Új privát üzeneted érkezett!

T-pk: nagyon édesek a babók, és tényleg teljesen mások :)

Most hogy én is nézegetem az ikreket, egyre több különbséget fedezek fel bennük. Persze uh kép még nem az igazi, de hát olyan, mintha Bálint inkább Johira, Gergő meg Verára hasonlítana... Majd meglátjuk.

Ufo-s cumi??? Az mi???

Dm sajna nincs itt a közelben, bár talán Gödöllőn akad egy :roll: Talán azért a 50%-ért érdemes lesz benézni, bár egyre több ruhát kapunk hála Istennek :)

Ma nagyon ramatyul vagyok. Rosszul aludtam az éjjel, és a fejem is fájni akaródzik - picit lüktet már. Semmi erőm, energiám semmihez, pedig annyi mosnivaló várat magára :o :shock: :roll:

Kata
labkat
 
 


Kata!
Azért ne éld bele magad a spontánba, én nagyot koppantam.

Rana!
Egy pár hetes babánál teljesen normális, hogy kézben akar lenni, veled nyugszik meg. 9 hónapig élt a pocidban, a szívverésedet meg a hangodat hallgatta, természetesen most is igényli. Az babafüggő, ki mennyire. Nekünk olyan 3 hónapos korukra lett normális a helyzet.

T-pk!
Nagyon szépek.

Front: minél kisebbek, annál jobban megérzik. Az enyémek szeles időben teljesen kergék.
vovanda
 
 


Lányok, köszönöm a válaszokat! Akkor biztos a front lehet(ett) a gond.
Ajsa ma délután olyan édesen bealudt az apja hasán (meg az apja is bealudt, kár, hogy nem fotóztam :lol: ), pedig előtte nyöszörgött meg tátogott (úgy, hogy egy órával előtte evett). Amúgy van olyan napszak, hogy óránként esznek. :( Ajsa tegnap 2910 volt (2840-nel született!!), Aletta pedig 2610 (2380-nal született!! :shock: :D ), és holnap lesznek 3 hetesek. Tegnap egyszer :oops: mértem a szopcsit, Ajsika 80-at, Aletta pedig 70-et evett. Az a baj, hogy nincs olyan nap, amikor ne felejtenénk el lemérni őket egyszer-kétszer, így meg nem igazán mérvadó a dolog. :oops: De majd igyekszem összeszedni magam, és többször mérni őket (csak hát ugye óránkénti szopinál elég macera...).

T-pk, arik a babáid, szép nagyok már!!!! :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 

 
 

Vanda: nem igazán merem magam beleélni a természetes szülésbe, már a streptococcus miatt sem :? De hátha... Azért remélem még legalább 6 hetet bent maradnak a pocakban, bár bevallom nehéz már őket cipelni!!!

Rana: nem is baj, ha nem sokat méred őket, legalább nem stresszeled magadat agyon!

Kata
labkat
 
 


Labkat
Nagyon jók a képek :lol: :lol: :lol:

Rana
Azért nem szoptatok, mert nincs mit :cry:
Kezdetben még volt kevéske tejem, de sose volt elég...
(el lehet ítélni engem... )
Testközelség meg kell a babáknak!

T-pk
Nagyon ügyesek vagytok :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Andi, nem azért kérdeztem (tudod, ez nem olyan fórum...). Csak tanulságképp kérdeztem, hogy mi lehet a háttérben. (Izgulok én is, hogy meddig lesz elég a tejci két babának...)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


T-pk: gyönyörűek! :D

Twins: ugye ezt az elítélést nem gondoltad komolyan! Szerintem mindannyian úgy indulunk, hogy szeretnénk szoptatni, vagy legalább a lefejt tejet adni, aztán a genetika rendezi a dolgokat.

