Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Hbzs
a helyedben én elmennék, elvégre hátrányod nem származik belőle. én igazából szeretem több orvos véleményét meghallgatni, lehet hogy ő tud olyat mondani amiről még nem tudsz, vagy csak kicsit más szemszögből látja a problémát, szerintem érdemes meghallgatni.

a részleges lakásfelújítást muszáj volt most megejteni, mert Pöttömke nemsokára már négykézláb fog söpörni amerre lát :D így most legalább a számítógép kábeleket is elrejtettük valamennyire, féltem hogy nagyon fogja érdekelni a sok "tyúkbél" ami az íróasztal mögött lóg. az átfordulással meg tiszta hülyét csinált belőlem a gyerek, átfordult és visszafordult azzal a mozdulattal, ahányszor kiabáltam apának hogy fordul, szegény mire berohant a szobába a gyerek már vígan röhögcsélt újra a hátán :lol: de végül apának is megmutatta hogy milyen ügyes

sonjus
drnéni? csak nem Radványi Krisztinához jársz? :D

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

oops
laptetőmet bedobnám a "közösbe" :lol: aki kér belőle szolgálja ki magát :wink:

szép napot mindenkinek :D

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

A genetikait nekem az Istenhegyi úton mondták, hogy csinálnak, de nem tudok pontos adatot :(

A kíváncsiság nagy úr ;) én valószínű elmennék :)

Figyi, hátha tudtok erre mondani valamit!
2008-as IR eredményem ez volt:
Glucose 0 perces 4,31, terhelés után 4,33 mmol/l
Insulin 0 perc 8,39, terhelés után 8,88 mIU/l
Akkor azt mondta a doktornő, hogy kicsit fura, hogy nem mozdult meg, de nem mondott többet, csak hogy rendben vagyok! :shock:
sonjus

Fitie! A Mensmentisben voltam, de nem ennél a dokinéninél
sonjus

Hbzs! Neked írtam, hogy én elmennék ;) meg persze erre a genetikaira is, mert arra is kíváncsi vagyok. Nekem régebben azt mondták, hogy 8.500 fejenként. Utána kellene néznem, hogy akkor hol is csinálják és mennyiért :)
sonjus

Fitie!
Ez nagyon aranyos lehetett! - Jót nevettem rajta! :lol: Gondolom, ez olyan lehet, mint amikor a kismama már érzi, hogy mocorog a baba, de mire a kispapa odaér, ő már nem érzi (s esetleg hetek telnek el, mire ő is fog valamit a mocorgásból érezni)! :D
Köszi a tanácsot! :wink:
hbzs

Hbzs, én elmennék a diabetológiára, pont azért, amit Fitie is írt. Hátha tudnak valami olyat mondani, amit még nem hallottál, illetve a diétázáshoz kapcsolódóan biztosan tudnak hasznos tanácsokat adni. Hátrányodra biztosan nem válik. A diabetológusok egyébként szerintem elsősorban nem meddőségi szempontból nézik a leleteket, hanem a cukorbetegséget, vagy annak kialakulásának valószínűségét elemzik. Mivel ők diabetológusok, ezért nem is igazán érthetnek ahhoz, hogy ennek milyen formában van köze a meddőséghez. Sok diabetológus nem is tudja, hogy ez a kettő össze tud függni. Sőt, vannak olyan endokrinológusok, akik szintén nem látják a kettő közötti összefüggést. Én is jártam már olyan endokrinológusnál, aki mondta, hogy az eredményeim szerinte tökéletesek, de volt annyira korrekt és megmondta, hogy ha van is valami összefüggés a meddőséggel kapcsolatban, arra nem tud mit mondani, mert a meddőségi szakterületet nem ismeri és nem tudja ezáltal megmondani, hogy a teherbeesésnél ez hogyan is lehet akadályozó tényező.

Amikor én jártam először az Intézetben, szintén nem volt még IR-vizsgálat, nem küldtek, nem tartották igazán ezt teherbeesést, megtapadást nehezítő faktornak, dehát az két éve volt, azóta már egyértelművé vált az összefüggés, ezért is küldik a lányokat a Tanárúrék.

