Új privát üzeneted érkezett!

Éljen-éljen Melcsi és Marci!!!Micsoda husi kisfiú lehet! :))) Jaj, nagyon várom a képet róla!

Rencsikém, arról volt szó, hogy ha találkozunk odaadom az Utro árát. Én emlékszem ám! Mivel úgy tűnik egyre kevesebb az esély, hogy csak úgy véletlenül összefutunk, ezért kihasználtam, hogy óvatlanul elárultad azt a bizonyos számlaszámot. Ne haragudj, de így vagyok nyugodt.
Még nincs beutalóm cukorra. Jövő hétfőn megyek védőlánykához, szerdán Apánkhoz, valamelyikük gondolom, majd csak elküld rá.

Bodzicicus! Én is kérem, az erőszakos cikkedet! Jó? Puszmákok!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


rencsike
Most látom, hogy te már irtál Melcsiékről ... :lol:
Óóóó, te nagyon kis ügyes üzletasszony van, egész kedvet kaptam alkudozni :lol:

ercsikati
Igen, tudom fényképpel még adós vagyok :lol: , de hamarosan pótolom.
Viszont ma akartam kérni időpontot az uh-ra az expón, de már nem volt hely :roll: , úgyhogy most kicsit tanácstalan vagyok mit tegyek?
Elmenjek jövő héten 4D-re? , de pénteken én is megyek apánkhoz, csak nem tudom hogy csinál-e majd uh-t?
Úgy emlékszem Rencsikének is ezidőtájt nem csinált hetekig uh-t, akkor meg jó lenne elmenni a 4D-re, de ha meg csinál apánk, akkor meg várnék még a 4D-vel.

moncsika
Örülök, hogy sikerült elintézni a lakást, :wink:
Képzeld most megint úgy várom már az uh-t, mert tegnap előtt olyan jó volt, egész este simogathattam a babáimat, mindig ide bújtak a kezemhez, kibomborodott a hasam, stb, olyan megnyugtató érzés. Erre tegnap alig éreztem egy-két buborékolást, semmi több, igaz ma kaptam egy két rúgást, ütést, de most mindig azt várom, hogy ugyanúgy érezzem minden nap, mint tegnap előtt, az olyan jó volt. :lol:
Egyébként pont azt olvastam, hogy igy a 25. hét környékén a legidálisabb a 4D-s uh, mert most pont jól látszik minden. Egyébként azon gondolkoztam, hogy biztos egyre kevésbé fogjuk érezni ezeket a mozgásokat, főleg nálam a két babának, ha már nem lesz annyi helye, biztosan nem fognak annyit kifelé ficánkolni.

melánia
Örülök, hogy jól vagytok, egyél fincsiket, azt szeretik a babák is.. :lol:

julcsikám
jaj-jaj-jaj az a fránya 3 kiló, hááááát nem is tudom, hogy hiztál ennyit :lol: :lol:
Egyébként ez tök fura, én az elején hiztam kb. 6-8 kilót és az elmúlt 5-6 hétben meg semmit nem hiztam úgyhogy biztos mindenkinél másképp van ez.
Egyébként én abszolút nem vagyok kivános, sokszor csodálkozom is magamon, mennyire nem érdekel a kaja, pedig én mindig azt hittem, hogy majd rengeteget fogok enni várandósan..


Képzeljétek, úgy látom , hogy egy picit vizesedik a lábam.
Na jó nem esem túlzásba, mert nem vészes, csak nekem mindig kilátszódnak a csontjaim a lábfejemen, mostmeg nem látni, meg érdekes módon nem a bokám vizes, hanem a térdem alatt látok két puklit :roll: , mintha ott vizesedne.. majd szólok apánknak miatta.
Ami meg ennél is rosszabb, hogy nagyon sajog, meg olyan, mintha nagy ólom lábam lenne(igaz az elmúlt napokban nagyon sokat mentem minden nap), tegnap plédául akartam venni magamnak csizmát, de nem tudom felhúzni a lábszáramra, úgyhogy inkább nem is veszek most, hanem hordom azokat amim van, csak vettem lábszárvédőket, hogy amiknek nem tudom teljesen felhúzni a zipzárját, arra majd ráhúzom. :lol:
Én mindig magas sarkúba járok, úgyhogy most elég furcsa a lapos, de sztem most a magas sarkú nagyon kéynelmetlen lenne. :lol:
chilike1
 
