Új privát üzeneted érkezett!

Chilike, még mindig reménykedem, hogy valaha az életben raksz fel képet a lányokról...nagyon naiv vagyok? Neked nem szokott fájni a pocakod? Te 2x akkor súlyt hurcolsz, mint én.

Julcsika, gratulálok a félidőhöz! Jó érzés, ugye?

Bodzácska, puszik Nektek! Nagyon édibaba volta az Eszti, hogy már ilyen zsenge fiatal korában átaludta neked az éjszakát... A tesómékon láttam, milyen az,ha nem így történik. Tiszta zombik voltak már a Bogi miatt... :shock: :shock:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Laptető? :shock: Nálunk mi jót jelent?

Az előző oldal alján is írtam egy hosszút, át ne ugorjátok, mert sokat kérdeztem benne. :oops:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


SZiasztok Csajok,

MEgjöttem a Ctg-ről, majd jött Apánk és megcsinálta az amniót. Azt mondta, hogy még mindig éretlen a méhszájam, de a magzatvíz szerencsére rendben van.
Moncsi, szerdán befektetnek és valószínű meg is indítják, egyenlőre ennyit tudok. Addig minden nap CTG és járni kell flowra.

A mozgás teljesen normális. Nekem mikor MArci taposta először a méhszájam, olyan volt, mintha kést szúrta volna a hüvelyembe. Hidd el, minden jó neki, nincs semmi baj. Kis aktív a drága, de ennyi. Inkább örülj neki, mert gondolj bele, ha kevesebbet mozogna, azon jobban idegeskednél.
Nekem is minden nap görcsölgetett és nyilalgatott lenn, de ez normális, mert nő a méhed, keményedik és mozog Peti is.

Kép
gmelcsi1
 
 

 
 

Libusom! Deeeeeeeeeeeeeee!!!!!! :oops: :oops: :D :D :D

Chilikém! 22-én... :D :D

Édes Moncsim! Laptető Moncsiéknál= minden rendben van/lesz Petikétekkel, nem baj a rúgkapa. ;-)

Mucikám! Nem fájt az amnio??? Jaj, Marcika, gyere mááááááááááá' kifelé Béjbikénk!!!!!!!!!
Szerda este kellne megindítani, ha addig nem jönne magától a kisPasid, mert akkorra Apánk is odaér.

Kép
bodza2005
 
 


Szia muci, azért volt már kellemesebb élményem is, de Apánk ebbe is profi volt és pár másodperc alatt megcsinálta. Én is pont ezt mondtam apának, hogy akkor szerda este legyen, hogy Dévisz is ott legyen.
Dúdolászó Eszti tündér, hogy van?

Kép
gmelcsi1
 
 


Melcsikém,
nagyon drukkolokk, hogy most már úgy jöjjön Marci, ahogy neked is a legjobb! Talán tényleg az lenne a legjobb, ha szerda este indítanák meg, és akkor Apánk vezetné le... drukkolok, hogy így legyen!

Moncsika,
nekem ugyanez a mozgás, fájdalom van, szerintem ez normális!
Ma olyan fantasztikus, megható élményem volt! Szonja mozgott, én feküdtem és éppen simiztem a pocakot. Erre fogta magát, odakuporodott a köldökömtől jobbra, de úgy, hogy azon a részen totál kidudorodott a pocim, a bal meg a jobb fele között volt vagy 3 cm :) Annyira szuper volt. Aztán picit simiztem (mert azért ez feszített rendesen), és akor megint szépen elhelyezkedett :)
Sajnáltam hogy Apa nem volt itthon.
LÁttam már ilyet képeken, de sokkal nagyobb pocikkal, nem gondoltam volna hogy már most lehet ilyet tapasztalni.

Puszi nektek, Esztibabának meg pláne! :D
vjulcsi
 
 


Èdes kis Szonja!!!! Nektek is puszikàk Julcsim!!!
Eszti is mindig kidugta a kis hàtikàjàt,amikor BodzaApu simizte. Odakuporodott!!! Az esti mandulajos kenegetèst is imàdta+este mindig felhùztunk lefekvèkor egy napocskaviràg alakù zenèlôst,az utolsò hetekben arra ritmikusan mozgott/hullàmzott!!!!
Kèpzeld,ma az ètteremben (baràtainkkal voltunk) a pincèr adott egy szìnezôt+ vastag, rövid szìnest Babcinak. Mondom, ez azèrt még korai... Erre Ô:aki ìgy beszèlget,annak nem. Erre Eszti Apukàja firkàlgatott pàr vonalat a lapra, mire Babci elszedte a cerkàt ès Ô is firkálgatott... :D Amikor gyerek jött be, addig magyaràzott+ mutogatott, h oda kellett vinni az asztalukhoz. Ha elhoztuk, kèsz volt, vissza akart menni. Amikor hazament a csalàd, meghìvtàk Esztit magukhoz. :lol: Nagyon kis tàrsasàgi gyerek. :lol: Tegnap zongoràzott is nagy àtèlèssel. :D A baràtnôm pedig fuvolàzott hozzà. Cukik voltak. :D Utàna Apa zongoràzott,erre Eszti dùdolt. Megzabàltuk!!!!!!! :D

Kép
bodza2005
 
 


Moncsiga! Csak óvatosan a pakolással, ne erőltesd meg magad! Lehet, ogy Petike is csak egy kis simit kér amikor igy feltúrbózza magát, vagy ezzel hivja fel a figyelmedet, hogy anya pihenni/enni kéne! Azt é is észrevettem, hogy kinyújtózáshoz kapcsolódik a görcs. Reggel, ha félálomban vagyok és nyújtózkodni kezdek (összekuporodva alszom), akkor is begörcsölök. De szerencsére ezek is hamar elmúlnak, meg aztán ég szedem is a MgB6-ot! Most, hogy eladtátok a lakás vesztek egy másikat, vagy családi házat, vagy hogyan tovább??

Bodza! Én is szoktam zenét hallgatni a babákkal, van négy zenei Cd-m babáknak és mamáknak. Tudom, hogy még nem hallják, de ha engem megnyugtat a melódia, talán az átagad rájuk is. És mesét is szoktam nekik olvasni! (no ez már tényleg gáz, de szeretném, ha mire megszületnének a hangom megnyugtatná őket).

Julcsi! Jaj, itt sirok az örömtől olyannyira elképzeltem amit Szonja csinált! Fantasztikus élmény lehetett!!!

Tudjátok olyan kevésszer érzem a férjemen, hogy várja a babákat! Illetve érzem én, hogy várja, meg örül is nekik, csaknem úgy ahogy én, meg ahogy elképzeltem korábban, hogy majd milyen lesz. Persze ő még nagyon fél miattuk, hogy rendben legyenek, lehet, ezért nem tud úgy örülni.

Kép
kislibus
 
 


Libuska, de kis aranyos vagy!!!!!!!! Jól teszed!!!!!!!!!!!!
Sajnálom, ha így van, de idővel majd Ő is várni fogja, meglátod. Neki, amíg nem látja a pocit, nehezebb átélni, h már ott vannak a Babáitok. Ne félj, rendben lesz ez!!!!
Próbálj Vele többet beszélgetni a Babákról, az érzéseidről, mutass 4D fotókat (vannak szuper könyvek, de neten is találsz, küldök majd oldalalkat), hogy lássa, mekkorák, hogy fejlődnek, hogy néznek ki most és hidd el, Ő is örülni fog nagyon Nekik!!!!
Puszik!

Csajszikáim! Cupákok Nektek is!!!!