Fiti, a laptetőből kiszolgálom magam.
Vendég

Sonjus, én a nulla perces és terheléses cukrodat teljesen normálisnak látom, a nulla perces inzulint picit magasnak tartom, erre mondták a Tanárúrék, hogy olyan 3 és 4 között kellene lennie optimális esetben, viszont nagyon bíztató, hogy a terhelésesed nincs az égben, hanem megközelítőleg ugyanott van, ahol a kiinduló. Diétával és mozgással a tiéd szuperul korrigálható. Szerintem. De persze azért mivel ez tavalyi eredmény, ez romolhatott és javulhatott is, szerintem nézetsd meg, egy friss eredménnyel jobb nekifutni ennek az egésznek.
Vendég

Hbzs,
én is elmennék a helyedben, főleg ha már ennyit vártál rá. Mondhat neked hasznos tanácsokat, pl. hogy diétázz úgy, hogy közben ne fogyjál. Párod ennek úgyis örülne :lol:

Fitie,
Petike mekkora kópé?! :lol:
A madzagok még hagyján, ga ha mászik, akkor kb. 1m magasságig mindent be kell zárni, mindnet magasabbra kell pakolni. Ezt volt szerencsém végignézni tesóméknál, amikor a kislánya elkezdett közlekedni, akkor hétről hétre magasabbra kerültek a dolgok, míg pár évesen már kb. felállt a tv tetejére is, hogy elére a mese dvd-ket :lol: :roll:

i.kata

Sonjus!
Köszi neked is! :wink: Akkor a genetikai vizsgálatnak én is utánanézek az Istenhegyi úti Klinikán. Meg hallottam egy Nagy Gén Diagnosztikáról is.
A cukor és inzulin értékeidet én is úgy értékelném, mint Ladiva. :wink: Nekem is hasonló értékeim voltak (a 0 perces inzulinom 8,2 volt), és gyógyszerrel és diétával szépen le is ment 4,44-re, ami már tökéletes! 8) Nagyon drukkolok, hogy holnap ennél rosszabb értékeket semmiképpen se mérjenek, hanem inkább jobbakat! :wink:

Ladiva, Kata!
Nektek is köszi szépen a tanácsokat!!! :D Akkor azt hiszem, elmegyek. Igazából azért gondolkoztam azon, hogy talán nem kellene elmennem, hogy nehogy összezavarjanak... :roll:
hbzs

Sziasztok!
Bocsi, hogy nem voltam. A manó hasfájós lett. Nem bírja a züldségeket abszolúte. Meg még egyenlőre nem tudom, hogy mit még. Adtuk neki a Mecsek teát, de nem nagyon segített neki. Tegnap áttértünk az Infacoltra... hát azóta alszik megint nagyokat. Úgyhogy ki is használtam a lehetőséget, hogy mossak, terigessek és vasaljak.
Úgy néz ki, hogy kezd napirendünk lenni. Négy óránként kér enni a drága, kölcsökcsonk már leesett, figyeli a fényeket, gagyog, fintorog, hason imád aludni, és nagyon szépen emeli a kis buksiját.... és hát imádjuk.
Apa egy tündét volt. Tegnapig itthon volt velünk két hétig. Mosogatott, enni adott, pelenkázott, fürdetett, öltöztetett, pakolt, bevásárolt és leste a kívánságaimat. ÉS hát nagyon tudnak a fiával lükéskedni. És a manó pohárból issza a tápit.
Szopizás menne már, tejcsim szépen kezd beindulni, csak a mellbimbőim fájnak iszonyatosan. Folyamatosan ki vannak repedve, és időnként ki kell hagyni egy-két szopit, hogy bírjam a következőt. Ezt nem szereti a MAnó. ilyenkor tisztára meg van hülyülve. De ez van. Amúgy egy kis bélpoklos megint. Tegnap este bevágott majd 150-et és rá két órával még 30-at.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Én tegnap voltam immunológiai vérvételen, ahova S. doki küldött, vagyis megkértem, küldjön el kivizsgálásokra. Ott 17.500-at fizettem, de mázlim volt, mert már felemelték 20.500-ra az árát, csak mivel nem értesítették S. dokit, ezért még a régi árat kérték tőlem. Állítólag 2 hét múlva lesz eredmény.

i.kata

Gabó!
Apa fürdeti a Manót. Ami a szopit illeti, eleinte voltak gondok vele, alig volt tejem. Most kezd beinldulni szép lassan. Ittam a LAktoherbet, de nem igen ahsznált. Most áttértem egy homeos bogyóra, ami meghozza a várt hatást, úgy tűnik. Azért kell a tápi is, mert csak ciciből nem lakik jól a kicsi.

