Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Szeretnék csatlakozni a csapathoz, ha nem bánjátok!!

Elöször is magamról egy-két mondat: Zsuzsanna vagyok 24 éves első babámat várom!! :) Párommal kb. másfél éve vagyunk együtt!!! Győrben lakom, remélem nem én vagyok itt egyedüli győri!!

A babáról annyit, hogy most vagyok 25-hetes és 3 napos!! Hétfőn voltam cukor terhelésen, holnap megyek az eredményért, remélem nem lesz gond!!!:) Eddigi eredményeim Jók!! Sajnos 4D még nem jutottam el, és még a nemét se tudom sajnos mert nem akarta meg mutatni magát és még messze van a köv. ult.h. Ebbe a hónapba kezdjük rendezni a szobát az ágy meg a babakocsi meg van. A többi az még hiányos elégé, de ebbe a hónapba remélem meg lesz minden ez egy kicsit zsufolt hónap lesz, mert decemberbe már kevesebbet akarok ezzel törödni mert ott vannak az ünnepek, januárba meg már piheni szeretnék!!!

Hát kb ennyi!!

Minden kismamának Gratulálok első vagy sokadik babájához és grat a 2 csíkosoknak és kitartás a probálkozoknak!!!

Üdv: mindenkinek: Zsu

Kép

Kép
zsuzs24

Üdv közöttünk Zsu!

Lassan hazaér az embőc úgyhogy átadom neki a helyemet. Holnap jövök.

Addig is szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Sziasztok.

Először is üdv közöttünk Zsu. :D

Kattkat: én szívesen elmegyek decemberben a felkészítőre. Nem is tudtam, hogy mikor vannak ezek a Péterfyben.

Én ma főzőcskéztem, mert férjecském éjszakás volt és délelőtt aludt. Borsós nokedli volt meg neki csináltam fincsi csirkecombot, barna rizzsel.

Holnap megyek a cukros löttyöt inni. Egy porcikám sem kívánja. :?

Tegnap voltam védőnéninél. Megmért, az ő mérlege szerint 4 kg híztam. Meghallgattuk manó szívhangját is. Dobogott neki rendesen.

Reni: Varga Zsoltról én is hallottam jót meg rosszat is. Mivel nekem csak rákszűrést csinált, azt nagyon elrontani nem tudta. Ex sógornőm szülte nála mindkét gyerekét, de vele normális volt, gondolom, mert az egészségügyben dolgozik a csaj is. Már nem mennék hozzá én sem. Engem el tud biz
Vendég

ÁÁÁ, ez a laptop. :evil:

Szóval engem el tud bizonytalanítani a sok negatív vélemény.
Vendég

Szerintetek van olyan legzesfigyelo, ami egy 16 cm-es matracon keresztul is beriaszt?
geri79

Nem akarok hülyeséget mondani, de mint ha 12 cm-ig lennének írva a dobozokra...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na hello!
Változatlanul anyoseknal. Futes, aram nincs. Itt nincs internet, csak telefonon, ezen meg nagyon nehez irni. Volt nalunk a gyerekorvos baranyhimlot oltani. Hat engem, a nagy oltasellenest sikerult meggyoznie. Bar szerinte terheseket es 3ev alattiakat nem oltunk. Ezen kivul viszont mindenkit. Www.oek.hu Epinfo. Ezt kell elolvasni. En meg nem tudtam, de azert mar meggyozott. [/quote]
Vendég

Sziasztok! Most egy gyors helyzetjelentés, később vissza is olvasok, de mindjárt váltom apát a lányánál...

Cukros lötyi iható volt, azt ugyan nem mondanám, hogy minden nap innék ilyent, de nem volt rossz. Valahogy rosszabbra számítottam. Utána volt UH is, írom a méreteket:

BPD 68mm, THQ:57mm, FL:47,5mm
Átlagos mennyiségű magzatvíz, norm. flow.
Dg: Grav s. 25

Szóval Emővel minden oké. :P Hihetetlen, mekkorát nőtt az elmúlt 4 hét alatt - összehasonlítottuk az akkori és a mostani értékeket.
ktc

Oltás: még mindig tartom magam, hogy nálunk senki sem lesz oltva.

Kattkat, dehogy bántottál meg! Engem amúgy is elég nehéz, mert empatikus és toleráns vagyok (Bori kiképzése által). :D

Nóri, ez a történet kezd átmenni groteszkbe! Még jó, hogy tudtatok hová menni!

