Új privát üzeneted érkezett!

geri, én nem hallottam a Medicorról se jót, se rosszat, nem tudok segíteni :(

Juci, ágyban maradni! Ne rohangálj ilyen szar időben betegen sehova!!

boruska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:28-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Nálunk már beindult a készülődés holnapra. Szeretném végre én is meglepni szüleimet, mamáimat. Persze mindent csak lassan, nyugodtan, mert olykor vannak figyelmeztető jelek, hogy már lassítani kéne. Pl.: nyitom a szekrényajtót, és majdnem a hasamnak ütöttem... :? Vigyázzatok ti is a pocitokra, mert eddig akárkivel beszéltem erről, mind azt mesélte, hogy mikor várandós volt tutira beütötte, elesett vagy valami hasonló. Én már kb. fele olyan lassan mozgok, mint egyébként szoktam. :) Most, míg fő a krumpli, mert ma rakott krumpli lesz, leültem egy kicsit ide a géphez, de aztán teregetés, hajtogatás, fürdő takarítás. Szerencsére párom is tud segíteni, így nem marad minden rám.

Zsuzsa, köszi, hogy írtál a szemvizsgálattal kapcsolatban. És még képet is mellékeltél! Mivel egy sötét szobában nézte azzal a lámpicskuval, így fogalmam sincs, hogy ilyen volt-e, meg nagyon gyorsan történtek a dolgok. De: a leleten van egy utalás a fundusra, gondolom, ez a szemfenék; Fundus (indirect is): éles határú norm. színű papillák, szabályos eredés és lefutású erek, maculatáj durva elt. nélkül. Gondolom, ezek jót jelentenek. :)

No, még lehet, hogy bekukkantok a nap folyamán.
Ha nem, de egyébként is: szép hétvégét mindenkinek!

Kép
erusverus

Juci, mielőbbi jobbulást kívánok! Szerintem is a legjobb, ha ilyenkor fekszik az ember.

Kép
erusverus

agica: Most már csak azért nem értem, mert 20-én voltam és akkor kérdeztem a dokitól és ő is a harmadik szerdát mondta, meg egy régi honlapos infóban is az volt. Mindegy, mert a jövő héten nem megyek kedden a dokinénihez, ezért meg nem megyek be, hogy megnézzem. De utána kedden megyek és ha azon a szerdán van, akkor max. kedden délután kiderül. És ha egyik se, akkor meg megyünk decemberben.

geri: Sajnos nekem sincsenek még tapasztalataim a légzésfigyelőkkel, de én azt hiszem angelcaret fogok venni. Viszont láttam már olyan légzésfigyelőt, amit a baba ruhájának a derekára kell rácsíptetni, csak jó drága volt. Megpróbálom megkeresni a márkáját.

juci: Jobbulást és sok pihit.
vicky79
Budapest III. kerület

Harapasra erzekeny vagy edesre- hidegre? Mert ha hidegre- edesre, az mar el kellett volna muljon. De harapasra- sajat tapasztalatbol mondon hogy en jartam ugy, hogy 1 evig is erzekeny volt utanna, de azert, mert en csikorgattam a fogaim es meg van mindegyiken repedve a zomanc. De hogy tenyleg baj van-e veluk vagy a tomessel, azt csak a rontgen mondja meg, azt meg most nem javasolnek. De ha ez vigasztal, ha helyes a tomes es helyesen vannak benne a retegek, a fog termel egy vedo reteget a tomes es a fog koze, es igy lassan elmulik minden fajta erzekenyseg. Erre akkor van eselyed, ha ugy erzed, hogy azert csokkent az erzekenyseg valamennyire a tomes ota. Ha nem, akkor ez sajnos nem fog bekovetkezni.
geri79

geri: Megtaláltam és nem is olyan drága. Csak jókat írtak róla.

Itt találtam: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... f__oldal-2

http://luxurytrade.net/index.php?productID=478

És egy kis leírás róla: http://www.dealtech.hu/pix/termekleiras/RESPISENSE.htm
vicky79
Budapest III. kerület

Viki- koszi nagyon-nagyon szepen! Hu,,ez nagyon jol hangzik, erre azt hiszem ra fogok hajtani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geri79 2009.11.07 12:08-kor.
geri79

kattkat: Nem akarom a fogorvosunkat túlokoskodni, de a páromnak is ki kellett fúrni a tömött fogát, mert a fogorvos elmondása szerint túltömte. Neki egész jó volt egy ideig, aztán ráharapott valamire és állítólag feszültség keletkezett benne. Talán veled is ez történt, de nem tudom, hogy ezt meg lehet-e állapítani röntgen vagy újra fúrás nélkül.
vicky79
Budapest III. kerület

Ha a "tultomtes" alatt azt erti, hogy magas, azt eszre kellett volna venni- erezni mar abban a pillanatban, amikor kesz lett- de az valoban idolegesen csokkentene az erzekenyseget, ha kivenne harapasbol (csiszolna a magasssagabol a tomesnek) addig, amig jobban utana lehet jarni annak, hogy mi a baja. Ha tul vekony marad egy fal, es "feszultseg keletkezik egy fogban", akkor az az oldal letorik. Ha egy ideig jo es aztan kezd el fajni az szereny velemenyem szerint azt jelenti, hogy maradt szuvasodas a tomes alatt, ami idokozben nott, es ezert lett csak egy ido utan erzekeny a fog, es azert kellett kicserelni a tomest.
geri79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:29-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

geri: Nem tudom, nem mondta a párom hogy magasabb lett volna. Én azt hittem, hogy arra gondol, hogy a legalsó rétegebe túl sok tömőanyagot rakott, de akkor ezek szerint lehet hogy csak minket hülyített vele. Egy-két hónapig tartott a másik tömése, most fehér van benne. Lehet hogy azért volt, mert valamilyen fehérített amalgámot tett bele? Én azelőtt nem is hallottam ilyenről, csak most, amikor a páromnak ilyet tett bele, de ezek szerint nem vált nagyon be. Nekem fehér lesz beletéve hétfőn. Szerinted érzéstelenítő nélkül már ki lehet bírni az ideiglenes tömés cseréjét rendesre? Mennyi ideig tarthat? Bocsi a sok kérdésért.
vicky79
Budapest III. kerület

