Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti, ez egy horror...Kép
Nem is tudom ilyenkor mit illik mondani, épülj fel mihamarabb, én speciel ilyenkor az anya érdekét előbbre valónak tartom mint a szoptatást, mert mit ér a szoptatás anya nélkül???

Mackoo... láttam, hogy beírtál a barackkal más topicokba is (szerintem nagyon helyesen), és hogyan hajtottak el, ne vedd a szívedre, van ilyen lelkes olvtárs...
alice_cs

Sziasztok!

Ed, megnéztem az albumot! Nagyon jók a képek! Kép Kép

Judit, sajna már nem emlékszem, hogy is csináltam. Nekem a zacsira rá volt írva, a felhasználás. Szerintem 2 dl-be egy kis kanál. Én mondjuk lefőztem egyszerre és apránként ittam.

Orsy, csatlakozom Zitához, figyelj oda az ivásra. A sok folyadékból lesz a sok tejcsi. Én úgy csináltam, hogy reggelire és délelőtt megittam egy liter gyümilét, aztán itt volt/van egy két literes ásványvíz, így tudtam hol tartok. De tényleg figyelni kell, mert néha én is azt hittem mennyit ittam, aztán ránéztem az üvegre és még félig volt.

Cuiccolo, hát nem semmi, amiken átmentél. Kép Remélem azért sikerül olyan gyógyszert találni, amivel folytathatod a szoptatást. Marci nagyon édes baba. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Kriszti, nagyon sok erő van benned! Hogy miken mész keresztül!
Mit mondtak miért történhetett? Megnéztem Marcellt gyönyörű!

Ed,LÉna, Alíz nagyon szépek vagytok a képeken!

Tünde, szerencsére 1 ideig most nem kapunk szurit.

Mi kínlódunk a szopival megint. Hétvégén, hogy nem voltunk itthon Bence kevesett evett,így mára kevés volt neki a tej. Abból gondolom, hogy teljesen kiszívta+zöld volt a kakija.
Mennyi idő után baj, ha zöld? Bence még mindig majdnem minden szopi után kakil.

Tudom, hogy enny idő után béna, hogy nem értek hozzá, de hogyan kell mosolygó fejet csinálni?
:-))ÉN is színeset szeretnék!!!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szia Barbi!

Mi még kapunk egy szurit, agyhártyagyulladás ellenit. Ez nem kötelező, de a doktornénink szokta ajánlani, és korábban abban maradtunk, hogy a kötelezők után.

Jó kis emésztése van Bencének. Kitti csak naponta egyszer kakil, illetve most, hogy elkezdtünk gyümölcsözni, van, hogy kimarad egy nap.
Szerintem, ha egyszer zöldet kakil, még nem baj, csak ha rendszeresen zöld. Igyál sok folyadékot!

Mosolygó fejet úgy kell csinálni, hogy raksz egy kettőspontot : és rögtön mellé egy ilyet ) nem kell szóközt kihagyni közte, és amikor elküldöd ilyen lesz Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Kriszti! Remélem, a sors ezzel most letudta a következő ötven évre neked szánt negatív dolgait. Csodállak az erődért. És a húgodért is. Bár az enyém is lelekesen őrzött engem a szülés előtt három hétig. A kórházban anno elmaradt találkozót meg majd bepótoljuk. Sok-sok energiát kívánok neked, és jó lenne, hogy ha már nem tünnél el közülünk, mert hiányzol.

Barbi! Mosolygó fej: szóköz-kettőspont-jobb zárójel-szóköz Kép
szomorú fej: szóköz-kettőspont-bal zárójel-szóköz Kép
Kakitéma. Úgy tudom, hogy ha folyamatosan zöld az nem jó. Ha csak egyszer-egyszer, és a többi sárga, akkor nem gond.
Tejcsi. Ha van rá lehetőségetek, akkor két napra felejtsetek el mindent, és csak szopi és pihenés, no stressz. Ennyi idő alatt vissza is áll a tejcsi, ha csak a kevés evés volt a gond, és azért apadt.

