Új privát üzeneted érkezett!

Vicky,
tessék pihenni és ne utólag gyere rá, hogy kellett volna... ja és majd a második babánál visszasírod, mint én is, hogy mennyi időd volt anno pihenni... Mert egy két-három éves mellett nem lesz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Írjatok! :shock: Ma már jutalmaznom kell magam, hogy haladjak a tanulásban. Egy tétel, és ránézhetek a babanetre! Ez ám a hajtóerő!

zarja

Jó reggelt!

Korán kivetett ma az ágy, persze tök álmos vagyok - jól álmos idő is van. Most gyorsan dolgozok, mert 11-kor elszaladunk és mgvesszük a babakocsit - majd rakok fel képeket! A babó születéséig anyuéknál fogjuk tárolni, mert nálunk már talpalatnyi hely sincs - apja csak a hétvégén fog vele tudni játszani :)

Tegnop hívtam a dokit a cukoreredményem miatt, huszadszorra el is értem, de még nem volt meg, úgyhogy várhatok vele jövő hétfőig - pedig már tökre beparáztattam magam :( Sebaj, ettem egy kis csokit az ijedségre :)

Édesapám szülinapja lesz, és sütök neki tortát - túrótortát akartam, és az egész netet végigtúrtam, hogy találjak egyet, ami nem a piskótás-zselatinos (azt nm szereti) hanem inkább ilyen piteszerű - ha beválik, felrakom a receptet meg a képet!

Szép napot - hatékony tanulást zarjának! :)

boruska

Nori!

Koszonom a babakocsi infot, ezek szerint megis Stokke volt. messzirol lattam, meg egyebkent sem vagyok egy Stokke szakerto, regebben megneztem, lattam, megallapitottam, hogy nekem szemely szerint nem tetszik es legyen barmilyen modern, en inkabb nem szeretnek belole itthonra. Ez viszont kicsit megis masabbnak tunt, igaz, hogy ez sem volt valami gyonyorseges.

A recepteket is koszonom, mindjart bekukkantok es megnezem oket.
Hogy Kristof mit eszik mar? Most vallalom az esetleges szemhejhuzogatast a soraimat olvasok reszerol, de sok mindent. Nagyon sok mindent. En elegge osztonleny vagyok, a hozzataplalas teren se nagyon voltam hajlando tablazatokat betanulni, foleg, hogy itt mas elveket vallanak, mint Magyarorszagon. Ot es fel honaposan kezdtuk, akkor lattam erettnek ra a gyereket es azt adtam, amit jonak gondoltam. OK, nem csulkos bableves volt az elso, a zsirra, cukorra, sora odafigyelek, a valtozatossagra is, de nekem a legfontosabb, hogy erosen allergen dolgot ne kapjon meg a gyerek. Azon kivul mindenbol kaphat kicsit, ha babanak valo, akkor jol lakhat vele, ha nem babanak valo, akkor megkostolhatja.
Epp amiatt nem tervezem, hogy kifejezetten babaalapanyagu tortat sutok a komplett csaladnak amiatt a ket villanyi miatt, amit Kristof baba varhatoan enni fog belole, mert a szeletke tobbi resze szerintem az etetoszeken es a gyerek hajaban, szep ruhajaban fog landolni. :lol: :lol:

Trombocita: nekem is alacsony volt tavaly, sok problemam nem volt belole. Annyi tortent, hogy szulesnel igen eros volt a vervesztesegem a placenta levallasa utan, egybol kaptam veralvadas segito szurit, majd fel ora mulva meg egyet es utana figyelgettek, hogy csillapodik-e a dolog, vagy sem. Csillapodott, majd egy kesobbi vervetel eredmenye mar tokeletes volt.
Vendég

nóri: Az cukros naplóm hátulján az van, hogy a normális a 6 alatti éhgyomori cukor, de a nagy kockázat a 7 feletti. Ehhez mondjuk közel van, de nem tudom. Lehet hogy tényleg a szőlőcukor szívódik fel túl gyorsan és valahogy másképp reagál rá a hasnyálmirigye. Azért érdemes lenne megkérdezni a dokit.

