Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és van Berciről kép, csak 2 Ds, nem túl jó, de elvileg oldalt fekszik rajta, jobb oldalon van a feje, és szembe néz

Kép

boruska

Bori!

hát jót nevettem, hogy „malaccal” :D

Az én dokim is sielni lesz, amikor én szülök :( Már a múltkor felhivta erre a figyelmem, hogy vagy elfogadom ezt vagy elmegyek másik orvoshoz.
Nekem nem lesz fogadott szülésznőm, lévén egyet sem ismerek, igy nem tudom mi alapján fogadnék fel valakit. Ott lesz velem a férjem, nekem ez elég segítség lesz. Innestől akárki lehet a szülésznő.

Berci pont akkor nézett oda, amikor a fotó készült, hát így kell ezt :)
lara

Bori,
jól emlékszem, hogy te voltál a Praxis rendelőbe Babamozin? Mennyi volt? A weboldalon nem írnak árakat.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi, asszem olyan 15 körül, de nem emléxem pontosan, elég húzósnak találtam...

boruska

Továbbra is köszi mindenkinek! Már féltem, hogy sok lesz belőlem. :oops: Minimális pozitív változás van, legalább már nem ordítok vele, meg nem rángatom, de továbbra sem beszélek és érek hozzá, csak ha muszáj. Ma este elmegyek egyik barátnőmmel valahová, jó lesz kiszakadni itthonról. Neki is sok volt mostanában a gyerekezésből, asszem jól elleszünk mi ketten... :)
Nyomtattattam ki magamnak 4 képet róla, abból 2-n együtt vagyunk, hátha azt nézegetve hamarabb észhez térek. Amúgy hiányzik ám! :cry:

Na, az egyik képet nektek is megmutatom. Imádnivaló, ugye?

Kép

Boruska, Berci továbbra is édes kis srác! Örülök, hogy jobban vagy!

Erusverus, köszi a vicceket! Én is küldök egyet:

Már megint a magyar nyelv leleménye!

Beteg?

HÁEGYENEGY

almát!

:lol:

Reni, én pont fordítva ismerem a hatlapost: fehér a lap, kakaós a krém. És isteni finom!

Kismaki, örülök, hogy jók a cukoreredményeid!

Barbi, ilyen almalevet egy időben mi is tudtunk venni, tényleg nagyon finom. Ha megkérdezed, hol lehet hozzájutni, én is megköszönöm!
ktc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:24-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Én csak azért gondoltam a fogadott szülésznőt, mert több barátnőm is mondta, hogyha nem fogadod fel, akkor nem nagyon figyelnek oda rád, max óránként odajönnek - biztos értenek hozzá, de jut rájuk egy halom kismama. Én meg azt szeretném, ha foglalkozna velem, gátvédelem, kérdések, stb.

boruska

Reni, ez fehér lapok között barna krém :D De kíváncsi lennék a Te verziódra is :) Majd dobok fel receptet, csak fejből nem tudom.

Boruska, de jó, hogy kiderült, hogy nincs nagy gáz a cukroddal! Én itt a háttérből mindig aggódva figyelem ezt a témát, mert Anyukámnak I. típusú diebétesze van 10 éves kora óta, úgyhogy a genetika ellenem dolgozik ebben a témában. Én csak jövő csütörtökön megyek terhelésre. ÁEK-s lányok! Járt már valaki a Honvádban ebben az ügyben? Mert nálunk most változott a szitu és mivel Csilla eljött a MÁV-ból, ezért nincs aki oda szerezzen beutalót, úgyhogy a hivatalos utat kell járnom és az ÁEK-ba kell intézni ezt a vizsgálatot. A dokim azt mondta, hogy csak simán a betegfelvételen azt mondom, hogy itt fogok szülni és terhelésre jöttem... Hát ismerve az egészségügyet, remélem, hogy nem zavarnak el... Ja, és remélem nem öntetik ki velem a löttyöt, mert állítólag már vihetem készen és nem ott kell kevergetni... Tapasztalatok? Köszi!

Kép

Ági
agic83

Ágic Légyszi - légyszi tedd fel a hatlapos receptjét!!

Ktc - Katica Jó ötlet a szabad este. Ez más kisgyerekes szülőknél is hasznos. Barátnőddel jól kibeszélgetitek magatokat. Én ilyenkor úgy szoktam érezni, hogy kisimul a lelekm. Neked is biztos használni fog!
pammut

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:25-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Ágica, én tegnap jártam meg a terheléses cukrot...
Hát sajna nem lett egyszerűbb az életünk.

