Új privát üzeneted érkezett!

Kata: Nem itelkezem en! :) Csak azt mondtam, hogy en nem ertek ezzel egyet, es eppen ezert nem is igy csinalom. De nyilvan ha nektek igy jobb akkor ez is lesz a jo. :)
Szoval nehogy felreerts, nem itelek el senkit azert mert maskepp latja jonak a dolgokat. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!

Kata ez a te szívügyed,hogy milyen nyelven beszél majd Mili?
Megmondom őszintén,én kicsit szomorúan nézek azokra a Magyar származású gyerekekre,akik egy mukkot nem tudnak az anyanyelvükön.
Szüleid tudnak angolul vagy spanyolul?

Kajálás..Én nem tudom a Regi mennyit eszik,mert nem mérem.Ami tuti,tegnap óta úgy feszül a mellem,hogy csak na.És tuti evett rendesen.Szerintem feltornászta a mennyiséget pár nap alatt.Ja meg megjött a mensim :cry: és szerintem ez is hozzá járult,hogy többet evett a Regi.Lehet kicsit kevesebb volt,vagy valami,de most több lett.

Ma voltunk Veresegyházán a Medveparkban.Íme egy kép a kendőben szunyáló Regiről :lol:
Kép
és Szabi igyekszik macit etetni
Kép

mimi12

Mimi,
Regi mikor talált bele a szájába? Mármint az ujjacskájával. Mert szerintem Levi is ujjszopós lesz, de egyenlőre az öklével próbálja. Lilinél nem láttam ilyet.

Earhart,
nekem is fura, hogy nem beszélsz Milihez magyarul. Lehet, hogy később kezdene beszélni, de egyszerre két-három nyelven. 2-3 évesen már nem úgy fog megtanulni, Lilin látom, hogy hallani sem akar arról, hogy az apja máshogy beszéljen hozzá. De te tudod, tényleg.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Olvasgatom itt hogy mik a jelenlegi témák, nyelvtanulás, szeintem erről biztos megoszlanak a vélemények. Én azt olvastam hogy csak akkor tanuljon születésétől fogva két nyelven a gyerek ha azt a szülök vagy aki idegen nyelven beszél hozzá tök jól tudja mert ha nem csak akkor származhat belőle probléma.
Én örültem volna ha van olyan rokonunk vagy ha valamelyikünk tudna tök jól bármilyen nyelven és két nyelvet tanulhatna Hajnus.

Na teszek fel róla képet:
Kép Jól elvagyok
Kép Szigorú tekintet (apától)
Vendég

Irdab,
belegyömöszölöd, felemeled, és a gyerek súlyától minden porcikája a helyére kerül :lol:

Mimi,
Macipark nálunk is megvolt, csak pénteken :)

Adri

Kép
Kép
flake76

SOS kérdés Zora születési haja nagyon el kezdett hullani. Az elöbb vettem észre h a jobb szemecskéjében benne van egy hajszála. Egyik sarkától a másikig ér, hogyan szedjem ki??????

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri! :lol:
Ilyen nálunk is volt, teljesen normális az is, ha csomóban marad kezedben a haja (védőnő mondta). ZSiginek is ment a szemébe, én kicsit lehúztam a felső szemhéját a szemére, valahogy mindig kijött. Szerintem ne aggódj rajta, ha azonnal nem jön ki, kikönnyezi :wink:

Kata és nyelvkérdés!! :lol: én sem ítélek el senkit, de az anyanyelv, az anyanyelv!!! és szerintem nagyon fontos, hogy a gyerkőc olyan nyelven is tudjon, ahogyan én gondolkodom, érzek, ahonnan a gyökereim valók! Ő csak gazdagabb lesz, nem szegényebb. TÖk sok kétnyelvű gyerkőcöt ismerek, egyik sem lett nyelvzavaros, sem diszlexiás, sem személyiségzavaros. Sokkal jobban meg tudják különböztetni, mi hova tartozik, mint aki később tanulja meg a nyelvet.....
szóval, én csak szomor vagyok :cry: , ha ilyet hallok... :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Lina!
Kb 2-3hete sikerült beletalálni a szájába.Addig csak az öklét szopizta,vagy semmit.Most már éjszaka arra ébredek,hogy cuppog mellettem :lol: Meg mondom őszintén ,én örülök neki.A Szabinak még most is lóg a nyamvadt ragacsos cumi a szájában.AZ az 1db rohadófélben lévő büdös valami jó csak neki :roll: Ha nem találja hisztizik..Kisebb korában kb éjszaka is üvöltött,hogy hol a cumija,de még most is elő fordul,hogy hajnalban keresi :roll:
Na én megfogadtam,hogy ezt mégegyszer nem csinálom végig.
Bár a Regi talán annyira nem igényli a cuclizást,ő elalszik cumizás nélkül is,de van hogy ujj szopizva altatja el magát.Tök jó ez tuti nem veszik el :lol:

Valószínű nemsokára lekapcsolják a netünket.Szolgáltatót váltunk,mertr jelenleg Invitel van és k..va drága.Ezt a párom x cége fizette így mindegy volt.De mivel megszűnt a munkája így már nagyon nem mindegy.
Amúgy is egy nagy rakás car.8gigás a net és jó ha 2-3-al megy,vagyis jól átcseszik a céget,kb dupláját fizettetik velük mint más
:roll:
A t-comos netet csak akkor tudják itt bekötni,ha az invitel elvitte a cuccokat tőlünk.Úgyhogy lehet 1-2hétik max mutatóban leszek telefonról.

mimi12

Sziasztok lányok!

Kata, én is csak a saját véleményem tudom leírni, de szerintem se foszd meg Milit attól, hogy tudjon magyarul! Ki tudja mit hoz a jövő, lehet, hogy x év múlva úgy gondoljátok, hogy Magyarországon folytatjátok az életeteket, meg a szó szoros értelmében véve a magyar az ő anyanyelve. Biztosan a szüleid is örülnének, ha magyarul tudnának beszélgetni az unokájukkal. Természetesen a döntés a Tiéd, de attól nem kell félned, hogy azzal ártasz neki/összezavarjátok, ha kétféle nyelven szóltok hozzá.
Rengeteget nőtt a kislányod, már régen tettél fel róla képet és így nagyon szembetűnő :)!

Rólunk: jól vagyunk, tegnap nagyon nyűgi volt Emmuska, napközben alig aludt, ki is purcantam estére, de az éjszakánk jó volt.

Tündivel mi lehet? Már nagyon régen írt.

