Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kicsit eltuntem... Igazsag szerint hetfon tudtam volna irni megint egy kiakados post-ot. Megkaptuk az anyakonyvet Zaranak. Masfel hetig tartott az irodaknak egymast kozt postazni mire vegre ertemehettunk...
Aztan kozoltek, hogy a szemelyi meg ket het mire kesz lesz legalabb, az persze senkit nem erdekelt, hogy mi 14-en szombaton megyunk Birmingham-be es szemelyi vagy utlevel nelkul nem tudom kivinni az orszagbol Zarat. Raadasul olyannyira segitokesz volt az okmanyirodaban a no, hogy amikor mar sirva kozoltem vele, hogy gusztustalannak es felhaboritonak tartom, hogy 3 honap alatt intezik el az egeszet, kozolte velem, hogy ne neki mondjam mert neki ehhez semmi koze es csak ot is felidegesitem. Mi az fenenek dolgozik egyaltalan ilyen helyen???
Vegul kinyomoztuk, hogy utlevelet lehet surgossegivel kerni, persze 5000 forintert, de igy legalabb 5 napon belul kesz lesz. Ahhoz mar inkabb nem fuzok hozza semmit, hogy a tobbi anyakonyvi iroda es egyeb hely miatt meg mi fizetunk ki plusz 5000 forintot foloslegesen, mert az EU-n belul eleg a szemelyi is Zaranak az utazashoz es az utlevel is csak 3 evig ervenyes mint a szemelyi.

Lenyeg a lenyeg, hogy vegre hivatalosan is van apja Zaranak, mert eddig a magyar allam szerint egy vonal volt csak, es vegre hivatalosan is Harrabin Zara lett!

Zara mostanaban nagyon gyakran eszik. Este 2szer is felkel, pedig kb 3 hettel ezelottig ataludta az ejszakakat. Az eddig szokasos 6 etkezes helyett most 8szor eszik egy nap.

Egyebkent tunemenyes lanyka. Mar nincs hasfajas. Volt amikor babot is ettem mar es semmi gondja nem volt. :) Tenyleg csak akkor sir ha ehes, vagy almos, vagy koszos a pelus. Egyebkent rengeteget mosolyog, beszelget. Essss! :) Ma hallottam nevetni is! :) Imadnivalo!!! :lol:

Bikmakk: Zara is kb ugy tolti a napjait mint Zsigi. :) O viszonylag jol elvan egyedul is. Nagyon szereti a jatszoszonyeg folotte logo figurait. Beszel hozzajuk meg sikongat es kozben mosolyog. Nalunk szinte magatol alakult ki az a sorrend amit mar Madaran is emlitett, hogy alvas->eves->jatek->alvas stb... :) Szoktam vele beszelgetni neha ugy hogy ulok az agyon felhuzott labakkal, o meg a hasamon ul a hatat a labaimnak tamasztva. Ilyenkor van hogy jatszom neki egy-ket jatekkal. Most mar ha latom hogy tetszik neki es nagyon figyeli kozelebb teszem hozza, hogy megfoghassa. Ja es szoktam enekelni is, de azt segitseggel. A youtube-on talaltam "gyerekdalokat", ezek inkabb nepdalok kedvesen "megrajzositva". Ezt is szokta szeretni, bar annyira nem mint a beszelgetest vagy egyeb bohockodasokat.
Mondjuk Zara napkozben nem nagyon alszik az agyaban, inkabb a mi agyunkon szokott, mert ott melle tudok fekudni, hogy elaltassam. Szereti nagyon ha simogatjuk a fejet es foghatja az ujjunkat. :) (Erdekes, hogy este erre nincs szukseg.)

Irdab: Nagyon aranyosak a kepek. :) Zora szerintem tiszta apukaja. :)

Adibaba: Reka nagyon szep leanyzo. :)

Voltam ma orvosnal, mert a hatso felem fajdalma hetek ota nem mulik sot egyre rosszabb. Kiderult, hogy szules kozben valoszinuleg elmozdult a farcsontom a helyerol, ugyhogy most meg mennem kell rontgenre, hogy lassuk pontosan mi a helyzet aztan majd kiderul mit lehet illetve mit kell tenni, hogy helyrealljon a dolog.

Vitamin: En meg mindig a Gravidat szedem. Mondjuk nekem nem mondott a doki semmit ezzel kapcsolatban, mashol olvastam es hallottam rola, hogy a szoptatas alatt jo ha szedjuk a terhes vitamint.

Lanyok!
Ma nagyon elszomorodtam. Van egy nagyon jo baratnom akit mar 17 eve az altalanos iskola ota ismerek. O is augusztusban szult, 25-en. Kislanya lett es ugy tunt minden rendben van vele. Egeszen addig amig mi at nem mentunk hozzajuk es akkor lattak, hogy Zara milyen sokat mozog, meg hogy mar mennyire jol kezdi tartani a fejet. Ez par hete volt. Azutan par nappal elmentek Deveny-tornara ahol a fejleszto azt tanacsolta, hogy surgosen vizsgaltassak ki a kislanyt, mert itt valami komolyabb problema lehet. 3 napot voltak vele korhazban, neurologus, ortoped szakorvos, genetikus mindenki megvizsgalta es kb 90% hogy valami genetikai problemaja van a kislanynak es lehet, hogy orok eletere tolokocsis lesz. :(:(:(
Raadasul genterkepet kell csinaltatnia baratnomnek es a ferjenek is, es meg az is kiderulhet, hogy nekik kettojuknek soha nem lehetnek egeszseges kozos gyermekeik. :(
Ez egyszeruen borzaszto!!! :(:(:(
A legrosszabb az, hogy nem igazan tudok semmivel sem segiteni nekik. :( Es meg en ereztem rosszul magam, hogy velunk szerencsere semmi baj es hogy Zara mennyire jo, ugyes es okos kislany. Aztan baratnom azt mondta, hogy ne legyek hulye hiszen tud orulni mas oromenek attol fuggetlenul, hogy veluk mi tortent.

Bocsanat, ha valakit kihagytam, kicsit szetszort vagyok mostanaban... :?

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Azt elfelejtettem leirni, hogy a kislany nem mozgatja sem a kezet sem a labat es a fejet sem tudja tartani egyaltalan... :(

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Orsi, nagyon jó, hogy végre rendeződtek Zara papírjai és a kiutazással sem lesz gond! Persze mehetett volna egyszerűbben is, rémes az itthoni bürokrácia...

A barátnőd kislányánál a gyerekorvos és a védőnő nem vett észre semmit?! 1 és 2 hós korában is látnia kellett a babát az orvosnak, neki nem tűnt ez fel?? Ez azért nagyon elszomorító!