ktc: Hát lehet hogy többet mocorgok, mint mikor dolgoztam. :D

boruska: Én egyszer csináltam bécsi túrótortát, a tv paprikán láttam a receptet. Fent van az oldalukon. Nagyon finom volt.
vicky79
Budapest III. kerület

A becsi turotortahoz en is csatlakozom, az jo otlet. Nem kremes, nem piskotas, de turos es biztosan jo. Akartam javasolni, csak fogalmam sem volt, hogy pontosan milyen neven talalhato meg.
Igaz, en meg nem keszitettem el, de mar ketszer vegigneztem a tv paprikan ahogyan sutik es mindig megallapitottam, hogy ez nagyon jo lehet, de nem vagtam bele, mert:
-sajnalom ra a turot, itt az altalunk turonak tartott dolog, nem annyira hetkoznapi, viszonylag nehezen elerheto es ha el is erem, akkor Feri megker, hogy inkabb sztrapacskat csinaljak neki belole,
-elvileg egy jo suto ehhez nem art, ugyanis eleg tomor, fontos, hogy a belseje is megsuljon, de ne nagyon, nehogy kiszaradjon, ugyanakkor a kulseje se egjen meg. Ez az en sutommel kivitelezhetetlen, en itt csak vekony dolgokat, konnyu lapokat tudok sutni, ugyanis tavaly elromlott a sutoben a termosztat, amit a foberlo nem nagyon akarodzott megcsinaltatni. VArtunk, vartunk, vegul Feri megjavitotta. A jo, hogy mukodik a suto, sutni tudok, a rossz, hogy csak max fokozat van, vagy semmi.
Tehat egy ilyen tortat en nem tudnek egyenletesen atsutni.
Vendég

Vicky: épp a héten csináltam a kedvenc túrós tortánkat. Isteni finom, és nem túl macerás. Mondjuk kinézetre nem kifejezetten szülinapi torta: linzertészta alul, oldalt, ebbe egy túrós mazsolás sűrű krémjellegű túrós valami kerül, a tetejére meg alma. Ha érdekel megosztom a receptet. Melegen isteni, hidegen meg egyszerűen nem is jellemezhető.

zarja

zarja, jöhet a recept!

boruska

Jó reggelt!

Eszter, úgy ismersz, hogy nem néztem utána Mázaszászvárnak? :oops: Akkor legyen Csajágaröcsöge, ok? :D

Ne aggódj a tanulás miatt. Én kitűnő tanuló voltam világ életemben. Nehezen, de megemésztettem, hogy az egyetemen két eredmény létezik: átment, vagy nem. A legtöbb jegyem 2-es volt. Kivéve az imádott tárgyaimat. De 5-öst kb sose kaptam...
Akkor sem, ha beledöglöttem a tanulásba. Sikerülni fog. Én nem hiszek az agykontrollban. De valahogy mégis bejön. Nagyon optimista vagyok. Velem csak jó dolgok történhetnek. Kész. Pont. Gyakran bejön ám!

Zsuzsi!

Köszi!! Mint mondtam, velem csak jó dolgok történhetnek. De amúgy észrevettem a változást, mert vérzékenyebb lett az ínyem, a vérvétel helye soká alvadt meg és véraláfutásos is lett... Na engem aztán nem csasziznak meg!!!! Viszont legalább nem kapok trombózist! :D

Bori!

Én is ilyen linzeres tortát javasoltam volna. Én sokat csinálok olyat gyümölcsösen.
http://lucababam.freeblog.hu/archives/2 ... s_pite_II/

Túróval is finom. Esetleg egy kis barackbefőttet csempésznék bele! Hm. De ha félsz, hogy nem sül át, elő lehet sütni. Meg kell szurkálni a tésztát, majd sütőpapírt borítasz rá és valami száraz hüvelyest öntesz rá (bab, sárgaborsó...stb) az nem engedi felemelkedni.
Esetleg ha rácsot teszel rá fel lehet dobni azzal, hogy vegyesen teszel rá kakaós és sima tésztát.
Vendég

Bea!

