Új privát üzeneted érkezett!

Hát szerintem azért egy oltott ember legfeljebb magán (kezén, ruháján stb.) hozza a vírust és nem úgy fertőz, mint egy beteg ember. Szóval ha hazajön, kezet mos, átöltözik még mindig sokkal kisebb eséllyel fertőz, ráadásul ilyen módon nem is tömeges a vírus. A betegségek kialakulásához kell egy bizonyos mennyiségű fertőző anyag. Csak én olyan szarul érzem megem, hogy a gyerekeimet oltassam miattam meg a baba miatt. Bár azt is szívesen hallanám végre, hogy miért is NE oltassunk (kismamáknál azért ugye ott játszik az ismeretlen kérdése), mit okozhat egy kisgyereknél rossz esetben (s itt nem az oltást kísérő enyhe jelenségekre gondolok). Mi az a rizikó, ami ellene mond?
pammut

Na, úgy látom Nóri anyósánál el van havazva vagy nincs lehetősége netelni. Kerestem egy szimpatikusan egyszerű gombás rizottó receptet. Hátha mást is lázba hoz.

GOMBÁS RIZOTTÓ 1.
Hozzávalók:

25 dkg gomba,
24 dkg rizs,
25 dkg zöldborsókonzerv,
4 dkg aprított vöröshagyma,
10 dkg vaj vagy zsír,
10 dkg reszelt sajt,
egy csomó zöldpetrezselyem,
törött bors, só.

A gombás rizottó készítése:

Fél liter vizet egy csipet sóval és 5 dkg vajjal felforralunk. Beletesszük az átválogatott, megmosott rizst, s ha ismét felforr, lefedve, a sütőben megpároljuk.
A többi vajban megpirítjuk (világosra) az aprított vöröshagymát, rátesszük a megmosott, kockákra vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk, s hirtelen megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a főtt zöldborsót, s az egészet összekeverjük a párolt rizzsel, valamint a reszelt sajt felével.
Négy kivajazott öblös csészébe osztjuk a masszát, és tálalásig forrásban levő vízbe állítjuk a csészéket.
Forrón tálra borítjuk, és minden rizottóhalom tetejét sajttal meghintve adjuk asztalra, külön paradicsommártással.

Nos, a mártás nálam lemarad és húslevesben teszem fel a rizst, meg teszek bele sárgarépát is.
Majd referálok.
pammut

Zarja! Nem bántottál volna meg vele... :lol: Ha 2 hete nem omlott volna össze a gépem akkor még most is a régi lenne úgyhogy nem az utódom kapta, egyszerűen kellett és kész :lol: De kihasználom amig itt vagyok :P

Hát ez az influenzás dolog teljesen kikészít. Az embőc a fejébe vett valami összeesküvéselméletet és ő tutira nem oltat, de én sem oltatnék, ha nem lenne baba itt a pocakban. Én csak miatta aggódom. Én ha beteg lennék kifeküdném és ennyi, de vele mi lesz,ha véletlenül elkapok valami sz@rt, nagyon tanácstalan vagyok. Jövőhéten megkérdezem a védőnöt meg a dokit és majd azt teszem amit tanácsolnak, mondanak. Jobb ötletem nincs.

bellerreni
Eger

Én nem oltatok, igyekszem kihuzni ezt a maradék 11 hetet :roll:
nálunk mindenki ellenzi mint az őrült...

Edit

Kép
ézsóné

Pammut Bori: én nagyon oltásellenes vagyok, DE ha lenne ovis, iskolás gyermekem annak tuti beadatnám, no nem azért mert hasznosnak érzem, hanem azért mert ő kiemelt fertőzési területen tölti napjának nagyobb részét. Iskola, óvoda mindig is a fertőzések melegágya, akárki akármit mond. Én csak magamra emlékszem vissza, hogy rühelltük a kézmosást wc előtt után kaja előtt után. Állandóan kezet kellett mosni, ami persze a szünetből vett el értékes perceket. Az volt a menő, aki ki tudta kerülni a tanítónéni figyelő pillantását. Arról nem beszélve, hogy nyomorult szülők se mindig tehetik meg, hogy otthon maradnak a beteg gyermekkel, tehát inkább elküldi oviba, isibe, hogy ne neki kelljen vele foglalkozni. Persze, hogy gyorsan terjed bármilyen vírus, amikor a közösségbe zárva akár egy fertőző gyermek van. Közös játék, üdvözlő puszi, ez mind veszélyforrás, amiről nem fogod tudni észérvekkel lebeszélni. Szal nem magad miatt, hanem az emelt környezeti rizikó miatt oltsd be inkább.

zarja

Milyen a jó bébiőr illetve légzésfigyelő? Van olyan amit tuti ne vegyek? Mit ajánlotok?
zuzmooo

itt sokan szeretik az angelcare-t, ami léhgzésfigyelő és bébiőr egyben!