Rana: tök jó, hogy nem méregeted őket! Nekem nincs is mérlegem és nem is lesz, bár ígértek kölcsönbe a szomszédból, de ha a gyerekorvos nem ragaszkodik hozzá én biztos nem méregetek, feltéve, ha lesz elég pisis-kakis pelenka! :wink:

Elindultam erősen a vizesedés útján, reggelre "kihíztam" a papucsomat és azóta sem megy le polcolás ide vagy oda. :( Viszont a náthám múlóban van és nem fáj már a torkom sem! :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Lányok, bocsi, most csak nagyon gyorsan, amíg lehet, aztán mindjárt vissza is olvasok :oops:

Edit, írtad, hogy az első évet végig babakocsiztad, hogy aludjanak a fiúk. Nos, az én lányaim is úgy tűnik csipik ezt, mióta nem az az idióta meleg van. De ilyen hidegben viszont meddig maradhatok kinn velük? Mert van, hogy 2, 2és fél órát is alszanak így a kocsiban. Gondolom, ha fáznának, felébrednének. Ugye?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


és felébredt Míra :evil: Este próbálkozom újra :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Twin: tényleg butaság, hogy azt gondolod, hogy elítélnénk. Ikrekkel meg pláne, főleg hogy korababák, be se tudott indulni normálisan a tejtermelés. Szóval ne okold már itt magad. Tápszeren is felnőnek a gyerekek, és ez szerintem is csupán genetika!!!

Tötpi: nyugodtan kint hagyhatod a csajokat a hidegben 2,5 órát is. Verus januári volt, és ha nem volt -5 fok, akkor bizony kint aludt. Jól be kell bugyolálni őket, és ennyi, de ez a legjobb levegő, mert nem terjed benne a baci, és ha jót alszanak, hát örülj neki! Legalább te is pihensz egy kicsit!!!!

Kata
labkat
 
 


Sziasztok!

Törpi!
Nyugodtan mardhattok kint 2,5órát!-5 fok alatt már nem,de addig igen!!!Meg a szélre nagyon figylej!!!
Én minuszokban már alájuk is tettem egy plédet (hiába voltak bundazsákban!!!Amúgy meg kata elmondta a lényeget.

Tigris!
Mi egyszeri 40.000Ft-ot kaptunk a fiúk születésekor,meg 1évre heti 2*4órára segítséget.Őt mi választhattuk ki.Nekünk a szomszéd néni segített,mert ő anno dadus volt a bölcsiben.És persze,hogy nem csak 3-4órát maradt!!!! :D Volt hogy 8-at is (nem is egyszer),mert épp "helyzet" volt.Pénzt meg nem volt hajlandó elfogadni.Így a végén kapott tőle egy nagyobb ajándékot.

Képek mind-mind nagyon édesek!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
edit73
 
 


Andi,ne butáskodj már :evil: senki nem ítélne el,egyébként szerintem is genetika az egész.
Vendég
 


sziasztok
gyakorló mamik segítsetek
A légzésfigyelő ikreknél...... használtok-e és ha igen melyiket és hogyan, és 1 ágyban alhatnak vele a babák vagy az csak külön ágyban működik?
Én ugy gondoltam egy ideig alhatnának 1 ágyban is (keresztben)vagy rosszul gondolom?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Szia Móni!
Ha légzésfigyelő,akkor csak külön ágy!!Közös ágyban nincs értelme,mert ha egyik baba légzése kimarad,azt nem érzékeli.
Márkát tekintve nem tudok tanácsot adni.

Kép

Kép
edit73
 
 


Reunion!
Közös ágyban értelmetlen a légzésfigyu.

Nekünk ilyen van:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Nem volt vakriasztás, leginkább akkor sípolt, ha elfelejtettük kikapcsolni, mielőtt kivettük a gyerekekt... :D
És még meg van, de eladnám. Ha érdekel, dobj privit.
vovanda
 
 


Edit! Köszi a felvilágosítást, remélem nekünk is ilyen szerencsénk lesz.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Rég nem írtam, közben megszülettek a fiaink:
2009.10.09-én természetes úton 35+3-ra Hunor Tibor 2750gr. 48cm.és Kolos Levente 3020gr. 53cm.
Iker transzfúzióban szenvedtek, így kórházban voltunk egy hetet, de már jobban vannak.

Kép

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Reunion: nekünk AngleCare légzésfigyelőnk van. Nekem nem volt vele bajom. Riasztott, de volt hogy tévesen, vagy túl érzékenyre volt állítva :roll: de ez kb 2-3 alkalommal fordult elő a két lánynál.
Szerintem sincs értelme a légzésfigyelőnek, ha együtt alszanak a babák. Én ezért is altatom őket majd külön.

Manó: engem érdekelnének a részletek is. A kispasik roppant aranyosak :) Nagyon jó súllyal születtek!
Egyébként én már néha, amikor a lányok meg vannak kergülve, és folyton veszekszenek, meg sírnak, meg nyafognak... legszívesebben kórházba mennék, csak hogy egy kis nyugtom legyen. :roll: :?