1. lent bejelentkezel
2. magasföldszinten kiküzdöd magadnak a nőgyógyin a beutalót (na ez elég idegtépő)
3. elsőn a laborban átverekeded magad a lázongó nyugdíjas nénik hadán :oops: miért mész előre, mindenki ezt fogja kérdezni, de kismamakánt jár neked a soron kívüliség.
Utána a labor már gyorsan megy, bekevert cukrot vigyél, két óra múlva újra soron kívül bemész egy újabb vérvételre...

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, köszi az infót, tudtam, hogy itt lesz, aki megmondja a tutit... Jaj jaj... Úgy utálom az ilyet, mármint az "öregnénis" átverekedős részt, ha rajtam múlna én kivárnám, míg mindenki elfogy, bár akkor három napig ülhetnék ott... Na akkor felkészülök a legjobbra ;)

A nőgyógyászaton Te mit mondtál, hogy adjanak beutalót? Ez a rész a legizgalmasabb számomra, mert fel kell készüljek a monológra ;)

Kép

Ági
agic83

Katkat: Nem lebeszélni akarlak, vagy akadékoskodni, de:

"Én a múlthéten voltam szülésfelkészítőn, az egyik doki tartotta a kórházból és ő azt tanácsolta, hogy csak az fogadjon szülésznőt, aki érzelmileg ragaszkodik valamelyikhez és úgy érzi, hogy kizárólag őt tudná elviselni szülés közben, egyébként viszont teljességgel szükségtelennek tartja felfogadni bárkit is, mert az ő szülésznőik szakmailag nagyon rendben vannak, mindegyik meg fog tenni minden tőle telhetőt, hogy biztonságban hozd világra a babádat."

Amennyiben igazat adsz neki, akkor fogadott doki se kell, hiszen a kórházban csak olyan doki praktizálhat, aki érti a dolgát, és nagyon rendben van, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy biztonságban hozd világra a babádat. Többet ő úgyse tehet, mint ellenőrzi hogy a természet tökéleteset alkotott e gondozás alatt (hiába paráztatnak mindenféle értékekkel: Afp, cukor, fej és egyéb méret, súly, méhszáj) akkor is csak viszonyítani tud, és nem tudja 100%-ra megmondani hogy jó e, csak azt, hogy a nagy számok alapján jó e vagy sem. Szülésnél, meg kiveszi belőled a babát. De ezt akkor is megteszi, ha nem fizetsz érte külön, azt a fél egy órát – szerintem – bármelyik szakdoki meg tudja oldani. Vágni mindenki tud, de a természetet okosan támogatni – na ahhoz kell együttérzés, empátia, türelem és támogatás.

A szülésznő meg vagy ott van veled vajúdáskor, szüléskor, vagy nem. Vagy segít ötletelni, hogy hogy lehet könnyebben nyugodtabban megoldani vagy nem, vagy védi a gátat, vagy nem, vagy támogat homeos cuccal, masszírral vagy nem. Szerintem meg ez ami számít. De tudom, ezzel a nézettel mást képviselek, mint a többiek, ezért nem is hangsúlyozom. Bocsi, ha valaki lelkébe gázoltam, ez az én nézetem, ezért nem is fogok dokit fogadni, viszont a szülésznőhöz ragaszkodom.

zarja

kattkat, meg mindenki, nem akartam senki sem megbántani ezzel a szülésznő témával, csak nekem ajánlották.
Amúgy én sem hiszem, hogy az egészségét veszélyeztetné az, aki nem tesz így, csak eléggé parázok a témán, és a férjem, ha hajlandó is bejönni, nem nagy segítség stresszhelyzetben :)

boruska

Na szülésznő: elvileg jövő héten szerdán megyek Komlóra gondozásra, és a szülésznő éjszakás, ha mákom van és nincs teltház a szülészeten akkor körbevezet (személyesen engem egyedül) megpróbálhatom az egyes dolgokat, és megbeszéljük a részleteket: mi az én elképzelés, és mit lehet a kórházban ebből megvalósítani. Hm, izgatott vagyok.

zarja

Ágic, "A csöndben olvsgatós"; ez aranyos, mint egy indián név. Ágic az indián lány. :)

Boruska: de jó, hogy minden oké, és jobb a kedved! A diétával biztos "letornázod" majd azt az ici-picit magas cukrot is. ;) A Berci meg milyen kis ügyes már, tudja merre "kell" figyelni. :) De hát ez a jó benne, ha elcsípnek egy-egy ilyen mozdulatot, az anyukák nagy örömére.

