Sziasztok!
A heten nem igazan volt netunk, masfel napja tert vissza es aprankent visszaolvastalak benneteket.
Katica: sajnalom, hogy igy erzel, biztosan tul leszel rajta, de teny, hogy mi nem is nagyon tudjuk elkepzelni a helyzetedet. Nagyon nehez lehet alapban is neked, most pedig a terhesseg, a hormonok gondolom meg jobban kiboritjak a bilit. Teny, hogy meg egy egeszseges gyermek mellett is elfogy neha a turelem, ezt mar en is eszre vettem, igaz, hogy en meg csak kicsiben, hiszen Kristof meg tul sok kiborito dolgot nem csinal, amit csinal azt pedig nem lehet felroni neki, hiszen meg javaban baba. De nekem is volt olyan szitum a heten, hogy hirtelen felindulasbol pakoltam ot arebb, miutan a fel ejszakat azzal toltotte, hogy forgolodott, fejelt es rugdosott felalomban, mert keveselte a helyet. Ugyanis a kisagyat hazakuldtuk, most velunk alszik, ami ugy nez ki, hogy a nagy agy 20-20%-an fekszunk mi Ferivel, o pedig a 60%-at foglalja kozepen. Altalaban keresztben. De ez meg nem is gond, mar hozzaszoktam ahhoz, hogy lapra hajtogatom magam, parnat rakok a pocakom ele es ugy probalok aludni. De amikor orakon at meg ez a hely is keves volt neki, en pedig mar nem tudtam hova huzodni, mindezt ugy, hogy egesz nap talpon voltam a munka miatt es masnap is otkor kelnem kellett, hogy dolgozni menjek, akkor elpattant a cerna. Igazabol semmi sem tortent, csak megemeltem es Ferihez kozel raktam, viszont kozben merges voltam. Nah, masnap egesz nap lelkiismeret-furdalasom volt mar emiatt is.
De a java meg csak most jon... Szerintem minden anyanak vanak ilyen pillanatai, azoknak is, akik normal fejlodesu gyermeket nevelnek. A te helyzeted pedig sokkal kielezettebb, gyanitom, hogy sokan nem tudnank ezt ennyi turelemmel csinalni.
Sulygyarapodas: hat, en meglepodtem, hogy mar tobb kismamat is "leszidtak" az eddig felszedett kilok miatt. Nekem egyikotok hizasa sem tunik groteszknek, foleg, hogy mas problema nincs. En eddig tok buszke voltam magamra, hogy nem hiztam sokat, de most indul csak be, mar ezt is eszrevettem. Gyanitom, hogy mire hazajutok es bejelentkezek a dokihoz, addigra mar nem lesz tul jo a merlegem, mar most felek, hogy en is le leszek b.szarintva.
Egyebkent het elejen jartam 5 kg-nal, ami nem a legkevesebb, de nekem a 25. hetig ez nagyon jo. Igazabol en arra szamitok, hogy 15 kg alatt maradok, tiz kilos hatarokrol nem is almodozom, attol nekem biztosan tobb lesz.
Eves: Reni, nekem nem tunik soknak, amit leirtal. En Kristoffal ettol sokkal tobbet ettem, mondjuk annak meg is volt mar az eredmenye a 25 kg-nyi plusz formajaban.
Most talan valamivel kevesebbet eszem, mint az altalad leirtak, de nem sokkal. Valojaban ossze sem tudnam irni, mert csak a foetkezesekrol van kep a fejemben, de mellette gyakran csipegetek.
A reggelim szendvics 2 szelet vekony toastkenyerbol, de ezt a munka miatt csak delben tudom megenni. Igy van, hogy ki kell osonnom es iszom egy pohar almalevet, vagy csipegetek melo kozben valamit, mert delig nem birom ki nulla evessel.
Ebedelni 4-5 kozott szoktam, amikor hazaerek, ez altalaban egy tanyernyi etel, vagy leves, plusz masodik, de ami biztos, hogy mindig lezarja valamilyen nasi. Vagy egy pici csokipuding, vagy egy felpohar kakaos tej, vagy egy szelet csoki, ha van, akkor egy szelet suti. De nemtom desszert nelkul tulelni az ebedet.
Vacsira csak almat eszem, meg ebed es vacsi kozott is szoktam almat enni, teat iszom cukorral, meg ha ehetnekem van, akkor nasizok meg egy pici valamit, vagy elragok egy darab sajtot, ilyesmit.