Alíz! Gondolom, ha Krisztinek hátránya származna abból, hogy nem azonnal a hatékonyabb gyógyszert szedi, akkor azonnal el kellett volna választania Marcellt. De valószínűleg Kriszti sem szerette volna egyik napról a másikra. Így van egy hónapjuk, hogy rákészüljenek. Neki ez fontos.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok

Kriszti:remélem hamarosan rendbejössz és vigyázz magadra nagyonKép

Kérdeznék valamit:ha jók az értesüléseim,akkor szoptatás alatt nem szabad tejet inni,mert allergiás lehet tőle a pici.Jól tudom?A várandósság óta nagyon sokat ittam,volt hogy napi másfél-2 litert is.Az utóbbi időben visszafogatam magam,mert igen erős hasmenésem volt,gondolom ettől.Már egy pohár tejtől is óvakodjak szülés után,vagy ennyi még megengedett?A sajtokkal mi a helyzet?Azok is tiltólistások?

Orsy
negro1

Orsy!

Pont a múltkor olvasgattam a neten szoptatással kapcsolatos cikkeket. Ebből jónéhány a "Mit ehet a szoptatós anya?" témakörrel foglalkozott. Idemásolom az elérhetőségüket:

http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=6729 Húsz tipp a szoptatás sikeréért
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=4992 Mit ehet a szoptató anya?
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=10414 Madártej és bableves
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=12814 Ugye, tudok majd szoptatni?
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=3734 Mennyit bukhat a csecsemő?
http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0401/0401_03.shtml Táplálkozás és szoptatás - Érdekességek
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=9749 Szoptatás
Bimbóból nyíló virág
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=6037 Szoptatás
Igény szerint
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=6393 Gyógyszerek az anyatejben?

Remélem, kapsz választ a kérdéseidre belőle.

Üdv:

Zita
pzita

Zita
Köszi az oldalakat,sok hasznos dogot találtam.Megvettem Szoptatás könyvet még régebben és az be is viszem a kórházba.Már kiolvastam,de jó lesz fellapozni,ha valamire választ szeretnék kapni és nincs aki segítsen.Nagyon várom,hogy milyen érzés lesz a pici babámat így táplálni,Biztos nincs ennél csodásabb érzés!KépVettünk mellszívót/Avent/meg hozzávaló fagyasztós tasakokat.Felkészültem,hátha tudok majd lefagyasztani is.Anyósom,aki védőnő volt azt találta mondani arra a mondatomra,hogy igényszerint fogom szoptatni Emmát,hogy az nem jó,mert lógyerekem lesz.Ezek után már meg sem említettem,hogy ha meg van rá a lehetőségem egy éves koráig biztosan szoptatni fogom.Ízlések és pofonok.Még jó,hogy a saját gyerekemmel azt teszek amit akarok.Ha valakinek nem tetszik,akkor nem kell jönnie hozzánk és pláne nem kell beleszólnia.
Még egyszer köszönöm,hogy kikerestél egy csomó oldalt nekem.Nagyon rendes Tőled!!!!!

Orsy
negro1

Orsy!

A könyvet én is bevittem, pedig a harmadik gyerekkel már elvileg nem lenne rá szükség. De tényleg jó fellapozni néha. Ráadásul volt másik kismama, aki meglátta és rávetette magát. Némi olvasgatás után, az volt a legnagyobb baja, hogy erről neki miért nem szólt senki, hogy van ilyen. Anyósodhoz "gratulálok"! Egyébként teljesen igazad van, a Te babád, a Te döntésed, hogy mit hogyan teszel vele. Ha van kedved, írj az e-mailomra, mert még írnék, de az nem Schöpfis-téma, és nem akarom, hogy esetleg ez gond legyen valakinek, hogy felesleges infokat kelljen olvasnia.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,

Köszi a reakciókat :-)
Sajnos valóban el kell választanom 1 hónap múlva mert senki nem tud olyan gyógyszert adni amivel biztonságos -a babára nézve- a szoptatás pedig szokás szerint már az atyaúristent is felkerestük...
Mi a véleményetek hozzátáplálás ügyben, ha muszály elválasztani nem kezdhetném hamarabb a gyümölcslevet, krumplit, répát stb. adni Neki? A jelenlegi orvos és védőnő nem támogatja az ötletet, viszont van a családban bio zöldség és gyümölcs. Nem lenne jobb a tápszer mellett? HELP!!!
Viszont van jó hírem is, vettünk egy ikerházfelet a XVIII. kerületben és szombaton költözünk. Vicces lesz fáslizott lábbal és egy 8 hetes babával, viszont Marcinak jó lesz a kertben (elég picike) aludni a jó levegőn. Lakik vki. esetleg arra? Remélem hamar felépülök és vevő vagyok egy talira. (Zita ?)

