Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Kati,
hihetetlen milyen nagy már Milán.
És tényleg nemsokára szülinap :) Mindenképp tölts majd fel arról is képeket.

Millye,
töltök majd fel képeket a keresztelőről, mert most kaptam meg őket.
Beni is cicizik még, de már nem annyira érdekli a dolog. Ő már nem ér rá ilyenekre :)

Szilvi,
mi is ilyen visszatérő náthával küzdünk. Nálunk se láz, se hőemelkedés. Örülök, hogy ti végre kigyógyultok belőle.
A ringató azért jó dolog. Én már unalmas vagyok Beninek, és tényleg kell a társaság. Szóval járunk folyamatosan, már ha a nátha engedi.
Előre is boldog névnapot, ha épp akkor nem lennék gépközelben.
Vera jól van. Kikészíti Merse, de még bírja a strapát. Már régen találkoztunk. Pont a hétre időzítettük volna, de a nátha nem múlik. Jövő héten remélem már össze tudunk futni. Ha van kedved gyertek ti is. Biztos jól ellennének a fiúk.
Beni is kezdi bontogatni a szárnyait hiszti ügyben. Már előre félek, hogy mi lesz még :)

Kriszta,
örülök, hogy Bogi jól van.
Lehet kapni olyan habtapit, amiben nincsen semmilyen kivehető rész és elég nagy. A barátnőmnek ilyen van, azt hiszem a Regioban vette, de nem volt olcsó.
Nálunk a lakásban elég meleg van, de Beni egész nap a földön kúszik és félek, hogy megfázik. A szobájában 21 fok van. Neki is néha hideg a keze, de az nem baj. Nekem azt mondta a védőnő, hogy a tarkóját kell megnézni és ha az hideg, akkor fázik (én mondjuk ennek nem nagyon hiszek).

Én úgy utálom most ezt a hideg időt. Mindig bajban vagyok Beni öltöztetésével és most ő is kitalálta, hogy utálja és nagyon nehéz ráerőltetni bármilyen ruhát is. A kocsiban meleg van, kint hideg, az áruházban meleg, kifelé megint hideg. Szegényt össze-vissza öltöztetem és néha bealszik, így nem tudom ráadni a kabátot, csak egy takarót dobok rá és ilyenkor remélem, hogy nem fázik meg.

Néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Reni

Kép

Kép
b.reni

Reni, én is pont így vagyok a hideg idővel. Annyival egyszerűbb volt minden még egy hónapja. Most már sokkal nehezebben indulok el bárhova. :x De hát ez van, át kell vészelni a telet.
Nagyon jók a víz alatti fotók! Mi most a babaúszást is feladtuk, először Julcsi náthája miatt, aztán mindig olyankor aludt. No meg így már nincs is nagy kedvem, hogy mindkettőnkre ennyi ruha kell :?
Ez a habtapi tök jó! És Beni nagyon helyes!

Millye, András hihetetlen, hogy már ennyire okos! Biztos nagyon sokat foglalkoztok vele!

Szilvi, akartam már írni, hogy mi van veletek, mert nem láttalak titeket a múlt heti ringatón. Mi most a 10.30-ason voltunk. Sajna én előre sosem tudom, hogy melyikre érünk oda, mert Julcsi összevissza alszik. Remélem egyszer csak összefutunk! Botinak mielőbbi jobbulást! Hisztiket sajnálom, nálunk is előfordul már sajnos, és nem igazán tudom hogyan kezeljem, olyan pici még. Ma vasaltam öt inget, az első kettő alatt hisztizett, hogy nem vele foglalkozom. Aztán megunta, elkezdett hemperegni, játszott kicsit, de a végére újra belekezdett a nyafogásba. Pedig ott álltam tőle két méterre. :roll:

Fura éjszakánk volt tegnap, Julcsi 8-kor lefeküdt, cicit kért 1-kor, aztán 2-kor is :o de aztán 7-ig hagyott aludni. Azt hogy ő mikor ébredt, nem tudom, mert már hatalmas felfordulást csinált, mire mentem érte :D

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

B.reni csodásak a vízalatti felvételek! Biztos szuper egy ilyen babauszi! :D Nagyon helyes Beni! :D

Zita978 Köszi!!! Rengeteg időt töltök a fejlesztésével, de megéri :D Csudahelyes Julcsi mosolya!!!! Igazi nagylány már! Lassan lejjebb kell engednetek a kiságyat. :D

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok,

Kriszta:köszönöm,már jobban van a lábam,néha még figyelnem kell hogy lépek a lépcsőn,de már sokkal jobb!
örülök nállatok a kaki ügynek.végre :)

Lányok!!
fantasztikusak a képek :)

Kubu:honnan van ennyi mindenre energiád? :)
remélem a Titkoddal minden rendben. Drukkolok!

Silver:jobbulást Botinak!Utólag is Boldog Névnapot :)

millye:szuperek a videok :)
hol tanultál ennyi mindent hogy mit hogy kell ? :)

végül pár kép:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép overállal manducában :) Kép Kép
mulan

Sziasztok!

Tegnap voltunk az ortopédián, mert a 4 hónapos szűrésen elég bunkó stílusban jól ránk ijesztett a doktornő, hogy Flóra nem forog még és visszahívott.
Most meg halál kedves volt, azt mondta, hogy nem baj, hogy még nem forgolódik, nem kell az egészséges gyerekből beteget csinálni, csak "lustika Flórika" (ezek az ő szavai) és majd fog forogni. Én evvel teljesen egyetértek, de akkor mi a fenének paráztatott be és rendelt vissza minket?!? Tök nem értem az egészet.