Kép
angelita

Mimi,
ha gondolod, priviben írd meg nekem a t-comos megrendelésed adatait, főleg a számát, és igyekszek neked hamar küldeni egy szerelőt.
Amúgy Lili is cumizik még mindig, és egyre jobban ragaszkodik hozzá, ahelyett, hogy leszokna róla. Van, hogy kettőt rak a szájába. Mondjuk neki mindegy melyik kerül elő éppen.
Viszont a barátnőm 8 éves kislánya még mindig szopja az ujját. Most került iskolába, és tudatosan próbálja nem szopni, viszont akkor meg romlott az iskolai teljesítménye, úgyhogy a tanítónénik mondták, hogy inkább szopja. Szóval ezt meg nem lehet elvenni, mint a cumit. Ki tudja, melyik a jobb. Levi most a cumira megnyugszik, de utána ki is köpi, és a kezével próbálkozik.

Egy óra múlva indulunk a Heim Pálba, most itt vagyunk apa munkahelyén. Ne tudjátok meg, 2 órát gyalogoltam, mire kaptam Duracell elemet. Sehol nem volt, vagy nem fértem be a boltba babakocsival. Húúú, el is ment a kedvem Pesttől, hogy azért kell órákat gyalogolnom, hogy olyan boltot találjak, ahova egyátalán bejutok.
Aztán visszajöttem, mérgemben átraktam a gyereket kengurúba, és végül itt a közelben egy kisboltban kaptunk. Persze kocsival oda sem tudtam volna bejutni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Itt vagyok én is,adok egy kis életjelet! :) Csak be vagyok mostranság havazva.
Szopival minden rendben azóta az 1 nap óta nem kellett tápit kapnia.Szombaton mértük 5970g volt! :)
Szóval nem egész egy hét alatt 150g-et hízott! :)
A héten megint apa nélkül vagyunk Tatán vannak vmi szgépes akármin.

Anna,Adri megyünk hozzátok akkor nem kellene hiányolnunk apát :wink: :wink: :P :D :)

Adri,ne aggódj a hajhullás miatt :) Zsombinak még nem hullik,de kezd hátuk kikopni :)

Lina,mennek a drukkok!!!Úgy hasonlítanak egymásra a tesók,mint két tojás :wink: Aranyosak!:)

Angelita,köszike a hiányolást!!! :) Aranyos vagy!

Piroska,nagyon szép csajszi Hajnus! :)

Mimi,nagyon édesek a gyerkőcök.Regi milyen jót pihizik a kendőben! :)

Most megint ennyire futotta :? De igyekszem ám jönni.

Kép
Kép
tundi24

A nyelvi dolgokat eléggé kiveséztétek, úgyhogy én már nem is szólok hozzá :lol: :lol:

Marci is szopizza az ujját. Szerintem azért mert egy 8 éves kislány nem tudja abbahagyni még nem kell kétségbeesni :D Van aki könnyen abbahagyja, van aki nem, de szerintem ez a cumival is így van. Én ötéves koromig cumiztam, hisztiztem, ha el akarták venni tőlem. Aztán az óvónéni elmagyarázta, hogy csúnyák lesznek a fogaim, és rögtön abbahagytam :lol: A női hiúság már akkor is bennem volt :lol: Nekünk a védőnő azt mondta, hogy nem baj, ha szopizza az ujját, mert ha elkezd mászni vagy játszani biztos nem lesz a keze a szájában, mert a kettő együtt nem megy :lol: :lol: :lol: Ha pedig mégis napközben is szopná tovább mint 1-1,5 éves kora, akkor az arra utal, hogy valami nincs rendben lelkileg a lurkóval. Hát meglátjuk. Viszont a 8éves kislánnyal biztos van valami gond, mert az már tényleg nem normális dolog...

Marci tegnap este is sírt, remélem ez nem válik szokássá, de ez már a második esténk volt ilyen...

Kép

Kép
dbea

Ja igen, azt akartam még megkérdezni, hogy a koszmó hogy néz ki? Olyan mintha pikkelyesen hámlana a fejbőre? Mintha erősen korpás lenne a haja??? Marcié ilyen, csak nem tudom, hogy ez koszmó, vagy más baj van :roll:

Kép

Kép
dbea

Köszönöm a válaszokat, a szembe került hajunkat kisírta a drágám mielött még piszkáltam volna. :)

Dbea nekünk is ilyen Zora feje, dokibácsi azt mondta az is koszmó, csak lightos még :lol:
Majd hamarosan felrakom a 3 hónapos képet a tablóhoz amint lesz időm.

Tündi gyere csak jól el lennénk itt szerintem :lol:
Habár itt ma akkora szél van, hogy ki sem viszem a gyereket.

A hátam egyre jobban fáj! Holnap kimasszírozzák, de reménykedem h nem lesz izomlázam :? töle, de lassan a gyereket is alig bírom felvenni.

Nyelv téma tényleg kivesézésre került :lol: De én is magyarul beszélnék hozzá.

Anna jársz futni?

Ma volt itt dokibácsi (2 hetente kijár), nah megnézte Zora innyét, azt mondta elég duzzadt, és fehér, úgyhogy a drágám már biztos érzi :cry: Azt mondta lehet h csak hónapok múlva jön ki, de lehet 1-2 hét, mert eléggé duzzadt. Sokat sír fel éjjel, és a kaksinkat is megnézte és a doki azt mondta h ez bizony fogas kaki.

Nyáladzásra azt mondta h nem feltétlen a fogaktól lehet, mert ilyenkor indulnak be a nagy gyálmirigyek :roll:

Cumi, beszívtam vele.
Zora a 4dUh 16 hetesen már szopizta az uját. Amikor megszületett a kis úján (hüvelyk) látszót h végig szopizta. Kórházba mondták h nagyon nagy a szopóreflexe. Aventest adtunk neki, különben végig a cicimen lett volna (de fejnem kellett magamat,meg szétszakadt a mellbimbóm, stb). Nah az takarta az orrát, apa meg hozott neki a dmből mamosat, ami az orránál van lekerekítva. De ez meg csak 2 hónapos korig való, a következő méret meg nem szilikonos. Nah most szeretném átszoktatni az aventesre, vagy a nukosra (inkább erre), de az istennek sem kell neki. Valami ötlet, tapasztalat van valakinek?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Irdab:

Mi is Mam cumit használjuk de van szilikon a 0-7-hónapig ha jól tudom . Mi már azt is használjuk mert a 0-2 hós-nak a pereme nagyon megnyomta a száját Grétinek . Müllerbe vettem.