Ma megyek dokihoz, és kórházi uh-ra! Kiváncsi vagyok a mostani méretekre. Néhol azt olvastam, hogy a 8. hónap elején már 2 kg körüliek lehetnek a babák, amit én 9-én kezdek meg. De ugye addig még van kb 1 hét. Máshol azt írták, hogy ilyenkor még csak 1,5kg körül mozognak.
Holnap-holnapután viszont betöltöm a 30. hetemet :D :D :D Bár ahogy egyre jobban nézegetem a pocimat - igaz nehéz és nagy - nekem mégis kicsinek tűnik. Azt hiszem szivesen szülnék karácsony után. Szóval most ezért drukkolok.

Délután jövök a hírekkel, addig is szép napot mindenkinek!!! :)

Kata
labkat
 
 


Sziasztok!

Manó,gratulálok! :D :D :D Nagyon szép méretekkel születtek!És nagyon szépek :wink:

Kata,jó uhuzást :D

Nekünk ma kijön a doktornéni,mert aggódom...alig érik el a napi 500 gramm evést,és két napja Noémi nagyon aluszékony.Ha fenn vann,jókedvű,de alig eszik.
Vendég
 


Ja,és Kata gratu a 30.héthez :D
Vendég
 


sziasztok
kösz lányok,
hát még nem sikerült dűlőre jutnunk a légzésfigyelő ügyben a férjemmel, szerinte csak magammal babrálok ki mert amúgyis aggódós vagyok, meg ahhoz hogy külön aludjanak a szobát ujra át kell rendeznünk amit nem nagyon díjazna... férfiból van :D
remélem sikerül meggyőzni és használtan is érdekel majd

Mi is ma megyünk UH-ra már nagyon kiváncsi vagyok mekkorák a lányok jó lenne ha ők is ilyen szép súllyal születnének, mert az Istvánban nincs k.sz. intenziv

Ja ugye nem baj ha aktívabban csatlakozom hozzátok? már nagyon sok kérdésemre adtatok választ igy is hogy csak olvastalak benneteket

Móni
KépKép
reunion
 
 


Manó: gratulálok! Nagyon szép súllyal születtek a fiúk és édesek! Hogy csináltad? Én is szívesen felhízlalnám a lányokat a pocakban! :wink: Milyen volt a természetes szülés?

Kata: kíváncsi vagyok mekkorák a fiúk! Én holnap megyek dokihoz. Kicsit félek a holnapi láthatástól, remélem minden rendben lesz!

Éjjel alig aludtam, egyfolytában pisilni jártam, ami jó, mert ürült a víz rólam, kíváncsiságból mértem magam, hogy mégis mennyi, hát 3,5 kilónyi víz ment le reggelre. Párom este jól megmasszírozta a lábam, de így is maradt rendesen, mert látom a lábamon. Mérem a vérnyomásom, de még a 120-at is ritkán éri el szerencsére. Ma betöltöttük a 33. hetet! Azt hiszem már eljutottam a visszaszámoláshoz, mert inkább azt nézem, hogy még 4 hét, ami jó lenne egyben.

Reunion: gyere csak gyakrabban! Én külön fogom altatni a lányokat és így sem akartam légzésfigyelőt, de kaptam kölcsönbe kettőt, úgyhogy kipróbáljuk, aztán, ha rám hozza a frászt, akkor már rakom is vissza a dobozába. :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Reunion!
Attól is függ a légzésfigyu, hogy hány hétre születnek a babók, kell -e bármilyen légzéstámogatás szülés után. Nálunk orrmaszk volt a kórházban. Az ottani légzésfigyu nem jelzett, ettől függetlenül volt itthon. Így voltam nyugodt.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Megjöttem! Voltam uhun, dokinál és védőnőnél. Ez utóbbihoz már nagyon lassan cammogva, sok sok megállással jutottam el. A vérnyomásom a béka feneke alatt, úh nem is csodálkozok! Ja és fogytam pár dekát, tehát még mindig kb 9kg súlytöbbletnél tartok! :D

Jelentem, mégis egy méhlepény van :lol: :lol: :lol: Szóval July tévedett a 4D-n :)
Viszont Bálint, a kisebb baba egyre jobban behozza a lemaradást.
Gergő majdnem olyan méretekkel rendelkezik, mint egy betöltött 31 hetes baba, Bálint meg mint egy 30 hetes. Végül is holnap, holnapután töltöm a 30. hetet, és kezdem a 31. hetemet :)