Kép
bodza2005
 
 



Kép
bodza2005
 
 


kislibus
Nem minden férfi egyforma, teljesen megértelek, az én páromat se kötik le különösebben ezek az édi bébi dolgok :lol:
Igaz ő olyan macsó pasi féle, szerintem nem lesz az a gagyogós, kispapa, szerintem a szülőszobába se fog bejönni velem, neki már van egy nagy lánya, aki velünk él, 16 éves, tehát mrá felnevelt egy gyermeket, nem tekinti olyan különleges dolognak, mint például én. Egyik nap szóltam neki a kocsiba, hogy most pont mozog az egyik bébi, gondoltam majd negy lelkesen megsimogatja a pocimat, de nem, úgy láttam, hogy csak bólintott egyett , hogy jó, és ennyi(igaz valami miatt pont mérges volt, nem rám, hanem más miatt, tehát lehet, hogy az időzités volt csak rossz), később mondtam neki, hogy ez egy kicsit bántó volt, mert azt hittem lelkesebb lesz, aztán elkezdtünk ezekről a dolgokról beszélgetni és rájöttem, hogy ezt nem lehet ráeröltetni a másikra. Majd, ha ő akarja, akkor magától megsimizi a pocimat, ad rá puszit, de nem parancsra csinálja, hogy na most!!!. Én tiszteletben tartom ezt, rájöttem, hogy ő nem tud annyira lelkesedni például azért, hogy most rúgott egyett a baba, mivel ő ezt természetesnek tartja, hogy a babák mozognak, rúgnak, nem veszi olyan nagyba , mint én.
Szóval ezen ne rágódj, próbáld meg megbeszélni vele, és hagyd, hogy úgy csinálja, ahogy neki jó, ne erőltess semmit.
Én nem hiszek ebbe amit bodzika irt(bocsi bodzi), az én párom nem nézne végig videókat vagy ilyesmit, más gyerekéről(örülök, ha a mieinket megnézi az uh-n :lol: ), a férfiaknál ez az érdeklődés inkább akkor alakul ki amikor már tudnak valamit kezdeni a babákkal, tudnak vele játszani, kommunikálni, stb.
Persze minden férfi más. :wink:
chilike1
 
 


Mucikám! Akkor a szerdàra összpontosìtjuk a drukkokat!!!! Most vettem èszre, h ìrtàl. Ölelès!!! Tarts ki dràga!!!
Chilibèbi! Igen, ez igaz, mindenki màs. Erôltetni nem lehet, de van, aki nem tudja elkèpzelni ès ez talàn megvàltozhat, ha egy fotò/videò "kèzzel foghatòbbà teszi"szàmàra,nem?

Kép
bodza2005
 
 


Köszi Mucim, nagyon jòl. :D Hamar elalukàlt a kis Èdessèg, mert sûrû programja volt ma is. :lol:

Kép
bodza2005
 
 


julcsika
Tök jó, hogy ilyen korán érzed már ezeket a dolgokat :wink:

melcsike
Na akkor szerda este vagy csütörtökön kibújuk már Marcika, Hurrrááááá
Reméljük nem az lesz, hogy most jól kipihente magát odabennt, kibújjik akkor meg majd alig győzől vele foglalkozni :lol:
Tök érthető, hogy antiszociális vagy. Én mostnában azt látom magamon, hogy nincs kedvem annyira az emberekhez, rokonokhoz, stb, inkább úgy "befelé figyelek" és úgy szemlélem a világot, mintha én ott se lennék. Fura egy érzés és nem tetszik amit látok, de mindegy. Húú úgy látom egyre bölcsebb leszek ettől a terhességtől :lol:

moncsika
kösz szépen , de nem vagyok dupla súlyban, mint te :lol: :lol:
azért a 120-130 kilótól még nagyon távol állok :lol: , igy nem is cipelek ennyi súlyt...
Ja, hogy te úgy gondoltad, hogy a babák miatt dupla a súly amit cipelek, oké az más :lol:
Dehogynem, minden naposak ezek a "fájdalmak".
Múltkor olvastam, hogyha érzed ezt a húzódást, nyilalást, akkor abba az irányba kell kicsit dölni, hogy laza legyen ne feszüljön. Múlt éjszaka volt egy ilyen nyilalás, fel is keltem álmomba, de nem tudtam megmoccani, nemhogy arra dölni. Kb 15mp volt az egséz, de az elég erőteljes nyilalás volt.
Olyat, hogy rálép a méhszájamra vagy ilyesmi, nem érzek, nekem csak ezek a nyilagatások vannak, meg éjszaka néha érzem ezt a keményedést, de ez nem fáj vagy ilyesmi, és el is múllik. Kényelmesen aludni egyre nehezebb, egyik nap véletlenül félig hasra fordultam, na az nem esett jól, fel is ébredtem, mert nyomott a hasam.
Én ezektől a dolgoktól nem szoktam megijedni, igy hogy minden nap érzem a mozgásukat, azért megnyugtatóbb, bár a mozgás is olyan, hogy egyik nap intenzivebb másik nap nyugisabb, dehát az ember ilyen, minden nap nem egyformán aktiv.
Ami viszont fura, hogy mindig azt olvastam, hogy a második trimeszterbe, mekkora erő van a kismamákban, stb, hát én ezt nem érzem magamon, fáradékony vagyok,hajamat is ülve mosom meg :lol: , cipőmet nálunk is mindig segit valaki felvenni és rendszeresen szuszogok, például ma is mire felvettem a harisnyám kellett pihennem utánna egy kicsit. :lol:

Nincs friss képem, csak a 18. heti uh, az meg már ugye 5 hete volt, hétvégén, ha megyünk a babaexpóra, csináltatok képeket és felteszem, oké?
pusz
chilike1
 
 


bodzika
Deeeee
Hogy te milyen kis bölcs vagy :lol:
Egyébként tényleg igy van, biztos ezt egy férfinek nehezebb is elképzelni és jobb, ha az orra elé dugják a dolgokat, hátha úgy felkelt az érdeklődését... :wink:
Nálunk a nevekkel volt igy, férjemet az se különösebben izgatta, hogy fogják hivni a babákat, aztán én elkezdtem nézni a neveket, kiválasztottam, kb 15-öt és abból segitett eldönteni melyik legyen. :wink:
Hát igen egy nőnek mindig kicsit rafináltank kell lennie... :lol:
chilike1
 
 


Chilikèm!Cuki vagy! :D Az màr igaz!!! :D :D
A listàmat megkaptad mailben???
Expòsok,holnap kèrjük a beszàmolòt!!!!!!!! ;-)

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok!

Bodza! Én is megtaláltam ezeket az oldalakat, de nem akarja megnézni őket. Csoda, ha azt meghallgatja amit én mondok neki a babákról. Tegnap pont róluk beszéltem, mire lecsittelt, mert ment valami hülye reklám!!! a Tv-ben, és ő inkább azt nézte!!! :evil: :cry: Olyan rosszul esett, mondtam is neki, hogy ez most nem volt jó és meg kell tanulnia kicsit figyelmesebbnek lenni, különben nagyon sokszor fogok kiakadni. Aztán persze aranyos volt, meg megigérte, hogy majd igyekszik. Remélem, hogy ha majd már el meri hinni, ogy tényleg babáink lesznek, ez változni fog. A 4D-ről meg hallani sem akar, szerinte ronda, meg ocsmány, és különben is, minek nézegessen más babákat. Kérdeztem Uh-ra bejön-e, de nem akart, merthogy ne legyen útban Dévisznek. Pedig szerintem nem lenne útban... :cry:

Chilike! No nálunk is hasonló a helyzet, mint amit te is irsz, csak épp Sz-nak nincs még gyereke, ezért gondoltam kicsit érdeklődőbb lesz. Meg szerintem az sem kifogás, hogy már van neki egy, mert minden terhesség más, minden baba más, és mindegyik megérdemli, hogy apukája is várja! Abban viszont igazad van, hogy nem lehet erőltetni, de azt érdemes megmutatni, hogy hogyan lehet örülni nekik, vagy kapcsolatot teremteni velük. Szerintem az például amt Julcsi irt, nagyon nagy élmény lehet egy kispapának s, ha a baba odabújik a keze alá, vagy rúg egyet neki.

Kép
kislibus
 
 


Jesszusom!!! Most nézem mikor irtátok a hsz-t!!!! :shock:
Én olyankor az igazak álmát alszom!!!!