Én ezt a tortát nagyon szeretem. Egyszerű, aranyos és sztem nagyon fantáziadús. Eredetileg Kisvakondot kerestem hozzá, de csak törpök voltak a boltban... Nagyon finom!

http://lucababam.freeblog.hu/archives/2 ... rpe-torta/

De van egy csomó tortarecept
http://macikonyha.blogspot.com/search/l ... ort%C3%A1k

itt szoktam válogatni
Vendég

sziasztok!

annyit beszélünk a sütikről, hogy muszáj lesz hétvégén alkotnom valamit.... az a kakajos csiga nagyooooooon pocakba való :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
de a túrótorta se rossz.. tudjátok mit ennék még? sacher tortát... nyammmmiiii
zarja: gratula a kerek 27 héthez 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Van még Virág cuki Szegeden? Meg Eldorádó? Hú de rég jártam arra!!! :D
Vendég

Hello Csajszikáim!

Olyan sokminden történt, hogy remélem nem hagyok ki semmit amire szerettem volna reagáni.

Már bánom, hogy felhoztam a márciusi topikot. Jó pár embert felizgattam ezzel. Ne haragudjatok. :oops: Nem akartam ezzel semmi rosszat, csak engem bánt, ha igazságtalan valaki. Téma lezárva....

Boruska. Nekem az első babakocsi jobban tetszik.

Nóri! Nem szeretném, ha az én hülyeségem miatt visszafognád magad. Én úgy szeretem ezt a topicot ahogy van. A te "nagy száddal" :lol: recepjeiddel és a többi emberke hozzászólásával kérdésével stb. Maradjon ez így meg ahogy van. (egyébként én sem hallottam még soha sem Kárpátiát sem Fejbőrt... :roll: )

Keményedés: Nem tudom mi kellene érzeni még így a leírások alapján sem. Lehet, hogy nekem is van, csak nem tudom, hogy az az... :roll:

Tegnap nagyon kemény délutánunk volt az irodában, de ma ezért lesz egy nagyon light napom. Itt vagyok ugyan, de Péter Pesten van tárgyalni úgyhogy egész nap egyedül leszek és annyi dolgom van,hogy kitakarítsak. Ez jó is meg rossz is. Jó, mert nem kell megerőltetnem magam, rossz mert nem telik az idő... :?

Reggel otthon már sírással kezdtem a napot. :cry: Az embőc bejelentette, hogy szombaton ők Győrbe mennek autóért. Pontosan akkor amikor a rokonaim (akiket egyébként egy évben 3-4x látunk) hazajönnek a halottak napja miatt. A hormonjaim rögtön tombolni kezdtek úgyhogy most is rossz kedvem van. Mindenki ott lesz a nagy családi összejövetelen csak az én uram nem. Hát fasza... Majd magyarázkodhatok. Áhh mindegy, mert megint elpityeredem magam.

Ma sok időm lesz, úgyhogy biztos elegetek lesz belőlem mára...

Mindenkinek szép napot

bellerreni
Eger

Uh, Edit jó hogy szólsz, én csak a kis margarétámat nézem és szörnyülködöm, naaagyon a végefele jár, és nekem még annyi dolgom van a Bulcsi előtt. 2 pályázati részbeszámoló (egy novemberben, egy januárban), 2 pályázat megírása (ezek pont januárban lesznek). Uh, nem érek rá januárban szülni. Remélem Bulcsi is megértő lesz.