Kicsit magunkról:

Gréti nagyon jó baba, evés után 1-1,5 órát beszélgetünk, grimaszolok neki meg utánzom ha gügyög nagyon tetszik neki. Sokat nevet és egyre többet tud sikongatni is. Utána vagy mellettem vagy az ágyába elalszik és 1-2 órát alszik. Ha hidegfront jön akkor nyafis de nagyon. Elég ijedősek lettünk mostanába a hirtelen zajokat nem bírja. Gondolom ez váltotta azt is ki, hogy nagyon bújik hozzám ha felveszem. Mi is megtaláltuk az ujjunkat ha a cumi kiesik akkor azt cuppogjuk. Már 4 alkalommal hasrafordult magátol ezért a szőnyegre lett telepítve csináltam neki egy tök jó helyet. Habtapit raktam le arra egy vékony plédet nagyon szeret ott lenni.
Tejcim elapadt de most eltökéltem, hogy visszahozom valahogy. Szoptanítra gondoltam hátha segít. Nem adom fel azért sem!
Babák édesek nagyon!
nikó

Sziasztok!

Cumi: érdekes, de nálunk mostanában nem megy a cumi itthon. Előtte sem használtuk mndjuk sokat, de most meg egyáltalán nem fogadja el Ábel, csak a kezét tömi a szájába nagyon. Ez engem nem annyira zavar, bár az az igazság, hogy amíg cumizott, úgy cumival sokkal könnyebben aludt el esténként.

Fogzás(?): nálunk is meg van duzzadva az alsó metszófogak helye eléggé, és ott vannak a fehér pontocskák is, plusz a gyerek sokkal nyugtalanabb, mint előtte, de a védőnő szerint nem létezik, hogy jönne a foga, mert csak most lesz 3 hónapos. Ja, amúgy valaki megmondja nekem milyen az a fogas kaksi?

Tündi,
ügyi vagy a tejjel kapcsolatban! Zsombi jól fejlődik. :)

Linacska,
ha ezt tudtam volna, hogy tudsz szerelőt küldeni, én is megkértelek volna. 2 hetet vártunk a T-Com-os szerelőkre, hogy összerakják végre a netet nálunk. Viszont élvezem is rendesen, mert sokkal gyorsabb lett, mint a régi.

Dbea,
Nálunk így kezdődött a koszmó, utána lett durvább. Vettem Babe koszmó elleni sampont is, de nekünk nem nagyon jött be. Most naponta olajozom és utána mosom neki. Ez így úgy tűnik, hogy használ.

Irdab,
nekünk aventes van, a nuk valamiért nem jött be egyáltalán. Most épp az aventes sem kell neki, de eddig ennek volt a legnagyobb sikere.

Adri

Kép
Kép
flake76

Koszmóra nekem azt mondta a védőnő, hogy be kell olajozni a baba fejét, rajta hagyni 20 percet, és utána fogkefével óvatosan le lehet szedegetni. (Hú de nem szerettem ezt csinálni, Miránál még halogatom...)

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Dbea: Zaranak is pontosan ilyen a fejbore. Nekunk gyogyszertari kremunk van ra, a doki irta fel. Este furdetes elott be kell kenni vele a fejet, sapkat rahuzni, 15-20 percet varni, majd lemosni furdetesnel. Utana meg azt mondta, hogy ovatosan akar a kormunkkel is lehet kapargatni.

Irdab: Milyen az a fogas kaki? :) En meg ilyenrol soha nem hallottam. :shock:

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Na, nálunk is ugyanezek mennek. EZért is megnyugtató Veletek diskurálni.
- cumit (aventes) mostanában nem szereti már, tök hamar kiköpi és akkor jön a kézfej vagy két-három ujj vagy (két-három napja) a hüvelykujj. Nagyon édi, de tiszta nyál minden.... Nem tudom, hogy vagytok vele, de napi 5-6 pelust cserélek alatta bukás v. nyáltenger miatt... Nem bírom, ha ott fetreng benne, már cserélem is ki. Szóval állandóan mosok és vasalok neki... :roll:
nyűgösség nálunk is van, főleg du. 4 és 6 között, olyankor semmi sem jó....
-koszmó: tök jó, hogy mindenkinek mást ajánlanak... :? nekünk pl. kifejezetten mondta a védőnő, hogy olajat ne, mert csak nagyobb területen lesz koszmó! Mi is krémet kaptunk rá (vazelines), azt kell napi kétszer rákenni. Kezelés: krém lemosása, fogas fésűvel kapirgatás (finoman), aztán kefével fésülés... Egy ideig szabadon hagyni, majd krém pár óráig stb...

Tünde :lol: hozzánk is jöhetsz, itthon punnydunk, olyan szar az idő, hogy teljesen depi vagyok... :roll:

Adri :lol: futni vagy 3x mentem össz-vissz, aztán egy-két babás barátnőm jól leorrolt, hogy várjam már meg a 6 hónapot, mert a tejcim esetleg el fog apadni.... úgyhogy jól beszartam és persze nem volt nehéz lebeszélni róla... Úgyhogy jan-febr.-ban folyt köv... Régen a Cseke-tóhoz jártam (3kör megvolt), jó lenne újra.... na, majd tavasszal...
mi van Zora ínyén? Lemaradtam...

madaran

Teszek fel pár képet bocs ha sok:
Kép mint a nagyok Kép kommandós ruha (nagyi meg a papi kedvéért) Kép anyával Kép apával nagy a szerelem Kép ezt meg a 3 hónapos tablóképhez raktam fel dbeának
így felhúzom magam :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri :lol: Rengeteget nőtt Zora!!! naggyon édes!!!, és tök ügyesen tartja a fejét :shock: :shock: Sokat tornáztok??? én is próbálgatom kétszer háromszor felhúzni, de még nem nagyon megy... :?

madaran

Sziasztok! Lina,köszi!Aranyos vagy:). De a párom unokahúgának a férje ott melózik. Ő intéz mindent.Regi feje is koszmós.Én is azt hittem hogy ki van száradva,aztán minap bekentem olajjal és rá jöttem az nem szárazság:)amúgy nem jött le rendesen az olajjal.

mimi12

Itt vagyunk a kórházban, mobilról elolvastam a topicot. Minden vizsgálat megvolt, de eredményt még nem tudok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab, nagyon aranyos Zora, jó sok haja van:). A kommandós szerkó nem semmi!

