoltam, elég jól hangzik, de nem túl macerás megcsinálni? Mondjuk ha elkészül, akkor tuti siker.Kép Szerintem én ki fogom próbálni, persze csak ha már nem lesz ilyen meleg.

Taliban én is benne lennék ám!Kép Úgy néz ki a jövő héten pihenek, nem jövök dolgozni. Ha megbeszéltek valamit, akkor valaki küldjön lécci egy sms-t és akkor én is megyek!Kép Elvileg bármelyik nap jó nekem. De leegyeztethetjük még ma, holnap is.

Majd még jövök.

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Jaj lányok, én olyan boldog vagyok.Kép Most telefonált a férjem, hogy a kollégájáéknak megszületett a kislánya, Dorina, aki 3850 g és 55 cm. Múlt szombatra voltak kiírva és ma reggel lett meg a kicsi, császárral, a Vasgyári kórházban. Úgy örülök neki.KépKép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Szia Dodus!

Gratulálok Nekik így ismeretlenül is. A mi kollégánk felesége is nemrég ( aug. 5.) szülte a 2. kislányát, 3750 gr, 56 cm -rel, szintén császár. Már töröm a buksim, hogy kellene készíteni valami szép szalvétás dolgot..

Köszi az infót Szentendréről, a pénteki és szombati programokat olvastuk a skanzenről.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Dodus!

Amikor előszőr olvastam a receptett én is azt hittem, hogy egy fél napot töltök a konyhában.
De csak olvasatra tünik soknak.

Magdi
lilien_csenge

Lányok!
Mi is megyünk nyaralni, úgyhogy legalább 10 napig nem "látjuk" egymást. Legyetek jók és légyszi aki ért hozzá írjon le nekem valami olyan muffinreceptet, amelynek a tésztája olyan puha, piskótaszerű.Köszi, puszi.

Melinda
adnilem

Sziasztok!

Köszönjük szépen Mindenkinek a jókívánségokat, meg mindent.
Már sokkal jobban vagyok!! Kép
Csak gyorsan kirohantam a fényképezőből a képeket a gépre másolni, de sietek is vissza, lassan jön az este fénypontja a fürdetés.
Ha egy kicsit felszabadulok, írok bővebben.
Addig is puszi Nektek!

delice

Sziasztok!

Kata!
Jó, hogy újra itt vagyKép! Képeket megnéztem, sokfelé jártatok! Úgy láttam, Dóri is élvezte az utazást!

Zsuzsa!
KitartásKép Ne add fel a próbálkozást, hátha sikerül. A szoptatás topicban is lehet, hogy tudnak segíteni! A babák annyira különböznek! Matyi már három napja kapott üvegből enni, amikor először szoptattam, elsőre jól kapta be és 50 gr-ot szopott tíz perc alatt. (Jól ki is kaptam, hogy miért hagytam.) Gerdának meg ki kellett húzni a szájából 5-6-szor, mert nem jól kapta be. És ezt napokig, pedig akkor már tudtam, hogy kell.
Hasfájásra Espumisant adtunk Matyinak. Nem sokat ért! Ami jobban használt, az a tornáztatás és a masszírozás volt. Nekünk a bebugyolálás sem vált be, van akinek igen. Próbáltátok már?

Emese!
Igen, azért jó volt az esküvő, egyáltalán nem akartam panaszkodni. Most mit adsz Ádinak? Babatejet?

Dodus!
Csináltam három sütit, persze csak olyanokat, amiben Matyi is tudott segíteniKép. Kilátás a tetőről?

Gyöngyöske!
De jó NektekKép Szentendre, Hajdúszoboszló, Debrecen...

Melinda!
Jó nyaralást! Hova mentek?

Ági!
Ezek szerint hazaengedtek hamar! Ez jóó, akkor biztos sokkal jobban érzed Magad. Kislányodat mikor látjuk?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Magdi!
Receptet leírtam. Nálunk biztos a siker, mert mákos! Már alig várom, hogy kipróbálhassam.

Melinda!
Ezt az oldalt ismered?

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Szia Betti!
Természetesen Vasváriba és környékére megyünk ma délután nyaralni.
Ismerek sok-sok muffinreceptet és oldalt, de általában olyan sűrű tésztájúakkal találkoztam, és én valami puhát szeretnék.