Szülésznő: én is szeretnék. Gondolom, mielőbb érdemes rákérdezni. De tőle is kell kérni árat? Hogy mennyiért vállalja?
(Nem ijesztgetésképpen, de van egy ismerősöm, aki bár már jó régen szült, de ő maga is orvos volt, és a kórházban sokáig hagyták egyedül lenni szegényt... Azt mondta, borzasztó volt. Mondjuk azt nem tudom, hogy akkor mennyire dívott a szülésznőfogadás vagy a magándoki, de hogy ő is orvos volt és rá se hederítettek...pfff)
Mondjuk kb. egy hete beszélgettem egy másik kismamával a vérvétel után, és ő azt mesélte, hogy neki fogadott dokija sem volt az előző gyermekénél, mégis maximálisan elégedetten jött el a kórházból, mert mindneki nagyon kedves, törődő volt vele.

Katica, olyan szépek vagytok a képen, jó rátok nézni! :) A barátnős este pedig szerintem is nagyon jó ötlet, holnap már tuti más szemmel látod a világot. Sok szeretetet és kitartást kívánok Nektek!

Kép
erusverus

Nos, én ugyan már hármat szültem, de úgy gondolom, hogy ha fogadsz valakit, az szülésznő legyen. Valóban ő az, aki órákig támogatni tud, együttérez veled, megnyugtat és ötletekkel segít. Én még azt fogom megkérdezni a dokitól, hogy ha problémásra fordul, akkor behívhatják e . Normál szülésnél majdnem bármelyik doki jó nekem, de pénzünk nincs 50-60 e Ft-ot kiadni csak "úgy".
pammut

Szülésznő: a szülésznőnek végig veled kell lennie, 100%-ban rá vagy bízva, ez az ő felelőssége. Már csak ezért sem igaz, hogy ha nem fogadod fel nem nagyon figyel rád és óránként megnéz. Nekem egyik szülésnél sem volt fogadva szülésznő, mégis végig ott voltak a sarkamban, már majdnem kellemetlen volt, mert egyfolytában ott voltak.
Szerintem akkor érdemes fogadni, ha valaki ismer egy szülésznőt vagy nagyon ajánlanak valakit, beszélt vele, megbeszélték, hogy mit hogyan szeretne az anyuka, stb. De úgy hogy senkit nem ismersz, úgy szerintem felesleges valakit felfogadni…

Katica, Bori nagyon aranyos!

Lányok én most megyek a szülőszobát meglátogatni, már úgy vártam!
lara

Úgy tűnik, megmaradok. A gyomrom még sem volt tökéletes, de próbáltam kímélni. Délután rámtört a para, hogy talán lázas vagyok, de inkább csak nyűgösségből fakadó rossz közérhet volt.

Kimentünk anyuval az IKEÁ-ba, de nem vettem semmit, csak nézelődtünk. Na jó, az élelmiszerboltban elcsábultam kicsit, van pár cuccuk, amit imádok. A tegnapi koplalás eredményeképp a 8,5 plusz ma reggelre 7,5 lett. De már legalább tudom, mitől van: Jól meglepődtem, mikor leírtátok, miket esztek, én annak kb. a 2, -2,5 szeresét :oops: Volt egy időszak, kb. 4 év, amikor semmitől - még az este 10 utáni hízókúra célú csokievéstől sem - híztam, úgyhogy rászoktam, hogy nem spórolok a kalóriákkal.

Képzeljétek, nálunk a cukros vérvétel 3 vizsgálatból áll. Egyik nap leveszik, és megnézik, normál értékű-e. Ha már ekkor gáz van, akkor nincs terheléses. Ha ok, akkor mehetsz másnap mindkettőre. Ezzel a jövő hétfő-keddi reggeli programomat meg is oldották...

Katica: rengeteg kitartást kívánok Neked ebben a helyzetben. Önmagában csodálatraméltó, hogy ilyen szeretetben és türelemmel nevelitek Borit, ez a jelen pillanat egy átmeneti korszak, ami a körülmények ismeretében szerintem teljesen természtes. Én hiszem, hogy a dolgok nincsenek véletlenül. Talán ez a szitu arra jó, hogy Bori is szembesüljön néha olyan korlátokkal, melyeket Te állítasz elé. Egyetértek Gerivel, biztos hatalmas változás (trauma?) lesz neki Emő érkezése. A kisebb tesó egészséges gyerekeknél is elképesztő féltékenységet tud kiváltani. Ezek az apró dolgok talán mindkettőtöket helyzetkezelésre tanítanak, aminek majd később hasznát veszitek.