Kép
angelita

Angelita: Ez az amit en sem ertek... mert mindig vittek a dokihoz amikor kellett, meg a vedono is latta tobbszor is... :( :?
Ami nagyon furcsa, hogy a megszuletese utan meg a szajahoz tudta emelni a pici a kezet es az ujjat szopta most meg ez sem megy neki. :(

Orew

orew

sziasztok

egykis segitség kéne tud valaki az OEP-nél olyan telszámot amit fel is vesznek.

kösz

Margit
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Orew

Botinak is ugyan ilyen badyja van az apukás :D nagyon cuki a kis csaj
Vendég

Margit: Akkor ezek szerint mar ket legerosebb apuka van a vilagon! :lol: :lol: :lol:

Orew

orew

Sziasztok,
Próbálok visszaolvasni, de lehetetlen.
Itt vagyunk már Németországba, csak még a net nem akar tökéletesedni, de most már egy-két hét és bevezetik normálisan.

Nekem meg sajna a gerincem elferdült, most úgy megyek, mint egy csípőficamos és baromira fáj, már két hónapja, otthon semmit nem csináltak, csak kiegyenlítő cipőt akartak adni, hogy rövidebb az egyik lábam. Kész katasztrófa volt.

Itt azonnal elküdtek röntgenre, az egyik csigolyám elcsúszott és így borult az egész vázrendszerem, most masszázs lesz hat alkalom aztán majd meglátjuk.

Orew - hú, sajnálom a barátnődet, szegénykék, azért remélem van remény, hogy felépüljön, még olyan kicsi, hátha tudnak valamit segíteni. Bár a magyar egészségügy....amin én keresztül mentem most otthon egy hónap alatt....úgy érzem, hogy soha nem akarok hazaköltözni, bár Bikmakk tudom, hogy nálad sem nagyon figyeltek a dokik, pedig nem Mo.
Tényleg te merrefelé laksz? Azt hiszem már kérdeztem, csak valószínűleg nem jutottam el a válaszig. Mikor épülsz fel teljesen? Csak mert emlékszem, hogy lesz még egy műtéted vagy már meg volt? Bocsánat, ha olyat kérdezek, amit már leírtatok, csak lehetetlen visszaolvasni.
anettoo

rakok én is képet a fiúkról:
Máté most másfél éves
Kép

Kép
anettoo

Anetto: De jo, hogy jottel!!! Mar mindenki hianyolt! :)
Latom neked is elegge megviselte a szervezted a terhesseg es a szules. Remelem a masszazs segiteni fog!
Baratnom mar ezer helyen jart meg telefonalt. Peto intezettol kezdve a Devenyeseken at mindenkit felkeresett. Nagyon remelem, hogy sikerul javitani a pici allapotan, mert ha nem akkor gyakorlatilag orok eletere olyan lesz mint egy rongybaba. :(
Tegnap egesz este sirhatnekom volt emiatt. Olyan borzaszto amikor ilyen kicsi gyerekekkel tortenik valami rossz. Hat mit vetett o???

Milyen Nemetorszagban?

Orew

orew

Nagyon kis helyesek a fiuk!!! :)

Orew

orew

Orew :lol: Borzasztó napokat élhet át a barátnőd!! Mindenképpen menjenek el a Pető Intézetbe és nézessék meg ott!! Azért az a 90% hagy 10%-ot, és ha tudta mozdítani a szülés után a kis kezét, akkor még biztosan tudnak segíteni spec. tornával, módszerekkel. Ilyet meg kijelenteni, hogy valakinek nem lehet egészséges gyereke, minden kromoszóma-vizsgálat nélkül felelőtlenség.
Nekem is van egy kolléganőm, akik már anno elkezdték az örökbefogadási procedúrát, mert kromoszóma-vizsgálat után megállapították, hogy a férj miatt biztos, hogy nem lehet egészséges gyerkőcük, mert két kromoszómával is komoly problémák vannak. Na, azóta két saját, egészséges, gyönyörű gyermekük van!!! Úgyhogy ezek a megállapítások totál fel tudnak bőszíteni, akárki is mondja!!!!!!! :evil:

Köszi a vitaminos infokat, akkor a maradék Gravidát fogom szedni...

Ja, és tegnap itt irigykedtem Rillára, hogy milyen jó, hogy egyhuzamban alszanak 8 órát, hááát ma éjjel mi is 7 órát aludtunk egyhuzamban!!!!Juhéjj!!!

Futás....igen, még egy indok, hogy még várjunk.... Kár, hogy itt nincs ilyen spec. torna... Nem baj, jövő hónaptól megyünk uszizni... 8) 8) 8)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ezt az oldalt láttátok már: egyszervolt.hu

Valami hihetetlen jó gyerekdalok vannak itt :lol: Mi ezekre bugizunk Marcival :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Anett,de jó,hogy írsz!:) Aranyosak a fiúk! :) Mátéd megint felhívott kb 2hete :wink: De ezek után enm fogom felvenni,hogy ne menjen atel számlád :)
Remélem segít majd a torna!

Orew,megkérdezhetem,hogy mit mondtak abnődéknek a Petőben?Az nem lehetséges hogy kapott egy agyvérzést a kislány amit nem vettek észre??Mert ha tudta szopizni az ujjacskáját és mostmeg már nem,akkor elképzelhető ez is.Mondjuk ezt egy neurológusnak látnia kellett volna.
"rongybaba" efektust nagyon nagyon sajnálom,de láttam én már olyan gyereket aki viszonylag szépen felépült,reményt nem szabad feladni.Ha tudok esetleg vmiben segíteni ilyen messziről akkor csak szóljatok.
Örülök,hogy sikerült paírt intézni Zarának! :( Te még most fogsz anyósodékkal először találkozni? :wink: vagy voltak már itt megnézni a kisunokájukat?

Anna,de jó,hogy ilyen hosszút aludtatok :) Mi meg rémesen....nem tudom,hogy miért mindig éjszaka jön rá a kakilhatnék..és persze szenved.Szóval hajnal 3óta 5-10perceket aludtunk reggel 7ig.De délelőtt aludt 3órát,most meg megint kezdi a nyűglődést! :?

Dbea,én ismerem azt az oldalt és tényleg jó :)

Linácska,jó hogy túl vagytok a vizsgálatokon.A 8 légzéskimaradás az jó? :roll: Tegnap a fókuszban pont erről volt szó.
És az egyik anyuka mondta hogy az ő kisfia 8óra alatt 88x nem vett levegőt és azt is megállapították,hogy refluxos :?

Ádibaba,gratula a keresztelőhöz!:) Szép nagy már Réka :) és Ádi is aranyos,ő már igazi nagyfiú :wink:
Epekő..huujó,hogy mostmár jól vagy!!!

