Új privát üzeneted érkezett!

Danyu remélem ha hazamegyünk szülőkhöz akkor majd sütsz nekünk is kenyeret :lol: tudom miről beszélsz...

egyébként jövő hétvégén megyünk haza, ha esetleg hazajönnétek ti is :wink:

a név pedig gyönyörű! :lol:

Panndi gyönyörűek!
Vendég
 


Danyuci!
Le a kalappal a bátorságotokért, de egy olyan életet tudtok majd biztosítani a gyerekeiteknek, ami nagyon jó alap lesz egész életükben - bocs, elég magyartalan mondat lett.

Sucer!
Üdv itt is :D !

Mmanya


Kép

Kép
mmanya
 
 


Na, akkor kezdem a litániámat, azaz az elmaradásomat :)

MManya!
Mindjárt zavarba is jövök a dicséretedtől :oops: :) A 3 kg pluszt csak én érzem/látom. De az épp elég :wink: Tegnap nem tudtam egy régen lötyögős nadrágomat felhúzni, mert kényelmetlenül szorított :roll: Te megismersz majd, már csak nekem kell képet látnom rólatok :wink:

Panndi!
Tényleg, a 6 hetes kontrollon szabad utat kaptatok a dokitól :shock: Én ilyen még nem is hallottam. Vannak bátor orvosok! Akkor hajrá hármaska! Húú, micsoda babaeső lesz itt hamarosan :)
Nagyon cuki mindét lányod :)

Kri!
Te sütöd a tortáját? Majd kérünk képeket!

Panny!
Mondom! Most tutira jó lesz minden! Látom, vannak a júliusi topikban páran, akik márciusinak indultak :) :(

Danyuka!
Hűna, ez akkor hosszú távú biztosíték a tuti elfoglaltságra. Bátrak és szorgalmas emberek lehettek. Én is szeretek a kertben matatni, de nem hiszem, hogy van annyi kitartás bennem ilyen ügyben (mert pl. a babaprojekthez van bőségesen), hogy annyit termesszek, hogy ne kelljen semmit venni a konyhára. Egyébként a kemencés kenyérben van tapasztalatom, mert a nagyszüleim a mai napig kemencében sült krumplis kenyeret esznek, és én is azon nőttem fel. A világ legjobb kenyere ez a krumplis recept!!! Épp ma érkezett a nagyim (Erdélyből) anyuékhoz, remélem, hozott :)

Szilvi!
Nagyon el vagy foglalva a gyerekkel? Nagyon ritkán jössz.

Annamari!
Nagyon jók ezek a töklámpások!

Sucer!
Üdv köztünk! Megvan az a kis kép a vonalzód elején nagyban is? Annyira édes a kislányod, jó lenne látni nagyobb méretben is. Akkor hajrá ez a hónap! Miért mondták, hogy nem lehet gyereked?

Na, végre sikerült a végére érnem!

Én ma is elfoglalt leszek, de tegnap-tegnapelőtt volt a csúcs! Megpróbálok benézni még ma!

Puszi és szép napot mindenkinek!
Vendég
 

 
 

Sziasztok,

köszönöm a kedves fogadtatást! :D

nmarya,
a foga nem vérzett csak nagyon picit, szerencsére nem volt nagyon vészes. Egy ideje már mozgott, eltelt pár hét mire kiesett. Sztem nem kezdte korán a fogváltást 6 és negyed évesen cirka, az oviban többeknek 5 éves koruk körül kiestek a fogai, van akinek a kislányunkkal egyidősen 8(!) maradandó foga van :) . A neve Ilang, mint a virág Ylang-ylang. Különleges és nagyon illik rá sztem.
Nagyon sajnálom a vetéléseidet, szörnyű lehetett! Kívánok neked mielőbbi babásodást! Anno nekem is a hematóma miatt volt a vérzésem, a 16 hét körül szívódott fel, ezért veszélyeztetett terhes voltam a 20. hétig. Mivel megbízási jogviszonyban dolgoztam akkor, jól ki is rúgtak ezidő alatt, szörnyű volt :( . Mindegy elmúlt, fátylat rá! :)

panndi,
nagyon köszönöm a bókot a kislányom nevében is, neked is nagyon szépek a lánykáid! Büszke lehetsz rájuk! :)

Angie,
erdélyi nagyi, finom házi kenyér, ha tudnád mit is érzek most..... nekem is onnan származik a családom, apai és anyai ágon is, bár én már Bp.-n születtem. Mikor idén kint voltunk, nagyon megérintett az ottani világ, azóta visszavágyom, vhogy ott azt érzem, hogy otthon vagyok, nem tudom érthető-e amit írok. Mondjuk én sohasem voltam az nagy városi csaj, bár itt éltem születésemtől 19 éves koromig. Akkor elhúztam vidékre, azóta se tértem vissza. Anno azért mondták, hogy esélyem sincs a gyerekre, mert nincsenek petéim, ebből fakadóan pé-m se, hátrahajló a méhem és egyáltalán. Na akkor letörtem mint a bili füle, majd 2 hónap múlva tök spontán terhes lettem :D :D . Hozzáteszem, hogy ezt egy olyan doki mondta, aki akkor látott először és csak helyettesítette az orvosomat. Mindenféle gyógyszert fel akart írni, de inkább megvártam míg a dokim hazatér, hogy Ő mit mond. Már úgy mentem a dokimhoz, hog yvolt egy pozis tesztem, na Ő van a képen :wink: .

Kép Kislányunk Ilang Anna

Mindenkinek szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!
Nagyon örülök, hogy Angie kiprovokálta a képet Ilangról. Még a közelit én sem láttam róla - de ugyanolyan gyönyörű, mint a kicsin.

Sucer!
Te nézel ki ennyire jól vagy az apukája?
Maja is nagyon büszke volt, amikor elhagyta az első fogát - már 5 kiesett, most mozog a 6. Nálunk egy fogtündér van, ő őrzi az alatta lévő dobozban a fogakat.
Annyira jó, hogy a babaváráshoz így állsz. :D


Mmanya


Kép

Kép
mmanya
 
 


Mmanya,
:D hát nem is tudom mit írjak. Nem tartom magam szépnek, a párom nekem nagyon tetszik, így nem tudom mit is mondhatnék. Igazi szerelem gyermek és lehet ez látszik rajta. Na meg az se mindegy, hogy nagyon szép lelke van, igazi szeretet gombóc Ilangocska, így csak büszkülni tudok! Köszönöm-köszönöm :D :D
Maja fogai: és mikor kezdtek nőni az új fogai? Én azt néztem, hogy a kiesett fog mögött jóval bentebb látszik az új fogacska csücske. :( A tejfogai annyira szépek voltak, szabályosak, egészségesek, úgy félek, hogy a maradandók csámpásak lesznek :( .
A babaváráshoz meg nem tudok másképp állni, apa is ilyen optimista eresztés. Mondjuk nem volt ez mindig így, de az ember változik (szerencsére) :) .