Tegnap volt méricskélés: már 3290 g. Egy hét alatt 160-at hízott.

Embike tündéri.... szóval mg mindig titkolj, mit rejt a lába köze... nagyon izgi!!!

Manó!
Hatalmas gratula a kis manóknak! NAgyon sok boldogságot és tejcsit kívánok nektek!!!!

Belluska!
Köszi a vonalzó dicset!!!
Bencus szerencsére jó baba nagyon. Csak akkor ordít, ha éhes, vagy fáj a pocija.

KAta!
Neked gratula a fogyáshoz!!! Kitartást!!!! Csak így tovább!!!!

Kriszta drága!
Utólag szeretnék Neked nagyon boldogságos szülinapot kívánni!!!!

Szilvi, Tücsi!!!
Ma a fene történt itt :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Tessék vissza jönni :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Szilvi!
Á, már itt is vagy!!!! Hát nem semmi, hogy miken mentél keresztül :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: De a kitartásodnak köszönhetően vagy most itt!!!! (és anyukédnak is )
És ez a kitartás vezet majd a babóhoz is!!!

Beus!
Én is jósoltattam egyszer magamnak... hát nem jött be semmi belőle .... remélem, neked beválik majd!!!!!

Fitie!
Köszike!!!! puszika!!!
Tündéri a kis Manó!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sonjus!
Hát mi már nem hinném,hogy az intézetbe fogunk valaha még járni,hacsak nem látogatóba! :wink: Mivel Barnus spontán meglepi baba,ezért mi ha még esetleg valaha szeretnénk is harmadikat(nem valószínű),akkor az csak spontán lesz! :D
De így 15 hónap korkülönbséggel egyenlőre totál kifulladunk apával estére!Meg hát a nemek aránya is tökéletes :lol: ,így teljesen elégedett lehetek ezen a téren! 8) :wink: Második babáért még mentem volna lombikozni,de harmadikért lehet hogy furcsán hangzik,de ebben az esetünkben nem! :wink:

Zsuzska!
Szegény Bencus,de az jó ha az Infacol bevált hasfájásra,nekünk csak az utolsó próbálkozásunk vált be,amit adtam neked!
Nekem nagyon sokat segített az Aventes bimbóvédő krém,és a tejcsivel is kentem és szellőzetettem a cickókat!Barnusomnál nem volt ilyen gond,de Katánál igen,mert ő nem volt túl aktív!Örülök,hogy alakulóban van a tejcsi dolog!
Olyan jó,hogy neked is ilyen rendes,gondoskodó férjed van!Enyémre sem lehetett egy csepp rossz szavam sem!Volt,hogy küldtem a másik szobába,de nem ment!Azt mondta az övé is a gyerek és nekem sincs könnyebb dolgom napközben,így felváltva ringattuk Katánkat a hasfájós időszakban! :?
Katánknak is nagyon tetszik ám a kis Bencus! :lol: :wink:
Puszi nektek és sok simi a kicsinek! :P

Kata!
De jó,legalább nem a rendes megemelt árat fizetted! :wink:
Kíváncsi leszek az eredményre!

Hát csajok,nem irigyellek benneteket ezek az Ir-es problémák miatt!Nagyon nem!De meglesz a várva várt siker mindannyiótoknál! :P Tuti!

Puszi mindenkinek!

Gabókám!
Tessék visszanyomulni közénk! :lol: :wink:

phpBB: Kép
belluska

Zsuzska!
Örülök, hogy Bencus ilyen rendes, és hogy a párod is :)
Remélem helyre áll a hasfájás és tejecske ügy!
Bárcsak már én is ilyen problémákkal küzdenék :)

Kata!
Neked is sok vért vettek le az immunológián? Párodnak nem kellett menni? Mi mindketten voltunk :shock:
Mondjuk érdekes volt, mert mi szereztünk beutalót és TB alapon megcsinálták a Honvéd Kórházban. Párom rá is kérdezett a nővérkénél, hogy ez a vizsgálat miért nem egy alap vizsgálat, ahonnan egy pár elindul, mikor nem jön össze a baba, erre azt mondta, hogy azért, mert nagyon drága! :shock: Megkérdezte párom, hogy akkor miért fizetjük a TB-t, de aztán leállítottam, hogy ne veszekedjen :)

ok, Bellus, csak gondoltam hátha... :)