Nikó,nagyon toppon van a védőnőtök akkor :( Én is találtam Zsombinál yylen kis csomócskát pár hete,ki is hívtam doki nénit,mert megijedtem/azt hittem hogy vmi erecske záródott el,én hülye :oops: /..de azt mondta nincs semmi gond,csak egy kicsit megduzzadt a gyirokcsomója,és iylen előfordulhat.
Úgyhogy biztosan nálatok is minden rendben van!:)

Kép
Kép
tundi24

Orew: Sajnálom a barátnődet. Remélem azért nem annyira rossz a helyzet és még lehet rajta valamennyire segíteni.

Anetto: nagyon szépek a fiúk. Hogy bírsz velük???
Egyre könnyebb vagy nehezebb???

Ma voltunk könnycsatorna átmosáson. Nem néztük. A doktornő nagyon rendes volt. Mindent elmagyarázott. De mondta, hogy nem kell néznünk. Majd az aszisztens szakszerűen lefogja. Akkor nagyon sírt, de utána hamar megnyugodott. 10 perc múlva már újra mosolygott.

Kép

Kép
ádibaba

Linácska
Akkor nem is mondtak igazából semmit, hogy van-e gond Levivel?

Madaran
Itt szoptatás időszaka alatt is javasolják, hogy szedjen a mami valamilyen multuvitamint.

Bikmakk
Nálunk változó, hogy mennyi ideig van el egyedül Mili.

Orew
Sajnálom a barátnődéket!

Anettoo
Jó, hogy jelentkeztél!

Mi egyre inkább élvezzük a napocskás időt :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lanyok!

Koszonom a kedves es biztato szavakat es az egyutt erzest!!!

Tundi: Sajnos nem tudom mit mondtak nekik, mert arra mar nem tert ki amikor beszeltunk. Viszont mondta, hogy korai fejlesztesre is vinni fogja oda, meg ha jol tudom a Deveny-tornat is folytatjak vele. Nagyon remelem, hogy lehet javitani az allapotan!!!

Orew

orew

Orew – Köszi, még egyenlőre minden rózsaszín nálunk, nagyon tetszik ahol lakunk, szép minden.
Ez az egyszervolt.hu tényleg nagyon jó !!!!

Tündi – na, szuper, hogy megint felhívott, ez kész, tudom, hogy mikor, épp úton voltunk már idefelé, Prágában jártunk.

Nekünk is mindit éjszaka szenved jobban a kakilással, forgolódik, erőlködik, arra gondoltam, hogy biztosan azért, mert napközben sokat pakolásszuk őket ide-oda, mozog a kis testük, éjszaka meg bennük marad jobban a levegő és ez hajnalra jól felfújja őket és azzal szenvednek….talán.

Linácska – miért voltatok vizsgálaton? Na, jó, próbálok inkább visszaolvasni, megkeresgélem…

Nikó – nem tudom pontosan, hogy miről beszéltek, a nyakában van csomó? Máténak is van, ő a nagyobbik fiam, én is kérdeztem és nyirokcsomó duzzanat, semmi probléma, elmúlik.

Ádibaba – és javult a szeme? Mátécskának is volt annó szemátmosása, de nem javult meg tőle igazából, pár nap múlva visszajött a sárgás folyadék, és végül úgy javult meg, hogy naponta többször szívtuk az orrát is, mert a fertőzés ott gócolt valahol.

Orew – majd légyszi meséld, ha sikerül valamit a pici lánnyal csinálni, mert olyan sokszor az eszembe van nekem is.

Ádibaba – hogy könnyebb-e már? Talán igen. (csak ez a gerincproblémám ne lenne).Az az igazság, hogy Matyika borzasztóan nyugodt gyerek, nagyon ügyesen felemeli a fejét, már lassan a mellkasát is, gondoltam ma lerakom hasra, erőlködjön, gyakoroljon, erre ugyanúgy mosolygott tovább hason….. Tényleg csak akkor sír vagy inkább nyűgösködik, ha éhes vagy álmos. Máté nyügibb volt, talán tényleg sokat számít, hogy nem ugrottam neki azonnal az első nyikkra és mivel nagyon fáj a derekam ezért nem is emelgetem.
Most kellett rájönnöm, hogy mi rontottuk el Mátét, azért ilyen hisztis. Viszont akkor azt olvastam, hgoy nem szabad sírni hagyni, azonnal menni kell, hogy tudja, hgoy számíthat ránk, de ez nem igaz, itt is érvényes az arany középút.
Csak az éjszakák rosszak, mert még nincs hálószobabútorunk, együtt alszunk hárman a földön, a kis szivacson, Máté meg mellettünk a kiságyába és hát ahogy megmozdulok, Matyika sokszor felébred, erre felriad Máté is, és akkor addig sikít, amíg nem kap tápszert (mármint Máté), Matyikát még szoptatom. Szóval így kelünk jópárszor…..és még vagy másfél hónap mire megjön a bútor. Kellett nekünk speciális bútor.
anettoo

Sziasztok !

Olyan boldog vagyok, mert tegnap befizettünk egy 5 napos telelést Ausztriába egy wellnesshotelbe Szilveszter utánra ! :D :D :D Anniyra várom már, főleg hogy Krisi mit fog szólni a pancsihoz, na meg a nagy utazáshoz ! :lol:

Dbea
Én nem szoktam Kristófot egyedül hagyni a szobájában, mindg hurcolászom magammal abba a helységbe, ahol épp vagyok.... van amikor a földre teszem egy takaróra, járókánk nem lesz, mert pici a lakás ! :D

Irdab
Én úgy altatom napközben, hogy amikor elkezd nyöszörögni, hasra fektetem és dudolászok neki pár percet és már alszik is ! De napközben nem az ágyában alszik, mert azt nem szereti ! :lol:
Séta Sopronban : a férjem Ausztriában dolgozik, ahova vonattal jár és mindennap megyünk babakocsival érte az állomásra és együtt sétálunk haza...ez oda-vissza kb. 1 óra (kicsit több). Hétvégén pedig a Lőverekben sétálunk, de volt már hogy a városban ...

Bikmakk
Sajnálom, hogy gyógytornász jár hozzátok, nade inkább előbb segítsetek neki, mert ilyenkor még minden könnyebb !
Nagyon félsz már a műtéttől ?

Sziszka
Ha van kedved, mesélj a problémáidról, hátha tudunk segíteni !!

Madaran
Nekünk úgy zajlik az éjszakai alvás, hogy pontban 8-kor fürcsi, majd szopi, addig, amíg ki nem köpi a cicit (jól bezabizik estére), aztán negyed órát kézben dajkálom, majd 9 körül hasra fektetem az ágyikójában pici fény melett, amit fél órára lekapcsolok...és hajnali 4-5 feée ébred ! :lol:

Nikó
Remélemtényleg nem komoly az a csomó ! De előre ne igúlj ám, biztos nem lesz semmi baj !!

Linácska
Durva ez a légzéskimaradás...na meg az is, hogy nem kell visszamenni vele !??

