Új privát üzeneted érkezett!

marymirella
Nekem is a dokim mondta, hogy szép nagy már a pocakom. No meg a férjem is mondja, hogy látszik már. Persze én nem látom, hogy nagyobb lenne, mint előtt, mert előtte is volt pocakom, csak most már lakik is benne valaki :) Habár teganp a kolléganőim is azt mondták, hogy picit lástzik, de ha lazább felső van rajtam, akkor nem. Még azt sem vették észre, hogy hítam 4 kg-t :)
Mit jelent az nálad, hogy az elején 6.5 kg lepergett. A 64ből fogytál még, vagy annyit szedtél fel az elején?

Kép
domi001
 
 


Sziasztok!
Én Gravidát szedek, nincs vele bajom. Az első terhesség alatt is végig szedtem, és Emmának tökéletes volt a súlya (3200g). Nagyon sok szakember megcáfolta már, hogy ezektől nőnek nagyra a babák! Szerintem nyugodtan lehet szedni.
Valakinek ajánlotta esetleg az orvosa vagy védőnő, hogy a "babavitamin" mellett szedjen még plusz más vitamint? Pl. C vitamin, Béres csepp?
Jó lenne valamivel még tuningolni a szervezetet főleg ebben az időszakban, csak nem tudom szabad-e. A gyümölcsökkel szerintem nem jut be túl sok (főleg nálam, akinek azt is számolni kell a szénhidrát miatt).

Én csak jövő héten megyek orvoshoz, még a 18-20 hetes genetikai uhu-ra sincs időpontom :roll: .

Kírus: gondolok rád, drukkolok hétfőre!

Pocaknövés miatt ne aggódjatok, mire kell szép nagyra megnő
:wink:
Igaz Emma májusban született, de nekem még karácsonykor sem látszott szinte semmi. Pedig már jó előre megvettem egy csini kismamafelsőt, direkt az ünnepekre, de "elvesztem" benne. :D

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Helló Lányok!

Ezen héten kicsit eltüntem, kicsit mozgalmas napjaim vannak, alig jutok gép elé.
Szóval készül a táblázatunk is, nem feljtettem el! :)

Hétvégén próbálok visszaolvasni, bár akkor is elég keveset leszünk itthon!

Én ma megyek az AFP eredményemért!

Szép hétvégét Mindenkinek!

ui.: péntek-szombat-vasárnap: Baba-mama expo az Arénában, akit érdekel!! :)

Kép

Kép
csnixi
 
 

 
 

domi, azt jelenti a lepergett, hogy 6,5 kg-ot fogytam a 64kg-ból pár hét alatt, és mikor már kezdtem tudni enni, az istennek se akart feljönni egy deka sem. mostanra 2,5 kg-ot szedtem vissza belőle egy hónap alatt. jelenleg tartom a 60 kg-omat, de a családban nálunk mindenki 25-32 kg-okat hízott terhesség alatt, tehát a még 10 kg és stop kicsit ijesztő, lévén nővérem aug. 12-én szült, és igaz ugyan hogy nagyon sovány volt (190 cm és 60 kg), de 32 kg-ot hízott.... Ebből 3,85 kg volt Mátékánk, szóval.... ráadásul a nővérem képes volt napi 3-4 kg gyümölcsöt megenni (pl.: barack), szóval nem is hízlalósakat evett. Én is csak annyit eszek amennyi jól esik, és mindennap eszek gyümölcsöt zöldséget, de nem tudom mi lesz, kicsit félek.

Kép
marymirella
 
 


Sziasztok!

Én is kb. 60 kg-ról indultam, most járok 63,5-nél. Szerencsére csak pocira meg cicre ment. :lol:

Ma elmegyek vásárolni kismama nacikat, mostmár muszáj. A Mammysticet ajánlották, állítólag jó minőségű ruhák vannak és nem horror áron.

A poci méretre azt mondta a védőnő, hogy addig kell örülni amíg ilyen pici, mert most még el sem tudom képzelni mennyi mindenben fog akadályozni hamarosan. :roll:
Amúgy meg aki sportosabb alkat, nem hanyagolta el az edzést, annak később fog látszani. De állítólag a 20. hétre mindenkinek szép pocija lesz már.

Kép
calendula
 
 


Sziasztok!

Olyan butaság lányok amit nálunk művelnek az orvosok a felszedett kilókkal!!
Ha nem cukorbeteg a kismami, nem magas a vérnyomása és nem ödémásodik tök mindegy mennyit szed fel.
Szülés után ugyan nehezebb leadni, de én úgy gondolom, hogy vannak olyanok akikre könnyen felszaladnak a kilók és vannak akik ehetnak amennyit akarnak semmi nem látszik.