Dokival megegyeztünk, hogy igen jó lenne karácsony környékén szülni :D :D :D és most már tényleg lát rá ő is esélyt - már ha a 34. hét előtt nem indul be a szülés és nincs több mint 500g-os eltérés a babák között - hogy spontán szülés lehessen :D :D :D Mondta, hogy szép nagyok a babák :) És a méhszáj még mindig teljesen zárt. Ezen mintha kicsit csodálkozott is volna.

Ami kissé aggaszt, hogy mindenki nyugtatgat streptococcussal kapcsolatban, másutt meg azt olvasom, hogy erre oda kell figyelni. Pl. doki azt mondta, hogy szülés előtt egy órával kapok én egy antibiotikumot ifúzióban, de a babák nem kapnak semmit, sőt tenyészetet se néznek náluk. Nem értem miért??? Jobb lenne inkább, ha Isten csodás műveként pont szülésre megszabadulnék ettől a fertőzéstől. Én benne bízok, bár a doki nem kecsegtet. De hát Isten mindenek felett áll :)
Amúgy most semicillint írt fel a doki kezelés gyanánt!

A szülőszobán értekeztünk a dokival, nagyon hangulatos kis hely :) bírtam a laza légkört, a kollégák röhögcsélését, és néhány kismama is volt ott szülésre készen!

Na és a méreteket még mielőtt elfelejtem:
Gergő - Bálint
BPD: 82-80mm
THQ: 77-75mm
FL: 60-60mm
Átlagos mennyiségű magzatvíz a burok mindkét oldalán.

Kata
labkat
 
 


Kata: hű, de jó hírek! És nagyon szép méretek! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana
Hogy miért nem indult be igazán a tejem, nem tudom... nem is igazán foglalkoztam ezzel.
Lehet, hogy nem voltam elég kitartó...de az éhes gyerek nagyon tud szenvedni :cry: :evil: :evil: :evil:

Reunion
Nekünk Angelcare van. Babák nálunk külön alszanak :wink:

Manó
Nagyon szépek a fiaid :lol:

Nyulasz
Remélem, nincs semmi gond!
Vendég
 


sziasztok
Nálunk is minden rendben, megvolt az UH, 1200 és 1300 grammosak, normál méretekkel és zárt méhszáj, remélem még sokáig
az egyik baba befordult, a másik harántfekvésben, és a doki a természetes szülést preferálná..... én meg nem
remélem majd csak megegyezünk valahogy,
majd a babák eldöntik :D

már több helyen is hallottam erről a streptococcusról, ez rutinvizsgálat? vagy van valamilyen tünete mert nekem nem nézett még a doki kenetet és nem is említette

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!
Labkat bocs a belekotyogásért csak szeretnélek megnyugtatni a streptococcussal kapcsolatban - nekem is volt- spontán születtek a lányaim -minden úgy zajlott ahogy a dokid elmondta neked -és semmi baj nem volt.
További zökkenőmentes babavárást:-)
Panni

Kép
Kép
panni7
 
 


Kata!
Én ragaszkodnék a tenyésztéshez a babáknál...

Reunion!
Nem rutin. Alapból nem nézik, ha nincs semmi erre utaló tünet, kérni kell a dokit, hogy vizsgáljon. Terhesen engem sem néztek, de nekem a lombik miatt előtte mindent kivizsgáltak.
vovanda
 
 


reunion: én már fertőzésekkel kezdtem ennél a dokinál a kezelést. Szóval már az első alkalommal - kb a 17. héten - kenetet vett, tenyésztett, aztán ellenőrző kenet, és így tovább.... Egyszer voltam teljesen tiszta :?
Elvileg sima terhességnél a 36. hét környékén vesznek kenetet, és akkor nézik meg a streptococcus jelenlétét - vagy más fertőzés jelenlétét! Biztos fognak téged is szűrni, de azért kérdezz rá a dokinál.
Ennek nem nagyon van tünete. Nekem folyásom van, ami lehet fertőzés nélkül is, szóval nem mondanám tünetnek így terhesség alatt.

panni: köszönöm a hozzászólásodat. Örülök, hogy belekotyogtál. Remélem nálunk is ez lesz a helyzet!