Sétáról annyit, hogy elvileg mindenféle időben ki lehet vinni a babát, kivéve a szmogos/ködös időt, az nem tesz valami jót. Emlékszem Zorával a nagy hóesésben egyedül róttam a köröket a parkban:).
Mirával már nem vagyok ilyen vagány, annyira örülök, hogy jókat alszik itthon. Zorussal sokszor csak azért mentem le, hogy aludjon egyet, mert a babakocsiban sokkal jobban elaludt:).

Linácska, remélem minden hamar kiderül.

Arra gondoltam, hogy ha a babákat napraforóban szeretnénk lefotózni, gyorsan kell megtenni, mert biztos lesz, aki már át tud fordulni:). Mira már nyomogatja felfelé a fenekét, és egyik lábbal kitámaszt, hogy forduljon.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok !

Jaj de sok édes babaképet tettetek fel, olyan jó őket nézegetni !!
Mi elkezdtük Kristófot kamerázni is és mintha értené mi történik, úgy produkálja magát ! :D Fel akartam venni a fürdés utáni szokásos sírást, amikor a cicit követeli, de persze a kamerának nem csinálta, helyette akkorákat mosolygott ! :lol: ..mondtam is neki, ha csak ezen múlik, mindennap a kamerával fogunk fürcsizni ! :D

Evés : mi végre rátértünk a rendszeres 4 órás szopikra, éjjel pedig 8 órát alszik egyhuzamban, így én is tök fitt vagyok.

Futás : én még várok vele pár hónapot, nehogy a tejci rovására menjen ! De nekem a napi másfél óra babakocsi tolás is megtette hatását, már kevesebb a súlyom, mint a terhesség előtt, ilyen vékony még sosem voltam ! :D

Cumi : nekünk többféle is van és Kristófnak teljesen mind1 melyiket adom épp oda, ha kell neki...bár mostanában inkább nem is kéri (amit nem bánok).

Kétnyelvűség : nekem a férjem perfekt beszél németül (Ausztriában dolgozik), de úgy döntöttünk, hogy először az anyanyelvét, a magyart tanulja meg rendesen, aztán jöhet a többi !

Kenderike
Köszi az oltásról a tájékoztatót !

Sziszka
Remélem rendbe jöttek már a dolgok !??

Lina
Köszi az infót a taliról !

Piroska, Irdab
Nálunk is volt olyan időszak, amikor nem akart Kristóf napközben aludni és nyügös is volt...így én többször is altattam, hogy aludjon és végül el is aludt...most meg már magától is alszik nappal !

Irdab
Nekünk a múltkor egy bogár ment bele Krisi szemébe séta közben...nem volt egyszerű kiszedni ! :(

Tündi
De jó, hogy rende jött nálatok a szopi !! :D

Niko
Nálad mitől apadt el ???

Kép
Kép
rilla_

sziasztok

én is előkerültem néha néha olvasgatlak ám titeket csak Boti egész nap nem akar aludni csak játszani szeretne :D

Linácska
örülök h végre sikerült és h már az anyakönyvi kivonat is megvan :wink:

még nem tudjuk h megyünk-e a talira de léci ird meg a cimet pü-ben

nagyon szépek a babák :wink:

ja szavazatok Botira
http://palyazat.picibaba.hu/2009-november-szepe/

Margit
Vendég

Sziasztok!

Hozzánk tegnap megérkezett a járóka :lol: :lol: Így Marci már kint van velem a nappaliban :lol: Végre, mert már nagyon zavaart, hogy el van "zárva" tőlünk és bent van a szobájában... Remélem hamar megszokja majd és szeret ott lenni.

Beszéltem egy ismerősömmel, mondta, hogy ez a hatalmas étvágy szerinte a szurinak tudható be, meg a nyűgösség is, mind a kettő el fog múlni. Hát a nyűgösség mehet, az étvágyat nem bánnám ha maradna :lol: De való igaz, hogy tegnap este nem volt sírás a lefekvésnél :wink: Cserébe kaptunk egy óriási bömbit a fürdetéshez :roll: Pedig egynapos kora óta nem sírt fürdetéskor.

Mi a csütörtök éjszakát fogjuk kettesben tölteni... Apa megy valami gyűlés miatt a Velenciei tóhoz és ott is alszanak. Hát én sem vagyok boldog, egyedül azért nem érzem magam biztonságban :oops: Majd Marci vigyáz rám :lol:

Madaran: a futást én is február-márciustól tervezem :lol: Addig nekem is marad a napi másfél-kétórás séta, ami szerintem azért nem kevés mozgás :!:

Mi tervezzük, hogy márciusban elmegyünk síelni egy hétre és Marcit is visszük. Addigra már tud ülni, feltesszük majd egy kis szánkóra velem Apa meg húz majd minket :lol: :lol:

Küldök én is képet:
Kép

Kép

Kép
dbea

Oui úgy látszik ezek a Zora babák már csak ilyenek :lol: . Enyém gyerek is a babakocsiban durmol szinte csak.
Zora is tegnap óta nyomja magát nagyon remélem hamarosan Ő is megfordul.

Linácska hogy bírtátok az éjszakát a kórházban?

Rilla irigy irigy a 4 órás evésekért. És hogy altattad nap közben?
Nekem is éppen elég a séta, habár ma is kihagyom mert dögrováson vagyok. Merre szoktál Sopronban sétálni?

Margit, mi van a vérképeddel kell még a 2xi szuri? Ugye nem? És az ANTSZ-es kakinak mi lett az eredménye?
Gyere talira Te is. Szavaztam :lol:

Anna minden fürcsinél tornázunk. De ezt Zora szeretné csinálni, szóval szerintem nagyon szeretne már ülni :lol:

Még a múltkor igértem képet. Bnőm kisfiáról meg Zoráról. Zora itt 11 hetes, Andriska meg 9. Szerintem tök arik. Kép Kép

Kendőt használók és mei taisok mit adtok a gyerekre amikor ezekben viszitek őket? Mert ugye gondolom még több ruci kell rájuk mint a bbkocsiban mivel nincsenek betakarva?

Fogas kaki, kicsit zöldes, kicsit nyákos (olyan hurutos szerű), kicsit fosis, de nem vízszerű. Jah és a gyerek nem beteg.

Adri

Kép

Kép
irdab

még egy gyors kérdés: ha viszitek ki a Picit sétálni tesztek valamit a szája/orra elé? Apósom mondta, hogy tegyek oda valamit, mert így nem szívja be a hideg levegőt. Kell az illetve már most kell??