Semmi értelme, hogy terhesség alatt sanyargassuk magunkat azzal, hogy nem eszünk olyan ételeket amiket megkívánunk, csupán a hízás miatt.
Én minden terhességem alatt felszedtem 12-15 kg.-ot. Volt olyan, hogy diétára fogott a doki, mert félidőben már a 7 kg-nál tartottam.
Az persze nem számított, hogy így is alig voltam 62kg.
Na, nem is tartottam meg a diétát.
Minden szülés után két-három hónapon belül szépen visszament a felesleg. Általában 54-55 kg szoktam lenni.

Szóval nagyon nem kell izgulni a felszedett kilók miatt, ha ez egészségileg nem okoz gondot.
Az orvos mindíg túlparázza.

A pocaknövekedés és nagyság megint alkati kérdés. No meg, hogy hányadik terhességről van szó.
A harmadiktól már igencsak korán megmutatkozik a poci és így tovább.

Nekem a harmadiknál félidőben akkora hasam volt, mintha legalább már a 7. hónapban lennék.
A baba súlya sem függ a hasmérettől, Gina lányom (ő a harmadik) 2790 g.-mal született és a hasam óriási volt.

Mindezt csak azért írom le, hogy ne ijedjen meg senki akinek kisebb vagy nagyobb mint az átlag.
Minden baba a saját ütemében nő és minden mama alkatilag igazodik a terhességhez. :wink:

Szóval lányok no para! :lol:

Arról szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy ki oltatja be magát? Tudom ez már lerágott csont, de nemrég a védőnőm és orvosom is mondta, hogy az oltás a babának is ad immunitást megszületés után 6 hónapig.
Tehát ha beoltatom magam, akkor a picúr is védett lesz csecsemőként is.
Most teljesen tanácstalan vagyok mi legyen. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

A pocakméret-témához: hát nekem meglepően nagy már a pocakom ahhoz képest, hogy első baba, de a kicsi akkor, amekkorának korához képest lennie kell...de nem bánom, hogy így nő...

Mary: engem anyukám paráztatott be az elején azzal, hogy ő mindhármunkkal 30 kg hízott...csakhogy róla szülés után 1-2 héttel totál el is tűnt...a dokija szerint vízben szedte fel, ez is előfordul. De az is hozzá tartozik, hogy ő nagyon kis vékonyka, most is kb. 50 kg, én meg - sajnos - nagyon más alkat vagyok, szóval nem nagyon szeretnék sokat hízni...most tartok +4kg-nál, úgyhogy félek, hol lesz a vége :(

Yusz: én is hallottam-olvastam ezt a baba-védettség dolgot, de akkor is szkeptikus vagyok. Azzal, hogy az 1 év alatti gyerekeket nem engedik oltani, engem inkább affelé terelnek, hogy ne adassam be magamnak, végülis ez a pindur még csak 20 hetes és nagyon kis gyenge...A háziorvosom (aki a keresztapám, szóval tényleg 1000%-ra megbízom benne) azt mondta, hogy ő egyelőre nem oltja a kismamákat, mert túl kevés az infó és egyelőre nincs olyan helyzet, hogy nagyon kapkodni kéne, szóval azt mondta, várjunk még vele, és meglátjuk, mert viszonylag rövid idő alatt sok új kiderülhet. A férjem beoltatja magát - a cégénél van lehetőség rá - hogy ő minél kisebb eséllyel hozza haza a betegséget.

Kép
tündércserje
 
 


A súlygyarapodással kapcsolatban éppen most olvastam a kismamablogon ezt:

"Ha előzőleg vékony alkatú voltál, akkor a 20 kilós vagy afeletti súlynövekedés sem jelent gondot.

Ha közepes testalkatú voltál, akkor a 10-15 kg közötti hízás tekinthető normálisnak (és itt nem arra kell gondolni, hogy esztétikai szempontból mi a normális, hanem, hogy a túlzott hízás megnehezítheti a szülést, terhességi cukorbetegséget okozhat, megterheli az izületeket, fájhat a derekad és a hátad, és túlterheli a szívet)

Ha eleve súlyfelesleggel indultál, akkor mindenképpen ügyelni kell a táplálkozásodra a terhesség alatt. Kerülni kell az édességeket, a nehéz, zsíros ételeket és inkább többször, kevesebbet enni. Nem az a cél, hogy koplalj a terhesség alatt, de érdemes a legfeljebb 12 kilogrammos súlygyarapodást nem túllépni. Ha jelentős súlyfelesleggel indítasz, akkor az 5 kilogramm alatti hízás is normálisnak tekinthető."


Oltással kapcsolatban én is elbizonytalanodtam, de azt hiszem a nem felé hajlok.
Sőt nálunk már Emma is megkaphatná, de vele kapcsolatban sem tudom, mi a jobb. Nemsokára viszem kötelező oltásra, majd megbeszélem a gyerekorvossal.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Én nem ajánlom az oltást egyáltalán. Ez csak egy indok a sok közül:

http://www.youtube.com/watch?v=hlgMvKGBa2k

Kép
marymirella
 
 


Sziasztok!

