Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek!

Susy - Hogy rohan az idő már12 hetes vagy... :D a rosszulétek múlnak már? És hogy bírtad a peluscseréket rosszulét mellet? Egyébként a 12. héten milyen ultrahang van? Nekem nem volt Alexanderrel :?

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Na laptetős lettem...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Nikuc: szójalecitin a HA-s tápszerben is van. Legalábbis a BEBA-ban van, mi azt eszünk és én úgy tudom, hogy minden HA-s tartalmaz szójalecitint és úgy tudtam, hogy a nem HA-s tápszerben nincs, de ezek szerint nem így van.

Kinga: te leszel a következő?!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Már mosolyog a drágám!!!

Kép

Andi

KépKép
wertzuz

Ez de jó kép :)
Vendég

Sziasztok!

Kinga
12 hetes uh-n a nyakiredőt nézik, és levették a vért is a kombinált teszthez. Minden rendben, nem mozgott a picurkám, de a szívhangja rendben volt, így azt mondták, biztosan szunyókál. :)

Kép
Kép
susytunder

Gratula a jó eredményhez!

Én meg pár perce kaptam meg a sejtbanktól a kombinált teszt leletét.
Down-kór: 1:16.000
Edwards-kór: 1:50.000

Mondjuk a tarkóredő szép vékony volt az uh-n, nem aggódtam nagyon, de azért jó látni leírva ezeket az értékeket.

:)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Susy - Örülök a jó híreknek és most így útólag azért bosszant 1 kicsit, hogy nekem nem volt ilyen ultrahangom, pedig nagyon fontos lett volna!

Baba hát nemtudom lessz e de holnap megyek dokihoz! :D (Balogh)

Most mennem kell..... :?

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Én is kérek egy laptetőt legközelebb! :oops: Bár lehet, hogy anélkül is menni fog! :lol:

Gabi: Akkor a szójalecitin is kilőve, mivel Peti is Beba Ha (ar)-t eszik. De abból nincs 2-es. Bár most már úgyis felesleges neki az AR, kinőte a bukást. Akkor lehet, hogy csak az a pép nem jött be neki, vagy épp a fogai miatt volt a baj. Sajnos már csecsemőkorában sem tudtuk, mitől van az ekcémája. A tej-tojás-szójamentes diétára eltűnt, aztán meg újra kijött. 5 hósan meg elhalványult, olyan 7 hós korára teljesen eltűnt, pedig akkor már újra ettem mindent. Aztán néha előjön, csúnya, de bekenem az ekcémakrémmel 1-2 nap 1x (elvileg napi 2x kéne), és elmúlik. Sokszor hetekig, hónapokig semmi. És ha előjön, nem tudom evéshez kötni, mert sokszor olyankor jön ki, mikor hetek óta semmi újat nem kapott.

Kép

Kép
nikuc

Wertzuz! Nagyon édes ez a pici fiú!

Kinga! Drukkolok és kíváncsián várunk holnap!

Susy! Örülök, hogy minden rendben.

Jolyjoker! Neked is gratula a jó eredményekhez!

Panndi! Szerintem te már nagyon vágysz egy kistesóra! Most látom, hogy Fruzsi már fél éves! Hogy rohan az idő! Meg akartam már írni, hogy jók ezek a képek a lányokról. Remélem áprilisig még összefutunk a dokinál!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi, jajj, én nagyonnagyon... hétfőn voltam a dokinknál, és ott nyafogtam, hogy Fruzsi már fél éves, harmadik baba meg még sehol. Ő meg csak vigyorgott, hogy türelem, türelem... :D
Vendég

Andi, jó a kép nagyon, csuda aranyos rajta a kisfiad :lol:

Panndi, lesz itt baba meglátod :wink: drukkolunk érte.