Köszi lányok, nem is tudtam, hogy az inzulinom magas! Még a végén kiderül, hogy csak van valami bajom!
sonjus

Sonjus!
Én nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb átélhessétek ezt a fantasztikus érzést.... nekünk is három évünkbe telt, de megérte!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Kata!
Az immunológiai vérvétellel mit mutatnak ki? :roll:
Én is próbáltam utánanézni a genetikai vizsgálatoknak. A Nagy Gén Diagnosztikában a genetikai tanácsadás 30E Ft, s ehhez jön még hozzá a genetikai laborvizsgálat díja, amiről nem találtam infót. :roll: Az Istenhegyin pedig egyáltalán nem találtam semmilyen árat...

Volt már valaki valahol genetikai vizsgálaton? :roll:

Zsuzska!
De jó, hogy bejelentkeztél! :wink: Remélem, mielőbb túljuttok a hasfájós időszakon, és a tejcsi is beindul rendesen! Puszi Bencusnak! :D
hbzs

Zsuzska,
örülök, hogy ilye jól elvagytok hármasban :lol: Az meg külön szuper, hogy párod 2 hetet otthon volt veletek, így tényleg mindenből kivehette a részét.

Sonjus,
nem, nekem csak 1 kémcsővel vettek le vért :shock: Csodálkoztam is, de mondjuk nekem azt hiszem csak 4-5 dolgot néznek ott meg.
Az, amire te gondolsz, arra majd 2 hét múlva megyek, de az nem immunológia. Az valami hemofília szakrendelés, és oda kell jönnie a páromnak is és mi is a volt honvédba megyünk. Ezen volt Ladiva is.

i.kata

Van hemofíliás vizsgálat, van a genetikai vizsgálat és van az immunológiai vizsgálat.

A hemofília panelen néznek egy vagon dolgot (lupus, ilyen-olyan koaguláns, lisztérzékenység, koleszterin, Leiden mutáció, MTHFR mutáció, sokmiegyéb). A leggyakrabb, ami ezen kiderülhet, az a Leiden mutáció, ami a trombózis panelnek csak egy része, több dolgot ezzel kapcsolatban nem néznek a vérvétel során, valamint az MTHFR vizsgálatakor sem nézik, hogy az "melyik pozícióban" van. Merthogy ez sem mindegy, főleg, ha az ember meddőségi problémákkal küzd.

Amennyiben a hemofília panelen kijön a Leiden mutáció és/vagy MTHFR, akkor ezt tovább lehet vizsgálni, mert ez így önmagában nem teljes: van még Hong Kong mutáció, a Cambridge mutáció, amit a hemofíliás vizsgálaton nem néznek, de ugyanúgy meddőségi problémát okoz, ha még ilyen is van. Ezért külön, önszorgalomból tovább lehet ezirányban is vizsgálódni, de ezt már genetikai vizsgálaton, mert ezt már a TB nem támogatja. Vagy lehet, hogy igen, de én bizisten nem találtam ilyen intézményt. Ilyet tudnak az Istenhegyin is meg a Nagy Gén-ben is vizsgálni, de vannak még más magánlaborok is, ahol tudnak, az árban biztosan lehet különbséget találni.

Az immunológiai vizsgálat pedig megint egy külön dolog. Ez nagyjából arról szól, hogy az anya szervezete nem "ismeri fel" a magzatot, és "kidobja", azaz testidegenként kezeli a már megtermékenyített és beültetett embriót. Ezt a vizsgálatot akkor szokták javasolni, ha már a sokadik beültetés is sikertelen, ekkor merülhet fel a gyanú arra, hogy az anya szervezetében az immunválasz nem megfelelően működik.

Sőt, van olyan immunológiai probléma is, amikor mindkét fél teljesen egészséges és tökéletes, sehol semmi hiba, csak mégsem akar jönni a baba. Ebben az esetben szokták vizsgálni azt, hogy a nő termel-e ellenanyagot a férj spermájával szemben, ami megöli a spermiumot. Ha egy párnál ez felmerül, szintén sajnos egyenes út viszi őket az inszemhez, lombikhoz.