Nekem is első baba, de ahhoz képest szerintem jól látszik a pocakom, sőt büszke is vagyok rá, nagyon bírom a helyzetet. 170 cm magas vagyok és 54 kg ról indultam, és eddig plusz 2 kg al mutat többet a mérleg, mégis már mindneki mondja, hogy milyen édes a pocim:)
Próbálok egészségesen táplálkozni, a sok gyümölccsel nincs is gond, de azért nem marad ki sajnos a chips, vagy cola sem, mert egyszerűen szeretem és néha nagyon megkívánom:(

Nekem a doki a Maternat mondta hogy szedjem, látom közületek senki nem azt használja, próbáltam utána nézni melyik a jobb, de mindenki mást ajánl, más mellett szavaz. Nekem sincs gondom vele, nem émelygek vagy ilyesmi, bár minden nap nem veszem be.

Az oltással kapcsolatban, nálunk itt Erdélyben még nem akkora téma mint nálatok, mivel miis rtl t meg tv2 t nézünk látom, hogy ott napi téma, mindenki mást mond, összezavarják az embert és persze miis gondolkodunk rajta, de itt még oltást sem lehet kapni, beadják ha szerzel valahonnan... talan most kellett érkezzen pár ezer... nemtudom mi lesz...:roll:

De gondoljunk a jóra inkább, hogy milyen csodás állapotban vagyunk :D

További szép hétvégét mindenkinek:)

Kép
csilumilu
 
 


Sziasztok!

Tud-e valaki segíteni abban, hogy ha a 18. heti UH helyett elmegyek egy 4D-s vizsgálatra, az helyettesíti azt? Azért kérdezem, mert állítólag a kórházban iszonyú sokat kell várni, emiatt gondoltam, hogy helyette elmennék 4D-re. Tehát ott is vizsgálják ugyanazt, amit a 18. hetin kell? Előre is köszi, ha tudja valaki a választ! :)

Nálam is látszik már a poci :) Mivel amúgy lapos hasam volt, így észrevehető már a változás :) Muszáj volt vennem egy kismamanacit, mert iszonyúan szorítottak már a gatyáim, főleg munkahelyen egész nap ülve, még akkor is, ha kigomboltam, cipzároztam. Én a Brendonban vettem, de nagyon drágák, és most szeretnék valami olcsóbbat találni. Megnézem én is ezt a Mammysticet, amit írtatok. Egyébként engem már most is akadályoz néha a hasam :lol: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a cipőmet már egyre nehezebben veszem fel. Vicces :lol:

Én nem oltatom be magam. Annyira megoszlanak róla a vélemények, hogy én sem tudom mit gondoljak, ezért inkább nem. Amúgy sem szoktam soha influenzás lenni.

Csnixi, várjuk a táblázatot! :)

[url=http://picibaba.hu]Kép
krisztike83
 
 


Krisztike: nekem a magánrendelőjében csinálja a dokim a 18. hetit (ami nekem csak a 19. héten lesz sajna), van olyan minőségű az uh-ja, hogy nem kell bemennem a kórházba szerencsére.
Amúgy pont a héten szerettem volna bejelentkezni egy 4D-re, és ott azt mondták, hogy várjam meg előbb a 2. gen. uh eredményét.

Tegnap voltam a Mammysticban, vettem 2 nacit, annyira kényelemesek! A kettő nadrág összesen 17ezer volt.
A Kenguru Kidnél is elég jó ruhák vannak, és meg tudod nézni a neten hogy van-e éppen a méretedben az adott boltban.

Nem csinálsz vonalzót?

Kép
calendula
 
 


Ja már látom, az előbb nem adta be. :?

Kép
calendula
 
 


Folsav
Nem csak a baba gerincének a kialakulása miatt fontos a szedése, hanem anyuka vérszegénységének a megelőzésére is!!! Terhességi vérszegénység általában vas és folsavhiány miatt alakul ki!!!!

Hízás
Tényleg jó azt a 10-15kg hízást betartani! Ennél több hízásnál nagyobb a terhességi szövődmények (toxémia) kialakulásának veszélye!
Annyi kell csak, hogy az ember nem észnélkül, hanem odafigyelve táplálkozik!!!! (és ez nem egyenlő a sanyargatással!)

Oltás
Nem!!!!!