K.

cuiccolo

Kriszta!

A találkozóra jelentkezem, a felépülésed után egyeztetünk. A költözködés nyűgjei miatt nem irigyellek, de tényleg jó lesz Marcinak a kert. Meg persze nektek is, akármilyen kicsi.
A hozzátáplálás ügyében én hinnék az orvosodnak meg a védőnőnek. A csak tápszeres babáknak sem ajánlják a hozzátáplálás elkezdését 4 hónapos kor előtt. Ha már így is, úgy is tápszer kell, akkor annak esetleges negatív hatásain az nem segít, hogy hamarabb kezded a hozzátáplálást. De ez az én magánvéleményem. A múltkor írtam Alíznak, hogy van az István kórházban szoptatási ambulancia. Ennek a vezetője dr Sarlai Katalin gyermekgyógyász főorvos. Szerintem érdemes lenne esetleg vele beszélned, ő a tápszerre való fokozatos átállás kivitelezésében és a hozzátáplálásos dologban is tud segíteni. Az István kórház szoptatási ambulanciájának telefonszáma: 455-5700/1644.
További szép napot!

Zita
pzita

Zita,

Köszi, jövő héten felhívom....

K.

cuiccolo

Sziasztok!

Borzasztóan sajnálom, hogy mindig csak kérdésekkel zaklatlak Benneteket, de annyira kialakult baráti beszélgetések vannak, hogy abba néha nehéz bekapcsolódni. De igyekszem mindenkit figyelemmel követni, olvasgatni, tanulni. A gyermekek pedig egyszerűen gyönyörűek! GRATULÁLOK MINDENKINEK! A képek alapján alig várom már, hogy a kezemben tartsam a gyermekemet.

Szóval a kérdésem: Ismeri valaki Szabóné Jutka szülésznőt? HA valaki bármilyen tapasztalatot tud róla írni (akár pozitív, akár negatív), nagyon megköszönném.

Nagyon szép napot mindenkinek!

Üdv,
kristiv

Kriszti (Kristiv)!

Szabóné Judit egy jó negyvenes szülésznő. Jó kedélyű, mosolygós, sokat beszél.

Üdv:

Zita
pzita

A "sokat beszél"-t, pozitív jelzőnek szántam.

Zita
pzita

Sziasztok

Tegnapi ctg-n 5 perces jóslók voltak.Baromira szúrt az oldalam még itthon is legalább két órát.Hát nem voltam a helyzet magaslatán.Mikor a kórházban voltam valaki éppen vajúdott csendben,aztán már ordított.Jolika mondta,hogy ez a Marika szülésznő hatása.Szegény kismamaKép
Egyébként változatlanul vagyunk.Rendszertelenek az összehúzódások,de azért kezdenek minimálisan erősödni.A szeméremcsontom is állandóan feszül.Már közel az időKépTeázunk,néha pihenünk,bár most jöttem rá,hogy ablakot kell pucolnom a gyerekszobában.Apjukat elzavartam bevásárolni,nehogy éhen maradjon amig távol leszünk.Húgom itt van nálunk és lesi,hogy mikor szülök már.Minden a legnagyobb rendbenKép

Boldog névnapot az összes KrisztinekKépKépKép

Puszi
negro1

Kedves Zita!

Köszönöm szépen az infót.

Az nem baj, ha sokat beszél, legalább eltereli a figyelmemet (remélem!).
Üdv,

Kriszta
kristiv

Orsy!

E-mail ment. Remélem, még otthon talál.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!Kép

Sajna nem tudok olyan gyakran jönni mostanában, de igyekszemKép

Cuiccolo!!!!Kép

Kitartás! Gyógyulj meg hamar!!!!! Nagyon sokat gondolok rád (rátok!!!).

Bár Zita már egy csomót írt erről, de én is mesélek: mi tápszeresek lévén 3,5 hósan 2-3 kiskanál almával kezdtük (volnaKépKép) ha a lányom nem úgy kezdi, hogy bevág egy egész almát, majd másnap egy egész alma-burgonyával üveges ételt. Szóval ennyit a fokozatos hozzátápirólKép

Szerintem nektek muszáj adjanak anyatejet az ellátóban!!! Igényeld meg, hogy minél tovább jusson anyatejhez a picúr!!!