A váróban persze volt egy csomó köhögős, orrfújós gyerkőc. Egy aranyos nagyobb lányka meg egy csomószor odajött Fló közelébe, csak az volt a gáz, hogy nagyon köhögött szegény. Amikor már többedszer kellett arrébb tolnom Flórát, akkor kedvesen megkértem a kislány anyukáját, hogy picit menjenek távolabb. Erre azt mondta, hogy nem fertőz a kislány, csak arcüreggyulladása van és a hátracsorgó váladéktól köhög. Ja, gondoltam, így már egész más... :lol:

Reni, így elnézve Beni úszós képeit, tök kedvem lenne babaúszásra menni, olyan édes Beni a vízben, de nem merem kockáztatni a megfázást. Majd talán tavasszal belevágunk mi is.
Jó volt a hétfői dúdoló, de teljesen ugyanazok a dalok és mondókák voltak, mint a múltkorin. Ez csak véletlen vagy nem nagyon szokott más lenni?
Most látom, hogy beni február 27-én született. Én is! Csak 29 évvel korábban. ;-)

Zita, ezek szerint még ti sem engedtétek le a kiságyat. Mi sem. Én nem is tudom, hogy mikor kellene. Majd ha már négykézlábaznak?

Millye, tényleg nagyon okos András! :)

Szilvi, nagyon köszi a bíztatást! :) Sajnálom, hogy Boti ilyen akaratos, de szerintem majdnem minden gyereknek van egy hisztis korszaka.
Amikor még nem volt meg Fló, nekem is megvolt a véleményem azokról a szülőkről, akiknek a gyereke hatlmas hisztiket vág le a boltban. Most már tudom, mennyire nem volt igazam, mert ez abszolút nem a szülőn múlik.

Kép

Lilypie First Birthday tickers
zizi27

Mulan köszi :D Rengeteget olvastam valamint már van egy nagylányom és egy csomó minden megmarad az emberben :D Hihetetlen jók a képek a lányodról! Gyönyörű kék szeme van! :D Nagyon jól sikerült a közeli kép és a közös kép is klassz rólatok! :D

Zizi27 köszi! :D Nem értem a dokinődet! Nálatok nincs egészséges rendelés? Mert akkor nem kéne a beteg babák közé vinned a lányodat. örülök, hogy minden rendben van Flórával!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Halihó.

Zizi:
örülök, hogy a dokinő kezeltette magát és rájött, hogy mi is a dolga a gyerekekkel és szüleikkel kapcsolatban... :lol:
Én egyszerűen nem értem ezt komolyan, hogy lehetnek szülők ennyire felelőtlenek...csak arcüreg gyulladás??? mert az nem valami fertőzésből megfázásból alakul ki ugye???
Olyan felelőtlenek némely anyukák, még a saját gyerekükkel kapcsolatban is, hogy mit várjunk tőlük, tekintettel legyenek másra???
Nekem mióta Boti beteg nem megyek ki vele sehova, egyrészt miatta, másrészt a többi gyerek miatt. Pedig mernék esküdni, hogy mi is kaptuk ezt egy felelőtlen mama miatt pl. a ringatón.
Tudom kár ezen dühöngeni, de azért bosszant, hogy mi szívunk mások miatt.

Reni:
úgy látszik, hogy most ez a népbetegség ez a taknyolás. Csak annyira sajnálom már szívni az orrát, mert már minden erejével küzd ellene, már nem tudom szinte egyedül lefogni is meg szívni is.
Ha szólsz nekünk is majd, hogy mikor találkoztok Verával, akkor nagyon szívesen mennénk mi is.
Mondjuk szerintem Beninek elég az a rosszaság halmaz is amit Mersétől lát, mi még teszünk rá egy lapáttal.
A hisztivel kapcsolatban nagyon drukkolok neked, hogy ne legyen Beni ilyen, mert ezt elég nehéz kezelni.
Nagyon buli az úszós kép, ügyesek vagytok!

Mulan:
Egyszerűen gyönyörűek a manducás képek...baba szépségversenyre küldd be mindenképpen!!!!

Zita, Zizi:
lassan tehetitek lejjebb az ágyat, mert innen csak egy lépés és kapaszkodnak fel a rácsra...
A mi ágyunk olyan volt, hogy két állásos, vagy ez a fenti vagy már a lenti. A férjem emiatt csinált rá egy köztes állást is és az tök jó volt, mert teljesen letenni még korai ilyenkor és kényelmetlen is nekünk hajolgatni akkorát. :oops:

Zita:
majd összetalálkozunk a ringatón, mert egyébként is mindig a 10.30-ast célzom meg, csak most, hogy a fiatalember áttette a kelést 9-re, ez nem sikerül. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Zizi, látod, mondtuk mi, hogy nem kell aggódni! Persze érthető, hogy biztosra akartál menni, és elmentetek a dokihoz! Lényeg, hogy nincs gond, és reméljük nem kaptatok el semmit.
Mi már tervezzük, hogy lejjebb rakjuk az ágyat. Elvileg ha forgolódnak, akkor már nem árt az óvatosság. Azt hiszem, nekünk 3 állásba lehet tenni, úgyhogy egyelőre csak középre tesszük majd, talán hétvégén eljutunk odáig. :)

Mulan, örülök, hogy javult a lábad! Lili csudaszép!