Krisztike
Én úgy tudom, hogy a 18. heti UH-t nem válthatod ki... azt csak meghatározott helyeken lehet hivatalosan elvégeztetni...
A dokim rendelőjében van 3-4D-s UH, az végzi a vizsgálatot, aki a klinikán is (szakember), de akkor is be kell menni a klinikára...
alicia
 
 


Krisztike
Vonalzót be tudod illeszteni a profilodba...
(Felül...sgédletek...lenyitod... lesz a lap közepén egy fehér téglalap...oda kell a bbcode sort bemásolni...)
alicia
 
 


Sziasztok,

"Dinnye méretek" ami a saját tapasztalatom: 3hónap alatt 7kg, és a 10héttől már elkezdtem vizesedni, semmijen ételt nem vetettem meg amit megkívántam, pl a pacsintát 22h.kor...2-3gyros ebédre, olyan farkas éhes voltam, és persze híztam is ám rendesen, de lexartam, mert nem leszek egész életemben terhes tehát most kihasználom hogy annyit eszek amennyit csak akarok. Szülni +23kg.val mentem, a pocak mérete a 8.hótól nőtt meg, amúgy végig azt hitték, hogy 4hós vagyok (pici volt a pocak, de a kg. annál több :lol: ). A szülés után 9kg lement a többi megmaradt, de ilyen olyan kezeléssel és személyi edző segítségével már majdnem elértem a "verseny súlyom" mikor bekopogtatott a gólya. Azaz én +5kg.val kezdtem a terhességet, és ehhez 3kg.t szedtem fel. Ennyi.

Oltás: a férjem családja beoltva, és a barátok is, csak mi nem Hannával, ami persze kizárt hogy belemennék, soha nem oltattam magam,eszünk sok gyümölcsöt, ennyit tudok tenni az elkerülése érdekében, meg megpróbok vele tömegbe menni.

Krisztike: A lényeg ne 4d.s BABAMOZI legyen, mert ez csak mozi, de a kérdésedre a válasz helyettesíti. (én ezért nem megyek állami.ba, mert sokat kell várni, és Hanna még a30p tolerálja, de utána szakad a cérna. Hannánál végig magánba jártam uh.ra).

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Sziasztok!

Én 14 évvel ezelött szültem a lányomat,vele 8 hónaposan volt ekkora a hasam mint most és kb 6 kg-ot szedtem fel...(hozzáteszem akkr én 17 éves voltam...)

Most 6 hetesen tudtam meg hogy babát várok,akkor 60 kg voltam én onnan számolom.
Jelenleg 64 kg vagyok és kedden töltöm a 19.hetet.Hozzáteszem hogy már 6 hetesen volt hasam most meg kb akkora mint egy 7-8 hónaposnak.És nem vagyok kövér sem,ez tuti alkati kérdés.Max 75 kg-nál szeretnék megállni,bár ez nem kívánság műsor ugye :D !

Én imádok jól és csinosan öltözködni de a pénzem elég szűkös (gondolom nem vagyok ezzel egyedűl) én már egy jó ideje turiból öltözködöm és mindig megjegyzik hogy milyen csinos vagyok...
Ezt csak azért írtam,hogy ott is lehet tök jó cuccokat kapni elérhető áron.Nekem onnan van kismamaszoknyám,nadrágom,kardigánom,csinos ruhám karácsonyra...stb...
Vettem a piacon egy vastag cicagatyát,rá egy tunika (tele van vele az összes turi)egy csízma és már tiszta csinos az egész...Szóval ezt csak kedvességből pénztárcakímélő tanácsnak szántam... :wink:

Kép
chrysta31
 
 


Kép

18+2
alicia
 
 


Sweetlife
Toxémia? Diabetes?
Semmi ilyemi nem volt?
alicia
 
 


Én szerdán voltam UHon és legközelebb csak karácsony előtt megyek a 20. hét környékén. Azt mondta a doki, hogy akkor kell legközelebb menni és akkor már a neme is kiderül majd :D Nekem 18 hetesen nem is kell menni. Igaziból most megnézte a hólyagot, magzatvíz, gerinc... Azt mondta az AFPvel egyszerre csinálja. Szóval nem értem ezt a genetikait megint :cry:
MA volt nálunk bababörze. Rnegeteg szebbnél szebb ruci volt, de mivel nem tudom kislány vagy kisfiú, így nem nagyon mertem vásárolni. Egy kis kabátkát és egy felsőt vettem 56-os méretben. Jövő héten is lesz, akkor is elmegyek azért, de iagziból majd a februári-márciusi lesz a jó, mert akkor már tudom majd, hogy kisfiúnak vagy kislánynak vásárolok és akkor már nagyobb rucikat is tudok majd venni :lol:

Kép
domi001
 
 


nekem sem lesz 18.héten uhu, csak 20 hetesen, és genetikával együtt. Nekünk is csak akkor derül ki, hogy kislány vagy fiúcska, ez pedig nov. 30-án lesz, már nagyon várom.

Alicia, nem semmi pocid van. gratula.