Melinda
adnilem

SZiasztok!

Ági!
Szívből gratulálok kisbabátok születéséhez. Nap fénypontja milyen volt?

Máris indulunk, csak bekukk. Vigyázzatok magatokra Péntek 13 van!! Én nem vagyok babonás (annyira), de mégis... Kép

Mindenkinek jó hétvégét!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Melinda, nekem úgy rémlik, hogy ez az ananászos elég jó puha muffin.
Ananászos muffin 3 (kb. 24 db)

20 dkg ananász (dobozos)
25 dkg liszt
1 csm vanília pudingpor
4 tk sütőpor
20 dkg vaj
17,5 dkg cukor
3 db tojás
1 csm vaníliás cukor
1 csipet só
3 ek ananászlé

(180) Az ananászt kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük. A lisztet, pudingport és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a vajat, cukrot, apránként/lassanként a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót és az ananászlevet habosra verjük. Lisztes adagot és az ananászdarabkákat hozzákeverjük.

Gyöngyöske, Melinda, jó nyaralást, pihenést!Kép

Ági, gyere mesélj, hogy vagytok, mi újság Nálatok!Kép

Ha ma már nem jönnék, jó hétvégét Mindenkinek!Kép

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok Lányok!

Mnden házassági évfordulósnak, szüli-, és névnaposnak sok boldogságot kívánok!!!
A nyaralni készülőknek pedig nagyon szép időt, és jó programokat! Kép

Nem látta véletlenül valaki a Sthal konyhája adásából azt a részt, ahol kifliből, tojásból, meg talán tejből sütött valami finomságot? Csak pillanatokat láttam belőle, de ha valaki tudná a receptet, szívesen kipróbálnám.

Ági!
Isten hozott újra körünkben, és gratulálunk a picihez. A képeket hol lehet megnézni?

Betti!
Ádinak most Beba2 tápszert adok joghurttal, vagy kakaóval, de néhány nap múlva újra kísérletezni fogok a tejjel.Reménykedem, hogy nem az okozta a hasmenést.

mse173

Sziasztok!

Először is jó nyaralást a most indulóknak! Sokan most kerekednek fel közülünk!

Tegnap előtt Veronikát megcsípte a darázs, pont az orra hegyét. Másnapra alig tudta kinyitni a szemét! Rögtön adtam neki kalciumot, és még a dokihoz is elvittem. Szerencsére nem allergiás rá, mert akkor nem úszta volna meg egy kis dagadással.
Nem úgy, mint a férjem öccse! Tegnap este 10-kor telefonáltak, hogy megcsípte egy lódarázs! Brrrr, az a nagy szőrös...Kép Az ujját csípte, de percek alatt lezsibbadt, feje bedagadt, de annyi ereje még volt, hogy szóljon a mentőknek. Mire kiért az orvos, már alig kapott levegőt. Szerencsére nem lett komolyabb baj, de ha nem tudott volna telefonálni... hát abba bele sem merek gondolni! Most kapott olyan ampullát, amit ilyen esetben meg kell innia. Utána alig aludtam egész éjszaka, annyira megijedtem.

ÁgiKép
Remélem nálatok nincs gond a szopival! Ha lesz egy kis időd, leírnád a szülést? Persze csak nagyvonalakban.
Képeket várjuk!!

Jó éjt!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Most van egy kis nyugink, Beni éppen evett és most édesen alszik. A pocifájás még megvan, a doktor néni azt mondta tegnap, hogy kb. két hónapos koráig ez természetes, ne aggódjunk. Felírt egy gyógyszertári készítményt, amit tegnap a férjem meg is csináltatott. Ez egy szélhajtó, amit akkor kell beadnunk, ha már a gyerek nagyon sír, tekeredik stb. Próbálkozunk homeopátiás szerekkel is, mert azt olvastuk az interneten, hogy 95 %-ra csökkenthetők a gyerek fájdalmai. A szopás még mindig nem megy, a cicimet bekapja majd ki is köpi, elfordul tőle. Amúgy nagyon jó gyerek, csak eszik és alszik. Tegnap kicsit túl sok kamilla teát adtunk a gyereknek és hat kakis pelenkája volt, ami nagyon sok, úgyhogy Anyukámtól ki is kaptunk, hogy milyen felelőtlenek vagyunk, szegénykének fölösleges fájdalmat okozunk. A kamilla teát azért kapta, mert egyik nap meg túletettük és nem volt széklete, csak büdös pukik voltak.