 


Isten hozott Marcika !
Melcsi nagyon nagy gratula, sok boldogsagot es egeszseget kivanok !
miciona
 
 

 
 

Melcsike, giga-hiper-szuper gratula nektek!!!!!! Igazi kis vasgyúró lett Marci-baba :lol:
renna77
 
 


Itt is szívből gratulálok Melcsinek és a pici Marcinak! Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok nekik!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület
 
 


Jó reggelt csajszikák!

Hogy ez a Marcika milyen gyönyörű.....teljesen oda vagyok érte :D csak ámulok, hogy lehet egy újszülött ilyen kis szépséges....Nem bírtam ki tegnap és kikönyörögtem egy képet a Melcsitől... :wink:

Mentek a privik! Nézzétek meg lszi és válaszoljatok!

sok puszi

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Melcsi most küldött fotót Marciról és kérte, hogy tegyem fel ide.

Kép

Kép
s.mónika
 
 


Köszi Mónika!

Melcsikém! ISZONYÚ CUKI!!!!!!!!!! Gyönyörűűűű, kis formás, ölelgetni való édesség!!!!!!!!! Guszta Marcika!!!! Megpuszilgatnám!!!!!! Azok a combik és lábujjacskák!!!!! A pocikájáról nem is beszélve. Szép pofi és szájacska! Esztinek is tetszeni fog Mucikám! ;-) ;-)
Szöszi? Jól látom? Édes kis Picikém!!!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Igazi kis vasgyúró,húsgombóc fiúcska!!!! :D
Csodaszép!!!
Mégegyszer sok boldogságot a kiscsaládnak!! :D

Kép
cs.andi
 
 


Bodzus drága,ilyen jó cikkeket nekem is küldözgethetnél.. :lol:
Bár sok időm nincs,de azért belekukkolnék..Ide is adós vagyok még egy-két válasszal,igyekszem pótolni,de zűrősek a napjaim,és csak olvasni van időm.
De azért képben vagyok mindenkiről,és sok puszit küldök meg pocaksimit a kismamiainknak!
Rencsike,neked külön kitartást,remélem Domifiú kinnt nem csinál zombit belőled!
Puszi.

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok!

Melcsinek üzenem, hogy Marci fiú nagyon helyes kis stramm baba!!! Hihetetlen, hogy milyen husija van!!! Nagyon gratulálok hozzá mégegyszer!

Chilike! Bölcső? Én azt hittem babakocsi! :lol: A tv-t én kiteszem a szobánkból amint megszületnek, időm úgyse lesz nézni, nomeg nem is vagyok függő. Az szerintem se jó, ha az emberek tök csöndben vannak, a babák körül, nálunk sem lesz csendkirály, de a tv-vel fenntartásaim vannak. Még kikapcsolt állapotban is ad alig hallható zajokat, amik viszont egyes tanulmányok szerint bekavarnak a babák nyugodt alvásába. Én nagyon rossz alvó vagyok, nem szeretném, ha ők is azok lennének.

Bodza! Legújabb emil átjött!

Kép
kislibus
 
 


Óóóóóóóóóóóó, de szépséges kisbaba, jaj nagyon cukika, zabálni való.
Az a pocak és azok a combok, hmmm............. :lol: :lol:
Gratula Melcsikém, sok boldogságot! :wink:

(Húú, csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy elég nehéz elképzelni, hogy fért el Marcika Melcsike pocijában :roll: :lol: , és biztos jó volt neki bennt, mert ki se akart jönni :lol: )


bodzika
Köszi a falfestő csajszit, amit küldtél, nagyon tetszik, komolyan elgondolkoztam rajta, hogy nem veszek a gyerekszobába tapétát(eddig még amúgy se találtam olyat ami tetszene), hanem kifestetem olyan pink rózsaszinűre(festhető tapétánk van), és festetek a falra valami lányos-babás motivumot! :wink:

rencsike
Mindjárt nézem a privit.

puszi mindenkinek



Figyúsz csajok!
Esetleg lakik valaki szintes házban?
Ha igen, szeretnék kérdezni valamit...
chilike1
 
 


Sziasztok.