A christina modában vettem gatyákat magamnak, 8 hetesen, 13e volt a 2 naci, és nem annyira durván drága, mint a többi bolt. Az alapanyagokat Amerikából szerzik be, mivel a tulaj lánya ott él, és ő hozza.... itthon megvarrják és kész, és olcsóbb mint máshol, választék is van.

http://christinamoda.hu/kismama.php

III. kerületben, a bécsi úton a Margit korházzal majdnem szemben.

Kép
marymirella
 
 


Próbáltam képet felrakni nektek a pocimról,meg a babámról is de túl nagyok hozzá.
Nem tudom hogy kell lekicsinyíteni a képeket... :cry:
chrysta31
 
 


Sziasztok,

Alícia: szépen növöget a posaklak :lol:

Vizesedtem csak, hál Istennek ezen felül semmi de semmi nem volt.
A félreértés elkerülése végett, azért nem zabáltam mint egy malac, csak amit megkivántam azt előteremtettük. Most ezzel vagyok igazán bajban, úgy ennék kókuszt, de nem azt a szőrőset haenm a másik zöld kokit, ezért most nem repülünk el sehova :lol: . De kb 2év és újra irány Ázsia, és bepótolom a kihagyásokat, mert ez lesz a 2.év hogy sehova nem megyünk télen. (mi nyáron nem szoktunk külföldre menni, akkor a Balaton a fun, így mi télen utazunk).

Chrysta: photoshop?

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Én már 6 éve nem voltam se nyaralni, se telelni.... A párom elvitt újévkor 1,5 napra Hévízre, és húsvétkor 2,5 napra szintén Hévízre. Az elmúlt 6 évben ennyi volt a nyaralás... Szerencsés ember vagy, hogy már voltál Ázsiában, és van lehetőséged újra elmenni.

Kép
marymirella
 
 


Chrysta: bármilyen képnézegetőben megnyitod a fotót (alap általában az irfanView-piros kisördög az ikonja, ha nincs a gépeden, érdemes letölteni, ingyenes progi), szóval ha megnyitottad, akkor rámész az image-resize/resample menüpontra, és ott beállíthatod a felbontást, csak legyen kiipipálva az aránytartás (preserve aspect ratio). Utána ne felejtsd el elmenteni újra a képet, különben nem jegyzi meg az átméretezést.

Krisztike: nekem a 18. heti UH olyan rendelőben volt, ahol 4D-t is csinálnak, szóval a genetikai egyben 4D is volt...(Magzati Diagnosztikai Központ, 14000Ft ha DVD-t is kérsz...)

Az utazás nálunk sem nagyon sikerült a 6 év alatt...egyszer voltunk Horvátországban, egyébként mindig a Balcsi - ha már ott van a nyaraló - ,mert valahogy mindig közbejött valami, és csak terv maradt az utazás. Ilyen volt a nászutunk is...mire mentünk volna, már jócskán útban volt a baby, úgy meg nem akartam menni, mert az mégsem olyan...A férjem is ki volt ettől akadva, mert ő ezer helyen járt már a világban, a sport miatt rengeteget utazott, és most már nagyon hiányzik neki. Na majdcsak összejön...a nászutat pótolni szeretnénk valamikor.

Tegnap voltunk a baba-mama expón, de nem volt valami nagy szám, a babának nem vettünk semmit, magunknak viszont két társasjátékot is :lol: Milyen hülye szülők leszünk mi! 8)

Kép
tündércserje
 
 


Köszi a válaszokat, még nem tudom mit csináljak. Amúgy is szerettem volna 4D-re menni, ezért is gondoltam, hogy a 18. heti helyett elmegyek, és akkor legalább nem kell a kórházban sem sokat várnom.
Tündércserje, a Magzati Diagnosztikai Központban mennyi idővel előtte kell bejelentkezni, szóval kb mikorra tudnak időpontot adni?

Én végül a C&A-ban vettem meg a második kismama gatyót, le is volt árazva, úgyhogy feleannyiba került, mint az első Brendonos. Én is szoktam turiban vásárolni, de kismama gatyát még soha nem láttam(bár régebben nem is kerestem), ezért sem mentem el megnézni.

Kép[/url]
krisztike83
 
 


tündércserje
Nálunk a férjem azért is várja már nagyon, hogy gyereke legye, hogy játékokat vehessen, amit igaziból magának venne nem is a gyereknek. Azt mondta nem baj, ha kislány, távirányítós autót akkor is kap, majd legfeljebb ő játszik vele :)

Kép
domi001
 
 


Krisztike: változó, én eddig kétszer voltam, először egy héten belül volt a várakozási idő, másodszor meg másnapra kaptam is helyet, úgyhogy érdemes felhívni őket. Ráadásul nagyon alaposak, tényleg mindent jól átnéznek a babón.

Domi: :lol: :lol: :lol: hát ezt az én férjemről is el tudom képzelni :lol: :lol: :lol: Így meg hogy fiunk lesz, tuti jön az autó-dömping...

