Új privát üzeneted érkezett!

Szia Franka!

Visszakerestem tegnap történetedet, és mégha hülyén is hangzik, megnyugtat, hogy nem csak én vagyok egyedül a világban akivel pont ez történt meg. Az orvosom teljesen maga alatt volt, hogy pont én, meg pont az akivel sose volt "gond"...neki ilyen magzatzsinór katasztrófás esete nem volt még...én voltam az első...és kislány az enyém is. Meg akarták mutatni, de én képtelen voltam rá, hogy megnézzem, nem akartam kötni semmihez, azt akartam, hogy csak az emlékeimben éljen úgy ahogy én elképzeltem...így is rossz, mert a férjem megnézte - végig velem volt - és annyit mesélt róla, hogy gyönyörű fekete haja volt, mint nekem - na ettől mindig sírva fakadok, ha eszembe jut...már ez is túl sok.

Azt, hogy mennyire fogom fel ez jó kérdés .... sokat sírok, de csak ha egyedül vagyok ... képtelen vagyok elviselni, hogy bki gyengének lásson...szakmai ártalom :) ... azelőtt én ügyfeleket reggeliztem :D

Mivel az enyém fejvégű volt így kierőltették belőlem természetes módon, de jobb is, mert varratszedés után gyorsan meggyógyultam, már nem vérzek egyátalán, nem indult be a tejem se...csak a lelkem ilyen nyamvadt :?

Veled ellentétben én még mindig úgy gondolom, hogy azonnal gyereket akarok, bmi áron, én a 6 hónap türelmi időt se hinném, hogy ki fogom várni. Számolom a napokat a mensiig, meg a kontrollig, LH teszteket vettem, és folyamatosan szuggerálom magamba, hogy lesz kisbabám (na ez a projekt azért nem mindig felhőtlenül sikeres, mert sírdogálok sokat azon, hogy mennyire félek, hogy nem fog sikerülni :roll: ) Fórumozom - ezzel ápolgatom a lelkem....ezzel csak az a baj, hogy a sokfelé olvasgatástól betegségeket képzelek be magamnak (PCOS, sárgatest elégtelenség, alacsony luteális szakasz...miegymás...dehát ki tudja, az én terhességem a lő és talál tipikus esete, tehát vagy egészséges és nagyon termékeny vagyok, vagy csak véletlenül szerencsém volt) és folyton attól rettegek, hogy nem fog sikerülni, mert vmi bajom van csak én még nem tudom ... na persze ezzel kár is lenne a dokihoz fordulni, mert elhajt, hogy minek vizsgálgasson, ha még nem is próbálkoztunk min. 1 évet, meg hát nekem még várni is kéne ezzel a szüléstől számított 6 hónapig....miegymás... de én 1 év múlva már majdnem 31 leszek!!!És még nincs gyerekem...más meg már a 3.-at is világra hozta...

Igaz Babácskát - Izabellát (jó ég nem is hívtam így a szülés óta) - már semmi sem adja vissza nekem, de per pillanat csak egy "vigaszbaba" az amire vágyom...mindene megvan a padláson lefóliázva a biztonsági gyermeküléstől a barátainktól kapott hegyekben álló babaruháig.

....klinikai eset vagyok azt hiszem...ja és már visszamentem dolgozni is (3. hétben vagyok), gondoltam így könnyebb lesz elterelni a figyelmem ....

Csak az a két kismama ne lenne, akik a karácsonyi céges bulin nagy hassal ott lesznek...ha azt kibírom ép ésszel bőgés nélkül, nagyon büszke leszek magamra!
cimpulusz
 
 


Nem fogod kibírni bőgés nélkül...mindenkinek volt tükörképe.

Én azért legalább 3 hónapot várnék a helyetekben, mert ha a méh belső fala nincs felkészülve a beágyazódásra, baj lehet az elején.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok lányok!
Bocs,hogy bepofátlankodom!

Cimpulusz légyszi nézd meg az én esetemet az első oldalak valamelyikén írtam le.
Ma van három éve :cry:

Üdv mindenkinek:Kriszti

Kép
flacsikriszti
 
 

 
 

Szia Betti!
Én kb 10.50 kor voltam a pályaudvar környékén. Ott elkapott két ellenőr, jól meg is bírságoltak, mert nem tudtam hol jegyet venni.
Tünciről nincs hír azóta?
Ha beszélsz vele sok +++++++++++++ energiát küldök neki.Szorítok érte.
Mirci

mirci001
 
 


kedves Cimpulusz (honnan ez a név?) :-)

olyan sokmindent tudnék erre írni, de most nincs időm. Viszont átküldöm egy régi hsz-emet, csak, h lásd, mennyire hasonló úton haladunk(?) mindannyian.
"Veled ellentétben én még mindig úgy gondolom, hogy azonnal gyereket akarok" ez nem ellentét :-) A "még mindig"-hez meg még nagyon kevés idő telt el. De szívből kívánom, hogy így maradjon és minél előbb összejőjjön a következő baba!!!!!!!