Hát ennyit tudtam hirtelen ezekről írni.
Vendég

Hbzs!
Köszike, átadom neki, ha feléredt!!!! Puszika!!!!

Kata!
Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz a vérvétel eredméyne!!!! Derukkolok!!4

LAdiva!
Te is tiszteletbeli doktornő lettél!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Ladiva!
Köszi az infókat! :wink:
hbzs

Sziasztok!Itt vagyok....Belluskám kis drágám én is benne lennék egy új taliba,a csajok is biztos,ugye? :lol: Zsuzskám!És hogy van a a hasid,varratok helye gyógyul,nagyon húzodik?Tök jó,hogy Bence ilyen jó kis baba,szerencsétek van! :lol: Lányok megnéznétek ezt a képet,és megmondanátok mit látok?Ma volt nálam a barátnőm,és azt mondta vaksi vagyok :lol: Szerintetek tényleg lóg ott valami? :lol: Én nem akarom látni.Kérem a röntgen szemeket elővenni! :roll: :lol:

salygabó

salygabó

Gabó!
:lol: :lol: :lol:
Örülök,hogy jöttél! 8) :wink:
Hát drágám én egyértelműen látok ott egy "lógót"!Reméljük,hogy jól látjuk,de számomra nem kell hozzá röntgen szem! :D Látszik ott valami!
Puszi!

belluska

Gabó,
én is látok ott a lába alatt egy kis dudort, de akkor már most termetes neki, ha így lelóg a lábai alá :lol: Vagy csak nagyon fel van húzva a lába és zért látszódik, de valami kis bütyi tényleg van ott :lol:

Zsuzska,
hát én is nagyon kíváncsi vagyok a vizsgálat eredményére. Talán még ötülnék is, ha találnának valami olyat, amit könnyen lehet kezelni. Legalább lenne egy ok.

Ladiva,
amit írtál az immunológiai vizsgálatról.....amit megírtam neked priviben, hogy miket írt rá a doki a beutalóra, azokból ez kiderülhet, amit leírtál?
Hűűű, genetikaira is el kellene menni, de olyanra nem adott S. doki beutalót :evil:

Belluska,
írtál valamikor egy újabb taliról? Ennyire vaksi lennék???? ÉN tuti benne lennék amúgy :lol: Tudod, én mindig mindenre kapható vagyok :lol: :oops: (de legközelebb hozok képeket a kutyákról, hátha akkor magától bepattan Katus a kocsinkba :lol: :lol: )

i.kata

Katám!
Nem,nem írtam róla!Csak Gabónak egy privi közben megemlítettem,hogy úgy elmennék egy étterembe dumcsizni így topikostól! :lol: :lol: Télen az a baj,hogy kicsi a nappalink egy ekkora,csúcs szuper csapathoz!De nehogy azt higgyétek nyomulok :lol: ,csak ezt úgy elképzeltem! :shock: 8) :wink:

Hát Kata az tényleg nem lenne rossza ha egy könnyen orvosolható dolgot találnának és akkor könnyen lehetne kezelni a problémát!Istenem én már olyan csuriban vagyok miattatok!

Ja és az uh.-os képeken a fiúknak feltűnően nagy "szerszámuk" tud lenni ám!Barniétól volt,hogy majdnem egyenesen megijedtem! :shock: :wink:

belluska

Kata!
Ja és Katánk miatt résen leszek ám! 8) :wink:

belluska

Belluska,
komolyan olyan nagynak látszik a kisfiúk fütyköse az UH képen? Nem gondoltam volna :oops: Én eddig ha kisfiút láttam peluscsere közben, akkor mindig azon mosolyogtam, milyen kis aprócska a lifegőjük ebben a korban :lol:
Én is benne lennék egy ilyen éttermes taliban. Legalább nem raknád megint akkora terhet, nem kellene annyit dolgoznod, hogy láthass minket :lol:
Katával kapcsolatban majd ügyes leszek 8)

i.kata

Kata!
Inkább a "zacsi" a nagy! :oops: :wink:
Na,akkor már ketten vagyunk az étteremre! :wink: :lol:
És nem volt "teher",olyan jó érzés töltött el utána!Még jobban a szívembe zártalak benneteket! :oops: :D

belluska

Gabókám!
Majdnem kihagytalak,akkor hárman! 8) :wink:

belluska

Sziasztok!
Természetesen én is benne lennék egy új taliban! :wink: De akkor ez most olyan "csajos": kávézós, sütizős tali lenne, mondjuk egy cukrászdában - a párok nélkül? :D Ha igen, javasolnám helyszínnek a Zila avagy Krisztina kávézó-cukrászda-éttermet Pestszentlőrincen. Foglalhatunk előre asztalt, ha tudjuk, hogy kb. hányan leszünk, végtelenül finomak a sütijeik (ők készítették az elmúlt években "Az ország tortáját", amit meg is lehet kóstolni most is), s van diabetikus tortájuk is. :wink: :D