Jaj Katkat pont ezt nem akartam. Csak én vagyok ilyen hülye, aki az elvei miatt akár szembe is megy a tömeggel. Ha úgy tartod jónak, hogy saját dokid van, akkor úgy a jó.

Katkat gátvédelem: Mi a köze a méh izmainak a gáthoz??? Ez két külön szerv, nem? Ha a méh szakad (amiről még nem halottam) akkor miért a gátat kell elvágni?

Geri segítenék, de gőzöm sincs ezekről, nekem a barátnőm ígérte oda az övét, így utána se néztem.

Én is állandóan beütöm magam. Igyekszem vigyázni, de olyan furi, hogy ekkora kitüremkedés van rajtam elölről. Nem bírom megszokni, hogy nem ott végződöm, ahol eddig.

zarja

Az amalgam valoban szet tudja repeszteni a fogat, ha nem eleg strammak a falak, de ennek ellenere szerintem ma is az egyik legjobb tomoanyag, ha a luk megfelel bizonyos felteteleknek. A parode mar lehet tul nagy volt hozza. Ha el a fog, fogalmam sincs, miert tett bele ideiglenes tomest, es nem egybol veglegest, hacsak nem voltatok nagyon idohianyban. Tehat, ha el a fog, elofordulhat, hogy erzekeny, amikor kiveszi az ideiglenes tomest, foleg, ha az aljan meg kell egy kicsit takaritania. De akkor nyugodtan leallithatod es kerhetsz szurit, nem fog artani a babanak. Ha ki van szedve az ideg, es most a gyokertomesre teszi ra a vegleges tomest, akkor biztos nem fog fajni. Hogy mennyi ideig tart, az fugg a luk nagysagatol, attol, hogy elo-e a fog, hogy kell-e bele tenni valami kulon kemenyito anyagot-csap-, de min 30perc, max egy ora altalaban- legalabbis nalam.
geri79

geri: Ha jól emlékszem, akkor legutóbb nem gyökérkezelték. Most azért kellett tömni, mert kitört egy darab belőle. Azért van benne ideiglenes, mert fehér tömést szerettem volna és az ínyem bele volt nőve a kitört részbe. Emiatt és gondolom amiatt tett bele ideiglenest, hogy ne színezze be a tömést, ha vérzik az ínyem. De azt hiszem nincs gyökérkezelve és nem vagyok olyan bátor, hogy ne szurizzunk. Ha mondjuk már egyáltalán nem kellett volna takarítani, csak kifúrni az ideiglenes és beletenni a másikat, akkor lehet hogy nem kértem volna. De besari vagyok és szerintem fogok kérni. Lehet szerinted lidocain spray-vel is csináltatni? Vagy ne variáljak?
vicky79
Budapest III. kerület

A spray max placebo szintem segit, tudod, hogy fujtak erzestelenitot a szadba, de a furas ugyanugy faj- ha nem igy lenne, sose szurkalnank senkit. De ne parazz ezen, egy szuri ide vagy oda nem oszt nem szoroz, es a felelem altal termelt adrenalin sokkal tobb bajt okozhat, mint a szuri. Ugyhogy ulj be a szekbe, kerd az adagod, es aztan uld nyugodtan vegig a kezelest. Neked is jobb, a dokinak is- nekem is sokkal konnyebb, ha tudom, hogy azt csinalok, amit akarok es amit kell, es nem kell folyton kerdezgetnem, hogy "Erzekeny?". Ja, es igy biztos, hogy rovidebb is a kezeles, meg akkor is , ha varni kell az erzestelenito hatasara, de utanna viszont pik-pak tud haladni a dokineni.
geri79

Sziasztok lányok! Húúú milyen téma van itt... Én nagyon félek a fogdoktorbácsimtól úgyhogy elmegyek évente vizsgálatokra, de ha valamit csinálni is kell, na arra fel kell lélekben készülni... Én a szuritól nagyon félek úgyhogy én mindent csak lidocain spray-vel csináltatok.

Juci! Jobbulást, pihenj sokat.

Geri! Nem hallottam még olyan légzésfigyuról ami akkora matracon keresztül hatásos lenne, de ahogy látom megoldódik a probléma.

Én ma tevékenykedtem egy kicsit a konyhában. Aszpikos hidegtálat csináltam. Nyami. Imádom és alig várom, hogy megdermedjen a fűtőben és lehessen szeletelni.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

geri: Köszi, akkor inkább kérni fogom a szurit. Tényleg nem tart sokáig a beadása, bár én addig nem tudok megnyugodni, amíg ki nem szállok a székből. Picurim is teljesen be volt pörögve amíg fúrta a dokinéni a fogam. De megpróbáltam rá koncentrálni és megnyugodni, így egy kicsit könnyebb volt, mint máskor. Nem baj, a másik fogam szerintem szülés utánra marad. Szoptatás alatt lehet tömetni, ugye? Bocsi a sok dilis kérdésért, ha fárasztalak nyugodtan koptass le. :? :oops: :D
vicky79
Budapest III. kerület

A babat zavarja a furo hangja, az enyem is utalta. En inkabb most csinaltatnam meg, mert szules utan, ha szoptatsz, nagyon maceras, mert kell a szuri utan 4 orat varni, azt a tejet elhajitani, es majd csak a kovetkezot lehet odaadni, vagy legalabbis nalunk ezt javasoljak.
geri79

Lányok adjatok tanácsot!
Kinéztünk egy babakocsit (Espiro Vector), viszont egy gondom van vele, hogy a sport részben úgy lehet altatni a babát, hogy kagylószerűen hátradöntöm és nem úgy mint a babakocsik nagy többségében, hogy a háttámlát engedem hátra.