Szilvi, 9 órás kelés jól hangzik. Én nem bánnám. Julcsi ma akkor már másodszorra kelt, először fél 6-kor, aztán 7-kor visszaaludt, persze én akkor már nem tudtam. :? Jobb napokon 7-ig is elalszik, ennél tovább talán csak egyszer aludt még. És Boti este mikor fekszik le?

Ma összefutottunk Jaspissal és Marcival. Hát ez a Marci csudahelyes kis szőke herceg, és folyton csak mosolyog. Engem teljesen levett a lábamról. Nem is értem, miért rejtegeti előlünk anyukája :wink:

Jaspis, a labda nagyon jó, Julcsi imádja, jól megrágta már. :D Azt hiszem lesz annyira népszerű, mint a pancsikönyvek, eddig azok vitték a pálmát. Köszönet érte még egyszer! :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

sziasztok,
gyors bekukk
összeesem a fáradtságtól
nagyon hiányoztok
depresszel az idő is
Marci édibédi jó fiú ma éjszaka 13 órát aludt :-)
most is húzza a lóbőrt
holnap, szombat suli
gyártom a beadandókat
fáradt vagok
puszi
(este mindenképpen visszaolvasok és reagálok)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kubuspace Szia! Már nagyon hiányoztál! mesélj mi újság veletek!

Kép

Kép

Kép
millye

Detti,
Hááát Te sem hagytál Magadnak sok időt az otthonlétre :D Remélem gyorsan találnak valakit aki át tudja venni a munkádat, és tényleg a pihenésre, rendezgetésre tudsz koncentrálni. Mert utólag én is azt mondom az a másfél hónap (amit én is otthon töltöttem) pikk-pakk elment.

Zita,
Marci áktívan használja a 8 fogát, imádja ahogy megkapja a kölesgolyót és elkezdi rágogatni h az milyen hangot is ad ki.

Járás már szerintem a kertek alatt, 1 lépés már volt önállóan, huh édes volt, ő maga is meglepődött.
Mindenesetre járássegítővel már 10 métert is el tud menni.

A banán szerintem is nagy favorit, azt sok mindenhez ajánlják mint édes ízt ja és sütőtök most úgyis szezon van :D

Jó lett az új játszótér, hát igen a gyermek lassan átveszi a lakás felett az uralmat :D Ismerős.

Ágy lassan mehet lentebb Julcsi kisasszony tüneményes.

Zizi,
Naaa hogy vagytok ? Forgás ?

Köszi köszi dícséretet. Hát igen, most született és hihetetlen de mindjárt 1 éves.

Basszus ez nagyon „teccik”, még a végén te kérj elnézést ha nem engeded a bébid közelébe a másik gyermekét.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.11.06 09:33-kor.

kubuspace

Kriszta,
Köszönöm a Marcidícséreteket.
Nem semmi a légzsákos sztori, de azért rendesek h a végén nem neked kellett még visszamenni kifizetni a számlát.

Hozzátápiról csak annyit nagyon vigyázz a cukros levekkel, egyszer rákap az ízére, onnan nincs megállás…

Sajnálom nagy on a nyűgös napokat, jobban vagytok ?

Tanulás ? ÁÁÁÁ semmi, mint a mosott rongy olyan vagyok, két hét múlva lesz az első vizsgám és utána még 10. BRRRR nem tudom mit fogok csinálni és hogyan.

Hurrá kaki. Remélem oltás rendben lezajlott.

Mivel mi távhőzünk ezért elég rapszódikus, de 22-23 fog van. Ami nekem és úgy látom a fiúknak is sok. Marci szobája szélső, nála 20-21 fok szokott lenni. Fürdéshez 23-24 fok van.

Ééééédes Bogi nagyon.

Habtapi, a gyűjteményünk 2x 9-10 db a sógoréktól, 1 x 10 betűs, 1 x 10 számos, 1 x 26 betűs.
És ebben az a jó hogy egyik sem kapcsolható össze a másikkal !!! ÁÁÁÁ végül az uccsó 26 darabos (olyan mint Zitáéké) lett amit használunk.

Millye,
Felcseperedik bizony, és fel is ébred, most hallom h veri a tamtamot az ágy szélén.

Andris habtapis videjó tüneményes.

Megsúgom mi most vagyunk 10000 gr. Annyit eszik pedig, igaz rengeteget is mozog.

Most néztem meg a másik három videjót is. Hááááát büszke lehetsz a tökmagra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.11.06 09:33-kor.

kubuspace

Reni,
Köszi köszi Neked is.

Nagyon jók a képek. Jó a haptapitok, olyan mint egy puzzle. Uccsó képen jól látom h van olyan állatos nyomkodós, zenélős játékotok ? Mi imádjuk.

Hát igen öltöztetés, autó meleg, kint hideg, stb. stb. borzasztó felöltöztetni, néha én is pléddel oldom meg.

Kati,
Öleléseket küldök. Nem lehet könnyű. Milyen tortátok lesz ?
Milán nagyon helyes kispasi.

Szilvi,
Jobbulást Botinak, remélem már vége a megfázásnak.

Jaj ne légy elkeseredve, hátha gyorsan túl lesztek a hisztin és megjavul a kisember.

Azért nyugi kezdem már felfedezni és is az erős akarat jeleit…
Az hogy én ennyi mindent csinálok azt pedig addig csinálom amíg nem kerülök a Lipótra, ja oda sem, mert bezárták, szóval még megőrülni sem lesz időm :D

Hidd el én is nagyon félek a jövőtől, az már tuti h anyura nem számíthatok, hétvégén találkoztunk (utoljára) el is köszöntem tőle. Megmondtam h számomra ő nincs többé.

Mulan,
Nagyon örülök h javul a lábad.