Juci Boldog szülinapot!

Zsu, üdv. közöttünk!
ktc

Köszönöm mindenkinek az üdvözletet!!!

Lenne egy-két kérdésem!!!

Kinél van légzés probléma terhesség alatt?
Meg folyamatos nátha szerű tűnet?

Mert ez nálam folyamatos és nagyon zavaró, amúgy a babócával nincs gond ritkán fájdul már be a hasam nagyon!!! (hálisten) :)
Holnap még meg probálok írni, hogy milyen lett a cuk. terhelés!! Amúgy tényleg annyira nem vészes az a cukros lötyöt meg inni bár én se innék mindan nap:) Ha holnap már nem tudok írni mert megyünk pestre akkor hétfőn legkésőbb írok az tutko!!!!!

Üdv és jóéjt mindenkinek!!!!!!

Kép

Kép
zsuzs24

Szia Zsu!

Nekem sokáig volt ilyen nátha szerűségem. De már vagy egy hónapja nincs. Addig mindig úgy éreztem, mintha taknyos lennék, de igazából nem volt semmi gond. A dokim (és a védőnőm is) ezt azzal magyarázta, hogy a terhesség alatt a nyálkahártyák megduzzadnak, ami teljesen normális. És ezzel járhat ilyen tünet. Szóval annyira sztem nem kell aggódni. :) Ami a légzést illeti: leginkább este figyelem a légzésemet. Olyankor olyan gyorsan veszem a levegőt, hogy magam is meglepődök...

Képzeljétek: úgy terveztük, hogy csináltatunk egy gardróbszekrényt, mert már nem férünk el a ruhásszekrényeinkben. Ez nagyobb lesz jóval, mint a jelenlegi helyeink, így remélem, tényleg lesz helye mindennek. De ami a legfontosabb, hogy legyen helye a babaruháknak is. :) Az asztalosunk pedig elküldte az árajánlatot, és épp annyi lett, mint amennyit szántunk rá! Szóval ha minden jól megy, még karácsony előtt el is készül! Most nagyon örülök ennek! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Elszállt amit írtam :cry: . Most kezdhetem előlről :evil: .

Zsu Üdv közöttünk. Nem tudom miot értesz légzésprobléma alatt. Én még néha fekve is kapkodom a levegőt, állva gyakrabban. De ez csak olyan esetleges. Szagokat nem érzek és az orrom is félig-meddig be van dugulva, Sterimar orrspray talán segítene. Neked mikor fájt nagyon, sokat a pocakod? Az itteni topiklakók egyike-másika is küzd(ött) különféle problémákkal.
Én is GYMS megyei vagyok, csak egy kicsit odébb, egy Móvár melletti kis szigetközi faluban.

Kakti De jó, hogy lesz gardróbod. Mi is tervezzük, vagy 10 éve. Mire a gyerekek felnőnek biztos meg is lesz :D .

H1N1 Nóri mi is meggyőzettünk, legalábbis gyerek téren. Két komoly gyerekorvosunk is azt mondta, hogy szükséges. Meg Apa is azzal lépett be tegnap, hogy ugye beoltatjuk őket. Tehát ma vitték a suliba a papírkájukat, hogy beolthatják őket. Igaz, ők nem annyira kicsik (8, 10,12 év). Csak azt remélem, hogy nem piszmognak sokáig, mert addig ideér a járvány és akkor meg minek? A várandóst (engem :D ) még mindig nem oltatjuk. Jövő héten megyek a dokimhoz, majd ismét megkérdezem. Nóri, Te most oltatod magad vagy sem?
pammut

Jó reggelt csajok!!! Gyors bekukk, aztán melo!

Edit

Kép
ézsóné

Kakti, milyen kényelmesen el fogtok férni! Tök jó!

Nóri, akkor te oltacc? Lucát is?

Fogdoki: én még a terhesség előtt letudtam szándékosan, mert hozzám injekció nélkül nem nyúlhatnak, terhesen meg nem lehet adni.

Zsu, szia itt!

Katica, nem nagyobb a baba mint 25 hét? Nekem 24és fél hetesen a BPD-je csak 61 mm volt ha jól láttam vagy 62. Ki is irta a gép akkor, hogy 24hét+4nap.