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!
Nagyon vicces volt. Lent estek ki először a fogai, és azon a kis helyen kezdtek nőni a nagy fogak és ferdén. Tiszta ideg voltam, mert nekem az alsó fogsorom rendezett, de a felső középsők egymás felé hajlanak, és nem túl szép (jó szó a csámpás) - és azért az első fogak látszanak a legjobban, szóval nem akartam, hogy csálék legyenek. És képzeld magától kiegyenesedett - doki szerint folyamatosan erősödik az állkapocs - és így a 2-es fogakat is kilöki. A lenti fogaknál csak azt láttam, hogy meg van duzzadva az ínye a fogat még vagy két hétig nem is láttam. A 2 felsőnél van úgy, hogy ami később esett ki, ott már rögtön lehetett látni az új fogat.
Még azt is mondta a doki, amit nem tudtam, hogy a gyerekfognak is van gyökere, csak éppen elhal, azért is tud kiesni a fog. Szóval lehet, hogy csak azért esett ki a tejfog, mert a gyökerét már nyomta a felnőtt fog.

Mmanya


Kép

Kép
mmanya
 
 


Sziasztok!

Ilang Anna, de szép neve van :)

Angi: azt mondta a doki a hathetes kontrollon, hogy ilyen gyors és teljesen problémamentes szülés után, mint ahogy Fruzsi érkezett, jöhet a következő baba. Zsófi után sem védekeztünk, de nekem meg sem jött, míg szoptattam. Jaj, azt hiszem, ezt már írtam. Na mindegy. Fruzsival most kezd kevés lenni a tej, azt hiszem :roll:
Vendég
 


Mmanya,
hú akkor itt még alakulni fog minden, nekem elég kuszák lent a fogaim, de fönt aránylag jók, csak a szemfogam van egy picit kintebb az egyik oldalon. Valszeg, ha rendesen hordtam volna a fogszabimat anno, az is beállt volna a helyére :? . Remélem Ilangocskának nem lesz rá szüksége. Apának amúgy nagyon szép szabályos gyöngy fogsora van, az enyém is teljesen jónak mondható, remélem ezt adtuk tovább :wink: . Nem dobsz a gyerekekről pár fotót??

Panndi,
köszönöm, nekünk is tetszik a neve :) Drukkolok nektek a következő manóhoz, persze csak ha szeretnétek? Tényleg cél a 3. baba?

Jó hétvégét!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!
Nagyon szép Ilangocska!!!!
Még nem hallottam ilyen nevet, de többször kimondva nagyon aranyos, szép név. :lol: :lol: Gondolom többen visszakérdeznek. :D
Akkor nekünk is hamarosan kiesőben lesznek a fogaink. Milyen furcsa lesz. :roll: :wink:
A másodiknak is ilyen különleges nevet terveztek?

Angie!
A munkát azért ne vidd túlzásba!! Mit is dolgozol?

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Tesóméknak ma volt az első inszemináció. Elvileg akár hármas ikrei is lehetnek. :lol: :lol: Majd 2 hét múlva kiderül.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Hahóóó!

Üdv itt mindenkinek! Sucer :lol: nek is...
A lánykákról a képek nagyon édesek, és a név mennyire találó...

Panndi, lányok szeretik azt a hintázó bölcsőt???

Boni, múlt héten voltunk odahaza...bár elvárnák, hogy mindig ott legyünk....de utálok vonulni...hétvégén családozunk...sütök én kenyeret bárkinek...tavaly télen is úgy sütöttük már, de a nyáron meghalnánk a nagy melegben...azért a kemencés jobb, mint a tűzhelyes...ég és föld...

Angyalkám,kisajtolhatnál nekem a rokonságból valami jó kis kenyérreceptet...mindenféle érdekel...
Nyáron Apa vett nekem az őriszentpéteri vásáron egy szupi szakácskönyvet...Székelyföld ízei...vannak benne jó dolgok, bár a medvehúst még nem tudom hol szerzem be :lol: :lol: :lol:
Azt biztos nem csinálom meg :lol: :lol:

Most úgy más nem nagyon jut eszembe...fogakhoz még nem lövök :oops:
danyuci
 
 


Danyuka!
Majd akkor megkérdezem a nagyimat. Ők csak egy féle kenyeret sütnek kemencében arra fele (ezt a krumplisat), csinálnak finom lepényeket is. És a kemencét nem csak kenyérsütésre, hanem rengeteg mindenre használják. Majd megkérdezem tőle, de nagyon meg kell tanulni a használatát, mert ők valahogy úgy csinálják, hogy tüzet raknak bele, jól átforrósítják, kiszedik belőle a szenet, és utána az üres kemencébe vetik be a kenyeret, vagy a tepsiket. Onnan még olyan dolgot nem vettek ki, ami ne lett volna finom :wink: Na és pont a medvehúst hagyod ki ?!? Ha majd egyszer vendégségbe megyünk hozzátok, én semmi mást nem fogok kérni, csak medve húst. Ragaszkodom hozzá :lol: :wink:

Annamari!
Nem viszem túlzásba, azaz semmivel nem csinálok többet, mint amit kérnek tőlem :wink: Személyi titkár vagyok egy multi cégnél :roll: Tesódéknak drukk, és már az is siker lesz, ha egy összejön, de ha három, akkor három :wink:
Vendég
 


Annamari!
Tesódnak megy a drukk, hogy legalább 1 legyen, de az sem baj, ha három :D .

Jó hétvégét mindenkinek, mára leteszem a lantot.

Mmanya
Kép

Kép
mmanya
 
 


Igen, tényleg cél a harmadik baba. Meg utána majd a negyedik is :wink:

A hintát nagyon szeretik, Zsófi már két éve használja, és tök jó, hogy még egy darabig tudja is :)

Hűűű, hármasikrek meredek lenne :)
Vendég
 


Angyalka!