Nikuc, bár mi sose tápszereztünk, de az írásaidról az jutott eszembe, hogy banán önmagában is kiválthat súlyos allergiát, az arra hajlamosoknál. Nem lehet, hogy nem a tápival, hanem a banános cuccal van a gond?

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Ugye milyen gyönyörű? :lol: Olyan nagyon igaz, hogy mindenkinek a saját babája a legszebb. Ahogy telik az idő, egyre szebbnek látom, és annyira, de annyira szeretem!
És visszagondolva milyen hülyeségeket gondoltam, még hogy kár, hogy nem kislány?? Tiszta bolond voltam! Imádom, hogy kisfiú! Annyira pasis már most, a kis pofija! A gyönyörű kis teste. És mennyire jó megérinteni mindenhol. Áhh, mindenben igazatok volt..... Minden hülye félelmem meg parám eltűnt. Tényleg csak az ismeretlentől való rettegés mondatta velem azt a sok hülyeséget. :oops: :lol: Mostmár kinevetem saját magam. :wink:

És kiderült mi volt a baj, miért nyűgösködött a Gergő. Merthogy Gergő az elejétől fogva nagyon jó kisfiú volt, ezért is volt durva, hogy egész nap sírt szegényke, én meg nem tudtam neki segíteni. De most visszaálltunk a régi kerékvágásba. Eszik, kicsit fent van, majd alszik. Így nekem is sokkal jobb és kiegyensúlyozottabb a hangulatom.

Szóval a baj az volt, hogy túl sokat eszik a drága. Ahogy az elején keveset, most annál többet. És mivel én nem tudtam, hogy nem szabad hagyni sokat enni, hát ha éhes volt, vagy én azt hittem, hogy az, akkor ehetett. De olyan kis mohó, hogy volt, hogy 140-et kiszívott. Utána persze, hogy fájt a pocakja, meg nem tudta megemészteni. Így most már 30, de max 40 percet lehet cicin, és a kiszívott mennyiségtől függően kapja 2,5-4 óránként a cicit.
Doki néni szerint most fel kell nőnünk ehhez a mennyiséghez amit meg tud enni.
:lol:

A pocaklakókról tessék felrakni ultrahang képeket! Olyan jó látni őket már azokon az első sztárfotókon is, még ha csak egy kis pontocskák is. Hihetetlen, hogy abból lesznek a pöttömjeink.... :wink:

Andi

KépKép
wertzuz

wertzuz, nagyon hasonlít rád a kisfiad! :) Örülök, hogy jól vagytok!

Kép
Kép
szalamandra

Beneildi: Sajnos azt is kizárnám, mert 7 hós kora óta eszik banánt, napi szinten, és nem volt semmi gond. Azóta is kap, és most nincs ekcémája.

Jajj, felébredt, bocsiiii

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Tegnap nem láttam Andi a képet Gergőről, de most már igen és hát tényleg nagyon cuki nem csoda, hogy oda vagy érte és tényleg hasonlít rád :D később le se tagadhat majd téged... :wink: (ha tini lessz) És jó hogy rájöttetek mi a gond, mert fontos a nyugalom!

Jolyjoker - Örülök, hogy neked is jók lettek az eredményeid!

Egyébként kombinált tesztet csak bizonyos kor fölött csinálnak vagy nem?

Na voltam is meg nem is ma dokinál reggel mondtam a páromnak, hogy amilyen szerencsétlen vagyok megint pont szülni fog menni a doki, és tényleg megyek nagy lendülettel, hogy bejelentkezek és akkor mondják, hogy most megy szülni... :( a régi dokim lett volna akihez Alexanderrel jártam, de hozzá én soha többé nem megyek!!! Úgyhogy majd jővőhéten...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

A kombinált teszt nem korfüggő, bárkinek elvégzik, aki akarja.