Kép
kislibus
 
 


Bodzikám,
De édes lehetett Esztibaba! Olyan hihetetlen, hogy ilyen korán is már mennyire látszik a személyisége, a nyitottsága :) Szuper, hogy így szeret más gyerekekkel játszani.
Liza is azt csinálja, hogy odamegy mindenkihez a játszótéren, és osztogatja a puszikat... aztán sok baba ettől megijed, ő meg nem érti, hogy miért, hiszen ő csak kedveskedett? :D imádom! Tegnap is itt voltak, főztem neki, ilyenkor mindig úgy izgulok, mintha a királyi család jönne, hogy vajon Liza mit szól majd. Szerencsére nagyon ízlett neki a főztöm, jóízűen, természetesen egyedül megette ('majd Liza egyedüüüül'), majd otthon alukált vagy 3 órát :)

Kislibus,
Nem tudom, a te férjed milyen típus... az enyém egyáltalán nem a macsó, sokkal inkább az érzelmesebb típus (legnagyobb örömömre:)). És nagyon nagyon várta a babát, mióta megismerkedtünk, egy kislányról álmodozott. Ennek ellenére az első 12 hétben nem volt annyira lelkes, mint én, de ez kizárólag azért volt, mert egyszerűen nem merte beleélni magát. Annyira félt belül, hogy mi lesz, ha mégsem marad velünk a baba, hogy egyszerűen nem mert úgy örülni. Én is így voltam vele, egyáltalán nem a felhőtlen örömről szólt az első trimeszter, de azért én nézegettem a neten már dolgokat, pláne a méhen belülu fejlődésről. Emailen sokszor elküldtem neki, hogy most éppen mekkora a baba, miket tud már csinálni, milyen szervei vannak már 'készen', és ezeknek mindig nagyon örült, bár ő magától nem nézegette volna.
Aztán, hogy eltelt az első trimeszter, kijöttem a kórházból, jobban lettem- most már annyira boldog, hogy nekem kell rászólnom társaságban, hogy ne beszéljen folyamatosan Szonjáról, mert esetleg másokat ilyen mélységben nem érdekel a téma :D
Szóval türelem, változni fog, ha majd tényleg el tudja hinni, hogy sikerült, és pár hónap múlva ott lesznek a karjában a babák.

Chilike,
Érdekes, hogy én szerintem most élem legaktívabb időszakomat... valahogy úgy vagyok vele, hogy most még nem olyan nagy a poci, tele vagyok energiával (már ha sikerül magam kialudni), és mindent meg akarok csinálni :)
Remélem ez az állapot még eltart jópár hetet, mert még sokminden tervem van, pláne hogy jön karácsony, és sokmindent akarok kézzel készíteni :)
persze a múltkor elfelejtettem privit írni, most pótolom :)
vjulcsi
 
 


Rencsike,
jelentkezz ha felébredtél :)
vjulcsi
 
 


Julcsi! Igen, én is erre gondoltam, hogy csak még nem meri magát beleélni, azt mondta is már sokszor, hogy ő még nagyon fél. Nem macsó tipus amúgy, nem is nagyon érzelgős, olyan komoly családcentrikus fajta, de tényleg a komolyabb fajtából.
Remélem nekem is lesz annyi energiám mint neked, mert mindent szeretnék a 28. hétig elrendezni! Karácsonyra én is szoktam ajéndékokat csinálni, most a gyöngyből fűzött állatkák vannak a toppon! Lassan adventi koszorút is kell késziteni, már megbeszéltem anyuval, hogy jön és segit a karácsonyi nagytakarításban!
No megyek, eszem valamit, mert úgy néz ki a reggeli nem volt elég...

Kép
kislibus
 
 


Hogy ti milyen kis ügyesek vagytok csajok.... karácsonyi kézzel készitett ajándékok!!! ez igen!, tőlem még az ajándék becsomagolását is el szokták venni, ha meg én csinálom, akkor rögtön tudják, hogy azt én csomagoltam! Pedig "gyors masni" kötésben nagyon jó vagyok!!! :lol:
Én inkább a sütésben szoktam kiélni a kreativitásomat, habár most a férjem jelezte, hogy ismer egy nagyon jó sajt torta receptet és azt vegyük fel a karácsonyi menűbe(mindig ugyanazokat a sütiket készitem karácsonykor, de csak akkor, az év más részében ezeket nem csinálom, igy karácsonykor már mindenki alig várja a megszokott izeket) . Úgyhogy most a süti is kikerül a kezemből. Egyébként a férjem fantasztikusan főz, szóval biztos jó lesz a sajt tortája is. :wink:

julcsika
mindjárt megnézem mit irtál... :wink:
Na , de jó neked, hogy szétvet az energia.
Pont azon gondolkoztam, hogy én biztos azért vagyok fáradékonyabb, mert azért a szervezetnek csak megterhelő plussz 2 kisbabát tápálni stb, ahhoz kell energia bőven, és nyilvánvaló, hogy a többlet energiát tőlem veszik el. De nem bánom.
Alapjába véve én borzasztó nyüzsgő ember vagyok, egy percre meg nem állok, csak úgy sziporkázok, egyszerre képes vagyok több dolgot is csinálni (oroszlán vagyok), szóval most ezt abszolút nem érzem, le vagyok lassulva, elfáradok még az öltözködésben is. Gondolom majd, ha megszületnek a babák vissza tér a hatalmas energiám, de az is lehet, hogy mielőtt terhes lettem volna csomó dolgot csináltam és a szervezetemnek jól esik most egy kis pihenés, nyugalom. Mivel a természetem elég izgága, hiába vagyok fáradt , nem tudok lefeküdni napköben, vagy ilyesmi, mosok, főzök, stb, de estére már érzem, hogy elfáradok, ráadásul mivel olyan éberen alszom, szerintem nem is vagyok rendesen kipihenve.
Ja és nekem elég nagy a pocim, kb, mintha 7 hónapos lennék, meséltem apukámnak is, hogy úgy érzem magam, mintha megöregedtem volna :lol: , nem tudok lehajolni, szuszogok, a cipőmet nem tudom bekötni, stb.
(Apukám sportoló volt, de mostmár 70 éves és , ha például úgy veszi fel a cipőjét, hogy közben sóhajtozik, mindig szólok neki, hogy Jaj, de öreg lettél.. :lol: persze utánna jót röhögünk, mindig mondja, hogy Ja , sajnos...) Szóval most még jobban hasonlitok rá , ja és még horkolok is, képzeld el! Hát ettől ki vagyok! Soha életemben nem horkoltam! Mostmeg néha felébredek, hogy nem kapok rendesen levegőt! Remélem hamarosan elmúlik, mert nem bagyok valami nőies igy! :lol:
chilike1
 
 


kislibus
Az én férjem még minden uh-ra bejött, az elejétől kezdve, Dévainál is a genetikain is, mindenhol ott volt. Ott még lelkes is, sokszor még engem is kihagynak a buliból apánkkal, olyan jól el vannak , hogy nekem többször elfelejtették megmutatni a gyermekeimet :lol: . Úgy kellett szólni apánknak, hogy Hahó, esetleg ide forditaná a monitort, hogy én is meg tudjam őket nézni? :lol:
Azt amit mesélek azt meghallgatja, de például soha nem énekelgetne a hasamnak vagy ilyesmi, ez nagyon távol áll tőle.
Persze mindenki ismeri a saját férjét, azért az az élet más területein is kiderül(t) már, hogy ki milyen tipusú ember, szóval nagy meglepetés nem érhet szerintem. Nekem jó igy, ahogy van, nem is várok el tőle többett, de , ha egész őszinte akarok lenni, akkor azért én sem vagyok az a nagyon tipikus anyuka tipus. Látod a nevekkel is bajlódtam csomót, nálunk nem voltak meg a favoritok(igazán soha ezelőtt nem is gondolkoztam ezen), lövésem sincs a szobájukról, hogy fog kinézni, szóval csomó mindenben más vagyok mint a tipikus kismamák. Nálam ezek menet közben kialakulnak majd.Elmegyünk vásárolni és akkor ami megtetszik megveszem.
Persze imádni fogom a gyerekeimet, már most imádom őket, de például én nem akarom majd elkényeztetni, túlzásokba esni, normális életre való, egyedül is boldogulni tudó egészséges lelkületű felnőtt boldog embereket akarok belőlük nevelni.
Azért szerencsére nekem már elég nagy tapasztalatom van a gyerek nevelésben, és nagyon sok olyat látok más szülőknél ami nem tetszik, sőt azt is látom, hogy mi lesz a történet vége, ha ezt vagy azt csinálja a gyerekével, persze nem azt mondom, hogy okosabb vagyok az átlagnál, inkább csak reálisabban látom a dolgokat.
Persze aztán ki tudja, lehet hogy most van határozott elképzelésem, aztán a lányok majd mindent boritanak és semmi nem úgy lesz, mint ahogy most gondolom... :lol:

