2004.08.08 13:22
Szerző: timili
Köszi Mindenkinek, baromi jól esik, (ahogy olvasom, libabörözök...)
De hát tudjátok....ez a szülés, ez egy horror.
Mielött elfelejt: Mackoooooooooooo én is kérek szépen olyaaaaaaaaaat....amit a többiek kaptak, olyan táblázat micsodát...
Judit, asszem Te irtad, "majd megnyugszik"....hát most, mióta itthon vagyok vagyok a legnagyobb frászban...
Na:
Vasárnap este 7 fele olyan furi volt az egész, néztem a tv-t telefonáltam, de úgy fájdogált a kitudjamiéshogy...
Férjecske épp Balatonon, mondám: hívjuk csak fel a bábát...
-Olyan kb. 7 percenként éerzek vmit.. mit legyen? Mi ez?
- Üljön be egy nagy kád langymeleg vízbe egy jó 1,5 órára, utána hívjon, milyen.
Telefon apucinak: -Te, nincs semmi, DE SZERINTEM idulj el...MOST!
Másfél óra kád után apuci itthon. Este 11kor bába telefonált: Na?
-Semmi változás. MInden a régi, ugyanolyan.
-OK, akkor lehet h ez csak jósló, próbáljon meg lefeküdni, aludni, pihenni.
Papa,mama éjfélkor ágyban, apuci bealszik...anyuci negyedóra rosszabbulás után inkább kiül a nappaliba, 90°ba állítja a hátát...nem segít...kiül a fotel szélére...nem segít...nem jobb sehogy...
Ezt így csinálja kb. 01:30ig és közben tanakodik: ez most az már, vagy nem? Erős ez vagy nem? Menjünk-e vagy nem?
01:45 telefon bábának: Akkor én most bemennék a KHba, vki nézzen meg és visszajövünk. ?
-OK. Hívjon h mi van!
Apuci, WAKE UP! Szerintem menjünk be....
Apuci se lát, se nem hall olyan álmos 2 óra alvás után...
-Nem lehetne kicsit gyorsabban? Elég sz.r az egész...táska?
Beérve: O. Szücs Gábor(?) ügyeletes, ("Akkor megvizsgálom" - "Ugye, maga nagyon finom ember, mert eléggé fáj..?"
-Hát, bö 1 ujjnyi...
-????????? Egy hete is annyi volt, akkor én most hazamennék...
Fülöp Ili (édes, aranyos, totál szimpi ü.szül.né)
-Nem megy maga sehova, itt reggel bab lesz!
-??????????? Nekem? Az ki van zárva!
-Jöjjön ráugrunk a CTG-re.
Fél óra CTG után ujabb pihi (komoly fájások, "levegőt laaaaaaaaaaaaaaaaaassan beszív, kifúj")
Ujabb punivizsgálat után:
Ili: - Akkor most hívja fel Marikát, hogy 2ésfél ujjnyi, papírvékony...jöjjön szerzünk egy szobát.
-Van foglalás.
Mindegy csak az elsön volt épp egy 3 ágyasban egy szabad hely, teljes KH foglalt. Apa ki kocsiból táska be, telefon: Marika, a Fülöp Ili ezt és ezt üzeni...
-Indulok!
Ez kb. 02.45kor.
3 ágyasban átöltözés szülö ruhába, vissza a 3 ágyas szülöszobába, ü. orvos be: -Akkor most meggyorsítván, burkot repesztünk.
-Úristen, csak NE FÁJJON!!!
-Nem fog, de fájás alatt kell csinálni.
Fájás jön, orvos repeszt, (tényleg nem fáj) magzatviz melengetöen elönt...
Fájás: -Ili, fáj, ez nagyon gáz!
-Lesz még rosszabb is!
-Mennyire? Meddig?
-Ha igy haladunk kb. 6 fele baba lesz..
03.00-03. körül Marika be.
Onnantól: vizsgál, próbából rányomat a fájásra (" Minek? Majd ha itt a doktor, majd csinálom.")
Beönt vagy 1-2 litert, (nekem abszolut nem gáz) aztán ami bement az úgy 3 adagra ki is jött, közben persze fájás és enyhülés válták egymást...
Zuhanyozás,( a 100-as fájásból old kb. 10-15%ot) vizsgálat, idöhúzás, hogy az egyesszülöben végezzenek, és át lehessen költözni...
Kb. 5kor át az egyes szülöbe. Marika bekészül...
Timili: -MIKOR JÖN MÁR A DOKTOOOOOOR????
-Jön,jön...addig is ZUHANYOZZUNK!!!!!
És kezdetét vette az "órák hosszan tartó" zuhanyozás...
Zuhany, ágyrafekvés, fájáskor nyomás-mint áll...t., ágy mellé le, rugózás-hegyek...gravitáció kihasználása-de nagyban.
Labda: giga-kék gumilabdára csücsi, rugó...-Nem jobb? -Nem! -Zuhany!
05:30 Kósa be,:-Na Timi?
-Drága Doktor! Segítsen! VEGYE KI!!!!
Ok, ha jön a fájás nyomunk, levegö benntart, présel lefele, ujlevegö és présel, ujlevegö és megint.
Na, ez 1 tour.
És ilyenböl vagy 10-15.
Végül Timili elmismásol egy két fájást mert ha nem nyom rá kevésbbé fáj. (De akkkor hogy lesz gyerek)
-Na, Timi, mi van?
-Semmi, most nem fáj...(dehogynem, de nem aaaanyira)
-MArika, kössünk be egy kis oxitocin-t.
T:-De annyit hogy max. kettö nyomásra kijöjjön, jó???
Na innen még egy 8 kör fájás-nyomás-ujlevegö.
Ugyanez, jobboldali fekvésben 3X, bal oldali fekvésben 3X, guggolgatás közben. Zuhany stb.
( Apuka kedvesen sirdogálva (-"szegény szerelmem, hogy fáj neki") tarja az orrodhoz az oxigéncsövet, fujja a szádba az EVIAN spray vizet -tavaly még volt a douglas-ban, ABSZOLUT AJÁNLOM)
Nyomod, de nem érzed hogy változna vmi is, igy nem látod, nem érzed a végét, és szép lassan elfárad a lábad, a karod, elfáradsz úgy mint még SOHA eddig- aerobictrénerséged csak álom már- és szépen FELADOD. NEM BIROD! Kész, véged!
Erre a doktor: - Átjött! (Mi?, nem érzem hogy haladna egy cm-t is lejjebb) Még 2-3 és megvan!!!
-????????????????????????????????? (semmi változást nem érzel, EZEK honnan veszik ezt???)
Nyomod, fáj (semmi mást nem érzel)a következö fájástól már nem érzed, hogy vág, és egyszer csak........
kikapja......
és egyszerre minden fájásnak vége, halál fáradt vagy, de legalább NEM FÁJ!!!!!
Túl hosszú lettem?
Folyt. köv.
PUUUUSZI