Izabella - nagyon szép neve van az angyalkátoknak!

Szerintem sem fogod kibírni bőgés nélkül a bulit, és nem is kell. Az a normális, ha egy ilyen helyzetben elsírod magad. Szerintem, ha rezzenéstelen arccal bájcsevegnél velük, akkor lennél (ahogy írtad) klinikai eset.
Hogy a gyereked halála miatt kiborulsz, semmiképpen sem gyengeség! ilyeneket meg ki mondott neked? :evil:

Kép
franka
 
 


Sziasztok!

Betti imátkozok sokat Tünciért és a babáért. Rendben kell most lennie mindennek nem történhet meg megint..... :cry: :cry: :cry:

Én jövő hét szerdán megyek Dokihoz és ha még bent lesz akkor ha szabad benézek hozzá! Átadod neki az üzenetet és ha szabad engedi akkor bemegyek!

Dolgozok ezerel olyan örület van a koszorú árusításnál, hogy csak na!! Megvan a rákszűrés eredménye P1-es lett viszont gyulladásban van a méhszájam így gyógyszert kell majd szednem rá!

Puszi!

Kép
grácus
 
 


Grácus megmondom neki, szerintem örül, ha mennek hozzá, mert egyébként nem valami lélekemelő egész nap feküdni és aggódni, a csecsemőszoba mellett, ott, ahol Violával volt. Szerintem csak jó, ha elterelődik a gondolat az aggódásról.

Mitől gyullad be a méhszáj?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Én is nagyon-nagyon-nagyon szorítok értük.

Zaha



Kép
Kép
zaha
 
 


Sziasztok!

Betti, van valami hír?
Fel akartam hívni délelőtt Tüncit, de otthon hagytam a telefonom. Majd estefelé.

Zaha



Kép
Kép
zaha
 
 


Jöttem Tüncinek és a babájának hozni a mai nagy adag drukkomat++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Remélem kicsit segít neki és eljut hozzá!!!! :roll: :!: :!: :!:

Kép

Kép
Én vagyok a világ legboldogabb anyucija:-)))
bree
 
 


Sziasztok Lányok!

A szeptemberi tragédiám után Betty keresett meg priviben vigasztaló szavaival, és invitált közétek. Akkor úgy éreztem, hogy nem szívesen csatlakoznék egy olyan topikhoz, ahol folyton arra emlékeztetjük magunkat, hogy mi történt velünk. Úgy éreztem, hogy minél előbb le akarom zárni magamban a történteket, és szabadulni szeretnék a fájdalmamtól, attól az ürességtől, űrtől, ami a babám elvesztése után maradt bennem. Ma, 5 héttel a történtek után, azon töprengek, hogy hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt túllépni egy ilyen szörnyűségen, és nem sírni minden percen, minden gömbölyű pocak vagy újszülött láttán. Azzal is gyötörtem magam, hogy milyen szívtelen vagyok, hogy csak így, hipp-hopp elengedtem a gyerekemet. De aztán gyorsan megvigasztaltam magam, hogy az a rengeteg elmondott ima a gyors lelki (és persze testi) gyógyulásért meghallgatásra került Istennél, aminek az a következménye, hogy (már amennyire ennyi idő alatt lehet), meggyógyult a lelkem.

Ezért is érzem azt, hogy már tudok közétek jönni, és ha kell, újból és újtól elmesélni a történetemet, mert már nem kavar fel, és nem okoz kínzó fájdalmat a lelkemben.