Mindenesetre te ismered a férjed, óvatosan próbáld meg bevezetni a dolgokba, hátha úgy hatással tudsz lenni rá, mint ahogy Julcsika meg Bodzi irta, inkább próbáld lépésenként, minthogy egyszerre rázúdits mindent, az lehet sok lenne neki.
Én most ki tudtam csalni a férjem a babaexpóra(egyébként nálunk ez barátnős program lenne), de szerencsém van, mert a haverja barátnője is terhes , igy jönnek ők is, tehát a fiúk el lesznek , mi meg addig tudunk kicsit nézelődni. :lol:
chilike1
 
 


Chilike,
Nem csodákozom azon, hogy oroszlán vagy. Én is az vagyok, sőőőőt, a férjem is :)
Ezért is nem csodákoztunk, mikor a múlt héten a szívUh-n mondta a doki, hogy nagyon temperamentumos lányunk lesz :D
vjulcsi
 
 


Sziasztok,

hú de jó sokat termeltetek az elmúlt napokban!!!!


Tegnap este elkezdtük a bepakolást, először elővettünk egy hátitáskát a szülőszobai cuccoknak meg egy 3 részes böröndcsaládból a legkisebbet.....kb öt perc után tele lett, így jött a középső börönd. Kb a 70% bepakoltunk, hát csajok amikor 1 hétre megyünk nyaralni, akkor nem viszek ennyi cuccot, persze nem a ruhamennyiség a sok hanem a sok egyéb kütyü, pl pelenka a babának (textil, +eldobható, mellszívó........)
Azt hittem jó érzés lesz, de nem volt az, inkább félelmetes.......

Ahogy közeledik az időpont, egyre jobban félek....és tegnap ez a pakolás mintha mostmár bármikor jöhetne és elvileg jöhet is.....

Nálunk a férjem az első perctől kezdve nagyon lelkes, este mesét mond és altatót énekel Dominak...... :D mondjuk ő nagyon kis lelkis ha rólam van szó. Soha nem stresszel semmi miatt, minden lepereg róla, olyan kis laza mindenben, de ha nekem fáj valami, akkor vége van....mondta tegnap hogy magát is félti a szülés miatt, mert amikor hónapokig hánytam és baromi szarul voltam, akkor ő s padlón volt, és fél, hogy nem fogja bírni ahogy szenvedek....

Chilikém, nekem is kimaradt az aktív időszak, bár szerintem nálam lett volna ha a rosszullétek elmúltak volna addigra, de nekem akkor még javábam támadtak a rókák....ne csodálkozz semmi, neked tényleg olyan mintha már néhány hónappal előbbre járnál a kettő lányzó miatt.

Ti szoktátok mérni mekkorát nőtt a pocak, nekem, most 106cm, ami nem tudom hogy nagy vagy kicsi, de azt biztos, hogy az induló 60-70 között volt. Ja és múlt egy hét óta 4 cm-t nőtt..... ezen ám meglepődtem, ha heti 4 cmt folytatja, elég durva lesz a végére....

Ja és még Moncsi kérdése,

mindig fáj valahol, mintha megtaposná egy egy szervemet, mintha szétfeszítenének lent...szóval már nincs olyan nap, hogy nem szisszenek fel néhányszor, hogy aaúúú.....

Kép
rencsi79
 
 


Amúgy meg a hozzáállásról, tipikus kismami-kispapikról:
szerencsére minden ember más, és mindenki másképp éli meg a dolgokat, legyen az férfi vagy nő. És ez tök jól van így. Egy a lényeg: hogy nyilván mindenki a legjobbat akarja a gyereke(i)nek, az, hogy ő maga mit tart a legjobbnak, az már 'magánügy' ilyen szempontból...
Nekem még pl. fogalmam sincs, hogy mit tartok a legjobbnak, de majd kialakul :D (na persze elképzeléseim nekem is vannak, de hát mint tudjuk, az azonnal borulhat, ha megszületik a baba :))

Moncsika, Rencsike, Melcsike,
merre jártok???
vjulcsi
 
 


julcsika
Jaja! Ez természetes, hogy az ember,"álmodozik", hogy mi hogy lesz, aztán ki tudja? Lehet minden másképp lesz, mint ahogy elterveztük... :lol:
Húú 2 oroszlán, nem semmi... :lol:
Én imádom magam! :lol: , mármint szeretek oroszlán lenni, nem is tudom magam elképzelni másnak. :wink:
Szerintem is az a természetes, hogy minden ember másmilyennek neveli a gyerekét, ezért is nem vagyunk egyformák...és igy kerek a világ :lol:

rencsike
Hát tényleg közeledik a nagy nap nálatok!
Ne izgulj, jó, hogy időben felkészülsz, persze az természetes, hogy van egy kis félsz az emberbe, de gondolj bele ez a sok kütyű mind a te kényelmedet fogja szolgálni.
Egyébként olvastam, hogy az ikrek kismamikat kb 2 hónappal nézik mindig többnek, mint az egyke babás mamikat, és kb úgy is érzem magam sokszor. Nem zavar csak fura, mert nem vagyok hozzászokva..ehhez a nagy lustálkodáshoz. :wink:
Hááát nekem a párom egsézen más! Ő , ha bármikor valami nyűgőm van, amindig akkor zendit rá, hogy : Nincs neked semmi bajod, stb! :lol: Úgy elbagatelizálja a dolgokat, és úgy tűnik ez műkődik is nálam, mert tényleg jobban leszek :lol: .
Mondjuk hozzá kell tennem, hogy azért nálunk szerencsére nem volt soha semmi komoly , tudod én 1x sem hánytam vagy ilyesmi, biztos, ha azt látná, hogy tényleg rosszul vagyok, akkor azért ő is oda lenne, de ő nem az az aggódó tipus. :lol:
chilike1
 
 


Sziasztok Csajok,

Rencsikém én is inkább besz...tam mikor bepakoltam, szerintem ez így normális.

Chilike, szerintem ez természetes, hogy fáradékony vagy, tényleg két baba az sok.
Én is horkolok, szerintem mert a méh nyomja a szerveket, így a tüdőt is, és lehet ez az oka. Ezt csak én gondolom.

Mi ma is a Jánsoba voltunk, fájás semmi. Valószínű szerdai befekvés lesz belőle. Beszéltünk is Szentkirályi dokival, hétfőn reggel vár minket.

Nálunk az első uh óta a férjem mindig mikor hazajön megpuszilja a hasam, és azt mondja "szervusz gyermekem". Este lefekvéskor is" Jó éjszakát gyermekem", közben meg csak úhy simogatja mikor rá jön, vagy rá rakja a fejét. Nekünk vannak olyan közeli barátaink, ahova ha átmegyünk, akkor ott is kapok a pocimra is puszit, még az apukáktól is. Mondjuk ott már van gyerek, lehet azért.
De minden pasi más. Az én férjem attól fél, hogyha majd megzsületik Marci, akkor mi lesz, ha az elején nem tud majd vele mint kezdeni. De szerintem ez se így lesz.
Sok mindenkinek idő kell. Ettől még nem lesz senki rossz apuka, majd szépen kialakul benne.

Bodzim, Eszti nem semmi csajszi. Gondolom nagyon büszkék vagytok rá. :wink:

Kép
gmelcsi1
 
 


julcsikám
irtam :wink:

melcsi
Figyú szivem.
Hogyhogy hétfőn vár a doki, ha már szerdán befekszel?
Vagy ez már tuti, hogy nem inditják akkor meg a szülést?