Kép
tündércserje
 
 


Na ha fiú lesz nálunk is, akkor bele sem merek gondolni mi lesz :D

Ma úgy érzem, hogy torkom elkezedtt fájdogálni, amire homegone9et vettem be kettőt, de nem nagyon érzem a hatását. Vettem oscillococcinumot is, de azt nem tudom, ha belázasodok, akkor azt milyen szerrel vagy mivel lehet levinni. Ha valaki belázasodik terhesség alatt, akkor azt mivel lehet levinni?

Kép
domi001
 
 


Sziasztok!

Na, a hét vége felé csak tudok végre írni! :)
Pénteken nekem is megjött az AFP eredményem: 1, 55. Aszem ez jónak számít. Hétfőn Genetikai UH-ra megyünk.

Utána meg fodrász - jajj már nagyon várom mert, július óta nem voltam, a baba miatt főleg, de most már merek menni, és csak melír lesz! :)

Mi is voltunk a Baba-mama expon, de sztem sem volt vmi nagy szám, és eléggé drágák is voltak a cuccok egyedül egy szopipárnát vettünk), így inkább utána kimentünk a Minimanóba, ahol le lehet vásárolni a belépőt!

Közben csinálom a táblázatot, ma fel is fogom tenni-bocsi a késésért!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Én is nagy gondban vagyok a fodrásszal. A hajam festve van és már augusztus óta nem volt festve, így nagyon lenőtt. Nem tudom lehet-e terhesség alatt vagy sem. Olvastam a neten, hogy sokan festették terhesség alatt is, de volt aki szerint nem lehet. Hát jól nézek ki akkor mondhatom :cry:

Kép
domi001
 
 


Lehet festeni, főleg ha már átléptük a 12. hetet, én a dokimtól kérdeztem ezt meg.

Mondjuk én csak melírt csináltatok, mert az kevésbé ér a fejbőrhöz, így nem tud annyira beszívódni.

Kép

Kép
csnixi
 
 


Nixi: és hogy vásárolod le? Mármint mivel kell igazolnod, hogy ott voltál? Én ma szeretnék menni, és jó lenne tudni.
Az 1,55 tök jó. Akkor ma döntesz, hogy maradsz-e a dokinál?

Domi: úgy tudom, 1-1 Algopirynt be lehet venni. Vigyázz magadra! Nekem is volt egy ilyen kicsit torokfájós pár napom, de szerencsére nem lett belőle több. Selyemsállal kösd be a torkod+sok folyadék, leginkább langyos citromos tea, és hátha elmúlik. Ja: és lehetőség szerint ne menj sok ember közé...

Hajfestésről nem tudok nyilatkozni, még sosem volt festve...

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok!
Túl vagyunk mi is egy mozgalmas hétvégén.
Én holnap megyek orvoshoz, biztos csinál uh-t, de az csak amolyan babamozizás lesz :D
Krisztike, én is hasonlóan terveztem a 18-20 hetes genetikai uh-t, mármint hogy elmegyek 4D-sre, de aztán bejött ugye az az ingyenes dolog, így visszamondtam az időpontomat. A Praxisba mentem volna, direkt rákérdeztem, és írnak részletes leletet, ami megfelel a genetikai vizsgálatnak (Győrffy Mátyás tuti jó szakember.) Ha Babaneten regisztrálsz adnak 1000 ft-s kedvezményt (12.000, azt sajna nem tudom, hogy ebből vonják le a kedvezményt vagy ez már a kedvezményes.)

Domi, Algopyrint tényleg vehetsz be, de kívánom, hogy ne legyen rá szükséged!

Hajfestés: én ugyan nem festetek, de a jó múltkor volt a Kismama magazinban, hogy lehet.

Kedvezményes kismamarucik: http://www.maternelle.hu/

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Chrysta: azt szeretném tőled kérdezni - ha nem túl személyes - hogy ugyanaz-e a lányod apukája, aki a kicsié? Illetve hogy szerinted hogy fogja kezelni a nagylányod a helyzetet? Csak mert a férjemnek van egy 14 éves lánya, és most ugyan elég lelkes - bár kamasznak megfelelően azért a hangulata ingadozik - de azért kicsit tartok tőle, hogy hogy fog ez alakulni. Szeretném, ha szoros kapcsolat alakulna ki közte és az öccse közt. Egy kicsit ugyan nehezíti a dolgot, hogy Kaposváron lakik, de azért mégis...

Kép
tündércserje
 
 


Az én párom gyerekei is Kaposváron laknak.... De ők már 20 illetve 21 évesek.

Kép
marymirella
 
 


Hajfestés
Én olyan 6 hetente szoktam befesteni... most is simán festettem... nem szívódik fel annyi festék bőrön keresztül, hogy káros legyen...
alicia
 
 


Sziasztok!

Nálunk mindíg nagyon mozgalmas a hétvége, ezért ritkán jutok gépközelbe.