Neked még azt is beszerzem! :lol:

Igen, tudom, hogy úgy kell....a kenyérsütésbe már elmélyedtem, de Apa sokkal ügyesebb nálam a konyhában, ő tanít mindent :oops:
danyuci
 
 


Ja...napok óta azt szeretném írni, hogy a DM-ben úgy fotóakció van...100 db 1900 Ft-ért...én ugyan még sosem hívattam ott elő képeket, de a karácsonyi ajándékokhoz nagyon jó lesz...

Panndi,
én is el tudnék heverészni Zsófi helyében a hintában :lol:
danyuci
 
 


danyuvi: én most hivattam elő 400 képet :shock:
Januártól kezdve...

Hát, a hintát én is irigylem, de csak 15 kg-ig jó, én meg 45-tel több vagyok :roll:
Vendég
 


..én is újra itt :wink:

Panny - hogy vagy?? Bizti, hogy most minden rendben lesz!!!

Sucer - tényleg gyönyörű a kis Ilinagocska, s a neve is nagyon szép...Nektek is drukk a tesóhoz!!s üdv a csapatban :wink:
Nagyon tetszik a "szeretetgombóc", olyan szeretetteljesen hangzik, amilyen...

Szilvi :D
Kösz, jól vagyunk, s látom a jó példákat is, így bízom nagyon a jövőben :wink: Levi várja már a kistesót??? Láttalak egy másik topikban, nagyon-nagyon csini vagy!!!!

Angie :D
Tényleg csini vagy, Szilárd pedig szép kisfiú most is, és újszülöttnek is meseszép volt :wink: Te pegig egy energiabombának tünsz az írásaidból :wink: Hétfőre drukk Neked!!! Én holnap megyek dokihoz, remélem, hogy minden ok odabent :roll: Türelmetlenségből én is jelesre vizsgázom, s nekem is állandó témám a korom (38 jövő februárban), de még csak most jön a java....egyébként én 32-33 évesen nagyon kivoltlam, akkor még "csak" Kristóf volt, s kezdtem öregnek érezni magam, s ahogy bejelentkezett Marci....legalább 10-15 évet fiatalodtam

Lesz itt jó sok 2010-es kistesó :wink:

Panndi :D Nagyon szépek a lányok, nem csodálom, hogy sok szép szőkeséggel szeretnétek körülvenni magatokat :wink:

Danyuci :D
Gratula a puncishoz!! Elhiszem, hogy nagyon boldog vagy!! Te írtad, hogy eddig csak fiú volt a családban?? Bocs, ha rosszul emlékszem....Ahhoz pedig, hogy mindent ti akartok termelni otthon szintén csak gratulálni tudok...bár nekem ez annyira távoli, mert én világéletemben panelban nőttem fel, nekem a kert idegen :oops: , nem is tudok mit kezdeni a szabadban sem magammal, sem Marcival :oops:

Mmanya :D
Először én is néztem, hogy hova is csatlakozol...de szerintem már mindenki tudja, hogy nem vagy Annamari :wink: Nálatok könnyen jöttek össze a nagyok?? Üdv a decemberben babásodók táborában :wink:

Annamari :D
Nálatok is minden rendben kell, hogy legyen, s jöhet a sok szép kétcsíkos karácsonyi ajándék....

Kri :D
Utólag is nagyon boldog első szülinapot a kicsi kisfiadnak!!! jó bulizást Nektek!

Pruci :D
Én ugyanígy csak fordítva...mindkétszer kislányt szerettem volna, de megszületésük után soha nem gondoltam rájuk, hogy miért nem lányok...viszont annyiban más vagyok, hogy most is lányt szeretnék :oops: de lelkileg fel vagyok rá készülve, hogy három fiam lesz (de persze a remény hal meg utoljára), s akkor is nagyon boldog leszek...csak legyenek egészségesek (nagyon sok rosszat hallani, s az ember ilyenkor nem csak divatból, hanem tiszta szívből, mélyről, legbelülről ezt gondolja...)

Lillanyuci :D
Csak semmi depi!!! Hamar jön a tesó is, most annyi felfordulás volt körülöttetek, hogy nem is csoda, hogy nem talált oda :wink:

Bonikó és Benita nektek is szép hétvégét, s azt hiszem, hogy így talán már nem hagytam ki senkit :wink:

Én is megyek a dolgomra...zsufi hétvége lesz...remélem, hogy Marci már kilábal a vírusból ... tegnap is nagyon szarul volt szegény, de ma már megint jobban van. Jövő héten pedig jön anyum egy barátnőnkkel, s anyu marad egészen márciusig, így most jó dolgom lesz (azt hiszem)

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Hahóóó!

Itt a fiúk durmolnak...én meg gondoltam benézek...

Szilvia,
Jól emlékszel, Boró lesz a 6. unoka, eddig mind fiú...ráadásul a sogornőmnek a 36. heti uh-ig lányt mondtak és a 4. is fiú lett...kicsit le volt törve, de azt mondta megörököljük a ruhácskákat, amiket beszerzett...nem bánom...

Linus,
Nem akartalak ám megpityeregtetni...

Délután megyünk babanézőbe ismerősökhöz és fözőcskézünk is valamit...legalább kicsit Gabusom is szokja a kisbabákat...képeken sokat nézelődünk, de élőben más...és úgy látom szereti a Kis Somát :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!
danyuci
 
 


Hali..én már megint itt (vagy a csapból is én folyok, vagy napokig, hetekig meg sem nyikkanok :oops: )

Voltam dokinál....s minden rendben, már nem is kell a második hava fogigátglót szedni, azt mondta, hogy ha terhes leszek a köv. hónapban, akkor terhes leszek :D

Danyu :) Jó babázást du-ra Nektek!! Sógornőded azért nem irigylem, három fiú után, gondolom, beleélte magát rendesen a csajsziba....pedig manapság ritkán nézik el :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


második havi fogigátlót akartam írni :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket.

Zsombi egy évvel ezelőtt:

Kép

Kép

Pár kép a buliról:
Kép

Kép

Kép

Kép

Majd még megpróbálok jönni.
Jó hétvégét mindenkinek.

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Kri!

Nagyon édes Zsombor. A torta is finomnak néz ki. :lol: :lol: Te csináltad??

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉssssssssssssssssssssss Zsombornak:

Kép

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Akkor jöjjön az én litániám :lol: :

Panny
Örülök a sikerednek, boldog babavárást! Most minden jól fog alakulni meglátod!