Egy feltétel van: a vérvétel a 11. hét +1 napjától a 13. hét +6 napig kell megtörténjen.

jolyjoker
Budapest XV. kerület

Nekem is megcsinálták, bár én nem akartam, semmi kórelőzmény nincs a családban, 26 éves vagyok, második terhesség, de a doki mondta, hogy hát ingyen van, nem kerül semmibe, menjek már el, hát elmentem, ezen ne múljon :)
Vendég

Jó tudni, hogy bárkinek megcsinálják. Nekem azért lenne fontos, mert a szüleim 1. unokatestvérek és náluk e miatt volt is baj...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Na, folyt köv...

Wertzuz: Édes ez a mosoly! :lol:

Panndi: Máris kistesó! :) Akkor remélem, egyszerre csináljuk végig, mert mi is épp a kistesón ügyködünk, bár még csak az első kistesón. :lol: De én maximalista vagyok, hőmérőzgetek is. :lol: (báááár a 3 óra folyamatos alvás... )

Kinga: Unokatesóknak szabad összeházasodni? :shock: Én ezt nem is tudtam! Bár olvastam valahol olyan sztorit, de az külföldi volt, és a babáik teljesen egészségesek lettek.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Nikuc - Hát ezekszerint lehet, legalábis kb 30 éve lehetet (nem tudom pontosan de kb valahogy 30 éve házasok a szüleim.) Egyébként én úgy tudom, hogy mostmár nem lehet. És anyukám első terhesége az első trimeszterben halt el, (mondjuk ez bárkinél előfordulhat :roll: ) és a másodiknál volt meckler - gruber syndroma (ez olyan, hogy nem alakulnak ki rendesen a szervek szivacsos a szerkezetük így ezzel nem lehet élni csak az anyaméhben...) mikor felfedézték nála anno x éve élből meginditok nála szülést... Így 2 órát élt (aszem 4 hóra született.)
Alexandernél rendesen meg is ilyedtünk mikor nem voltak jók az AFP erdményeim! De szerencsére semmi komoly baja nem lett és a veséje is hejre jött már az 5 hetes kontrolra. :lol: (A bal veséje két üregrendeszűnek tünt és szív formája volt a dr.nő szerint a kórházban, de tényleg már semmi baja!)

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Tényleg valaki nem tudja hová lettek a többiek :?: Jól eltüntek! Volt, hogy nem voltam két napot és több mint egy oldalt kellett viszaolvasni...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

A hétvége lehet az oka :)
Még szerencse liliommano, hogy a fiadnál minden rendben!
Fura ez, hogy nem házasodhatnak unokatesók, a házasságot ugyan be kell jelenteni egy hónappal előbb, de fel nem merült még bennem, hogy ilyenkor mondjuk valaki ellenőrzi, hogy rokonságban vannak-e a házasulók... érdekes :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!
Én úgy emlékszem, hogy most módosították a törvényt és házasodhatnak valamilyen fokon rokonok is.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi, örülök, hogy összefutottunk ma :)
Vendég

Sziasztok!

Panndi! Én is örültem!

Megvan az AFP-m: 0.82 (0.8tól jó). Kicsit remegett a gyomrom, mikor a dokit hívtam, mert Adéllal 0.7 volt. 1 hét múlva genetikai uh :) Az előtt hogy fogok izgulni. Remélem megmutatja magát!

Dytke! Merre vagytok? Bettyna! te is eltüntél!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Á Gabi, ne izgulj az tökéletes Afp - az enyim egyik gyerekkel sem érte el még a 0,7 sem :wink:
Fiút vagy kislányt szeretnétek inkább?

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! A férjem viccesen azt mondta, hogy mindegy, csak fiú legyen :) Én meg nem tudom elképzelni, hogy fiam legyen. De örülni fogok, bárki is lakik odabenn. Megyek, mert a csajóca balhézik, fáradt, de nem bír elaludni

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Jaj lányok, olyan szomorú vagyok, hallottam egy sztorit anyukámtól és teljesen elszomorodtam :(

Egy ismerőse mesélte, hogy őt egyáltalán nem szerették a szülei, pedig egyetlen gyerek volt, és emlékszik, hogy kiskorában úgy tett, mintha a kissámlin elaludt volna, hogy karba vegyék és úgy tegyék be a kiságyába :(
Máshogy nem tudta elérni a testkontaktust... hát nem borzasztó?!