Ádibaba
Hogy viselte a pici ebben a hidegben a keresztelőt ?

Orew
Szörnyű ez a történet, amít írsz az ismerősötök picijéről ! :( :(

Anetto
Végre-végre előkerültél ! :D

Szép hétvégét mindenkinek !!

Kép
Kép
rilla_

MEGVAN ZARA SZEMELYIJE!!! :lol: :lol: :lol:
Most mar semmi sem allit meg minket, hogy mehessunk Angliaba! :)

Orew

orew

Orew :lol: :lol: :lol: szuper!!!!! még épp időben!!! mikor is indultok pontosan??

anettoo :lol: :lol: de jó, hogy minden happy!! Maradjon is az! Jók a képek, köszi!

Rilla :lol: tegnap 7, ma 8 órát aludt Zsigi is... De jó lenne, ha megtartaná ezt a szokását... Én a földre nem merem rakni, olyan hidegnek tűnik még takaróval is. Hempi nálunk is hasonló okokból kizárva... :cry: pedig nagyon szerettem volna.

Sissi is régen volt!!!!!

Tényleg, Bea! Készülget a tabló??? MÁr néhány fotó lehetne!

Kata :lol: itt ma is iszonyat idő volt, tiszta nyirok, köd.... már csak néhány levél csüng a fákon, eléggé lehangoló. De azért kis szoktunk menni, mert a levegő szuper, bent meg oxigénhiánytól szenvedünk... Tehetnél valami friss, zőőőd fotót rólatok! Lassacská mehettek a plaja-ra, neeem??? Vamos!!!
mi már az uszira gyúrunk....

Tényleg, Tünde :lol: :lol: voltatok már Zsombival is uszizni??? Hamraosan mentek, ugye??? Milyen kisgatyót viszel neki??? Alá eldobható vízállós pelus vagy hogy???

pusza, jó sok alvást mindenkinek, nyugodt babákat éjszakára, anna

madaran

Madaran: Jovo heten szombaton az az 14-en megyunk hajnalban. :) 22-en jovunk majd vissza. Lehet, hogy kozben nem is tudok majd forumozni... :?

Orew

orew

Mostanában nem nagyon jutok gép elé, Lili rákapott egy játékra, amit nagyon szeret esténként játszani, én meg nem bánom, mert az egér mozgatásától rengeteget fejlődik a keze.

Szóval azt akartam írni, hogy azért Levinél nem olyan vészes ám a helyzet. Ok, hogy volt 7+37 légzéskimaradása, de ez mind olyan volt, amire egy síma légzésfigyelő be se csippant volna, mert nem érte el a 10 másodpercet. Vagyis talán a 7 nagyobb igen, de ebben sem vagyok biztos. Neki most a reflux az igazi baj, és az, hogy valamiért nem működik ez a nutritonos sűrítés. Tegnap este, meg ma is kipróbáltuk, de ugyanúgy bukna, csak ez a sűrűbb cucc meg nem jön ki, és liftezik benne, meg tegnap fulldoklott, hogy nem tudott mit kezdeni a kajcsival. Szóval a védőnővel abban maradtunk, hogy nem sűrítjük a kaját, ha ki akar jönni, jöjjön, végül is így is fejlődik, bár most 15 nap alatt csak 200g-ot hízott, de így is kereken 7 kiló. 20-án meg megyünk vissza a belgyógyászatra, hátha kitalálnak valami okos megoldást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :lol: talán így már jobban hangzik, de gondolom, nem nagyon alszol nyugodtan... Ma én is kimentem 3 körül, és vagy 10 percet álltam fölötte, hogy lélegzik-e vagy sem. Persze szusszant egy nagyot és meg is nyugodtam, de az ember lánya mindig aggódik... :? Zsigi ma éjjel is 8 órát lehúzott egyhuzamban, úgyhogy kezdek reménykedni, hogy nem véletlen volt. :wink:

Orew :lol: Nagyon kiwi leszek a repülőút beszámolódra, hogy hogy viseltétek .Hátha tudsz majd némi tanáccsal szolgálni nekem. MÁr készülsz akkor lelkiekben, igaz????

Hú, csajok, nagyon pang a topic!!!!!!!!!!!Ébresztő!!!!!!! :roll: :roll: :roll:
Mimi, Ágota, Sissi, Flake!!! Iszonyat régen nem voltatok :roll: :roll: MÁr gyúrtok a talira, mi???

madaran

Gyorsan bejelentkezem én is :lol:

Tegnap itt volt nálunk Anyukám, azért nem jöttem :lol: Az egész napot végigdumcsiztuk, nagyon jó volt, és milyen rossz volt, mikor elment :( De nem baj, majd elcsalom hozzánk jövőhéten is :lol: Végül is csak egyórányira laknak tőlünk vonattal :lol: :lol:

Ma lesz az első angolórám egy magántanárral :lol: A párom már hosszabb ideje jár valakihez, és most már lakásra is jön szombatonként :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Tőmondatokban helyzetjelentés rólunk:
-ma vagyunk apával 10 évesek, d.u. mozi, Picur addig nagyiéknál
-Betti már átfordul a hasára, de a kezecskéjét még maga alatt hagyja, mert persze a szájában matat forgolódás közben is
-imádja fogdosni a játékait, mindkét kezét használja már
-lelassult a hízása, még nem érte el a 6 kilót (5.960 g 15 hetesen)
-hétfőn startolunk a baba-mama tornával

Mindenkinek szép hétvégét!

Kép

Kép
hmbori

sziasztok

nagyon hepy :lol: vagyok tegnap este kaptam az utolsó szurit :lol: tök jó volt ma reggel ugy ébredni h tudtam h nincs szuri

Orew
:lol: :lol: :lol:

Boti nagyon ügyi baba lett olyan szépen játszik meg olyan cuki hangokat ad de az éjszakai evés az még mindig megvan 2x eszik éjszaka

ime 2 fotó
Kép
a nagy fürdés
Kép
lefekvés előtt

Margit
Vendég

Itigram,
nagyon helyes a fiad :lol: A párna éjszaka is alatta van? Mert elvileg ilyen pici baba alá még nem szabad párnát tenni, semekkorát.

Hmbori,
Betti nagyon ügyi, ha már átfordul. Nekem most hozzá kell szoknom a lassabb fiútempóhoz. Bár a kórházban Levi párja egy hathetes, amúgy koraszülött kisfiú volt, és már emelgette a lábát, és próbált az oldalára fordulni.
Na Levi még talán most kezdi emelgetni a lábát, de oldalra nem fordul, sőt, ha mi fordítjuk az oldalára, akkor sem marad úgy, mert hátrabillen.
Gondolom a 7 kiló sem segíti elő a mozgásfejlődést.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska
köszi :lol:
nincs alatta párna azt csak a tv nézéshez használjuk imád tvni de ha látom h már nagyon álmos kiveszem mert párnán nem is alszik el.

