Új privát üzeneted érkezett!

[quote="hmbori"]T írta:hmboriechnikai segítséget szeretnék kérni!
Hogy lehet beállítani ezt a topicot kedvencnek úgy, hogy mindig a legfrissebb hsz-nél nyíljon meg?
(Mert sajna az adott oldalon nyílik meg, ahol beállítottam kedvencnek.)
Vagy ez eltúlzott igény? :roll:

Nálam is így van... :lol: :lol: :lol:
(legalább simán tudom, honnan kell átnolvasnom a topikot :wink: )
Vendég

Köszönöm a további köszöntést :lol:
Ma jól kifáradtunk.
Voltak az ikeások,mert tönkre nemt a munkapult a konyhában,és kicserélték gariban.
De ha már itt voltak be is fejeztettük velük a konyha pultot,mert egy részen még nem volt pult.Most van,és tök jó és már rend is van.Már csak egy felső szekrény kell,és a végekre a maradék hézagba(kb 20cm) polcok amit a szomszéd csinál majd meg.No meg 1-2 kiegészítő,dísz záró stb,vagis már pár év és kész is a konyha :lol:

mimi12

Friss talilista (szóljatok, ha valakit kihagytam):
Dbea
Madaran
Tündi
Goldplast
Hmbori
Sissi
Orew
Irdab
Kovisziszka
Kandi
Oui
Barátodildi
Jimbone
Flake
Beusmimi
Danidaniel
Linacska

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Szepen no a lista. A vegen meg be se ferunk. :)

Zara ma megkapta az oltasait (kotelezo+Prevenar). Egy hos volt. Alig sirt, kb 3 perccel utana meg mar mosolygott. Viszont aztan egesz delutan aludt, alig birta nyitvatartani a szemeit. Meg nyugosebb is volt mint az atlag... Most este meg mar fel 9 ota kinlodok, hogy aludjon, de olyan nyugtalan. :? Van ilyen lazmonitorunk, ami egy borbarat matrica es a homlokara is lehet ragasztani akar 24 orara is, hogy folyamatosan ellenorizze a homersekletet. Most amikor letettem 37fokos volt. Remelem ez mar nem is megy foljebb, ha eddig nem ment.
Legkozelebb december 1en kell mennunk a kovetkezo adag oltasra.
Kepzeljetek egy het alatt 300grammot hizott. Mar 4780 gramm. :) En meg mar aggodtam, hogy nem eleg a tejem, mert mostanaban van amikor 10 perc utan elfordul es nem ker mar tobbet. Aztan a doki mondta, hogy ahogy nonek es erosodnek erosebben is szivnak es sokkal hamarabb ki tudjak szivni azt a mennyiseget ami nekik kell. Viszont ez a 300 grammos gyarapodas megnyugtatott. Biztos eleget eszik, ha ilyen sokat tudott hizni. :)

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Lanyok, nektek nem fajnak a csontjaitok? Nekem a terdeim teljesen kesz vannak... Bar gondolom ez a sulyfelesleg miatt is van. Viszont mar hetek ota faj az alfelem... Egy ideig azt hittem aranyer, de nem, mert annak bizonyos esetekben nagyon kene fajnia. Kozben rajottem, hogy valahol a farcsontom kornyekerol jon a fajdalom es egyre rosszabb, ma mar akkoris ereztem amikor jarkaltam. Eddig csak ules kozben volt gond. Lehetseges, hogy a szules kozben tortent ott valami? Vagy hogy a szetcsuszott csontok most probalnak valamennyire helyreallni?

Arrol nem is beszelnek, hogy szex kozben vannak olyan helyzetek amikor nekem kifejezetten faj es eddig ezzel soha nem volt gond, csak amiota szultem... :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Letezik, hogy meg mindig eltart egy darabig mire teljesen rendbe jovok? :?

Orew

orew

Hű ma mekkora pangás van itt :(

Linácska: mennyi a bérleti díja a helynek, ahová megyünk óránként? Csak azért kérdezem, hogy majd pénzzel hogy készüljünk, ha megyünk :lol:
Riasztó :lol: :lol: Végre! Nekünk is van, de mi éjszakára nem kapcsoljuk be, csak ha nem vagyunk itthon. De akkor sajnos előfordul, hogy tévesen riaszt, mi meg pánikba esve rohanunk haza :shock: Szerencsére eddig még nem volt semmi, de már szóltak a riasztósok, hogy megnézik a szerkezetet, mert valami nem stimmel. Kb havonta egyszer beriaszt... Majd kijönnek és megnézik.

Akkora súlyokról írtok, hogy kicsit megrémültem, hogy mi vagyunk elmaradva??? Marci még 5 kiló sincs, vasárnap volt 4 710 g. Úgy látom Zarával vagyunk kb egysúlyban :lol:

Orew: hát néha nem bánnám, ha 10 perc lenne egy etetés. Nálunk van, hogy egy órát is eltart és még mindig megy a cuppogás akkor is. :? A legrövidebb kajcsi nálunk 20 perc volt eddig...

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

mimi: utólagosan: Boldog Születésnapot Kívánok! Hurrá nagykorú lettél! :lol:

bea: mi is a kisebb súllyúak táborát erősítjük! Dominika tegnapelőtt volt 4500 gramm! De ahhoz képest, hogy 2700-tel született és 2540-nel j9öttünk haza, szerintem ez tök jó súly!