Danyu
KISLÁNY????? Hihetetlen!!! Tudtam! Éreztem! GRATULÁLOK!!! Hirtelen hatalmas érzés telített el!!! Édes Maszatkám…. és hogy Boróka? Csudaszép név….. már látom is magam előtt, olyan szép tündéred fog születni!
Nagyon szép jövőkép és életcél amit írtál! Ezt én így el tudnám képzelni, és valahol mi is ezt tűztük ki célul, mikor családi ház építésére vállalkoztunk. Mi már bent lakunk ugyan, de az udvarunk még nincs kész. Kertem az van, én is nagyon-nagyon szeretek benne munkálkodni. Hasonlóan hozzád, gyerekkorom óta részese vagyok a kétkezi munkának, és ebbe minden belefér, ami egy vidéki családi háznál adódik: fahordás télire, ültetés, őszi betakarítás, őszi gyümölcsszüret, krumpliszedés, kukoricaszedés, udvar állandó rendben tartása, virágok, dísznövények gondozása, gyümölcsfák + ami szórakoztató is: szalonnasütés, gesztenyesütés……. sorolhatnám. Imádom én is. Kevin is kissé már részese már ennek, szereti ha segíthet bármiben. Mi is így szeretnénk nevelni, tanítani gyermekünket ill. gyermekeinket, h igen is ismerjék meg, szeressék meg az élet ezen „természetes” létét, és h tudjanak mihez kezdeni majd ők is, ha nagyok lesznek.

Mmanya
Üdv. a csapatban! Akkor a decemberi hajrához sok sikert!

Angie
Irtó jók a képek, kisfiad zabálnivaló, egy tünemény!!! Hamarosan a te is újra kismami leszel, hiszen már csak rövid idő kell hozzá! Meg különben is Jézuska mindenkihez jóságos!!! És remélem többünket/többeteket megajándékoz.
Látod, Pannynak már egy uh-kép lóghat a karácsonyfán a díszek között!!!
Fogyás nekem sem megy, tényleg jó volt pocakosan, hiszen annyi ehettem, amennyi csak belém fért, mert nem látszott.


Pruci
Sztem ezzel a gondolattal mások is vannak így. És egyáltalán nem vagy hülye. De ha vigasztal, sokszor én is ezt mondom magamra, csak nálam ez úgy alakul, h mikor közeleg a mensi, akkor akarok kisbabát, szinte egyenesen vágyom rá, ha meg a félidő közelít, tudatosan elkerülöm azokat a napokat, mert megijedek, megriadok a terhességtől, és elhalasztom a köv.hónapra a dolgot. Sztem ez komolyabb ok arra, h valaki tényleg hülye legyen!

Lillanyu
Sokat gondoltam rád, és sajnálom ezt a nega hónapot is! Viszont jó hír, h meggyógyultatok! Közben mi is betegek voltunk, pontosabban Kevin és apája (talán engem elkerül). Kívánom, h második pocaklakó is megfoganjon decemberben! Kislány téma: én is kislányt szerettem volna annyira de annyira, és amikor közölték h fiú, egy álmot romboltak szét bennem. De mire hazaértünk az uh-ról olyan szerelmes lettem a kisfiamba, h a mai napig nem tudok vele betelni és én a másodikat is fiúnak szeretném. Szóval ezek olyan érzések, h „kinek ami jut” azt imádja. Ha lányom lenne (úgy mint neked), ugyanígy fogalmaznék. Depis napokon tessék gyorsan átugrani, én is ezt teszem, megértelek. Sztem többünknek, akiknek nem sikerül minden elsőre vagy sokadjára sem, mindannyiunkat elkap egy kis „depi”, kétségbeesés, türelmetlenségből fakadó reménytelenség és bánat, de ne keserítse meg a napjainkat, hétvégéinket, heteinket (és családunkat), gondoljunk arra, h ELJÖN A MI IDŐNK IS, LESZÜNK MI IS BABÁSAK!!!!

Annamari
Klasszak lettek a töklámpások. Irtó ügyes vagy, és hogy mindig mennyi mindenre jut időd és energiád……. tetszik nagyon!

Panndi
Cuki lányok!!! Fruzsinak bombázó szemei vannak!

Sucer
Üdv. a leendő kismamik táborában! Remélem hamar érkezik a kistesó! Ez a korkülönbség nem lesz gond! „az élet azonban ezt hozta” - ezt tudhatnánk, h mit jelent, már ha nem veszed tolakodásnak (csak kíváncsivá tettél) Ilangocska tényleg tündéri!

Szilvia72
Örülök, h írtál. Kicsit megvigasztalódtam azon, amit írtál. (mármint h amint jött Marci, megfiatalodtam) én most leszek 34, és úgy érzem ahogy te anno….. tehát levonom a következtetést: nekem is kistesó kell!

Benita

Kép
benita76
 
 


Benita!

Te nem vagy semmi...mindenkinek egy jó szó, vígasztalás, feltöltés, törődés...mekkora szíved kehet, hogy ennyit tudsz adni...

Kri,

A torta remek, Zsombi igazi kis kópé...
danyuci
 
 


Hali!

Húúúúú...mennyit írtatok... :wink:

Én nem tudok olyan lenni mint Benita h mindenkihez tud írni..csuda egy csajszi :wink:

fogak:Nálunk Márk már elmúlt nyáron 7 éves én még csak 2 tejfoga hullott ki és így csak 2 végleges foga van.Ez amúgy összefüggésben van azzal is hogy mikor bújtak kis a fogai..Márknak egy évesen még egy darab foga sem volt :shock: :lol:

Annamari!!

Kivi leszek a húgodékra!Drukk nekik!!

Danyu!

Szupi tervek!!Nagyon tetszenek.
Én is igyekszem itthon kertészkedni,gyakorlatilag mindent én csinálok a kertben.

Panndi!

Hajrá hármaska :wink:

Az én dokim is 6 hét után zöld utat ad az újabb babára úgy általában.

Mindekinek pussz és ölelés és csakis pozitív hozzáállás!!!!!Nekem eddig bevált :wink: ...ja és BABÁSODÁSRA FEL!! :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Nmanya!