Na de majd beletanulunk, de most már egész jól bírjuk. (Csak el ne szóljam!)

Ma vagyunk két hetesek és már hatalmasat nőtt.

Mindenkinek jó hétvégét kívánok és köszönöm a tanácsokat.

Zsuzsa
nzsuzsa

NZsuzsa!

Én már nagyon rég jártam ezen az oldalon de most bekukantottam.Olvasom hogy hasfájós a picuri.Az én kislányom is hasfájós volt de rendesen és mi Infacolt adtunk neki.Ez recept nélkül kapható és minden etetés előtt kell neki adni.NAGYON JÓ volt!!!Próbáljátok ki!

Nekem most olyan gondom van hogy kezd fogyni atejcsi.3 hónapos a picuri.Mit csináljak hogy visszajöjjön?Rengeteget iszom,laktoherbet is a szopi végén kifejem a maradékot.Mit lehet még tenni???

Üdv?mindenkinek!
theo

Szia Theo!

Még van egy homeopátiás golyócska, ami tejserkentő és eddig mindenkinek bevált. Azt hiszem 3-400 Ft körül van, a neve Urtica Urens és a Fazekas utcai gyógyszertárben kapható, a takarékszövetkezet mellett, a Bírósággal szemben. Nekem nagyon sokat segített, igaz az én kisfiam még csak két hetes és nem szopik, de az anyatejet fejem neki naponta 5X, mert többet nem bír a cicim és a tejem is csak ennyire elég. Próbáld ki, eddig még mindenkinek segített.

Szia

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Nem tüntem el, csak ma tartottuk (utólagosan) Dancsi névnapját és arra készültünk.

Nálunk azóta a nagy változás, hogy Dodó végre minden nap kakil.Kép Majd a topicomba mindjárt leírom a részleteket ha esetleg másnak is ilyen gondja van, tanulhat belőle.

Dodus!
Most már még jobban kíváncsi vagyok rád...Kép
Szorítok, hogy lássátok az "Avast".Kép

Zsuzsa!
Jó volt olvasni rólatok. Nagyon szép kisfiad van.Kép Tejcsivel kapcsolatban sajnos semmi újat nem tudok mondani. Talán annyit, hogy amíg tudod fejjed. Én Daniellának 6 és fél hónapig fejtem. Nem sok, de mégis több mint a semmi. Most egy hülye kérdés, de esetleg cumisüveget nem próbáltatok? Csak mert annál talán megtanulná hová kell tenni a nyelvét. Valami jó kislukúra gondoltam, amit szívni is kellene neki.

Gyöngyöske!
Remélem jól érzitek magatokat. Tessék majd mesélni.Kép

Panka!
Jó nyaralást...Kép

Melinda!
Nektek is jó nyaralást...Kép

Ditta!
Ezek a darázscsípések nem semmik.Kép

Theo!
Nálam is volt ilyen időszak, hogy azt hittem megy el a tej, de csak átmeneti volt. Tedd többször mellre! Nekünk bejött.
Ja és nekem még azt is mondták, hogy hiába iszok mindenféle lötyit, attól lesz igazán tejcsi, ami igazán jól esik nekem is.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Ditta!
Darázscsípés Kép Remélem jól vagytok!

Szia Zsuzsa!
Örülök, hogy javult a helyzet, és egy kicsit ráérsz ide is benézni.
Ha egy napig nincs széklete Beninek az nem baj, és a kamillával tényleg bánjatok csínján, mert
ugyan nem hashajtó, de erős székletlazító hatású. Inkább csipkebogyót adjatok a fiatalúrnak.

Theo!
Amit ne tegyél:
rendszertelen étkezés
túl sok fizikai megerőltetés (főleg szopi előtt 1 órával fontos egy kicsit pihenni)
idegesjedés, aggódás
Amit még megtehetsz:
a tejtermelés fokozódik, ha az igény nő (sajnos lefejni nem tudsz annyit, mint amit a baba tudna kiszívni),
ezért esetleg a párod besegíthet fejés után még pluszban ( má ha nem undorodik).
Többektől halottam, hogy ez segített nekik.

mse173

Sziasztok!
Örülök, hogy a 2 hetes Beni egyre csak kerekedik. Az én sógornőm Zsuzsával egy napra volt kiirva, és még mindig egyben van.
Mi jól vagyunk, kedden leszek12+6 napos. AKkor kell mennem a tarkóredővizsgálatra. Remélem minden ok lesz. Már nem felejtek el képet kérni sem.
Mindenkinek kellemes estét kivánok!