Hallottatok erről valamit, hogy ebben tudnak-e aludni a gyerekek?

Kényelmes lehet ez? Végülis nem vizszintesen alszik, hanem hasonlóan mint a babahordozóban. Egy pici babának biztos kényelmes, de egy 2 évesnek is az??
lara

geri: Akkor lehet hogy még bevállalom a másik tömést még decemberben, ha a baba is engedi. Nagyon köszönöm a válaszaidat és tényleg bocsi a zargatásért. Nagyon sokat segítettél.
vicky79
Budapest III. kerület

Nagyon szivesen, orulok hogy segithettem. De ne nagyon halasztgasd, mert a 3. trimesztert mar nem annyira ertekelik a fogorvosok- en speciel akkor mar nem kezdek el semmilyen kezelest, es tenyleg csak ideiglenes tomeseket teszek- de en nagyon beszari vagyok.
geri79

Hello!

Sietek, mert vacsit gyártok épp... DE!

Lara! A nagyon drága kocsik, pl bugaboo is ilyenek. Olyan hülyék nem lehetnek. Illetve engem baromira idegesít, hogy nem tudok benyúlni a kosárba, ha hátra van hajtva a támla. Szóval sztem még praktikusabb is! :D

Megyek, csinálom a töki pompost!
Vendég

Nori- Te nem akarsz olyan oldalt inditani, mint amilyen a mas honapokban szulo kismamaknak is van, ahova felteszik a receptjeiket? Te mindig olyan finomakat fozol, es en, ha vegre nem leszek szobafogsagra itelve, olyan szivesen kiprobalnam oket. De nem vagyok a szamitogep ordoge, de ha itt lennenek helyben, egy helyen, en is megtalalnam oket. En nagyon- nagyon ertekelnem, es biztos nem lennek vele egyedul. De csak ha nem tul nagy keres... Tudom, hogy sok ilyen oldal van az interneten, de a Te recptjeid mar kiprobaltak, olyan ugyes nem vagyok, hogy ujakkal kiserletezzek...
geri79

Arra gondoltam, összeszedem egy word doksiban az összeset képekkel együtt. Már elkezdtem az elejétől nézni, hol voltak receptek, de nem volt akkor rá időm. De ha megteszitek azt a szívességet, hogy emailben átdobjátok nekem ha valamit alkottok, szívesen csinálok egy kismama szakácskönyvet saját használatra. A képek nagyon jót tesznek a sütési kedvnek. :lol:
Meg majd úgyis lesz nagy receptcsere ha enni kezdenek a lurkók! :D
Vendég

geri: A maradék két fogam, ami egymás mellett van, már csak felszíni dolog. A zománc van megpattanva mind a kettőn, bár a doki azt mondja, ogy az egyik már szerinte lyukas. Majd meglátom, sajnos most novemberben nem lesz a tömésekre pénzem a táppénz miatt. Én a gmailes recepteket fel szoktam töltögetni az fw-re, bár ott csak wordben van. Amilyen oldalakat ajánlgattak, azok azért szebbek, olyanra én is vevő lennék.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, akkor szerinted jó a kagylósan hátradönthető? Tud abban aludni a gyerek(egy nagyobb is).
lara

Geri! Az októberi Kismamában van egy jó összefoglaló a légzésfigyelőkről, s a júliusiban meg a bébiőrökről. Holnap beszkennelem, s elküldöm a gmailra, ha úgy jó neked. A Respisense mellett itt van egy Snuza Halo márkájú mobil légzésfigyelő is. Annak is érdemes lehet utánanézni. http://www.snuza.hu/
ktc

Hahó Katica! Hogy vagy? Jobb a helyzet?
pammut

Jó reggelt Csajok!

Nagyon el van veszve mindenki...

Az embőc tegnap megevett egy jégkrémet és most panaszkodik, hogy fáj a torka... Kis dilis. Én mondtam, hogy nem kellene télen, dehát nem hallgat rám soha. Főztem neki teát és visszafekszünk meséket nézni. :wink:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Jo reggelt Nektek!
Ugy latszik a ma reggelt is en inditom.
Katica- nagyon szepen koszonom, hogy utananeztel, pedig Neked igazan most mas dolgokon jar az eszed, igy meg inkabb jobban esik. Hogy sikerult a csajos estetek? Feltoltodtel?
Ugy latom, mindenkinek van jobb dolga hetvegere, mint a szamitogepet nyaggatni, csak az en porazom ilyen rovid, hogy barmit csinalok, elerheto- vagyis lathato tavolsagban van a monitor. De parom mar megigerte, ha 17.- en jokat mond a doki, utana elmegyunk vasarolni es kinait enni. Ugy varom mar a 17.-et, mint a Mikulast!
geri79

Sziasztok!
A heten nem igazan volt netunk, masfel napja tert vissza es aprankent visszaolvastalak benneteket.