Energia, ne kérdezd, nem tudom, de ha rájövök elmondom nektek :D

Titok: várjuk h mehessek orvoshoz vérvételek stb. stb. gondolom pár nap még :D

Utolsó két kép a kedvencem.

kubuspace

És akkor mi:
jól vagyunk köszönjük, Marci tüneményes, és lekopogom de még nem volt beteg, elkezdtünk vitamint szedni a tél és a náthahullám miatt.

Eléggé rapszódikus a kelés,fekvés stb.
Nyaralás óta visszaállt a napi 2x2 óra alvásra, éjszaka végigalvás, most ezen a héten megszűnt a délőtti alvás csak du volt egy hosszabb (3 óra) illetve éjszaka normálisan.
Nah tegnap éjszaka 13 órát aludt, délután 3 órát, majd este fél kilenckor már megint húzta a lóbőrt.
Szóval tényleg nem lehet panaszra okom.

Ma és holnap suliban vagyok :( apa ma itthon van hogy én elmehessek.

Nem tudom honnan az energiám, tényleg rettentő fáradt vagyok, mindenhol szeretnék maximálisan teljesíteni.
Nagyon bánt h anyuval nincs kapcsolatom, nem tud sok dolgon túllépni, egyszerűen csak örülni az unokájának a gyermekei boldogságának, na ez aztán az energialeszívó !

De mint minden problémánkon ezt is "átvészeljük" majd.

kubuspace

Szilvi,
talizunk ígérem csak nem tudom mikor most jön a vizsgaidőszak, a karácsony és minden jajajajajaj, jó lenne már talizni tényleg. Ne hari rám h még nem jött össze.

kubuspace

Egy kis gyöngyszem, ha nem sikerül letölteni szóljatok, felrakom másképpen :-)

http://rs620.rapidshare.com/files/21292 ... em_KAS.pdf

kubuspace

A kis törpünk szájszélpengetésben már alakul

http://www.youtube.com/watch?v=8q-zIwB2FHg

kubuspace

sziasztok

zizi:remélem nem kaptátok el az a nem fertőző "csak"arcüreg gyulladást!..örülök hogy rendben Flóra.

millye: köszönjük! tényleg jó sok tapasztalatod van már :) de akkor is olyan érzésem van gyakran hogy te mindenre tudod a választ :)

silverion:hihi. köszönjük :)

kubu: nagyon jó ez a videó :) megnéztük együtt Lilivel nagyon vigyorgott ő is :)
ezerrel drukkolok a titokhoz hogy minden rendben legyen.
nagyon jó alvókája van a nagy fiadnak :)
a könyvet köszönjük!!
sajnálom ami anyukáddal történt... most azt hittem rendben vannak a dolgok...
remélem a suli nem fáraszt le nagyon.én mondjuk nem bírnám.legalábbis nemtudom elképzelni.. Nagyon ÜGYES VAGY!!! :)
és ez a nagy legényke gondolom mindenre gyógyír :)

Kriszta: hogy vagytok?
mulan

Kubu, Marci nagyon ari! És tényleg nem panaszkodhatsz, micsoda alvókája van! :o Sajnálom, hogy végül anyuddal nem javul a helyzet. Hajrá sulival, vizsgákkal, tesó projekttel! Nagyon sűrű az életed, ügyes vagy!

Szilvi, hogy van Boti? Tegnap mi is kihagytuk a ringatót, Julcsi 9-től 11-ig aludt ugyanis. Persze előtte a hajnali ébresztő megvolt... Jó lenne hozzácsapni ezeket a reggeli két órás alvásokat az éjszakához :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, úgy tűnik nem kaptunk el semmit az orvosnál (kopp-kopp).
Viszont sajnos Flóra valószínűleg allergiás a tehéntejre, így most egy ideig nem ehetek tejterméket. De persze kibírom, nem is ez a fő baj, csak nagyon drukkolok, hogy később elmúljon ez Flónál, mert nem egy öröm táplálékallergiával élni. (Gondolom Kriszta tudna erről mesélni.)
Egyelőre csak a gyerekdoki állapította meg ezt, jövő héten próbálunk elmenni gasztro-enterológiára, akkor majd biztos többet fogunk tudni.

Mulan, nagyon édes Lilli! Flórának is van egy ugyanolyan rugdalózója. Ugye te Manduca-zol? Milyenek a tapasztalataid? Mi szeretjük a Mei-Tai-t, de olyan bonyolult kötözgetni. Ezért talán veszünk egy Manduca-t vagy egy Ergobaby-t, csak nem tudjuk eldönteni, hogy melyiket érdemes.

Szilvi, meggyógyult már Boti?

Kubu, szegény hát tényleg nagyon le vagy terhelve. Én is drukkolok az összes projekthez! Marci irtó cukin szájpenget. 8)

Zita, a mi ágyunk is három állású, lassan át kéne szerelnünk.

Kép

zizi27

Sziasztok!

Szilvi,
a keresztlányom 15 hónapos, az anyukája hasonló dolgokat mesél mint Te. Kinga nemrég kezdte el a hisztis koraszakár, a barátnőm néha rettentően ki van akadva… nem lehet egyszerű. De szerintem is a legtöbb gyerek átesik ezen az időszakon.

Millye,
ez a szappanbuborékos dolog nagyon tetszik, megjegyzem. :)
Nagyon-nagyon ügyes András baba és olyan édes!!!! Szuperek a videók, hogy teper…

Reni,
de jók a víz alatti képek!!!! Mi is szeretnénk úszni járni, de csak tavasztól. Addig azt tervezzük, hogy a fürdőkádban próbáljuk majd meg… persze csak úgy, hogy Apa is ott van, egyedül nem merem… a Rubint Rékás videón van egy-két tanács erre vonatkozóan. Ti próbáltátok már otthon?
Köszi a habtapi infót.