Almás túrótorta:

Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
pici só
13 dkg vaj
2 ek víz jól összegyúrni (ez a legnehezebb része, mert nehezen áll össze, ha nagyon elfogy a türelmem akkor egy kis margarinnal még rá szoktam segíteni) és 1 órára a hűtőbe tenni. Utánna kinyújtani vékonyra, hogy a sütőforma aljára és egy kicsi oldalára is jusson. Szakadni fog, nem kell aggódni, tépsz máshonnan és kipótlod. Volt már hogy olyan lusta voltam, hogy egyszerűen csak találomra belenyomkodtam a formába. De isteni ez a tészta akár nyersen is. :oops:

Töltelék:
50 dkg túró
1 cs vaníliás puding
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola
3 tojás keményre felvert habja
2 dl keményre felvert tejszín
lazán összeforgatni. Míg a hűtőben a tészta, addig lazán össze lehet állítani. Majd a tortaformába simogatott tésztára ráönteni, a tetejére meg kb fél kiló héjatlan almahasábot fektess és irány a meleg sütő: kb 1 óra míg megsül. A kérdéses pont a túrótöltelék megszilárdulása.

Én nem vagyok nagy dizájner, de az enyém így nézett ki:
Kép

zarja

Reni!

Tudom, hogy sz@r érzés, de biztos oka van, hogy melóznia kell. Ugye az autóbiznisz nem túl nagy buli manapság... Szóval gondolj arra, hogy nem kocsmázni megy, hanem értetek tesz valamit. Ezért ne bántsd őt, gondolom neki is van jobb dolga, mint szombaton Győrbe rohangálni. Szeret Titeket és el akar tartani. Ez becsülendő. Még ha néha rossz is.
Mondd el büszkén a rokonoknak, hogy miattatok nincs ott az ember, hogy meg legyen mindene a babának. Ha ezt valaki nehezményezi annak :x
Vendég

Nekem olyan "túrótorta" receptem van, ami tészta nélküli. Túró, zselatin és társai és hűtős.

Meg van egy tök jó, csak annak most nem emlékszem a nevére, de asszem abban is van túró meg Hulala.

Katica, kíváncsian várjuk a 4D-s beszámolót.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Edit, te se vagy nagyon lemaradva! Készülsz már lelkileg.

Reni!
Én is utálom, mikor a Zsolti mindent kitalál, csak a rokonaimmal ne kelljen találkoznia. Ennél jobban azt utálom, amikor mindig berángatják a leglehetetlenebb időben is, és nem lehet vele előre tervezni. Két napra előre nem tudom megmondani, hogy mikor dolgozik: reggel, este, éjjel. A múltkor nagy hiszti volt, szerettem volna ha eljön velem szülésfelkészítőre. Mivel ismerem DIREKT olyat kerestem, ami egy nap alatt zanzásítva lerendezi, hogy ott legyünk, direkt az ő kedvéért egyeztettem a csajszival, hogy nekünk jó a hétköznap is, erre nem volt képes mondani novemberben 1 azaz egy napot, amikor nem dolgozik se reggel se este se éjjel. Kétségbe vagyok esve emiatt, mert a Bulcsit valszeg piszkosul nem fogja érdekelni, hogy az apja épp hogy dolgozik, ha beteg lesz vagy bármi. Egyedül kell megoldanom, mert ő hol jön hol megy.
Így is olyan kompromisszum árán tudtam kicsalni tőle egyetlen napot novemberben, hogy ő 6-kor lelép, mert mennie kell Aljas Kúszóbab koncertre. Így azt az egy nyamvadt napot is rövidítve lehet megtartani. Miatta.

zarja

Nóri: van bizony, virág is, meg eldorádó is :lol: :lol:
de a sütik minősége eléggé tray a virágban mostanság, iszonyat vajas minden
zarja: csak úg yszemet szúrt, hogy max kerek 13 heted van még hivatalosan!