Kép

Kép
dbea

dbea mi is csütörtökön leszünk kettesben először, enyém apa meg Nyiregyházára megy. :?

Enyém gyerek az oltás után 3-4 napig is nyügi volt. :cry:
Marcibaba nagyon Édes :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri
sajnos még kapnom kell a szurit a vérvétel eredménye az lett h az 1ig génem tljesen remdben van a másikban találtak egy fehérje alvadási problémát de azt még nem tudni h okozhata-e az a trombozist majd pénteken kell hivnom a dokit mert konzultál más orvosokkai is h mi legyen
ja és képzeljétek el h 3 hétig hiánycikk volt ez anyamvat injekció éa csak 0,4ml lehetett beszerezni ugyhogy reggel 2-őt este 2őt kaptam kikészültem tőle teljesen

A kaki eredménye negativ lett .
kösz a szavazást

Margit
Vendég

Sziasztok!

Nahát, hogy ezek a gyerekek hogy utánozzák egymást!? :shock: :lol: Az én kislánykámnak is kezd koszmósodni a feje búbja! Egyelőre én is várok, hátha meggondolja magát és csak végső esetben kezdem el kenegetni. Egyelőre nem is döntöttem még, hogy mivel - írtatok itt pro- és kontra véleményeket az olajról, más viszont nincs egyelőre kéznél...
És Betti is kezd tornázni: ő nem szeret hason feküdni, így háton fekvésben felhúzza a lábait a pocijához és így eldől oldalra! :) A kamera már nálunk is bekészítve, viszont ő lámpalázas, egy kis fadarab, amikor megy... :?
És a kalimpálás is megy ezerrel, kézzel-lábbal. Természetesen mikor a legintenzívebben? Hát persze, hogy a kádban! :lol: A kiskád felét letakartuk egy nagy szemeteszsákkal, így viszont nehéz az alsófelét megközelíteni, de legalább nem úszik az egész szoba!
Mostanában nagyon rossz vagyok: legutóbb szombaton voltunk levegőzni... :oops: De olyan jól elvan itt bent, evés után jót játszunk, ettől kifárad és magától elalszik. Ha kimegyünk, csakis sétálásról lehet szó, mert semmi kedvem ahhoz, hogy kitoljam a kertbe a babakocsiban, én meg odafagyjak, amíg ő békésen alszik... Bár valószínű kapunk szüleimtől bébiőrt, amivel jól le lehet hallgatni - és akkor alhat a kertben, addig én is tudok mással foglalkozni. Nem mintha nem tenne nekem is jót egy kis mozgás. (Jövő hétfőtől majd járok baba-mama tornára, de hát az csak 1 óra, az semmi.)

Nagyon aranyosak a babafotók! Olyan jó látni, hogy mindenki milyen szépen növöget!

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák! Én is teszek fel mindjárt egyet a hétvégi kilátózásról.

Fogas kaki: akkor Danié a kezdetektől fogva "fogas"... :shock:

Dani tegnap kapta meg a 2 hónapos oltását - szegénykém nagyon sírt közben, de utána rögtön felvettem, és azonnal megvigasztalódott. Utána nem látszott semmi változás rajta: nem lázasodott be, nem változtatott az evési szokásán, nem volt nyűgösebb, de aluszékonyabb sem, és nagyon kis vidám továbbra is. Úgyhogy én gyanakszom, hogy a dokinéni átvert minket, és nem is volt oltóanyag a fecskendőben.... :lol: :wink:

Tegnap még az is volt a doktornéninél, hogy aszimmetrikusnak találta Dani fejtartását, ezért gyógytornászhoz küldött bennünket. Ma már el is vittem, ahol kb. fél órán keresztül nézegette a nő, meg tornáztatta, és megállapította - nekem is végigmutogatta - hogy egy csomó apró jele van a féloldalasságának. Pl. a homloka az egyik oldalon domborúbb, mint a másikon, a szemrések tágassága között is különbség van (ezt szemészként én is észrevettem, viszont szemészeti problémát nem okoz a mértéke, ezért nem annyira aggódtam miatta....), az egyik válla feljebb van, mint a másik, stb. És hát ami nekünk is feltűnt, hogy sokkal jobban szeret jobbra nézni, mint balra, és elalváskor is jobbra-felfele fordítja a fejecskéjét. Az oka mindennek többszörös lehet, egyrészt az, hogy az ő ágya és a mi ágyunk úgy van összetolva, hogy én tőle jobbra vagyok, és mindig felém fordult a kis pötty, meg én balkezes vagyok, és mindig úgy veszem ölbe, hogy jobbra a legkényelmesebb onnan nézelődni, de a legvalószínűbb mégis az, hogy már az anyaméhben valahogy féloldalasan feküdt, mert hisz ezért is nem tudtam megszülni természetes úton, mert nem volt a feje jól beilleszkedve, mert ferdén volt...
Na, most kaptunk egy csomó házifeladatot, hogy hogyan is tornáztassam itthon, meg fordítsuk meg az ágyakat meg ilyesmi, és hetente egyszer kell visszavinni, hogy megnézze a haladást.
Meg a nyakánál is masszírozgatta - lazítgatta egy kicsit az izmokat.

Háát, nem örülök nagyon ennek az egésznek, de legalább elég hamar kiderült...

Sétálás: nálunk most ez nagyjából a kórházba járásból áll, mert nekem már megint mindenféle gondjaim vannak a vesémmel, amit 2 hét múlva fognak műteni... :x Mindenesetre egyelőre nem kellett elhalasztani a műtétet, és Danival rooming-in-ben lehetek majd végig, szóval remélem lassan helyrejönnek a dolgok.
Ja, meg a közértbe is szoktunk sokat "sétálni". :) Az tőlünk kb. 15-20 perc kényelmes babakocsi-tempóban.

Lányok, tök érdekes volt, amiket írtatok a körkérdéseimre: először arra, hogy nálatok hogyan megy az esti altatás, aztán meg arra, hogy mibe vannak öltöztetve hozzá. Kiderült számomra, hogy teljesen másképp is lehet csinálni, mint ahogy nálunk mennek a dolgok, és ez nagyon tanulságos. Régen mi minden nap egy-másfél órát szenvedtünk az esti altatással, és most a ti módszeretek nyomán kipróbáltam, hogy egyszerűen nem is altatok. :shock: Csak leteszem, puszi, esti fény, cumi, és kijövök. És működik! :shock: :shock: Le vagyok döbbenve. És nyertem egy órát.
Aztán most szintén a ti ötleteitek nyomán beszerzek egy-két meleg hálózsákot, és kipróbálom majd a bodyban altatást. Hát kíváncsi vagyok.