Szülésznő: nem tudom, máshol hogy megy, a Szent Imrében időben kell lépni (24-30 hét), mert később már "elkelnek" a szülésznők. Én hiszem, hogy jó dolog, sőt, egy normális lefolyású szülésnél több szerepe és feladata van, mint a dokinak. Én választottam, mert gátvédelemmel szeretnék szülni, és az ugye csak folyamatos kontrollal megy. Persze, ha aznap épp ügyeletes, ki tudja mi van. Vagy talán beugranak egymás helyett?? A fogadott szülésznő szokott hátat masszírozni fájdalomcsillapításként, homeopátiás szereket adni, stb. De az biztos, hogy ehhez a szakmához hihetetlen elhivatottság kell, úgyhogy szerintem az is biztonságban érezheti magát, aki nem él a választás lehetőégével.

Vicky: én inkább el se olvasom, biztos rákattannék. Ne paráztasd magad, inkább örülj, hogy minket elkerülnek az ilyen rémtörténetek :wink:

Kép
juci-77

Szülésznő: én választottam szülésznőt. Ha nem fogadok, akkor is biztos maximálisan figyelnének rám. A Péterfyben minden szülésznőről csak jót hallottam. Akit én választottam fiatal (annyi idős mint én) és egy barátunk felesége is nála szült. Azt mondták nagyon kedves, profi. A másik dolog, ami miatt választottam, mert így nem kell a terhesgondozóban sorba állni a beutalókért, ő megcsinál mindent. Nála voltam a cukros vérvételen is és mindent intézett. Kedden este megyünk megnézni a szülőszobát, meg mondta, hogy akkor megbeszélünk mindent.
Vendég

Tegnap panaszkodtam, hogy mennyire el vagyok kampicsorodva, meg nincs semmi etvagyam...Hat ma behoztam a tegnapi adagomat is. Ma mar bezzeg ehes voltam, igaz , ma ugykodtem is egy kicsit, de csak papirmunkat, de az is olyan jol esett, habar kicsit almos voltam egesz nap, mert veletek ellentetben en nem rosszakat almodom, hanem nem alszom. Azt hitem, hogyha hazajovok a korhazbol jobb lesz a helyzet, de itthon se megy. Tevezek ejszaka, de az meg nem kot le, es azon torom a fejem, hogy mit kene csinalni, amihez nem kell felgyujtani a villanyt, nem kell felkelni az agybol, es nem zajos, hogy Jocot se keltsem fel. Hat elarulom, meg nem jottem ra mi az.
geri79

Ti hogy alltok a pattanasokkal? En amiota bekerultem a korhazba- gondolom a stressz miatt is, minden napra novesztek 2-3 ujat. Mar az egesz allam csupa ragya, es csak rosszabbodik. Ez az egyetlen ok, amiert jo, hogy nem kell emberek koze menjek.
geri79

Geri, ahogy egy gimis tanárunk mondta, ha olyan kedve volt (ő hozzánk csak helyettesíten jött be): No, gyerekek, akkor most mindenki fejben sakkozik! És ezzel elintézte a dologt. Ő elővett egy újságot, mi meg kb. azt csináltunk, amit akartunk. :) Jobbat sajna én sem tudok nem-alvás helyett. Téged akkor egyébként úgy látom, nem üt ki a nyugtató. Na, eszembe jutott valami, bár már lehet, hogy próbáltad: mi lenne, ha olvasnál egy kicsit egy másik helyiségben? Vagy: (lehet, hogy hülyén hangzik, meg aztán beállítottság kérdése is) nekem már eszembe jutott, hogy verset írok, unaloműzésként. Régen például nagyon szerettem az eszperente mondókákat/rövid kis történeteket.
Ja, egyébként az álmokról jutott eszembe: nekem már javasolta valaki, hogy írjak egy könyvet/regényeket az álmaimból, mert mindig teljesen kiakadt, mikor elmeséltem neki egyet-kettőt. Bár fogalmam sincs, kit érdekelne ez... :)

Kép
erusverus

Egyébként most az a helyzet nálunk, hogy férjem hazajött úgy 5 körül, de mondta, hogy 9-re vissza kell mennie, és addig szeretne egy picit aludni. Gondoltam, én is megyek vele, de most én sem tudtam elaludni... Már azon jár az agyam, hogy jönnek anyuék vasárnap, és főzni szeretnék nekik, meg, hogy addig még mi mindent kell itthon elintézni, mit kell megvenni stb.