Edit

Kép
ézsóné

Nekem is angelcare lesz! Arról még rosszat nem nagyon hallottam!

Kép
Kép
ronci

zuzmoo! Ha még nem vettél és nem is kapod senkitől, akkor a tesz-veszen nagyon jó áron lehet kapni légzésfigyukat!!! /főleg ha eleve ott nézted, én meg mondom itt az okosságokat! :lol: :lol: /De pont most néztem, hogy max fél áron vannak ott..ezek meg nem igazán azok az elnyűvős dolgok..

Kép
Kép
ronci

Mi Angelcare-t használtunk, én bátran ajánlom, nekem bébiőrös, légzésfigyus volt, ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok rá konkrétan is. Nálunk Apa ragaszkodott hozzá, nem bántam meg, sokáig használtuk.

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi Zarja. Engem az is elgondolkodtatott, hogy kérdeztem a gyereket osztálytársak oltatnak-e. Nem, senki. Az klafa, akkor bárki beviheti. Mert ugye ha az osztály zöme oltatna... És tény, hogy itthon is úgy kell visszaküldenem kezet mosni, meg mégegyszer, hogy szappannal is. Nem beszélve a légtérbe tüsszögő, köhögő csapatról. Papírzsebibe? Még a kezét se teszi oda nagyon. És különben is mit ér? Csak a szórásképet módosítja.
pammut

Meg van a terheléses cukor eredményem: még éppen belefér a normálba: a 120perces értékem 7,6mmol/l...Boruska azt hiszem talán neked volt ennyi!
Most lépek a védőnőhöz, jó étvágyat az ebédhez!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Virus: én kérdeztem hétfőn a dokimat, hogy mi a teendő, ha elkapom. Azt mondta, hogyha 2 napnál tovább lázas vagyok (napi 2 szem lázcsillapítót lehet szedni), akkor menjek vissza és felír egy antibiotikumot, nehogy szövődmények alakuljanak ki. Ennyi. Más teendő nincs.

Ha a gyerekek elkapják az oviban, suliban, akkor itthon lesznek 1 hétig. Majd előkapom a szájmaszkot és folyamatosan mosom a kezem.
lara

Sziasztok!
Most ertem haza a cukorterhelesrol. Annak ellenere, hogy vervetel volt nem volt borzaszto, egyedul a ketto kozotti ket oranyi varakozas keszitett ki. Gondolkodtam, hogy viszek magammal laptopot, de vegul nem volt kedvem cipelni, igy az elso oraban olvastam, viszont leesett a fejem az almossagtol (hat igen, hianyzott a tejeskave), majd a kovetkezo orat a korhaz melletti aruhazban toltottem. A veretel borzalmainak csokkentese erdekeben vettem egy kotott ruhat, ami nem terhesruci, de boven tagulni fog megfelelore szerintem, illetve Kristofnak egy nadragot.
Es Erik is kapott egy rugit sapival, bar nem terveztem. Viszont iszonyat lelkiismeret-furdalasom lett, hogy a pici babacuccok mellett en rendszeresen elvagtatok, meg sem nezem oket, hanem mindig csak a Kristofnak valo ruhakat furkeszem. Ugyhogy hoztam Eriknek is valamit.
Kivancsi leszek en is az eredmenyre, bar a cukrom miat valamilyen oknal fogva egyaltalan nem aggodom. Max jol meglepodok, ha magas lesz.

Ma delutan kirandulni megyunk, mar nagyon varom, ugyanis a kinai etteremmel kezdunk. :lol: :lol:
Azutan meg nemtom hova tovabb, Feri az okos es o a sofor, majd o megmondja.

Erusverus: megmondom neked oszinten, hogy en mar nagyon nem foglalkozom azzal, hogy itt mit mondanak az influenza elleni oltasrol. Eleinte nagyon erdekelt, csak egy problema van: van magyar tv-nk is, igy egyszerre aramlott felem a magyar es angol hozzaallas, cikkeket is szinten olvasom mindket nemzettol, igy mar akkora keveredes volt a fejemben, hogy elhataroztam, hogy kivonom magam a tema alol.
Most bevallom nektek, hogy a struccpolitikanak megfeleloen meg azt sem olvasom el, amit ti irtok rola, atugrom a hozzaszolasok azon reszet, ami errol szol.
Egyebkent bo egy honappal ezelott itt meg partoltak, oltottak volna a terheseket is. Az a gond, hogy iszonyat hosszu a varolista, elvileg heteket kell varni ra. Szoval en mar nem iratom fel magam.
Vendég

Ronci, nekem 7,7 lett - doki mondta, hogy ne aggódjak, de mint a mellékelt ábra mutatja, aggódom, és diétázok...:(

boruska

Bea, teljesen megértem az oltáshoz való hozzáállásodat. Nagy a kavarc az emberek fejében, az tuti. Szóval ott is ajánlják a terheseknek is az oltást. Oké, köszi szépen, hogy írtál róla.