Lh-teszttel,hőmérőzéssel és nyákfigyeléssel lőttük be a megfelelő időpontot.Igazából nyákom a pé előtti 2-3 nappal volt,pozi lh tesztem 2 egymás utáni nap egyformán pozi volt,hőm a pé után szépen felugrott.Sztem az lh teszt volt az ami pontos adatot szolgált.Mi a pé előtt 5 napig minden nap együtt voltunk(kislányra gyúrva...így a fiú spermák legyengülnek,a lányok erősebbek,szívósabbak)és a pozi lh napján voltunk utoljára együtt...pozi lh után 12-36 órával van a tüszőrepedés.Ezért úgy gondolom csajszinak kell lenni,de persze lehet fiúcska is :wink:

Drukk neked!
Mikor kell nem megjönnie?
Jó lenne ha csatlakozhatnál a topicomba :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!
Tényleg jó sokat írtatok a hétvégén. Én hétvégén általában nem tudok jönni, mert otthonról nem nagyon szoktam netezni, főleg így, hogy egész héten alig vagyok otthon, a gyerekemmel. A hétvége a családé, mert máskor nincs időnk egymásra. Most aztán még pluszban programunk is volt bőven, mivel szombaton hozzánk jöttek vendégek, vasárnap templom után meg mi mentünk vendégsébe. Szombatra bőven kijutott a takarításból, mosásból, főzésből. De jól esett csinálni, mert a munkát követő rendet nagyon tudom értékelni.

Danyuka!
Megkérdeztem mamámtól a kenyér receptjét. Hát nem tudom, megróbálkozzak-e a leírásával. Lényeg, hogy ők eleve 7 kenyeret szoktak csinálni (nagy a család :lol: ), és egy kenyér majdnem 3 kg. Mivel sok burgonya van benne, eláll egy hétig frissen a hideg kamrájukban. És ott szokás, hogy a szomszédba is visznek, amikor sütnek, főleg, ha valakinek nincs kemencéje, és másét bérli ki a sütéshet. (Mamáméknak van sajátjuk). Már a kovász elkészítésénél elakadtam, mert a mennyiséget, amit nekem elmondott, hét kenyérhet mondta. A kovász két napig készül, és a kenyeret is úgy csinálják, hogy elkezdik este a krumplis, kovászos résszel, és egy kis liszttel, amit hagynak másnap hajnalig kelni, és reggel a többi liszttel dagasztják össze. Nem kismiska munka a dagasztás, ahogy én láttam. A kemencét is spéci módon fűtik ki. És mint megtudtam, nem is szedik ki a parazsat, csak előrehúzzák az ajtóba, és egy vizes kukorica csuhéból készült seprűvel söprik ki. Azt mondta a mamám, hogy akkor van jól kifűtve, ha a kemence mindenhol fehér, nincsenek fekete foltok a falán, és amikor ezt a vizes kukoricasöprűt beteszi, szikrázik az alja. A tészták hét felé osztják, hosszú nyelű lapátra szaggatják, és ezzel a lapáttal bedobják egyenként a kemencébe. Azt, hogy meddig kell sütni, már tapasztalattal lehet megállapítani. Amennyit én láttam a sütésnél, a kenyér korom fekete lesz. Képződik egy külső szenes kérge, amit, ha kihült, késsel lekopogtatnak róla.
Én még életemben ettől finomabb kenyeret nem ettem, de ezzel nem vagyok egyedül. Aki megkóstólta, mindenki hasonlóan vélekedett. Szerintem, ha majd megvan a kemencétek, és jól kitanulmányoztátok, akkor próbáld ki. Majd addigra kiokoskodom a kisebb mennyiséget, mondjuk negyedeljük a hozzávalókat (ami mellesleg liszt, jó sok burgonya, só és kovász) :wink:
A babanéző hogy sikerült. Gabus elvolt a babával?

Szilvia!
Hát akkor uccu neki jövő hónap! Amúgy miért kellett fogigátlót szedned?

Kri!
Nagyon cuki volt Zsomborkád. Gondolom, a tortát te sütötted. Nagyon fincsi házinak néz ki.

Benita!
Ari vagy, hogy így bepótoltad a "lemaradásodat". Engem már nem is érdekel a fogyi, ha minél előbb baba költözik a hájaim mögé. Mondjuk, ez viccesen hangzik, mert aki ismer, kiröhög a hájaim szó láttán. Mamám, aki pénteken érkezett Erdélyből, egyből megállapította, hogy híztam, de hozzá is tette, hogy végre jól nézek ki. A családom bevette a fejébe, hogy kórosan sovány vagyok, és ezért nem esek teherbe könnyen. Pedig csak az alkatom olyan, hogy nagyon vékony az arcom. 172 centivel és 64-67 kilóval nem lehetek sovány, de hát ők nem a testemet nézik :roll: Sokszor veszünk össze emiatt. Nálunk mindenki fogyózik, és nehezen bírják felfogni, hogy nekem más az alkatom, anyagcserém, vagy mit tudom én mi.

Panny!
Nekem ennyi türelmem nincs foglalkozni a pé-mel. A hőmérőzésnél mindig elakadok, pedig a pontos eredményhez elengedhetetlen lenne. De lehet, hogy a következő ciklust rászánom :roll: :roll:

Mmanya!
Tényleg, mikor (nem) kell megjönnie? Érted akkor már izgulhatunk?

Én ma megyek vissza kontrollra. Remélem, én is zöld utat kapok. Bár a legtöbb doki ovatos ilyen szempontból, és attól tartok, az enyém is. Majd meglátom, szót fogadok-e neki, ha még egy hónapot javasol :wink:

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Azt hiszem ez az oltás téma most már vicc...eljutottam arra a szintre, hogy felhívom a háziorvost és a nőgyógyászt, hogy ők hogyan gondolkodnak...

Angie, köszi-köszi :lol:
danyuci
 
 


Nem erre számítottam, de meglepő...mindkettő egyértelműen azt mondta, hogy oltatni kell...meginogtam...
Sajnos a hírek igazak, egészséges emberek jelentkeznek tünetekkel...nem elég a plusz vitamin...

Nekem ez fontos volt, mert a háziorvos a családban van és neki hiszek, csak edig azt hittem, ő is másképp gondolkodik...

Na most akkor mi legyen?????????

Apa oltat egyértelmű...én nem tudom, mert magamat nem féltem, de Borókának ne legyen baja belőle...Gabusnál meg végképp lövésem sincs...
danyuci
 
 


Oltás:
sajnos ijesztőek valóban a legfrissebb hírek, aggasztó! Nehéz eldönteni mi a helyes. Neked meg pláne, h nem vagy egyedül.... Sztem azt tedd, ami a megnyugtatásodra szolgál, ne kérd ki mások véleményét, hiszen látható, h fejetlenség van az egész országban! Mondanak ezt is, azt is, összevissza rémisztgetik az embereket, de ki tudja, h nem véletlenül-e???? :shock: :shock:
Én mindennap imádkozok a Jóistenhez, h megússzuk, mert már én sem tudom, kinek higgyek. :?