Millió puszi nektek!Kép

hicudzsi

Sziasztok lányok,

nagyon eltűnt mindenki, az utóbbi pár napban. Mi van veletek, rendben vagytok?

Mi jól vagyunk, a Dorka sokat mocorog. Nehéz hétvége előtt állok, de majd jövőhéten kipihenem. Jók legyetek.

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Holnap vidékre utazunk egy hétre a szüleimhez a két picurral. Már nagyon vártam, mert ritkán tudok lejutni. Ott nem valószínű, hogy internet közelébe kerülök.
Egyébként jól vagyunk, Áron baba szépen szopik, tejem van elég, ez meg is látszik a pici fiún, mert szépen gömbölyödik. Csak mindig elfelejtjük megmérni. A "nagylány" kicsit nehezen viseli, hogy nem csak vele foglalkozom, néha közli velem, hogy tegye be Áront a kiságyba.
Mindenkinek további jó nyarat és kívánicsian várom a legújabb születés történeteket!
Polka
polka3

Sziasztok!
Mackooo, véletlenül megtaláltam a topikot ahol leugatták a hajadat.Sajnos nem tudtam szó nélül hagyni
Tényleg, hogy áll a barck project?
puszi,Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Tünde, köszi! KépKépKépZita neked is! KépKépKép
Azt hittem valamelyik kötelezőben benne van az agyhárta elleni is.
Többet ittam és nem tudom attól-e, de már nem zöld neki, de még mindig nagyon folyós. Szerintetek elvigyem orvoshoz? Láthatóan jól van tejem pedig ismét bőven Kép

Kristiv, én sajnos nem ismerem, már felkérted?

Orsy, Ytong hajrá!!! Nehéz lehet ebben a melegben.

Képzeljétek Bence az 5 hónapos szülinapján átfordult a hasára. Békésen aludt, én gondoltam nyomok egy gyors zuhanyt, nagy üvöltésre abbahagyom, bemegyek a szobába, Bence hason, egyik keze pedig válltól kilógott a kiságyból+ tiszta piros volt mert csapkodott vele.Már azt hittem a kis husi testével nem fog forogni!Kép

Puszi
Barbi+ Forgós BenceKép
Nagyon jók ezek a fejekKép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Csak most jutottam ide újra. Nagyon köszönöm az infokat. Tényleg bocs a sok kérdésért, de egy nagy nulla volt az eddigi ismeretem. Hát el nem ájultam a kórháztól a mondottak alapján, de bízom benne, hogy annyira talán nem nomád. Még két kérdésem lenne.

SZÜLŐSZOBA: Ahol én szültem ott tök szeparált egyágyasok voltak. A 3 ágyas pontosan mit jelent??? Akár hárman is vajúdhatunk (kiabálhatunk/káromkodhatunk...stb) a férjek közreműködésével egyazon szobában egy szál lepedővel elválasztva????

SZÜLÉSZNŐ: Olyan szülésznőt keresek, aki határozott de kedves, szükség esetén (ha a férjem nem tud bent lenni babysitter elfoglaltsága miatt)ott van, figyel rám és segít nekem elsősorban lelkileg a remélhetőleg nem túl hosszú órákat túlélni. Azért a gátmetszést nem bánnám ha nem lenne kötelező. A kora mindegy. Kit ajánlanátok?

Mackoo: az e-mail címem: gabor.timea@axelero.hu
(mit mikor kell a babának csinálnia ügyben). Különben sikerült beszélnem Dévényes gyógytornásszal, megyünk is hozzá a jövő héten, hogy megnézze a lányzót. Aztán majd eldönti, hogy mi a szükséges.

Kristiv: Ha te Rh+ vagy, akkor ne is foglalkozz a kérdéssel. Csak akkor merül fel biztosan a "probléma" (ami ma már nem nagy dolog), ha az anya Rh-. Azonban tudnod kell, hogy a baba mindezen túl ezer más ok miatt is besárgulhat az átlagtól jobban. (pl. későn indul meg a tejelválasztás, koraszülött baba, de alkati tényező is okozhatja)
Timi
timi30

Sziasztok!