Baccus tegnap délután feltűnően nyűgös volt a kismanó, és volt egy olyan sejtésem hogy beteg lesz! Este már rossz passzban volt! Hál' istennek lázunk nem volt, most sincs, max hőemelkedés! Remélem nem fog belázasodni!
Éjjel szívtam egy párszor az orrát, ma is! Szegénykém olyan kis nyűgös! Nem is sír, hanem csak nyávog, mint egy kiscica! Nagyon bújik, alig van időm bármire, mindent kapkodva csinálok! Szerencsére enni eszik, bár nem olyan sokat, inkább többször! Ez most adott a tejtermelésnek rendesen, mert sok van! Úgy folyik, hogy alig bírja nyelni!

kovisziszka

Na a nagy kapkodásnak meg lett az eredménye, rizibizit csináltam rántott hallal! A halat úgy elsóztam, hogy nemcsak a Dunát, de a Tiszát is ki fogjuk inni! :lol:

orew: ilyenkor még normális, ha szex közben néha fáj! Minden nem rendeződik vissza a 6 hét alatt, hanem van ami eltart félév-egy évig is! Elvileg szülés után 6 hónappal is kell egy nőgyógyászati kontroll!
Puszi a kis hős Zarának!

Nekem a hátam fáj még mindig, de nagyon! Ha jobban lesz a kiscsaj, elmegyek és megnézetem, mert sehogy nem akar jobb lenni!
orew, bea: Marci és Zara mekkora súllyal születtek?

kovisziszka

Tegnap voltunk koponya, has, csípő uh-n! Mindent rendben talált a doki néni! Azt is látta a dokinéni, hogy mindjárt jön egy kis puki kifelé! És jött is! A Dominika árgus szemekkel figyelte a monitort! Amúgy jól viselte a vizsgálatot figyelt és vigyorgott, addig amig a fejét nem kellett lefogni! na annál a résznél kifejezte nemtetszését. :lol:

kovisziszka

tündi: mi a helyzet tejcsi ügyben!

lina: de jó, hogy végre van risztótok, most már aludhatsz nyugodtan!

bori: apid milyen jófej! Aranyos meglepetés!

kovisziszka

Szilvi :lol:
Látom több körben írod az üzidet :lol:
A Regi is tiszta takony.Szerintem most a Szabitól és a lányomtól(a nagytól) kapta el a takonykórt.Ő is olyan kis nyenyere volt az első nap.Óránként evett kevéskéket.Gondolom fájhatott a torka,meg az orra is bedugult a takonytól.
Kiszívni nem igen tudom szegénynek a nóziját....annyira sír,hogy sajnálom is,meg mire megvigasztalom a sok sírástól újra tele is lesz,így nem sok teteje van a kínzásnak..De most már kezd jobb lenni.Az étvágya az tuti :lol:
Méretek.A Regi sem egy szumos csaj.A Szabi ennyi idősen 2kilóval volt nehezebb nála :lol:
Múlt héten mérték a Regit,akkor 5100körül volt.Viszont a tej allergia az betett a hízásának is..
No sírás van...
Ja tudom..az uh-n a Regi mikor voltunk megfázott.Nagyon alaposan nézték,és hideg volt a helyiségben.Mi az Üllői úti klínikán voltunk.

mimi12

No még eszembe jutott.
Orew!
Nekem is fáj mindenem.Vagyis nem mindenem,csak a lában,meg a derekam néha.Szerintem ez hormonális lehet,a Szabival is fájt.
Én szedek nem kevés kálciumot,meg magnéziumot.Azt hittem ezek hiánya lehet az ok,de nem javult.A talpam az felkeléskor is tud úgy fájni,mintha egész nap mentem volna,közben nem is.

mimi12

Sziasztok!

Tényleg nagy a pangás itt napok óta! Olyan, mint aug. végén, amikor mindenkinek új volt a babázás! :?
Mi lehet Anettoo-val és Nikóval? Olyan rég jelentkeztek!

Kovisziszka, nekem csak a derekam szokott fájni, de csak Betti emelgetésétől. Fürdetés után meg csillagokat látok, amikor kiemelem a vízből - sajnos alacsonyabb a kádállvány, mint ami nekünk ideális lenne! :( Ezért nem is szokott órákig tartani a fürdetés, csak gyorsan mindenhol átmossuk. Pedig amúgy élvezi a vizet, már csapkod kezével, lábával! :)

Dbea, egyáltalán nem vagytok elmaradva: Betti sem volt még 5 kiló 2 hónaposan! És különben is: ne hasonlítgasd össze Marcit a többiekkel, hiszen minden baba külön egyéniség, egyedi fejlődési ritmussal! No para! :wink:

Orew, jó Neked, hogy szex közben csak bizonyos helyzetekben fájsz... Nekem úgy az egész fáj... :(

Linácska, Katát és Bikmakkot kihagytad a listáról, pedig biztos jönnek! :wink: Olyan közel laknak! :lol:
Pontosan mi is a neve a helynek? Megnézném a neten az oldalukat!

Durva, hogy milyen összegeket írtok egy riasztórendszerre. Nem gondoltam volna - ráadásul milyen nagyok az árkülönbségek! Ezek szerint ebben a témában is jól utána kell járni a dolgoknak, mert jelentős összegeket lehet spórolni/elbukni.

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok !

Olyan jó hosszú volt a hétvége, de még csak most jutottam el addig, hogy írjak ! :lol:
Megvolt a 10 éves érettségi találkozóm...Hmbori igazad volt, mert volt, akit alig ismertem meg ! :lol:

Mimi
Boldog szülinapot !!

Bikmakk

Nem lehet küönnyű baba mellett (amúgy sem) felkészülni egy ilyen műtétre ! :( Végül hogy oldjátok meg, hogy minél többet lehess majd Dani babával ?

Angelita

MIlyen oltások lesznek a 3-4-5. hónapban ?
(jövő héten jön majd a védőnéni, mostmár kikérdezem erről alaposan ... :roll: )

Kata
Most mi irígykedhetünk a jó időtök miatt ! 8)

Dbea
Miért olyan fontos a hajnali evés ?

Tündi
Sajnálom, hogy kevesebb lett a tejcsid ! :( ...én is úgy félek ettől !!

Hmbori
Nagggyon jó a "láb you-s" kép ! :lol:

Orew
Kristóf is 300-400 g-ot hízik 1 hét alatt...már 5900 g ! :D
(a szex még nálunk sem az igazi, kicsit fájdogálok még...)

Kép
Kép
rilla_

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Jaj, majdnem elfelejtettem ! Légyszi szavazzatok az én Kristóf babámra (sárga ruhában, macival) itt :
http://www.kikol.hu/index.php?inc=szavazas
(sajnos regisztrálni kell hozzá)

Köszi !!!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
rilla_

Kovisziszka: Marci 3400g-mal született, most 4710g. Neki a max hízása 240g volt, a legkevesebb a múlt heti 140g. Majd megkérdezem a dokit, hogy ez így rendben van-e, úgyis megyünk hozzá holnap oltásra.

Rilla: a hajnali evés nem nekem fontos :lol: Az orvos mondta, hogy egyelőre ne hagyjam, hogy a baba 6nál kevesebbszer egyen egy nap, és az egyik bizony így hajnalra esik. Igazából nem is mindig kell "kelteni", mert már fent van, csak nem halljuk a jellegzetes cuppogást, hogy éhes, mint régen, mert rákapott az ujjára, azt meg halkabban nyammogja. Van akinek szopizza az ujját a gyerkőc??

Orew: nekem is a derekam fáj, de ennél több nem szokott lenni. MOndjuk én az elmúlt hónapban sokat fogytam, nem mértem, de ismerősök mondták, hogy sokkal vékonyabb lett az arcom meg a derekam is :lol: A szex még nálunk is gyakorlás tárgya, még nem az igazi, dehát még csak kilenc hét telt el, úgyhogy én türelmes vagyok.

Kép

Kép
dbea

Rilla, már szavaztam is!

Nekem is fent van Betti több oldalon is, de sehol nincs nyerés közelében! :( Azért, ha van kedvetek pl itt szavazhattok rá (nem kell regisztrálni):
http://www.pampers.hu/hu_HU/baba_klub/gallery_view.php?page=1&id=11034&from=search&keyword=betti

Kép

Kép
hmbori

Csak gyorsan, mert jön a lányom Traffozni :lol:

Dbea,
5000Ft/óra, tehát családonként nem lesz egy ezres.

Bori
www.babapiheno.hu, és ott a Retek u. 30 alatt lévő.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dbea, mi is holnap megyünk oltásra! :) Betti egyelőre az öklét szopizza, még nem talált rá külön az ujjaira. De azt aztán jó hangosan cuppogtatja! :)

Kép

Kép
hmbori

Köszi, Linácska!
Már előre látom, ahogy kb.20-30 felnőtt és a csemetéik kúsznak-másznak-fetrengenek a földön. :lol: (Úgy látom a képeken, hogy nincs túl sok felnőtt-bútor, a gyerek-bútorok meg még túl nagyok a picijeinknek.) Éljenek a hordozókendők és a mei-tai-ok - bár a földön ülve talán azok sem a legjobb megoldások... :roll:
Marad a textilpelussal a földön megoldás. Vagy tévedek?

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
szerintem is a földönfekvés lenne a legmegfelelőbb, majd megkérdezem, vannak-e szivacsaik, ha nem, viszünk nagy plédet.
Amúgy annyira előttem van egy olyan kép, hogy a babákat körbetesszük napsugár alakban, és csinálunk egy közös babaképet :lol:

Használ valaki Milumil HA1 tápszert? Maradt nekünk majdnem két bontatlan doboz, amit Levi már nem ehet meg. Olyan szívesen odaadnám valamelyikőtöknek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Sziszka: Zara 3000grammal szuletett es 2850 volt mikor hazahoztuk. :) Szerintem teljesen normalis sulya van Dominak is. :) Nem mindenki olyan kis husi mint itt egy-ket baboca. :)

Mimi: Jobbulast Reginek!

Bori: Teljesen hulye vagyok mar... Tokre kiment a fejembol, hogy leirjam mennyire tetszett a kep amit "kaptal"! :) Olyan jol esnek az embernek az ilyen apro kis figyelmessegek. :)

Linacska: Ez a napsugaras kepotlet szerintem szuper! :)

Kepzeljetek Zara be sem lazasodott az oltasoktol es a helyuk sem dagadt be. :) Es ma mar nyugos sem volt meg aluszekony sem. Tenyleg egy kis hos ez a lany! :)

Udv,

Orew

orew

Sziasztok!