Edit

Kép
ézsóné

Nóri! Nem ér ilyen szépeket írni... Megint bőgök mint egy kis hülye. És tudom, hogy igazad van, de akkor is szar.Na ez nem az én napom lesz... :cry:

bellerreni
Eger

Reni: ne bőgj, hanem örülj! :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Másnak is szokott ilyen napja lenni vagy most én vagyok csak űber brutál érzékeny? Mindegy mit látok vagy olvasok rögtön elpiyeredem magam rajta. Ez normális? Eddig még ilyenem nem volt. Reggel óta folyamatosan pityergek :cry:

bellerreni
Eger

Na megyek takarítok egy kicsit hátha kitakarítom magamból ezt a depit...

bellerreni
Eger

Reni: de volt, csak nem vallottam be :oops: :oops: oda se neki, tombolnak a hormonok :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Erusverus, ha kiválasztassz 1 dalt és minden nap többször is énekled, tuti fel fogja majd ismerni. Mondjuk a Bújj bújj zöld ág tényleg jobb lehet erre a célra, mint a Iron Maiden :D

Zarja, kösz a receptet, muszáj lesz megcsinálnom nekem is :)

Csilla, leirod, hogy milyen a tészta nélküli recepted??? Engem nagyon érdekel!

ééééééééééééééééééés 24 betöltött hét!!!!!!! :D :D :D
lara

Jaj Reni, pedig olyan irigylésre méltó helyzetben vagy:
van otthonod
van munkád (ahol most meg se kell szakadni)
van egy szerető párod, aki érted és a közös jövőtökért gürizik,
van egy nagy családod, akik a tőlük telhető legtöbbet megtesznek érted, és kíváncsiak rád,
és van egy manócska a pocidban.
Mit szeretnél még? Mi kell még a boldogságodhoz ezen túl?

zarja

Reni! Neked, mikor el vagy kenődve nem reagál a babó? Nálunk ilyenkor mindig olyan aktív, izeg mozog, én meg nem tudok nem nevetni rajta.

Amúgy is mostanában kamaszlányos vihogós stílust vettem fel, mindenen nevetgélek, pedig nem mindig van rá okom. :oops:

zarja

Sziasztok Kismamik!

Reni, ne szomorkodj, nekem ma utazott el a férjem Harkányba egy konferenciára, amihez neki sem volt sok kedve. Örülj, hogy legalább nem leszel egyedül, hanem végre találkozhatsz a rokonokkal. Én jó, ha havonta egyszer találkozok rokonnal, egyébként meg egyedül vagyok, ha apának valami programja akad. Bár már próbálok előre tervezni, és meghívni hozzánk ilyenkor valamelyik barátnőmet. Ma itt alszik a férjem egyik munkatársának a felesége, mert ugye az ő párja is elutazott. Velük egyébként is össze-összejárogatunk.

No, most ki kéne találnom valami ebédfélét, aztán rendet rakni, aztán doki, aztán este is lesz.

Kép
erusverus

Hát az az igazság, hogy nagyon nagy dolog amikor beéri valaki azzal, ami van. Sztem ez a boldogsághoz vezető első lépcsőfok.
Persze könnyen beszélek, mert nincsenek gondjaink. Jó, ez nem volt ingyen. Én sokat tanultam a férjem sokat dolgozott azért, amink van. De pl a bnőm 300MFt-os házban él és sosem elégedett. Nagyobb kocsit szeretne, szebb ékszert, 50eFt-os melegítőgatyát, 200eFt-ért díszpárnát a kanapéra. Ő keserű emiatt.
Én meg hihetetlenül boldog, hogy minden nap tudok enni adni a gyerekemnek. Hogy ha megkíván egy nyalókát, vagy egy doboz epret, nem kell azt mondanom, hogy nincs rá pénz. Hogy kifizetem a kocsira a hitelt és még futja arra is, hogy nyaralni menjünk. Ha nagyon akarnám, mehetnék a Maldív-szigetekre. De nem vágyom oda. Persze, biztos jó, de egy balatonfüredi sétálós délután jó kávéval és fagyival a világ közepe.
Meg ha Luca a Dunában pancsol. És boldog. Nincs saját házunk, de majd lesz. Miért ne lenne?
Él anyukám, a Laci szülei, vannak testvéreim. Mi kell még? Nekem semmi. Amit ezen felül ad a Jóisten, az ajándék.
Na megyek, mert sírva nem lehet hűtőt takarítani... :roll: :D
Vendég