Angie
Mi volt az orvosnál? Zöld utat kaptatok? Fogadj szót neki, ha még egy hónapot javasol, hidd el nem késel le semmiről!
:wink:

Kép
benita76
 
 


Benita,
nem könnyű a helyzet...azt hiszem oltatunk...csak Gabit nem...

Angyalka,
mi volt???
danyuci
 
 


Sziasztok!

danyuci: éljen a háztáji gazdaság! Szép tervek, kívánom hogy sikerüljön megvalósítani! Nekünk sajna nincs nagy telkünk, de jövő tavasszal érkezik 2 kecske, az már tuti... Terveim hasonlóak! :lol:
Nem tudom, mit csinálnék a helyedben oltás ügyben...
Lillust mi nem oltatjuk be, és magunkat sem. De ez még változhat...
Dec. elején hosszú hétvégére mennénk arra felétek. Van esetleg valami jó hely, amit ajánlani tudsz?

Ébred az életem, még jövök!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


"Vaklárma" volt, még szundizik.

angie: doki mit mondott? Indulhat a babaprojekt?

benita: megbeszéltük az urammal, ha 2 éven belül nem esek teherbe, akkor Lillus egyke lesz. Ugyanis 2012-ben betöltöm a negyvenet :roll: és utána már nem akarok szülni. Plusz úgy szeretném, hogy dolgozni se kelljen visszamennem a tesó érkezése előtt... úgyhogy bele kell húznunk. Köszi a bíztató szavakat!

Most ébredezik tényleg...

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


Lillanyu!
Hamarosan indulok a dokihoz, és majd holnap írom, hogy mit mondott. Én is úgy vagyok vele, hogy még két évem van a babásodásig, 38 vagyok. De én nagyon nem akarom, hogy Sziszkó egyke legyen. Belém van kódolva a több gyerek. Bár ki tudja, hogy ezt csak az erős gyerek utáni vágy érezteti velem :roll:
Én tudok jó helyet Keszthely környékén, ami abszolút gyerekközpontú: Alsopáhokon a Kolping hotel. Interneten nézz utána. Mondjuk, jó nagy zseb kell hozzá :lol:
Vendég
 


Oltás:
Gondolom egyikőtök sem olvasta, hogy előző oldal alján írtam, hogy mi valszeg az új influenzába estünk bele...Kristóf kezdte, utána én, s végül Marcus, sajnos.....nem egy leányálom, de nem a világ vége...mondjuk kismamaként fogalmam sincs, hogy mit tennék....mert a láz nagyon nem jó egy magzatnak, úgy tudom...szerintem hallgass a dokira...
Én biztos oltatattam volna magunkat, ha otthon élnék, itt nem is lehet, minden orvos mosolyog ha kérdezem...az élet megoldotta, remélem, hogy most már lassan teljesen gyógyultak leszünk, s a párom talán megússza :roll:
rohannom kell, sül a hús....
:arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Danyu! Remélem sikerül megvalósítani álmaitokat! ANnyira megható volt amit írtál!

Angi! A nyál is összefutott a számban a recepttől.

Lillanyu, ANgi! Nem elkeseredni! Igenis h mindannyiunknak nemsokára lesz egy gyönyörű kis babóca a kezünkben!!!

Oltás: most én is nagyon elbizonytalanodtam. A doki azt mondta h 3 éves kor alatt semmiképpen, 3 év felett mindenképpen. 3 éves kor alatti gyerekeknél a szülők oltassák magukat... Nem tudom mit csináljak, tanítok, egész nap gyerekek között... Jajjj de nehéz ezt a döntést meghozni. Nem tudom mi a jobb: nem oltani---szövődmény; oltani---mellékhatás...

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Juj, de belendültetek lányok!Hogy tudnám követni az eseményeket?Na majd megpróbálom holnap, nyugis időszakban...

Oltás:Pruci: Ne vedd magadra a döntésképtelenség érzését!Szerintem nem ijesztő, hanem egyenesen gusztustalan, ami itt folyik oltás ügyben.Nem csoda, ha mindenki vizonytalan.Én 3 dokinkat kérdeztem, mindegyik kétes választ adott.Ez az a pont, amikor nem vagyok hajlandó foglalkozni az üggyel...


Sucer: Annyira huncut Ilang! :lol: És képzeld, mindig a nőgyógyász"nénim" jut róla az eszembe :shock: Pedig ő már nem kislány :lol: ...de valahogy az arca....

Szeretnék tőletek kérdezni két dolgot, így kutyafuttában:
Szülésznő: Más szülésznőt választok Tulinál, mint aki Kristófnál volt.Van két szülésznő, akiket nagyon ajánlottak. De nem tudom, hogyan szokás az ilyet: bemegyek mind a kettőjükhöz, beszélgetek velük eshetőségekről, aztán amelyikük szinpatikus, azt később felhívom?Ha valaki "csinált ilyet", elmesélné, hogy volt?

GYES, TGYÁS, GYED: Bár úgy látom, csak mmanya volt ilyen helyzetben mint én a gyerekek után járó ellátások ügyében, lehet, hogy van közetetek, aki ért ehhez:szóval mivel a két gyerkőcöm között 2 év, 1 hónap lesz, a kisfiam után járó GYED meg fog szűnni dec.24-én, de Tulira még nem kapom a TGYÁS-t.Illetve kérhetném 28 nappal szülés előtt, de mivel ő jan.24-re van kiírva, ez pár nappal több.Szóval van egy pár megoldás, hogy anyagilag ne járjunk nagyon rosszul, de egyszerűen nem kapok normális felvilágosítást.Az alapproblémám, hogy nem tudom, a 2. gyerek után járó pénz alapja mi lesz?A "régi" fizetésem (ami után az 1. gyerekemre kaptam)? Vagy ha kiveszem a szabim arra az egy hónapra, akkor az az egy hónapnyi fizetés számít?
Nem vagyok anyagiaskodó, de a munkahelyem, és az ottani könyvelő jóindulatára nem nagyon számíthatok....
Szép estét Mindenkinek!