Sziszka, Orew és Dbea,
Szerintem teljesen normális súlyokat írtatok. Én azt gondolom, hogy Ábel üt el az átlagtól. Ő 3950-nel született, 3600-zal hoztuk haza, most pedig 6400 körül van. 1 és 2 hónapos kora között 1300 grammot hízott. Az elején ez teljesen normálisnak tűnt, mert 61 centivel született (bár a védőnőnk esküszik rá, hogy a gyerek 2 hónaposan volt 59 :D), és olyan kis csontos volt. Na most már kerek feje van rendesen :lol: de azért próbálom nem izgatni magam. Végülis csak tejet kap, és állítólag az anyatejes babák nem eszik túl magukat. Legalábbis bízom benne :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Eltűntem, mind betegek voltunk/vagyunk, takony és köhögés, kissé elegem van. Szegény Áginak már több mint két hete porszívózni kell az orrát naponta sokszor és éjszaka is. Nappal még csak-csak elviseli, de éjjel nem, szegény felébred arra, hogy nem kap levegőt, és ekkor még jön a zaj és a kellemetlen érzés az orrában, úgy tudom sajnálni szegényt ilyenkor.
Nekem meg Ági náthája miatt megvolt az első lázas mellgyuszim (életem második ilyenje, az első Csabi két hós korában volt, amikor először volt náthás...). Most is nagyon a mellgyulladás határán egyensúlyozok, mindkét cicim csomós és fáj. Elképesztő pózokban szoptatok, hogy Ági mindenhol jól kiszopizza a csomókat. :)
A többi gyerekem is taknyos, Csabi van a legrosszabbul, ő elég csúnyán köhög is már három hete. Remélem, azért hamarosan kilábalunk a betegségből.

Na, ennyi elég is a panaszkodásból.

Rólunk: Ági pont 6 kiló, és 58 centi, ami fura, mert a 62-es rugikat már két hete kinőtte mindet, és a 68-asokból is van olyan, ami kicsi rá. Pelenkából már rég a 3-ast hordja (úgy három hete), mert ő törzsre gyúr, és a 2-esből mindig kifolyt a pisi az oldalánál. Vigyorog ezerrel, és gagyog is, imádnivaló. :D

Többi gyerekemmel is dicsekszem kicsit: Berci hirtelen szobatiszta lett, egyik napról a másikra. :D Gabi meg három hete megtanult olvasni teljesen magától, ráadásul addig csak a nagy nyomtatott betűket ismerte (kb. 4 éves korától kérdezgette őket, de összeolvasni eddig nem tudta), most meg a kisbetűket is tudja, és könyvet olvas. :lol: Nem mondom, hogy gyorsan, de azért egészen elképesztő.

Jaj, ébredezik Ági, akkor csak gyorsan még annyit, hogy látom, tali szerveződik, mi sajnos nem megyünk, de nektek jó talizást, és csináljatok majd sok képet! :)

Jó éjt!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Flake,
nekem azt mondta a védőnő, meg Lilinél is tapasztaltam, hogy a nagy babák kb. 1 éves korukra olvadnak bele a többiek közé, és főleg az első négy hónapban nagyon sokat gyarapodnak, és utána fog lelassulni.
Lili 3950-nel született, aztán 4 hónaposan 7 kiló volt, és 7 hónaposan 7700g, aztán 1 évesen csak 9400 és 73 cm, kimondottan picike. Két évesen már 12 kiló volt és 82 centi, hát az sem egy díjbírkózó méret :lol: Mondtam is a védőnőnek, hogy sikerült megtriplázni a születési súlyt, igaz nem egy, hanem 2 évesen.
Hétfőn a tanácsadóban láttam egy babát, 36 hétre született 4 kilóval, most volt 3,5 hónapos (tehát valójában Levivel egy idős lenne), és 7800g volt. Kimondottan duci. Na és őket jelentették fel a családvédelmiseknél, hogy éheztetik a gyereket, szegény csaj teljesen kivolt, meg sírt, hogy hogy lehetnek ilyen rosszindulatú emberek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Rilla, a 3. és 4. hónapban ugyanazt az oltást kapják a babák, amit a 2. hónapban is (Diperté) és ezt kell majd 18 hónaposan ismét megkapniuk.
A 4. hónap után kötelező oltás egészen 15 hónapos korukig nincs, akkor a Morbilli-Rubeola-Mumps ellenit kapják meg.

Az 5. hónapban mi a meningococcus ellenit adatjuk majd be, de ez csak ajánlott.

Nekünk a gyerekorvos adott az oltásokról egy tájékoztató lapot, alá is kellett írnom, hogy átvettem, szóval szerintem ezt mindenkinek ki kell, hogy adják, de ezek szerint Te nem kaptál.

Mi tegnap a szüleimnél voltunk, nagyon jól telt a napunk, még délután is tudtam szunyókálni egy órát, amire nem is tudom, mióta nem volt példa.
Ma viszont nálunk zuhog az eső :(. Máshol jobb a helyzet?

Kép
angelita

Bori, szavaztam Bettire :).

Orsi, nekem a csípőm, derekam fáj, ez pl. fürdetésnél nagyon kellemetlen -szegény Emmus néha pancsizna még, de én már egyszerűen nem bírom a derekam miatt és kikapom a kádból :(.

Kép
angelita

Linácska, hogy szuperál a riasztó? Nyugodtabban alszol mióta van?

