Új privát üzeneted érkezett!

Zuzmoo, én nem bíznám a családra. Inkább mondjátok hogy adják oda a rászánt pénzt, Ti meg majd bemutatjátok amit vettetek rajta. Mondjuk én veszett módon csak saját magamban bízom, ezért nem is vesz nekem már apa ajándékot. Sajnos nem tudom leplezni a csalódottságomat. :oops:

Nóri, korábban nem tudtak fűtéskarbantartani? Jó fejek. :evil: Szakácskönyvre én is vevő lennék, de ne csak édességek legyenek benne. :lol:

Én azt hiszem hogy nekem most valami húsundorfélém van.

Katica, megjöttél már az UH-ról?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én úgy bíznám a családra, hogy inkább vegyenek megadott bababoltokba szóló vásárlási utalványt. így tuti a babára megy a pénz, de azt veszitek meg, amire szükségetek van - szerintem.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Karácsonyra mégsem kérhetünk (meg nem is szeretnék) pénzt. :oops:
Kakti a vásárlási utalvány nem lenne rossz ötlet, de sajnos itt nincs annyi lehetőség mint Pesten és nem akarnék csak a Brendonban vásárolni.
Húúú...hogy én milyen problémás vagyok! :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Zuzmoo, de lehet hogy ha nagyon részletesen elkezded nekik mesélni hogy ilyen bigyó olyan bizgentyűvel és tudomisén milyen színben, önként és dalolva adják oda a pénzt, "mi ehhez nem értünk, inkább vegyétek meg Ti" felkiáltással. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

:lol: :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

zuzmoo: Pléd, ágynemű, babamérleg, játszószőnyeg és vannak még olyan dolgok, amikből mindegy hogy milyet vesznek gyakorlatilag. Színben mondjuk stimmeljen a neméhez és ennyi. Lehetne ezeket a pénzeket jobb helyre is tenni, de ez legalább ajándék és nem pénz. Most több nem jut eszembe.
vicky79
Budapest III. kerület

Ja! Használj sok angol kifejezést, azt nem értik úgyse... :lol: :lol:
Vendég

Zuzmo, én pofátlan vagyok.
Megbízhatóknak pontos márka, leírás, hol mennyiért. Megbízhatalanoknak ide a pénzt és én veszem meg.
Nálunk szerencsére mind két részről elég rugalmas a család, így nem panaszkodom, Lillu sem kap hülyeségeket :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Én azt "csíptem" anno anyósban, hogy ha lego-t kértem, tutira nem azt vett a gyereknek. Hanem inkább haszontalan, forgó, csihuhus vonatot, amibe egy vagyon volt az elemutántöltés. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nagyon sokat írtatok. Remélem mindenre reagálok majd.

Köszönöm a cukor infókat. Holnap reggel megtudom milyen lett. Anyunál már a vérvétel után néztük (a vérvétel után ettem-ittam) és így jött ki a 7,7 erdmény...

A sütik isteniek és a bukta képe is :D

H1N1: én is azt az infót kaptam, hogy kismamát NEM oltunk és pici babákat sem... viszont a kisgyerekek részére készített oltóanyag tesztelése most fejeződőtt be :shock: kérdem én mégis ? hónapot teszteltek??? (Több évig szokás :roll: ) Tehát most, azt mondom nem.

Bőgő csapathoz csatlakozom. Elég sokx van mostanság ilyen hangulatom :?

Klasszak a babakocsik, ágyak stb.

Én felajánlanám a rokonságnak, hogy elkisérem őket az ajándék beszerzőkörútra :wink:

Remélem senkit és semmit nem hagytam ki

Kép
csipike09

Őrült sokat írtatok délután. Én meg továbbra sem vagyok a toppon. Apa meg is említette, hogy kupi van a konyhában. Nem vitattam. Miként azt sem, hogy egér van a konyhaszekrényben és ha beteszem az egérrragasztót, akkor ki kell pakoljak mindent. Na és ezt a mindent nem tüntettem el. Szegény, egész nap a csepergő esőben gályázó párom joggal sérelmezte. Nem kezdtem neki nyafogni. Talán holnap jobb lesz. Nekem megterhelő, hogy a teljes család itthon van napokig. Örülni szoktam a hétfőknek. Akkor szoktam kipihenni a hétvégéket. Most meg ugye már egy hete igyekszem jó lenni. Lassanként lemerülök. Nem véletlenül vágytam anyósomra.
pammut