Na, szóval: itt jön a következő körkérdés: nálatok hogyan telik az etetés és a következő alvás közötti egy-másfél óra? Mit játszotok vele, hol van a baba helyileg, milyen testhelyzetben, stb?
Nálunk a következő variációk vannak: vagy az ágyában marad, és a zenélő-forgó bohócokat nézi maga fölött, mialatt én a lakás többi részét pakolom (ettől nekem mindig nagyon lelkiismeret-furdalásom van, bár ő szereti). Vagy ölben van, és én közben videóskype-olok a családommal vagy a barátaimmal (ez sajnos sokkal többször van, mitn kéne, de eléggé egyedül érzem itt magam), vagy a játszószőnyegén játszik a nappaliban a kanapén, de itt nagyon rövid ideig van el magában, nekem is ott kell lennem, és játszanom az állatkákkal. A reggeli első ébrenlétet az apukája viszi, olyankkor teszvesz várost olvasgatnak, plüssállatokkal játszanak, stb. Ja, és olyan is van, hoyg a youtube-on benyomom a kalákát, és "táncolunk".
Összességében nagyon sokat van ölben (sajnos), nagyon keveset fekszik, pláne egyedül, és sosem "ül" (nincs is miben).
Nálatok hogy van?

Bocs, hogy folyton egy regényt írok, de olyan ritkán jövök, és akkor minden kikívánkozik belőlem.
(És még nem is panaszkodtam a magyar anyakönyvezés nehézségeiről, de - linácska után - sejthetitek...)

És itt a hétvégénk:

Kép

Kép

Kép
bikmakk

Babák gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol:

Mimi
A szüleim beszélnek angolul és tanulnak spanyolul :wink:
(mikor itt voltak, akkor angolul folyt a társalgás...így senki nem volt kirekesztve :wink: )

Ujjszopás--cumi
Barátnőm kisfiai 5 és 3 évesek... a nagy még mindig szopja az ujját, a kicsi egyik napról a másikra elhagyta a cumit... :wink:

Linácska
Drukk, hogy jó eredményt kapjatok!

Bikmakk
Ha Mili ébren van, akkor én hurcikálom magammal... játszószőnyegen, pihenőszékben nagyon jól elvan... vagy a szennyestratóban, vagy a mosogatóban... és elmesélek neki mindent, amit éppen csinálok...
Vendég

margit: szavaztam Botondra! :wink:
szuri: jó lenne ha már nem kapnád! Reméljük jót okoskodnak ki a doki bácsik!

A babák nagyon édesek, és természetesen szépek!

bori: nekünk a vazelin jött be a koszmóra! Mindig van itthon, kézre is jó, én a hasamra is azt használtam, nem is lett csíkoska egyáltalán! A legjobb krém! Ja és intim területre szx közben, ha valakinek szárazság problémája lenne!

kata: Milli a szennyestartóban, mosogatóban? Majd legközelebb fotózd le!

kovisziszka

Rilla: Köszi, jól esik hogy eszedbe jutottam! Most kicsit ettől jobban érzem magam, de amúgy a dolgok carul alakulnak nálunk mostanában! De biztatom magam, hogy ennél tényleg már csak jobb lehet, rosszabb nem!

kovisziszka

Megjöttünk a kórházból, kicsit vegyesek az érzelmeim. Egy nagyon fiatal doktornénit kaptunk, akinek a tegnapi volt az első munkanapja, és még elég határozatlan is volt hozzá, alig mert kérdezni, vagy legalábbis úgy nézett ki, olyan halkszavú volt. Mikor hozta a zárójelentést, és kérdeztem, igazából semmire nem tudott határozott választ adni. Úgyhogy most este felhívtam a hölgyet, aki rászerelte a cuccost Levire, és ő elmagyarázott mindent.
Lényeg, hogy az éjszaka alatt 7-szer nem vett úgy levegőt Levi, hogy az oxigénszintje is csökkent, és 37-szer volt kisebb légzéskimaradása, ami olyan, mintha baromi gyorsan szedné a levegőt, és a pH szonda, meg az UH is igazolta a refluxot.
De nem kell visszamennünk, semmi, nekem ez fura volt, úgyhogy a hölgy is azt mondta, hogy azért ez így nem jó, szóval megyünk gasztróra, mert lehet, hogy a bukás is csak a tejallergia miatt van, ha van egyátalán. De legalább véreredmény, vizelet minden ok.
És olyan édi volt Levi, a koponya UH-t végig rötyögte, hangosan kacagott alatta. A vérvételtől is épp csak megnyikkant, nem is sírt.

Barátodildi,
neked melyik érték volt az, ami utalt Robinál a tejallergiára? Mert nekem semmi ilyet nem mondtak, de megnézném, hogy nekünk van-e ilyen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

de nagy iit a pangás!

lina: hát elég rossz, hogy ennyire bizonytalanságban hagynak! ha 7szer nem vett levegőt, az nem baj? nem csinálnak semmit?

kovisziszka

Bikmakk :lol: :lol: Dani nagyon édi, főleg a mackós szerelés nem semmi!!
nálunk: alvás után kajcsi, aztán kb. fél-egy óra után újra álmos... Vagy a mi nagyágyunkon színes játékpaplanon együtt játszunk, azaz: énekelek neki vagy egy textilkönyvet "mesélek", vagy van egy forgó színes bohócokkal, azt nézi egyedül és dumcsizik hozzá. Ha már kezd elege lenni és tutin böfizett is, akkor hasra fordítom, és úgy nézegeti a kis barátait.... Ha ebből is elege van, akkkor vagy én is hurcibálom, mint Kata, és mondom, mit csinálok, vagy a kiságyába teszem háton, ott is van fölötte lógesz, amire tettem színes csipeszeket, azokat tök imádja, azokhoz dumcsizik. Ja, mi is szoktunk táncolni, kaptunk kerianyujától egy Kolompos CD-t, arra bugizunk... :wink: . Ha már nyügike vagy két, három ásítás volt, akkor egyszerűen beteszem az ágyikójába hason, ha kell, akkor cumi, és már durmol is......