Nyaralás: mi idén voltunk Balcsin, a kicsi is nagyon élvezte. Előtte nemigen, mert csecsemővel nem mertem nekivágni.

4D: ha nem kimondottan genetikai szempontból akarjátok a babát nézegetni, hanem cd-re rögzíteni, vagy fénykép, már van 7000 Ft körül is.
Mondjuk a Géndiagnosztikai közp. gépe tényleg szinte a legjobb.

Hajfestés: minden terhességem alatt festettem a hajam. Már 18 éves korom óta festem és ezen nem változtattam.
Lehet a 12. hét előtt is, egy a lényeg: jól szellőző helyiségben fess, hogy az ammónia és más vegyi szagok el tudjanak oszlani.
A festék nem káros a babára, hiszen a hajszálakba szívódik, de a belélegzett kémiai gőz igen.
Szóval semmi káros hatása nincs, ezt 3 egészséges gyerekkel tudom igazolni. :lol:

Játék: nálunk is előfordult, hogy saját szempontból vettünk játékot. A kedvenc egy autópálya volt, amivel a férjem és a fiam keresztapja órákat játszott amíg a gyerek pityeregve figyelte.
Már nemigen veszek játékot, szerintem nincs is olyan játék ami nálunk nem található meg.
A nagyok nem kérnek, a kicsinek meg az övékét szoktam elvenni.
Persze karácsonykor azért lesz, de már lassan nem tudom hová tenni.

Algopyrint lehet alkalomszerűen bevenni, kivéve az utolsó két hónapban. Paracetanol tartalmú fájdalomcsillapí tót azonban tilos.

Tündércserje: tudom, hogy nem engem kérdeztél de azért pelekotyogok. Én 4 éve elváltam és a két nagy más apától van. A kicsi lányom már az új apukától tehát ők féltestvérek.
Teljes szívből imádják a kicsit. Abszolút semmi féltékenység nem volt már az elején sem. Sőt a kicsit jobban szeretik mint egymást.
Az új férjemet is imádják és viszont. Jobban mint a vérszerinti apjukat, de ez már más történet.
Engedd a nagylányt a pici közelébe, ahányszor csak szeretné és bizd meg apróbb feladattal is. (pl pelenkázza be, persze eleinte felügyelettel) hidd el, akkor kicsit magáénak érzi majd és nagyon fogja szeretni. :lol:

Nálunk a nagylány sűrűn fürdeti, eteti, sétálni viszi ő a pici "második anyja". Én sosem eröltettem, csak ha ő akarta. Most a legkisebbet is nagyon várják. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Reggel iszonyatosan beindult a Bébi, végigrugdosta az egész utat amíg beértem a mhelyre. Vigyorogtam ezerrel, lehet hülyének néztek a vonaton. :lol: Annyira jó érzés volt így kezdeni a hetet.

Hajfestés: mióta baba van, nagyon gyorsan nő a hajam, kb. 3 hetente be szoktam festetni, mert különben nagyon igénytelenül néz ki. A körmömről nem is beszélek. Jól jár a fodrász és a körmös. :?

Kép
calendula
 
 


Sziasztok,

Mi nem jutottunk ki a börzére, kicsi tbántam is, de a hsz.ok miatt máris másképp gondolom :D. Én pont az ellenkezőjére gondoltam, hogy ott mindent olcsobb, de tévedtem ezek szerint az elmondásaitok alapján.

Hajfestés: Yusz jól írta, hogy a gáz amitt belélegzel az tud csak káros lenni, én is végig festettem a hajam terhesség ill. szoptatás alatt.

Az egyik barátnőm a 36.hétben jár, és még mindig nem tudják hogy fiú vagy lány :shock: . De rózsaszínű rucikkal tele vannak, ráadásul ezzel bővítettem én is a kiscsajszinak a kollekcióját Hanna után. És most nagyon úgy néz ki hogy fiú. Holnap mennek az utolsó uh.ra hát kiváncsi leszek végre megmutatja e, de már ekkor olyan nagy, hogy kicsi rá sztem az esély. Vagy még sem?
Utána néztünk a jónás, kínai naptár, ki Ingáztuk, Holdnaptár, és fiút ír.

Még ezt találtuk: http://www.dabsy.de/wunschbaby/wunschba ... aby_e.html anya -apa születésnapja, és a fogantatás napja kell. A barinőmnél beírtuk a fogantatást és a kiírt dátumot, fiú -lány :twisted:. Akik már tudják hogy milyen nemü a baba töltsétek ki légyszives, kiváncsi lennék rá nektek mit hoz ki.
(nekem csak ez hoz ki lányt)

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Sweet: kitöltöttem, és eszerint is fiú...

