Sziasztok!
Nálunk mindíg nagyon mozgalmas a hétvége, ezért ritkán jutok gépközelbe.
Nyaralás: mi idén voltunk Balcsin, a kicsi is nagyon élvezte. Előtte nemigen, mert csecsemővel nem mertem nekivágni.
4D: ha nem kimondottan genetikai szempontból akarjátok a babát nézegetni, hanem cd-re rögzíteni, vagy fénykép, már van 7000 Ft körül is.
Mondjuk a Géndiagnosztikai közp. gépe tényleg szinte a legjobb.
Hajfestés: minden terhességem alatt festettem a hajam. Már 18 éves korom óta festem és ezen nem változtattam.
Lehet a 12. hét előtt is, egy a lényeg: jól szellőző helyiségben fess, hogy az ammónia és más vegyi szagok el tudjanak oszlani.
A festék nem káros a babára, hiszen a hajszálakba szívódik, de a belélegzett kémiai gőz igen.
Szóval semmi káros hatása nincs, ezt 3 egészséges gyerekkel tudom igazolni.
Játék: nálunk is előfordult, hogy saját szempontból vettünk játékot. A kedvenc egy autópálya volt, amivel a férjem és a fiam keresztapja órákat játszott amíg a gyerek pityeregve figyelte.
Már nemigen veszek játékot, szerintem nincs is olyan játék ami nálunk nem található meg.
A nagyok nem kérnek, a kicsinek meg az övékét szoktam elvenni.
Persze karácsonykor azért lesz, de már lassan nem tudom hová tenni.
Algopyrint lehet alkalomszerűen bevenni, kivéve az utolsó két hónapban. Paracetanol tartalmú fájdalomcsillapí tót azonban tilos.
Tündércserje: tudom, hogy nem engem kérdeztél de azért pelekotyogok. Én 4 éve elváltam és a két nagy más apától van. A kicsi lányom már az új apukától tehát ők féltestvérek.
Teljes szívből imádják a kicsit. Abszolút semmi féltékenység nem volt már az elején sem. Sőt a kicsit jobban szeretik mint egymást.
Az új férjemet is imádják és viszont. Jobban mint a vérszerinti apjukat, de ez már más történet.
Engedd a nagylányt a pici közelébe, ahányszor csak szeretné és bizd meg apróbb feladattal is. (pl pelenkázza be, persze eleinte felügyelettel) hidd el, akkor kicsit magáénak érzi majd és nagyon fogja szeretni.
Nálunk a nagylány sűrűn fürdeti, eteti, sétálni viszi ő a pici "második anyja". Én sosem eröltettem, csak ha ő akarta. Most a legkisebbet is nagyon várják.