Katica: sajnalom, hogy igy erzel, biztosan tul leszel rajta, de teny, hogy mi nem is nagyon tudjuk elkepzelni a helyzetedet. Nagyon nehez lehet alapban is neked, most pedig a terhesseg, a hormonok gondolom meg jobban kiboritjak a bilit. Teny, hogy meg egy egeszseges gyermek mellett is elfogy neha a turelem, ezt mar en is eszre vettem, igaz, hogy en meg csak kicsiben, hiszen Kristof meg tul sok kiborito dolgot nem csinal, amit csinal azt pedig nem lehet felroni neki, hiszen meg javaban baba. De nekem is volt olyan szitum a heten, hogy hirtelen felindulasbol pakoltam ot arebb, miutan a fel ejszakat azzal toltotte, hogy forgolodott, fejelt es rugdosott felalomban, mert keveselte a helyet. Ugyanis a kisagyat hazakuldtuk, most velunk alszik, ami ugy nez ki, hogy a nagy agy 20-20%-an fekszunk mi Ferivel, o pedig a 60%-at foglalja kozepen. Altalaban keresztben. De ez meg nem is gond, mar hozzaszoktam ahhoz, hogy lapra hajtogatom magam, parnat rakok a pocakom ele es ugy probalok aludni. De amikor orakon at meg ez a hely is keves volt neki, en pedig mar nem tudtam hova huzodni, mindezt ugy, hogy egesz nap talpon voltam a munka miatt es masnap is otkor kelnem kellett, hogy dolgozni menjek, akkor elpattant a cerna. Igazabol semmi sem tortent, csak megemeltem es Ferihez kozel raktam, viszont kozben merges voltam. Nah, masnap egesz nap lelkiismeret-furdalasom volt mar emiatt is.
De a java meg csak most jon... Szerintem minden anyanak vanak ilyen pillanatai, azoknak is, akik normal fejlodesu gyermeket nevelnek. A te helyzeted pedig sokkal kielezettebb, gyanitom, hogy sokan nem tudnank ezt ennyi turelemmel csinalni.

Sulygyarapodas: hat, en meglepodtem, hogy mar tobb kismamat is "leszidtak" az eddig felszedett kilok miatt. Nekem egyikotok hizasa sem tunik groteszknek, foleg, hogy mas problema nincs. En eddig tok buszke voltam magamra, hogy nem hiztam sokat, de most indul csak be, mar ezt is eszrevettem. Gyanitom, hogy mire hazajutok es bejelentkezek a dokihoz, addigra mar nem lesz tul jo a merlegem, mar most felek, hogy en is le leszek b.szarintva.
Egyebkent het elejen jartam 5 kg-nal, ami nem a legkevesebb, de nekem a 25. hetig ez nagyon jo. Igazabol en arra szamitok, hogy 15 kg alatt maradok, tiz kilos hatarokrol nem is almodozom, attol nekem biztosan tobb lesz.

Eves: Reni, nekem nem tunik soknak, amit leirtal. En Kristoffal ettol sokkal tobbet ettem, mondjuk annak meg is volt mar az eredmenye a 25 kg-nyi plusz formajaban.
Most talan valamivel kevesebbet eszem, mint az altalad leirtak, de nem sokkal. Valojaban ossze sem tudnam irni, mert csak a foetkezesekrol van kep a fejemben, de mellette gyakran csipegetek.
A reggelim szendvics 2 szelet vekony toastkenyerbol, de ezt a munka miatt csak delben tudom megenni. Igy van, hogy ki kell osonnom es iszom egy pohar almalevet, vagy csipegetek melo kozben valamit, mert delig nem birom ki nulla evessel.
Ebedelni 4-5 kozott szoktam, amikor hazaerek, ez altalaban egy tanyernyi etel, vagy leves, plusz masodik, de ami biztos, hogy mindig lezarja valamilyen nasi. Vagy egy pici csokipuding, vagy egy felpohar kakaos tej, vagy egy szelet csoki, ha van, akkor egy szelet suti. De nemtom desszert nelkul tulelni az ebedet. :lol: :lol:
Vacsira csak almat eszem, meg ebed es vacsi kozott is szoktam almat enni, teat iszom cukorral, meg ha ehetnekem van, akkor nasizok meg egy pici valamit, vagy elragok egy darab sajtot, ilyesmit.
Viszont a heten nalam megkezdodott az a resz, amikor tobbet ennek. Nemtom miert, de rengeteget birnek enni, egyenlore meg normal keretek kozott birom ezt tartani.
A szerdai cukorterheles utan nem igazan ettem, mert Ferivel be akartunk menni delutan mekibe. Be is mentunk, bevagtam egy Big Tasty-t, ami ugye nem kicsi. Leontottem egy kis uditovel. Szep volt minden. A mekinel hagytuk a kocsit es setaltunk egyet. Egy oraval kesobb, amikor mentunk a kocsiert ugy ereztem, hogy meg egy big tasty siman belem ferne. Komolyan mondom, ha Feri nem nezett volna ram furcsan, amikor elmondtam neki, akkor bemegyek es eszem meg egyet.
Helyette a kocsiban talalhato kekszbol zabaltam. Szoval az eredmeny ugyanaz.
Eszre is vettem, hogy most kerekedik ki az arcom. Tok jo. :roll: :roll:

Pocak: a heten elmaradt a pocakfoto keszites, most mar varok 2 napot (akkor leszek szabad) es ugyis belepek a 26. hetbe. Majd oszinte velemenyeket szeretnek kerni arrol, hogy szerintetek valoban nagyon apro-e.
En nem vagyom nagy pocakra, Kristoffal sem volt nagy, hanem kenyelmesen hordhato. En inkabb szep feszeset, gombolyut, formasat szeretnek. Eddig olyan is. Szerintem nem is kicsi. Nem is nagyon szokott erdekelni masok velemenye. De most mar kicsit unom, hogy az afgan ferfi kollegam is azon van kiakadva, hogy nekem milyen kicsi a pocakom es kicsi lesz a gyerekem. Mar a fel munkahelynek nincs mas temaja, csak az, hogy en meg mindig nem nezek ki igazan terhesnek, foleg nem olyan terhesnek, aki most lesz hat honapos. Most mar tenyleg nem ertem. Ha nagyobb lenne, akkor gondolom azt hallgatnam hetente tobbszor, hogy biztosan ikreket varok. Ugye?