Margit
Vendég

linacska:
A refluxra mit mondtak? Mennyire sulyos? Mit jelzett ki a statisztika az ejjel? Az benne van a zarojelentesben... lehet tenyleg nem olyan sulyos, hogy aggodni kellene miatta es azert nem iranyitottak masik dokihoz.
A surites nutritonnal nalunk sem mukodik, en nem adom, mert akkor annyira behergeli magat tole (fuldoklas miatt), hogy alig eszik. Igy meg vegre (le is kopogom) jol eszik. Nalunk nagyon jol beindult most a sulygyarapodas (3 het alatt most 700g, elotte ugyanennyi ido alatt 300g volt), annak ellenere, hogy neha bukik Robi, kb napi 1-2x elegge sokat. Mindezt gyogyszer mellett. Remelem azert ez javulni fog meg.

Gyonyoruek a babak a kepen! Nagyon felszinesen tudtam csak atfutni az esemenyeket. :(
Sajnos mi meg nem kacaraszunk. :cry: Robi eppen csak kicsiket mosolyog, sokszor meg a szemkontaktust sem keresi, bar ha megtalalja akkor altalaban mosolyog is rank egyet. :( Allitolag ezen is segit majd a Deveny torna idovel, meg nagyon magaval van elfoglalva. Nezelodik sokat, de meg nem nagyon probal nyulni dolgokert, inkabb csak veletlen ha megerinti oket.
Forgasrol meg abszolut szo sincsen, eppen most a heten kezdett el aktivan fejet emelgetni, de tobbnyire meg repulozik es nem is rendesen alkartamaszban tartja a fejet.
Amugy nagyon jo alvo Robi. Nappal is ejjel is. :) Ejjel ejfel es 8 kozott egyszer kel altalaban, elotte napkozben kb 3 orankent eszik. A delutani alvasnal van meg egy 4 oras ciklusa legtobbszor. Igy le tudok a ket gyerekkel picit fekudni, amire nagyon szuksegem van, mert azert a napi 7 -8 fejes elegge leaprozza az idomet es nagyon feldarabolja az ejszakamat is. :roll: Amugy eves utan napkozben olyan fel orat kb fent van, aztan alszik ujbol 2 orat. Aludni meg olyan konnyen elalszik, hasra teszem, cumi be es mar alszik is.

baratodildi

Sziasztok!

Mindig elolvaso mit irtok csak lusta vagyok irni.

Mi jól vagyunk Ati jövő héten már 5 hónapos lesz de mivel 2 hónapot vissza kell számolni a fejlődésnél igy csak 3. Már szépen emeli a fejét sokat mosolyog és tegnap táncoltam vele akkor már habngosan kacagott.
Márk még mindig imádja puszilgatja.,
Kari ajándékok már megvannak a fiúknak igaz Ati nem nagyon kap játékot mivel Márktól egy csomót örököl.De azért vettem neki a teszen egy bébi hengert.

A héten megkapta a 3 hós szurit szegényelég rosszul viselte éjjel sokat fenn volt és csak reggel jöttem rá az okára akkor adtam neki germicid kupot igy a délelőttöt szinte átaludta.
Majd 30án megyünk a köv szurira.
Tejcsi van igaz néha hozzá kell nyúlni a mélyhütött tejcsihez de hála istennek azt is elfogadja.
:D
Fejni én max 5ször fejek, igaz ajobb mellemben alig van vmi.

Nagyon szépek a baábk.
Igérem többet fogok jönni é akkor már nem cska magunkról irok.
Vendég

Ildi,
csak annyi volt a záróban, hogy a "pH görbe refluxtevékenységre utal". De mivel vadi új doktornénink volt, nem is nyomtatta ki a görbéket, így nincs olyanunk. Meg volt 7 obstruktív apnoe, meg 37 hipapnoe. És benne van, hogy kizárólag ébren, szülői felügyelet mellett legyen hason az apnoe miatt. Aztán mondtam, hogy az tök jó, mert hason alszik Levi, úgy zajlott a vizsgálat is, és a reflux miatt nem lenne túl szerencsés, ha visszanyelné a trutyit. Ezen elgondolkodott a doktornéni, de nem maradtunk semmiben. Azért jobban örültem volna a főorvosnéninek, mert aki volt (ok, hogy az első munkanapja volt ott) nagyon határozatlan volt. A kérdéseimre általában a nem tudom volt a válasz. Ráadásul a gyógytornász szabin volt, így nem jött senki hozzájuk. Azért az kicsit rossz pont volt számomra, hogy azon múlik a kezelés teljessége, hogy épp mikor kapok időpontot. 3 héttel ezelőtt még a főorvosnő lett volna, meg gyógytornász is jött volna... na mindegy.
20-án megyünk vissza a belgyógyászatra, mert nem akarom ennyiben hagyni. Sűrítés ugye nem jött be, de hátha lenne más megoldás. Ok, tudom, majd a rendes kajcsival ez elmúlik, de az még 3 hónap.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Látom mindenki elfoglalt volt ma :lol: :lol:

A tegnapi angolóra nagyon jó volt, tiszta szellemi felfrissülés, úgyhogy gyorsan rá is szántam magam egy felsőfokú nyelvvizsgára :lol: :lol:

Tegnap sétáltunk egy nagyot a Városligetben, ma meg Vácra készültünk de itt felénk egész nap esett, úgyhogy nem mentünk sehová... Csak azért bánt ez, mert holnap sem megyünk, mert jönnek az asztalosok. Kezdődik a régi nóta, remélem utoljára jönnek :shock:

És már kevesebb, mint három hét van a találkozóig :!: :!:

Kép

Kép
dbea

Tündi,
sok boldog névnapot kívánok Zsombinak!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rilla – én azért hozzátenném, hogy kis lakásban is elfér a járóka. Nekünk 40nm-es lakásunk volt Bp-en, de anélkül melós lett volna a mindennapjaim. Bár így sem volt egyszerű, de nagyon-nagyon jól jön az a kis idő, amíg el van benne, és ha el kell menned valahova hirtelen, wc, stb. akkor jó valahova elbarikádolni. Bár tény, hogy nekünk a járóka az utazóágy volt, de az volt felállítva egész nap a nappaliba. (kb. három hónapja nem használjuk, de már most Máté másfél éves)
Igaz, az utazóággyal meg az a gond, hogy nem mindenhol látott ki belőle, úgyhogy én örültem volna egy normális járókának.
A wellness-ezésért meg irigy! Nekünk mostmár rámegy a pénzünk majd a hazautazásokra, az lesz a nyaralás.

Orew – személyi? Hűűű, tényleg vissza kellene olvasnom….Anglia? Nyaralás? Na, majd szép lassan csak képbe kerülök én is.