Zarja! Eddig nekem is ebben a vihogós stílusban teltek a napjaim. Nem tudom ma mi történt. Pedig alapból nagyon életvidám vagyok... A babóca nekem mindig aktív, ha tényleg olyan lesz kint, mint amilyen bent akkor nem lesz tőle nyugtom azt tuti :lol: Mehetek majd utána mint a lökös. Deeee. Beszéltem a szülésznővel akit szerettem volna, hogy mellettem legyen amikor eljön a nagy nap és holnap találkozom is vele, ha minden igaz. Megmutatja a szülőszobát meg pofavizit lesz.

bellerreni
Eger

csajok, sírunk együtt? mert lassan én is tartok... :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri basszus. Megint pityergek... Nagyon szépen írod és igazad van. Kicsit most el vagyok kenődve, mert tényleg nem megy túl jól az autóipar és nekünk sajnos meg kell gondolni, hogy mit veszünk meg. Lehet ez a hullám csapott össze a fejem felett és ezért van ez az elkeseredés. Majd jobb lesz. Reméljük legalábbis :shock:

bellerreni
Eger

Igen, Lara, én is így gondolom, de férjem nagy rajongójuk, és azért biztos ott motoszkál benne a gondolat, hogy milyen lesz majd, ha a fiacskánk is ezt hallgatja, vagy valami hasonlót. Egyébként abban egyezik a véleményünk, hogy nem erőltetünk rá semmit, hanem ő választ kedve szerint. Például mindketten szeretnénk, ha majd sportolna. Megmutatjuk neki majd, hogy mi a választék, aztán a döntést rá bízzuk. No, persze ez még odébb van! :)

Kép
erusverus

Reni Ha ma pityeregni kell, hát tedd! Mikor ébredtem tele voltam energiával, most meg egy téli álomra készülődő medve hangulatában vagyok egy sündisznóval kombinálva és lemorgok mindenkit, aki csak közel jön. Legszívesebben átaludnám a napot. Plusz hányingerem is van megint. Brrr. A munka nemesít. Megyek, teszek valamit. Ja, a keményedést nem lehet eltéveszteni. Még szuszogni is alig tud tőle az ember. Nagyon kellemetlen.

Lara Gratu a betöltött 24 héthez. Én már annak is örülök, hogy mától BENNE vagyok.
pammut

Edit! Nóri! Nehogy már. Megyint én vagyok az oka a rossz kedvnek... Engem kezdetek kihúzni a depiből. Nehogy most meg nektek legyen rossz kedvetek. Fel a fejjel... :lol:

bellerreni
Eger

Pammut! Na megnevettettél. :lol: Köszike :P

bellerreni
Eger

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Egyetértek azzal, hogy legyünk elégedettek azzal, amink éppen van, érzelmileg, anyagilag, mindenhogy. Az ember sok mindent megtehet, elérhet, hogy jobb legyen, és erre is törekedni kell, de a lényeg, hogy nem minden áron.

Kép
erusverus

Na , jól befordult a topik jórésze. A titok nyitja a napfényhiány. Aki bírja kapjon be pár kocka csokit, csomagolt napsütés :) . Fel a fejjel lesz ez még jobb is.
pammut

pammut: én átzuztam boltba, épp az előbb, és vettem egy tálca előre csomagolt mini hókiflit, jóóóóó sok porcukorral rajta :oops: :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri: a fősulin utáltam, ha valaki 5-öst kapott, mert ügyesen szó szerint kimásolta a tk-ból a választ, az aki meg gondolkodott, tanult, saját maga fogalmazta (ezért ugyebár ez az néha kimaradt) azt meg ketteskével átengedték. Első félévben még lelkesen tanultam. Aztán begurultam: Ha nektek ez kell, én is tudok puskázni! Utánna is tanultam mert érdekelt (azért mentem arra a fősulira, nem azért mert köteleztek rá), de mindig puskáztam, az ösztöndíj miatt. Nekem akkor létfontosságú volt, mert anyu nem tudott támogatni, abból éltem amit összevadásztam. De akkor is elkeserítő, hogy ilyen visszásságok vannak. A kedvenc tanárnőm, no ő közgázból mindig olyan feladatokat adott, amit nem lehetett kipuskázni, ott ki kellett logikázni sakkozni a tanultak alapján a megoldást. Imádtam!