Melcsiéknek:NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!!! Szép nagy babóca! Nem semmi lehetett megszülni.De GYÖNYÖRŰ!!!! :lol: :lol: :lol: GRATULÁLOK!!! :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Itt is szeretnék Gratulálni és Sok-sok Boldogságot kívánni Melcsinek és az Egész Családnak!!
Marci fiú szerintem nagyon hasonlít az Apukájára! :)

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


kislibus

:lol: :lol: :lol: bocsika, tényleg babakocsi.. :lol:

A Tv- lehet ad zajokat , de ha belegondolsz, akkor ennyi erővel főzni se tudsz majd, mert felrakod a hagymát piritani az azért hangosabban serceg, mint a tv kikapcsolt állapotban :lol:
Én még pont ezért nem tudom, hogy csináljam :roll: , nálunk nem valószinű, hogy kikerül a tv a hálóból, viszont én sem szeretnék kikerülni :lol: , nekem az nem tetszik, amikor egy nő külön szobába költözik a férjétől, amikor megszületik a gyermek. Sok ilyet láttam ár egyébként, de többnyire azok nem műkődő házasságok voltak, én meg imádom a férjem :lol: .
14 éve vagyunk együtt és eddig 3 nap volt a legtöbb amit külön töltöttünk egymástól(mert ő külföldre utazott..), szóval mi tényleg olyan "egy test egy lélek" vagyunk, el se tudom képzelni, hogy el tudnék nélküle aludni :wink: .
Na mindegy, a tv majd menet közben kiderül, úgy mint sok minden más is, amit most még nem tudok, hogy lesz... :wink:
chilike1
 
 


Chilike!
Én Társasházban lakom. Igaz csak 2 emeletes! De szintes! :lol:
Jöhet a kérdés! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Marci fiú fantasztikusan édes, zabálnivaló! Tényleg az jut először eszembe, hogy megharapdálnám a kis combjait :)
Még egyszer gratulálok Melcsi, és sok boldogságot és egészséget kívánok a kis családnak.

Chilike,
Tv témában Kislibussal értek egyet- számomra a 'nem csönd' nem egyenlő a tv-vel. Azt én sem szeretném, hogy csöndben kelljen lenni, na de azt sem, hogy a tv hangja legyen a hang... inkább a mi beszélgetésünk, ténykedéseink. Na de mindenki másképp csinálja, én amúgy sem szeretem a tv-t háttérzajként, azt szeretem, ha akkor van bekapcsolva, amikor kokrétan nézni akarok valamit. Sok helyen ez másképp van, mindenki maga tudja, mit szokott meg.

Arra gondolsz, hogy a lakás maga belső kétszintes? Mert akkor mi ilyenben lakunk, alul nappali, felül hálók.
vjulcsi
 
 


Amúgy szerintem a tv-nek nem a hangja rossz elsősorban, hanem a villanó fények- én pl. utálok úgy aludni, hogy megy a tv...Egy kisbabát is zavarhat szerintem, ahogy villanak a fények a becsukott szeme mögül, aztán lehet, hogy csak magamból indulok ki.
vjulcsi
 
 


Ki kèrdezte a korai nyelvtanulàst? Nagyon sok 2, illetve 3 nyelvû tanìtvànyom volt/van (angol,norvèg,amerikai,kanadai) beszèd-,valamint szövegèrtèsi problèmàkkal küzdött jelentôs rèszük, ami igen megnehezìtette az iskolai tanulmànyaikat. Akinek semmilyen rèszkèpessèg-területen nincs gondja, ott nem okoz problémàt, de ahol van nèmi nehèzsèg, ott nagy galibàkat tud eredmènyezni. Ennyit diòhèjban.
TV: Nálunk sincs csend, de tv sincs. :-)
Nem is gondoltuk, mennyire nem hiànyzik. Ettôl mèg tudunk filmet nèzni dvd-n, ha szeretnènk. A tv-ben ùgysem volt nèzhetô dolog+a politika,rèmhìrek, gyilkolàszàs baromira nem hiànyzik egyikünknek sem. A Szülifelik ès House pedig elèrhetô màskèpp is. ;-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2009.11.06 10:55-kor.