Timi, szülőszoba: pontosan ezt jelenti.
szülésznő:én a sajátomat(Fülöp Ilonát) tudom neked ajánlani, teljesen meg voltam vele elégedve.Szüléselőtt, alatt és közben.De szerintem az orvosodtól kérjél először neveket, vagy, akiket itt hallasz majd, kérdezd meg tőle, hogy mit szól hozzájuk.
Puszi, Léna

nuska

Gyerekek, pont percem van:

MEGCSINÁLTUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hétfőn hajnali 2 és 7 közott volt az első randim a babámmal.
Tegnapóta itthon vagyunk full stresszben, első ékszaka alvási átlaga 3-4 óra. Milyennek számít?
Leírok mindent, csak aludjon el.

Mark-Oliver, aug. 2. 07:06

4580 gr. 56 cm.

Tsók!

Ja: tej: móódjával. De neki négy szoptatósanya is kevés lenne.

Pá.

I'm veeeeeeeeeeeeeeery happy!
timili

Sziasztok!

Timili gratulálok nektek, tejcsi biztos lesz, aztán hajrá azzal a beszámolóval.Az alvással mi is így voltunk, de a 2. éjszaka óta minden oké.Biztos nálatok is így lesz.
Puszi, Léna

nuska

jaaaa, és Timili, hát hatalmas fiacskád lettKépBüszke is lehetsz magatokra
Még egyszer puszi, Léna

nuska

Timili, nagyszerűűűűű!!!!! KépKépKép)
Szívem minden melegével gratulálok, a tej majd később normalizálódik,ha a baba jól szopik, fffffannnnnntassssztikusss a súlya!!!!!

(Az első napok rémesek, ne lepődj meg, ha te is időnként sírvafakadsz!)
alice_cs

Timili!

Gratulálok! Szép nagy babád lett. Várjuk a történetet.

Üdv:

Zita
pzita

Timili,

nagyon sok gratula, szép na gy gyermek. Majd a történtekre pontosan kíváncsiak vagyunk, főleg én tudod a Kósa doki...
Legyetek nagyon boldogok.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Timili, gratulálok!!! Tényleg jó nagy babád van!Jöhet a beszámoló!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Timili!

Nagy gratula! 4580? Ez igen! Akkor csak nem tévedett az UH. Kép
Tejcsi majd alakul, csak nyugi!

Pusza,
Tünde
rtünde

Köszi Mindenkinek, baromi jól esik, (ahogy olvasom, libabörözök...)

De hát tudjátok....ez a szülés, ez egy horror.

Mielött elfelejt: Mackoooooooooooo én is kérek szépen olyaaaaaaaaaat....amit a többiek kaptak, olyan táblázat micsodát...

Judit, asszem Te irtad, "majd megnyugszik"....hát most, mióta itthon vagyok vagyok a legnagyobb frászban...

Na:
Vasárnap este 7 fele olyan furi volt az egész, néztem a tv-t telefonáltam, de úgy fájdogált a kitudjamiéshogy...
Férjecske épp Balatonon, mondám: hívjuk csak fel a bábát...
-Olyan kb. 7 percenként éerzek vmit.. mit legyen? Mi ez?

- Üljön be egy nagy kád langymeleg vízbe egy jó 1,5 órára, utána hívjon, milyen.
Telefon apucinak: -Te, nincs semmi, DE SZERINTEM idulj el...MOST!
Másfél óra kád után apuci itthon. Este 11kor bába telefonált: Na?
-Semmi változás. MInden a régi, ugyanolyan.
-OK, akkor lehet h ez csak jósló, próbáljon meg lefeküdni, aludni, pihenni.
Papa,mama éjfélkor ágyban, apuci bealszik...anyuci negyedóra rosszabbulás után inkább kiül a nappaliba, 90°ba állítja a hátát...nem segít...kiül a fotel szélére...nem segít...nem jobb sehogy...
Ezt így csinálja kb. 01:30ig és közben tanakodik: ez most az már, vagy nem? Erős ez vagy nem? Menjünk-e vagy nem?

01:45 telefon bábának: Akkor én most bemennék a KHba, vki nézzen meg és visszajövünk. ?
-OK. Hívjon h mi van!