Yusz: köszönöm a tanácsot, igyekszem jól csinálni a dolgot, eddig is próbáltunk mindent úgy csinálni, hogy érezze, mennyire fontos ő is ebben a helyzetben. Mindent neki mondtunk el először, azt is hogy tesója lesz, azt is hogy fiú, és mindig meg is erősítjük, hogy neki szólunk először. A névválasztásba is bevontuk...ami kicsit nehéz, hogy elég messze van, és az anyja egyelőre nem engedi fel Pestre, csak ha lemegyünk érte, de azt is max. iskolaszünetben, mert a 2 nap nem elég az utazásra+arra hogy tanuljon...jövőre már gimibe megy, remélem, akkor már könnyebben elengedik.

Kép
tündércserje
 
 


Sweet! Ne vedd komolyan :lol: Nekem is lány, de uhu szerint fiú!
Egyébként nálunk a kínai sem jött be. Nem is hiszek az ilyen és ehhez hasonló tesztekben, a jó Isten majd eldönti, ill. már eldöntötte, hogy kinek mit szán. :D

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!
Megjöttem,és eddig jó hírekkel Exclamation Exclamation Exclamation
Még nincs vége sajnos ennek a herce hurcának...
Szoval uh-n rendben van minden!!!!! Wink ,de a dokit "aggasztja" ez az alacsony afp-m és így vissza kell majd mennem 4 hét múlva Shocked ...
Szoval azért happy vagyok hogy semmmi rosszat nem láttak!!!
Kép sajna nincs de még a babókámat sem láttam mert a nő felé volt a monitor.....
Na de sebaj,majd pénteken itt Baján láthatom is meg képet is kérhetek,sőt kérek is!!!!!!!!!!
És akkor hozom Wink

Mindjárt vissza olvasok!!
Vendég
 


Kirus!

Örülök a jó hírnek!

Sweetlife!

Köszi a linket, érdekes.... Nálam fiú. :lol:

Tündércserje!
Az alapján amit írtál, nem lesz gond a tesókkal. :lol: Szeretni fogják egymást. Csak a távolság lesz picit gond. De az is megoldható.

Én is várom már nagyon az uh-t, hogy fiú v. lány a babuci. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Köszönöm a tanácsokat a hajfestéssel kapcsolatban. Akkor azt hiszem elmerészkedek a fodrászhoz. Csak nem tudom a festést is vele csináltassam-e, mert a helyiség elég kicsi szellőztetni meg ilyen időben nem fog nekem a festés alatt. Lehet, hogy azt most házilag megoldom :)
A lázcsillapítóra remélem nem lesz szükségem. A torkom időnként kiszárad az a legfőbb bajom vele. Olyankor homeopátiás bogyót kapok be, azt állítólag lehet.
Olyan jó nektek, hogy már érzitek a baba mozgását. Nekem a pocakomon sem látszik szerintem semi és mozogni sem érzem. Szerintem nem is fogom mostanában. Nekem eddig is mozgott a gyomrom, nem hiszem, hogy meg tudnám különböztetni a baba mozgásától. MAjd akkor megérzem, ha már hatalmasakat rúg.

Kírus
Nagyszerű! A többiek mondták, hogy nem lehet hinni ennek az AFPnek. Bár én még nem tudom az eredményemet!

Kép
domi001
 
 


kitöltöttem ezt a tesztet, nekem fiút mond. kíváncsi vagyok igaz-e. fiút álmodtam én is. már csak 3 hét.... már nagyon kíváncsi vagyok

Kép
marymirella
 
 


Teszt
Nekem lányt hozott ki :oops:
Az UH-n egyértelműen meglátszott, hogy Junior fiú :wink:
alicia
 
 


marymirella
Milyen tesztet töltöttél ki?

Kép
domi001
 
 


már rájöttem :lol:
És azt a kínai horoszkópot hol lhete megnézni?

Kép
domi001
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok, alpban olvasó üzemmóüdban, mert a 13 hónapos nem engedi a gépezést, alvásidőben meg ezer a dolgom. Most éppen kipakolt egy fióknyi törölközőt :)

Hízás: én Adélnál 12 kg-ot híztam, nem kevésről indultam. A 25. hétig 1 kg sem jött fel, utána heti 1 és tiszta víz voltam. 2 héttel szülés után visszanyertem az eredeti súlyom. Most jó lenne nem vizesedni. Kajára igyekszem figyelni.

Oltás: én kezdek teljesen elbizonytalanodni. Edig határozott nemet mondtam, majd jövő héten megkérdem a nődokim is. Ő mindig megnyugtat.

Lázcsillapító: Yusz! Nem akarlak megbántani, de a paracetamol az, amit simán lehet terhesen, sőt bele is van írva a papírjába (Paramax rapid), nekem eddig minden orvos első körben ezt ajánlotta, aztán jöhet algopyrin és rubophen is. Ezek olyan régi, kipróbált, bevált gyógyszerek, amitől baj nem lehet

Most mennem kell, mert egy tépőzáras kislány sír a lábamnál

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?