Vanda: hát én is ragaszkodnék legalább a tenyésztéshez. Bár nem tudom elképzelni, hogy hogy verjem majd ki a balhét, hogy csináljanak náluk tenyésztést. Mert ha tudnám, hogy az negatív, akkor nyugodt lehetnék. Mindenképp beszélek majd a gyerekorvossal ezzel kapcsolatban.

Kata
labkat
 
 


Kata!
Dumáld meg előre a kórházi újszülöttessel. Általában tényleg nincs gáz, de ha meg fertőződik a baba és nem veszik komolyan, csúnya dolgokat tud csinálni.
Amúgy 34. héten szűrik, ha szűrik, csak éppen egy ikerterhesség nem biztos, hogy tart addig.
vovanda
 
 


Lányos kismamák!
Még meg van az 50es kislány overallunk. Talán 3szor hordta a lányom, ha valaki kéri, kurjantson.
vovanda
 
 


Sziasztok, megint mire géphez jutok, letelik a fél órám, és ki tudja, melyik lányom produkál épp rapid-alvást. Sebaj, próbálkozom.

Andi, megerősíteném a többieket. Fel nem merül, hogy elítéljelek. Sőt, kicsit irigyellek is, mert ez a szopi téma nem egy leányálom két gyerekkel. Mióta én sem parázok rajta, hanem kapják a szilárd kaját meg a tápit napközben, azóta én is nyugodtabb vagyok. Reggel, este még szopi, ha nem lusta Emma (különben fejnem kell - ez is utálatos). Szóval úgy csináld, ahogy Nektek a legjobb, és senki véleményével ne foglalkozz.

Nyulasz, jelentkezz, ha tudsz, mit mondott a doki, kiváncsi vagyok nagyon. Amúgy nálam is volt ilyen korszak. Ilyenkor azok a sorok jutottak eszembe, amit Vanda írt, amikor rákérdeztem, mennyit is kellene enniük; (szó szerint nem tudom idézni, de...) ettől a kérdéstől megőrül, az tuti :lol: :D Remélem nincs semmi gond nálatok sem, csak épp ekkora az étvágy, nem kell neki több.

Manó, gratulálok! Gyönyörűek a babák!!! És szerintem minden itt lévő ikres kismama irigyel a természetes szülésed miatt. Nagyon bátor és nagyon ügyes voltál Te is és a Manók is!

Reunion, várunk szívesen, gyere csak gyakrabban. Légyzésfigyelőt én nagyon nem bántam meg. Nekem 2000 grammal született Míra, és bizony 3-4-szer besípolt az elején. Nem úgy tűnt, mintha vaklárma lenne. Engem mai napig az nyugtat meg, ha be van kapcsolva, pedig már fél évesek múltunk. Majd tinédzser korukban kikapcsolom :wink: :lol:

Kata, örülök a szép nagy babáidnak, de ezt a hol van két méhlepény, hol nincs, elég érdekesnek tartom. Tudom, az egyik vélemény egy gyakornoké volt, de akkor is :shock:

Strepto, nem automatikus? :shock: Ez nekem új, Vanda. Nálunk mindenkinek vették, nem csak nekem a lombik miatt. Ahány ház, annyi szokás? Ebben is? De furi.

Timi, ez a gyakori pisilési inger az én utolsó heteimet is megkeserítette. Nem volt egy nyugodt éjszakám. Nem túlzok, ha fél óránként kelnem kellett. Viszont vigyázz, ha már nem csak pisilni kell ilyen gyakran, akkor irány a kórház. Nekem ezzel kezdődött a nyílás. Masszírozást meg gyakran kérj, kényeztessen csak a kicsi férjed, annál nincs is jobb ilyen súly cipelése mellett :) :wink: :roll:

Velünk semmi új. Hozzátáplálást megkezdtük, sütőtököt elfogadják végre. A többi most fog jönni. újra. Alma, krumpli... Tényleg éhessé teszi őket az alma? Szabad akkor azt egyáltalán tízóraira adni? Forgolászást 5 hónaposan bemutatták, azóta semmi. Addig is nyugtom van, és nem kapok szívbajt, hogy épp merre járnak :lol: Kúszást próbálgatják, de nem nagyon megy még.
És kaptam egy elektromos mellszívót. Hogy ez mekkora kincs! :shock: Csak épp Emma sír, ha meghallja a hangját, így alvás alatt tudom csak használni. Pedig miatta kell, ő nem szopizik :evil:
Babakocsitémát jegeltem, nem tudok dönteni. Vanda, az az esernyőkocsi nem túl hideg télen?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda: köszi a tanácsot! Mindenképp átbeszélem még a dokimmal is a dolgot, hogy legalább ő támogasson ebben! Akkor bizonyára könnyebb lesz szót értenem az újszülöttessel.