Történetem: 2006 januárjában terveztük el férjemmel, hogy gyereket szeretnénk. Rögtön a második hónapban sikerült pozitívot tesztelni, nagy volt az öröm, hogy 34 éves korom ellenére ilyen gyorsan összejött, de az öröm csak egy hétig tartott, mert el kezdtem vérezni, és spontán elvetéltem. 5 havi sikertelen próbálkozás után (miután betöltöttem a 35. évemet), felkerestük a Kaáli intézetet, hogy vizsgáljanak ki, hiszen a korom miatt nincs időnk évekig várni a babára (közben csináltattunk a férjemnek egy spermiogrammát, és kijött, hogy soványan, de van annyi életképes kiskatonája, hogy idővel teherbe essek). Kaptunk konzultációra időpontot, de nagy örömünkre a konzultáció helyett ultrahang vizsgálatra mentem, már kismamaként. Spontán teherbe estem. Gyönyörű terhességem volt, és a 35. héten megszületett Szilárd kisfiam, teljesen egészségesen, 2700 grammal.
Kisfiam egy éves volt (másfél éve), amikor úgy döntöttünk, hogy jöhet a tesó, és én nagyon reménykedtem, hogy ezennel nem kell sokat várni, hiszen mindenhol azt hallani, hogy a második már sec-perc itt van. A hónapok ismét el kezdtek telni, én pedig el kezdtem aggódni, hogy mi lehet a gond. A 9. próbálkozós hónap után, megint egy téli hónapban, pozitívot teszteltem, leesett a kő a szívemről, és meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg ez is megszakadhat. Alig telt el egy hét a pozitív tesztem után, el kezdtem vérezni, spontán elvetéltem. Erőt vettem magamon, megbeszéltük a férjemmel, hogy nem csüggedünk el. Férjem visszament az andrológushoz egy sperma-csekkolásra, és kijött, hogy jócskán javult a spermaállománya. Reményekkel teli folytattuk az utunkat. 4 hónappal a sp. vetélésem után ismét pozitívat teszteltem, de valahogy belülről nem tudtam neki annyira örülni, mint az addigiaknak. Férjem is megjegyezte. Ahogy teltek a hetek, szép lassan kezdtem felfogni, hogy babát várok. Közben barnázgattam, utrogestánt szedetett velem a doki, hematómám lett, ami gyorsan felszívódott, és elég gyakran mentem UH kontrollra, ahol mindig láttam, hogy szépen növöget a babám, mindig a korának megfelelően. Már majdnem kezdtem elhinni, hogy Szilárdnak testvére lesz, amikor a 12. heti genetikai UH kontrollon látom, hogy kikerekedik a doki szeme: „vastag a tarkóredő, akár hogy mérem, és akár hányszor, sajnos vastag, és az orrcsont is bizonytalan”, „hány éves is?”, mondom 38. „Ajaj, amniócentézist kell csinálni, mert nagyon nyugtalanító a vastag tarkóredő”. Másnap irány az Istenhegyi klinika (mit ad Isten, ugyanaz a doki vár a rendelőben). Ott rögtön adnak eredmény a kombinált tesztről. Eredmény: 1:4-hez az esély a Down-kórra!!! :cry: (fiammal 1:7000 volt, ami egyenlő a nullával). Időpontot adtak lepényvizsgálatra (két nap múlva ad eredményt), de mivel a lepény nagyon mélyen volt, előírtak amniócentézisre is (aminek az eredményére több hetet kell várni).
Másnap indultunk nyaralni Olaszországba két hétre, ÍGY! Eltelt a két hét, folyton Down-kóros gyerekek jöttek velem szembe, mi pedig gyötrődttünk, hogy ha beteg, megtartsuk vagy elengedjük. Minden lehetőséget végiggondoltunk, és végül úgy döntöttünk, hogy ha kell, elengedjük egy sokkal jobb helyre, mint ami itt várt volna rá. Nyaralásunk után megcsinálták a lepényvizsgálatot (szerencsére a lepény kicsit feljebb kúszott), de én akkor tudtam már, hogy a kicsink beteg. A 14. héten sem látszott az orrcsontja rendesen, és a kombi teszt alapján hiába volt még 75% esély rá, hogy egészséges, én nem hittem benne. Két nap múlva ki is jött a 100%-os kromoszóma eredmény: 21-es triszomia, azaz Down-kór. Hiába voltam felkészülve erre a válaszra, én akkor ott meghaltam! 5 nap múlva beutaltak a korházba, és meg kellett szülnöm a kicsikémet. Kisfiú volt. „Viszontlátással” elbúcsúztunk Tőle, 5 hete!

Azóta fizikailag is rendbe jöttem, pont 28 napra megjött a vérzésem. És most apával próbálunk minden erőnkkel a jövőre koncentrálni, bízni abban, hogy ennyi rossz után a következő év CSAK jót hozhat nekünk. Az hittem, hogy sosem akarok többet gyereket, de pár héttel később még nagyobb a belső vágy bennem, hogy Szilárdnak testvére legyen.

Köszönöm, hogy elmondhattam, és lehet, hogy egyszer még idetéved valaki, akinek majd pont az én történetem nyújt vigaszt.

Betty!
Te tudod, hogy én nagyon „jóban vagyok” Istennel. Tünciért fogok imádkozni, és mond neki, hogy imáimmal én is gondolok rá. Lehet, hogy a nevemről nem fog emlékezni rám, de ha mondod neki a Down-kórt, biztosan tudni fogja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.29 13:21-kor.
Vendég
 


Angie, kívánom, hogy mihamarabb teljesüljön a vágyatok.
És köszi, hogy leírtad.

Zaha



Kép
Kép
zaha
 
 


Nagyon szorítok Tüncinek!

Franka,

Köszönöm soraidat. Hát, az se semmi, ami Veled történt. :( Én még nem készülhettem a babánk szülinapjára, azt, hiszem, úgy még borzasztóbb lett volna.

Ez a "senki nem szól semmit" borzalmas. Én is átéltem, igaz, csak néhány percig. A "fal duma", amiről írtál, tényleg igaz lehet. Én annyit tudok, hogy (legalábbis nálunk) még az UH alapján is csak két doki együtt állapíthatja meg a baba halálát.