Madaran – ti is repültök valamerre? Ezidáig nekünk is úgy volt, hogy repülővel fogunk karira hazamenni, mert apának ingyen van, (talán még a fiúknak is), de azt beszéltük, hogy akkor meg nem lenne otthon autónk, de azért még lehet, hogy mi is repcsizünk, úgyhogy Orew én is várom a repcsis beszámolót.

Hmbori – ööööö – már átfordul? Nagyon ügyes, hát akkor nemsokára beindulnak itt a gyerkőcök. Bár tény, ahogy Linácska is írja, hogy Matyika is elég nagy méretű ahhoz, hogy gyors legyen a fejlődése, de majd meglátjuk.

Itigram – nagyon cuki Botika – csupaszem :lol:

Linácska – most olvasom a refluxot, de egyébként ezt akármelyik pillanatban kinövik és sok babának van, nem? Nagyon cuki Levi is. :lol:

Sissi – érdekes, hogy akkor a havi oltásokat is úgy kapják a korababácskák, mint ahogy születniük kellett volna? Nem is tudtam. Én már most nem fejek. Mátécska ilyenkor már kapott tápszert is, mert nem volt elég a tejem (na, jó, elszórakoztuk, mentünk mindenhova, meg nem voltam elég tapasztalt) Matyi pedig még csak anyatejet iszik, úgyhogy a terv teljesítve egyenlőre.

Tündi – SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MI IS ZSOMBINAK !!!
:lol:
anettoo

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket! :) Tegnap meg is tartottuk 3szülinappal együtt,úgyhogy volt buli,majd hozok képeket,csak tesóm gépével fényképeztünk és nála van a kábel.

Anett,és kint sikerült a férjednek munkát találnia?A fiúk hogy viselik a környezet változást?
Bátrak vagytok,hogy így belevágtatok! :wink:

Dbea,nekem még középfokúm sincs,csak egy alap,az is németből,de lehet nem ártana nekem is eljárni egy kicsit.Akihez jártam tanár nagyon jó volt.Hipp hopp felkészített a vizsgára,előtte meg 10évig ugyanazon a szinten voltam :(

Lina,nagyon helyes kiskrapek Levi:) Jó nagy!:) Köszi neked is a köszöntést! :)

Margit,Boti tényleg csupa szem! :) Aranyos!:) De ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor ne nézegesse a tv-t,mert sajnos görcsös rohamokat válthat ki a picibabákban,vigyázni kell nagyon.És természetes hogy tetszik nekik,hisz sok szép szín van benne,de a vibrálás nem tesz nekik jót.Sőt akiben megvan a hajlam a görcsökre annak még a villogó fény is kiválthatja..meg más is,de az azokra jellemző akik szoktak görcsölni,úgyhogy ebbe nem megyek már bele.Nem kioktatni szerettelek volna,csak leírtam,mert sokan nem tudják ezt./én sem tudtam amíg nem tanultam róla :oops: /

Sissi,hát ezek az oltások...de egyszer csak vége lesz már!:) Mi majd egy hét múlva megyünk...remélem nem lesz gond!

Ildi,ne legyél elkeseredve,Robi is hamar utól fogja érni a többieket!!Ő majd hirtelen fog megtanulni mindent! :wink: Úgyhogy fel a fejjel?Dévényen mit mondtak,hogy mi a gond?Pontosan miért is kell járnotok?

Hmbori,nagyon ügyes Betti!:) Gratula az évfordulótokhoz!!! :)

Anna,Lucával már ugye járunk uszizni,Zsombit is visszük,de még sztem 2-3 hétig nem viszem bele.A 3hónapot meg kell várni.
Lucának úszós pelusa van/volt mindig,és arra egy kis fürdőbugyi.
Zsombinak is így lesz sztem.Én a másik fajtával bizonytalan vagyok( nem ismerem igazán)mert nem tudom,az mennyire tartja magában a pisit,esetleg a kaksit?De biztos van aki tud erről infót mondani!:)
Ti mikortól kezditek?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Hát Anetto is előkerült végre :lol: :lol: Ügyesek vagytok, hogy ilyen gyorsan ki tudtatok menni Németországba, majd írj, hogy mi a helyzet veletek!

Látom ma is nagy itt a pangás...

Nekünk is sűrű napunk van. Megjöttek a "kedvenc" asztalosaim, természetesen másfél órás késéssel. Aztán tíz perc után rá kellett, hogy jöjjek, hogy Marcit el kell innen menekíteni, mert ez nagyon nem neki való. Hogy lehet egy felnőtt embernek annyi esze, hogy látja, hogy kisbaba van a lakásban és minden előzetes bejelentés nélkül elkezd egy baromi hangos fúróval fúrni a gyerektől kb négy méterre???? Szegényt alig tudtam megnyugtatni. Gyorsan megetettem, aztán jött érte a nagypapa és elvitte sétálni. Most izgulok, hogy minden rendben legyen, és ne legyen gond :shock: :shock:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
Mi is előkerültünk!
Szálloda nagyon jó volt!
Belcsi élvezte a vizet...na és a másik két hapsim is!
Próbálok vissza olvasni is ....de addig is pár kép....
Jól elszórakoztak!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2009.11.23 09:34-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hű, tényleg hogy bealudt ez a topic az utóbbi időben... Szégyen, hogy az előző oldal múlt szerdával kezdődik, a mostani pedig mával! :( Tessék aktívabbnak lenni! :!:

Orew: hű, végre kész a személyi, grat! :) Készülődtök már az útra? Útiláz van már?

Madaran: na, rákapott Zsigi az éjszakai 8 órás alvásra, vagy csak 1xi alkalom volt?

Itigram, nagyon szép Boti, nagyon kiegyensúlyozott babának látszik! Jó, hogy felszabadultál végre a szuriktól! :)

Baratodildi, ne türelmetlenkedj, előbb-utóbb meglesz Robinál is a nevetgélés is, a feltámaszkodás is. Ahogy Tündi írta, lehet, hogy nála egyszerre fog beindulni minden. Egyébként nálunk Betti a mai napig hason leginkább repülőzik, nagyon nem szeret úgy lenni. Az átfordulás is úgy látszik csak próba volt, azóta nem nagyon ismételte meg a mutatványt! :?

Sissi, már megvannak a karácsonyi ajándékok??? És kibírod, hogy ne add oda előbb? Én biztos elcsábulnék, és odaadnám mindenkinek! És hogyhogy ilyen szorgalmasan fejsz még? Tartaléknak, vagy Ati nem szív ki mindent? (Én egyedül a mellgyulladásomkor fejtem, azóta nem, és tartalékban sincs... Viszont már beállt a kereslet-kínálat, így már nem kell napi több pár melltartóbetétet elhasználnom - vagyis egyáltalán nem kell!)