Pálmikám egyébként pont most lett nagyon bújós egy hónapja - lehet, hogy azért is érint meg a sztori különösképp - azóta szinte folyamatosan rajtam lóg, bújik.
Ha tehetné, mást sem csinálna, csak feküdne rajtam :) Persze látszik, hogy játszana is, felemelkedik, néz valamit, de aztán inkább visszateszi a fejét a mellkasomra, úgy látszik végül úgy dönt, hogy marad inkább anyunál :)

Azért persze egy idő után leteszem, mert egész nap csak nem lehetünk összebújva, van az embernek dolga is, de mostanában nagyon sokat vagyunk összesimulva, velem is alszik...

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, de jó nektek! :) örülj neki, hogy ilyen kis bújós (gondolom örülsz is :)), én mindig arra gondolok, hogy még 11-12 év, és a lánykám már inkább elválni akar majd, barátnőknél aludni, fiúknak tetszeni :)
De amit írtál, az tényleg nagyon szomorú történet...

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Egy szép új hét veszi kezdetét!

Jó látni ezt a sok kismamit és a az aggodalmakat, meg minden én nem emélkszem már az ÁFP-m eredményeire, de arra igenhogy amikor mondta a védőnő, hogy alacsony valamelyik érték nagyon nagyon izgultunk, hogy minden rendben legyen Alexanderrel. Aztán 1 évnek tünt mire sorakerültem és ott várni tök egyedül nem volt túl kellemes, mert csak én voltam egyedül... (de addig is olvastam.)
Most meg azért izgulok, hogy mikor mehetek már dokihoz, mondjuk tuti le fog szúrni, hogy már legalább 1 hónapja kellet volna jönnöm, de ha betegek voltunk, meg nem tudtam megoldani Alexander felügyeletét... Már régen ki is számolta, hogy mégis most hány hetes lennék és nem nagyon vagyok lemaradva Susy-tól... :D (Még vonalzót is csnáltam néhány hete azon figyelem, hogy hol járok elvileg...) :oops:

Alexanderemről is írok egy pár szót. Nem tudom ti hogy voltatok ezekkel a dolgokkal, de nekem kissé fura, hogy nála a dolgok egyik mapról a másikra változnak a dolgok. Darabos kaját is miután ki jött az ötödik hatodik foga (augusztus végén 2 napon belül) párnappal rá kapot darabos kaját és onantól nagy ritkán hajlandó csak pépeket enni, (persze ez valahol jó is...) Aztán sétánál Egyiknap babakocsi utnánap csak sétálni volt hajlandó aztán szeptember közepén megkapta a motorját és mostmár nem is viszük a babakocsit, mert nem is használja egyáltalán (kivétel alvásidő tájt, ha van valami intézni való.) Mert akkor lent alszik el.
Egyébként rengeteget eszik mondják, hogy most potólja amit kicsi korában kihagyott... Folyton mondja hogy: Kaja! Kaja! - ez lett a szava járása mostanába... :lol: egyébként rengeteget pörög még most is és folyton döl belőle a szó, mondjuk mostanába rájöt, hogy ő is tud halandzsázni és nagyon élvezi... :D Néha eszembe jut, hogy mennyire szertük volna, hogy kislányunk legyen, de hihetetlen mennyi mindent veszíthetünk volna hisz olyan édes kis fiúcska Alexander és szerencsére azért eléggé jó gyerek a maga huncutságaival is. :wink: És bizom, hogy a következő gyerköc kislány legyen, de mondjuk a lényeg és talán a legfontosabb az az, hogy egészséges legyen!