Ha lehet, inkább nem írnám le a dokim nevét. Vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban: igaz, hogy nem tudta, hogy létezik ilyen mértékű rosszullét, mint amilyet én produkáltam, de aztán (a többiekkel együtt) mégiscsak megmentette az életemet.

Inkább egy másik dokira emlékeznék (szintén név nélkül), aki a legjobb fej volt a nőgyógyászaton. Amikor a műtét előtt elvégeztek egy beavatkozást (valamilyen tágításféle) második orvosként ő is bent volt. Én fáztam, mint az atom, és rémülten, segélykérően rápillantottam, mint egy fuldokló (azt hiszem, szó szerint...). Ma is előttem van megnyugtató tekintete. Azt hiszem, az emberséghez sem kell szó...

Eboni
eboni
 
 


Eboni, oké. Akkor priviben átküldenéd?? légyszi! tényleg érdeklnének.
Egyébként az enyém is felettébb emberséges volt másfél napig, miután kiderült, hogy meghalt a babám. :( Láttam, hogy sajnál, meg kicsit megdöbbent, de gyorsan túltette magát rajtunk. Varratszedésnél már a MIÉRT.. kezdetű kérdéseimre se akart válaszolni. Idegesítő lehettem, hogy magyarázatot keresek... és nem húzok haza csak úgy, szó nélkül. :? :(

2 doki volt UH-nál, plusz jött utánam a CTG-s szülésznő. Több mint gyanús volt a hirtelen jött figyelmesség.

Kép
franka
 
 


Franka,

átküldtem privátban.

Hát igen, nem biztos, hogy a figyelmesség sokáig tart, nekik egy eset vagyunk a sok közül, mi meg utána otthon emészthetjük magunkat.

Akiről én beszéltem, előtte is a legrendesebb volt (elég sok dokival találkoztam kórházi tartózkodásom idején), amikor még simán hagytak szenvedni.

Az intenzíven amellett, hogy szerintem szakmailag is jók voltak, olyanokkal foglalkoztak, hogy pl. a párom hozza be a kedvenc zenéimet, hogy az altatás alatt (!) azt hallgathassam, a kötelező terápia része volt, hogy a férjemnek majdhogynem egész nap ott kellett ülnie mellettem (egy intenzíven a napi látogatási idő kb. egy óra), aztán a vége felé az egyik doki azt mondta, hogy gondolkodott azon, hogy mit kéne csinálnom, ha innen kimegyek (jussak hegyi levegőhöz, és járjak terápiára), és gyorsan megtanítottak járni, mondván, hogy a belgyógyászaton erre úgysem fognak figyelni.

Hát, ilyen is van.

Eboni
eboni
 
 


Eboni, ez melyik kórház volt? Bocs, ha már írtad.

Zaha



Kép
Kép
zaha
 
 


Tüncinél ma volt nagyvizit és a fődoktor szigorú fekvésre ítélte, mert ennek az a gyógyszere, tehát szó sem lehet róla, hogy hazajöjjön.
De a főorvos megnyugtatta, hogy kezelhető a baj.

Angie szia.

Franka, Jázminról tudsz valamit? Rég nem volt már, lassan egy hete, ugye nincs baj semmi?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Egy kismamitárs tette fel a fórumra ahova irogatok. Nagyon szép és legalább olyan szomorú történet mint a tiétek. Nem tudom hallotatok e már róla. Egy gyorshajtó kamion rohant bele egy autóba. Az autóban egy 5 éves egy 3 és egy 2 éves gyermek ült. Mind a hárman meghaltak. A tragédia után egy évvel az édesanyának 3as ikrei születtek. Két kislány és egy kisfiú. Épp abban a felállásban mint a nagyobbak.
Ha vkit érdekel. Nem is tudom miért hoztam ide...annyi szomorúság van itt már nem biztos h tetéznem kéne....nem biztos h jól teszem/tettem. Ha gondoljátok törlöm a hsz-t
. :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=Ha6JOUQQ ... re=related
dr_nono
 
 


Betti Tüncinek megy a drukk, kérlek mond meg neki.. sokat gondolok rá! Hányadik hétben van, tudjuk már a baba nemét?

Kép
leda2002
 
 


Sziasztok!
Láttátok a Fókuszt? Pont hasonló témát feszegettek, mint mienk.
Egyébként nagyon nem jó, hogy Tünci kórházban van, de legalább valamennyire biztonságban van. Én azt gondolom, hogy már az első jeleket komolyan kellett volna vennie az orvosának.
Mennek a drukkok ezerrel+++++++++++++++++++++++++ energy.Mirci

mirci001
 
 


Tüncinek jobbulást!!!!
Nagyon sajnálom,hogy ez történik vele... :cry:
Imátkozok érte!!!
szintus
 
 


Minden új topiclakónak sajnálom a babáját és,hogy ilyen szörnyűségen kellett átmennetek.... :cry: :cry: :cry:
szintus
 
 


Zaha,

még nem írtam, elküldtem Neked privátban.
eboni
 
 


Hali Csajok

Tuncinek nagyon jol esik, hogy ennyien gondoltok ra. Bocs nincs ekezetem a szerb billentyun. jobb ott a korhazban neki vigyaznak ra, bar az ok nem jo, de otthon meg ha van valami, mire beernek orak.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti akkor ez azt jelenti,hogy nem messze vagy tőlem? :wink:
Mármint,hogy nincs ékezet....