Tegnap olyan édi volt a férjem, ültem az ágyon(készülődtünk , hogy indulunk el itthonról) fekete felsőbe voltam és pont felküzdöttem a harisnyámat, aztán megpihentem 1 percre, és mondta, hogy : Húú olyan gyönyörű vagy, sokkal jobban tetszel igy, szerintem ne is fogyjál vissza :lol: :lol: , elkezdtem szakadni a röhögéstől, na mondom, ezt is kevés pasi mondja ... :lol:
Egyébként szerinem is csomó pasinak majd, ha már meg van a baba akkor alakulnak ki az érzései, nálunk például a párom még inkább velem foglalkozik többett, biztos én "kézzel foghatóbb" vagyok számára.
mondjuk a baba bútor meg ilyenek az meg érdekli... hááát a fene se érti a pasikat :lol:


Figyúsz csajok
Ti mikor kezdtétek el a vásárlást, és mivel kezdtétek?
Ma számoltam ki, hogy én úgy terveztem, hogy januárban kezdek vásárolni, addigra meg már pont ott fogok tartani ahol most rencsi, aki már be is pakolt :lol: :roll: , szóval úgy nem lesz késő nekem egy kicsit a vásárlás?
Nem tudtok olyan üzletet, ahol egybe mindent meg lehet venni? A babakocsitól a kiságyig, a body-ig, a mellszivóig, mindent.
Nekem az olyan praktikusabbnak tűnik, hogy bemegyek, megveszem és kész is. :lol:
chilike1
 
 


Melcsikém,
Jaj, már semmi újat nem tudok írni, csak hogy kitartás, és hogy nagyon remélem, szerda este megszületik végre Marci!
Drukkolok nagyon!

Chilike,
Szerintem is későn lesz neked, mert egyrászt ikreket vársz, másrészt meg amúgy is az utolsó előtti hónap... és neked már most nagy a pocid, még ha nem is jönnek előbb a lányok, akkor is lehet, h már nehezedre esik majd a vásárlás... azért sokmindent kell megvenni.
A Brendon szerintem ilyen bolt, meg még egy csomó van szerintem, pl. Minimanó, Elefáni, stb.... keress rá a bababoltokra a neten, általában fent van a kínálat is...
MOndjuk ha így belegondolok, hogy már november van.... hűha.
vjulcsi
 
 


Chilikém,

neked nem kellene lassan el kezdeni vásárolni(mondjuk néhány hét múlva), mert az ikres mamiknál benne van a pakliban hogy korábban jönnek a babák...mi is úgy terveztük, hogy majd megyünk egy boltba aztán a cuccok nagy részét egy helyen begyűjtjük, de annyira sok minden kell, hogy kb fél óra múlva kimenekültünk, hogy elég volt.....aztán végén a többséget használtan vettünk meg, mert a világ pénze nem lett volna elég mindent újonnan mengvenni....

a párom is oroszlán, de semmi nincs benne ami jellemző az oroszlánokra... én dupla rák vagyok és 80% jellemző rám minden belőle...

Melcsikém,
tegnap férjecske azon viccelődött, hogy a végén még együtt szülök veled.......mondtam neki, hogy ezen szerintem se te sem én nem fogunk nevetni..... :wink: persze nagyon jó lenne együtt lenni mondjuk egy kétágyas szobában, de reméljük te szülsz szerdán én meg majd csak néhány hét múlva....

Kép
rencsi79
 
 


julcsikám,
megelőztél..... :wink:

Kép
rencsi79
 
 


[quote]P írta:ersze imádni fogom a gyerekeimet, már most imádom őket, de például én nem akarom majd elkényeztetni, túlzásokba esni, normális életre való, egyedül is boldogulni tudó egészséges lelkületű felnőtt boldog embereket akarok belőlük nevelni.


Chilike! Szerintem ezzel mindenki igy van ám! Mi rák és halak vagyunk. Ami meg a cuccok beszerzését illeti, ikreseknek illik már a 28 hétre kész leni biztos ami biztos alapon, vagy mindent kinézni adigra és mindenkinek kiadni az ukászt, hogy kórházba kerülés esetén ki mit és hol szerez be! Érdekes, hogy mindennel úgy sietnél, panaszkodsz, hogy le vagy lassulva és pont ezzel nem???? Lehet, hogy te annyira szeretsz kismami lenni, hogy még nem gondolsz bele hogy egyszer ez a boldog állapot véget ér, hogy követhesse egy másik boldog állapot!!!

Julcsika! Én halak vagyok, a férjem rák és most bika babáink lesznek. Mondjuk bikában van tapasztalatom, a kisöcsém is az, áldott jó baba volt!!! De ha Szonja viszont pont a halak és a kos határán fog születni, de azt hiszem, ha temperamentumos babára vágytok a kossal jobban járnátok! A halak nem túl temperamentuos fajta, ezt bizton állithatom!

Rencsi! Szerintem is normális a félsz ilyenkor, a szüléstől mindenki tart egy kicsit, de neked Domi karácsonyra ott lesz a kezdbe! :D

Gmelcsi! És akkor Szentkirályi doki fogja levezetni a szülést mindenképp???

Kép
kislibus
 
 


Chilikém persze, hogy szerda, csak véletlenül elírtam a dátumot.
Szerintem minden ilyen nagyobban megkapsz mindent egy helyen, csak az ár nem mindegy. Mi az Elefániban vásároltuk a dologk nagy részét, kicsit szűkös a hely, de szerintem több 10e forintot spórolhatsz a Brendonhoz képest. Bár pár dolgot ott vettünk meg.
Szerintem lassan kezdj el szétnézni és egy-két hét múlva vásárolgatni.

Kislibus, jót kérdeztél, mert szerda reggel a Szentkirályinál kell jelentkezni, ő fog elterelgetni, de ha estig elhúzódik akkor gondolom Dévainak szólnak. Na, hogy ilyenkor mi van azt nem tudom. Két borítékot kell majd adni, sőt hármat mert a szülésznő a főszereplő. Egyébként ő a legmegnyugtatóbb számomra. Hív mindig és én is őt. Nagyon csípem, szerintem fogadjátok meg majd.

Kép
gmelcsi1
 
 


Melcsi! Szerinem nem kell ilyen esetben sem 3 boríték, mert végül is az számit, hogy ki vezete le a szülést nem? Mert ilyen alapon kaphatna az összes csecsemősnővér, aki a babátokkal foglalkozni fog, az összes orvos aki megnézi stb... Igy is kész vagyon a szülés.
Mondjuk én elég nehezen állok a boritékos dologhoz, nekem az tetszik az intézetben, hogy tessék itt a számla ennyi meg ennyi lesz. Szerintem ez a boritékolás nagyon gáz, nem is tudom, hogy az eddigi korrekt anyagi rendezések után hogy veszi ki magát...

Képzeljétek, az egyik baráti házaspárnál (szeptember elején házasodtak) is ikrek lesznek, ott is már 7-8 hetes a csajszi! Olyan hihetetlen, hogy egy nászút ilyen jól is tud sikerülni.. :)
A párom meg mondta nekik, hogy bitre pontosan minálunk is ez a helyzet, én meg mondtam neki, hogy nem is, mert én már 9 hetes vagyok. Minha olyan hatalmas különbség lenne. :lol:
Bár ha jobban meggondolom, a különbség hatalmas, ami a babákra való várakozási időt illeti. Nem tudom, de nekem még mindig olyan hihetetlen, hogy babákat várok. Egy csomószor meg kell nézzem az Uh-os lapot, hogy nem álmodom-e.