Legzesfigyelo: asszem mar irtam korabban, hogy nekunk Tommee Tippee legzesfigyelonk van. Nagyon hasonlo az angelcare-hoz, erzekelolapos, egyben bebior is. Itt ezt az egyet tudtuk megvenni, angelcare soha nem volt sehol raktaron, amikor keresgettem. Itt nem igazan hasznalnak legzesfigyelot.
Nemtom, hogy Magyarorszagon lehet-e kapni, de ha igen, akkor ajanlom mindenkinek, ugyanis nagyon jo kis szerkezet, tenyleg jo minosegu, nekunk tokeletesen mukodik. Soha nem riasztott tevesen, de amikor kellett akkor igen (ugyanis tesztelgettuk, hogy ha csak egy picit megemeljuk a babat, akkor jelez-e).

ES!!! Jelentem, hogy mar csak egy munkahetem van hatra. A maival egyutt osszesen hat nap!!!! :lol: :lol: :lol:
El sem hiszem. Annyira orulok neki. Raadasul ezt sem egyben kell lehuznom, hanem ugy, hogy holnapig dolgozom, majd ket nap szabad, azutan negy nap melo es finish. Nagyon varom mar.
Igaz, nemtom hogy jutok be majd dolgozni, ugyanis at kell utaznom vasarnaponkent busszal egy nyomornegyeden. Teljesen feketenegyed, meg nappal sem szivesen szallnek ott le a buszrol. Ilyenkor meg tok sotetben kell ott atszallnom, ugyanis vasarnap itt meg a metro is csak nyolckor ebred.
Mar megszoktam, igaz, hogy nem szivesen jarok vasarnaponkent dolgozni emiatt. A mult heten elindultam, de feluton Ferit hivtam, ebresztettem, hogy jojjon ertem es vigyen be, mert valamiert a rendorseg lezarta a busz utjat, a buszt a varos fele tereltek, nekem meg nem volt mas utam. Atsetalni ott nem setaltam volna, foleg, hogy kb egy oras utacska lett volna. Szoval draga edes almos ferjem felebredt nehany oranyi alvas utan es kishuzott a csavabol.
Most ugyanez a helyzet. Azert dekkolok mar ilyen koran a net elott, mert hatkor kellett volna indulnom, de gyorsan lecsekkoltam neten a jaratinfot es lattam, hogy ismet busztereles van, hajnali ot ota lezarta a rendorseg ugyanazt az utat. Szoval most Ferire varok behuzott farkincaval, hogy bevigyen...
Vendég

Geri Kitartás! Minél "rendesebben" heverészel, annál biztosabb, hogy jókat fog mondani a doki 10 nap múlva. Bár azt nem hiszem, hogy a nagy futkosást tanácsolná majd :? .

Ananácska Tudom ez a pocakméret dolog szörnyen idegesítő, de már csak 6 napig kell hallgatnod kollégáid "okos" véleményét :D . Időnként látni meghökkentően kicsi pocakos anyukákat, akikről kiderül, hogy már az utolsó hetekben járnak és szép nagy babákat szülnek. Aztán ott a másik véglet, a hatalmas pocakban apró baba. Nincs összefüggés. Én a nagypocakosok közé tartozom, hiába vagyok magas, de negem is idegesítenek a beszólások :evil: . Oda se neki :D . Majd ha már a karunkban lesz a kisfiúnk, nem fog érdekelni :D . Volt nekem barátnőm, aki mindössze 6 kg-t hízott és a házbeliek utóbb megkérdezték tőle, honnan vette ezt a babát. Merthogy tél volt és nagykabátban semmi sem látszott.

Reni Embered legközelebb egyen pudingot :D . Az is édes és hideg, de nem annyira :D . Mi a Hupikék Törpikéket szoktuk megnézni testületileg :lol: . Olyan helyesek.
pammut

Sziasztok!

Gondoltam gyorsan benézek mielőtt újból csinálom a dógomat + leülök tanulni :roll:
Sajna vészesen közelednek a vizsgáim...

Látom vasárnap és még reggel van :D

Csak gyors reagálás erre az oldalra, a többit majd igyekszem bepotolni.

Vicky, jobbulást :D !!!
Reni, a párodnak is !

Ananácska, a kollégáknak ált. semmi se jó :roll: ha kicsi az a baj, ha nagy akkor meg az...

Gátvédelemhez nem tudok hozzá szólni. Mikor szültem, erről engem nem kérdeztek meg.

Lara, én néztem ilyen tip. babakocsit, de nekem nem nyerte el a tetszésemet. Szerintem nem praktikus már pici babánál sem, de nagynál főleg. Az a póz.... :roll: De ez csak az ÉN véleményem.