Egyébként én is Zarja véleményét osztom: ha lenne kisgyerekem, én beoltatnám őt is és magamat is.
Nálunk a férjem beoltatta magát, ha jól tudom az ő szülei is, de az én szüleim nagyon ellene vannak. Ha minden igaz, vasárnap jönnek hozzánk, de csak akkor, ha mindegyikük jól érzi magát, nem lázas, nem köhög stb. Bevallom, kicsit önzőnek érzem magam, mert próbáltam anyut meggyőzni telefonon keresztül, meg az is kicsúszott a számon, hogy nehogy idehozzanak valamit; pedig tudom, hogy betegen tuti nem jönnének. Ááá, próbálok nem foglalkozni ezzel a témával, de mint írtam félek így is, és félnék beoltatni magamat. Mostani álláspont: nem oltatom be magam, és csak akkor írok erről, ha mégis beoltattam magam. :?

Kép
erusverus

Csajok! Olyan jól haladok a dolgaimmal, hogy lehet, hogy be tudom fejezni mire a főnököm hazaér... Micsoda öröm :oops:

Ki mit ebédelt? Csorgassuk a nyálunkat :P Én borsólevest meg szilvalekváros derelyét :lol: Nyamika :lol: Nesze neked cukorterhelés :roll:

bellerreni
Eger

Én kínait! zöldségleves, szecsuáni

Edit

Kép
ézsóné

és most lefojtom egy pár mini hokiflivel :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Ebéd: én paradicsomos káposztát sült csirkecombbal...majd szétszakad a hasam :D Isteni volt!
lara

rántott csirkét zöldséggel - fini volt

boruska

Én savanyúkáposztás bablevest ettem csülökkel. hmmmm....
De most hogy írtátok a kínait, nagyon megkívántam! :)
zuzmooo

ajajjajajajajajajajajaja, ezek is jo kajáááák, tudjátok mit ennék még, turogombocot :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

En reggelire spenotot tukortojassal, ebedre spenotot spenottal. Miota hazajottem a korhazbol nem nagyon tudok enni, max egy kis gaz es gyumolcs megy le a torkomon- a 2 tojasnak mar nagyon orultem. De gondolom majd helyrejon, csak napi 6-szor veszek be gyogyszert, nem mozgok semmit, ugyhogy etvagyam sincs mitol legyen.
Az Angelcare-nel a szamok gondolom azt jelentik, hogy minnel ujabb fajta, annal nagyobb a szam. Melyikbe van bebiorzo is? Vagy milyen szammal jelzett szamit mar jonak? Vagy hulyesegeket kerdezek?
geri79

Uhh Csajok! Hát hülyeség volt kitalálnom, hogy mondjátok ki mit evett... Most tényleg csorgatom a nyálam... :shock: :shock: :shock: Olyan sok finomságot írtatok, ettetek... Nekem a kínai nagyon nem jön be. Nekem túl fűszeres. Vagy lehet, csak éppen rossz kaját ettem :lol:

Angelcare: Én csak kapom, foggalmam sincs, hogy mi a száma. Azt tudom, hogy tesóméknak bevált és ez a lényeg. :roll:

bellerreni
Eger

Rakott zöldbab, sok tejföllel!

Nekem édesség gyanánt egy kis tejbegríz jönne be nagyon. :) Apa hozott haza fruktózt, vacsira, lehet, hogy azzal lesz. Mézzel is próbáltam már, de nekem úgy nem ízlett...

Kép
erusverus

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:21-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Edit, te vagy ma a célpontom, téged bombázlak a kérdéseimmel: belgyógyászati vizsgálaton hol voltál? Kinél? Jól tudom, hogy az Aradi térre kell menni?

Kép
erusverus

Erusverus, nekem anno a háziorvos csinálta a belgyógyászati vizsgálatot, utána ugyanott EKG. De ha ő nem csinál EKG-t, akkor beutal a Tisza L krt-i SZTK-ba (NagyÁ-nál), lehet, hogy erre írtad az Aradi teret?

Most nekem meg senki nem mondta, hogy kéne EKG, én meg nem erőltetem, hátha elfelejtődik :wink:
lara

Régi sztk, szentháromság utca vége, telefonon kellkérni időpontot a cukorterhelés után, és ott telefonon mondják meg melyik dokihoz mész. de a vasas szent péterbe a védőnő elmondja, és adja a beutalót!! már meg kellett kapnod!