Én már vágyakozva szemlélem a mosatlan edényeket. MOSOGATNI AKAROOOOK! De úgy szól a megállapodás magammal, hogy amint megvan a napi szentenciám utánna jöhet a házimunka. Istenem, mikor mehetek robotolni végre a konyhába???

zarja

Nekem sírós napjaim nem igazán vannak, inkább önsajnálósak. De azok aztán nagyon. :lol:
Pammut, nekem is van olyan időszakom, amikor még az élő fába is belekötnék. Utána persze mindig lelkiismeretfurdalásom van. :oops:

Nálunk a zenei ízlés baromi érdekes. Emberem megrögzött Elvis rajongó, de emellett amikor megismertem, épp a Depeche Mode volt a kedvenc. Én addig utáltam őket, azóta viszont imádom. Meg még örök szerelme a rock and roll, szinte mindent tud a régi nagyokról. Érdekes párosítás nem? És ugyan én nem nagyon hallgattam anno zenéket pocakosan, a nagyfiú mégis ugyanilyen "mindenevő".

Boruska, tök jó hogy megveszitek a kocsit. Fotót feltétlenül kérünk róla.

Ma reggel ráálltam a mérlegre, és örömmel konstatáltam, hogy eddig még tartom a 2 kg hízást. Pedig a hétvégi marcipánozás után nem nagyon bíztam benne. :)

Kedden itt volt egy barátnőm, ő ott szült és annál a dokinál hármat ahol én fogok. Elmesélte hogy őrző 24 óráig, de nem kell vinni se pelust, se ruhát, viszont a látogatókat a szobába kerülés után érdemes mellőzni, mert oda nem jöhetnek be, mindig ki kell hozzájuk menni. Van egy közös kis helyiség ahová majd apával be lehet vonulni (tisztára mint a beszélő a börtönben) és 2 ágyas, külön fürdős szobák vannak. Ez mondjuk jó hír. Remélem a lehető legkevesebb időt kell majd kórházban tölteni. Na, én ezen bőgtem este apának egy sort. Ő meg rámförmedt hogy talán itthon akarnék szülni?

Lara, gratula a 24. héthez. És íme a recept:

Túrótorta
Hozzávalók: 1/2 kg túró, 1/2 margarin, 1 vaníliás cukor, 3 dl porcukor, 5 tojás sárgája, 5 kiskanál zselatin, 3 dl forró tej.

A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Leöntjük a zselatint a forró tejjel, majd ezt is hozzáadjuk a masszához.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tortaformába öntjük. (Én kapcsosba szoktam, azt utána simán le lehet venni róla.)
Hűtőbe tesszük, lehűtjük, majd gyümölcsöt és gyümölcskocsonyátt teszünk rá. Dermedés után fogyasztható.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Megfogadván saját ötletemet ettem pár vaníliás karikát. Mint kiderült csak a szájam kívánta. Tett a hányingerre egy lapáttal.

Aztán kimentem megnézni emberem mit bütyköl. Kicsit ácsorogtam mellette, no, erre leesett a vérnyomásom, és elkezdtem kapkodni a levegőt is. Szupi. Most már tényleg elég szarul érzem magam. :(

De mindjárt ebéd és hátha a kaja utáni szunya-pihi kicsit helyrebillent.
pammut

Csuppancs Elmentettem ezt a túró torta receptet is. Szimpi. Én a kórház óta vagyok vagyok elég kötözködős. Azóta jobban viselem saját társaságomat. Remélem a pici születése majd véget vet ennek a befordulásnak.
pammut

Nekem is van egy jó kis joghurttorta receptem amit anyukám néha megbolondít túróval, de mivel én papírról "sütök" ezért arányokat most perpill nem tudok,de ha valaki kíváncsi rá akkor otthonról tudok pontos receptet, de ez nagyon egyszerű.