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok.

bodzi: :cry: még mindig nem kaptam privit. :cry: Pedig vártam.
kislibus:ezzel én is így vagyok.Mindennap azt hiszem,hogy ezt csak álmodom és egyszer felébredek és kiderül a valóság.

chilike:azt hiszem te kérdeztél.12hetesen jövőhéten megyek a dokimhoz+másnap genetikára.Akkor már többet tudok,hogy meddig vagyok "szobafogságon".Hogy mit csinálok:hát nem sokat.Egy kis főzés+sok fekvés.Meg rengeteget alszom. :oops:

Melcsi:NAGY DRUKK SZERDA ESTÉRE!!!! Marci hát ha akkor már kijön anyához és apához!!! :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Csajocskáim ti hol vettetek kismami nadrágot??? Tudom Pesten több lehetőség van.Míg itt Szegeden csak egy pár üzlet.De nagyon drágák.Egy nadrág 6000-től a csillagos ég.Rencsim te hol vettél? Én is nagyon magas vagyok mint te 180cm és ráadásul még rák csillagjegyű is mint te. :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Sziasztok,

szörnyű volt az éjszaka 5x voltam fent, most nem az volt mint eddig, hogy parti van odabent, hanem nem kapok levegőt annyira nyom a tüdőm és ilyenkor csak ha felállok akkor jó.....na de mi vagyok én, hogy állva aludjak...ló???? :wink:

Melikém, hát amit nyárra vettem, azok már túl vékonyak, így be kellett ruházni másikba is, én a teszveszen veszek mindent, fillérekért, vasárnap pl vettem egy vadi új digitális csecsemő mérleget (ami 20e a boltban) én meg elhoztam 7e Ft-t, de vettem már játszószőnyeget 700Ft és több szatyor ruhát 1 Ft-t. mondjuk ehhez az kell, hogy folyamatosan nyitva van egy ablak és fél óránként ránézek, hogy éppen mi jár le. Nem tudsz csalódni, mert van róla kép, lehet kérdezni, pl megkérni hogy mérje le mekkora a hossza stb. Ha meg át akarna verni, akkor írsz a szerkesztőnek és kizárják....Ha érdekel írj privit és szívesen leírok egy két trükköt, hogy lehet elhozzni mások óra elől jó kis cuccokat....

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok Mamikák!

Jó sokat írtatok! Ezt szeretem! :lol:

Chilike, én a 18.heti képpel is beérném, mivel egyet sem láttam még, csak mutatnál már valamit... :lol: :lol: Érdekes, mert az én Petim is állítja, hogy most vagyok a legszebb! :D Szerintem csak a szívükkel látnak most minket. ...és a Kis Herceg óta tudjuk, hogy csakis így igazi a dolog!!!

Köszi a megnyugtatást, azóta sokat csitult a helyzet. Szerintem csak az autózás, meg a babázás viselte meg a pocakom meg Pocakpetim. (nem bírtam ki, hogy ne dajkáljam Zsófikát, és azért én nem szoktam 4,5 kilókat emelgetni... De annyira aranyos!!! Elég hozzászólni és fülig ér a szája. Nagyon kedves kisbaba... ( a nővére kis méregzsák volt, de őt meg azért imádtuk. :lol: )
Mutatok egy képet. Ezen az a cuki, hogy csöndesen csorgatja rám a nyálát rajta. :lol: :lol:
Kép
Azt hiszem, ebben a méretben látszik a fénylő csíkocska. :lol: :lol:

Nevelési kérdésekbe inkább nem nagyon megyek bele, mert nem tudtok lelőni... Nagyon be tudok pörögni a témától. :lol: (Más helyeken már voltak kellemetlen vitáim miatta.)Szakmai ártalom, nem tehetek róla. :oops:

Melcsike, akkor hát szerda... :roll: :shock: Uh, nem kicsit izgi a dolog...
Ez a boríték téma érdekel, ha van érkezésed, priviben kifejthetnéd, hogy gondolod pontosan.

Bodzika-cica köszi a hasznosságokat! Nem is tudom, mi lenne, ha te nem volnál nekünk!

Ja, a kispapa-kérdés. Szerintem mindegyikünk jól ismeri a férjét és nem nagy meglepetés, hogy ki hogyan viselkedik adott helyzetben. Mindegyikünk azért szereti a párját, mert olyan, amilyen. A romantikusabbakat, akik becézik már a pocakban a babát azért, mert ilyen társra van szükségünk,a gyakorlatias, vagy "macsó" pasikat meg azért, mert amolyanra ,mint ők. Egyik sem jobb, vagy rosszabb apa a másiknál, csak más. Mi választottuk őket!

Azt mondjátok, a január késő lesz elkezdeni a vásárlást? :shock: Mi is úgy gondoltuk, mint Chilikéék,hogy csak akkor lépünk a tettek mezejére. Az igaz, hogy januárból 1-2 hétig leltároznak a boltok...és az az idő is kiesik...vagy ez már nem divat, a leltárt is nyitvatartás mellett intézik?

Rencsikém, állva aludni tényleg nem túl pihentető... Domibaba jól megszadiz téged!
Julcsikám, annyira aranyos a Szonja! Már most igazi kis bújós csajszika. Az én Petikém nem jól kódolja az üzenetem, ha megsimogatom arrébb vonul... :shock: Ő meg igazi pasi lesz- szóból ért csak.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Moncsikám,

annyira szépek vagytok ezen a képen!!!!!
szerintem elvileg nem késő a január, én chilikének azért írtam, hogy lassan el kellene kezdenie, mert ő ikres, lehet, hogy januárban már nagyon nehezen fog tudni mozogni arról nem is beszélve, hogy sok ikres maminak korábban jönnek a babák stb. Én nagyon örülök neki, hogy már minden meg van, mert ha most kezdenénk asszem abba belehalnék,a nagy pocak miatt kb 1 óra után eldőlök, a keményedésről nem is beszélve, azt meg senki nem tudhatja hogy neki milyen lesz az utolsó 1-2 hónap....
Ha meg esetleg a kismami nem tud vásárolni(valamilyen okból) akkor meg a kispapira marad, azt meg nem részletezném....nálunk már attól is kivolt, hogy ekkora börönddel kell menni a kórházba....
persze az is más, ha szépen elkezdesz nézelődni, mindent kinézel és januárban csak oda kell menni és megvenni, ahogy Melcsi is írta, nagyon sok pénzt lehet megspórolni ha jó helyen veszed és szerintem ha már nagy pocakkal indulsz neki és akkor kezdesz el tájékozódni, akkor (magamból is kiindulva) már sokkal türelmetlenebb az ember és nem biztos hogy "jól" választ.....
persze ez csak az én tapasztalatom...... :wink:

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok kislányok,

Este beszélek a szülésznővel és megkérdezem mi a menetrend, remélem azért fektetnek be mert meg is indítják. Egyébként inkább bejárok itthonról.

Ezen a borítékos dolgon még gondolkozom, majd meglátjuk hogy lesz a szülés és annak függvényében.

Moncsi, annyira szép kismami vagy és a baba zabálnivaló. Majd megírom priviben, hogy rendeztük le. :wink:

Kislibus, én sem szeretem így, de itt nem tudsz mást csinálni, mert nem magánklinika, hogy mondjanak bármit is.

Rencsikém, annyira sajnálom, hogy ilyen szar éjszakáid vannak, Domi teljesen lefáraszt, mire megszületik. Tényleg nem tudok mit mondani, csak kitartást, a nehezén már túl vagy.

Ha ma már nem jönnék, akkor holnap írok majd sms-t Rencsikének, Chilinek és Katának. Ők majd továbbítják ide. Szorítsatok lányok, hogy minden rendben legyen és ne szenvedjek sokat. PUszi :wink:

Kép
gmelcsi1
 
 


Sziasztok!

Melcsi!

Naggyon drukkolok, hogy minden rendben menjen! :wink: És rendben lesz hidd el!!!! :wink:
Marcus!!! Tessék majd Anyának....na meg Apának is :D .....segíteni! Uzsgyi gyorsan kifelé, mert már hamarosan jön a Mikulás meg a Jézuska is! :wink: :lol:

Katám!

Minden okés? Látom beizzítottad az új vonalzót! :wink: Mikor mész legközelebb UH-ra? Rókák remélem elkerülnek! :wink: Egy pár napja nem beszéltem Tencivel....nincs semmi baj, csak nem volt időm hívni!!!!!.....és így nem tudok Rólad infókat!!!! 8) :wink:
És tényleg, a nevek azok akkor már tutik? Mármint, ha lány akkor tuti Abigél? Vagy Mikey verzió? :lol: És ha fiúcska? Má bocsánat a kérdésért! :oops: :wink: Ha esetleg kellene még egy kertész gatyó, akkor ne vegyél, szívesen kölcsön adom az enyémet! Én nem nagyon szerettem....kb. kétszer volt rajtam még Adrival 8) ......de tényleg szívesen kölcsön adom, ha Neked bejönnek ezek a gatyók! :wink: Zebinek is csókjaim! :wink: Pocilakónak meg egy hatalmas simi!!! :P :D

Moncsi!