Kép
erusverus

Mas rendelkezesemre allo helyisegben nincs agy, es 17. -ig, amig megyek kontrollra, csak pisilni jarhatok ki-persze ezt azert nem tudom betartani, de legalabb ejjel nem csaszkalok tenyleg csak pisilni. De bizom benne, hogy elobb-utobb kitalalok valamit, vagy ami ennel is jobb lenne, ha vegre aludnek ejszaka. Habar azt olvastam, hogy a harmadik trimeszterre meg rosszabb lesz.
Tegnap irtatok a jeti efektusokrol. Hat, en mult het szerdan csinaltam nagytakaritast, de meg szerencse, mert csutortok este surgosseggel kellett a korhazba menjek, mar nem lett volna ra idom. Ma megint raszantam magam, remelem a sorminta nem folytatodik, es holnap este meg itt potyogok a szamitogep elott, es nem a korhazban kuksolok. De olyan szempontbol jo volt, hogy mostmar tudom, mi ott a "dorges", mit kell vinni, mi fog tortenni, mennyit kell adni az orvosnak, esetleg altatoorvosnak, babanak. Nalunk csak az orvos valaszthato, a babaval csak a szuloszobaban talalkozol- vajudni egyedul vajudsz, jobb esetben sok kenopenz aran a ferjeddel. De peldaul vedono, mint olyan, nalunk nem is letezik.
geri79

En mostanaban bele szoktam nezegetni a kulonbozo honapokban szult mamak receptjeibe- itt vannak ebben a topikban-, es vannak benne nagyon jo otletek. Amig nyuzsoghettem, kiprobaltam onnan egy par receptet, es nekem nagyon tetszettek.
geri79

Szülésznő: Én is fogadok szülésznőt, de nálunk csak akkor lehet fogadni, ha van fogadott orvosod is... Nekem tesómék szültek nála és nagyon meg voltak vele elégedve, órákat zengtek róla. Fiatal, olyasmi idős mint az embőc és múlthéten mikor voltam nála úgy elbeszélgettünk meg elröhögcséltünk, mintha kb 10 éve ismernénk egymást. Nyugodt szívvel bízom majd magam rá... Nekem az fontos, hogy valaki majd akkor "kinyalja a fenekemet is". Igy is eléggé parázok, mi lenne, ha még senkit nem is ismernék akik körülöttem vannak...

Néha én sem tudok aludni éjszaka... Felébredek pisilni és úgy érzem, hogy kialudtam magam és nem tudok visszaaludni. :cry:

Megyek mert kimosott a gép és ki kell teregetni.

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Vannak barátaink Erdélyből, a lány Brassóból származik, és mesélte, hogy mikor náluk valaki kórházba kerül, akkor minden kórházi alkalmazottnak pénzt kell adnia (vagyis jó, ha tud adni). De csak finoman, egy szó nélkül a zsebébe csúsztatni, pl. mikor bekötik az infúziót, mert enélkül kevésbé figyelnek rá, vagy nem olyan kedvesek vele. Ez amolyan nyílt titok arrafelé, senki nem beszél róla, de mindenki tudja, hogy csak így érhet el jobb ellátást. Nálunk is van ilyen zsebbecsúsztatás, de azért nem kell mindenkinek adni. Kérdezte, hogy megy ez itt, és elmeséltem neki, hogy a műtétek után általában ad az ember pénz, ki mennyit tud, vagy ha kórházban fekszik valaki, akkor a rokanai visznek be a nővéreknek egy kics tojást vagy valamilyen csomagot. Ja, és egyes rendeléseken sem kell, csak ha magánrendelésről van szó. De náluk még ott is perkálni kell... Nálatok is így van, Geri?

Kép
erusverus

Nalunk a terhesgondozas- vagy barmilyen szakrndeles fizetos, csak a korhaz lenne elviekben ingyenes. De ez sem igy van- ha jobb szobat akarsz, fizetsz, ha tiszta lepedot akarsz, fizetsz, stb-stb. En mondjuk most kijatszottam az orvos vagyok kartyamat, es peldaul, amikor a foorvos is jott reggelente vizitelni, mindenkit a neven szolitottak, en a doktorno voltam, akinek messzirol koszontek meg a folyoson is- csak utanna ordibaltak ram, hogy mar megint csaszkalok. Ugyhogy velem kedvesek, figyelmesek voltak, es tul gyakran volt valtas ahhoz, hogy barmelyik novernek is kulonosebben halas legyek. De persze a dokimnak majd kell adjak a koveltkezo randinkom a szokasos vizitdij melle egy szebb kis boritekot. De ez nalunk mar az emberek vereben van, eszedbe se jut, hogy ne adj, mert akkor nekik se jut eszebe, hogy foglalkozzanak veled. Mikor egyetemista voltam, a szuleszeten is kellett ugyeletezzek, es akinek nem volt fogadott orvosa, azzal az ugyeletes orvos nagyon csunyan bant, csak meterekrol figyelte az esemenyeket, es nem igazan segitett semmit- itt nalunk a babaknak nincs olyan nagy szerepe, mint nalatok, nalunk az orvos a foszereplo.
geri79

Geri, igen, valahogy így fogalmazott a barátnőm is: a vérükben van az emberekne, és ezen nem töprengenek, mert mindenki (aki tudja) így csinálja. Hm, érdekes az is, amit te írtál.