Zita,
tündéri Julcsi… micsoda „rendetlenség”… a kis huncut meglepivel fogad. ;) Annyira édes kis formás baba!!!

Mulan,
örülök, hogy jobban van a lábad. Csodaszép szemei vannak a kislányodnak!!!
krisztacsillag

Zizi,
mi szerdán megyünk a Jánosba, a neurológus doktor nénihez, mert állítólag mi is lusták vagyunk… bár nem tudom mit várt a doktornő egy 2 hónapos csecsemőtől. Kíváncsi leszek most mit mond, bár egy 7,4 kilós gyerkőckének nincs egyszerű dolga, ha a fejemelgetésről, fordulásról van szó. Bár szerintem nagyon jól megy a fejemelgetés és már a fordulást is próbálgatjuk.
Én is tartok egyébként a kórházba meneteltől… a Jánosban kell menni… remélem nem kapunk el semmit sem.

Kubu,
kitartás… én is kivagyok a sulitól. Még decemberre, 2 hétre besűrítették mind a 4 vizsgát, mindegyik egy-egy vaskos könyv, plusz március 1-ig le kell adni a szakdogát… 10 oldalam van készen, amit még pocakosan írtam, meg sok-sok ötlet… de mikor írom meg??? Szerencsére nincs több… neked 10 lesz????? Uramisten… naaagyon drukkolok neked és minden elismerésem az elszántságodhoz!!!
Én ma voltam suliban, de csak 9-től 1-ig, elég volt, nagyon hiányzott Manó.
krisztacsillag

Nálunk: nagyon jó étvággyal eszünk, és a homeós bogyó a kaki problémát is megoldotta. Az oltás is rendben volt, Bogi nagyon jól viselte, akkor kezdett el csak sírdogálni, amikor a sapiját adtam rá indulás előtt… juj azt utálja.
A doktornő nagyon elcsodálkozott, hogy Boginak fehér és duzzadt az ínye…
Egyre többet "játszik" Bogi egyedül, szórakoztatja saját magát és a játékait. Folyamatosan dumál és hangosan kacag egy-egy közös mókázás alkalmával. Írtó édes!!! :D
Pár perce belekapott a szemébe... nagyon csúnyán bevörösödött... remélem hamar elmúlik. Valószínű a száját célozta meg, de félrement...

Bogi és a nyuszi:

Kép
krisztacsillag

Sziasztok!

Húúúúúúúúúúúúú de sokat írtatok! (illetve én voltam itt rég... de nem mentegetőzöm ;-) )

Nem is biztos, hogy ennyi hozzászólással kapcsolatban tudok-e minden eszembejutott dolgot leírni!

Kubu!
Valószinű feketeerdő ízesítésű lesz a torta, mindenképp házi, (lehet írtam hogy egy kedves barátunk-cukrász csinálja) és nem csak azért házi, mert az a fini, de egyszer egy hipermarket-i tortától a hugom csúnya allergiás kiütéseket szerzett, hááát én ezt megpróbálom kivédeni... Szóval egy cica-formájú feketeerdőt szeretnék, és egy fini joghurt tortát még pluszban.

Millye! Tündéri András! Milyen okos Istenem! :-) Egyébként köztünk -és most senkit nem akarok megbántani- szerintem is tényleg Te vagy az, aki mindenre tud választ adni :-)

Most, hogy 10 nap mulva 1 évesek vagyunk, ma kipróbálom Milánnal a feles tejet... Szilvi! Te hogy állsz a dologgal kapcsolatban?

Na! Felébredt Őfelsége, megyek, de majd még jövök...
Pusz
Kati

Kép
tatyi1983

Végre végre lányok, hogy írtatok! Már azt hittem kihal a fórum!!! Elveszett báránykák is jelentkezzenek!!! Kérünk sok képet vagy videót a fejlődő babákról!!!

Kubuspace köszi! :D Szerintem teljesen jó a tíz kiló! :D Ó már nálunk sincs az a nagy hízás pont ezért mert meg sem áll egész nap... Milyen vitamint adsz a fiadnak? Homeós immunerősítőt nem adsz neki? Az biztos, hogy Marci alvókájára egy rossz szavad sem lehet! Nem semmi, hogy mennyit alszik a kisember!!!! :D Gondolom azért a család mármint anyukád így az ünnepek közeledtével jobban hiányzik... jó lenne ha rendeződne a kapcsolatotok!!!! :roll: (nekem is nagyon hiányzik apukám :cry: ) JAj nagyon édes a videó a szájszélpengetésről!!! :lol:

Mulan ez nagyon megtisztelő amit írsz! Köszi :oops: :D Amikor tudok nagyon szívesen segítek!!! :D

Zizi27 jaj sajnálom az allergiát :? viszont örülök, hogy nem lett beteg Flóra!!

Krisztacsillag ötletem mindig van úgyhogy ha van valami új figyelemelterelő dolog akkor szólok illetve írok... nekem az is bevált ha zenét kapcsolok be. Kösz a dicséretet!!! :D Én is kíváncsi vagyok, hogy mit mond a neurológus nektek! Ismét nagyon édesek a képek Bogiról!!! Nagyon szeretek fényképekre jönni!!!