Kép
angelita

Sziasztok!
Én is életjelet adok magunkról.
Mamázunk a héten. De nincsenek túl jó napjaink, orew és flake babáinak minden tulajdonsága passzol Zoráta. 2 óránként cici, éjjel is pár napja, pedig már átaludta több mint egy hónapja az éjeleket.
Újfogás, anyakhiány állandóan.
A héten keményen menstruáltam 1 órát, ez normális? Közbe Zora rángatta a mellem lila, meg kék a mellbimbóm. Én is apadtam/apadozok, de szaporítok ezerrel (tea, homeo, sör, fejés, cicizés).
felkelt

Adri

Kép

Kép
irdab

Majd még megpróbálok ma jönni, de lehet h csak estefelé...
Én is szavaztam :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Mindenkinek köszi, aki szavazott! 8)

Ígértem képet a kis cicanautámról - tegnap el is készült.
Sajnos utolsó alkalommal volt rajta ez a ruha, mert kinőtte! :(

Cicanauta:
Kép

Közös kép a kiscicámmal:
Kép

Portré a kis golyófejűmről:
Kép
(Megj.: a súlya 5.880 g)

Bocs, hogy traktáltalak titeket a képekkel... :oops:

Kép

Kép
hmbori

mi is régen voltunk, nem nagyon volt, van időm írni. Itt az őszi szünet, és mindkét nővéremék az összes gyerkőccel itt vannak. Inkább Velük vagyok...

Linácska :lol: Úgy néz ki, hogy mi mégsem tudunk menni a talira, mert a család a nov. dec. szülinapokat Békéscsabán tartja, és természetesen mindenkinek a nov. 28 a jó.... :cry: :cry: még azért megpróbálom a lehetetlent, mert annyira szeretnék én is ott lenni... Főleg, hogy ilyen sokan ott tudnánk lenni.... :cry:

Mi is ma kaptuk a két hónapos oltást. Viszonylag jól tűrte, most alszik, de nyügike, álmában nyöszörög néha... Úgy sajnálom. Beadattuk a pneumot is, mert ha usziba megyünk egy hónap múlva, akkor jól jöhet a fülgyuszik ellen...
Súlyunk 5900 g. Egy hét alatt 200 g-ot híztunk...

Tejci :lol: tök hasonló nálunk is, mint amiket itt többen írtok: Többször kér, és éjjel is gyakrabban kel fel... :lol: Lehet, hgoy a téli álomra készülnek... Fel akarnak szedni némi többletet a hideg ellen. én sem tudom, hogy fogom bírni tejileg, mert néha tök üresnek érzem, főleg esténként, amikor a legtöbbet kellene adni Neki..

Cukik a képek...
megyek a kis nyökkögőhöz...

Ja, még azt szerettem volna kérdezni, LInácska :lol: , hogy mi annak a samponnak a neve, amit koszmóra használtok??? A védőnő a Babe terméket ajánlotta, de ha jól emlékszem, Te mást használsz????

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!
Tegnap írtam egy csomót....és most nézem nincs is itt...Én béna tegnap ráklikkeltem az elküldre éscsuktam is le a laptop tetejét....a kis rutinos...na mindegy!

Mi tegnap voltunk csípő szűrésen,ma meg oltásra megyünk 2-re!Szegény bébim bizti sírni fog!

Jövő héten megyünk pihizni!Rendesek voltak,mert családi szobát kapunk kisággyal és babakád is lesz benne!(amúgy 2ágyas szoba lett volna)!Bár Belcsi már 3hetes kora óta nem fürdik kiskádban...de a szobához csak zuhanyozós fürdő van...na ott nem nagyon tudnám megfürdetni,attól jobb lesz akkor már a kiskád!Majd pancsol a medencékben!

Nekem a derekam nagyon beállt szülés után,lumbágós vagyok amúgy is ....ezért is kezdtük a nagykádas fürdést korán,mert nem tudtam hajolgatni a kádállvány magasságában sem!na és éppen ezért alszik Velünk Belcsi...ugyan úgy mint a bátyja anno!Képtelen lennék másfél -2óránként ki-be hajolgatni a kiságyához éjjelenként is!Na most lehet többen felszisszentek....de Nekem-Nekünk ez a kényelmes...Nati 8évig Velünk aludt!-és nyugodtak lehettünk ha hallottuk a szuszogását éjjel is ...
Sajna Nati nem fér már be az ágyunkba....mert legszívesebben Őt is magam mellé venném!!!
Na eldugulok!!!

Szép napot!
kandi72
Budapest III. kerület

Bori!-édes a cicanautád!!!

Én is szavaztam!

Linácska!Nekem egyszerűen nem nyílik meg az oldal a babapihenőről!