Kép
bodza2005
 
 


Chilike! Én is mászok lépcsőt minden nap párszor másfél emeletet... A tv-vel nem a hangja a bajom, hanem, hogy még ha ki is van kapcsolva, akkor is ad egy állandó zúgó hangot (persze a férjem szerint csak ki kell húzni). Ez az állndó zúgás, amitől meg akarom kimélni őket, mert nem természetes hang, és állandó, ez a legnagyobb baj vele. Mert ugye hagymát sütni nem szoktam egész nap, és más zajok sem tartanak éjjel-nappal.

Julcsi! Neked köszönhetően mosható pelus fan lettem!!! :lol:
Az elmúlt két napban minden létező cikket elolvastam róluk, bár ikrekkel érdekes lesz a kivitelezés, de lehet megpróbáljuk.

Kép
kislibus
 
 


Bodza! Én kérdeztem ezeket a dolgokat. Szülifelit már nem tudom nézni, olyan későn van, már Haus végére leragad a szemem...

Kép
kislibus
 
 


Libuska!Igen, a tv-nek rengeteg kàros hatàsa van. Amit ìrsz,az is,de a hàttèrzaj is, mert ijesztô hangok is vannak a baba szàmàra, ami feszültsèget kelt, nincs lereagálva egy csomò dolog, kèsôbb nincs àtbeszèlve, amit làtott /ràadàsul szeletàlás nèlkül/, nincsenek feloldva a làtottak/hallottakbòl eredô szorongások, ha nincs vège 1törtènetnek /katarzisèlm./, mert elkapcsol valaki, az is gond. Az állandò vibràlàs sem tesz jòt egyàltalàn stb.

Kép
bodza2005
 
 


Igen a Tv-ben rengeteg olyan szar műsor van, amit nem érdemes megnézni, például a hireket és az ahoz hasonló rém történeteket én sem szoktam megnézni, de például én nagyon sok zenét, klippet nézek, meg természet csatornát, ami nyilván nem fog műkődni 2 szoptás közben(mármint a tv nézés), viszont én úgy gondolom, hogy a tv által megnyilik a világ az emberek előtt, (persze ez csak azokra a műsorokra vonatkozik ami ilyen jellegű, nem a bugyuta szórakoztató show műsorokra), szóval igy az ember olyan "helyekre is eljut" ahová egyébként nem biztos, hogy fizikálisan el tudna menni, vagy látná azokat a dolgokat.
Én szerencsére elég sok helyre eljutottam már és szeretem viszont látni azokat a dolgokat ahol már voltam, amiket tapasztaltam, hogy más milyen szemszögből látja, stb.
Ha például anyukámból indulok ki(igaz ő elég beszélgetős fajta :lol: ), de elképesztően tájékozott mindenről, és az infóit többnyire a tv-ben látottakból és az újságokban olvasottakból veszi, teljesen napra kész minden témában, pedig ő már nyugdijas, szóval azért nem él olyan társasági életet, mit az aki esetleg dolgozik és minden nap emberekkel van köülvéve.
Na mindegy, én nem ellenzem a tv-t szerintem óriási találmány, úgy, mint a telefon és sok egyéb más technikai dolog, persze azt még mindig tartom, hogy a szűlőnek kell tudnia, hogy a gyerek mit nézhet meg és mit nem. :wink:
chilike1
 