Gabó!
Én UH-ügyileg nem merek nyilatkozni. Én mindig ráhagyatkozom a dokikra. Nekik tényleg "röntgen szemük" van! :wink: :lol: Drukkolok nagyon, hogy kisfiatok legyen! 8)
hbzs

Hbzs után én lehetnék az ötödik.

Kata, priviben írok neked.
Vendég

Rendben csajok,akkor még várjuk a jelentkezőket! :wink:

Hbzs!
Persze bármit megbeszélhetünk ha van létszám és kedve még másoknak is!
Hát hogy csak csak csajos e,azt az is eldönti,hogy a kismamiaink szívesen jönnek e párok nélkül,de lehet úgy is hogy aki akarja elhozza aki nem az nem!De nem én szeretném eldönteni persze!

Szóval azért hoztad nyilvánosságra Gabókám a találkozó kérdését,hogy felpörögjenek az események! :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: Puszi!

Szép napot mindenkinek! :P

belluska

Ja és Ladiva a te megjelenésedre határozottan számítunk és Wepére! :P Persze mindenkire,csak veletek sajnos múltkor nem tudtunk találkozni!Fitie,remélem te is megtudnád oldani! :wink:

belluska

Nekem mindegy hova megyünk és hogy férjekkel, vagy nélkülük. Mindenre nyitott vagyok :lol:

Tegnap bűnöztem egy kicsit. Találkoztam este az egyik barátnőmmel és beültünk egy olyan helyre, ahol fincsi forrócsokik, meg csokis finomságok vannak. Ott ettünk csokifondüt :lol: Hmmmm, nagyon fincsi volt :lol: :lol:

i.kata

Sziasztok

hát nem tudom hogy tudnánk-e menni. függ az időponttól, hogy épp aznap Pepe mennyire nyűgös, tudod te ezt Belluska. azért megpróbálnám összehozni :) hétfőn pl voltunk a munkahelyemen, először tök jól bírta, vigyorgott, nézelődött, de a 3. szoba után már elkezdett pityeregni, sok volt neki az idegen ember. ami azért fura, mert amikor anyukámnál voltunk vidéken és gyorsba összeröffent a fél család, akkor is nagyon sokan voltunk de akkor tök jól érezte magát. szóval ígérni nem tudom, de mindenképp megpróbálom összehozni ha Peti is úgy gondolja :D

Kata
ilyen eredménnyel szerintem nyugodtan lehet bűnözni :) amúgy is.. csokifondü!!! hmmmm :mrgreen:

Gabó
én is látok ott fityegni vmit a lába között/alatt, a doki nem mondott semmit?

Zsuzska
kérünk még fotókat!! :D most nagyon offtopic leszek, elnézést mindenkitől. Zsuzska, nekem nagyon nem jött be a mecsek tea, tulajdonképpen egyik tea sem, azt figyeltem meg hogy Pepének épp hogy az édeskömény teától fájt a hasija, ezért fel is hagytam vele. vettem a gyógyszertárban kamillavirágzatot és azt forráztam le, nagyon világosra éppen hogy csak legyen színe és nagyon pici cukrot kavartam bele, csak annyit ami a nedves kiskanál végére ragad. ettől a löttytől volt széklete és nem fájt a pocija tőle. persze minden baba más és más, de esetleg próbáld meg. a tejcivel kapcsolatban: a laktoherb teát én reggel előkészítettem egy 2 L-es műanyag palackba és kortyolgattam egész nap, legalább 4 L folyadékot kell ilyenkor inni naponta. vettem kapszulát is (More Milk Plus) elég drága kb 6 eFt, de nem igazán jött be, pedig sokan dícsérik. remélem azért alakul a tejcid :D ja és ilyet nem próbáltál: szilikon mellbimóvédő? nekem ez bevált. bocsika az offolásért