Jázmin,kérlek csak egy életjelet adjál magadról,please...... :!: :!: :!:
szintus
 
 


nagyon szorítok Tüncinek. Minden nap minden órában eszembe jut szegény. Kínzó lehet ott feküdni ahol KisViolával volt.... :cry: Bízom benne mostmár nem lesz baj.
+++++++++++++++++++ sok pozitív erőt küldök neki!!!
dr_nono
 
 


Tüncinek nagyon-nagyon sok energiát küldök! Nem is értem, hogy hogy lehet az, hogy kétszer ugyanoda csap a villám... Velünk is ugyanez volt...

De most nem lesz baj, nem szabad! Hányadik héten van Tünci?

Kép
Kép
encu
 
 


Tüncire én is sokat gondolok!
Ő most kb a 17. hétben lehet. És reméljük, nem csapott be másodszor is ugyanoda a villám, és nem lesz semmi baj. Az orvosok vigyáznak rá, és talán a hematóma is gyorsan felszívódik.
Vendég
 


Sziasztok!

Betti azt nem tudom, hogy mért gyuladt be de majd szerdáb megkérdem a dokim! Akkor bemegyek Tüncihez majd szerdán majd kérdezd meg a kórterem számát! Ok?

Látom van pár új :cry: mindenkinek sajnálom a babáját!

Én már holnap nem dolgozok vége az árusításnak!

Puszi!

Kép
grácus
 
 


Tüncikét legalább jövő hét csütörtökig bent tartják, akkor lesz kontoroll uh. Hazajött már a saját dokija is, kicsit nyugodtabb is már. De azt is mondta a dokija, hogy készüljön fel egy akár 36 hétig is taró fekvésre is. Reméljük, azért nem lesz olyan tartós, mert azért nem épp a legjobb dolog a kórházban lenni, de majd a kontroll uh-n kiderül.
Elnézést kér még mert nem mindenkinek tud válaszolni vagy visszahivni, mert elég magas a számlája, de örül az üzeneteknek mindig.

Szintus igen, nem vagyok messze tőled....mindenszentekre jöttünk ki, meg a férjem ma vadászik.

Csütörtökön feltették a függönyeimet is, tiszta boldog vagyok!

Betti
Kép
betti0412
 
 


Jó estét mindenkinek!
Én most regisztráltam magam. Eddig nem volt hozzá bátorságom.
Olvastam a történeteket, és kicsit segít feldolgozni! Nem kívánok ilyen rosszat senkinek, de jó meghallgatni és megosztani a történteket hasonló kismamákkal. Én teljesen tökéletes terhességen vagyok túl. Az első naptól fogva semmilyen panaszom nem volt! Még a szülés előtt 2 nappal is megjegyezte a dokim, hogy milyen vidám vagyok. Se egy görcs, se fáradság?! Olyan vidám voltam, és boldog, és felszabadult, pedig kicsit voltak gondjaim az alvással. Október 9-re voltam kiírva a kicsi fiammal. 7-én voltam NST-n, teljesen tökéletes volt az eredmény. Délután még lefeküdtem a babamozgást számolni, 3/4-ed óra alatt meg is volt a 10 mozgás. Aztán másnap reggel felkeltem, és nem mozgott. Azt hittem, csak tévedek. De délután már a számlálásnál szintén nem volt semmi mozgás. Bementünk a kórházba, s kiderült, hogy nincs szívhang. Azt hittem ott belehalok én is. Nem tudták megmondani mi történt. Megindították a szülést, és rendesen meg kellett szülnöm. Bár nem élt, de mégis végig kellett szenvednem. Ez szörnyű volt, hogy nem volt értelme miért viseljem el a fájdalmat, ha a kisfiam nem él?! 12 óra vajúdás után abba maradtak a fájások. Alig tudtam kinyomni, majd szét feszítettek, hogy kiszedjék a picit! Pont aznap született meg, amikorra ki volt írva! Kiderült kétszer a nyakára tekeredett a köldökzsinór, egyszer meg a karjára. Azt mondták, ilyet még nem láttak. Talán élne, ha nem tekeredik a karjára, mert valószínű, hogy a kezét ahogy mozgatta, úgy szorította a nyakára. Én megnéztem, bár a testét betakarták. Gyönyörű kisbaba volt, szép kis arccal! Ennek három hete, s azóta csak rosszabb, mert egyre jobban tudatosul bennem, hogy nincs meg a kisfiam! 32 éves vagyok, és még nincs gyermekünk! Tavaly terhes lettem, de 8 hetesen elhalt. Műtéttel vették el, idén pedig kihordtam az utolsó napig! Most megint várni kell pár hónapot! Én is azt érzem, hogy félek, nekem sose lehet gyermekem?
Csak azt kérdezem, miért történik mindez? Próbálok arra gondolni, hogy ha terhes leszek megint, talán a kicsi fiam születik újjá! Talán vissza jön hozzánk! Ezzel próbálom vígasztalni magam!
Kívánok sok erőt, és sok sikert minden ide látogatónak!!
tündike r.
 