Tatyi1983 köszi ez megtisztelő mint már írtam Mulannak is :oops: :D Tényleg igyekszem mindenkinek segíteni pár jó szóval ötlettel tippel :D Írd majd meg a fejleményt a feles tejről és kérünk ám a szülinaposról képet! Kíváncsi vagyok a tortára is (persze ha a szülinapos is legyen rajta )!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Zita

Örülök, hogy tetszik Julcsinak a labda :)

Valahogy ne készülnek Maricról mostanában képek :(, de még a régiek felmásolását se csináltam meg. Lusta dög vagyok.

De ígérem, keresek pár képet, és dicsekszem nektek egy kicsit ;)
jaspis

Jaspis ejnye bejnye :D pedig olyan régen láttam képet MArciról!!!!! Megköszönjük ha teszel fel!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:20-kor.
szonce82

Szonce82 végre végre hogy jöttél!!! Így érthető, hogy nem voltál... :roll: Nagyon jók a videók! Ádám szépen ül! A mászás meg majd jön nektek is valamikor! A pancsis videó is nagyon jó! A képek nagyon helyesek, főleg az utolsó! :D Szép súlyban vagytok ti is!!!

Nekünk nem kell drága játék elég pár palack is (fél óráig játszott és pakolászta őket)

http://www.youtube.com/watch?v=9pmkyuoYavc

Kép

Kép

Kép
millye

A sütőtök szezonra akartam még reagálni, csak tegnap elnyelte a fórum a hozzászólást. :(

Marci nagyon szereti a sütőtököt és a répát is, sokszor ezt kapta felváltva. Aminek az eredménye az lett, hogy besárgult az orra, és egy kicsit az arcocskája is. A gyerekorvos szerint semmilyen problémát nem jelent, de azért elég furcsán néz ki. :)

Mostanában inkább zöld színű zöldségeket kapott (cukkini, brokkoli), így már csak icipicit sárga az orra. Most előkerült megint a répa, meg a nagyszülők hoztak sült tököt is, kíváncsi vagyok, hogy visszatér-e a sárgaság. :)
jaspis

Jaspis Magas a karotin tartalma és ettől sárgul be de valóban teljesen ártalmatlan. (Akkor lenne ártalmas ha béta karotin tablettát adnál neki és nem zöldséget.) Marcit persze ez a veszély nem fenyegeti, annyi sárga főzeléket nem lehet enni, hogy igazából baja legyen belőle. A babák karotinos sárga bőrszíne tehát teljesen ártalmatlan jelenség. Ez az ún., „ál-sárgaság”, ami inkább az arcot, kézfejet, talpat érinti. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Szonce,
de jó, hogy jöttél, édesek a fotók!!! Tündéri Ádám a videókon is, nekem a pancsis tetszik a legjobban.

Zizi,
küldtem neked privit.
krisztacsillag

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!

Zizi,
voltatok ma? Beni még mindig náthás, úgyhogy sajnos ezt is kihagytuk. Egyébként mi eddig 3szor voltunk és mindig ugyanazok a dalok, mondókák voltak és ugyanaz volt az óra menete. Azért remélem ez idővel változik egy kicsit.
Örülök, hogy minden rendben Flórával, majd csinál mindent a maga idejében. Biztos beindul majd lassan a forgás és utána nem lesz megállás :)
Kiderült már valami az allergiáról? Én is csináltam ezt a diétát. Nem volt valami felemelő.

Zita,
nekünk már teljesen lent van a kiságy. Azóta persze még jobban fáj a derekam. Én elég alacsony vagyok és így elég nehéz ki-be emelgetni Benit, főleg akkor, ha elaludt és megpróbálom óvatos berakni az ágyba. Na ez sosem sikerül :)

Szonce,
Ádám is hatalmas nőtt. Majd írd meg, hogy mit mondott a neurológus.
Mi is voltunk dévényesnél egyszer, de ez a nő nagyon normális volt és ő nem is akarta, hogy járjunk, mert nem szereti feleslegesen kínozni a gyerekeket, szóval ő nem a pénzre hajtott, persze vannak kivételek...

Millye,
András nagyon ügyes. Tényleg látszik, hogy sokat foglalkozol vele.

Zsuzsa,
minden elismerésem ehhez a sok mindenhez. Nekem fele ennyi energiám sincs. Anyukádat sajnálom, majd írd meg, hogy mi történt. Projekt ügyben mennek a drukkok, ha van fejlemény azonnal számolj be róla, nehogy lemaradjunk a dolgokról :)

Kati,
most, hogy ilyen közel van Milán szülinapja, eszembe jut néha, hogy milyen kis pici volt. Bár nem volt túl felemelő akkor nekem a kórházban, de valahogy mégsem maradt rossz emlék. Pont jó volt, hogy ti is abba a szobába kerültetek :)
A torta biztos nagyon finom lesz.

Kriszta,
szoktunk Benivel együtt fürdeni a nagykádban, de ott én még nem merítettem le a víz alá, csak locsolni szoktuk a fejét. Néhány gyakorlatot azért csinálunk vele, de ő igazából jobban élvezi, ha csak az övé a terep és forgolódhat, az úszást, lebegést a nagy vízben élvezi igazán. De szerintem mindenképp érdemes otthon gyakorolni, ha még nem mentek úszni, az is sokat számít.

Szilvi,
hívom majd Verát, aztán téged is. Csak még mindig folyik Beni orra, de nagyon remélem, hogy a hét második felére már kigyógyul belőle.