Edit

Kép
ézsóné

ott csinálják az ekg-t is, mielőtt becsoszogsz a belgyogyászhoz, arra is időpontot adnak!

Edit

Kép
ézsóné

kattkat, az nagyon jó érték, irigyellek!

boruska

Edit, már megkaptam a beutalót, és holnap kell mennem, csak elbizonytalanodtam, mert már olyan régen kértem az időpontot telefonon...
Lara, neked is köszi, akkor mindegyikünk a nagyáruház melletti rendelőintézetre gondol, ugye?

Kép
erusverus

Én megcsináltam a gombás rizottót. Naaagyon finom lett. Kicsit édeskés a zöldségektől, forrón, reszelt sajttal. Nyami. Be kell dugnom magam elől a hűtőbe, akkor lesz holnapra is :lol: .
pammut

Ma amúgy hívtam a védőnőt, de folyton foglalt volt...

Kép
erusverus

Én is ma mentem volna cukorterhelésre, de Apa azt mondta, örülne, ha csak akkor mennék, ha már átcserélte a gumikat télire. Az meg a hétvégén fog megtörténni. Tehát hétfőn vagy kedden megyek.
pammut

erusverus: igen, oda kell menni, első emelet! előszőr ekg, aztána doki, ajtóra ki is van írva mit hol

Edit

Kép
ézsóné

Edit, kösziii!

Kép
erusverus

Nincs mit 8)

Edit

Kép
ézsóné

Csajok! Ti most milyen ekg-ről beszéltek? Kétszer is kell menni? Én voltam még a 12. hét előtt. Most megint kell menni? Vagy hülyeséget kérdezek? :oops:

bellerreni
Eger

én meg egyáltalán nem voltam ekg-n... doki nem kérte

boruska

Tudtommal csak egyszer kell EKG. Az nem árt, ha van. Viszont nekem ennyiből állt a belgyógyászati vizsgálat. Én meg fogorvosnál nem voltam még.
pammut

Ebéd: Lasagne Bolognese

EKG: nekem is már megvolt a 12. hét előtt. Csodálom, hogy neked Bori nem kérték még. A terheskönyvbe is fel kéne vezetni, meg nekem a védőnő a kartonomra is felírta az eredményét.

Cukor: én még mindig nem voltam. Asszem, jövő héten megyek. Holnap után vár a dokim egy randira a luxusklinikára, és akkor beszéljük meg. De legutóbb azt mondta, még most sem lesz késő.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Kisfiam 2008 decemberi, már van pár kinőtt holmink. :)

Ezeket hirdettem most meg a teszveszen, esetleg ha érdekel valakit:
http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszönöm a bébiőrös infókat! Az Angelcare-ből tényleg elég sok félét találtam, pedig csak a Vaterán néztem eddig. Na, majd beleásom magam a témába. :)

EKG: nekem is a 12. hét előtt volt, és mivel apához szaladtam be a kórházba, még szív UH-ot is csinált. Talált egy kis billentyű-elégtelenséget, de azt mondta lényegtelen.
Igaz a mondás, hogy egészséges ember nincs, csak kivizsgálatlan. :lol: :lol: :lol:

Úgy sajnálom, hogy leadtuk anyósoméknál a babakocsit. Olyan jó lene most kicsit nézegetni, tologatni... :oops:
zuzmooo

kattkat: érdekes ez a pelenkázó. Lehet hogy hasznos lenne nekünk is, mert úgy tudom, a fiú babák szeretnek "meglepetéseket" okozni pelenkázás közben.... :lol:
zuzmooo

Belgyógyász, EKG: nekem még nem volt, azaz holnap lesz. Itt Szegeden úgy tudom az a szokás, hogy a cukorterhelés után (24. hét) kell menni, kb. az után egy héttel.

Fogorvos: rákérdeztem a védőnőnél, azt mondta, hogy nem kötelező, de úgy tapasztalta, hogy általában egy vizsgálatra azért mindenki bejelentkezik.

Kép
erusverus

Belgyógyász, EKG: nekem még nem volt, azaz holnap lesz. Itt Szegeden úgy tudom az a szokás, hogy a cukorterhelés után (24. hét) kell menni, kb. az után egy héttel.

Fogorvos: rákérdeztem a védőnőnél, azt mondta, hogy nem kötelező, de úgy tapasztalta, hogy általában egy vizsgálatra azért mindenki bejelentkezik.

Kép
erusverus

Kép
erusverus

Bocsánat, Lányok a háromszoros üzenetért. Vicces ez az explorer...
A mozzilla meg először egyáltalán nem akarta megnyitni az oldalt...

Kép
erusverus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?