Nagyon furi, hogy betöltöttem a 25 hetet (ma)...nekem ez olyan soknak tűnik...nemsokára eljön a 3.trimeszter...hihetetlen!
lara

Hello Csajok! Nem túl aktív a topik :lol: Bár ebben az időben meg is értem... Nálunk szakad az eső... :cry:

Légzésfigyunál és a 8 cm vastagságot tudom, de lehet, hogy 12... :roll:

Edit! Biztos mondtad már, de nem emlékszem. :oops: Te hol is dolgozol? Olyan irodában ahol sokan fordulnak meg egy nap?

Megyek bútort törölgetni... :shock:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Zsu: Üdv köztünk!
Nálam a légzésprobléma annyi, hogy megerőltetésnél (pl lépcsőzés) kevésnek érzem a beszívható levegőt. Szerencsére még nem jött el a "gőzmozdony" effektus. De ami késik, nem múlik :)

Ma megyek a védőnénihez. Kiváncsi vagyok mennyit fog mérni, mert az itthoni mérleg szerint kb 3,5kg-t "nőttünk" :)
Itt is ronda borongós idő van és zuhog az eső. :cry:

Szégyellem, de Nóri kitartó "recept-írásai" ellenére képtelen vagyok olyan finomságokat sütni, különösen dagasztott tésztéból. De hogy ne maradjak ki teljesen a jóból, tegnap vettem egy csíkos kalácsot. Így ma reggelire lekváros kalácsot ettem kakóval. hmmmmm :D

Ja, igen oltás (1. sz. tesztanya jelenti): nem tudom melyiket melyik vállamba kaptam, de az egyik még mindig a fáj (természetesen az, amelyik oldalamon aludni szoktam). Egyéb tünet nem jelentkezett :)
zuzmooo

Reni: könyvelőirodában! cirka 180 ügyfelem van...miért?

Edit

Kép
ézsóné

Zsu
Üdv itt:) Nekem is eléggé be van dugulva az orrom, ez okozza a légzési nehézséget:)
sajnos most erre meg is fáztam, úgyhogy mégkevésbé kapok levegőt.

Pammut, Zsu
eredetelieg én is GYMS-i vagyok, soproni:)

Pammut
mi is úgy döntöttünk, hogy beadatjuk a skacoknak.

Zuzmoo
össz 3,5 kg? De jó Neked, én már biztos dupla annyit.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Edit! Csak az influ miatt kérdezem. Te nem félsz, hogy valaki beviszi az irodába? Én fertőtlenítem a kilincseket, meg szellőztetek meg kézfertőtlenítőt használok, de nagyon parázok... :cry:

bellerreni
Eger

hát nézd, nem fogdossuk egymást az ügyfelekkel, sokat mosok kezet, meg minden, de ugyanúgy a buszon, villamoson is elkaphatom, nemcsak itt.

Edit

Kép
ézsóné

na csajooook, mi ez a pangás?????? nemááááá :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
mindenki be van punnyadva ebbe a f*s időbe?

Edit

Kép
ézsóné

Én is nézem, hogy ma végre lenne időm olvasgatni, de pangás van. :( Most viszont indulnom kell a védőnénihez.
zuzmooo

Én nem buszozok, villamosozok (nincs is :lol: ) de így is nagyon félek. Hát reméljük elkerül...

Csajok! Ti mennyit esztek egy nap? Nekem soknak tűnik amit eszek, de nem tudom mennyi a normális... :roll: Reggel is meg 10-11 körül is megeszek egy szendvicset. Utána 1- fél 2 körül ebéd. Utána 5-6 körül vacsi este tv-zés közben narancs, alma ilyesmi. Napközben még egy-egy mandarin vagy banán vagy csoki vagy ilyesmi bemegy... Tegnap vacsira 4 db melegszendvicset bevágtam :oops: 1 db molnárka volt ketté vágva, meg 2 db kisebb szelet kenyeret... :oops: Nekem ez olyan soknak tűnik...

bellerreni
Eger

lara: Nekem legutóbb is adott injekciót a fogorvos, csak helyi hatású ezért nem jut a véráramba. Szerintem nem okoz a babánál problémát. A fájdalom inkább. Szerencsés vagy, hogy mindent meg tudtál csináltatni még terhesség előtt, nekem két fogam megmaradt, abból egyet már elkezdett a dokinéni. Hétfőn remélem megkapom a végső tömést és ehhez a fogamhoz már nem kell hozzányúlni.