Zsizsa !Jobbulást kívánok Nektek!!!!Igyatok Ca-ot!Te főleg,hogy Áginak a tejjel bejusson és sok C vitamin mellé!Az olvasáson meg hüledezek,magától tanult meg Gabi!nem semmi!Gratulálok!-na és Berci szobatisztaságához is!

kandi72
Budapest III. kerület

Bori,
nagyon édes a cicanauta :)

Kandi,
sajnálom a derekad. Hogy van a többi bajod? Torkod meg egyebek? Meggyógyultál?
Együttalvás: én is legszívesebben ezt csinálnám, de mégis félek tőle. Egyrészt a légzésfigyelőt nem tehetem a mi matracunk alá :lol:, másrészt félek attól, hogy álmunkban véletlenül betakarjuk a fejét is a paplanunkkal. Így mi végül azt a megoldást választottuk, hogy a kiságy a mi ágyunk folytatása, tehát össze vannak tolva, és a rács hiányzik neki azon az oldalon. Így aztán a légzésfigyelőt is alá tudjuk tenni, rá sem fekszünk, be sem takarjuk, de mégis mellettem alszik. Éjjel, amikor szoptatok, csak felülök és az ölembe veszem, vagy fekve szoptatok.
Persze Dani is nagyobb közelséget szeretne, itt küldöm a bizonyítékot :lol: :lol: :lol: (ez még régen készült, amikor még picike volt, kb. 3 hetes):

Kép Dani átmászik Anyuhoz

Súly: Dani 3820-szal született, 12 naposan hoztuk haza 3900 grammal. A 4 hetes orvosi vizsgálaton 4550 volt, és 8 hetesen (egy hete) mértük mi itthon, 5470 volt - de a mi mérlegünk nem nagyon pontos - óriási az ingadozása, ha Dani rúgkapál. És ő mindig... :)

Orew,
mi a márkája ennek a lázmonitornak? Én is szeretnék valami ilyesmit.

Linácska,
na, hogy működik a riasztó?

És még egy kérdés, lányok: nálatok miben alusznak a bébik? Mert én ugyanúgy body+rugit adok rá éjszakára is, csak vannak "pizsama" rugijaink. NA és erre jön egy hálózsák, ujjatlan, felül tépőzáras, oldalt cipzáros - ezt nagyon szeretem, mert álmában is könnyű ráadni. Viszont már jó pár hete ebben a szerelésben így fázik, ezért még 1 vagy 2 takaró is van rajta. (A fényképen épp nem így van, de a paplanos korszak csak 2 hétig tartott - mindig magára húzta..) PEdig a hálózsáknak az lenne a lényege, hogy kikerülje a takarót, amit egyrészt lerúghat, másrészt ugye magára húzhat.
Szeretnék valami melegebb hálózsákot, de olyat, amir ujjatlan, és könnyű ráadni. Nem tudjátok véletlenül, hol lehet ilyesmit Pesten kapni? Anyukám jön 2 hét múlva, hozhatna...

Kép
bikmakk

bori. nagyon édes Betti a cicanauta szerelésben! :wink: Nem baj, hogy sok képet teszel fel, sőt.....rakjál még, jó nézegetni!

Légyszi mondjatok nekem egy magyarnyelvű, baromi egyszerű képszerkesztőt, mert szeretnék képet feltenni! De amoit letöltöttem, azzal nem boldogulok, nem enged kicsinyíteni! Köszike, ha tudtok segíteni!

kandi: miért is kellene felszisszeni?! Nálunk is volt sokszor hogy valamelyik velünk aludt! Sőt Domi is szokott néha, főleg, hogy most nincs jól ,nyugodtabb vagyok, ha mellettem van!

De kezdjük őket leszoktatni az ott alvásról, mert öten kicsit szükős lenne! Na meg ha együtt szeretnénk lenni apával, érdekes lenne, ha ott feküdnének mellettünk! :lol:

Egyébként Amerikában állítólag egyre több az olyan eset, hogy a szülőkkel együtt alszanak a gyerekek, családi ágynak hívják!

a babapihenős oldalt nekem sem nyitja meg!

madaran: talira gyere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Légyszi!!!!!!!!!!!!!!!

kovisziszka

Csajok :lol: Digitálissal hol mértek lázat??? nem meleg Zsigi feje, csak ha mégis lenne gond, hol mérjem sztetek???

madaran

Domit tegnap el akartam vinni a dokinéninkhez, hogy nézze meg! Bár szerintem megfázott, de inkább nézze meg! 4-6 kellett volna rendelnie! 5,15-ig hívogattam a rendelőt, de semmi! Aztán elmentünk a gyerekügyeletre fél 8-kor, ami már azon a helyen megszűnt! Ki volt írva 4 rendelő, ahol 8ig kell lenni valakinek, közte a mi rendelőnk is! Odamegyünk, sehol senki, ott már csak 3 másik rendelő volt kiírva ügyeletnek! Felhívtam a legelsőt, nehogy ott már csak kettő másik legyen az ügyi, és közölte a nő, hogy ők az ügyeletesek de 10 percig vannak még! 5 perc múlva ott voltunk és nagyon aranyos dokinéni megvizsgálta Domit és mondta, hogy bébi sterimar orr spray, nasivin baby, és cebion csepp! Csak megfázás! a Rendelő meletti gyógyszertár ajtajába lépve apa majd idegrohamot kapott, mert pont bezárták, és leoltották a villanyt! Igazán beleférhetett volna nekik ez a két perc! Aztán egy másik gyógyszertárhoz mentünk, ami két hónapja még 9-ig volt nyitva! Na most álltam az ajtóban, zárva, villanyt abban a pillanatban oltották le! Ja és a 21 óránál az egyes le volt kaparva! Tehát már nincs kilencig nyitva! Következő gyógyszertár szintén zárva, a következő sem ügyelt, csak az 5. helyen volt ügyelet!
Ott meg egy nő félórát carakodott, ki kellett vennem Dominikát, mert nagyon sírt! csak 20 percet bacakodtunk ott! Na de amikor benyögte a gyógyszerész nő az összeget, majdnem kellett szívgyógyszert is kérnem, mert majd 5000 ft ez a 3 izé! Mi lett volna, ha gyógyszer is kell?! Ez durva!