Rólunk annyit, hogy pénteken Beni egyedül felállt. Eddig csak belém kapaszkodva próbálkozott, de most a dobozánál, meg a járóka rácsnál teljesen önállóan sikerült neki. Azt hiszem véget ért a nyugis időszak (na persze nem mintha eddig az lett volna :) ). Még nem ült fel egyedül, úgyhogy ő is megcserélte a sorrendet.

Keresztelős képek:

Kép

Kép

Kép

Na itt már unta, de jól elszórakoztatta magát és minket :)

Kép

Kép

Kép

Reni

Kép

Kép
b.reni

Sziasztok.

Kati:
Botinak adtam először feles tejet, egy hétig, aztán, mivel semmi gond nem volt, már rendesen adtam neki. Ő reggel iszik tejet vagyis kakaót. 2,8-as és 3,6-os tejes kap, persze a felest 2,8-asból adtam neki.
Majd mondd el mi volt!!!

Szonce:
Nem tudom még, hogy megyünk-e, mert minden attól függ meddig alszik Boti. Szeretnék menni, de sajnos minél előrébb hozza a csaj az időpontot, nekünk annál rosszabb!!! :-(

Mi ma nagy felfedezést tettünk, azt, hogy isteni jó a tócsában ugrálni.
A véletlenek egybeesése, hogy tegnap kaptunk gumicsizmát a nagyiéktól és pont abban is voltunk!!!
Ma olyan szép idő van, már nagyon kellett nekünk (leginkább nekem) ez a napsütés. Potom 1,5 óra alatt megjártuk az 1000 méterre lévő (lehet sokat is mondtam) zöldségest.
A zöldségesnél pedig amit adtam neki azt hordta oda a néninek lemérni, ja és segített kirámolni a narancsos ládát a polcra...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Reni:
Oké, akkor várom, hogy jelezz a talival kapcsolatban.
Pont akkor írtam én is és még nem láttam a képeket.
Nagyon komolyan néz ki Beni ebben a nagyfiús cuccban.
Megértem teljesen, én is untam volna... :oops:

Sosem felejtem el, hogy amikor az esküvőnk volt - református - ahol a lelkész nagyon kedves volt, szeretett minket és ezért irtó hosszú személyes dumát nyomott, csak én már azt hittem elájulok az ácsorgásban. Anyukám mellettem ült és mondta utána, hogy már helyezkedett, hogyan is kapjon el, ha esetleg végem lenne. Tudjátok nagyon izgultam egész nap, szinte egy falatot sem ettem....stb...és a ruha sem volt könnyű...:-)
Na mindegy ez csak a ceremóniáról jutott eszembe...

Amúgy Reni, nagy tömeg nem volt a keresztelőn!!! :D vagy csak pont nem úgy fotóztak?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Pár kép Botiról is:

Kép ...kérem, én ártatlan vagyok...

Kép ...mindig kiabálok...

Kép ...cuki is tudok lenni...

Kép ...mindig huncutkodok...

Kép

Kép
silverlion

Kép semmit sem rendesen használok...:-)

Kép én már olvasok...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi,
pont rossz felé van fotózva és elég nagy a templom :)
Nagyjából 20-an voltunk, csak a család, épp elég :)
Boti nagyon édes, olyan kis gyúrnivaló.
Hatalmas!!! Hány kiló most?

Kép

Kép
b.reni

B.reni köszi! igyekszem sokat foglalkozni vele. :D A keresztelős képek nagyon jók! A fiad is már milyen nagy és nagyon helyes kispasi!!! :D Gratulálok a felálláshoz! :D Akkor nálad sem lesz már nyugalom... :shock:

Silverlion jaj de édes Boti! NAgyon helyes kissrác! Az a mosoly nagyon aranyos!!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

--------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:32-kor.
szonce82

-.....
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:10-kor.
szonce82

Szonce82 sajnálom, hogy ennyire közömbösek ott... nem is értem, hogy a dokinő miért azzal foglalkozott, hogy sír vagy sem és hogy miért van nyaklánca :shock: A másik bosszantó dolog, hogy HA időpontra mentél akkor miért nem lehet ezt betartani? Nem nagy gyerekről van szó akinek mondhatod, hogy várj mindjárt sorra kerülsz .... :evil: Nagyon szívesen segítek neked Ádám fejlesztésében csak szólj!!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Képek a fogacskáról

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

b.reni

Talán csak nem a H&M-ben vásároltok ti is? ;) Marcinak is van ilyen mellénye. :)
jaspis

Sziasztok!

Hát sajna most már biztosnak tűnik Fló tejfehérje-allergiája. A hétvégén megyünk dietetikushoz, ő majd tuti ad jó tippeket.

Reni, tök jó lenne egyszer dumálni erről a tejmentes diétáról! Beni már kinőtte vagy már nem szopizik?
Mi voltunk tegnap Dúdolón, megint ugyanaz volt a program, csak elénekeltük a Hull a pelyhes-t is. Viszont azt mondta a csaj, hogy időről-időre lesznek új dalok.
Jobbulást a fiatalembernek! :)

Szilvi, annyira cuki Boti, kész nagyfiú!

Millye, András kék szemei hihetetlenek!

Szonce, úgy sajnálom, hogy ilyen bunkók voltak a neurológián! De végülis az a fő, hogy nincs baj!
Mi is voltunk fejlődésneurológián a Margit Kh-ban pár hónapja, ott kedvesek voltak, de 3 órát kellett várni.

Kriszta, írtam neked.

Borzalom ez az idő. Ti (és a gyerkőcök) hogy bírjátok?