Látom sok lettem aztán ha tudok valamit kistesó téren akkor szólók! (Bocsi megint a helyesírásom miatt :oops: , meg lehet hiányoznak betűk már töbször is láttam, hogy nem jó a gép mert csomó betűt kihagy!)

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Szalamandra,
naná, hogy örülök :)
Azt mondta egyik ismerősöm, hogy ez most kb. fél évig lesz így, egy másik meg, hogy ez hullámzó, újra és újra előjön majd vége lesz.

Az szupi lenne, ha 11-12 év lenne, de tartok tőle, hogy már 2-3 évesen mindent egyedül önnállóan akar, ha jön a dackorszak :lol:

Mondjuk ha akkor jön a tesó, akkor viszont általában visszamennek kisbabába :)
De ezt Márti talán jobban tudja, bár egyelőre csak főleg a fiúk terén, kíváncsi leszek mennyiben lesz más Kamillával az új tesó...

Egy jó barátunknak meg ma hajnalban született meg Kata babája, 3830 gr és 56 cm, második lányzó a családban, szépek a méretei, és képzeljétek a magzatvíz elfolyása után 45 perccel megvolt a baba!!! Nem semmi!!!

Bár nem tudom hogy kell ezt a magzatvíz elfolyást érteni, mert mikor nekem elkezdett folyni, még órákig folyt - érzésem szerint patakokban! De gondolom ők úgy értették, hogy onnantól, hogy elkezdett folyni.

Hát ilyen második szülést kívánok mindenkinek! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika - Hát Alexandernek is vannak ilyen bujós időszakai és akkor tényleg nem lehet lerakni, de ez nálunk ténleg hulámzó. Most anyira nem bujós, mondjuk van, hogy játék közben vagy csak úgy néha hozzám bujik. De van hogy nem...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Lilommanó!

Drukkolok babaügyben!

Veronika!

jaj, kamilla is nagyon bújós, de Ő a kezdetektől az! imádom, amikor a vállamra hjtja a fejét, hátralógatja a kezecskéjét és csak simul hozzám...a legjobb a világon! és féltékeny, ha pl. berci az ölemben van, vag mesélek a nagyobbaknak, sokszor jön oda és löki el az ölemből őket! A srácok meg imádják, jaj, de mennyire! Mindent elnéznek neki!
A fiúk-azt mondják- bújósabbak, nekem tényleg az iis mind3, pedig csabi már iskolás és mégis csupaszív, puszilgat, ölelget, sokszor elmondja mennyire szeret! Lovagokkal vagyok körülvéve! De olyan jó, hogy kamilla is egy bújós kiscica!
Egyébként nem hinném, hogy ez nemek kérdése! Nővéremnek 1 fia és 1 lánya van és egyikük sem az a cicás-bújós-puszis típus!

A pocakomban pedig egy kis focista lakik, annyit mozog-rúg-csuklik, hogy elképesztő! De milyen jó érzés is ez!

Oltásügyben jól elbizonytalanodtam, gy.dokink még mindig ellene és hát nagyon sokat számít a véleménye! De úgy döntöttem, a nőgyógyászomnál is rákérdek még egyszer és égi jelnek tekintem a válaszát! Annyi ellentmondásos információ jelent már meg és minden jobb, mint ez a bizonytalanság!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok !

Izgulok a várandósainkért. Márti, Ildi, Gabi , Susy....vigyázzatok !!
Most olvastam, hogy már altatják a szegedi terhes kismamát. De arról nem szólt a hír, hogy mi van a picivel ?!!! Tudja valaki ?

Márti

Hogy tudod ennyi fele szakítani a szívedet ? Én azért sem akarok több gyereket, mert most úgy érzem, hogy nem tudnék egyformán szeretni. Márkért egyszerűen rajongok. Napjában megszámlálhatatlan mennyiségű puszit adok neki, a napközbeni alvást rendszerint rajtam végzi. Ha jönne egy pici, minden megváltozna .... félek, hogy elveszíteném, hogy valamiről lemaradnék.