Rilla :lol: :lol: Irigy-irigy a 8 :shock: :shock: óra alvásért.... Hogy csináltad, ha nyökkögött, nem vetted ki, csak beadtad a cumit, vagy nem is nyögdécselt??? Jól beeszik előtte, vagy inkább keveset kajcsizik a nagy alvás előtt????? hánykor alszik be???? nem nyűgös előtte???
nálunk az van, hogy este 6-tól alszik éjfélig, ezt próbálom átállítani úgy, hogy 9 körül még etetek, és inkább utána aludjon be, de egyelőre ébresztgetnem kell hozzá, és azt nem nagyon akarom. Mondjuk most már 4. napja próbálom ezt a 9 óra körüli etetést, és éberebb, mint amikor először. Jó lenne, ha tudná, mikor van éjjel. Mondjuk utána 3-4 órákat alszik, de mit nem adnék egy kiadós 8 órás csicsikáért

futás: úgy látom, mindenkinél halogatva.... :cry:

Adri :lol: :lol: képek!!! :wink: :wink:
miért hívják fogas kakinak??? Nálunk van ilyen néha.. Egyszer már látta a dokinő is, és azt mondta, hogy normális....

Linácska :lol: az azért tényleg érdekes, hogy nem is kell visszamennetek??? :shock: Akkor ez valahol normálisnak tekinthető?

madaran

nekem is van körkérdésem: szedtek-e valamilyen vitamint, és ha igen, milyet???? mert én pl érzem, hogy kéne valami, ma hirtelen magnéziumot kaptam be, ami maradt még, gondoltam, végigszedem. vagy szedjem a Gravidát, abból is marad??? Ötlet??? azért is gondoltam, mert minden szar puffaszt, alig van, amit lehet enni, vitamin meg jó lenne így a tél előtt.... :roll: :?: :roll: :?:

madaran

Madaran, én a gravidát szedem (kicsit összevissza) és C vitamint. A nőgyógyászom mondta, hogy szedjem a gravidát még.

Bikkmakk, a nappalok nálunk kb ugyanúgy néznek ki, mint Madarannál, annyi különbséggel, hogy nem szórakoztatom kifejezetten Mirát (amellett, hogy nagyon szeretem, puszilgatom, simizem, stb) ... vagy a kanapén fekszik és nézelődik, beszélget, vagy lerakom a szőnyegre játszószőnyegre, hogy lásson engem, és ő közben elnézelődik, fel vannak rá kötve plüssállatok (nem Mirára, hanem a játszószőnyegre:)), azokat nézegeti, ha rúg egyet megmozdulnak, tetszik neki. Aztán ha nyűgös lesz, felveszem, ha enne megetetem, ha csak ásítozik, leteszem az ágyába és alszik. Valójában ha tele a pocakja, nincs tele a pelus, elvan magában nagyon jól, és őszintén megmondom nem is szeretném, ha másképp lenne, mert a nagylányom nagyon nincs el magában a mai napig, valahogy nagyon arra szoktattuk, hogy mindíg kell hogy történjen vele/körülötte valami. Jobb, ha megtanulja, hogy magát (is) tudja szórakoztatni. Most lehet hogy ez szőrösszívűen hangzik, de nagyon nagyon megterhelő egy olyan kisgyerekkel együtt lenni, aki csak a szülőjével van el (nálunk csak anyával). Na nem szeretném ezt túlragozni:).

Linácska, ez tényleg furcsa, hogy csak ennyit mondtak arra, hogy ennyi légzéskimaradása volt. (Ezek szerint minden babának ennyi van? Van egyébként légzésfigyelőtök?)

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok

Bikkmakk ezeket az információkat ismered?
http://www.mamami.hu/kifelene/

Kendőbe öltözést kérdezte valaki bocsánat nem emlékszem ki volt.
Én ha kendővel megyünk, nem adok overált lánykára, hanem felöltöztetem rendesen és overál helyett az én kabátomat gombolom be rajta. Lehet kapni tök jó hordozos kabátokat is, most nézelődök milyet vegyek. Van egy bő vászon kabátom, most azt használom nem tökéletes de egyenlőre megfelelt eddig.

Kenderike
Kép
kenderike

Bikmakk: én is hasonlóképen csinálom, mint Oui :lol: Reggel nálunk szundi van a kiságyában, legalábbis próbáljuk rászoktatni a kislegényt, ha esetleg nem akar aludni azért ott vannak a játékai. Addig én igyekszem főzni, mosni, vasalni stb. Aztán délelőtt már kint van a járókájában, ebéd után sétálunk, este megint járóka, vacsi után szundi. A járókás időszakban beszélgetünk, mindennap énekelünk fél-egy órácskát.

Madaran: én is így voltam vele, hogy valami kellene, főleg, hogy nem eszem tejtermékeket. Nekem a terhesvitaminom elfogyott, úgyhogy vettem a DM-ben Hipp Natal-t. Szerintem ez is ugyanaz mint a többi, csak ez legalább nem kapszula, hanem lötyi formájú :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

linacska:
Sajnos nem tudom pontosan melyik ertek, mert csak futtaban kozolte a doktorno nekem a vervetel eredmenyt, kommentalgatva azt... A zaroban meg csak a vervetel eredmenyei vannak, a hatarertekek nem, igy azt sem latom benne, hogy melyik nem megfelelo...
De 2 het mulva megyunk gasztrora es akkor rakerdezek, ha gondolod, hogy nektek ez segithet.

baratodildi

Kenderike,

köszi a hordozásos linket. Igazából nem szoktam őt egyáltalán hordozni, pedig terhesen még nagyon készültem erre. Viszont egszerűen képtelen vagyok beletenni úgy a kendőbe (arccal felém), hogy függőlegesen legyen - folyton C alakú a kis háta, és ez nagyon rosszul néz ki. A Mei-tai valamivel egyszerűbb nekem, abban viszont mindig nagyon sír - 5 percig, aztán bánatában elalszik. Így ezt meg azért nem használom, mert nem akarom ráerőltetni, ha utálja.