Viszont a heten nalam megkezdodott az a resz, amikor tobbet ennek. Nemtom miert, de rengeteget birnek enni, egyenlore meg normal keretek kozott birom ezt tartani.
A szerdai cukorterheles utan nem igazan ettem, mert Ferivel be akartunk menni delutan mekibe. Be is mentunk, bevagtam egy Big Tasty-t, ami ugye nem kicsi. Leontottem egy kis uditovel. Szep volt minden. A mekinel hagytuk a kocsit es setaltunk egyet. Egy oraval kesobb, amikor mentunk a kocsiert ugy ereztem, hogy meg egy big tasty siman belem ferne. Komolyan mondom, ha Feri nem nezett volna ram furcsan, amikor elmondtam neki, akkor bemegyek es eszem meg egyet.
Helyette a kocsiban talalhato kekszbol zabaltam. Szoval az eredmeny ugyanaz.
Eszre is vettem, hogy most kerekedik ki az arcom. Tok jo.
Pocak: a heten elmaradt a pocakfoto keszites, most mar varok 2 napot (akkor leszek szabad) es ugyis belepek a 26. hetbe. Majd oszinte velemenyeket szeretnek kerni arrol, hogy szerintetek valoban nagyon apro-e.
En nem vagyom nagy pocakra, Kristoffal sem volt nagy, hanem kenyelmesen hordhato. En inkabb szep feszeset, gombolyut, formasat szeretnek. Eddig olyan is. Szerintem nem is kicsi. Nem is nagyon szokott erdekelni masok velemenye. De most mar kicsit unom, hogy az afgan ferfi kollegam is azon van kiakadva, hogy nekem milyen kicsi a pocakom es kicsi lesz a gyerekem. Mar a fel munkahelynek nincs mas temaja, csak az, hogy en meg mindig nem nezek ki igazan terhesnek, foleg nem olyan terhesnek, aki most lesz hat honapos. Most mar tenyleg nem ertem. Ha nagyobb lenne, akkor gondolom azt hallgatnam hetente tobbszor, hogy biztosan ikreket varok. Ugye?
Legzesfigyelo: asszem mar irtam korabban, hogy nekunk Tommee Tippee legzesfigyelonk van. Nagyon hasonlo az angelcare-hoz, erzekelolapos, egyben bebior is. Itt ezt az egyet tudtuk megvenni, angelcare soha nem volt sehol raktaron, amikor keresgettem. Itt nem igazan hasznalnak legzesfigyelot.
Nemtom, hogy Magyarorszagon lehet-e kapni, de ha igen, akkor ajanlom mindenkinek, ugyanis nagyon jo kis szerkezet, tenyleg jo minosegu, nekunk tokeletesen mukodik. Soha nem riasztott tevesen, de amikor kellett akkor igen (ugyanis tesztelgettuk, hogy ha csak egy picit megemeljuk a babat, akkor jelez-e).
ES!!! Jelentem, hogy mar csak egy munkahetem van hatra. A maival egyutt osszesen hat nap!!!!
El sem hiszem. Annyira orulok neki. Raadasul ezt sem egyben kell lehuznom, hanem ugy, hogy holnapig dolgozom, majd ket nap szabad, azutan negy nap melo es finish. Nagyon varom mar.
Igaz, nemtom hogy jutok be majd dolgozni, ugyanis at kell utaznom vasarnaponkent busszal egy nyomornegyeden. Teljesen feketenegyed, meg nappal sem szivesen szallnek ott le a buszrol. Ilyenkor meg tok sotetben kell ott atszallnom, ugyanis vasarnap itt meg a metro is csak nyolckor ebred.
Mar megszoktam, igaz, hogy nem szivesen jarok vasarnaponkent dolgozni emiatt. A mult heten elindultam, de feluton Ferit hivtam, ebresztettem, hogy jojjon ertem es vigyen be, mert valamiert a rendorseg lezarta a busz utjat, a buszt a varos fele tereltek, nekem meg nem volt mas utam. Atsetalni ott nem setaltam volna, foleg, hogy kb egy oras utacska lett volna. Szoval draga edes almos ferjem felebredt nehany oranyi alvas utan es kishuzott a csavabol.
Most ugyanez a helyzet. Azert dekkolok mar ilyen koran a net elott, mert hatkor kellett volna indulnom, de gyorsan lecsekkoltam neten a jaratinfot es lattam, hogy ismet busztereles van, hajnali ot ota lezarta a rendorseg ugyanazt az utat. Szoval most Ferire varok behuzott farkincaval, hogy bevigyen...