 


Tündike erre nincsennek szavak,nagyon sajnálom..... :cry: :cry: :cry:
szintus
 
 


Én nem is tudom mit is mondjak. Megrémülök. Én azt hittem a 20. hét után már minden szép és jó. Ez borzasztó.
Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy vajon azt uh-n nem látják, hogy hol a köldökzsinór vagy elég egy óra is, hogy beletekeredjenek? Nekem UH-n mindig nézik a vastagságot, az áramlását, nem lehet megelőzni ezt valamivel? Istenem.....
Tündike 4 hónapot kell várnotok?
Ő már nem fog visszajönni, de másvalakit küldhet maga helyett, biztos, hogy fog is. Mi a neve, hogyan neveztétek?
Nekem Franciskám volt, most pedig kisfiút várok....de még sok van hátra.
Az ország melyik részébe tartozol, melyik a kórházad? Rendesek voltak bent veled? Megértőek?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!
Utána néztem sok helyen, hogy ki lehet-e kerülnia köldökzsinór problémát, de nem! Az összes doki is azt mondta, hogy nem lehet ezt előre tudni. Bármi is látszik az ultrahangon, elég 5 perc is, hogy magára tekerje, s megtörje a köldökzsinórt! Így szinte megakadályozni se lehet, csak talán ha állandó megfigyelés alatt van.
Én Székesfehérváron voltam a kórházba. Fogadott szülészem volt, és fogadott szülésznőm. Az első pillanattól kezdve ott voltak velem. Azóta is találkoztunk, s mindketten vígasztaltak! Nagyon rendesek voltak! Bár 12 óra vajúdást végig küzdötték vele, úgy hogy egyik se volt műszakba. De semmit se fogadtakel, egyik se! Se borítékot, se ajándékot! Azt mondták, hogy ha nem így alakult volna, elfogadnák! Reméljük, hogy a következőnél nem így járunk! A kórházba a nőgyógyászatra raktak, nem az újszülöttek közé, másikemeletre. Mindenki sajnálkozva nézett rám.
Most várunk. Az orvosok egy része azt mondta fél évet várjunk, másik része azt, hogy 3 hónapot. A férjemmel úgy vagyunk, hogy minél előbbpróbálkozni akarunk újra!
tündike r.
 
 


Tünci topictársunk is a fehérvári kórházban van most, lehet közös volt a dokitok is.

Annyi mindent tud már a tudomány, sokszor úgy érzem a várandóság még mindig olyan , mint egy fekete lyuk. Az én dokim legalább is ezt mondta egyszer, hogy csak tapogatóznak a sötétben.
Mikor meg aggódsz vagy nagyobb figyelmet kérsz, mint én is most, akkor meg értetlenül néznek, hogy dehát mire ez a nagy aggódás.
Szinte én éreztem hülyén magam, hogy ragaszkodtam a két heti ellenőrzéshez.
Otthn vagy még vagy dolgozol már? Azért egy 3-4 hónapot várjatok, annyit mindenképp javasolnak, hogy nehogy a beágyazósdáshoz még ne legyen elég vastag a méh belülről, mi a férjemmel mindkétszer vártunk 4 menstruációt.
Milyen a környezeted? Megértő vagy inkább a 'nem tudunk ezzel mit is kezdeni' hozzáállás tapasztalható?
Szerencséd volt a kórházban, hogy ilyen emberek vettek körül, az is sokat számit nagyon és az is, hogy nem a várandósok közé tettek, én legutóbb az éjjelt egy másnap császárra váró boldok anyukával töltöttem. Az sem használ a léleknek.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Szerencsére rendesek voltak a kórházban, s megértőek.
3 hónapot mindenképp megvárjuk, aztán meg ki tudja, lehet, hogy nem is sikerül az első hónapban teherbe esni.
Én még táppénzen vagyok, egyenlőre nem akarok visszamenni dolgozni. Úgy jöttem el onnan, hogy megvan a munkaviszonyom, de megbeszéltük, hogy ha a gyerek után újra dolgozok, más munkahely után nézek, s nem megyek vissza oda. Jó helyem volt, mert apu üzletében dolgozok. Apu és anyu a főnök. A baj csak az, hogy főiskolát végeztem, és csak egy büfés vagyok, mivel náluk nincs feljebb jutási lehetőség.
Mivel apuék a főnökeim, azt mondták, én döntöm el mikor akarok visszamenni dolgozni.
Azért az is érdekes, hogy a gyermekágyi segély csak 42 napig jár, így, hogy nem él a kisbabánk! A szülésznőm is kiakadt, hogy nem jár fél évig. Mert hiába nincs baba, de rendes szülés volt, amit nem pár hét alatt lehet kiheverni.
Hát ilyen a magyar rendszer...
Kicsit úgy vagyok, hogy bízom benne, hogy mihamarabb terhes leszek, s akkor csak az új babára akarok koncentrálni. Idén az egész nyarat végig dolgoztam, s nem volt könnyű a 40 fokba, ráadásul 8 óra álló munka! Így ha sikerül a következő baba, minden percet ki akarok használni! Pihenni, s csak a terhességgel foglalkozni!
Hát majd kiderül...
Olvastam Tüncikéről, bár teljesen nem tudom mi a probléma, csak hogy fekvésre van ítélve.
Kitartást, és sok sikert, és boldogságot kívánok neki!!!!!!
tündike r.
 