Márkó viszont focizik. Apa hatalmas örömére ( férjem MB1-es focista volt ) Szalad és közben vezetgeti a labdát ... apa szerint az új Maradona :D :) :) :lol: :lol:

Kinga
Akkor most miért is kell szorítani ? :)

Lányok, mégegyszer vigyázzatok magatokra és a picikre !!!

Kép

NIKI
nini.n

Annak ellenére, hogy a dokik elmondták, hogy a magzatvíz elfolyása nem olyan, mint a filmekben, hogy egyszercsak nagyonsok víz kizúdul, nekem pont úgy történt :) Kimentem pisilni, mert úgy éreztem, hogy nagyon kell aztán zutty.

Kép

NIKI
nini.n

Márti, kíváncsi vagyok, mit mond a dokid, én is újrakérdem... pont így vagyok vele, hogy engem nagyon idegesít ez a bizonytalanság :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti! Én is kíváncsi vagyok a dokid véleményére. Én eddig a határozott nem mellett voltam, de kezdek elbizonytalanodni. Ha nem lennék terhes, tuti beoltatnám magam. Czeizel azt mondta, hogy kezességet vállal minden kismamáért, aki beadatja az oltást. Saját dokimhoz jövő szerdán megyek, telefonban nem akartam ilyet kérdezni tőle. Hétfőn Hajdu doktornő, ha olyan lesz a szitu, lehet, hogy őt is megkérdezem.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Egyébként oltás téren már én is tök bizonytalan vagyok és úgy vagyok vele, hogy ha tényleg terhes vagyok és a doki ajánlja akkor belotatom magam...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Közben voltunk védőnéninél és fogy a szentem... Csak 7760g és 77cm :cry:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Sziasztok!

Hát oltás ügyben én is tanácstalan vagyok, és nagyon félek!
Apa holnap beoltatja magát, én még beszélek a dokival jövőhéten szerdán.

Veronika
Én imádom, hogy Kristóf nagyon bújós. Annyira kell szeretgetni, ölel, simogat én meg azt se tudom hol pusziljam. Főleg ha apa megölel és ad puszit, őt is föl kell venni és mindkettőnknek szeretgetni. Én ezt nagyon szeretem. :)

Márti
Majd mondd már, hogy mit mondott a dokid oltás ügyben.
Amúgy hogy vagy? (Már folyamatban a szavazás készítése)

Lányok van egy Hipp kekszes pépem, aminek csak a fele lett elhasználva. Februárban lejár a szavatossága, mi már nem fogjuk megenni, Kristóf nem kéri. Bontatlan a másik csomag, nem kéri valaki? Ingyen oda adom, sajnálnám kidobni.

Kép
Kép
susytunder

Kinga,
múlt hónapban mennyi volt?
Lehet, hogy most nagyon sokat mozog, nem?
Amúgy hogy eszik?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Én ugye beoltattam magam, szeretnék kismama lenni pár hónapon belül :wink:

Kinga, mennyit fogyott?
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek el, az egyik osztálytársnőm Franciaországban él, és dolgozik, ott is házasodott nemrégen össze a párjával.
Most várja az első babáját, decemberben szüli a picit. És márciusban már megy vissza dolgozni.
Írja, hogy Fro.-ban összesen 16 hetet lehet a szülés után otthon maradni a picivel. Utána bölcsi, vagy bébiszitter.
Ezek ellenére Fro-ban a legnagyobb a születési arány. :shock:
Én el se tudom képzelni.
Oké, ők jobb életszínvonalon élnek, de akkor is, hogy arra dolgozzak, hogy valaki más legyen a pici babámmal.....
Ebből a szempontból örülök, hogy Magyarországon élek.

Andi

KépKép
wertzuz

Sziasztok!