Amikor most a kilátóba mentünk, már kb. egy hónapja nem próbáltam őt semmilyen módon sem hordozni, és arccal előre meg még sosem. Viszont ha felém van, nem lát semmit a színes fákból, pedig azért mentünk, hogy neki megmutassuk. Ez a csípőn hordás esetleg jó lenne, de ahhoz még szerintem nem tartja a fejét eléggé.
Amikor felvettem őt így, nekem is eszembe jutott, hogy egyáltalán nem úgy állnak a lábai, ahogy "kéne", ami miatt a kendőzést annyira dícsérik.
Hát majd nem csinálom ezentúl.
(De akkor mit csináljak? :( )

Madaran, Oui, Bea: na de ha leteszitek egyedül, pl. a játszószőnyegre, vagy pláne a kanapéra (erről nagyon szívesen megnéznék egy fotót, hogy milyen széles kanapéra szabad rátenni), vagy a járókába, akkor elvan csak úgy magában???
Tesóm gyerekei is nagyon igénylik a felnőtt jelenlétet, és én mindig úgy gondoltam, hogy bezzeg én majd másképp csinálom, de úgy tűnik, már elszúrtam, mert ő nyöszörög, ha lefektetem és otthagyom, akármilyen színes az a játszószőnyeg....
:?
Bár érdekes, hogy viszont a saját ágyában egész jól elvan, amikor felébred: sokszor hallom a bébiőrön keresztül a hangocskákat, hogy már ébren van, és nekem nem szól...

Lányok, tudtok ajánlani valami olyasmi utazóágyat, amit járókának is lehetne használni? Én most valami ilyesmit szeretnék nagyon, de még nem nézelődtem. Anyuéktól ez lenne a karácsonyi ajándék Daninak.

Vitamin: hát igen, én sem nagyon szedek semmit, és én is úgy érzem, hogy kéne. A férjem belémdiktál pár naponta valamit (asszem Béres Aktival Max), de úgy gondoltam, hogy a Krauter Blut szirupot fogom megint inni. De a megvalósításig még nem jutottam el....

Kép
bikmakk

Ja igen, futás:
itt No-ban a szülés után szinte mindenki eljár ún. "Rückbildungsgymnastik-ra", vagyis olyan tornára, ami segít a testnek visszaalakulni.... Ezt általában 2-3 hónappal a szülés után kezdik, és a kurzus 2 hónapig tart (heti egyszer). Én is jártam volna, ha ez a hülye műtét és a rengeteg mellgyulladásom nem akadályozza meg, de januártól, amikor visszajövünk, újra elkezdek egyet. (Mivel csak az első órán vettem részt, sokat nem tudok arról, hogy itt mit csinálnak, de kb.: felkar, hátizmok, minimális hasizom, intim torna. ) Na és a védőnők azt mondják, hogy a futás és a hasizomgyakorlatok nagyon megterhelik a medencefeneket (ami már amúgy is eléggé tropa a terhesség és esetleg a szülés miatt), és a futást csak a kurzus befejezése után ajánlott elkezdeni. Nekem kvázi megtiltotta a védőnőm, hogy a szülés után 3-4 hónapig fussak, pedig jól elterveztem, hogy melyik közeli erdőben fogok kocogni.

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Nagyon cukik a babák!

Tegnap voltunk tanácsadóba és megint rájöttem iszonyat idót a védőnők. Mutattam neki, hogy Gréti a bal fülénél van egy borsónyi kis csomó erre közölte úristen hát ő csak reméli, hogy zsírmirigy és nem valami nagy baj van. Mert a koponyacsonton van és ő nem mond többet de menjünk orvoshoz vele. Na több se kellett hívtam doktornénit aki mindjárt kérdezte melyik oldalon van és hogy valószínű a BCG oltás miatt van, mert megvan eredve és az okozhat ilyet. De hétfőn megyünk oltásra és megnézni de ne aggódjak sok babának van ilyen.

Gréti napjai így telnek:

Reggel 6 vagy 7 óra amikor eszik, utána megbeszéljük ki mit álmodott meg milyen nagyot aludt, körbe járjuk a lakást. Majd én kávézok ő meg fekszik mellettem az ágyba. Ha nagyon nyűgös akkor összebújunk és elalszik ha nem akkor meg berakom a helyére és beszélget a rácsvédővel, meg a kutyusokkal a falon addig én pakolok.
Következő etetés után szintén hasonló a program csak ott töbet játszok vele én jó 1 -1,5 órát csak vele vagyok.
A déli evés után ő megy a pihiszékbe amíg én eszek , majd sétálunk egyet. Ilyenkor álltalába nem 3 hanem 4-5 órára eszik úgy bealszik kint. Feljövünk és arra sem kel fel, hogy a helyére rakom.
Ilyenkor , mosok, vasalok, takarítok.
Majd felkel , eszik , böfi és lent van a helyén a szőnyegen én mellette olvasok, netezek ha engedi. Majd megjön apa és közös játék.
Este 6 után már semmihez sincs kedve , jön a nyafi így külön vacsizunk apával. Majd fürdetés, etetés , böfi és vagy a helyén, vagy mellettem vagy kézben alszik el és csak utána megy a helyére, alvás van hajnal 2:30-ig, kövi etetés : 6 vagy 7 óra.
Remélem nem voltam túl hosszú.
nikó

Sziasztok

Na azt hiszem elég rég óta nem voltam. Nem is próbálok visszaolvasni.

Önző módon most csak rólunk, majd ha lesz egy kis időm akkor visszaolvasok.

Múlt héten megvolt a keresztelő. Rékababa nagyon jól viselte. Én péntek óta görcsöltem. Alig vártam, hogy vasárnap a keresztelő után mindenki hazamenjen. Mentünk az ügyeletre. Hétfőn pedig megműtöttek epekőre. Pénteken jöttem haza. Réka egész héten anyuéknál volt, a férjem meg itthon Ádival.

Most már jól vagyok.

Ma voltunk dokinőnél. Réka 5400 gramm és 59 cm. Holnap visszük könnycsatorna átmosásra. Remélem nem lesz nagyon vészes.

Egy pár kép:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ádibaba

Bikmakk: igen, Marci ha lerakom és nem nyűgös éppen nagyon, akkor remekül elvan egyedül is :lol: Beszélget a kisállataival, vagy a kis játszószőnyegről lógó figurákkal, de már két napja a légzésfigyelő a nagy kedvenc a kis villogó pöttyel :lol: :lol: Teljesen kitekeredik, csak hogy tudja nézni :lol:

Ma kivételesen fél háromkor keltünk, már két-három hete nem volt ilyen... Annyira éhes volt Marci, hogy felsírt, úgyhogy rohantam etetni. Eddig leraktuk fél kilenc-kilenc körül és csak ötkor keltünk hajnalizni (mert ez még nem a reggeli :lol: :lol: ), de ma nem tudom mi volt, remélem nem az új általam szedett vitamin b vitamin része indította be az étvágyát :shock: Merthogy abból jó sok van benne...

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Kisfiam 2008 decemberi, már van pár kinőtt holmink. :)

Ezeket hirdettem most meg a teszveszen, esetleg ha érdekel valakit:
http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?