Kép

Kép
linus
 
 


Bocsi a helyesírási hibákért!!! :roll: Kicsit lefáradtam ma...

Kép

Kép
linus
 
 


Linus!
Ez tényleg elég érdekes helyzet. Itt nálunk elég jók a TBs csajok, majd írok nekik e-mailt, hátha kapunk egyértelmű választ.
Nekem egy szűlésznőt ajánlottak szerencsére, és az nagyon bevállt. Én úgy gondolom, ha valakiről eleve azt mondják, hogy jó, és még pénzt is adsz neki, akkor bármelyiket választanád, a maximumot nyujtaná. Én a helyedben döntenék az egyik mellett, és csak azzal találkoznék. Még esetleg érdeklődjék körbe a korházban, de én még azt sem biztos, hogy tenném.

Petra RÉKÁNAK, és Molnár RÉKÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!

Szilvia!
De én olvastam az írásodat, sőt Danyuci még egy másik fórumba is bemásolta, hátha segít a kismamiknak a döntésben.

Kontroll: A doktornő mindent rendben talált, szép szabályos méh, 7 mm-es m.nyálkahártya, petefészkek is rendben, ÉS!!! szabad utat kaptunk!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szerintetek, amikor hazamentem, apa elment mellettem becsukott szemmel?!?!

Oltás: Én is hezitálok, mert nálunk a cégnél ingyen oltanak, de csak 2 hét múlva van legközelebb időpont, és az oltás csak 2 hét után lesz aktív. Akkor már úgy-e próbálkozhatunk, és mi van, ha pont akkor esek eherbe, amikor aktiválódik. Szóval, most én is dilemmában vagyok. Ha nem terveznék terhességet, akkor lehet, hogy nem foglalkoznék vele, mert akkor max átesünk rajta úgy, mint Szilviáék, de babásan már inkább félek. De akkor a másik influezna sem jó, úgyhogy passsszzzz.
Vendég
 


Sziasztok!

angie: hurrá! El tudom képzelni a tegnap estét... Örülök, hogy minden rendben.
Én ma este megyek dokihoz. Kíváncsi leszek, mit fog mondani. Én ugye amiatt megyek hozzá, mert nem esek teherbe...Na majd meglátjuk.
Köszi a tippet pihenés ügyben. Alsópáhokkal kacérkodunk, már néztem én is.

szilvi72: én is olvastam a betegségeteket. Viszont mindenki más és más, Ti "szerencsésen" átvészeltétek, de lehet hogy más nem így járna. Biztosan az új influenza volt? Ott nálatok egyáltalán nincs oltás? Nincs pánik?

pruci:irigylem az optimizmusodat babásodás ügyben. Nálam az most hiánycikk :shock:

linus: Tb-s ügyekkel kapcsolatban "lövésem" sincs.
Szülésznő: én először a dokimmal beszéltem, és mivel bizalmam iránta hatalmas, megkérdeztem tőle, hogy esetleg tud-e ajánlani szülésznőt. Név szerint nem mondott, viszont ki lehetett következtetni a dolgokat. Így került nálam is képbe 2 szülésznő. Én beszéltem mindkettővel, és mivel egyikőjük érdeklődési köre hasonló mienkhez (buddhizmus, keleti filozófia, természetes gyógymódok, stb), így őt választottam. Másikat felhívtam, megköszöntem. Kontrollok során többször összefutottam vele is, mindig kedvesen beszélgettünk, harag nem lett belőle.

Mennem kell. Üdv. mindenkinek

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


Angie!

Doktornőt kérdezted az oltásról? Én is be vagyok ijedve a baba 12 hetes koráig senki nem javasolja, de félek, hogy utána is lehet mellékhatása, ami nem rajtad jön ki, hanem a babán.
Most nincs szívem ezért eltolni a projektet 1 hónappal.

Én 23-án megyek a doktornénihez :D .

Írok majd még a többieknek, szerintem holnap, mert holnap szabin leszek, iskolai nyílt napra megyek Majával.

Mmanya
Kép

Kép
mmanya
 
 


Angie!

Kivi vok milyen válszt adnak a tb-ske nálatok Linusnak mert engem is nagyon érdekel.Nekem március 24.-én jár le a gyed és júl.13.án fogok csak szülni..szal március és júliús között nem akarok táppnzre menni mert akkor abból számítják majd a gyed-et és lósz@rt se fogok kapni...ha kivenném én is a szabikat akkor az megdobná a gyed-et?És a szabik mellett ráadásul még a gyes-t is igénybe lehet venni. :wink:
Sajna olyan sz@r gyed-et kapok most is mert a szülések előtt mindig táppénzen voltam 9 hónapot abból számították a gyed-emet.Még a 7 évvel ezelőtti fizetésem alapján :shock: Most változtatni szeretnék ezen.

Nagyon klassz h zöld utat kaptatok!!

Én a helydben nem oltatnék így baba-project előtt!

Az oltásban levő higany okozhat fejlődési rendellenességeket :(

oltás:Danyuci sztem magadat ne oltasd!!Kismamákra nem tudni h milyen mellékhatás lehet az oltásnak...ott van a higany dolog is...nem jártok rendszeresen közösségbe se(úgy értem suli,ovi stb)..egyél sok vitamint,főleg c-vitamint és ne oltass.

Mi nem oltatunk...nekem se a gyerekdoki,se a nőgyógyászom nem javasolta.Azt mondták túl nagy a hírverés ami nem véletlen :shock: :roll: Egyátalán nem is biztos h lesz járvány..emlékezzetek csak a madárinfuenzára...akkor is milyen nagy hírverés volt és semmi nem lett belőle.
Meg nézzétek meg h vannak országok ahol egyenesen elutasítják az oltást...talán ez sem véletlen.És azért majdnem mindig kiderült h olyanok beteggedtek meg ahol volt más is a háttérben.pl.Ukrajnában se úgy van minden ahogy a média mutatja.Egyátalán nincs pánik és nem üresek a patikák sem.Többen megerősítették(itt a babaneten is)hogy mind nem igaz amiket a TV mutat.És hogy kik halnak meg Ukrajnában?Azok akik olyan szegénységben élnek hogy a tél közepén is mezítláb járnak,gyerekek,felnőttek egyaránt..akik nem esznek csak a héten 2-3x és akkor is csak kenyeret...ezeket az anyukám a saját szemével látta amikor szeptemberben kinnt volt Kárpátalján kirándulni.Hát nem csoda ha ezek a legyengült emberek meghalnak sajna :( ..ettől gyengébb vírusba is belehalnak.