mindenkinek szép napot! :D

fitie

Sziasztok!Kata drágám,hogy izgat téged ez a kuki nagyság kérdés :lol: :wink: :lol: Apa is azt mondta,hogy ha ekkora a fütyi,akkor az biztos nem az ő fia,hanem vmi ló....sz :lol: Akkor a 4d-n vaciláltak rajta,mi is vacilálunk... :roll: És persze,várunk..Ez a cuki jó ötlet,kedves Hbzs!Én mindig kapható vagyok némi sütikére,főleg most,hogy már enni is tudok,és nem kinoz annyit róka:)Épp tegnap néztem,14 hétig nálam lakott,elég volt!Elküldtem Ladivának,Katának,Hbzs-nek,hisz lassan ti következtek!Nemsokára megyek lányok suliba,szoritsatok,hogy tudjak jól puskázni! :lol: :oops: Puszi!

salygabó

Sziasztok!
Elszállt, amit az előbb írtam :evil: Na akkor még egyszer.

A tali időpontja engem is érdekel, ha nem baj, aztán nem ígérem, hogy megyek, de igyekezni fogok :)

Ladiva! Úgy gondolom, hogy pont ezeket a vizsgálatokat kellene először megcsináltatni egy dokinak 1 év sikertelen próbálkozás után, nem? És mondjuk TB alapon! Mert miért is fizetünk ki sok-sok pénzt és mennek el évek, inszeminációkkal, mikor lehet, hogy ellenanyagot termelünk, vagy éppen összeférhetetlenség van, vagy mit tudom én! Nem zsörtölődöm tovább, bocsi :evil:

Megjött a ma reggeli terheléses leletem :(
hívtam is az Intézetet, mert 2 helyen is van + +
S dokival beszéltem, mondta, hogy a 120 perces inzulin nagyon magas, holnap menjek be, kapok "met"-et :( Lányok, írjatok nekem erről a gyogyiról, ha van tapasztalatotok légyszi! Diétáznom is kell majd?
0 perc glukoz 4,96 mmol/l
60 perces 5,55
120 perces 5,66

0 perc inzulin 5,89 mU/L
60 perces 74,62
120 perces 64,2

én mondjuk a frászt kaptam, mikor megláttam az inzulin ref.tartományát, hogy 24,9-ig jó, nekem meg a többszöröse
sonjus

Fitie!
persze tudom,mi még mai napig nehezen mozdulunk ki,pl. én gyerekeim nem annyira díjazzák a kocsikázást sem! :? Majd meglátod,de szeretnénk találkozni veled is!
Laktoherbet én is ittam annak idején,szerettem is az ízét!

Zsuzska!
Katánknál is a köményes teától valósággal rosszabb lett a szitu!
Én viszont azt javaslom,persze nem vagyok doki,hogy ha ti úgymond allergiás család vagytok,akkor én akármilyen kis mértékben is de nem merném a kamillát kipróbálni,én is itattam velük egyszer kétszer,de a védőnőnk azt sem javasolta!Ezt most nem Fitie ellen mondom(értitek biztos),csak eszembe jutott!De kérd ki a védőnő tanácsát!
A homeos bogyóktól nekem rosszabb volt a helyzet a tejci terén!De hát mindenki más és más az tuti!Remélem mindenből sikerül a megfelelőt találnotok,kitapasztalnotok!
Puszi Bencusnak!

Gabókám!
Csuriban érted!!!!Egy nagy kalappal! :wink:

Sonjus!
de jó lenne veled is találkozni! :P
Sajnálom a magas értéket az inzulinnal kapcsolatban!Reméljük megoldódik majd gyógyszerrel a probléma!

belluska

bocsi, de minek a rövidítése a "met"? mert többféle variációt olvastam mindenfelé és nem vagyok benne biztos, hogy jól értettem, amit a doki mondott, hülyeséget nem akarok mondani, de így fura, hogy "met"
jól elvagyok :)

Gabó!
Én, ha nagyon akarom, akkor látom, amit a többiek mondanak, de ha az ellenkezőjét mondanák, én azt is látnám :D szóval nem vagyok megbízható röntgen szemű :)
sonjus

Sonjus,
nekem is hasonló a 120 perces értékem, de nekem a 0 perces is magas, mert az meg a tiédnak a duplája.
A met, az sokminden lehet: Metformin, Metfogamma, Meforal... Én a Metfogammát kapom 3x850 mg-ot. Hasonló dózist fogsz te is kapni szerintem, csak lehet 3x500-at. Nem kell semmi különösebbet tudni a bogyóról, csak azt, hogy nem szabad a teljes adaggal kezdeni, hanem fokozatosan szabad csak. Eleinte lehet tőle hányingered, azért kell a fokozatosság.