Az én drága anyukám presztízst csinál belőle, hogy még véletlenül sem olyat vesz, mint amilyet én kérek, vagy olyat amire semmi szükségem. Őt ne irányítsa senki. Legfeljebb majd nem használjuk, vagy nem adjuk rá. Ezt a legutóbbi plédet nem is értem, mert szép és hasznos. Biztos a húgommal vették :D De ezt már nálam is eljátszotta egy párszor. Volt szülinapom, amikor kivertem a hisztit, mert hülyeséget vett. Persze soha nem játszottam vele és még jól el is lettem verve, hogy ne követelőzzek. És egyszer vett egy piros blúzt. Hányinger volt! Sosem vettem fel. Neki tetszett.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok.

Húú, jó sokat írtatok két nap alatt. Olvasni volt csak erőm tegnap. Barátnőztem egész nap. Jó volt kimozdulni. :) Ma meg fogorvosnál voltam, meg ekg-n, mert már nincs pofám megint úgy menni a védőnőhöz, hogy nincsenek meg ezek a papírok. A dokihoz is be kellett volna mennem, mert van egy kis baja a szívecskémnek valami mitrális prolapszusom van. Kíváncsi vagyok mit mondanak majd erre a szülésnél. Olyan jó helyzetben vagyok, mert van egy háziorvosom (aki még azt sem tudja, hogy kismama vagyok) meg van egy dokim a rendőrségen. Ha kiíratom magam a háziorvossal, mehetek a rendőr dokihoz át íratni a táppénzes papírt rendőrségisre, mert csak azt fogadják el. Hát én megoldottam okosan, nem mentem el a háziorvosomhoz, egyből bementem a rendőrségis dokihoz, így nem kell szaladgálnom a papírjaimmal.

Boruska: egyforma babakocsink lesz. :lol: csak nekünk a lila színű. Tegnap voltunk mi is a szafariban megnézni és meggyőzött. Nekünk is szétszedték, összerakták. Mi majd csak decemberben vesszük meg, remélem akkor is lesz majd valamilyen akció.

Lara Csinos pocakod van. Nekem még mindig nem lehet nagyon látni. :roll: Majd készítek már én is fotót.

Nekem is szokott sírós hangulatom, de hála az égnek nem sokszor. Inkább csak befordulós szokott lenni.

Vettem a teszveszen nagyon aranyos kis bodykat. Kicsit megnyugodott a lelkem, hogy már én is vettem valamit. :)

Nóri hová jársz masszíroztatni? Én is szeretnék menni és ha már te dicséred, akkor biztos tud valamit a lány. Mennyiért maszírgáz?

H1N1-el kapcsolatban, mivel nekem is ingyenes nyilatkoznom kellett, hogy kérem-e vagy nem. Én nem szándékozom magam beoltatni. Férjecském is ingyen kapná, mert ő is a rend őre
:P , de ő sem oltatja be magát. Remélem nem lesz belőle baj.
Vendég

Ja, Viki, ismerős. Én pl. rühellem a vágott virágot. Ezt tudják anyámék, tudja a virágboltos barátnőm, és mégis van hogy nem tudják lebeszélni a családot a vágott virág vásárlásáról. No comment.
Gyerekkoromban meg mindig mikulásvirágot kaptam a szülinapomra, gondolhatod hogy egy idő után hova kívántam.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kismaki!

Masszírozni pasi szokott... :D De valami brutálisan jó. Általában a hátfájás miatt. Az fél óra. Remekül átgyúrja a derekam, a keresztcsontom és a vállamat is. Ez 2500Ft
Ha teljes testet kérek talp és nyirok masszázzsal vizesedés ellen, az 1óra és 5000Ft. Sztem korrekt. De Budaörsön van... A házunk aljában! :D
Viszont házhoz megy. Pesten is. Akkor 6000Ft egy óra. A férjemhez is jár az irodába a csajokhoz.
Én most úgy tervezem, hogy heti egy 2500Ft-os meg havi egy nyirok masszázs és az tökéletes lesz! De egy alkalom is csodákra képes!
Vendég

Gondolkoztam rajta, hogy úgy írom lány/fiú, de úgy gondoltam biztos nőnemű az illető. Ezt most benéztem. :D
Vendég

Nóri, én meg voltam győződve róla hogy ez Pest. Akkor lehet hogy nekem is ki kéne próbálni, Budaörs csak fél óra tőlünk.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Voltam Pesten is, ahova Juci is járt. Hát az olyan volt, mint ha pénzért simogatnának. Messze is volt meg drágább is egy picivel. Itt meg rendesen meggyűr a srác. Fáj is nagyon, de legalább hatásos. És nem azért fáj, mert egy brutális állat (amúgy az) :lol: hanem ha kimasszírozta már nem olyan rossz azon a területen.