Légzés: Nekem is csak a lépcsőzésnél vannak gondok, de még mindig könnyebben veszem a levegőt, mint amikor alapból 78 kiló voltam. Most babával együtt vagyok 70 és sokkal könnyebben mocorgok.

Süti: Én ma ki szeretném próbálni a diétás zserbót, de nem biztos hogy lesz hozzá kedvem, lusti vagyok. :oops: :?
vicky79
Budapest III. kerület

Reni, ez nem sok! Szerintem..egynormális étkű kismama simán megeszik ennyit!

Edit

Kép
ézsóné

bellerreni: Hát kajában nem én vagyok a mérvadó, mert többször kell ennem és számolgatnom, de én is sokszor eszem. Reggelire két szelet pirítós, felvágott, sajt és tea. Tízórai valami gyümölcs vagy keksz. Ebéd valami, ami belefér az 50 gr. szénhidrátba. Uzsonna gyümi vagy valami lightos. Vacsira ugyanaz, mint reggelire, csak itt még ehetek mellé mondjuk gyümölcsöt, vagy tejterméket. Utóvacsira 10 gr. ch-ot ehetek, ami kb. 2 dl tejet jelent. Ennyi, de van amikor az uzsira többször eszem kevesebbet. Nálam most a szénhidrát elosztása 30-20-50-20-50-10. Ezt kell megpróbálnom tartani.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Jovok javitani a reggeli reszveteli aranyon!
Reni- a vedonenid megdicsert, hogy nem hiztal sokat, tehat a te szervezetednek valoszinuleg ennyi kajara van szuksege a baba novelesere. Nem sok, nem keves, neked ennyi kell. Nem lehet osszehasonlitani 2 ember anyagcserejet, meg akkor sem, ha mind a 2 terhes. Ugyhogy egyel nyugodtan, amennyit jol esik.
En ugy erzem, hogy nalatok kicsit tul van parazva ez az influenza jarvany. Minden evben van jarvany, minden evben volt ra oltas, nem veszelyesebb, mint mas evekben, csak jobban mediatizalt, es a vilag tobb reszen elterjett. Nalunk "kozpontilag" nem javasoljak a terhes nok es 1,5 ev alatti gyerekek oltasat, az is igaz, a mi oltas eloallitasi technikaink a fasorban sincsenek a tieitekhez kepest. Ugyhogy szerintem eleg betartani az alapveto higienias szabalyokat, es nem kell ezen ennyit ragodni. Az influenza elleni oltasok maskulonben szerintem eddig bevaltak, amiota oltattam magam, nem kaptam el soha semmit a betegeimtol- iden mar nem oltattam, de nem is igazan talalkozom emberekkel. :cry:
A legzesfigyelot muszaj a matrac ala tenni, vagy lehet valahogy mashogy is? Mert az en 16 cm-es matracomhoz szerintem nem gyartanak legzesfigyelot, legalabb is en nem talaltam.
geri79

A masodik trimeszterben nyugodtan lehet kapni erzestelenitot a fogak kezelesehez. A harmadikban ezert nem szeretek adni, mert van, aki annyira fel a szuritol, hogy en is felek, hogy a stressztol beindul a szules. De valoban csak helyi hatasuak, nem kerul annyi a kerigesbe, hogy a babat befolyasolja.
geri79

Sziasztok!!!
zuzmoo! még én is érzem a H1N1 oltás helyét! Ugyhogy lehet neked is az fájdogál..Azon túl semmi bajom, tegnap megmértem egy párszor a hőmet, mindig 36.6 volt...Nem voltam gyenge, fáradékony stb..szóval eddig semmilyen mellékhatás nem jelentkezett..
Reni! Én az elmúlt 2hétben sokkal éhesebb vagyok, mint előtte voltam.. sokkal többet ennék, főleg este, ugyhogy akkor már én is csak narancsot, meg almát nyomok... Na meg egyfolytában édességet ennék.. :cry:
De mivel tegnap a doki azt mondta a 7.6-os terheléses cukromra, hogy túl közel van a határhoz ezért figyeljek oda, hogy mit eszek, meg ne nagyon egyek édességet, így aztán vissza kell fogjam magam az édességek láttán.... Ebből is látszik, hogy ahány doki annyi féle, mert Boruskának meg azt mondta a dokija a 7.7re, hogy tök jó...az enyém meg...
Ma csirkepaprikást csinálok nokedlivel: férjem kívánsága...már feldaraboltam egy csomó hagymát, hogy jó sok szaftot udjak csinálni tejfölösen... /tegnap meg almaleves volt, rizzsel és rántott husival: na tessék már megint éhes lettem!!! :lol: :lol: /
Ma már olyan sokat éberen volt a kiscsaj a pocimban, hogy csak na! Egy csomót rugkapizott.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok,