Szülésznő/ orvos: orvosom mindig volt és én igénylem. Így érzem magamat biztonságban. Szülésznőm eddig nem volt. Első szülésnél szuper szülésznőt fogtam ki, 2.-nál akár ott fordulhattam volna fel, őt nem érdekelte, épp telefonált :twisted: Még jó, hogy belépett a doki és észrevette a rossz szíhangot, így irány-surány műtő. Ezért most fogadok azt is.

Na, megyek megerőszakolom magamat tanulásügyileg

Mindenkinek további szép napot!

Kép
csipike09

Pammut- en mar azzal is megelegednek, ha nem kellene egesz nap agykozeli elmenyben reszesulnom, es kapnek hetente egy 2 oras szabadlevegos kimenot.
Bea- meg en is meg mindig ugy nezek ki, mintha hiztam volna pocakra, es nem ugy, mintha lassan het honapos terhes lennek, mert nekem nem kifele all, hanem mindenfele szepen elterebejesedik a fiatalember, de minden uh-n nagyobbnak mertek a koranal, ugyhogy ne figyelj arra ki mit mond, a babocad biztos szepen fejlodik.
Reni- en megertem az embered, van egy isteni fagyizo Varadon, es persze, amiota be vagyok zarva, en is ilyenekrol almodozom: a fagyizo, a kinai etterem, es van egy gyorskajalda is, ahol nagyon fini a souvlaki... Pedig anyukam lesi minden kivansagom, egyfolytaban azt kerdezi, mit ennek. De amit megkaphat az ember, az nem is olyan erdekes. De ma finom makos gubat csinal, ugyhogy a mai napot csak tulelem valahogy... :lol: :lol: :lol:
geri79

Csipike- jo tanulast Neked. Legalabb anniban jo ez a mogorva ido, hogy az embert nem csabitja el, igy talan konnyebb.
geri79

Sziasztok!!!

Uram két napja tölt belekbe sertés-szerkezeteket és nem is látom... :?
Nekem marad a kacsasütés itthon!

Lara: én nem értem, miért vagy szkeptikus a döntött ülés miatt. Nekem sokban inkább pozitív: bevásárló kocsi hozzáférhetősége, meg a gyerek lába nem lóg úgy. Nekem kifejezetten nem szimpi, hogy derékszögben van kifektetve csóri gyerek. Lába olyan, mintha ülne, a teste meg fekszik. Hát nagyon kényelmes lehet. Engem ez nem akadályozna a megvételben! De ez az én véleményem!

TALI: mit szólnátok egy december 4. péntek cukitalihoz? Akár nekem délelőtt is jó. Olyan helyes mikulásos muffinokat kapni náluk... :lol:
Vendég

AArrrrrrrghhhh :x minden elszállt amit írtam (utálok laptopot használni!!!!)

Minden elismerésem a kényszerpihenőn lévőké! Csütörtökön nem voltam dolgozni a védőnő miatt. A fél napot a városban töltöttem, de még így is majd megőrültem estig az unalomtól. Pedig nem is kellett ágyban lennem, pakolgattam, mostam, vasaltam. Nem tudom mit fogok csinálni itthon, ha decembertől nem dolgozok... Be kell szereznem néhány jó kis könyvet!

Juci: remélem hamarosan jobban leszel!

Lara: nekem tetszik a babakocsi ülés-döntése, viszont az első kerekei nagyon picik (legalábbis képen) Ha nem kell rossz utakon közlekedned, biztos jó kis könnyű kocsi lesz!
zuzmooo

Hahó

Na tegnap engem is pihizésre ítéltek.
Péntek éjjel 1-től nem aludtam semmit, folyton görcsölt a hasam :roll: :roll: ellégé meg voltam ijedve, mert még csak 24. hetet töltöttem be. hol majdnem megfagytam, hol kivert a víz. tegnap bmentünk a kórházba, az ügyeletes doki megnézett, szerencsére minden oké. uh is volt. egy kis fertőzést mondott, kaptam rá tablettát. és a magnerotot felemelte napi 6-ra. ott is végig kőkeméyn volt a hasam.
szerencsére nem kellett bent maradni, itthon pihiztem. de azt mondta ha nem múlnak el a görcsök, befektet infúlzióra.
most már sokkal jobb, éjjel végig aludtam.

egyébként tényleg nehezemre esik a pihizés nekem is, annyi mindnet kéne csinálni a 3 pasi mellett. szerncsére legnagyobb pasi segít, tegnap bevásárolt főzött húsleves sült csirkével, és még el is mosogatott.
én meg társasoztam a fiúkkal az ágyban, meg tanultam a gyerkőccel.

Csipike
kitartás:) mit tanulsz?

Juci
Jobbulást:)

szülésznő: nekem nem volt egyik fiúnál sem választott, dokker azt mondta, hogy ő mindenkivel szeret együtt dolgozni. én pedig olyankor jobban szeretem ha békén hagynak :lol: :lol: de mind2 tök rendi volt, kaptam homeos bogyeszokat szülés alatt is, meg után a gyerekágyra, meg cseresznyemagos melegített zacsit a vajúdáshoz. gyerekágyon is megnéztek:)
gátvédelmmem nem volt, vágtak mind2-szer. hát az első 1-2 nap valóban c@r utána, nem voltam olyan fürge, mint a gátvédelmes csajszi a szobában, de hamar rendbejöttem az ülséhez voltak középen lyukas szivacspárnák:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jelentem, megjavultam :D Köszi a biztatásokat, sokat javítottak a kedélyállapotomon. Tegnap még jól bedagadt az egyik nyirokcsomóm, meg volt némi torokfájás+tündéri afták a számban (ez nálam mindig a legyengült immunrendszer jele), aztán ma reggelre se szó, se beszéd elmúlt minden tünet.