A lányom írt levelet a Jézuskának meg a Mikulásnak. Mikutól csokit, nyalókát és mandarint kért. Jézuskától Pónit és egy "icipici sót!" :shock: :lol:
Vendég

Nóri, akkor majd légyszi szólj mikorra tervezel buktanapot, és akkorra kérek időpontot masszírra. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Legyen fordítva, ha jössz, sütök valamit. Lehetőleg ne jövő héten, vagy hozz meleg téglát a hónod alá... :oops:
Ha van kedved, esetleg bababolt, vagy IKEA tali is lehet. :-)
Vendég

A jövő hét pont nem jó, mert suli, de visszatérünk rá. :)
Most jól meghívattam magam, én kis pofátlan. :oops:

Katica, merre vagy?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nekem szerencsém van a szüleimmel. Anyu mindig kéri, hogy mutogassam meg mit szeretnénk, mi az a mi tetszik. Tesóékkal is általában megbeszéljük mire van szükségük, mit szeretnének. Apropó tudja valaki hol kaphatnék egy babaszánkót?

Nóri, most a terhesség alatt is ő gyúr, vagy most a kismama masszórhóz jársz?

Kép
csipike09

Voltam kifejezett kismama masszázson, de az sz@rt sem ért. De ez a régi masszőr, csak azt hittem, terhesen nem vállal. De sok pocakos jár hozzá!
Babaszánkót a KIKA-ban vagy a Decathlonban lehet kapni!
Vendég

Zsizell, én nem tudom elképzelni, hogy 3-4 hónap múlva lesz itt egy baba, teljesen elképzelhetetlen…

Ronci, megcsináltad a levest végül?

Bori, egész jó a kocsid!!! Ilyen a szine is?

Receptek: én szinte mindet elmentettem…mire szülünk, simán összejön majd egy szakácskönyv! Utána meg majd jönnek a babás pürék receptjei :D

Katica, UH?

Kismaki, pár hét és úgy beindul, hogy nagyon fog látszani!
lara

Nóri és hogy? Hason már nem tudunk feküdni (vagy csak én nem?)

Köszi az infót, akkor a 7végén megnézem, Öcsiék azt kértek karira vagy szülinapra? :roll: Nálunk most nov-ben szülinap dömping lesz :D csak bírjam ötletekkel...

Kép
csipike09

Csipi: széken ülve. Asztalra borulva.
:D

JÓ ÉJT!
Vendég

Sziasztok! Már 1 órája itt vagyok, csak azt a 3 oldalt hosszú elolvasni...

Az első adagban voltam ma, egy teremben volt 6 készülék és ágy, lelkes népes nézőközönség, sok magyarázat. Átlagban egy órát nézték a babókat, nekem sikerült 2 órát lennem ott!!!!!!!!!!!! Iszonyat, milyen alaposak voltak! Mivel bemutató előadás volt, így olyanokat is néztek, amiket máskor nem, vagy csak nagyon indokolt esetben. Kezdték az életjelenséggel, a szívvel. Minden üregét, aortát, több nézetből, szeletekből, mélyebbről, szóval sokat nézték. Minden oké. Volt gerinc, bordák, agy, flow- és szívhang-hallgatás, szemek és szájpadlás-vizsgálat is, mindent magyarázott a dokiknak a dokibá, de rám is figyelt, ha kellett és fontos volt, nekem is "fordított". Jobb oldalamon a dokik, balomon a kivetítő, így mindent kényelmesen láttam. Emő eleinte tiltakozott, s bár az egyik keze végig az egyik szeme előtt volt, a végére sikerült jó fotót csinálni róla. És képzeljétek, megkaptam azt a 8 fotót, amit csináltak CD-n, pedig arról volt szó, hogy nem lesz felvétel! Így nektek is meg tudom mutatni Emőkét! Voltak mérések is, tökéletesen egyezik a kora és a mérete (24 hét 1 napos, méretek 24 hetesek), becsült súlya 580gramm, várható születési súlya 3 kiló. És továbbra is kislány. :D A doki olyan rendes volt, kicsit ki volt akadva, hogy miért nem hoztak nekünk kispárnát, úgy kényelmesebben feküdhettünk volna. Amikor a szívvel "dolgoztak" (egy merevített képpel), oldalra fordulhattam, mert biza a keresztcsontom azért elfáradt a hosszú fekvésben. Jól esett a pihenő, s közben Emő is hajlandó volt picit elfordulni, így lehetett szép képet is csinálni. Iszonyat nagyokat rúgott közben, csak úgy ugrált a hasam.
Lényeg a lényeg: minden a lehető legtökéletesebb rendben a kisasszonnyal!!!!!!!!!! (Bárcsak Borival lett volna hasonló lehetőségünk... :cry: )