Törpilla: Örülök, hogy a csajok jól fogadják az új ízeket :) Almát esetleg keksszel nem adhatsz nekik még? Nem tudom mikortól lehet vegyíteni. Csak mert az alma tényleg savas. Ja tán ajánlják, hogy banánnal keverd, mert az védi a gyomrot!
Kiváncsi vagyok milyen lesz ha elkezdenek járni :)
Még nincs babakocsitok? Vagy miben nem tudsz dönteni???

Kata
labkat
 
 


Törpi!
Kekszet, banánt még ne!
Ha kutyulni akarod az almát, írass a gyerekorvossal Sinlac pépet vagy vegyél Milupa 7 gabonás pépet. Én szinte minden gyümibe belerakom.

Babakocsi: nem hideg, tavaly télen az overall mellet takaróba csavartuk őket, most meg varrattam rá lábzsákot. Elég lenne a takaró is, de Daninak örökké jár a lába és lerúgja.
vovanda
 
 


Kata, van babakocsim, csak fapados Simbaba, bolygosítható kerekek nélkül. Kaptam. A csajok egyre nehezebbek, a kocsi nem lesz könnyebb és én se erősebb, így a városban kész kín közlekedni vele. Kinn terepen, ahol lakom, nagyon jó. De remélem, egyre nagyobbak lesznek a lányok és egyre mobilabbak. Ezért pályáznék egy szuperebb járgányra.

Vanda, köszi a tanácsot, holnap tízóraira menni fog az alma, és ha túl hamar éhesek lesznek, akkor legközelebb kotyvasztok. De a tököt már unják, valami más ebédet kell beiktatnom. A kettőt meg nem kellene egyszerre. Jaj, nem olyan egyszerű ez :o

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: és milyet akarsz venni??? A Sinlacot már más is emlíítette. Én még nem találkozztam vele, de állítólag jó!

Kata
labkat
 
 


Doki letudva! :D Vigyoromból adódik, hogy minden rendben találtatott, méhszájam változatlan-2100, egy hónapja is ennyi volt, lányok a váróban farosra bukfencezték magukat, úgy hullámzott a hasam, mint a háborgó tenger! A vizesedésem annyira minimális, hogy ő szinte nem is látja. Innentől hetente kell mennem, jövő héten uh, utána héttől pedig NST. Befekvésről annyit mondott, hogy részéről nem szeretne, majd fekszek, ha szülünk! :D A tüdőérlelőt megkérdeztem, azt mondta, nem látja szükségét, mert szépen fejlődünk. Most megnyugodtam. :D Ja! És a szülésről annyit, hogy ha befordulnának valami csoda folytán, akkor esetleg természetes szülés is lehet. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kismamik,örülök,hogy mindenki szépen fejlődik,mindenki rendben van,méhszájak jól bírják,és hajrá babák,tessék befordulni :D

Mi megvagyunk,kicsit piros a torkuk,ma is kijött a dokinéni,hogy rosszabodott-e,de szerencsére nem.Elképzelhető,hogy ez miatt esznek kevesebbeket.Tudom,hogy minden gyerek más,de volt olyan nap,hogy alig 400 grammot evett Noémi,és ez nagyon kevés...Most is csak max 500 -at eszik,Balázs sem eszik 600-nál többet,pedig majdnem 6 kiló.Mivel 2 hónapos korukra megduplázták a születési súlyukat,amit a 6.hónapig kell elérni,ezért a dokinéni szerint ne aggódjak,az elején nagyon belehúztak,és most lelassultak.Azért aggasztó,amikor 30 meg 50 grammot eszik Noémi,mert amikor hazajöttünk a kórházból akkor evett 25-öt :shock: Na mindegy,próbálok nem aggódni.