És a tavalyi sima infulenzába sokkal többen belehaltak itt Magyarországon is,csak arról nem tudósított a média.

Az a lnyneg egy kismamánál h a lázat kell azonnal csíllapítani ha netán elkapja.És aki túl van már a 12.héten főleg nem olyan veszélyes.A kórházba fekvő 21 hetes kismamáról is mondták később a hírekbe h más betegsége is volt.

Én nem lebeszélni akarok senkit...ezt mindenkinek magának kell eldöntenie :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Mmanya!

Teszteltél már?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Majdnem elfelejtettem (így is késve):

kri: Zsombornak Boldog Névnapot!

Annamari: Petrának is Boldogságosat!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


Sziasztok Lányok,

látom rengeteget írtatok, megpróbálok lépést tartani :wink:
Ha valakit mégis kihagynék, ne vegye személyes izének, csak kicsit szét-szórt vagyok....

Nmarya,
igen többen visszakérdeztek régebben a neve miatt, de ma már egyre kevesebben. Nem lett belőle tömeg név, de azóta
már hallottam, hogy más is adta a kislányának :D A második gyermeknek is vannak névterveink, de a fiú név ritkább,
mint a szóba jöhető lánynevek. JÓ lenne, már élesben tervezgetni a neveket :)

Danyuci,
köszönöm a szíves fogadtatást és a bókot is a kislányunk nevében :) Szuper a kislány a pocakban!
Háztáji gazdaságodat pedig nagyon irigylem, nagyon vágyom én is rá, minden nehézsége ellenére:).

Szilvia72,
köszönöm, nagyon kedves vagy! Szerintünk is illik rá mind a neve, mind a "szeretetgombóc" kifejezés.
Nagyon kevés emberre illik rá manapság, de ezt gondolom te is tudod. Hogy van Marci? Anyukád megérkezett?
Hogy kezdődött az influenzétok és hogy derült ki, hogy az új verzóval van dolgotok?
Szegények, de lényeg, hogy túl vagytok rajta

Benita,
nem veszem tolakodásnak, nem kérdeztél semmi olyat. Mi már 2 éve próbálkoztunk, de akkor nem
sikerült akkor és ki is derült miért. Prolaktin adenómán van/volt, így amiatt nem sikerült, meg sok más stresszes
dolog miatt, többek között munkahely váltás stb. Kivizsgáltattam magam, lassan 2 éve gyógyszerezek, így nemrég kaptuk
meg az orvosi zöldlámpát. Hát így:).

Kri,
nagyon boldog első születésnapot Zsombinak!Szuper a torta, házi készítésű? Nagyon szép a kisfiad!:)

Angie,
sztem teljesen normális súlyú vagy, én 170 cm vagyok és 55-56 kiló. Én mondjuk pont most gondolkodtam, hogy sok rajtam
a bébiháj, pici-poci, picit nagyobb combi, így most nem vagyok megelégedve magammal. De igazad van, nem kell vele
foglalkozni, mert csak becsavarodik az ember. Engem is mindig soványoznak a családban, pedig tényleg nem vagyok az,
de arcom mindig is vékony volt. Együtt érzek:). Hajrá a zöld úthoz!!!!!

Linus,
köszönöm neked is a bókot a kislányunk nevében is! Az jó ha emlékeztet valamire, egy a lényeg, hogy olyanra emlékeztessen
akire jó szívvel gondolsz:).

Mmanya,
nálatok már van sulilátogatás? Nálunk csak tavasz tájt van, addig semmi. Vagy ez sulinként változik? Tesztelni mikor fogsz? Hátha...

Panny,
mi sem oltatunk, eddig 1 dokin kívül mindenki kivár vagy elutasítja. Én meg csak aggódom, hogy melyik a kevésbé rossz....
Az oviban is felmérték már az "igényeket" és 26 szülőből 2-en kérték. Hát mi így.

Annyira írnék még, de mennem kell vár a gálya.
Vigyázzatok magatokra és babásodásra fel!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a kedves köszöntéseket, és bókokat :lol: :lol: :lol: A tortát én készítettem. :wink:

Annyira el vagyok keseredve csajok. A pajzsmirigye miatt nagyon úgy néz ki nem lesz 2010-es babánk. Nem elég hogy a gyógyszerrel be kell állítani, hogy jöhessen baba ami kb. 3 hónap, de a szoptatást is ez idő alatt abba kéne hagynunk. Ja és addig tuti nem jön össze baba, ha mégis akkor ott a vetélés. Szóval kész vagyok. Hétfőn megyek a nőgyógyászomhoz remélem ő azért mond valami biztatót, és akkor talán beleférünk jövő karácsonyig a kétgyermekesek táborába.

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Kri,
had nyugtassalak meg! Nekem is voltak komoly hormonális gondjaim, de ne aggódj ez kezelhető! A 3 hónapos kezeléssel is van esélyetek 2010-es babára, reményre fel! :) A legjobb barátnőnek egy igen ritka baja volt, begyulladt a pajzsmirigye. 2 hónapos gyógyszeres kezelés után, 1 hónap szünettel 3 hó után már babás lett, pedig előtt 4 (!) éve próbálkoztak! Szóval ne aggódj, babás leszel és ami a legfontosabb helyre is jössz!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Mindjárt átolvastom a hsz-eket, most csak gyorsan tb-vel kapcs.

Az biztos, hogy nem jó a szabikat kivenni. Ezt már megkérdeztem, amikor még otthon voltam Szilárddal, és érdekelt volna, hogy mi van, ha teherbe esek. Akkor azt mondták, hogy ha visszavesznek állományba (mert ha a szabit kiveszed, akkor újból elindul a munkaviszony), és mivel nem lesz meg a 180 napod (ami azt hiszem már 360-ra módosult), a minimálbért veszik alapul. Ezért nagyon rossz gyedet fogsz kapni. Azt hiszem, nekem azt javasolták, hogy a szülésig táppénzre kell menni, utána jön a tgyás és a tgyás után a gyed, amit szintén a régi béredből kalkulálnak, mivel azóta nem létesült ujból munkaviszonyod. A táppénz pedig szintén a régi fizetésed alapján állapítják meg, ami talán még a minimál bér esetében is magasabb mint a gyes.
Lehet, hogy túl bonyolult vagyok, de ez az egész téma az :roll:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?