Ugye, milyen szép? Nagyon hasonlít ő is az apukájára!!!!!!!!!!!! Ugyanaz a gyönyörű pisze orrhajlata van, mint a nővérének, imádom!!!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2011.11.03 22:41-kor.
ktc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:09-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok korán kelők!

Katica! Emő nagyon cuki! :) Gratula a jó eredményekhez!
Képzeljétek: a dokim új magánrendelőbe ment. A Rózsakert Medical Centerben lesz ezentúl. Megnéztem a neten: egy vizit 16ezer Ft és ezt tegnap is megerősítették telefonon, mikor időpöttyöt kértem! Dokim szerint a már meglevő anyukák a régi tarifa szerint maradnak, de ha ez így marad, a második gyerekkel nem hozzá fogok menni (vagy max. be a kórházba). 16ropi az NAGYON SOK!!! Viszont jövő pénteken megyek a luxus rendelőbe ( :D ) és megkapom a beutalót a cukorterhelésre és barátaira... Hogy várom már! :?
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Katica: ezek nagyon jó hírek és gyönyörű a babócád! :)

kattkat: Jó kis babakocsinak látszik. Remélem sok örömöd lesz benne! ;)

Köszi az ajándék ötleteket. Majd megpróbálom megbeszélni velük.
zuzmooo

Helló Csajok!

Ma nem leszek! Süssön ma valaki más helyettem! :lol: :lol:
Vendég

Helyettem is süthet valaki, de kizárólag tej-vaj-sajt-tejföl-joghurt menteset, mert az egyik kis vendégünk tejallergiás lesz délután. A viccet félretéve, ha van valakinek olyan ötlete, ami gyorsan elkészíthető, ossza meg velem.
Én egyedül a piskóta-tekercset tudom lekvárral, ami átmegy ezen a szűrön, de az elég ötletszegény :cry: nem muszáj süti, de a kiscsaj a gyümiért sincs nagyon oda :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Csajok! Szépek a babakocsik. Mind a kettő szuper.

Nóri! Mi lesz velünk egész nap nélküled? :?

Katica! Gratula a szép kis csajszikához. :lol:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Nóri: ok, gondolatban sütni fogok :lol: :lol:
Zarja! Akkor mi most beléptünk a célegyenesbe már, a harmadik trimeszterbe???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Jo reggelt!
En sutok ma, igaz, hogy nem lesz valami nagy suti, mert ezer es millio dolgom van, ugyhogy a multkor mar altalam belinkelt, de ki nem probalt egyszeru suti receptjet probalom ki egy villamgyors borsofozelek es egy meg gyorsabb feltetkent rasutott kolbasz kisereteben.
Errol a blogrol a meggyes-csokis kockat: http://cecile.blog.nlcafe.hu/index.php? ... &m=2007-11

Ildi: a sogornom (Feri novere) laktozerzekeny. En sutok neki konnyen, sokfelet, szinte barmit. Vaj helyett ramat hasznalok (az ugye novenyi), tej helyett laktozmentes tejet, vagy szojatejet (a szojatejet egyebkent nem szereti, de peldaul pudingot remekul lehet benne fozni, a laktozmentesbol is kb ugyanolyan lesz a puding, a fozott krem, mint a normal tehentejbol), ha tejszint kell hasznalnom, akkkor Hullalat veszek, ami ugyan koleszterin bomba, de novenyi, szoval ezt batran eheti.
Mondjuk sajtot o valamilyen kis mennyisegben fogyaszthat, nem kremsajtokat, hanem kemenysajtot, peldaul ha a pogira van trapista, chedar, vagy fustolt sajt reszelve, attol nem lesz baja.
Ha meg most mesz bevasarolni, akkor javaslom ezeket a dolgokat, mert igy szinte barmit meg tudsz sutni neki, amit eredetileg terveztel volna.
Vendég