Gabó,
ügyi legyél, nagyon szorítok.

i.kata

Köszi Kata, szerintem Metformint mondott a doki a telefonban, legalább is, ha eleget ismételgetem, az rémlik :D

Gabó! drukk
sonjus

Szia Sonjus, igen, sajnos a 120 percesed magasnak minősül, de a nulla percesednek is valahol 3-4 között kellene lennie, az az optimális érték a babásodáshoz. A "met" a Kata által is írt sokféle elnevezésű gyógyszer hatóanyaga: metformin. Ne aggójd, a gyógyszer + diéta + mozgás azért rendbe tudja tenni az értékeket.
Vendég

Gabó!
Szorítok neked nagyon, hogy jól sikerüljenek a vizsgáid!!! :wink:

Sonjus!
Sajnálom, hogy neked is gyógyszert fog kellene szedni az IR-e! :cry: Szerintem kell majd diétáznod is hozzá, de majd ezt holnap úgyis elmondják. A "met" a metformin rövidítése, ami azoknak a gyógyszereknek a hatóanyaga, amit ilyenre szoktak felírni. Magának a gyógyszernek többféle neve is lehet; az enyém Meforal, de van Metformin, Metfogamma stb. is.

Én közben bejelentkeztem Dr. Nagy Zsolthoz a Nagy Gén Diagnosztikába. Miután megtudta, hogy babát szeretnénk és meddőségi központba járunk, azt mondta, hogy genetikai tanácsadáson nem kell részt vennünk; a genetikai laborvizsgálat előtt tart majd nekünk egy ingyenes, 10-15 perces tájékoztatót. :D (A vizsgálatok árai így is épp elég húzósak... :roll: )
hbzs

Sonjus,
igazából mindegy melyik gyógyszert kapod, mert ugyanaz a hatóanyaguk. A diéta meg nem vészes, nem kell koplalni, csak rendszeressé tenni az étkezéseket. Én alapjáraton nagyon rendszertelenül ettem világ életemben, de azért nem rossz ez a napi 5x-i étkezés, persze figyelni kell a szénhidrát mennyiségre.

Most volt az RTL Klubon egy holnapi műsornak az előzetese (Fél kettő a címe), és arról lesz szó, hogy miért következik be spontán veélés és utána mi minden derülhet ki egy vérvételből. Remélem nem felejtem el holnap megnézni.

i.kata

Hbzs,
megkérdezhetem mennyi lesz kettőtöknek?

i.kata

Kata!
Írok privit. 8)
hbzs

Sziasztok lányok.
Én úgy elvagyok most keseredve.
Egy másik fórumon ismerek egy kis csajszit 33 éves, és nekik se jön össze a baba / csak a lánynál van baj/
És képzeljétek most lett volna novemberbe a lombik, és a férje bejelentette hogy válni akar.Mert már nem úgy néz rá, mint egy nőre.

Szegénykém most költözött el , és ott van 33 évesen, azt irta, hogy kinek fog kelleni a betegségével?:(
Én annyira a szívemen viselem az ilyeneket:(:(
Szörnyű, hogy ilyen megtörténhet!!!
beus84

Beus
ez szörnyű, nagyon sajnálom a barátnődet :(

fitie

Beus!
Ez szinte hihetetlen számomra,nagyon sajnálom őt!
Igaz én azt mondom,hogyha egy férfi ilyen miatt hagy el egy nőt az nem lehetett az IGAZI!Nyilván a barátnőd ezt másképp látja,hisz nagyon nagy lehet a fájdalma és a csalódottsága!De fog kelleni másnak a "betegségével" együtt is, és nem hinném,hogy normál esetben egy ilyen váló okhoz vezethet!Nálunk a lombik csak erősítette a kapcsolatunkat!Szerencsére!De elhiszem hogy nagyon megérint téged is! :cry: Sajnálom őt nagyon! :cry:

belluska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?