Golyófejű Zsófi.....má bocsánat!!!! :oops: :lol: :lol: :wink: Mintha Jázmint látnám! :wink: Annyira szeretem ezeket a kerekfejű Kisbabákat!!!! Persze a többit is! :P Én sosem hittem, hogy egyszer nekem is, mint tojifejűnek ilyen édes golyófejű Babucija lesz, mint Jáz! :lol: :wink: És ez a fénykép Rólatok!!!! Naggyon jó! :lol: És tudod, hogy a szeménél nagyon hasonlít Rád?! :shock: :lol: :wink: Egyébként Tesódra hasonlít? Mert akkor talán nem csodálkozom! :wink:
Köszi, amit régebben írtál és hálistennek Adri olyan mint Anyja, hogy imád oviba járni és Óvó néniket meg a Dadusokat is nagyon szereti! Itthon is óvodásat meg iskolásat kell játszani!!!! :shock: :lol:
Állandóan Ő akar a napos lenni, főleg az Óvó nénik asztalánál! 8) :lol: :wink: Hiába, tényleg anyja lánya!!! :D Gabi néni...egyik óvó néni....mondta is, hogy mikor feljönnek az udvarról Adri az első, aki robog wc-re meg kezet mosni és már teszi is a nyakába a kötényt és "lefoglalja magának" az óvó nénik asztalát! :oops: :lol: De az a jó ebben, hogy "díjjazák" érte! Meg mondták, hogy nagyon szereti hallgatni, hogy miről beszélnek a felnőttek!!! Na ez tuti, hogy az én lányom!!!! :lol: 8) Én is ilyen voltam. :oops: :lol: Gondold el, heti háromszor tuti Ő a napos. Na azért persze nem mindig Óvó néniknél, mert másnak is meg kell adni az esélyt.
Tényleg, te még dolgozol? És olyan jó, hogy raktál képet, mert így már kötni is tudom archoz a Moncsi nevet! :wink:
Nimóci meg Nimródot takar? Mert az is nagyon szép név! :wink: Különleges!!!! KisCsajsziknak meg jó egészséget és puszikat küldök, ha legközelebb találkoztok! :wink:

Rencsi!

Domi fiú, Domi fiú! Tessék Anyut kicsit pihenni hagyni!!! Bár meg kell mondjam Őt is megértem, mert gondolom kevés már a helye! :oops: :roll:
De Téged is nagyon meg tudlak érteni és tudom miről beszélsz, mert míg nekem Adri nyugodt baba volt a pocakban, addig Jázmin mindig ment, mint a motolla!!!! Reggel este délben délután éjszaka hajnalban......!!!! Hát mit ne mondjak, csodálkoztam is, hogy a bordáim nem köszöntek ki az oldalamon!!!! :shock: :lol: :wink: De túléltem. És Te is túl fogod! És ezért, mert Domi ilyen kis "rúgkapálós" :wink: kívánom Neked, hogy Ziziről példát véve 45 perc alatt rukkoljon elő, ha eljött az ideje!!! Legalább ennyi "jó" legyen Neked is!!!! 8) :D Hallod Domi fiú?! 8) :wink:

Lányok!

Mindenki másnak is soksok puszit küldök és tényleg Mindenkinek nagyon drukkolok!!! Most ennyi fért bele az időmbe, mert Kisovisom hazaérkezett :P és Tündérlányom is felébredt! Hurrá, egyszerre!! :D Vigyázzatok Magatokra és a Pocilakókra és a már köztünk élő Kislurkókra is, így tél közeledtével még jobban! :D

Pussz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


És tényleg igaz, hogy ilyenkor...áldott állapotban..... vagyunk a legszebbek!!!!! :wink: :lol: 8)
Szerintem ezt mi Nőcik is észre vesszük magunkon csak jobban szeretjük, ha a körülöttünk élők...főleg a férjek, leendő Apukák!!!.... dícsérnek inkább! :lol: :wink:

Na most már tényleg mentem, mert kapok...! 8)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76
 
 


Sziasztok!

Rencsi! De ügyes vagy! Én tuti nem tudnék igy tesz-veszről, meg ilyen helyekről dolgokat beszerezni, az ilyesmivel pórul szoktam járni! Mondjuk mi sokmindent kapunk majd, már sokan mondták, hogy tudnak adni ezt is, azt is! Félülő helyzetben alvás jól kipárnázva?

Moncsiga! Aranyosak vagytok! Csinos mami vagy és a baba is nagyon jól mutat a kezedben!

Melcsi! Szoritunk!!!!

Kép
kislibus
 
 


MELCSIKE!!!
Nagyon nagyon drukkolok Nektek holnapra!!!!
Marci,ne kínozd meg Anyát,legyél gyors és nagyon ügyes!!
Sok puszi!!!

Kép
cs.andi
 
 


hellóka :lol:

Elolvastam mindent, mostmeg akarnék irni és már el is felejtettem mit akartam... :lol:

melcsikém
szivem, nagyon drukkolok neked holnapra, ügyes légy, ha esetleg nem inditják meg a szülést akkor is kérdezz meg pontosan, hogy mi várható..., de egyébként szerintem meginditják, főleg, hogy csütin apánk úgy tudom a Jánosba van, igy meg legalább rátok tud pillantani :wink:
Nekem is majd elküldhetnéd, hogy van ez a boritékos téma, de nekem az az érzésem, hogy apánknál fogsz szülni :wink:

moncsika
nagyon jó a kép, és tényleg hasonlit rád a baba :lol:
Azért én kiváncsi lennék a véleményedre a neveléssel kapcsolatban, mert te mégiscsak szakmabeli vagy, nagyobb rálátásod van a dolgokra, hogy mi a jó és mi nem.
Én nem hiszem, hogy ez vita tárgya lehet, elvégre úgyis mindenkinek meg van a saját elképzelése, hogy ő mit tart helyesnek(én például semmiről nem tudok semmit, csak marhára tudok kritizálni, tesómnak és sogornőmnek is rendszerint elmondom, hogy mi a nem helyes :lol: :lol: , persze azt nem tudom mi lenne a helyes...), de kiváncsi lennék a te tapasztalataidra. :wink:

rencsike
Sajnálom, hogy nem tudsz aludni, volt már nekem is ilyen, hogy fel kellett állnom vagy kimenni az ablakba friss levegőt szivni, mert csak úgy kaptam rendesen, de nekem elég gyorsan elmúlt, jó lenne, ha később se térne vissza a légszomj, már igy is szuszogok és horkolok is, most a férjem vett ilyen tapaszt az orromra, a világból kikerget vele, nem akarom használni, habár azt mondják nincs benne semmi hatóanyag, a férjem meg minden nap cukkol, hogy a kutyák nem tudnak aludni tőlem :lol: :lol: , eddig még minden nap megúsztam, valahogy elterelem a figyelmét este, hogy ne jusson eszébe a tapasz :wink:
Nálam most ez a késelés van napirenden, hol egyik , hol másik oldalt, ma reggel meg az egész hasam fájt a köldököm alatt, elég ijesztő volt.


melánia
na akkor drukkolok a genetikaihoz, de biztos minden rendben lesz :wink:
Én egy farmert vettem idáig, a Kenguruba, elég drága volt, de szerintem nem is kell több farmert venni, mert ez jó lesz végig rám.
Én inkább ruhákat szoktam venni és azokat hordom vastag harisnyával, meg csizmával, ezeket nagyon szeretem, csinosak, kényelmesek. A kabáttal leszek gondba, mindegyik kabátom jó rá csak persze a hasamon nem tudom összehúzni, ha sportosan öltözködöm akkor a páromnak van egy nagy pufi kabátja, az jó rá, azt hordom, ha meg csinosan öltözöm fel, akkor meg felveszem a saját kabátomat, csak nem húzom össze elől, hanem ma is felraktam egy nagy sálat és igy mégis melegen van a pocim. :wink:

kislibus
Én csak azért nem szeretem ezeket a teszveszt meg a vaterát, mert általában előre kell fizetni, én meg elég bizalmatlan vagyok, igy ha veszek valamit általában személyesen veszem át .
Persze rencsi biztos rutinos ebben, tudja hogy kell ezt csinálni :wink:

julcsika, ercsikati ????