Ühüm Edit, asszem ezt annak nevezik. Most már erősen gyúrhatunk a szülés nagy élményére. :shock:

Tegnap elvoltam kismama jógán, mint már mondtam, minden hónap utolsó jógaóráján szülőpozíciók vannak, 4-en voltunk ketten a 32-héten túl meg ketten februári kiírással. Hát érdekes volt. Épp azon gondolkodtam, hogy mi van ha nem lesz szabad vajúdószoba a teltház miatt, akkor a folyosón fogok négykézlábazni? Elég hibbantnak néznek már most is a nézeteim miatt. Kicsit tanácstalanná váltam. De azt tudom, hogy mit akarok, a kérdés hogy a Bulcsi is belemegy-e az ötleteimbe. Nov 13-án pénteken megyek szülésfelkészítőre, és elvileg azon a héten randizom a szülésznővel is. Akkor talán okosabb leszek.

zarja

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

teccik érteni Zarja?????

Edit

Kép
ézsóné

Katica: (pozitivan) irigyellek a 4D uh miatt, nagyon szep a foto es biztosan megnyugtato lehetett a sok jo hirt hallani. :D Gratula!
Igaz, hogy emelem elotted a kalapomat, ugyanis az en fenekemben meg orvosi vizsgalat alatt is kukac van. Az en 4d-sem egy oras volt, de (vessetek meg) en az utolso husz percben mar nem bantam volna, ha hamar vege van. Egyszeruen keptelen vagyok ennyi ideig fekudni, az elso negyven percben moziztunk, megtudtunk mindent, a tobbi mar csak raadas volt.
Raadasul nekem meg mindig az a problemam, hogy nagyon kellemetlen, vagyis inkabb fajdalmas az uh. Eddig negy volt, mindet mas keszitette, mas terhessegi korban, de azt kell mondjam, hogy egyre rosszabb.
Nem is nyomjak ra, lattam, hogy nem nyomnak meg, megis olyan erzes, mintha kozvetlenul a mehem falan huzogatnak az uh-s fejet, meg a receken valo atzokkenest is erzem. :( :(

Lara: nagyon csinos pocakod van, gyonyoru gombolyu a tied is. Tetszik! Es tok jo ez az ulos poz, szepen kiemeli, amit ki kell! :D :D

Rolunk: Kong a lakasunk az uressegtol! Amit annyira mar nem is banok. Tegnap estere befejeztuk a pakolast, ejszaka elszallitottak a cuccokat, meg Kristof sem ebredt fel. Most mar fizikailag csak annyi dolgom van, hogy ma mindent kitakaritsak es az itt maradt hasznalati dolgoknak uj helyet talaljak (mivel a legtobb polcunk, szekrenyunk is el lett kuldve, befert boven).
Ugyhogy ma meg tart a betegszabim, holnap mar bemegyek.
Es ma meg fizetest is kaptam, ugyhogy meglepem magam egy lenyugtato nezelodessel. A babaimnak akarok venni nehany egyforma szerelest, ezek utan szeretnek nezelodni.

Kristofrol majd keszitek fotot, ugyanis ideert a telikabatja, ami nagyon-nagyon szuper, jobban all neki, mint gondoltam. Ugy nez ki benne, mint egy gombolyu arcu eszkimo baba, imadni valo.
Es vettem neki egy Satila sapkat is, sarga, mint a babakocsi (mellesleg a teli kabatnak is van egy enyhen sargas beutese, ugyanis a varras enyhen narancssarga). Nemtom ti ismeritek-e, de en odaig vagyok a Satila sapkakert, legszivesebben az egesz kollekciot megvennem a babaknak es azt hordanak telen-nyaron, de asszem eleg, ha egy-egy darabot beszerzek. Bar Feri is megemlitette, hogy keressek neki pont olyat, mint a Kristofe, mert neki is tetszik, de erre esely sem lesz.
Ilyenek a Satila sapkak, majd keszitek kepet a babamerol is:
Kép Kép
Vendég