Linácska, hú, elég ijesztően hangzik ez a sok légzéskimaradás. De ha semmi bajt nem okoz, akkor végülis nyugodtabbak lennétek, ha nem is tudnátok róla, nem? Amúgy nagyon cuki Levi, tényleg látszik rajta, hogy jó formában van! :wink:

Anettoo, most végleg kiköltöztetek? Berlinen belül merre laktok? Matyi már ott kapja az oltásokat? Voltatok már? Mekkora most Matyi? Nem csinálsz vonalzókat a fiúknak?

Tündi, utólag is sok boldogságot Zsombinak névnapja alkalmából! És a monitor nézése is olyan káros, mint a tévé? (Mert pl. Betti imádja nézni, amikor netezek - ha csak levelet írok, azt is, az nem villog, de pl. Youtube-on meséket is szoktam neki "berakni" - ez káros?) Köszi a gratot a jubileumunkra! Én is gondolkozom a babaúszáson, de még nem döntöttem, pedig már mehetnénk Betti kora miatt. Most a baba-mama tornát próbáltuk ki, majd mindjárt írok róla részletesebben.

Dbea, hú, az "szép" lehetett, ahogy a fúrástól megijedt Marci! :( Szegény, simi a fejecskéjére tőlem is! És hajrá a felsőfokra - reális célnak látod?

Ma voltunk életünk első baba-mama tornáján! Hát, nem igazán ilyenre számítottam... Marhára lefáradtam tőle, tuti izomlázam is lesz holnapra. Mivel nem működött a fűtés, a babamasszázst csak ruhán keresztül csináltuk - hárman (hatan) voltunk, minden baba jól viselte. Aztán következett a babák tornáztatása, kezecskéiket, lábacskáikat, aztán hasonfekvés. Utána a mama-torna - babák emelgetése a fej fölé, leengedés a bokához jobbra-balra: hát ennél a gyakorlatnál alig kaptam levegőt a kis sózsákomat emelgetni... (Mert ugye még Betti előtt is csak 1-1 kilós súlyzókkal nyomattam, most meg egyből egy 6kilóssal...) Aztán karizom, mellizom gyakorlatok, hátizom, hasizom, és gátizom. A hasizom gyakorlatok voltak érdekesek, amikor az anyukák háton fekszenek, a lábukat felemelik, 90fokban behajlítják, oda ráfektetjük a babákat és így hasprés, meg lábkörzés... :)
Nem tartott sokáig az egész, kb. 50 perc, ebből kb. 20 perc, amíg mi mozogtunk, de jól leizzadtam... Hiányolom a combra és fenékre menő gyakorlatokat, meg a derék regenerálást (pl. derékkörzés). De persze belátom, hogy ez nem egy hagyományos aerobik, minden nem férhet bele a babák mellett!

És a mai nap meglepetése: felhívtak a munkahelyemről, hogy ismét gratuláljanak Bettihez, és van egy ajándékuk, amit szeretnének valahogy eljuttatni nekünk. Szóval mostanság lesz egy utunk Pestre is, bemutatkozni a kollégáknak is - mert hát naná, hogy személyesen bemegyünk és el is büszkélkedem a kislányommal! :wink: Ugye 3,5 hónaposan már elég nagy ahhoz, hogy sok-sok felnőtt nénivel és bácsival találkozzon?

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok lányok! Én is bejelentkezem gyorsan :). Szerencsére elég sok programunk van, így gyorsan telnek a napok, de olvasni azért mindig szoktam a topicot :)!
Pénteken a szüleimnél voltunk, szombaton vásárolgatni (addig a szüleim vigyáztak Emmusra), tegnap pedig Anyósomékhoz mentünk el.
Karácsonyra már be akartam vásárolni, de még egyáltalán nincs karácsonyi hangulat az áruházakban, díszekből szerintem a tavalyi pár maradék van kitéve... Mi az idén műfenyőt állítunk, nem hiányoznak a tűlevelek a baba mellé, egyedül azt sikerült beszereznünk a karácsonyi dekorációból. (Az idén költöztünk külön háztartásba, ezért kell most mindent megvennünk.)

Szép estét mindenkinek és igyekszem én is gyakrabban jönni!

Kép
angelita

Sziasztok!

Anett:
mi Heidelbergben vagyunk, az nincs túl közel Berlinhez.... Örülök, hogy tetszik nektek! Mi is elég jól érezzük magunkat itt, ami a legnehezebb, az a barátok-rokonok hiánya. Na de most már Dani kezd nőni, és lassan kezdhetek hazajárni. Március óta, mióta kiköltöztünk, csak egyszer voltam otthon, májusban 5 napot...

Mi repülővel fogunk most Karácsonyrahazamenni, mert 9-10 óra szerintem még kicsit sok neki, és ráadásul külön megyünk a férjemmel, mert mi Danival egy héttel hamarabb megyünk - ő nem tud annyi szabit kivenni, amilyen sokat én otthon szeretnék lenni, viszont nem szeretne egy hétnél többet távol lenni Danitól, így ez lett a kompromisszum. Útlevelet csináltattunk itt neki, amikor Stuttgartban a magyar anyakönyvezését intéztük, de még nem érkezett meg. Hát remélem decemberig megjön...

Bori:

Dani sem szeret hason feküdni, de most, hogy a féloldalassága miatt gyógytornászhoz küldtek, ránkparancsoltak, hogy napi 3x5 percig próbálgassuk. Háááát, az 5 perc nem megy, mert ha sírni kezd, én bizony nem erőltetem. De azért a pár perc már megvan, és mióta minden nap többször próbálgatjuk, azóta láthatóan jobban megy neki a dolog. De szegénykém nem jött még arra rá, hogy hason akár le is teheti a fejét, és pihenhet (hisz vannak babák, akik úgy alusznak), hanem végig emeli, így pedig nem csoda, hogy pár perc után elfárad...

angelita:
külön háztartás.... emlékszem, amikor mi költöztünk külön háztartásba (5 éve), milyen szép is volt ez az időszak... :) November 1 volt a beköltözés napja, és Szenteste volt először kiterítve a szőnyeg a nappaliban. Imádtam a sok-sok lakberendezési tárgyat megvenni, a vágódeszkától a karácsonyfadíszig... Olyan jó volt a "fészekrakás" érzés. A karácsonyi hangulatban még inkább...:) :) :)

Kép
bikmakk

Hmbori
mi ma voltunk a munkahelyemen kismamatalálkozón. Volt gyerekfelügyelet, Levike nagyon ügyi volt egész nap egy idegen nénivel. De tök jó volt, a végén 3 néni vigyázott két törpicsre. Aztán voltunk a kollegáinknál is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nagyon szépek a gyerekek!
Olyan jó nézni, ahogy nőnek, fejlődnek!