Apuci, WAKE UP! Szerintem menjünk be....
Apuci se lát, se nem hall olyan álmos 2 óra alvás után...
-Nem lehetne kicsit gyorsabban? Elég sz.r az egész...táska?

Beérve: O. Szücs Gábor(?) ügyeletes, ("Akkor megvizsgálom" - "Ugye, maga nagyon finom ember, mert eléggé fáj..?"
-Hát, bö 1 ujjnyi...
-????????? Egy hete is annyi volt, akkor én most hazamennék...
Fülöp Ili (édes, aranyos, totál szimpi ü.szül.né)
-Nem megy maga sehova, itt reggel bab lesz!
-??????????? Nekem? Az ki van zárva!
-Jöjjön ráugrunk a CTG-re.

Fél óra CTG után ujabb pihi (komoly fájások, "levegőt laaaaaaaaaaaaaaaaaassan beszív, kifúj")
Ujabb punivizsgálat után:
Ili: - Akkor most hívja fel Marikát, hogy 2ésfél ujjnyi, papírvékony...jöjjön szerzünk egy szobát.
-Van foglalás.
Mindegy csak az elsön volt épp egy 3 ágyasban egy szabad hely, teljes KH foglalt. Apa ki kocsiból táska be, telefon: Marika, a Fülöp Ili ezt és ezt üzeni...
-Indulok!
Ez kb. 02.45kor.
3 ágyasban átöltözés szülö ruhába, vissza a 3 ágyas szülöszobába, ü. orvos be: -Akkor most meggyorsítván, burkot repesztünk.
-Úristen, csak NE FÁJJON!!!
-Nem fog, de fájás alatt kell csinálni.
Fájás jön, orvos repeszt, (tényleg nem fáj) magzatviz melengetöen elönt...

Fájás: -Ili, fáj, ez nagyon gáz!
-Lesz még rosszabb is!
-Mennyire? Meddig?
-Ha igy haladunk kb. 6 fele baba lesz..

03.00-03. körül Marika be.
Onnantól: vizsgál, próbából rányomat a fájásra (" Minek? Majd ha itt a doktor, majd csinálom.")
Beönt vagy 1-2 litert, (nekem abszolut nem gáz) aztán ami bement az úgy 3 adagra ki is jött, közben persze fájás és enyhülés válták egymást...
Zuhanyozás,( a 100-as fájásból old kb. 10-15%ot) vizsgálat, idöhúzás, hogy az egyesszülöben végezzenek, és át lehessen költözni...
Kb. 5kor át az egyes szülöbe. Marika bekészül...
Timili: -MIKOR JÖN MÁR A DOKTOOOOOOR????
-Jön,jön...addig is ZUHANYOZZUNK!!!!!
És kezdetét vette az "órák hosszan tartó" zuhanyozás...
Zuhany, ágyrafekvés, fájáskor nyomás-mint áll...t., ágy mellé le, rugózás-hegyek...gravitáció kihasználása-de nagyban.
Labda: giga-kék gumilabdára csücsi, rugó...-Nem jobb? -Nem! -Zuhany!
05:30 Kósa be,:-Na Timi?
-Drága Doktor! Segítsen! VEGYE KI!!!!
Ok, ha jön a fájás nyomunk, levegö benntart, présel lefele, ujlevegö és présel, ujlevegö és megint.
Na, ez 1 tour.
És ilyenböl vagy 10-15.
Végül Timili elmismásol egy két fájást mert ha nem nyom rá kevésbbé fáj. (De akkkor hogy lesz gyerek)

-Na, Timi, mi van?
-Semmi, most nem fáj...(dehogynem, de nem aaaanyira)
-MArika, kössünk be egy kis oxitocin-t.
T:-De annyit hogy max. kettö nyomásra kijöjjön, jó???

Na innen még egy 8 kör fájás-nyomás-ujlevegö.
Ugyanez, jobboldali fekvésben 3X, bal oldali fekvésben 3X, guggolgatás közben. Zuhany stb.