Aham, még jó hogy nekem itt ez a dög vizsga, nem érek rá parázni a szüléstől, meg a várandóság jeleitől. Most beszéltem egy munkatársammal, ő annyira ráparázott, hogy dokihoz vitték, 29 évesen vérnyomáscsökkentőt írtak neki fel állandó szedésre. Ehhez képest én meg itt vihogok és szomorkodok veletek. Na majd jövő héten én is követem Pammutot meg Erusverust. Addig nem érek erre rá. :D

És ma kiszámoltam, hogy szeptember közepe óta melyik napon milyen jogcímen vagyok távol. Bérszámfejtő legyen az égben, ha ezt le tudja követni szöveges magyarázat nélkül. 8) Épp azon méláztam, hogy jó lesz gyűjteni a bérjegyzékeimet, hogy melyik napra mit hogyan számfejtett és korrigált, ha kell, tudjak neki legalább telefonon segíteni. Hiába mondtam még szeptemberben, hogy elmondom neki, aztán küldöm a papírokat. Azt mondta, ne ugassak a dolgába. Na akkor lehet vért izzadni, mert hogy egy napom se hagyom elsikkadni az tuti. 8)
A jogviszonyaim össze vissza váltakozva: szabadság, szakvizsga felkészítő, tanulmányi szabadság, vizsganap, betegszabadság, táppénz: és már szeptemberben elvesztette a fonalat. Meg fog őszülni decemberig. És még mindig nem találtam ki, hogy dec 31-gyel vagy jan 1-gyel indítsam a Tgyást 8) 8) 8)

zarja

Bea, köszi az ötleteket, meglátom itt milyen felhozatal, de így azért nem tűnik olyan reménytelennek a dolog :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

A szulestol valo parazasrol:
lehet, hogy en vagyok perverz noszemely, dobbenjetek meg, de en ugy gondolok az elottem allo szules napjara, minta kb aznap beengednenek a Dolce bemutato termebe es ramszabaditanak az egeszet ingyen. Vagy talan meg tobb pozitiv izgalommal tolt el a szules, mint egy ilyen gondolat.
Mindez ugy, hogy nemreg szultem, tehat nem felejtettem el, frissek az emlekek, magamnal voltam vegig, fajdalomcsillapitast sem kertem, nem volt ugyan hosszu, de igencsak eros, intenziv.
De a friss emlek es a fajdalom (mert nem kamuzok, hogy nem faj) ellenere en alig varom, hogy ismet ott lehessek (persze csak februarban, korabban nem szeretnek szulni) es ismet atelhessem az elejetol a vegeig. Nem akarok arra a reszre ugrani, amikor mar a kezembe adjak a babat, hanem en igenis akarom kezdeni az elejen, megelni a vajudast, a kitolast, mindent, ahogy van! Es mar nagyon-nagyon varom! :D :D :D
Vendég

Bea, ismét megnyugtattál, mert én is várom a szülést (persze csak február van Léninek engedve), nem félek, bár tudom fájni fog stb. Én is fádalomcsillapító nélkül szültem, nem bántam meg.
Fejben nagyon sok eldől, szerintem pozitív, ha valaki így áll a dolgokhoz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

De neked van tapasztalatod Bea, míg mi első babások csak a rokonság által elmesélt rémtörténetekre tudunk alapozni. Birom, hogy minden nőismerősöm elmeséli, hogy ő hogyan szült, és ezek a Frankensteintől az Alien V. -ig terjedő rémtörténetek. Persze akinek jó volt a szülése az vazze nem mesél. Minek? Szerintem az ismeretlentől való félelem ami motivál (illetve a kellőképpen illusztrált ismeretlen)

zarja

Ja, nem tudom már ki írt, hogy zsebes tárolót akar csinálni. Nem akartam egyenlőre még megmutatni, mert még hiányoznak a képek a falról (amik ugyanolyanok, mint itt a zsebek), meg a falvédő (ami ugyanolyan, mint a zsebes tároló), de én így oldottam meg: Kép

A zsebes tároló: 2db * 50*75 cm anyag, ami között vatelin van. Kísérletezés eredménye: ha előbb összevarrod a zsákot, és utánna rá a zsebeket (tehát a vatelin is tarja a zsebeket) akkor tartósabb és erősebb. A kötőknek meg 25 cm*7 cm csíkokat vágtam amit hosszában varrtam össze. Ilyen lesz a falvédő is ha túlvagyok a vizsgán.

zarja

Bea!