Kép

zizi27

Reni,
igazán szépek voltatok a keresztelőn. Nagyon csinos vagy, Beni pedig elegáns fiatalember!!! Gratula a felálláshoz!!!
Hétvégén kipróbáljuk a fürcsizést a kádban . :)

Szlilvi,
Boti milyen nagy már, nagyon cuki!!! És mennyi foga van… a keresztlányomnak mégcsak 6 db bújt elő…a huncutkodós képen meg kell zabálni!!!

Szonce,
nem semmi, teljesen érthető, hogy ideges vagy… vagyis remélem már csak voltál. A lényeg valóban, hogy rendben van Ádám!
Mi holnap megyünk, remélem nem kell majd annyit várni, 11re van időpontunk a Jánosba. Amikor még kórházban voltunk, ott vizsgálta meg a neurológus néni. Velem közölte, hogy látszik, hogy Bogi a főnök a családban, kicsit lustácska, ezért a tornán kívül, mindennap 2 x1 órát vágjam hasra a kisasszonyt és nyugodtan hagyjam sírni… gondolhatod mennyit hagytam sírni, de így is szépen fejlődik.

Tegnap reggel például Bogi oldalra fordult magától, olyan édes volt, nyammogott a kis kezén. Aztán ma reggel megint…

Millye,
odavagyok ezekért a szemekért teljesen… tündériek a fogacskák!

Zizi,
sajnálom a tejfehérje allergiát, biztos nem lesz egyszerű… de bízzunk benne, hogy hamar kinövi Flóra.
Tényleg vacak az idő… a tegnapi napsütés után, rendesen lehangoló… Boginak sincs jó kedve, kicsit nyűgöske. Ti hogy bírjátok?
Válaszoltam neked.
krisztacsillag

Tegnap délelőtt sétáltunk a környéken és legalább még 6-8 kismama volt kint a lurkókkal, szuper volt.

Azon gondolkodom, hogy lassan mi is elkezdjük a hozzátáplálást, miután Bogi betölti a 4. hónapot. Már csak minimálisat szoptatok kora reggel… a tápszer az megy ezerrel. Szerintem megint fejlődési ugrásban vagyunk, mert Bogi sokat eszik, éjszaka is fel kel 4 óránként enni. Utána meg alig tudom visszarakni az ágyába. Ha átviszem magunk mellé, akkor azonnal visszaalszik, ha a saját ágyában próbálkozom, akkor félórát, órát is elszórakozunk a visszaaltatással. A kezemben jól megy, de mihelyt megérzi, hogy le akarom rakni, azonnal kinyitja a szemét. De ma kicseleztem, jupii! Nem szeretném, hogy közénk szokjon.

Múltkor írtam, hogy babócám belenyúlt a szemébe és az vörös lett. Azóta minden estére olyan. Ahogy a nagyujját nyomiszálja a szájába, a többi ujja a szemébe kerül. Múltkor annyira megsértette, hogy a szeme fehér része kicsit felduzzadt… néha meg alapból dörzsöli. Nem tudom, hogy ez az álmosság jele, vagy viszket… vagy azért viszket, mert korábban belenyúlt…
krisztacsillag

Jaspis, Julcsi gyakorlatilag teljesen leamortizálta a kislabdát. Írtad, hogy állatoknak készült, hát kb olyan is, mintha egy kiskutya játszott volna vele :lol: Nálunk sajna nem megy a sütőtök, nagy bánatomra, mondjuk azért én még eszem gyakorta :wink: Én is besárgulhatok tőle? :roll: Jöjjenek csak azok a Marci fotók!

Szonce, üdv újra itt! Ádám nagyon cuki és tuti minden rendben van vele! Hova jártok most ringatóra? Kalászon hétfőn volt, nem?

Reni, nagyon szépek voltatok a keresztelőn!

Szilvi, Boti egy igazi energiabomba, nincs könnyű dolgod vele! :lol:

Millye, Andris fogacskái nagyon szépek! Nálunk már a 7-8. van útban :o

Zizi, ismered ezt az oldalt?
tejmentes.blogspot.com
Mi is nagyon szenvedünk ettől az időtől. Julcsi ma extra nyügi :?

Kriszta, szemdörzsölés nálunk is megy ezerrel, és néha alvás után is, szóval nem mindig azért, mert álmos :roll: Lehet ez is a fogzás egyik velejárója :roll:
Jaj, vigyázzatok ezzel az altatásos kérdéssel, mi eléggé elrontottuk Julcsit, ugye fogzott ezerrel meg náthás volt, így sokszor magam mellé vettem az ágyunkba, hogy ne kelljen annyiszor felkelni. Hát annyira megtetszett neki a dolog, hogy egy idő után már nem lehetett betenni az ágyába. A kezemben elaludt, ahogy leraktam üvöltött. Végül egyszer erőt vettünk magunkon, és otthagytuk sírni. 40 percig ordított szegényke, aztán elaludt, de azóta hogy lekopogjam gyönyörűen alszik az ágyában, és már nem is cicin alszik el, hanem egyedül, max 1-2 percet sírdogál. De az a 40 perc nagyon nehéz volt :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Halihó ezen a csodálatos napon!!!!! :-(

Zita:
Boti valóban nagyon próbára tesz engem, kicsit kezdek is félni, ahogy közeledik a "kistesólétrehozásiproject" ideje...mit csinálok vele terhesen.... :shock:
Mondjuk edzem arra, hogy csinálja meg amit kérek, szóval hozza ki a cumisüvegét a szobából, meg dobja ki a szemetesbe a koszos pelusát....nagyon ügyike, mindent megcsinál.

Kép

Kép
silverlion

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?