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a jótanácsokat és a NZsuzsa féle homeopátiás szert ki fogom próbálni.Remélem itt Pesten is lehet kapni mivel mi már 3 éve felköltöztünk ide Miskolcról.El vagyok keseredve!Pedig ettem rendesen nem idegeskedtem stb.szóval semmi olyan amit tudom hogy nem lehet.Mindent el fogok követni hogy visszaszerezzem a tejcsit rendesen.Eszterke amúgy nagyon kiegyensúlyozott baba és nem sír a kaja miatt csak hát ha lemérem néha elég kevés és a dokis mondja hogy lehetne több.De nincs több!!Üdv:mindenkinek
theo

Egy kép a kislányomról!Kép
theo

Sziasztok!
Megintcsak kirohantam 2 percre.
A helyzetem cseppet sem jobb, képzeljétek vagy 2 napja begyulladt a bal mellem, 39 fokos lázam lett, és persze a vérszegénység plusz alacsony vérnyomás miatt el is ájultam. Kép
Ha megint lázas leszek, a doki visszarendel a kórházba. Kép
Rebeka tündéri, van rengeteg kép, majd igyekszem, hgy megosszam Veletek!
Ti hova szoktátok /hogyan azokat a képeket felrakni?
Mennem kell!
Sziasztok, szorítsatok, hogy maradhassak itthon!

delice

Szia Ági!
Elég hamar begyulladt a melled. Azt hittem, hogy az csak akkor gyullad be, ha már nagyon sok a tejcsi. Minden esetre vigyázz magadra, és jobbulást!!!! Szorítunk!!!
A képeket itt a Babneten föltöltheted egy albumba, nagyon könnyű megcsinálni itt:
http://babanet.hu/album/main.php
Nagyon kiváncsian várjuk Rebeka képeit. Hogy becézitek, Bekinek?

mse173

Muffin rajongók!

http://muffin.lap.hu/ Kép
lilien_csenge

Sziasztok!
Régen nem irtam mert nem vagyok tul jol meg a gép is vacakolt,de mostmár remélem minden oké.
Először is mindenkinek boldog névnapot szülinapot házassági évfordulót és persze külön gratula a babák érkezéséhez Kép
A nyaraloknak jo pihenést Kép
Mostmár jobban vagyok bár néha csak fekszem de még az is fáj.Nagyon nagyon fájt a hasam mult héten,szinte még a bőröm is Kép
Menni alig tudtam és már még arra is gondoltam hogy vakbél igy elmentem a doktorbácsihoz,de ő azt mondta babának semmi baja a méhszáj zárva,igy hát szigoru fekvés és magnézium szedése.Azt mondta valszinű hogy most kezd el nőni a hasam (eddig még nem nagyon látszott semmi)és a hirtelen hasnövekedés visel meg ennyire.Hát igaza lett bár még fájdogál de már nem annyira mint a mult héten.
Olvastam hogy a tali jol sikerült,legközelebb én is szeretnék menni Kép
Dodus!
Terheléses cukor vizsg.megvolt már?
Kilátás megvan?Azt én elfelejtettem megkérdezni tőlük hogyha a tetőre teszik az adót ki a felelős érte tehát ha gond van vele pl megrongálják akkor mi a helyzet,egyébként mikor voltunk bent Tomi kicsit megnézte a szolgáltatásukat,tényleg 500 körüli a sebességük tehát azt adják amit hirdetnek
Bár szivem szerint hogy mi lesz velük
pusz mindenkinek Bea

bea
beatron

Sziasztok!

Emese! Köszi a címet, gyorsan intézkedtem, és felraktam 2 képet, de most nagyon sietek, majd ha tudom, folytatom.
Úgyhogy Rebeka megtekinthető! Kép
http://babanet.hu/album/main.php?album=3188&page=1&image=68405

delice

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?