Megosztom veletek, mit tudtam meg a dokimtól oltás ügyben.
Az új influenzára valót nem javasolja.
A szezonálisra való oltást azt mondta, ha akarom, nyugodtan adassam be, csak arra figyeljek, hogy ne olyat, amiben legyengített vírus van, hanem amiben antitest a hatóanyag (un. split-vaccina), ezeknél ritkább a szövődmények előfordulása. Fluarix-ot említette, utánanéztem interneten, a Glaxo-Smithkline gyártja. Nincs benne higanyvegyületes tartósítószer (én ettől nem tartottam, de sokan paráznak, hogy higannyal mérgeződnek).

jolyjoker
Budapest XV. kerület

Én döntöttem. Decemberben beoltatom magam. a lehető legtöbb cikket elolvastam a témával kapcsolatban, de engem mégis Czeizel érvelése győzött meg még 2 hete. a férjem teljes mértékben ellene van (mondtam is neki, h le vagyok döbbenve, mert mi mindenben meg tudunk egyezni, de ebben sajna nem), így csak én oltatom be magam. az oviban ma kaptuk meg a nyilatkozatot, hogy kérjük-e Dávidnak az oltást. Apa ellene, én mellette vagyok.

Írtam a múlt héten, h anyósom beteg lett az oltástól. Most tudtam meg, ha ő csak a szezonálist kapta, attól lett beteg.

Szerintem ez most tényleg nagy dilemma a legtöbb családban, főleg ahol kismama, és kisgyerekek vannak.
soha nem bocsátanám meg magamnak, ha miattam lenne beteg a születendő kisbabám. A szövődmények nagyon veszélyesek, nem beszélve a láztól.
Nagyon nehéz a döntés. :?
Vendég

Kriszta
Én ma este beszéltem az egyik ismerősömmel, aki egészségügyben dolgozik, és olyan nekem, mint a második anyukám. Ő beoltatta magát, sőt az egész családot, és nekem is javasolta, meg apának is, csak azt mondta hogy még a nőgyógyász véleményét kérjem ki. Ez holnap lesz.
Én már nem írok semmit pro és kontra, mindenki eltudja dönteni mi a jó neki, de szerintem jól döntöttél.

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Majd te is írd meg, mit mondott a dokid, légyszi! Én csak kedden megyek, addig még dilemmázok, de doki bácsimnak nagyon hatásosan kell érvelnie az oltás ellen, mert már majdnem bizti, hogy szívem szerint végigoltatnám a családot!
A férjem pénteken megkapja, ha igaz! fél, hogy hazahozza nekünk, mert BKv-zik és sokat sár auditálni külföldre is! Pedig amúgy nagyon nem akarja az oltást...
Az meg nekem nem tetszik, hogy a vakcinán se gyártási idő, se lejárati dátum nincs...

Márti
borossné becz márta

Márti,

beoltva is haza lehet vinni a vírust - ruhán, kézen.

Mi azon viccelődtünk az urammal, hogy majd minden este teljes fertőtlenítő hipófürdőt kap mielőtt belép a lakásba. :)

Szóval csak annyit akartam, hogy attól, hogy be van oltva, még nem kell felszusszanni, így is oda kell figyelni az alapos megelőző higiéniára is.

Amúgy felháborító a háziorvosom hozzáállása a dologhoz: várandósként az 1. ütemben ingyenesen kellene kapnom, de kevés oltóanyagot kaptak, már elfogyott, vegyem meg patikában és beadja.
Azért nem kér az ÁNTSZ-től további adagokat, mert szerinte úgysem kapna. :shock:

jolyjoker
Budapest XV. kerület

Lányok, ti mit tudtok, terhesen melyik a legjobb lázcsillapító? mit tárazzak be itthonra a vészpatika készletbe?
ne hatóanyagot légyszi, hanem konkrét gyógyszert javasoljatok :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?