 


bodza
Ebben igazad lehet, nyilván a babáknak kiegyensúlyozott légkörre van szükségük és ilyesztő lehet számukra olyan dolgokat hallani, amiről nem tudják mi az, vagy nem is hallottak esetleg még olyan zajt, stb.
Viszont(ahogy apánk is mondaná :lol: "ilyen veszélyes világban élünk..."), szóval én nem hiszek abban, hogy teljes mértékben az ember meg tudja kimélni a gyerekeket a külső hatásoktól, ilyen például a tv, az édesség, illetve maga az étkezés is, stb, stb, mert előbb -utóbb a gyermek úgyis találkozik ezekkel a dolgokkal.
Én például nem értek egyet azzal sem, ha valaki vegetáriánus és ebből kifolyólag nem ad a gyermekének húst(más kérdés , hogy mint mindennek ennek is két oldala van, mivel a fehérje szerintem egy borzasztóan fontos tápanyag , de az is igaz, hogy a mai állatokat már össze-vissza etetik mindennel kezelik, igy lehet, hogy már nem is olyan egészséges, mint amilyennek hisszük, viszont többek között például én is kaptam húst enni gyermek korom óta és egészséges vagyok, mint a makk...)
Meg ugye az is igaz, hogy azért, mert a gyerek még találkozni fog életében a cigarettával attól még ne a szülő kinálja meg elsőnek...
Szóval nehéz kérdés ez, de szerintem erről is szól a szűlővé vállás, hogy a gyermekének az ember a legjobbat akarja és egy életen át próbálja kiszűrni, hogy mi is a legjobb...
chilike1
 
 


Chilike! Persze, h szenzàciòs talàlmàny! Nàlunk is mindig az AnimalPlanet ès tàrsai mentek. Amiket emlìtesz tényleg jò dolgok. Most kizàròlag baba-szempontbòl ellenezzük egy jò idôre. Ha nagyobbacska lesz, mèrlegelve, h mit ès lehetôleg együtt, h meg lehessen beszélni a làtottakat, termèszetesen lehet nèzni. De: ne vegye el az idôt a csalàdtòl, a beszèlgetèstôl, 1ütt jàtszástòl.

Kép
bodza2005
 
 


ercsikati
Köszi :wink: , de nem pont erre gondoltam :lol: :lol:

kislibus, julcsi
Csak arra vagyok kiváncsi, hogy ti már gondolkoztatok rajta hol lesz a gyerekszoba? Fennt vagy lennt? És miért úgy döntöttetek , ahogy?
chilike1
 
 


bodzika
Na jóól van, akkor látom csak én ugrottam át egy-két fejezetet :lol:
Ezekszerint én gondolatban , már a 3 év körüli korban járok :lol:
Egyébként nyilván pólyás korban ez egyértelmű, hogy zavarják a hatások a babákat én például még a kocsiba is szólok a férjemnek, ha hangosabban szól a zene, úgy olvastam, mintha már ebben a korban hallanák a külső zajokat a babák. :wink:
chilike1
 
 


ja még az ultraangról is érdekelne ám a véleményetek... :wink:
Csomó helyen azt olvasni(főleg az ultrahang központok honlapjain), hogy nem káros a babának, viszont akkor nem értem, hogy apánk ezidőtájt miért nem csinál uh-t(ha jól emlékszem rencsinek és melcsinek sem csinált több alkalommal), illetve úgy tudom, hogy külföldön is az a protokoll, hogy csak 1-2 uh-t csinálnak az egész terhesség alatt.
Most úgy elbizonytalanodtam , hogy menjek.-e a 4D-re, nagyon szeretnék kiváncsiságból menni, érdekel hogy néznek ki a csajok, mit csinálnak,stb, de ha összeszámolom akkor meg voltam már vagy 6x uh-n, apánknál meg genetikain, stb.
Szóval érdekelne ki mit gondol? :wink:
chilike1
 
 


Chilike! :D Igen, halljàk.
Esztinek az 1ik kedvence az a zenèlô napocska/viràgocska, amit minden este felhùztunk Neki+énekeltünk is. :D

Moncsikàm ès Andim! Oksika, küldöm! :D Cupppppp

Kép
bodza2005
 
 


UH: Nagyon sok helyen olvastam ès kèrdeztem. Nincs kàros hatàsa elvileg. Apànk azèrtvellenzi, mert attòl tart, utòlag kiderìtik, h mègis van. Pàr alkalommal èn nagyon nyugodtan elmennèk a helyedben. Mi a 4D Genesisben voltunk 3x, szuper volt!!!!!! 100 fotòt, 1òra videòt+1nyomtatott kèpet kaptunk 1-1alkalommal. Kedvesek, tiszta, kènyelmes, korrekt ès profi hely. Yami, Zel is voltak ott, mindenki nagyon meg volt elègedve. Családostòl is szìvesen fogadnak. Az àr is ok.