Anyagcsere: sajnos nekem egy törpe atommáglya működik a bélésemben, és mindent totál hasznosítok - én kb feleannyit ettem egy normális napon, mint Reni, és így is 7 kilót híztam ... :( Hát, így jártam.
Most diétázni próbálok, még kevesebbet eszem, úgyhogy gyakorlatilag a sztenderd visszafogott étrendembe tértem vissza - ha az ember lassan már 15 éve fogyókúrázik, nem nagy meglepetés....

A sütirecepteket innentől ugrom...

Kicsit azért sajnálom magam, nem igazságos az élet :(

Tökre deprimál ez a nap - hősiesen elmentem edzeni hajnalban, még most is azt nyögöm.

bocsi a negatívkodásért...

boruska

ronci, nem azt mondta, hogy tök jó, hanem hogy ez még normális...

boruska

tudom Bori, hogy nem azt mondta, csak, hogy még fel is háborodott, mikor megkérdezted, hogy biztos jó-e és nincs tenni való...erre értettem.. :lol:

Kép
Kép
ronci

En is sokkal kevesebbet ettem, mint Reni, megis sokkal tobbet hiztam. Most viszont fogyok, mert nem tudok enni, de mitol lennek ehes, ha egesz nap itt hevereszek. Ma reggel letoroltem a port, meg felmostam a szobam, meg lecsereltem az agynemut- idegesit a kosz, tegnap egesz nap az asztal alatti szorcicakat neztem. De szep lassan, nyugisan, egyaltalan nem volt megerolteto. Azota is mindenki veszekedik velem, en meg pityergek, hat persze, hogy ma meg nem volt kedvem enni semmit.
geri79

hát, hülyék az orvosok...
holnap megyek hozzá, és rákérdezek...
mindegy, akármit mond, úgyhogy visszafogom magam, nem akarom, hogy baja legyen a babának

boruska

geri: Én azt vettem észre, hogyha nem csinálok valami lightosat, akkor becsavarodok. Mondjuk a porszívózás és a felmosás nem a legjobb, de mosni, teregetni, vasalni szoktam. Mondjuk nálad a gravitációval van gond. Szóval én nem mondom hogy ne csináld, de csak óvatosan.

Most nézek egy műsort, amiben szüléssel kapcsolatos dolgok vannak és a császár előtt megkérdezte a nő, hogy hogy állnak a nevekkel és azt mondta a csaj, hogy még nem állapodtak meg semmiben!!! :shock: Hát nem vagyunk elkésve. Mondjuk ez Ausztráliában van.
vicky79
Budapest III. kerület

nekem muszáj lesz ma turogombocot csinálni,annyira rá vagyok kattanva :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

szok-szok cukros tejföllel 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Viki- en is ugy erzem,hogy begolyozok, ha nem csinalhatok valamit. De nem vagyok felelotlen, baboca a legfontosabb, nem eroltetem meg magam. De ugy erzem, azzal tobb bajt okozok, ha csak itt hevereszek es emesztem magam, mintha ici-picit, lightosan neha csinalgatok valamit. Nagy dolgot kulonben sem tudnek csinalni, mert bedurrant a venam, amibe a perfuziot kaptam, be van pirosodva es dagadva a konyokomtol a honaljamig.
geri79

Hello Csajok!

Van itthon áram. 16fok van, de már mennek a hősugárzók! :lol: :lol:

Bori! NE OLVASD EL!!!

Edit!
Van egy isteni túrógombóc receptem. Mérni sem kell hozzá és isteni finom, puha lesz. Pont kedden csináltam meg, de csak én ettem belőle, mert elment a villany. És másnap reggelre megromlott sajna. De nagyon fini.

0,5l tejből és 1,5 csésze grízből tejbegrízt csinálsz. Közben megpirítod a zsemlemorzsát.
Összenyomod villával a 0,5kg túrót 4ek cukorral, 2csom. vaníliás cukorral és némi reszelt citromhéjjal.
Hozzákutyulod a tejbegrízt és jól elkevered. Golyókat formázol és meghempergeted a morzsában. Tényleg 10perc és olyan puha, illatos gombócok lesznek. Nyamm-
Vendég

Nóri: én eddig is így csináltam! Sőőőt, néha csokidarabokat i stettem bele, vagy barack darabokat

Edit

Kép
ézsóné

Üdv Mindenkinek!!