Másik dolog, szintén ez a barátnőm mesélte, hogy náluk a H1N1 sem olyan nagy téma. Nem félnek (vagy nem félemlítik meg őket?) úgy az emberek, mint itt Mo-on.

Kép
erusverus

Nalunk a media most massal van elfoglalva. Nincs kormanyunk, es nem is tudnak megegyezni egy uj miniszterelnokben. Azon kivul Ti mar kifele mentek a valsagbol, mi meg befele. Itt az a hir, hogy Moldovaban 20-on eves kolykok hogy eroszakolnak meg 80 eves oregasszonyokat, vagy ha nincs mas, akkor a kecsket. Ugyhogy az influenza nem szerepel a prioritasok kozott. De nalatok semmi izgi nem tortenik, igyhat kell valamirol szolni a hireknek, ugyhogy ez az influenza jarvany pont jol jott, kulonben nagy bajban lennenek a hiradosok meg az ujsagirok. Ez nem osszeeskudes elmelet, ez teny, hogy valamirol szolni kell a hireknek, es hat kinek mi jut.
geri79

agic: Hát a harmadik szerdát mondta a doki, az most a jövő hét? Nem 18-án lesz? Ha mást nem, akkor dec. 16-án elmegyünk, de azért az már elég későn van. Majd megpróbálom felhívni a szülészetet valamikor a jövő héten. Most persze nem kell kedden mennem a cukros dokihoz, pedig akkor felmehetnék megkérdezni. Milyen vizsgálatra kell menned? Nekem a cukros dokinéni megcsináltatja a teljes vérképet szerencsére. Sajnálom, hogy Csilla a Máv-ból, megnehezíti az életünket. :( Engem a dokim Tóth Ágneshez küldött annó, bár nekem van Máv-os igazolványom is, szóval mehetek oda.

boruska: Azért a 7,3 már sokkal jobb. Azzal tényleg nincs gond szerintem. Szülésznőt majd 20-án megkérdezem a dokitól, hogy egyáltalán lehet-e választani és ha igen, akkor kivel szeret együtt dolgozni.

Doki: Nekem nem mondta, hogy ne lenne itthon, mikor szülök, majd ezt is megkérdezem tőle 20-án. (Most már elég sok mindent meg kell kérdeznem, a felét el fogom felejteni.)

kattkat: Nekem igazából mindegy a szülésznő, mert a párom úgyis velem lesz. Viszont van egy szülésznő (most sajnos nem jut eszembe a neve), akit nagyon nem ajánlottak és ha jól tudom, van olyan akivel szeret a dokim együtt dolgozni.

beneildi: Te legutóbb is Szabó dokinál szültél, ugye? Volt választott szülésznőd? Megkérdezhetem hogy ki volt az? Milyen "szerencsés" vagyok a dokinénimmel, hogy most már elintéz nekem ilyen vérvételes dolgokat, legalább nem kell a honvédba mennem.

juci: Ez a terheléses cukor vizsgálat lenne a normális, mert ha már az éhgyomri is rossz, akkor nagyon rosszul reagálhat az ember a terhelésre. Sajnos ezt nem csinálják túl sok helyen így. Én is kerülöm az olyan fórumokat, ahol rossz dolgokat olvashatok, de ebben a fórumban nem számítottam rá. Már jobban vagyok, de azért nagyon rossz érzés, amikor eszembe jut.

geri: A pattanások engem elkerülnek szerencsére.
vicky79
Budapest III. kerület

erusverus: esetleg valami ilyesmivel világított a szemedbe?
Kép
Mert akkor ezzel a szemfeneket is nézi (bár a széli részeket nem lehet vele látni) Ha az megnyugtat, menj el mégegyszer ;)

A szülésznő nekem eszembe se jutott :oops: Nem is tudom hogy mennek itt a dolgok. Elfelejtettem a védőnőtől megkérdezni a szülésfelkészítést is (pedig előtte napokig azon járt az agyam, hogy tudtam valamit akarok kérdezni) :(

Geri: mikor én éjszaka felébredek pisilni és nem tudok visszaaludni, a gyerekszobát szoktam fejben berendezni: mit fogok a falra festeni, hol legyenek a bútorok, mit kell még venni...stb.
zuzmooo

Hímezgetők: találtam egy jó kis minta oldalt. Aranyos baba-könyvet lehet csinálni belőle, de szerintem külön díszítésként is jók bármilyen baba-cuccra :) Küldtem egy e-mailt a közösre, abban van a link.
zuzmooo

Sziasztok!