 


Tündike!
Nagyon sajnálom a történteket. Nem is tudok közhelynél egyebet irni. Ezt ép ésszel fel sem lehet fogni. Nagyon sok kitartást és erőt kivánok neked és a párodnak, és mielőbbi talpraállást. Nekem is 5 hete történt a megszakitásom, nagyon friss még, de ahogy telik az idő, mindig egy kicsivel jobb.
Nekem a házidokim, aki egyébként nagyon szigorú, azt mondta, annyi időre ir ki, amennyire szükségem van. Mondtam, hogy nincs ennek határa, és azt mondta, hogy de van, de az a fizikai részre vonatkozik. A lelki részre nincs időkorlát.

Tüncire nagyon sokat gondolok, és folyton a telefonomon nézem a topikot, hogy van-e friss hir róla. Én, ha kell, egy évig is fekszem a gyerekem érdekében. Ezzel biztos, Tündi is igy van.

Betty!
Hogy vagy?
Vendég
 


Mindenkitől elnézést, hogy hívatlanul jövök, de szoktalak olvasni benneteket (van akit ismerek is, noha nem személyesen), sokat gondolok rátok, és a szívem teljes melegével küldöm nektek ezt a pár sort.

Minden drága pici angyalkáért gyújtottam tegnap egy gyertyát, ezt a verset pedig minden anyukának és apukának, angyalkának küldöm. Kívánom, hogy ne aludjon soha ki a láng, amit értük gyújtottunk.

Az angyalról

A sötétből lestem őt,
Ragyogott, az égből jött.
Szólnék hozzá, de nem tudok,
Torkomból hangok, hol vagytok?
Indulnék hozzá, de nem tudok,
Erős lábaim, elárultok?

Szeretem őt és tudom,
Egyre nő a fájdalom.
Egy álom mely nem válik valóra,
És a remény mely nem hal meg soha.
Oly sötét van és dermesztő a hideg,
Belőle mégis fény árad és meleg.

Nem lát engem és nem is hall,
Én ember vagyok ő angyal.
Életet eszik és boldogságot iszik,
Míg bennem csak halál és gyötrelem izzik.
Úgy akarom, de nem lehet az enyém,
Velem hal a szerelem s a remény.

Kép

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Minden régi és új topiclakó angyalkájának mindenszentekre Kép
szintus
 
 


Köszönjük a gyertyákat.

Tündike én majdnem 8 hétig voltam táppénzen, én már átadtam az irodámat, elköszöntek a kollégáim és nagyon nehezen mentem vissza, az első nap a kocsiban míg beértem végig bőgtem, hogy nekem nem itt kellene lennem, nem ezt kellene csinálnom. Nehéz, de tényleg szerencse, hogy a szüleid a főnökeid, ebben az esetben, nem sürgetnek, hogy menj vissza. De mindenkinek más idő kell, lehet hogy hamarosan úgy fogod érezni, jobb az emberek között.
Az első terhességemmel én is végig pörögtem, tornáztam heti 5-ször, a másodikkal is, rettent bátor voltam. Bezzeg most. Mint egy nyugdíjas néni, mindent százszor is meggondolok.
Párod mennyire tud neked segíteni, ő hogy viseli?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Mennyire boldog vagyok, hogy Tüncinek és Bettinek újra kisbaba növekszik a pocakjában! Sokat gondolok rátok, vigyázzatok magatokra! Tüncinek kitartást. Most mindennek renben kell lennie.

Régiek, tudtok-e valamit Bobókáról? Miért nincs Melcsike?