Én a Horvát Rozi féle étkezési zselatint használom. Azt 1 dl vízben elkészítem, hagyom hűlni. Amig az hűl addig 1 nagy natúr joghurtot, 1 zacsis habtejszínt (azt hiszem fél literes), 3-5 kanál (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti) akár sima akár porcukrot összekeverek. Ebbe a masszába megy a gyümi (én trópusi koktéllal szoktam csinálni, de csináltam már málnával is csak az törődik, mindegy mivel oltári finom szerintem :lol: ) Ebbe a masszába szokta anyukám a túrót belekeverni. Ha a zselatin elkezd húzni akkor beleöntöm ebbe a masszába, jól ekeverem és mehet a babapiskótával kibélelt (én a babapiskóta helyett pilóta piskótatallérral szoktam az embőc kivánságára, nagyon jó mikor roppan benne a csoki meg a lekvár) csattos tortaformába és mehet a hűtőbe. Mi ezt szeretjük és nagyon egyszerű és gyors elkészíteni. Anyukám még néha úgy is csinálja, hogy a habtejszínt egy kicsit felveri és attól ez a joghurtos massza állítólag lágyabb lesz, de én nem érzek különbséget köztük. :lol: Na ezt meg is csinálom délután vagy hétvégén. Kedvet kaptam hozzá.

bellerreni
Eger

Nori! Halas vagyok a belinkelt torta fotoert es a sutis oldalert. :D
DE!!!
Legyszi legkozelebb, amikor tudod, hogy egy linkre kattintva masodperceken belul a terhes no kepebe egy kinszenvedosen, nyalcsorgatosan gusztusos sutemeny fog belevagni, akkor elotte erre roviden figyelmeztess, mert sokkolt a milliomos szelet hirtelen latvanya!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Raadasul ugy neztem meg, hogy kozben a konyham szetszerelve, idom nincs, illetve minuszban, tehat eselyem sincs arra, hogy most nekiessek a sutesnek. :cry: :cry: :cry:

De tenyleg koszi az oldalt, elmentettem es ha megszunik a sokkhatas, akkor elore felkeszulve atnezem... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pammut! Vigyázz magadra. Én is szeretnék pihizni egyet délután. Leheveredjek a kanapéra? :lol: Szépen mutatnék... :lol: A tárgyalóban alszik egy pocakos asszonyka... :lol:

bellerreni
Eger

Csatlakozom a sírósokhoz!
Nekem is kedvem van hozzá. (Pláne az ORTT tegnapi döntése után.)

Amúgy megdöbbentem, hogy van még, aki ismeri Mázaszászvárt! Én voltam ott táboroztatni! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, igen elszomorító a tegnapi döntés. Már előre azon agyalok hogy mit fogok hallgatni a kocsiban ha decemberben megyek suliba. Meg úgy egyáltalán...
Reggel mindig a Borosékon szoktam röhögni. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát én is így vagyok ezzel... Ráadásul csak azért nem metróval járok, mert ott nincs rádióadás! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát ez a Rádió biznisz elég érdekes dolog. Pl nem érdekük a rádióknak, hogy sokan hallgassák őket, mert felhígul a hallgatóság és nem lehet annyira belőni, melyik szegmenst tudják megcélozni a reklámmal. Konkrétan a legjobb barátnőm férjéé a Roxy meg a Jazzy. Nemsokára indul még egy adójuk. Így eléggé tisztában vagyok a tényekkel. Sajnos az országos frekvencia baromi drága. Elképesztő értéket képvisel politikai körökben. Jönnek a választások. A média hatalom. Amiről tudsz, az van, amiről nem tudsz, az nem létezik. És ugye nem kell mondanom, mennyire nem érdekli őket az igazság...
Szóval sajnos nem az emberek érdekeit nézik az ilyen döntésekkel.
Ennek ellenére úgy gondolom, a Boros-Bochkor páros valahol meg fog jelenni az éterben. Mert van rájuk igény. Nem is kicsi. :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?