kovisziszka

madaran: én hónaljban mértem Dominak a lázát, nagyon ügyesen hagyta magát! De végi dumáltam neki, hogy ezt muszály, meg milyen kis ügyes, ő meg nagy szemekkel nézett rám, mit aki tök érti, hogy hagyd magad előbb szabadulsz!
De lehet popsiban is mérni, akkor fél fokot le kell vonni, és az az érték a mérvadó!

kovisziszka

Anna, mi is popsiban mérjük babszi hőmérsékletét (nem írom, hogy lázát, mert szerencsére eddig erre nem volt példa :) és ahogy Szilvi is írta, le kell belőle vonni fél fokot. Ha szájban méred, akkor dettó.
Popsinál én be szoktam olajozni a végét, használat után pedig alkohollal fertőtlenítem. És a vége rugalmas, de gondolom, Nektek is olyan van.

Bori, aranyos Betti a cicás overálban :). Ugyanolyat nagyobban nem akarsz neki venni :)?

Kandi, ha Nektek az együttalvás vált be, akkor természetes, hogy úgy alszotok!

Szilvi, jobbulást Dominikának! Remélhetőleg használnak ezek a szerek, ha már egy vagyont ott kellett hagyni értük!

Kép
angelita

Sziszka, ANgelita :lol: Köszi, asszem hónalj lesz, mert nem rugalmas a vége... Bár gondolom, így is lehet...

HÁt, Sziszka! no comment.... :evil: :evil: :evil:

Vasalnom kellene, de csak itt gubbasztok... mintha én kaptam volna oltást... Olyan fáradt vagyok, hogy megmozdulni sincs kedvem.... :?

madaran

Bori
Köszi a szavazást ! :D
Én is szavaztam Bettire...én voltam a 9. ! :lol:
Többiek, ti nem szavaztok Krisire ? :(

Dbea
Nálunk még nincs újjszopi, csak ökölszopi...de az megy ezerrel ! :lol:

Linácska
Lehet, hogy mi is tudunk majd menni a talira ...28-án lesz, ugye ?

Zsizsa
Szuper ügyes gyerekeid vannak !!!
Jobbulást nektek !

Angelita
Köszi az infókat ! Mi sajnos nem kaptunk tájékoztatót az oltásokról ...

Irdab
Én még mindig nem menstruáltam ! :roll: ...na nem mintha hiányozna !! :lol:
Van valaki hasonló helyzetben ?

Bikmakk
Nagyon cuki az alvós kép !
Mi hosszú pamutpizsiben alszunk + hálózsák + báránypaplan !

Kép
Kép
rilla_

Madaran
Le nem húzunk senkit a listáról, aki már rajta van :lol: :lol: :lol:
Mi is Babe koszmó elleni sampont használunk. Csak néha azért kell a vazelin, meg a lekapargatás. Azt hiszem most szombaton lesz a napja, mert ugyan nincs sok, de hétfőn megyünk a Heim Pálba, és koponya UH is lesz, ne legyen már csupa koszmó.

Angelita, Bikmakk
köszi, valamivel jobban alszom, próbálom az agyamba programozni, hogy úgysem jön be úgy senki, hogy ne szóljon a riasztó. Most volt a járőrszolgálat felmérni a terepet, és az megnyugtatott, hogy gyakorlatilag a járőrszolgálatot rendőrök látják el másodállásban, a főkapitány engedélyével, viszont még ha szolgálaton kívül is van éppen, akkor is megvannak a jogosítványai a "keményebb" intézkedésre is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na, megjöttünk az oltásról. Az új doki bácsi szuper - nagyon szimpatikus!
Délelőtt megmértem Betti hőmérsékletét, mert nagyon melegnek találtam a fejét. Nekünk digitális infrás(?) homlok hőmérőnk van, az 37,6-ot mért. Doki bácsinál persze rögtön ezzel kezdtünk - rendes volt, mert azonnal vette elő a hagyományos higanyos hőmérőt és popsiban megmérte: 37,2 - 0,5 -> teljesen rendben van. Mondta is, hogy a gyerekek a fejükön adják le a legtöbb hőt - hát ezért volt olyan meleg. (Máskor is 37,4-eket mértem vele, de ezek szerint ezért.) Szerencsére nagyon óvatosan dugta be is, meg ki is lassan húzta a doki a hőmérőt (többek között ezért is szimpi), így Betti nem fakadt ettől sírva.
Szépen meghallgatta sztetoszkóppal elöl is, hátul is, majd hozta a faspatulát és a torkát is megnézte. Mondta Bettinek, hogy nyissa ki a száját - mintha megértette volna, már tátogott! :) Persze aztán nem tetszett neki, nagyon kis megszeppent arcot vágott utána, de még mindig nem sírt.
Ezután következett a szuri (csak a kötelező), most a másik lábába kapta. mint az elsőt. Hát igen, sajnos idáig bírta, szuri után jött az óbégatás! Próbáltam simivel megnyugtatni, mert nem akartam volna egy szál pelusban felvenni, nehogy megfázzon - de aztán magamhoz öleltem és nagyjából megnyugodott. De öltöztetés alatt végig volt nyöszörgés.
Kérdezte a doki, hogy írjon-e valami receptet? Mivel a Vigantolunk fogytán van, azt kértünk. Legnagyobb meglepetésemre ő 2 cseppet javasol naponta, merthogy a mai babák sokkal gyorsabban fejlődnek, mint a régiek (amikor még 1 csepp volt a norma). Pedig eddig úgy csináltuk, hogy ha véletlen 2 csepp ment a szájába, a következő nap nem kapott... Úgy látszik, nemhogy rosszat nem okoztunk azzal a 2 cseppel neki, de egyenesen jót!?
Szóval ez volt a mai nagy szenzáció!
Ja, és találtam az előtérben egy szórólapot baba-mama tornáról, úgyhogy nov.9-től fogunk járni Törökbálintra (tőlünk kb. 10 perc) - 1.000,- Ft / alkalom (1 óra). Viszont babamasszázzsal egybekötött, arra is vágytam már, hogy kipróbáljuk.