Csak rövidre jövök: hurrá, hurrá, megvettük az ágyacskát, a szüleimnél a műhelyben deponáltuk, mint a többi babás cuccot, szóval alakul a gyerekszoba, elvileg :)

Ezt az ágyat vettük:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90115997

Jó éjszakát!!!

boruska

ja, és hoztam egy papírcentit az IKEÁból, hogy 9 nap múlva elkezdhessem vágni :)

boruska

Jo reggelt mimdenkinek!
Ugy latom meg csak en kukorekolok itt . Boruska, jol nez ki a kisagy! En azt hittem, hogy csak vicceltek a centivel. Ti tenyleg vagni fogjatok? Mint a kisbakak, csak ok jobb hijan a falat firkaltak visszaszamolas gyanant...
geri79

Geri Te csak ne nagyon nagytakaríts! A múlt hétfőn én is lightosan felporszívóztam meg felmostam a köves helyiségeket (ez a ház nagyobbik fele), na aztán utána kezdett is húzódni a pocakom, az egész napot ágyban töltöttem. Velem is előfordul, hogy éjjel 3-kor totál felébredek. Én olvasni szoktam, kellemesen vontatott történelmi regényeket, attól előbb-utóbb lefáradok. Esetleg nem tudnátok beszerezni kis könyvre csíptethető lámpácskát? Az csak nem zavarná párodat.

Viki Egy-két hónapja puszta tájékozódásból én is olvasgattam más topikokat, aztán én is belefutottam néhány tragédiába és le is rágtam a 10 körmömet aggodalmamban :( . Azóta nem kirándulok más topikba :D . Igaz előfordul, hogy tök "ártalmatlan" címűekben is rémhírt találsz. Sajna.

Nálunk a kórházban van azért egy-két szülésznő, akinek nem szívesen kerülnék a "karmai" közé, dehát szegény ember vízzel főz. Majd csak kibírom. Azt mondjuk nem értem, hogy van doki, aki csak bizonyos szülésznővel dolgozik. Ez csak akkor működik, ha felkéred őket. Hiszen alapesetben a beosztásnak megfelelően kénytelen az éppen beosztott szülésznővel dolgozni.
pammut

Jók ezek a vonalzók :D . Boruska Te 24+3 én 24+2 vagyok, mégis mindkettőnknek még 109 napot ír ki :lol: . Én nem fogok centit venni, mert olyan rendetlen vagyok, tuti rendszeresen elfelejteném.
Geri, nálunk a kiskatonák tényleg vágtak valódi centit.
pammut

Pammut- mivel mindenki kikiabalta a tudejet ram a takaritas miatt, azota nem probalkozom ilyesmivel. Ma viszont elkezdem az altalad javasolt programot- alsonemu stoppolas- eddig tenyleg ugyse volt ra sose idom se, kedvem se, csak vegszuksegletben fanyarodtam ra...
geri79

Boruska: nagyon szép a kiságy.

Képzeljétek, átnéztem a könyveket, átrendeztem, és amit tudok, hogy már az életben többet nem fogok elolvasni (Zsolti úgyse olvas) azt levittem a helyi könyvtárba, használják egészséggel. Cserébe ingyen beiratkoztam, és most az újságaikra csaptam le. Kivettem vagy 4 Babamagazint, elolvasom, és amit megtartásra érdemesnek ítélek, azt beszkennelem és elmentem. Elvből nem nagyon veszek újságot, mert sajnálok annyi reklámra olyan sok pénzt kiadni. Amiket nézni szoktam az meg tömve van reklámmal (Praktika, Ezermester stb). Így az ötlethez viszonylag olcsón jutok.

zarja

pammut: Szerintem az én dokim is dolgozik a többivel is, csak van amelyiket jobban szereti. És én szeretném az összhangot köztük. :) Az én vonalzóim is szétcsúsztak.

zarja: Előre is köszönjük a cikkeket.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt! Látom még mindenki alszik :)

Viki, megnéztem, hogy mit írtam a szülésfelkészítőről, amit Csilla írt nekem és nálam a második szerda szerepel, az viszont jövő hét lesz, ha jól számolom. Szóval nekem marad a december... Bár lehet, hogy akkor megint kell mennem Kaposvárra, na majd próbálom nem szerdára szervezni...