Villő egyre kommunikatívabb. Már különböző hangokon gőgicsél :lol:

Orew
Szegény barátnőd :cry:
Akkor mindjárt utaztok...

Madaran
Én szedek multivitamint.

Kata
Napocska miatt irigy vagyok :oops:

Sissi
Nálatok így elcsúszott az oltás? :roll:
Villő rendesen kapta eddig....

Anettoo
Várjuk a beszámolót! Milyen Berlinben? Hogy érzitek magatokat? Fiúk hogy viselik?
Vendég

Sziasztok!

Kicsit elmaradtam, mert idokozben megfaztam, mara meg mar lazas is lettem... :?

Szoval, igen nagyon varjuk mar, hogy mehessunk vegre! En amugy is mindig nagyon szeretek Angliaba menni. :) Most pedig kulonosen varom, mert egeszen mas lesz mint eddig barmikor ebben biztos vagyok.
Csaladdal menni biztosan nagy elmeny lesz. Zara elso igazi nagy utja miota megszuletett. :) Talalkozom David csaladjaval, Zara noverkejevel. :) Nagyon izgulok es felek is egy kicsit, hogy minden rendben menjen majd Dana-val. Nem szeretnem, ha valami miatt nem jonnenk ki jol. Jo lenne egyszer majd olyan igazi csaladkent mukodni vele egyutt.
Nagyon remelem, hogy sikerul talalkozni a kislanyokkal akikre vigyaztam anno Cambridge-ben. Elvileg jonnek majd ok is Birmingham-be egy par napra, hogy talalkozhassunk. Ket eve nem lattam oket. Jo lenne a viszontlatas. :)
Talalkozni fogok az egyik legjobb baratnommel aki mar 4 eve el Angliaban es csak ritkan jar haza, viszont mivel o is eppen Birmingham-ben lakik igy most nem o jon ide, hogy talalkozzunk, hanem en megyek oda. :)
Szoval rengeteg dolog van amiert nagyon varom ezt az utazast es egyben izgulok is nagyon. :)

Anetto: Csaladot megyunk latogatni Birmingham-be. A szemelyi ahhoz kell, hogy Zara is tudjon utazni. Juliustol lehet ilyen piciknek is ingyen szemelyit kerni, es az EU-n belul ezzel szabadon utazhatnak. :)

Margit: Boti nagyon edi! :)

Linacska: Levi teljesen olyan mintha jo par hettel idosebb lenne Zaranal. :) Szep szal legeny lesz! :)

Ma voltunk dokineninel, hogy megvizsgalja Zarat mielott megyunk, hogy minden rendben van-e vele. :) Szerencsere teljesen rendben van. Most eppen 5 kilo mar! :)

Udv,

Orew

orew

most én is rövid leszek, Zsigi ébredezik... Kezdődik a nap :lol: 8)

Bori :lol: Hála Istennek, nem egyszeri volt, azóta is 7-8 órát alszik egyhuzamban...
Látogatás: Mi pont tegnap voltunk a suliban, mióta megszületett, most mentünk először. Tök ari volt, mindenkire mosolygott, pedig vagy másfél órát dumáltam a kollégákkal. Hiányoznak azért... Aztán persze kidőlt. de legalább jót durmolt utána. Szóval, szerintem már lehet őket vinni nyugodtan, még mielőtt kitör az influ....

na, mennem kell.... :lol:

madaran

Én is itt vok, csak nekem meg a nyakam/hátam állt be múlt héten úgy h nem bírtam felemelni a bal kezem. Szóval így a gyereket sem, ezért apának szabit is ki kellett venni, mert még büfizni sem nagyon tudtam feltenni.

Már kicsit jobb, szerencsére alattam pont egy masszőr lakik, így 2 naponta kapom a gyógykezelést :lol: Közben a torkom is bekrepált, de abból is már kilábaltam.

Nálunk felborult a rend, Zora 2 hete rendszeresen felébred 2kor és 4 kor is :cry: enni, pedig másfél hónapig átaludta az éjszakákat már.

Néha úgy érzem a tejem is kevesebb, mármint egyik nap kevesebb másik nap több.
Van esetleg köztetek olyan aki 4 hónapos kórtol elkezd a babájának adni gyümölcs és zöldésgleveket?
Mert ha rendesen nő a babám nem adnék neki csak anyatejcsit, de ha csappan a tejem akkor inkább ez mint tápi nem?
Mondjuk múlt héten 130 g nőt, most meg 280 g a héten. 6420 g most és 64 cm.

Mi holnap tervezzük a bemenetelt a munkahelyre. Most lesz olyan először h Ő egyedül űl a hordozoban hátul én meg vezetek, remélem működni fog.

Anettoo de jó h előkerültél :lol:
Anetto, Linácska, Kandi, Margit nagyon Édesek a babák :lol:
Dbea: asztalosok :?

Hbori, tök jó h leírtad a baba mama tornát. Én is akartam menni itt csütörtökön van, de ha ilyen megterhelő a rehabos hátammal még kicsit hanyagolom.

Zora 2 napja új komunikációval állt elő, szó szerint magyaráz, annyira cuki, meg tudnám zabálni.
Jövő héten hétfőn kapjk meg a 3 hós oltást már most parázom töle. :roll:
Ja meg kb egy hete ha családnál vagyunk (pl a szüleimtől is) megijed és el kezd sírni. Máskor meg fülig ér a szája, mondjuk tudom h sokat vagyunk kettesben :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Itt szakad az eső ma, azt hiszem a négy fal között rekedünk ma :cry:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
nálunk elöl, az anyósülésen ül Levi. Ha ketten vagyunk, akkor látom mit csinál..., ha meg négyen, akkor ő ül elöl, én hátul, látom, és nem mindig Lilit csesztetjük, hogy mit csinál Levi. Na meg így férünk el, hátra ugyanis a férjem mögé egyik gyerekülés sem fér be rendesen.
Ha tisztán anyatejes Zora, én nem adnék neki fél éves koráig mást. Lilivel már 3,5 hónaposan etettünk gyümit, vagyis kezdtük pár kanállal, pont azért, hogy ha már úgysem szopik rendesen, legalább ne a tápit kapja, hanem a rendes kaját.
Most biztos inkább a tápit választanám, és minél későbbi hozzátáplálást, Levivel is így szeretném, hátha nem tetézzük az ételallergiáját.
Viszont az meg fontos, hogy időben elkezdjen ismerkedni a kanállal, hogy később ne legyenek horror etetések, de erre pl. jó a 4 hónapos kortól adható Sinlac pép, ami természetes alapanyagú (szentjánoskenyérmagból van). Ezt amúgy ha hígabbra csinálja az ember, akkor üvegből is meg tudja enni, sűrűbben meg kanállal.
Vacsira tökéletes, jó sokáig tudnak tőle aludni a gyerekek :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?