Azért a költözéses-pakokolós részt ma még kihagyom, szegény apa egyedül küzd, de hősiesen viseli. Este egy mozit bevállalunk, abból baj nem lehet. A Megtört ölelésekkel próbálkozunk, kiváncsi vagyok rá már rég, csak nem jutottunk el.

Nóri, a mamaszakácskönyv ötlete isteni! A dec. 4-i tali nekem sajnos nem jó, 3-án Bécsbe megyünk. Ha lehet lobbizni, akkor nem lehetne egy héttel előbb/később? :wink: Tök szívesen taliznék megint, a múltkori is olyan jól sikerült.

Kattkat: nekem egyszer közel 10 hónapig volt érzékeny egy tömés, amit egy korábbi amalgám helyett kaptam. Meg is röntgenezték, semmit nem találtak, mondták, legyek türelmes. Az voltam. 10 hónapig se kemény gyümi, se kenyérhéj, se ropogós cucc a bal oldalon :roll:

Lányok, megtaláltam a székrekedés ellenszerét. Nyers céka! Igazi nagytakarítást csinál odabent. Én lének préseltem ki, az pár óra után hoz eredményt, de szerintem, ha elrágcsáljátok az is jó, sőt, akkor még rosttartalma is van. Az íze így sokkal kevésbé intenzív, mint főzve, úgyhogy aki nem annyira szereti, talán még az is elviseli.

Kép
juci-77

Szülésznő: az ÁEK-ben csak egy ügyeletes szülésznő volt és egy doki éjjelre pl. Nappal nem tudom, mert akkor sokan alapból bent voltak. De ha az én szülésznőm ügyeletben lett volna amikor szülök, nem tudott volna végig bent lenni nálam. Sőt. Biztos van olyan, hogy csúcsidőben behívnak mást is, de akkor az én dokim volt az ügyeletes reggel 6-ig. A szülésznőm este 6-ig. Én este 6-ra bementem, hogy megnézzen mielőtt hazamegy. Akkor már a váltótársa is dolgozott, annál szült a másik kismama aki akkor bent volt. Meg a fogadott dokinál. 22.30-kor született meg Luca.

De pl a fogadott szülésznő az NST-nél is jó volt, mert nem kellett várnom soha. Általában este mentem az ügyeleti idejében és akkor csak én voltam ott....
Vendég

Sziasztok!!!
Én is vagyok!!! Én valószínüleg elaludtam a nyakam, mert annyira fáj, meg nem tudom fordítani a fejem, hogy elmondani sem tudom! Naggyon élvezem!!! :cry:
Most várom haza a páromat, hogy megmasszírozza ismét, mert ma már egyszer megtette, ami nagyon fájt, de utánna kicsit jobb volt!
Én most azon gondolkodtam, hogy csak szülésznőt fogadok, dokit meg nem, de majd meglátom még.. még konzultálnom kell a szülésznővel is!Mert páran nem vállalnak csak dokival együtt./micsoda hülyeség!!!/
Nekem is keményedett most a pocim vagy 2napig, de nem fájósan, inkább csak feszülősen..de azt írták a neten, hogy csak a fronttól volt, és tegnap óta már nincs is..
Na most eszek még egy kicsit, aztán majd még jövök!

Kép
Kép
ronci

Helló Csajszik!

Élünk még! Csak lusta vagyok, mint a dög! :lol:
Majd visszaolvasok!

Pénteken voltunk dokinál. Nem volt most UH, csak tapogatás (kívül-belül). „A méhszáj zárt, kemény, mint a beton. Egyszóval minden rendben.” Szerdán megyek cukros löttyöt inni - szerintem én leszek túl ezen a legkésőbb.

Nóri!

Azonnal ide a pompos receptjét! Imádom, de sosem csináltam még! :D (Tökön ettünk a búcsúban.)

A tali nekem OK. Decemberben már amúgy sem dolgozom! Lehet tőlem bármikor! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na a hétvége történései:
pénteken megint szakvizsga felkészítőn voltam, de ismét unalmas volt, így délben elmentem ebédszünetre és vazze 4-ig tartott az ebédem. Utánna nem volt értelme visszamenni. Jött Veszprémből a barátnőm vele csacsogtam meg másnap mentünk szülinapot ünnepelni. 5-től éjfélig. Ágica tisztára odavolt, hogy a Bulcsi belerúgott a kezébe. A szülinapi buli jó volt, de 9-10 körül rámesett az álmosság, és állatira fájt a hátam a padon ücsörgéstől mentem volna haza. Érdekes, mert kedvesem annyira jól érezte magát, hogy nem kívánt hazamenni, én meg nem találtam a helyem. Valószínűleg feltűnt másoknak, hogy sokat ficergem, mert felajánlották, hogy feküdjek le egy kicsit. Uuuuh, de jól esett. Végig a gerincem nyúlt, húzódott.

Álmodtam: az első szülős álmom, benne rejtve a leánygyermek iránti vágy:
azt álmodtam, hogy szó szerint kicsusszant belőlem a leánykám, mintha pisiltem volna, utánna meg ahogy azt írták normál körülmények között megszültem a fiamat. Mert hogy a dokik se vették észre, hogy két gyermeket hordok a szívem alatt. Így ikreim születtek. És a lányom egész életében utált, azért mert őt nem szerettem eléggé, a fiam meg istenítette a lányom és mindenben utánozta. Én meg harcoltam a gyermekeim elfogadásáért, szeretetéért. Nem értem magam :?