Közkívánatra: HATLAPOS RECEPT:
Tészta:
500 g liszt
2 tojás
80 g zsiradék
pici só
fél marék cukor
1 zacskó szalalkáli
annyi tej, hogy összeálljon a tészta (nekem ez kb. 2 dl volt tegnap)

Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal/zsírral, hozzáadjuk a tojásokat, sót, cukrot végül a tejet, amiben feloldottuk a szalalkálit. Összegyúrjuk és 6 egyforma cipót formázunk belőle. Sütőlemezen vagy a tepsi hátoldalán sütjük meg. Villával meg kell szurkálni, hogy ne púposodjon fel. Gyorsan megsül, vigyázni kell, hogy ne égjen meg, mert nekünk fehéren kell :) (Ja, aki még nem dolgozott szalalkálival, az ne lepődjön meg az erős ammónia szagtól a sütés közben ;))

Krém: (ebből nagyon sok változat van, próbálom az általam kipróbáltat küldeni, ez elég sűrű lett végre, ellenben picit csomós, szóval nincs igazság az életben :) Pedig nekem értenem kéne hozzá, ha már gyógyszerész vagyok vagy mi :D)

1 l tej
250 g cukor
2 csapott evőkanál cukor
100 g liszt
1 zacskó vaníliás cukor

3/4 liter tejet a cukorral felforraljuk, ehhez adjuk hozzá a maradék tejben elkevert többi hozzávalót. Érdemes lehúzni a tűzről, amíg összekeverjük. Na, szerintem itt van a titka annak, hogy ne legyen csomós: apránként kell összekeverni a két elegyet. Utána vissza a tűzre és összeforralni. Ha kihűlt lehet kenni. (lap-krém-lap-krém stb.)
Jó étvágyat! :)

Kép

Ági
agic83

Kiderult, hogy Abel mar most jobban hasonlit Jocora, mint ram. A Metallica-t meg az REM-nel is jobban ertekeli, na nem mintha en megvetnem, de hogy o hogy pogozik ra odabent!! :lol:
geri79

Tudom, hogy mar kerdeztem, de senki nem hallott semmit a Medicor legzesfigyelorol?
geri79

Na, nekem dögrovást hozott a hétvége :( Már tegnap éreztem, hogy valami nem százas, fáradt voltam, rázott a hideg, hasmenés. Estére a hő is megjött. Hogy mennyi volt, nem tudom, mert a hülye hőmérő 15 perc alatt négyféle értéket mutatott.

Éjjel teleizzadtam a hálóingem, ma meg itt punnyadok a kanapén, és a hidegrázást igyekszem forró teával kompenzálni. Szegény apa meg a költöztetőkkel van, megkezdtük az átcuccolást a belvárosba. Nem akarok beteg lenni!!!!!!!!!!! :evil: Ráadásul megyünk anyuhoz ebédelni, nem akarom hozni rá a frászt, úgyhogy majd úgy csinálok, mintha minden ok lenne.

Kép
juci-77

Na, nekem dögrovást hozott a hétvége :( Már tegnap éreztem, hogy valami nem százas, fáradt voltam, rázott a hideg, hasmenés. Estére a hő is megjött. Hogy mennyi volt, nem tudom, mert a hülye hőmérő 15 perc alatt négyféle értéket mutatott.

Éjjel teleizzadtam a hálóingem, ma meg itt punnyadok a kanapén, és a hidegrázást igyekszem forró teával kompenzálni. Szegény apa meg a költöztetőkkel van, megkezdtük az átcuccolást a belvárosba. Nem akarok beteg lenni!!!!!!!!!!! :evil: Ráadásul megyünk anyuhoz ebédelni, nem akarom hozni rá a frászt, úgyhogy majd úgy csinálok, mintha minden ok lenne.

Kép
juci-77

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Hat, ahol eddig olvastam, csak rosszat irtak errol a Medicor-rol. De ezt legalabb nem kellett berakni matrac ala. En sajnos nem talaltam olyat, ami a mi 16 cm vastag matracunk alol is beriasztana. Ti tudtok ilyet? Legyszi- legyszi!!!!!!!!!!!!!! Itt Romaniaban egyaltalan nem lehet legzesfigyelot kapni, legalabbis Varadon nem, ugyhogy nincs hol utanaerdeklodjek. Es most parazok a koraszulestol, es egy koraszulott babahoz szerintem feltetlenul szukseges lenne.
geri79

Juci- jobbulast, es szerintem inkabb kurald magad, a csaladlatogatast hagyd a jovo hetre.
geri79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?