( Apuka kedvesen sirdogálva (-"szegény szerelmem, hogy fáj neki") tarja az orrodhoz az oxigéncsövet, fujja a szádba az EVIAN spray vizet -tavaly még volt a douglas-ban, ABSZOLUT AJÁNLOM)
Nyomod, de nem érzed hogy változna vmi is, igy nem látod, nem érzed a végét, és szép lassan elfárad a lábad, a karod, elfáradsz úgy mint még SOHA eddig- aerobictrénerséged csak álom már- és szépen FELADOD. NEM BIROD! Kész, véged!
Erre a doktor: - Átjött! (Mi?, nem érzem hogy haladna egy cm-t is lejjebb) Még 2-3 és megvan!!!
-????????????????????????????????? (semmi változást nem érzel, EZEK honnan veszik ezt???)

Nyomod, fáj (semmi mást nem érzel)a következö fájástól már nem érzed, hogy vág, és egyszer csak........
kikapja......
és egyszerre minden fájásnak vége, halál fáradt vagy, de legalább NEM FÁJ!!!!!

Túl hosszú lettem?
Folyt. köv.

PUUUUSZI
timili

Timili, hát ez jó kis élménybeszámoló volt, már alig várjuk a folytatást, délután már a lányom is gépközelbe került, elolvasta és hangosan nyerített, mikor a "Doktor úr! Vegye ki!" részhez ért... azt mondta, ő is valami hasonlót kért a Kósától, hogy "nem lehetne már császárral befejezni??"... hogy viselkedik az óriásbébi???
alice_cs

Timili,

hát most így olvasás után én inkább a "maradjon bent"-nél maradnék.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Timili, tök jó volt a beszámoló, hajrá azzal a folyt. kövvel.Ugye milyen cuki az Ili?Nekem ő volt a választott sznőm.Örülök, hogy neked is szimpi voltKép
aztán mesélj arról is mi újság az új jövevénnyel.Tényleg, vajon mekkora gólya hozhattaKép

Mi ma kint voltunk az Állatkertbe a Libero napon.Hááááááááááááááááááát.Tömeg az rettenetes volt(Zolit kicsit megviselteKép )Állatot nem sokat láttunk, bár volt néhány elvegyülve a tömegbenKép
Közületek kint volt vki?

Puszka, Léna

nuska

"Mindegy csak az elsön volt épp egy 3 ágyasban egy szabad hely, teljes KH foglalt. "

Hééé,Timili csak nem azt akarod mondani, hogy te is a 26-os szobában feküdtél???? Ugyanis ez az egyetlen 3 ágyas az első emeleten (mikor alányom benn feküdt állitólag VIP szobának nevezték, mert Kósának ott mindig fenntartanak egy ágyat...Kép ) Melyik ágyban voltál? A lányom az ajtóhoz legközelebbiben feküdt... Kép
alice_cs

SziasztokKép
Timili egy jót nevettem könnyek közöttKép Nagyon tetszett a történetKép Gyönyörű hatalmas ababód!!Kép

Nuska!
Mi kint voltunkKép
Estig déltől. Az eső elzavarta a tömeget mi meg vígan nézegettük az állatokatKép
Igen a tömegben is volt néhány bár én ezzel nem sérteném meg az állatokatKépKép

A "kedvencem" az az apuka volt aki a páréves kislányának mutogatta az akváriumban a nagyorrúhalakat: - Nézd f.szorrú hal!...
Azt hittem behúzok neki, meg a hülyegyerek aki Tescos ropival akarta etetni a tyúkokat, meg a párocska akik dörömböltek a gorilláknak bár mindenhova ki volt írva, hogy nem szabad...
Persze rájukszóltam (a két utolsóra) és már-már attól féltem, hogy megvernek..Kép:S

Viszont nagyon olcsó volt a LiberoKép Mondjuk nem tudtam venni, de a barátnőmék igenKép

Puszi!!
Mennem kell, mert vár az éber lánykám..Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Hicu, mi is a tömegben voltunk, akiket az eső hazaűzött, mert az esővédőnk jót pihent itthonKép
Én nem vettem Liberot, de nem is akartam, nekünk nem jött be.
Viszont van satyónk, bár Sárának leér az orráig, majd lefotozom benne, és felteszem a képetKép
Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Timili, ez a beszámoló fantasztikus volt! Kép Képet mikor kapunk az óriásbébiről?

Aliz, az elsőn van két fizetős szoba, azok is 3 ágyasok.

Barbi, gratula Bencének a forgáshoz! Kép

Judit, ne izgulj, biztos fantasztikus élmény lesz a szülés. Igaz, fájni fog, de utána milyen jó lesz!