Pamut: Terhesség elején volt amikor többet fájt a pocakom!!!

Ma voltam a cukor terh. eredményért és úgy nézki hogy jó lett, de van hat érték ami eltér!!
Vércukor: 4,3 ref.é: 3,9 - 5-9
vércukor 120': 6,6
Mi rossz lett az a: vörösvértest: 3,72 ref.é: 4,00 - 5,60
Hemoglobin: 112,0 ref.é: 120,0- 160,0
Hematokrit: 0,329 ref.é: 0,360 - 0,460
fehérvérsejtszám: 11,7 ref.é: 4,0 - 10,0
Limfocita: 16,0 ref.é: 20,0 - 40,0
Neutrofil: 8,66 ref.é: 2,04 - 7,50
A többi értéken belül van!!:)

Én se oltatom be magam H1N1 ellen!! inkább jobban vigyázok!! Bár mivel most voltam házinál a nátha miatt azt mondta hogy van egy kis gyulladás!!!
Én most sok gyógyszereket szedek szerintetek van értelme mind szedni?? Elevitet az nyilván, Maltofer rágótabletátt kaptam vashiányra, száraz köhögésre kaptam Stodal, és sinupret gyulladáscsökkentő!!! De ha azt mondjátok hogy ez a nátha természetes akkor ne szedjem ezeket??? csak az elevitet!! Ja meg a orromba fújók természetes tengeri vizet spricelek az orromba Physiomer-t ezt a védőnő adta!!! Ja igen hát a súlyommal nekem is vannak érdekeségek 55,3-ról kezdtem és utána így jöttek sorba 55.9, 55, 56.5, 60.5, 67.5, 68.5

56.5 ről 60.5-re az 9hó 8 és 10hó 6 és 60.5 ről 67.5-re az 10hó 6 és 10hó 27 az elég súlyos nem??? 67-ről 10 hó 27 utána egy hét 11.3 és 68,5 ez az utólsó mérés, egy hét alatt 1 kiló!!

Szerintetek nagyon gáz??? Eddig annyira nem voltam éhes persze ettem meg kívántam de mostanába most kezd nekem súlyos lenni az evés állandóan éhes vagyok és mindent megennék!!!!

Na most mennem kell pakolni megyünk pestre majd hétfőn írók lesz mit olvasni:)

Üdv mindenkinek: Jó hétvégét!!!!

Kép

Kép
zsuzs24

elég stresszes ez a napom, és szegény babámnak is jut belőle - annyira nem tud mit kezdeni az adrenalinnal, hogy kirúgja az oldalam, édesem :)

boruska

Hááát... én fele annyit eszem, mint Reni... reggelire egy db. péksüti (ma briós - nem cukros), egy bögre tej v. tejesKV v. kakaó. Ebédre egytál meleg étel, vacsira vagy egy adag az ebédből, vagy egy-két szelet kenyér. Slussz. Ha nap közben nasira vágyom, az gyümölcs vagy vmi friss zöldség vagy folyadék. Ennyi. Most már kíváncsian várom, mit mér a védőnéni jövő héten. :)
Amúgy nekem sincs kedvem semmihez... Csak hímzek és tévézek.... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

1. ezt az influt könnyebben el lehet kapni, mint a simát?
2. mitől veszélyesebb, mint a sima?
3. én még sima influenzás sem voltam még soha, nem mindegy, melyiket kapom el?
4. mennyire lehet védekezni ellene a kézmosós történettel?
5. mire van kisebb esély, hogy ha el is kapom, szövődményeim lesznek, vagy az oltás szövődményeinek? (de hülyén fogalmaztam meg)
6. miért kell oltatni, mikor a sima ellen sose kellett, pedig éves szinten több10e ember fertőződik meg?
7. halt már bele EGÉSZSÉGES terhes nő a világon, vagy született-e a magzata károsodva az influenza járvány miatt?

Ezek ugye a saját kérdéseim. Ezeket gyerekorvosunk segítségével feltehettem az OEK egyik orvosának.

