Sziasztok!
Mostanában Babóka kb. 11-kor alszik el, és reggel 8 körül kel. Követi a szülei bioritmusát, mi is bagoly típusúak vagyunk.
Közben 2X-3X kel, ki tudnék egyezni ezzel, ha így maradna.
Zdori: Köszönöm az ajánlatot, majd még egyeztessünk, hogy mikor és hogy megyünk Szofihoz.
Karácsony: Nálunk nagyon bonyolult, mert az én családom Erdélyben él, a párom szülei meg elváltak. Ez azt jelentette eddig, hogy 24-én délben anyósomnál karácsonyoztunk, ezzel kezdődött az egész. Aztán este kettesben, 25-én apósoméknál, 26-án utaztunk egész nap (kb. 800 km), 27-én otthon Sepsiszentgyörgyön, és a szilvesztert is ott töltöttük. Mivel mindig elutaztunk, az utolsó évben már fát sem díszítettünk ketten, mert 2 hét múlva, mire hazajöttünk, úgyis már csak leszedni lehetett.
Most még nem tudjuk, hogy lesz, de abban egyetértünk, hogy a 24. most már a mienk, hogy család lettünk.
Amúgy az utóbbi időben nem szerettem a karácsonyt, nagy rohanás volt az egész.
Hozzátápi: Nálunk a délelőtti alvása után kap először szilárdat, az alma, sütőtök, barack, répa, krumpli kombinációból valamit. Kb. 60-250 között eszik meg belőle, mikor milyen kedve van. Egész nap szopi, aztán este fél 9-kor jön a vacsi, ugyanez, aztán fürdetés. Lilla baba még nem kapott üveges kaját, nem is akarok adni neki. Inkább én összekutyulok neki valamit, nekem eléggé hamar megy, olcsóbb is, meg tutti, hogy nincs benne semmi adalék. Üveges kaját majd akkor adok neki, ha megyünk valahová, ahol nincs lehetőség hazaira.
Nekem is rossz volt nagyon, amikor elkezdtük a hozzátápit 3 héttel a 6. hónap előtt, mert nem volt elég tejem. De azóta szerencsére beállt a rendszer, és olyan jó nézni, ahogyan eszi a kutyulmányaimat.
Halottak napja: Mi otthon Erdélyben minden évben kimentünk az összes halottunk sírjához. Ez 5 temetőt jelentett egy nap alatt kb. 150 km-es körzetben. Sajnos már évek óta nem sikerült ilyenkor hazajutni.
Így a párom nagyszüleihez megyünk ki itt Pesten a temetőbe, és közben a saját családomra is gondolok gyertyagyújtás közben. Sajnos nagyon drága egy hazaút, évente 2X jutok haza, karácsonykor és nyáron.
Rákszűrés: Nekem a 6 hetes kontrollon a doki azt is levette, úgyhogy most egy ideig nem kell mennem.
Státuszok: Írtátok többen, hogy viszitek a babákat a 6 hónapos státuszra a védőnőhöz. Nekem ilyen státusvizsgálathoz egyetlen egyszer volt szerencsém, 2 hónapos korában. A védőnő azóta eltűnt az éterben.
Nem tudom, örüljek-e neki, de nincs a helyzet magaslatán. Már terhesség alatt sem láttam csak vagy 2X. Gondoltam, majd ha meglesz a baba, biztosan sokat fog segíteni, azért nem látom, mert a kisbabákkal van elfoglalva. Hát persze. Igaz, én sem nagyon hívogattam, mert minden kérdésemre választ adtok.
Kíváncsi vagyok, most jelentkezik-e, hogy kezdjük el a hozzátáplálást 6 hónaposan...
Mászás: Lilla is lemászik a játszószőnyegről rég. Nekünk laminált padló van a szobákban, az előszobában meg a konyhában csempe. Eléggé meleg van, panelben lakunk. Eddig azon gondolkodtam, milyen szőnyeget tegyek le, nehogy megfázzon, de az egész lakást mégsem szőnyegezhetem be. Múlt héten barátoknál voltunk, ikergyerekeik vannak, 11 hónaposak. Jó hűvös volt náluk a panelhez képest, a gyerekek meg a földön fetrengtek a csempén és a parkettán. Azt mondta a lány, hogy jól felöltözteti őket, még nem lett semmi bajuk, pedig már lassan járni fognak. Ezek után úgy gondolom, én sem aggódom túl a kérdést. Kap egy réteg ruhát pluszba, aztán másszon, amerre akar.
Na, megyek mozdítok valamit a lakásban, amíg alszik Babóka.
Réka