Léna, Hicu, mi is voltunk az Állatkertben. Nekem sem tetszett a tömeg. Viszont Kitti nagyon jól viselkedett, hangját sem lehetett hallani, nézelődött, igaz nem az állatokat, hanem inkább a kerítést, meg minden mást. Kép Kár, hogy most még kicsi volt hozzá, nem tudta értékelni, de azért jót sétáltunk. Hazafelé meg éppen beszálltunk a kocsiba, akkor kezdett esni az eső.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Hát, lányok, így utólag az jutott eszembe, hogy akár egy talit is megdumálhattunk volna a ZOO előttKép
Jókor, nem?
Na pusz, Léna

nuska

Sziasztok!

Timili, teljesen átélhető volt, nagyon tetszett!Kép
A frász érzés valamennyire marad csak tompulKép Üdv az anyák világábanKép

Állatkertbe mi is akartunk menni csak totál elfelejtettem.Kép De ahogy olvasom nem maradtunk le semmirőlKép

Tegnap este úgy éreztem nincs tej,ezért felengedtem 1 fagyitejet. Most etettem először cumisüvegből! Olyan édi volt ahogy szívta a cumisüveget és végig engem nézett, aztán szépen elaludt rajta mint a cicin.

Tünde, Bence azóta se fordult magától hasra, Kitti, hogy van ezzel?

Ed nem jöttetek meg?

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Léna, hát abban a tömegben nem biztos, hogy megtaláltuk volna egymást. Kép

Barbi, Kitti egyáltalán nem akar még forogni. Oldalra elfordul, de tovább nem. Pedig ha forgatjuk, akkor sikongat, az nagyon tetszik neki.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk, de tegnap este már nem volt kedvem irogatni.

Timili, sejtettem, hogy babázol! Gratulálunk!

Barbi, Kincső is csak 1* fordult meg hátról hasra. A nyaralás alatt rengeteget fejlődött, az apja csak csodálkozott. Ma este pl az egérrel és a billentyűzettel játszott.

Holnap megyünk a szigetre, talán este megint benézek és mesélek. Most viszont megyek a dolgomra.

Jó éjt mindenkinek!
Ed
Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

most már talán az Orsi is babázik, olyan régen hallatott magára.

Timili,

várjuk a folytatást. Tényleg jó volt a beszámolód.

Ed,

nagyon szépek vagytok, olyan édes, ahogy mosolyog. Azt nem írtad, hogy hogy éreztétek magatokat.

Alice,

mi újság nálatok, van már tejcsi a lányodnak?

Tünde,

abban biztos vagyok, hogy feljethetetlen élmény lesz, de azért amíg az ember gyereke nincs túl rajta, addig egy kicsit aggódik. Nemde?

Jók legyetek, majd még jelentkezem

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Ed, nagyon édes Kincső a képen! És már számítógépezik? Kép Kép
Sikerült hordozókendőt venni, vagy valamit találni?

Judit, persze, igazad van, utólag már könnyű mondani. Előtte természetesen én is izgultam. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Barbi!
Mi az e-mail címed? Irnék privátba, ha lehet.

Mackoo
mackooo

Timili!
Gratulálok az elefántbébihez.
Óriási a súlya! Azért remélem, te többé-kevésbé egyben maradtál.
Elküldeném a táblázatot, de hova is?

Egyébként nem úgy volt régen, hogy a profilban meg lehetett nézni az e-mail címet?
(Vagy ennyire öregszem?)

Timili!
Várjuk a folytatást, na meg a pikcsört.
Jó babázást!

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

A múlt héten sógornőméknél voltunk néhány napig. Nagyon jó volt, bár Kincsőnek sok volt. Néha láttam rajta, hogy fáradt, elege van a sok emberből. Én meg lovagoltam. Életemben először. Furi volt, hogy a ló tud gondolkodni, önállóan cselekedni.

Tegnap a szigeten voltunk, mindenki megcsodálta a lányunkat.
Tegnap sikerült először hasról hátra fordulnia!

Tünde, sikerült venni kendőt a kismama kiadójánál személyesen. Még a megkötéssel van gond.

Hát beleszólt a gyermek a netezésembe. (Most nincs az ölembe, így nem tud játszani az egérrel.) Szerintem álmos, megyek leteszem aludni.

Legyetek jók!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?