(de van ingyenesen hívható járványinfo is:

Zöld szám: 06 80 204 217
Hívható: hétfőtől csütörtökig 9.00-13.00
pénteken: 9.00-12.00

Válaszok:

1. IGEN, nagyon agresszív vírus, ráadásul nincs rá felkészülve az immunrendszerünk, nem úgy, mint a szezonálisra, ami itt van a levegőben minden évben

2. pont azért, mert a szervezetünknek nincs mire emlékeznie, mert nem találkozott még ezzel a vírussal, hevesebb reakció várható. A magas láz és az ízületi fájdalom csak egy tünet, a vérzéses tüdőgyulladás pedig egy gyakori szövődmény. Az ilyen beteget, ha előtte egészséges volt, meg lehet menteni lélegeztetőgéppel, de gondolja csak át, hány ilyen gép van az országban és egy komoly járvány esetén kinek jut majd gép?

3. az jó, ha még nem kapott el ilyen vírust, de valószínűleg rengeteg támadásnak volt kitéve a szervezete a szezonális influenza révén. Ezeket az "akadályokat" könnyen vette, ezért edződött a szervezete is. Bár ez is "csak egy influenza" teljesen más törzs. Ergo teljesen más betegség. És bár a tünetek hasonlóak, a vírus felkészületlenül éri a szervezetet. Kivétel esetleg, aki az 1910-es években átesett spanyolnáthán, vagy 1977-ben az "orosz járványon".

4. hát... Ön mosson kezet. De ez nem streptococcus. Nem lehet egy kézmosással eltüntetni... Ajánlanám a maszk használatát. Lehetőleg vasalhatót, azzal fertőtleníteni lehet. Munkahelyeken gyakran kell szellőztetni. Kerülni a bevásárlóközpontokat. Lehetőleg kisgyermeket egyáltalán ne vigyünk oda. A közösség az annyiban más, hogy a bölcsődékben, óvodákban nagyon odafigyelnek a lázas betegekre és azonnal kiemelik a többi közül, így viszonylag kevesebb esély van a fertőzésre.
A gyermekek tipikusan a szülőktől és egyéb helyeken (bevásárlóközpont) kapják el a vírust.

5. az oltóanyag tesztelve lett. Ugyan rövid ideig, de a benne levő dolgok nem a Holdról jöttek. Eddig is ismertük őket. Gondolja, hogy egy államilag engedélyezett, sőt ingyenesen adott dolog veszélyes lenne? Vannak összeesküvés elméletek, meg gyógyszercégek profitjairól szóló mesék. De itt egy oltóanyagról beszélünk, nem hosszú kezelésről. Valamint a készletet már az állam kifizette, így senkinek a profitját nem növeli, ha célba is ér az oltóanyag.

6. erről már beszéltünk, a szezonális influenzával szemben már sokunk szervezete ellenálló

7. egyértelműen nem tudok róla. Jobb lenne, ha tudná, hogy Ön, vagy az Ön ismerőse lesz az első a világon?
A várandósok és a 3év alatti kisgyermekek oltását NEM javaslom. Nem azért, mert rájuk veszélyes az oltóanyag, hanem mert rajtuk senki sem kísérletezik szívesen.

Személyes vélemény:
Nekem az egész családom be lett oltva. Én magam is. Úgy látom, hogy túl nagy porverés volt az elején a vírussal kapcsolatban. Az emberek mit láttak: mindenhonnan a járvány veszélyére hívják fel a figyelmet, de sehol senki nem betegszik meg. (ez már tavasszal így volt) Minden hónapban hírt adnak róla, hogy van 1fertőzött az országban. Vagy van 20. Ezek annyira kicsi számok, senkit nem ijeszt meg. Inkább bosszantó, hogy ebből csinál hírt a média. Hitegetnek az oltóanyaggal, fenyegetik a várandósokat és a kisgyermekeseket. Ezzel azt hiszem nem csak őket, hanem az egyébként egészséges ám veszélyeztetett emberek kedvét is elveszik az oltástól. Amivel óriási veszélybe sodorták a veszélyeztetett társaikat.
Ha a társadalom 60-70%-a még a hónapban beoltatná magát, megelőzhető lenne a nem oltható, vagy krónikus beteg emberek megfertőzése.
Oltás nélkül csak radikális döntésekkel lehet fékezni a járvány terjedését. Lásd iskolák, közintézmények bezárása, látogatási tilalom az összes kórházban, és később az ÖSSZES bevásárlóközpont bezárása.
Én most úgy gondolom, hogy a járvány több hullámban fog terjedni. Elképzelhető, hogy nem lesz akkora a "pusztítása" mint várjuk, de én nem vagyok túl optimista.