Ez a hatalmas pomponos sapi mennyibe fáj???
Gyerekkoromban ilyenem (vagyis ilyesmim) volt (halványsárga). Úgy hívtuk: zsemlegombóc. :lol: Jó lenne egy ilyen Lilinek is... De itthon még nem leltem meg, hogy kapható-e...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Katica: nagyon örülünk a jó híreknek. Én ma megyek, hát kíváncsian várom. Tényleg nézelődő bejöhet velünk? Jönne az apuka is:)))
Vendég

Zarja: szerintem a negativ hangzatu szulestortenetekre csak huzd meg a vallad es csinalj ugy, mint az osszes jamaicai ismerosom. Take it easy!!! :lol: :lol: (Oket az sem zavarna, ha erkezne a cunami, vagy a szaz eves vihar, meg akkor is dudolgatnanak magukban es leheverednenek nagy nyugodtan.)
Nekem a sogornom szuleszno, igy mar akkortol hallgattam a kulonbozo durva eseteket, amikor meg szinte alig menstrualtam tinikent es eszembe sem jutott gyereket szulni. Persze altalaban a legdurvabbakat, legrosszabbakat ujsagolta el, hiszen abban nincs semmi erdekes, ha elmeseli, hogy "bejott egy kismamam szulni, ket orat vajudott, fel ora alatt megszult gatvedelemmel egy egeszseges, szep babat es mindketten jol vannak".
Raadasul (elnezest kerek, lehet, hogy en gondolom rosszul) sok olyan noszemely van, aki meg nehezebbnek adja elo a szuleset (akar evrol evre nehezebbnek tunik, mert valtoztatjak a tortenetet), mintha ezzel akarnak kiemelni azt, hogy ok milyen kiralysagosak voltak, mert szultek egy gyereket.
Pedig (ismet csak szerintem) nem a szules resze az, ahol meg kell allni a helyunket, nem is a terhesseg, hanem ami utana jon, amikor kepben kell lenni, eszre venni, reagalni, intezkedni, megnyugtatni es akkor is pozitivnak lenni a gyerekkel szemben, amikor ezer mas bajod is van es legszivesebben a hajadat tepkedve tombolnal a Foter kozepen.

Nah, a lenyeg: engem csak a monotonsag miatt idegesitett az, hogy szules elott az ezzel kapcsolatos kerdesek 80%-a ugy hangzott, hogy: "Felsz a szulestol?" Pedig jobb lett volna azt kerdezniuk, hogy varom-e.
Minek feltem volna? Miert alltam volna eleve ugy hozza, hogy ez eleve olyan dolog, amitol felni kell? Azt sem tudtam, hogy mit fogok erezni, nem is gorcsoltem rajta, akkor is mar baromira vartam, izgatott voltam, hogy milyen lesz, hogy fognak zajlani az esemenyek, milyen lesz a baba, stb. Mindenkinek azt valaszoltam, hogy fogalmam sincs mitol kellene konkretan felni, ugyhogy majd kerdezzek meg a masodik szules elott, akkor majd mar meg tudom mondani, hogy felek-e.

Szerintem az a lenyeg, hogy az ismeretlenhez hozza allhatunk ket fele keppen: 1. felve, mert lehet, hogy rossz lesz, 2. varva es remenykedve, mert lehet, hogy jo lesz.
Ez mindenre elmondhato, akar meg akkor is, ha eppen almaid nyaralasara fizetsz be: varhatod pozitiv izgalommal, merthogy tiz eve arrol almodsz es milyen jo, hogy megtortenik, meg parazhatsz elore azon, hogy mi van, ha mondjuk lekesitek a repulot, vagy vegig szakadni fog az eso, esetleg jon egy hurrikan es a kovetkezo tiz evben ismet sporolhatsz az ujabb utazasra.
Tudom, hogy ez nem olyan konnyu, de szerintem meg kell probalni elsore is pozitivan allni a szuleshez, hiszen nem indokolja semmilyen szemelyes tapasztalatod, hogy felj tole.
Vendég