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok!

Chilike! Nálunk úgy lesz megoldva eleinte, hogy a mi szobánkban lesznek 8x4m-es a szoba. A mi szobánk a "magasföldszinten" van. Egy éves korukban ezt a szobát ketté választjuk egy szerelt fallal, és egy darabig még igy mellettünk lesz a szobájuk. Ha minden igaz kb. 5 éves korukra elkészül a lépcsőház, ami összeköti a három szintet, és akkor felkerülnek az emeletre. Most is van lépcső a szintek közt, lehet és tudunk is közlekedni, csak kivül. Az meg ugye télen nem szerencsés egy gyereknek, úgyhogy felkerülnek majd, de csak ha megépült a lépcsőház.

Kép
kislibus
 
 


Uh: Szerintem egy-két plusz uhunak nincs akadálya, de a terhesgondozási protokollban magyarországon 4 uh. van+a "0.". És ez sem véletlen.

Kép
kislibus
 
 


Chilike,
természetesen a tv egy nagyon jó találmány, csak nagyon kevés ember tudja - szerintem- megfelelően használni.
Nagyon könnyű beleesni abba a hibába, hogy az ember csak bámulja. Én nagyon nem szeretnék olyan családban élni pl., ahol a munka utáni esti program kizárólag a tv-nézésről szól, mert sokszor emiatt elmaradnak a nagy közös kajálások és beszélgetések, amiket sokkal értékesebbnek tartok.
Az alapkérdés itt a babák születése utáni időszak volt, nem? Mert akkor szerintem semmiféle haszna nincs a tv-nek még számukra. Az csak jóval később jön.

Emelet kérdés: nálunk eleve úgy került kialakításra a ház, hogy lent a nappali+konyha illetve a dolgozószoba, fent pedig a hálószobák vannak, tehát nálunk egyértlemű, hogy Szonja (és később reméljük a többi baba is:)) fent lesz. Napközben gondolom nem fent leszünk, ha egyrészt én mászkálni akarok nagyon sokat, de ha otthon leszünk, akkor szerintem lent leszünk a nappaliban.

UH: én is azt hallom, hogy elvileg nem káros, de ilyen mértékben nem használják olyan régóta, hogy ebben biztosak lehetnénk. Én Apánkon kívül már csak egyszer akarok elmenni egy 4D-re, oda, ahova Bodzi ajánlotta, a 28. hét környékén.

Kislibus,
:) nekem is nagyon tetszik ez a pelus, remélem be is válik majd! Majd még azt kéne kinézni, hogy hol a legolcsóbb megvenni, mert több márka is van, és ahogy néztem nagyon eltérőek az árak... :(
vjulcsi
 
 


Bodzika,
Szerinted érdemes lenne venni most (pl. holnap a bababörzén:)), ilyen felhúzható zenélős izét? Ha már most is hallaná Szonja, akkor esetleg lefekvés előtt mindig felhúzthatnám, hogy tudja, most alvásidő jön- hátha ez jól jönne később, ha már megszületett.
Mi a véleményed?
vjulcsi
 
 


Igen csajok, igazatok van a babás-tv-s időszakról volt szó, én meg úgy nagy általánosságban beszéltem a tv-ről...

Juj, én nem akarok vásárolni még hétvégén, de ismerve magam lehet elkap a lendület.. :lol:

Uh: Igen én sem szeretnék sokszor menni plussz uh-ra, ezért is lenne jó tudni, hogy apánk most fog-e csinálni vagy nem? Ha nem csinál akkor persze jobb lenne elmenni, de ha meg csinál akkor meg nem akarnám duplán.
Azért gondolkozom csak a mostani időszakon, mert azt olvastam, hogyha 2 baba van később már nem annyira kivehetőek, mivel kevés a hely nekik, most még jól látszódik minden. Szóval nálunk lehet a 28-30. hét már nem lenne ideális. Szerintetek?