Mindenki, hogy vagytok?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska
 
 


És egy nagy ölelést minden "új" olvasónak és írónak. Köszönöm a kedvességeteket, illetve veletek vagyok gondolatban, remélem, előre visz ez a fájdalom.
kisanyácska
 
 


Kisanyácska!
Hát mi van veled! De rég jártál erre! Minden rendben?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Tündike nagyon sajnálom a kisbabádat :cry: :cry: Én is a fehérvári kórházban voltam engemet gyerekágyas szobába raktak be pici babákhoz és a boldog anyukákhoz!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Ki a dokid??

Ancsi Pancsi nagyon szép a vers végig bőgtem rajta! :(

Köszönjük a gyertyákat!

Puszi!

Kép
grácus
 
 


Oh Tündike nagyoon sajnálom, ez egy rémálom! Én 20 hetesen szültem meg az első fiamat rendellenesség miatt, borzalom volt. Azóta van egy eleven 2 éves fiam és most vagyok 39 hetes a kislányommal. Én is minden alkalomnál attól rettegek, hogy nem lesz meg a szívhang.. mi akik átéltük a tragédiát nagyon érzékenyek vagyunk minden jelre.. kívánom, hogy minél hamarabb pozitív élményben legyen részetek.

"Újaknak" is vigasztalást, reményt!

Tünci minden este az imáimban, sikerülnie kell!!!
Kisanya de rég hallottam felőled!! Mi újság??
Bobokának van egy 6-7 hetes kislánya, nagyoon boldog.. Melcsikéről nem tudok semmit, éppen tegnap gondoltam rá, hogy kellene neki írni egy üzenetet, de nem tudom, hogy olvassa még ezt a topicot, lehet iwiwen el tudom érni..

Zaha, hogy vagy?

Kép
leda2002
 
 


Nagyon szép a vers!
Sokat gondolok az angyalkámra!
A férjem próbál segíteni, de szinte minden nap dolgozik. Reggel 8-körül megy,és este 10 körül ér haza. Szóval nem sokat van velem. A dokimat Blaskó Ervinnek hívják, a szülésznőmet Horváth Anikónak.
Mindkettő a legkedvesebb ember, s mindent megtettek, hogy segítsenek, s azóta is! És várnak jövőre, remélik, hogy találkozunk, s minden rendben lesz!
tündike r.
 
 


Sziasztok csajok, csak beugrottam.

Mindenkinek a kisbabájára gondoltam ma, gyújtottam értük gyertyát.

Nem tudok most hosszabban lenni, holnap leeseik a vállamról egy nagy teher munkaügyben, remélem, akkor tudok jönni jobban.

Tüncikém, továbbra is szorítok, sokat gondolok Rád.

És Rátok is, többiek, régiek, újak.

Tündike :cry: :cry:

Leda, már vágom a centidet, sokszor eszembe jutsz.

Puszi mindenkinek, ez olyan hülye, sírós nap. Bocs, hogy csak ennyi, jövök majd.

Zaha



Kép
Kép
zaha
 
 


Őszintén és tiszta szívből kívánom, hogy egyszer, nagyon hamarosan mindannyian nagyon boldogok legyünk, és ezek a hihetetlenül szomorú és felfoghatatlan érzések halványodhassanak.
Én is gyújtottam egy gyertyát minden kis angyalkáért és próbálok nem arra gondolni, hogy 32 hetes lennék Ágicámmal, de azt hiszem, ezt a fájdalmat csak egy újabb kis csoda, egy pici pocaklakó fogja enyhíteni.

Minden Angyalka anyukájának soksok puszi!

Kép
Kép
encu
 
 


Jó reggelt! Ki hogy aludt, hogy telt az éjszakátok?
Szegény párom tiszta megfázás, egész éjjel szipogott, köhögött, aztán inkább kivonult a nappaliba aludni. 4 napja nyomom a neocitránt bele, meg gőzőltetem, de nem sok eredménye látszik még.
Egyenlőre én még tiszta vagyok.

Tündike, ha jól számolom akkor már decemberben vagy januárban próbálkozhattok is újra ugye? Tejapasztó gyógyszert neked is kellett szedned?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Köszönöm kérdésed az éjszaka jól telt :) ... már a rekeszizom becsípődésem is javul (ugyanis a pénteki "répa-felásást" és hajolgatást ezzel honorálta a kis testem..március óta nem hajoltam le...látszik.-..szombat reggel meg mehettem az ügyeletre a szuriért).

Gyújtottam gyertyát én is tegnap este...jól esett...a hétvégi temetőjárást egész jól bírtam, de vasárnap délután csak sikerült összefutni olyanokkal akik még nem tudták...sírdogálás...részemről...no comment :(

Szúrkált tegnap a jobb petefészkem, ma esett a hőm 0,2C-t, végén még visszaáll a normál rendszer;)..várni....várni....azután meg a "csak sikerüljön!" (nagy sóhaj)

Most megyek ...tárgyalásom lesz...szép napot Nektek!

tündike r. írtam ám neked privit, remélem észrevetted ;)
cimpulusz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?