Kakti: en ebay-rol rendeltem, postakoltseggel egyutt kb 11 font volt (most jo eros 300-zal lehet szorozni, vegre mozdult kicsit felfele az arfolyam).
Ebay-en nincs belole rengeteg, de azert itt lehet kapni, vannak egyeb honlapok is, ahol lehet rendelni. Szerintem ebay-en is 10-15 font kozott vannak, egyeb oldalon 15 font + postakoltseg kornyeken lattam (ami 2-5 font kozott van altalaban).
De itt megnezheted, rakerestem neked: http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories

Annyit nem tudok, hogy neked mikorra lenne erdemes venni, mert ez egy eleg meleg satyi (a Kristofe nagyon vastag), februari babara szerintem tul sokaig mar nem lehet raadni, lehet, hogy erdemesebb lenne a kovetkezo tel elejen venni egyet, mert akkor mar nem is no olyan tempoban a fejecske, szoval akkor egesz osszel, telen hasznalhatnatok.
Bar annyira meg nem draga, hogy akar par hetes hordas miatt ne venne meg az ember, (en legalabbis sokkal tobb felesleges dologra vagyok kepes penzt kidobni). Szoval ha pozitiv emlekekkel tolt el, akkor erdemes megvenni. :wink: :wink:
Ha erdekel, akkor szolj es ha Magyarorszagra nem szallitanak ki, akkor rendelek es viszek neked. Csak lesz meg tali szulesig, amire en is eljutok.
Vendég

Zarja: A könyvelő tuti boldog lesz :D Bár arra is van esély, hogy megcsinálja a saját elképzelése szerint, aztán majd korrigálhattok... van jelentősége a tgyás kezdőidőpontjának? Szégyellem, de én teljesen kuka vagyok a kérdéshez. :roll: Valami olyan homályos emlékem van - lehet, hogy tök téves- , hogy a tgyás az 30 nappal a szülés előtt kérhető. Én arra jutottam magammal hogy dec.31-gyel visszaadom a szárazbélyegzőt, így a 2010 I. negyedéves kamarai tagdíjat+biztosítást nem kell befizetni és egy hónap fizetés nélküli szabin leszek, majd utána febr. 1-gyel megyek tgyásra. Rossz ötlet?
Tényleg, a vizsga csak írásbeli vagy van szóbeli része is? Ha igen, ott szerintem nyerő leszel a nagy pociddal.

Vajúdás: én bent voltam múltkor a Szent Imrében és megnéztem a szülőszobát. A vajúdú az központi létesítmény, magyarán vagy öten fekszenek benne. Isteni lehet, amikor órákon keresztül majd meg gebedsz, közben meg hallgatod négy másik nő nyögését is :oops: Volt még 3 vagy 4 egyágyas szülőszoba, meg egy alternatív- itt nincs szülőágy, van helyette szülőszék, meg franciaágy. Mondjuk a szülőszék pont úgy nézett ki, mint az a szék, amin az istállóban a Riskát fejik. (Ez párom találó megállapítása volt) Nehéz elképzelni, hogy azon bárki is tudna 3 percnél tovább ülni... Meg az egész olyan gyerekméretű, egy nagyobb termetű nőnek a fél fenekére nem elég a cucc...
Nekem is megfordult a fejemben, mi lehet, amikor mondjuk egy időjárásváltozás miatt mindenkiből potyog a gyerkőc. Sorszámot osztanak vagy a nővérszobában jön világra a poronty?

Lányok, emlékszik valaki, hogy novemberben mikor lesz bababörze? Már zabszem van a fenekemben, vagy nekiálljak vásárolni a picurnak.

Ma megyünk Sopronba, a párom egy volt évfolyamtársának van szülinapi bulija. Én az ottani barátait még nem ismerem, vicces lesz, hogy egyszer csak a nagy semmiből beállít a hasas kis feleségével :shock:

Kakti: A Rózsakerben biztos nagyon pucc lesz minden. Ez azért jó, mert tuti sokkal jobb pl. az ultrahang készülék, mint amit eddig használt. Na és persze a dokiról is jó bizonyítványt állít ki, ezek szerint pörög a praxis, ha ki tudja gazdálkodni a hely árát :lol:

Bea: cuki a sapka nagyon!

Katica: Gratula a jó eredményhez!!

Kép
juci-77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?