Az emeletes házzal kapcsolatosan megkaptam a választ a kérdésemre :lol: .
Csak arra voltam kiváncsi, hogy hogy gondoljátok, ha fennt van a baba szoba, akkor napközben hogy van? Mert ugye az ember lennt főz, mos, stb és ugye a gyermek úgy van biztonságban, ha ott van mellettünk(legalábbis én nem hagynám fennt őket a bébiőrre bizva, nekem az a tuti, ha szem előt vannak), igy viszont napközbenre le kell őket hozni valamiben, de miben? Bébihordozóban?
Tegnap nézegettem ezeket, de mindegyik egy kcsit "hajlitott" nem vizszintes , mint az ágyban a matrac, az nem baj szerintetek? nem görbén fekszenek ezekben?
chilike1
 
 


Chilike,
Nekem az a tippem, hogy nem csinál Apánk most UH-t... azt mondta nekem, egy ideig nem fog, és te két héttel vagy előttem, szóval szerintem neked se....
A mérettel igazad lehet, biztos korábban kell menni ikrekkel, hogy még szépen látszanak :)

Én úgy gondolom most, hogy utazóágyat veszek, az fixen lent lesz a nappaliban, és abban lesz amikor én ezt-azt csinálok. Ez még persze változhat, mert lehetne bölcső vagy járóka is...
A hordozót én nem látom túl kényelmesnek, valahogy úgy érzem éppen elég, ha a autóban abban van, de babások gyertek, meséljetek, mert én csak 'szemre' mondom ezt.
vjulcsi
 
 


Vjulcsi:most,hogy bent voltam a kórházban az egyik melletünk lévő szobában egy nagypocakos kismami minden nap zenélt a kisbabájának.Ezzel a felhúzható zenélővel.Olyan jó volt hallgatni.Azt mondta a kismami,hogy ettől megnyugszik a babája.Még nekünk is jól esett hallani,nem hogy a babynek. :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Julcsikám! Szerintem ne vegyél utazóágyat, inkább fa járókát. Az utazóágyban nincsenek el a gyerekek (tisztelet a kivételnek), mert olyan, mintha egy szatyor aljába tennéd, hálós, nem lát ki rendesen stb. Ráadásul nem tudja majd gyakorolni a felállást, ami tök fontos.
A hordozóban max.2órát lehet, helyette pihenőszéket javaslok, az egy ideig etetőszéknek is kiváló. Persze nem mindegy, melyiket veszed, mert van, ami tök rossz pl.az öve szűk, kicsi, szűk, rövid stb.
A babaruhák méretezése is megtévesztő sok esetben. Inkább centit vigyetek.
Este írok még. Most robogok. Pussssssssz

Kép
bodza2005
 
 


Zenélőset vegyél!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép
bodza2005
 
 


Bodzi, Melánia,
Köszi! :)

Akkor zenélőkét veszünk holnap (jajdenagyonvárommár!), és utazóágy helyett járóka lesz!
vjulcsi
 
 


na jól jártam... julcsika "ösztökélésére" megnéztem az utazóágykat a netten, tök jókat találtam, szépek és praktikusnak is tünnek, erre most bodzika mondja, hogy nem jó.... :roll:

Mindenki azt irta, hogy kell bele plussz matrac mert egyébként kemény, de elégpraktikusnak tűnik, főleg, ha mennék anyuékhoz vagy ilyesmi akkor ott is a saját megszokott környezetükbe tudnának aludni, a járókát meg nem lehet sehová vinni.
Sziszont azt hogy olyan hálós, a széle az tényleg olyan, mint azok a régi szatyrok :lol: , de van olyan aminek van kis "ablaka" és felnyitható... :roll:
chilike1
 
 


Bocsi Chili, de mondtam, hogy nálam ez még változhat... :lol: 8)
vjulcsi
 
 