Most, hogy beültettétek a fülembe a bogarat a vásárlásról, elkezdtem szervezkedni, gondolkozni, hogy mi hogy legyen és teljes káosz lett a fejembe :lol:
Egyenlőre azt se tudom hogy legyen a gyerekszoba.
Pedig a tapétázást lassan el kéne kezdeni...
chilike1
 
 


Sziasztok,
beálltunk az éjszaka 2 óránkénti kellésre...... :cry: :cry: 10-12 között van a buli, akkor nagy nehezn elalszom, aztán 2 majd 4 majd 6 órakor kelés, ebben a gyerekben be van építve egy stopper óra, félelmetes milyen pontosan ébreszt.....szóval élő halott vagyok másr most és hol van még az hogy kint lesz és északánként szoptatni kell......tegnap pl jó volt mert legalább délelőtt aludt és akkor tudtam aludni....csajok ez egy kiképzőtábor... :cry:

Chilikém,
Nem indítják ma Melcsinak, vagy holnap vagy holnap után, de az már biztos hogy nem Apánknál szül, mert csütörtökön valami továbbképzésen lesz pénteken meg ugye alapból nincs a Jánosban, már meg is beszélték a pótdokival, hogy ő fogja csinálni...

A tapsz sz...rt se ért, már bocsánat, a férjemnek a orsövény műtéte előtt ezt is kipróbáltunk, mert annyira szörnyen horkolt, de minimálisan halkította csak..... :cry:
Ha vettél valamit vagy ha vannak már elképzelések a babaszobával, akkor írd eg lszi!!

A késelés szörnyű, olyan félelmetes és úgy tud fájni....az hogy nem kapok levegőt inkább csak kellemetlen, mert olyan mintha valaki ráállna a tüdőmre, de ha felállok a kkor mindig elmúlik. Inkább csak az a rossz, hogy mint egy bolond ugrálok fel az ágyból az éjszaka közepén... :wink:

Tigrincs,
köszi szépen, édes vagy! reméljük Domi hallotta és majd pikpak kint lesz ha eljön az ideje.

Kislibus,
én is általában a személyes átvétel preferálom, de én nem vagyok bizalmatlan, szerintem baromi jól ki van találva a teszvesz, minden eladónak az az érdeke, hogy jól tájékoztasson a termékkel kapcsolatban, mert vásárlás után értékelni kell és ha valami nem stimmel, akkor negatívan tudod értékelni és azt mindenki látja és nem vesznek majd tőle semmit, ha meg át akar verni, akkor megírod a szerkesztőnek és szépen kizárják. Én mindig lecsekkolom hogy hány üzlete volt már és mondjuk ha 100ból 100an ódákat zengnek róla akkor no kockázat. amikor meg mégis utalok, akkor meg attól hogy bszláról megy attól én még 100%an védett vagyok, mert nem tud visszaélni az adataimmal, persze olyat sosem kérnek, hogy adjam meg a hitelkártya számot, na az már nekem is sok lenne...


Gyakorló mamikák, mi a vélemény a mosható pelenkáról?????

Kép
rencsi79
 
 


Jó reggelt!

Melcsike,
Nagyon drukkolok neked, hogy ezek szerint holnapra vagy holnaputánra szépen, ügyesen és nagyon könnyen megérkezzen Marci!

Rencsike,
Szegénykém... neked pedig azért drukkolok, hogy Dominak kint már más legyen a bioritmusa... éjjel inkább 3-4 óránként kelljen, és hagyjon téged pihenni egy kicsit.

Kislibus,
Én is vásároltam már a teszveszen, és még szeretnék is sokmindent. Igaza van Rencsinek, nehéz tévedni, viszont jól utána kell nézni mindennek, és elég sok időt kell rászánni, figyelgetni, hogy éppen melyik aukció jár le olcsón. Szerintem ezt akkor érdemes megtenni, amikor már tudod, hogy konkrétan mit szeretnél, és már tényleg meg is akarod venni.

Moncsika,
Tényleg nagyon szépek vagytok a képen! Nagyon csinos kismami vagy, és jól mutat a kezedben Zsófika :)
(rólam nem tudom mikor fog ilyen kép készülni Zsófival, mert eddig amikor náluk voltam, vagy aludt, vagy evett :) ébren még nem is nagyon láttam:D).

Chilike,
Mesélj majd, hogy miket vásároltatok... Ti tervezitek, hogy a hétvégi babaexpon már vásároltok?

Velünk minden ok, ma megyünk Apánkhoz, és kicsit félek, mert a múltkori óta legalább 2 kilót híztam... ez elvileg több, mint amennyit lehet (heti 300gr a 'normális'), na majd meglátjuk. Összességében még így is jó vagyok, csak kicsit aggódom amiatt, hogy folyamatosan éhes vagyok, és még így, hogy visszafogom magam is 2 kiló jön fel 3 hét alatt...
vjulcsi
 
 


Rencsi! No, akkor lehet, megpróbélom én, is, a tesz-veszt, de a bankszámlás utalás nálunk kizárva. Tesómmal személyesen vettük meg a kiságyat, de mondjuk akkor azt mondtam, hogy nem kellett volna. Csak tesóm nem akart visszalépni, mert már megtettünk az ágyért 40 km-t.
Ami a mosható pelusokat illeti, csak anyukám tapasztalatát tudom irni: " Hála a Jóistennek amiért feltalálták az eldobható pelenkát, lányom eszedbe ne jusson textillel bajlódni." No neki hiszek, mi négyen vagyunk tesók, nálam és a hugomnál mosta a pelusokat, a Clór kimarta a kezét, ezután frankón begombásodott neki, hogy alig birta kikezelni. Mikor a nagyobbik öcsém született, már bejött az eldobható is, akkor vegyesen használta, mert még nagyon drága volt, a legkisebbnél már csak eldobhatót használt...

Melcsinek továbbitsátok lécci: Drukk egyek a könnyű szüléshez, kivánom életed egyik legszebb élménye legyen!!!

Chilike! Ne pörgesd túl magad a cuccok miatt, meg lesz az hidd el, szépen majd formálódik az elképzelés, meglátsz itt is, ott is egy-két jó ötletet, és hamar kitalálod mi legyen! Én pl. már tudom, hogy filcből és szines papirból fogok gyártani a falra majd figurákat: Kacsát, kutyust, bohócot, báránykát! Van egy kis füzetem, Ötletes filc álltok a cime, vannak bnne sablonok, hogy ki tudd vágni, mindegyik figura kis kedves, mosolygós. Csak majd olyan magasra kell tennem, hogy lássák, de ne tudják megenni, mert a filc nem épp kajálni való anyag, de gondoltam szines pamut anyagból is meg lehet ezeket csinálni, azt még akár meg is ehetik! Csak akkor varrni kell, nem ragasztani.

Csajszikák! Kérnék tőletek egy rövid kis imádságot a csajsziért, akiről irtam, hogy babásan jöttek haza a nászútról! Sinus thrombózisa lett, ez egy nagyon durva betegség, kérlek imádkozzatok ti is értük egy kicsit, hogy rendben legyen ő is, meg a babák is!!!

Kép
kislibus
 
 


Julcsi! Apánk miatt nyugi, egy mosolygós bűnbánat, "igérem legközelebb ügyesebb leszek", és már le is lehetett kezelni! Te miket vettél a teszveszen??? Nagyobb dolgot, pl. babakocsit nem mernék, ruhákat, kiságyat kapunk, mellszivót is inkább megveszem, mondjuk játékszőnyeget mernék venni, meg etetőszéket (abból olyat néztem ami később asztallá-kisszékké alakitható, öcsikémnek olyan volt, nagyon jó volt, hogy 3 évesen tudott rajta gyurmázni-rajzolgatni). Mondjuk biztos rucira is szükség lesz még. Textilpelust, ágyneműt, lepedőt inkább újjonnan, tárolóedényeket is inkább újat vennék. Pólya egyenlőre úgy gondolom nem kell, autósülés sem biztos, lehet, hogy olyan babakocsit veszünk, amihez van hordozó. Mondjuk még 1000 dolog van, csak érdekelne, hogy ti miket vettetek meg!

Kép
kislibus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?