Bea: ne haragudj de a dagadt vizi balerina annyira megmaradt bennem, hogy jógaórán relaxáció közben eszembe jutott és a néma csöndben nyálfröcsögve röhögtem fel. És nem egyszer. :lol: Ciki volt. :shock:

zarja

Judy Pihenj csak, bár a két kislegény mellett nem lesz egyszerű. Próbáld bevonni őket is, én is meglepődtem, hogy mennyi mindent meg tudnak csinálni egy kis "távvvezérléssel".

Nóri Milyen aranyos! Borbála napra szervezed a talit. Legalább gondolhattok a távollévő Borikra. Bár én nem kívánok semmi édeset. Tegnap pompás gyümölcsleveset főztem, még ma is rosszul vagyok tőle, már csak a családtagok ették. Több maradt nekik :D .

Katica Igazán írhatnál! Csak egy picit. Hogy jobban vagy!

Kakti Én is csak holnap megyek cukorra. Semmiről nem késünk le.

Zarja Jó fej vagy :D . Relaxálás közben talán nem vihogós gondolatokat kéne keresni, nem :lol: . Lesz még Neked szerető kislányod is, ha meg nem akkor egy zsompor anyu-fan kisfiad :D .
pammut

Sziasztok!

Jó ocsmány egy nap van ma, ha tehetem, ki sem mozdulok itthonról, de nem jött össze, mentünk edzeni délelőtt, utána meg anyuékhoz ebédre, persze jól esett mind a kettő, csak azért eléggé elfáradtam.

A jövő hetem munkaszempontból konkrét rémálom lesz, nagyon szorongok rajta, hogy éljük túl, de hát csak lesz valahogy...
Mindenesetre most próbálok egy kicsit előre dolgozni.

Most kezdem érezni, hogy most már tuti nem kéne erőltetni a januárban dolgozást, amire titkon aspiráltam, mert ez az előttem álló 6 hét is iszonyú soknak tűnik :(

Megvettük tegnap a matracot is az ágyba, úgyhogy sztem már max apróságok maradtak, ami még kell a babának.

Na, az index címoldala sem vidított fel, olvastátok?
Engem persze a saját orvosom beszélt le az oltásról ...
http://index.hu/bulvar/2009/11/08/szegeden_apoljak_a_h1n1_virussal_fertozott_kismamat/

boruska

Pammut, köszi, szívesen írom, hogy valóban jobban vagyok! Jól telt a péntek este, fél 7-kor mentünk el a barátnőmmel a közeli Mekibe, éjjel fél 1-re sikerült is hazatalálnom. Hogy mit tud ennyit dumálni két nő? 8) De már akkor éjjel megpuszilgattam Borit, éjjeli peluscserekor csendes és finom voltam vele. Azért elmegyek a pszichológushoz jövő héten, de már nem látom olyan borúsan a dolgot. Persze, még nem az igazi, de valószínűleg ebbe most a várandósság és az édesanyámmal való amúgy rossz kapcsolatom is belejátszik. Ja, anyum másfél hete összeesett otthon, arra ébredt fel, hogy apu bevitte az ágyba, de persze orvost minek hívni, hiszen tök természetes dolog hosszú percekre elájulni! GRRR!! :evil:

Nóri,
nekem jó a tali! Délelőtt is jó, de a délutánt is megoldom, férjecskémnek úgyis vannak még szabadnapjai... :twisted:

Geri, már megint akkor jutottam géphez, amikor csendben kell lennem (Bori fekszik, de valószínűleg nem alszik), s a szkennernek van egy hülye hangja... így még a türelmedet kérem...

Jó pihenést mára azoknak is, akik nem kényszerből teszik ezt!
ktc

Kakti! Én is szerdán megyek cukortehelésesere úgyhogy együttérzek majd veled és gondolok rád miközben iszom a lötyit :lol:

Ktc. Örülök, hogy jobban vagy. Csak így tovább. Anyukád... :cry:

Judy azért még pihenj, nehogy visszatérjen a rosszullét.

Nóri! Én is akarok menni talira... Miért vagytok olyan messze :shock:

Valami engem is kerülget, mert nem vagyok valami jól... :cry: Megmértem a lázam és 36.8, remélem nem megy feljebb :?

További szép napot mindenkinek.

bellerreni
Eger

Feladtam. Olyan unalmas a tkv, hogy ebben az időben egyszerúen elalszom feletet. :?

Judy, pihenj sokat! Egyébként munkaszervezést és büntetőeljárás jogot tanulok /tanulnék...

Katica, de jó, hogy jobban vagy. A baráti beszélgetés sokx felér egy jó pszichológussal.

Nóri, nekem is jó a dec 4. akár de.is.

Nekem majd leszakad a vállam. A minap olyan ügyetlen voltam és a csomitartó tetejét rácsaptam a vállamra. Bazira fájt, de legyintettem. Na most, ha rosszul mozdulok csillagokat látok :roll:

Megyek vacsiztatni. Gombás husis rizottot csináltam. Isteni az illata (tettem bele egy kis száraz fehér bort) :wink:

Kép
csipike09

Hetvegeken mindig milyen pangas van. Remelem holnap munka kozben mar lelkesebbek lesztek es tobbet irogattok, hogy legyen szegeny agyban fekvoknek is mit olvasnia. Nem is vagyok onzo... :roll: De ma megrendeltem az interneten a konyvet, amit el szeretnek olvasni, na meg egyuttal a karacsonyi ajandekokat is, akiknek konyvet szanok. Tegnap kaptam egy uvegfesto keszletet unalomuzonek, ugyhogy mindenki fog kapni egy szemelyre szolo bogret is. Most muszaj elore gondolkozni, mert van egy olyan erzesem, hogy Karacsony korul mar eleg szukos lesz a koltsegvetes.
geri79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?