Lekopogom,1 hete minden éjszakát végigalusznak,remélem ez már rendszernek mondható.Fél5-5 között kelnek,este pedig 8-9 között rakjuk le őket :D
Vendég
 


Várom,hogy felkeljenek :lol: este 8 óta alszanak,én meg 4.20 óta rohangálok be hozzájuk,mert minden nyöszörgésre azt hiszem,hogy felkeltek,de aztán alszanak tovább....na,talán most...
Vendég
 


Nyulasz: :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy neked is inkább aludni kellett volna? :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata!
Én azóta esküszöm rá, amióta a nagy pár hónapig tejmentes diétán volt, enyhe allergia miatt. Vicces: mai napig imádja, ha van itthon, tutira belemászik ő is. Ha a gyerekorvos felírja, 1200 Ft körül van egy dobozzal.
vovanda
 
 


Ugy látszik ez egy ilyen éjszaka volt én is mint a babák végig aludtam az éjszakát :D
ilyen már régen volt

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi,ja,én hülye meg felébredek :lol:

Móni,örülök,hogy ti is jól aludtatok :D

Valakinek nem volt olyan,hogy dörgölgeti a szemét,kipirosodik,és egy két könnycsepp is kijön?Noémi csinálja újabban.Vajon mitől lehet :roll:

És ha a kezüket eszik,akkor mindig éhesek,vagy van amikor nem?

Balázs meg pár napja olyan ilyedős lett,ha a hordozóban van,és hajtom a fogóját,és kattan egyet,vagy ha a zenélő körforgót kezdem felhúzni,akkor úgy megijed,szétdoja a két karját,és nagy sírásba tör ki...remélem elmúlik :x
Vendég
 


Reunion!
Most esett le, hogy a nálunk is futó két kislánynevet kapják a csajaid. (párom kislányát hívják Laurának, a közös ugye Réka, a két kedvenc lánynevem nekem is) Csak gratulálni tudok a választásodhoz! :lol: :wink:
vovanda
 
 


:D

Móni
KépKép
reunion
 
 


Kata! Szupi, hogy kisebb lett a méretkülönbség.

Timi! Ezek nagyon jó hírek!

Kép
tigriske1978
 
 


Timi: uh nem volt? Hogy hogy hetente kell menned? Lehet hogy nekem is így lesz a 33. hét után? De jó, hogy megkérdezted a tüdőérlelőt, én tök elfelejtettem. Pedig annyit dumáltunk :roll:
A természetes szülést nem szeretnéd???

Hát az én éjszakám nem volt ilyen jó! Sokat forgolódtam, és a nagy csajunk is felkelt :( Most is majd beszakad a hátam, és nyom a bordámnál a hasam, azaz szorít. Esténként meg keményedek, úh 1000mg-ra emeltem a magnéziumot. Ma elkezdtem szedni a semicillint is :x

Törpi: a lányom azt mondta a vonalzódra, hogy libu, libu, libu, mondom nem gólya, erre ő hogy NEM ACSA=kacsa :D :D :D

Kata
labkat
 
 


Kata: volt uh, de csak megnézte, hogy rendben vannak-e a lányok, mérni jövő héten fogja őket a kórházban, ott jobb a gép, aztán a következő héttől meg nst és az hetente lesz. Már nem nagyon szeretném a természetes szülést, rákészültem a császárra lelkileg.
Nem jó az, hogy ennyire keményedsz-én még mindíg nem.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


timi: azért ha nem az első terhesség, szerintem ez előfordul, mármint a keményedés. De már teljesen megszoktam :) Ma pl semmi sem volt, pedig voltam kocsival itt-ott.
Akkor jövő héten mész nst-re? Bocs hogy értetlenkedek. Nekem a doki azt mondta, hogy a 35. héttől lesz nst. Aztán hetente megyek. Azon filózok, hogy a 36. héten befekszek. Nem tudom, hogy jó ötlet e, de a férjemet tutira megnyugtatná, meg hát ki tudja, hogy tudunk majd beérni.

Egyébként elég megnyugtató választ kaptam streptococcussal kapcsolatban. Az az antibiotikum, amit én kapok, az egyik lehetőség. Másrészt az ikreket uis PIC-re viszik, ott meg különös figyelmet szentelnek nekik.

Tényleg csajok, ha babás-mamás szobában vagyok, akkor két vagy egy kocsiban kapom meg a babákat? Ti mennyi időt töltöttetek nélkülük? Inkább pihenjek, vagy inkább velük foglalkozzak?

Kata
labkat
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?