Az én javaslatom a következő lenne:

- Egészséges, felnőtt emberek mindenképp oltassák be magukat. Akkor is, ha munka során kevés emberrel találkoznak. Ezzel a járvány terjedését akadályozzák.

- 3évnél idősebb gyerekeket is oltsák be. A saját érdekükben. Senki nem kíván szembesülni azzal, hogy meg lett volna a lehetőség, nem oltatott és baj lett belőle.

- kiemelten fontos a kisgyermekes szülők, illetve a várandósok családtagjainak oltása, mert őket így lehet védeni a betegséggel szemben (a szoptatós anyák oltását is javaslom!!!)

(Ezt nekem ajánlotta: Apa, nagyszülők legyenek beoltva. Luca és én egyelőre NE! Írassam ki Lucának a Tamiflu gyerek változatát és rendeljem meg a patikában. Terhesen csak a Relanza orrsray alkalmazható fertőzés esetén, így azt próbáljam meg beszerezni gyógyszerfutárral. Kerüljem a nyilvános helyeket. Lucát vegyem ki a bölcsiből az első fertőzés hallatán. Ha anyuék be vannak oltva, inkább náluk töltsük az apamentes 3hetet.)

Nagyjából ennyi. Telefonon beszéltem a hölggyel. Valami Ildikó volt, szégyen, de nem jegyeztem meg a nevét. Ahogy mondta a dolgokat, próbáltam gépelni. Hál' Isten elég érthetően beszélt.
Vendég

Reni, én is használok kézfertőtlenitőt. A gyógyszertárról annyit, hogy eddig 825 Ft-ba került, most hogy na rá a kereslet, egyből 950 Ft-ért adják..

Evés: nálam az a rossz, hogy valamiért az édességek vonzanak de nagyon és én is sokkal többet eszem, mint régen, kábé dupláját :(
Arra emléxem, hogy a szoptatás alatt milyen nagyon sok kaját megettem, annyira éhes voltam mindig. De hát akkor napi 500 kcal pluszt kell bevinni. Az a jó világ! :D

Viki, fogorvos: csak a legfontosabbak lettek meg, természetesen lesz még csináltatni való sajnos, de azt szülés utánra hagyom.

Légzés: tegnap lefektetem a gyerekeket, a mobilom az emeleten hagytam. Na persze elkezdett csörögni. Kettesével szedve a lépcsőket rohantam felfelé, hogy fel ne ébressze a gyereket a csengés. Amikor felértem, akkor döbbentem rá, hogy nem vagyok normális, mi a fenének futok a lépcsőn ilyen sebességgel…a nagy sietségben elfelejtettem, hogy babát várok…na volt nagy légszomj egyből :D akkor eszembe jutott :oops:

Zsu, nem csoda, ha mindenki többet eszik, olvastam, hogy most kábé napi 300 kcal-lal többet kell bevinni.
lara

Nóri, köszi, hogy leírtad amiket megtudtál az oltásról! Nekem hasznos volt.
lara

Huhúúú! Vissza kell, hogy fogjam magam... :oops: Ezek szerint dupláját eszem, mint itt mindenki... :roll:

Nóri! Reméljük lassan megoldódnak a kellemetlenségek otthon. Nekem is hasznos volt az infó amit írtál. Ismét az az álláspont, hogy NEM oltatok :lol:

bellerreni
Eger

Reni, ha neked gyors a metabolizmusod, nem hízol túl sokat, és a curkod is rendeben van, akkor szerintem ehetsz, amennyi jólesik :)

boruska

Reni: én is ennyit eszek kb....és eszem ágában sincs visszafogni magam! Arrol nem beszélve, hogy kinél mennyi egy tál étel, az változó érted...ne stresszeld már magad, saját magadhoz viszonyíts, meg hogy milyen ütemben gyarapodsz! Mennyit hiztál eddig?

Edit

Kép
ézsóné

Nekem is kéne mennem fogorvoshoz - két hét múlva kiveszek pár szabadnapot, addig el akarom intézni. Lekopogom, nekem elég jók a fogaim, remélem, hogy most sincs baj, de ha kell vmit csinálni, akkor hozzám nem nyúlhatnak injekció nélkül - én is úgy tudom, hogy a második trimeszterben nem gáz.

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?