Na, megjöttünk az oltásról. Az új doki bácsi szuper - nagyon szimpatikus!
Délelőtt megmértem Betti hőmérsékletét, mert nagyon melegnek találtam a fejét. Nekünk digitális infrás(?) homlok hőmérőnk van, az 37,6-ot mért. Doki bácsinál persze rögtön ezzel kezdtünk - rendes volt, mert azonnal vette elő a hagyományos higanyos hőmérőt és popsiban megmérte: 37,2 - 0,5 -> teljesen rendben van. Mondta is, hogy a gyerekek a fejükön adják le a legtöbb hőt - hát ezért volt olyan meleg. (Máskor is 37,4-eket mértem vele, de ezek szerint ezért.) Szerencsére nagyon óvatosan dugta be is, meg ki is lassan húzta a doki a hőmérőt (többek között ezért is szimpi), így Betti nem fakadt ettől sírva.
Szépen meghallgatta sztetoszkóppal elöl is, hátul is, majd hozta a faspatulát és a torkát is megnézte. Mondta Bettinek, hogy nyissa ki a száját - mintha megértette volna, már tátogott!
Persze aztán nem tetszett neki, nagyon kis megszeppent arcot vágott utána, de még mindig nem sírt.
Ezután következett a szuri (csak a kötelező), most a másik lábába kapta. mint az elsőt. Hát igen, sajnos idáig bírta, szuri után jött az óbégatás! Próbáltam simivel megnyugtatni, mert nem akartam volna egy szál pelusban felvenni, nehogy megfázzon - de aztán magamhoz öleltem és nagyjából megnyugodott. De öltöztetés alatt végig volt nyöszörgés.
Kérdezte a doki, hogy írjon-e valami receptet? Mivel a Vigantolunk fogytán van, azt kértünk. Legnagyobb meglepetésemre ő 2 cseppet javasol naponta, merthogy a mai babák sokkal gyorsabban fejlődnek, mint a régiek (amikor még 1 csepp volt a norma). Pedig eddig úgy csináltuk, hogy ha véletlen 2 csepp ment a szájába, a következő nap nem kapott... Úgy látszik, nemhogy rosszat nem okoztunk azzal a 2 cseppel neki, de egyenesen jót!?
Szóval ez volt a mai nagy szenzáció!
Ja, és találtam az előtérben egy szórólapot baba-mama tornáról, úgyhogy nov.9-től fogunk járni Törökbálintra (tőlünk kb. 10 perc) - 1.000,- Ft / alkalom (1 óra). Viszont babamasszázzsal egybekötött, arra is vágytam már, hogy kipróbáljuk.
Rilla, de jó lenne, ha jönnétek a talira Ti is!!! És köszi a szavazást! (Mi még nem állunk olyan jól, mint Krisi...)
Madaran, pihizz csak nyugodtan - megvár az a vasalás (sajnos!). Digitális hőmérővel próbálkozhatsz hónaljban is és popsiban is, sőt szájban is!
És igenis tessék jönni talira!!!
Angelita, anyukám vette az overált, ráadásul second-hand, úgyhogy esély sincs ugyanolyat találni nagyobban!
Van már nagyobb méretű overálja, az még nem volt rajta, de biztos abban is nagyon ari lesz - majd arra is kitalálok valami nevet!
Mi sem kaptunk tájékoztatót az oltásokról - esetleg be tudnád szkennelni?
Szerencsére itt nálunk nem esik, sőt, most a nap is kisütött! De nincs meleg, olyan 13 fok van...
Zsizsa, milyen jó, hogy ennyi gyereked van, ilyen sok mindennel dicsekedhetsz! Biztos szuper érzés! Gratulálok is mindegyikükhöz! És jobbulást is nektek!
Kovisziszka, hű, micsoda tortúra volt a tegnap estétek! Durva, hogy ilyen árak vannak - legalább felkészülök én is lelkileg, ha esetleg nekünk is kellenek majd ilyesmik. Jobban lett mára Domi?
Képszerkesztő: én a sima Office-ost használom (Microsoft Office Picture Manager), sajna nem tudok segíteni letöltésben!
Bikmakk, nálunk is hasonlóan van öltöztetve a kiscsaj alváshoz! Body, rugi, hálózsák, pléd. A hálózsák azért kell, mert így nem tudja lerúgni a takaróját!
Nagyon édesen alszik Dani a képen, puszit neki!!!
Kandi, jó pihit a jövő7-re! Hány napra mentek és hova?
Irdab, hát milyen erőben van Zora, hogy így kikészíti a cicidet? Betti is rángatgatja az enyémet, de ő nagyon kis aranyos, mert el is engedi, ha már nagyon húzódik! Hajrá a szaporításhoz!!!
Linacska, tényleg nagyon jó ötlet a babavirág!
Vicces lesz a fotó elkészítése - hányan fognak épp sírni, hányan vigyorogni rajta...
Juj de jó, már alig várom!!!