Zsu
Bocsika a késésért, máris írom a lombikos, dokis dolgokat!
Mi, mint azt már olvashattad 5 otthoni próbálkozásos és 6 inszeminációs sikertelen kezelés után jutottunk el a lombikprogramig.
Az évelején elvégzett 6. inszeminációs kezelésünkkor, az uh vizsgálat eredménye: a jobb oldali petefészekben 1 nagy és egy közepecskés tüszőcske, míg a bal oldaliba egy kicsi tüszőcske lett, ami végülis jó eredmény, de sajnos nem nekem, mert a hsg vizsgálat szerint a jobb petevezetékem vége lezártnak tűnik, a folyadék nem is ment ki a végén.
A bal oldali pedig elvileg teljesen átjárható.
De a nagy tüsző sajnos nem az átjárhatóba volt, hanem a másikba.
A vizsgálat után, míg Murber doki a tüszőrepis papíromat megírta, kinyomtatta, megkérdezte, hogy a lombikprogramról, a lombikot megelőző vizsgálatokról beszéltünk-e már? Mondtam, hogy még nem, csak annyit, hogy még utoljára azt mondta, hogy neki futunk az inszemnek és ha az se sikerül, akkor nem csinálunk már belőle többet, hanem tovább lépünk. Erre elmondta, hogy ezt az inszemet még igen végig csináljuk, de utána tényleg nem érdemes belőle többet csinálni, mert ha eddig, ennyi inszem (5 v. 6) alatt nem sikerült a babynk, akkor egy következőnél sem fog
Mondta, hogy hogyha megjön, akkor Urbancsek profl-hoz kell majd időpontot kérnem, de előtte, hogy nem mennyen az időnk, el kellene, hogy mennyünk egy, két vizsgálatra, ami majd kelleni fog a lombikhoz.
A vizsgálatok elvégzése után a leletek ugyanis csak 2 v. 3 hét múlva lesznek meg, így ha most megcsináltatjuk őket, akkor ezzel már nem fog menni az időnk, amikor megyünk majd az Urbancsek prof.-hoz. Nagyon jólesett, hogy ennyire segíteni akart
Az uh vizsgálat után egyébkén én biztos, ami biztos alapon rákérdeztem tőle, hogy mennyi esélyt lát a mostani kezelés (6 inszem) sikerességére, így, hogy az átjárhatóba egy kicsi, végülis nem megtermékenyíthető tüszőm van, az átjárhatatlanba meg 1 nagy, 1 közepecske tüsző van, mennyi az esélyünk a sikerességre
Azt mondta, sajnos nagyon minimális.
A vizsgálat után mondta, hogy szóljak az Annának, az egyik asszisztensnőnek (aki most éppen babázik, nemrég szült), hogy mondja el milyen vizsgálatokra kell elmennünk és akkor amint tudunk mennyünk majd el rá, rájuk.
Annával megbeszélve az inszem napján reggel fél 8-kor jelentkeztünk is nála a belgyógyászati laborvizsgálat beutalójáért, amivel a főépület II. emeletére, a kémiai laboratóriumba kellett, hogy elmenjünk. Mind a kettőnknél elvégezték a vérvétel vizsgálatot, majd kiskatona leadás és páróra múlva maga az inszem is megtörtént.
Az eredmény kiderülése után, miután ugye kiderült, hogy ez a kezelés sem sikerült, elmentem mellkasröntgen vizsgálatra és bejelentkeztünk a prof.-hoz konzultációra. Ez úgy történt, hogy a Twist által már leírt számot (06 20 825 42 34) felhívtam az egyik asszisztensnővel beszéltem, akinek mondtam, hogy a Professzor Úrhoz akarok időpontot kérni, mert a lombikprogram előtt elvégzendő vizsgálatokkal megvagyunk. Erre az asszisztensnő ciklusnaptól független napot adott meg, hogy azon napon kell mennünk a Prof.-hoz. Elmentünk, bejelentkeztünk, majd vártunk, szerencsére ha jól emlékszem nem sokat, de volt már rá példa, hogy ennek ellentettje volt.