Chilikém!
Amikor Balatonra mentünk, mi is kaptunk kölcsön arra a pár napra egy utazóágyat. Szuper volt, h reggel, a teraszon, amikor együtt reggeliztünk, benne volt Eszti és nem a földön, mert akkor az még hideg volt, aludni nem aludt benne, hanem a sima ágyon aludt, amit imádott.
Szóval arra jó lesz, h Anyudéknál aludjon vagy rövid időre benne maradjon, de nem venném otthonra, járóka helyett, ami teljesen más terep, funkció stb. Ha módod van mindkettőt megvenni, persze, h ok.
Én a járókát kinéztem a neten és mire licitáltam volna, addigra kaptunk kölcsön az egyik szomszédtól, varrattam bele www.silmama.hu egy betétet, amit Eszti imád, mert aranyos kis minták vannak rajta. Persze, elsősorban a földön kúszik-mászik, nem a rácsok mögött ül, de nagyon jól jön egy csomó helyzetben és akkor szeret is benne lenni, pedig amúgy egy örökmozgó.
Puszik!!!! Érezzétek jól Magatokat holnap az Expo-n édes Kismamikák! Majd meséljetek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2009.11.06 23:02-kor.

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok Lányok!

Jaj,annyira gyönyörű ez a Marci fiú!!! Micsoda kis puszilni való hurkái vannak!!!
Most nagyon várom a márciust, hogy az én babácskám is megszülessen.

Ma nagyon sokat pakoltunk, bútorokat szállítottunk. Jól elfáradtunk. Én csak koordináltam a hadműveletet, de így is kimerültem. Nem rég ébredtem fel. Éjjel hogy alszom majd, nem tudom. Most nálam is az a divat, hogy hajnalban (ma 3.26-kor!) fölébredek és vagy másfél órát nézem a plafont, mire visszaalszom.
Másik új produkcióm, hogy alvás közben teli nyelem a gyomrom levegővel és egész délelőtt (bocsi!) böfizek, mint valami malac. :oops: :oops:

Nekünk van egy utazóágyunk, még Bogikának szereztük be, mikor az öcsémék nálunk vendégeskedtek. Egy matraccal arra jó, hogy a baba szundizzon benne egyet-kettőt.

Amíg volt hálónk, addig oda semmi elektromos kütyüt sem engedtünk be. Most az egyetlen rendelkezésünkre álló szobában van tévé, de amint sikerül újra megosztani a szobák funkcióit (úgy értem, veszünk házat) szó nem lehet róla, hogy a hálóban -tehát a baba mellett-tévézzünk.

A zenélőre én is gondoltam már. Sajnos én nem vehetek, de azt találtam ki, hogy mivel karácsonyra meg szoktuk ajándékozni a kolléganőkkel egymást (a jól ismert kihúzásos alapon) , ha az ovis angyalkám megkérdezi, mit szeretnék kapni, ilyet fogok tőle kérni. :wink: :wink:

Puszik!!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Chilike! Nagyon örülök,h tetszett a falfestôs,igazàn szìvesen!!! :D Holnap ügyesen! Puszik!!!

Kép
bodza2005
 
 


Libus!Ma sem kaptad meg a listàt????
Melike! Te???

Eszti a zenélôs napocska dallamàt ènekelgeti!!! Ma meglàtogatott bennünket a dràga szülèsznônk, Babci bemutatta a teljes repertoárjàt, többször meg is tapsolta Magàt!:D Teljesen kèsz volt mindenki!!! :D
A règi Kismamába rendszeresen ìrtam, megkeresem, amikben a magzati lètrôl volt szò, mikor, mit tud (hall,làt stb.) ès scannelem Nektek.
Moncsikám! Mikor jöttök Apánkhoz???

Kép
bodza2005
 
 


Ikky! Andika! Albi! Mónika! Csomee! Tigrincs!
Találtam egy jó kis receptes oldalt:

http://kismama.ws/2009/10/syl-receptjei/

Puszik Nektek!!!!!!!!!!!!

Ha valakit kihagytam, bocsánat, már kissé álmos vagyok.
Puszik!!!!!

Kép
bodza2005
 
 



Kép
bodza2005
 
 



Kép
bodza2005
 
 


Kismamik!

Magzati méretek:

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Kép
bodza2005
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?