Az osztályon, a liftből kilépve, ha balra nézel az a mellékhelyiség ajtaja, aztán jobb kéz fele haladva az asszisztensek szobája jön, amiből a Prof. ajtaja, rendelője is nyílik. Tovább haladva, Murber dr. szobája, a lombik utáni pihenő szoba, Szendei dr. (aki már úgy tudom nem ott rendel, endo doki) szobája, a folyosó végén a labor (ahol a vérvételek zajlanak) visszakanyarodva a műtő, ahol az inszemek, lombikok zajlanak majd az embriológus szoba van.
A rendelőkbe, laborba, műtőbe a születési hónapod és napod alapján hívnak be.
Az asszisztensek szobája felett a hónap, napom kijelzése után az asszisztensek „szobáján”keresztül bementünk a Profl-hoz. Az ajtón ahogy belépsz balra van két szék, ott foglaltunk mi is helyett, szembe a dokival. A doki mögött van a rendelő vizsgáló része, ahol a nőgyógyászati szék, uh készülék, öltöző és egy átjáró ajtó van Murber dr. szobája fele.
A köszönések után, a Prof. párperc alatt elmondta/elmondja a kórelőzményt, hogy hogyan jutottunk el a lombikprogramig, milyen kezeléseink és eredményeink vannak, voltak, valamint azt, hogy a lombikprogramot megelőző vizsgálataink eredményei milyenek lettek. Odaadta a lombikprogramról szóló tájékoztatókat, majd elmondta, hogy a ciklus hányadik napján kell majd jelentkezni. Ezekután, miután mindent elmondott és odaadott, megkérdezi van-e kérdés. Nyugodtan fel lehet neki tenni a kérdéseidet, de mielőtt hozzá mennétek, írd fel neki egy kislapra, nehogy akkor amikor ott vagytok elfelejtsd
A konzi után ha a Prof. esetleg vizsgálatra küldött vagy a programhoz kell időpontot kérned, az asszisztensekhez kell ez ügyben fordulnod, akik nagyon aranyosak és segíteni fognak amiben csak tudnak
Két asszisztens van, az egyiket Katinak hívják, Ő olyan 40 év körüli, a másik asszisztensnek sajnos nem tudom a nevét, Ő szerintem olyan 30 év körüli lehet.
A Katit, a klinikára járásunk eleje óta ismerem, nagyon segítőkész és a milliónyi teendője ellenére is mindig nagyon kedves mindenkivel
, pedig ahogy láttam mindig nagyon sok dolga van, sokszor csodálom milyen mobilis, pörgős, fáradhatatlan
A másik asszisztensnő is, aki most Anna helyett (aki szülni ment) van nagyon aranyos, kedves!
Szerintem nagyon jól tudja már, hogy mi, hogy megy a bejelentkezésekkor, vizsgálatokkor, Kati nagyon jól betanította! Van, hogy valamit nem tud, akkor türelmet kér és ha tudja egyből megkérdezi a Katit vagy megkéri az embert, hogy várjon v. hívja vissza egy kicsit később.
Az első lombikkezelést mindig a Prof. csinálja, van, hogy a másodikat is, de többségében úgy tudom az első sikertelen kezelés után a második, harmadik, negyedik stb. kezelést Murber doki végzi. A prof. ötven és hatvan év közötti, első látásra, lehet, hogy nem tűnik majd valami barátságosnak, de a lényeg, hogy érti, amit csinál, nagyon jó és elismert orvos
(Most a klinikai bent létem alatt a szobatársamtól azt is megtudtam, hogy megpályázta a klinika professzori helyét, de aztán valamiért még sem választották meg, de úgy tudom a másik felet sem!) Nem sokszor lehet látni mosolyogni, de ez szerintem valahol érthetödő is, hiszen egyik percben valakivel azt közli, hogy terhes lett, másik percben azt, hogy nem, harmadikban, hogy nem tudják mi az ok, negyediknél, hogy további vizsgálatok kellenek még stb. Persze van olyan is, amikor mosolyog!
Az emberek többsége nem sok időt tölt bent el nála, mindenki hamar végez, csak a lényeget mondja el:!:
Az biztos szerintem, hogy valamelyest átérzi a mi helyzetünket, hiszen családos ember, szereti a gyerekeit, így gondolhatja meg látja is, hogy mi a betegei min megyünk valójában keresztül, azért, hogy szintén családos, gyerekkel/gyerekekkel együtt boldog emberek legyünk!
A pénzről annyit, hogy itt csak a gyógyszerekért kell fizetni, az, hogy Te adsz vagy mennyit adsz a dokinak a saját dolgod!