Rilla, de jó lenne, ha jönnétek a talira Ti is!!! És köszi a szavazást! (Mi még nem állunk olyan jól, mint Krisi...)

Madaran, pihizz csak nyugodtan - megvár az a vasalás (sajnos!). Digitális hőmérővel próbálkozhatsz hónaljban is és popsiban is, sőt szájban is!
És igenis tessék jönni talira!!!

Angelita, anyukám vette az overált, ráadásul second-hand, úgyhogy esély sincs ugyanolyat találni nagyobban! :( Van már nagyobb méretű overálja, az még nem volt rajta, de biztos abban is nagyon ari lesz - majd arra is kitalálok valami nevet! :)
Mi sem kaptunk tájékoztatót az oltásokról - esetleg be tudnád szkennelni?
Szerencsére itt nálunk nem esik, sőt, most a nap is kisütött! De nincs meleg, olyan 13 fok van... :(

Zsizsa, milyen jó, hogy ennyi gyereked van, ilyen sok mindennel dicsekedhetsz! Biztos szuper érzés! Gratulálok is mindegyikükhöz! És jobbulást is nektek!

Kovisziszka, hű, micsoda tortúra volt a tegnap estétek! Durva, hogy ilyen árak vannak - legalább felkészülök én is lelkileg, ha esetleg nekünk is kellenek majd ilyesmik. Jobban lett mára Domi?
Képszerkesztő: én a sima Office-ost használom (Microsoft Office Picture Manager), sajna nem tudok segíteni letöltésben! :(

Bikmakk, nálunk is hasonlóan van öltöztetve a kiscsaj alváshoz! Body, rugi, hálózsák, pléd. A hálózsák azért kell, mert így nem tudja lerúgni a takaróját! :) Nagyon édesen alszik Dani a képen, puszit neki!!!

Kandi, jó pihit a jövő7-re! Hány napra mentek és hova?

Irdab, hát milyen erőben van Zora, hogy így kikészíti a cicidet? Betti is rángatgatja az enyémet, de ő nagyon kis aranyos, mert el is engedi, ha már nagyon húzódik! Hajrá a szaporításhoz!!!

Linacska, tényleg nagyon jó ötlet a babavirág! :) Vicces lesz a fotó elkészítése - hányan fognak épp sírni, hányan vigyorogni rajta... :roll: :lol: Juj de jó, már alig várom!!!

Kép

Kép
hmbori

Na akkor egy friss talilista:

Dbea,
Madaran :lol:
Tündi
Goldplast
Hmbori
Sissi
Orew
Irdab
Kovisziszka
Kandi
Oui
Barátodildi
Jimbone
Flake
Beusmimi
Danidaniel
Noki
Rilla :?:
Linacska

Választ várok még:
Mimi
Zsizsa
Ágota
Itigram
V.piroska
Cscsi
Ádibaba
Niko

Mimi, Zsizsa, Ágota
mintha ti írtatok volna, de nem tudtam visszakeresni, hogy mit is.

Ja, és lélekben velünk lesznek:
Kata, Bikmakk, Angelita :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

És Anettoo, a topic-gazda???

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Madaran,
én popsiban mértem Ábelnek, először volt csak kicsit ijesztő, de után már ezt a módszert alkalmaztam akkor is, ha nem volt reggelre széklete (neki mindig van különben), és emiatt nagyon nyűgös volt. Bevállt :wink:

Bikmakk és a többiek,
ezek szerint mi teljesen alulöltöztetjük a gyereket :shock: Nálunk hosszúujjú body + zokni + hálózsák a menet. Jó, mondjuk a vastagabb fajtából. Nekünk több hálózsákunk is van, de az vált be legjobban, amit az Ikeában vettem. (http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00150551) Ha beütöd, hogy hálózsák, akkor többet is kidob majd, és mind sokkal olcsóbb, mint egy csomó bababoltban. Van olyan is, hogy rövidujjú body + pizsi az összeállítás, de valahol azt olvastam, hogy a gyerek nyugodtabban alszik, ha meztelen talpai összeérnek, és nevessetek ki, de nálunk ez bevállt, így sokszor a hálózsák alá nem kerül még zokni se. Mondjuk elgondolkodtam, hogy mindenki más jobban öltözteti a gyereket, de mondjuk még hajnalban a szopizásnál sem tűnt sohasem hidegnek nekem....

Sziszka,
sajnálom ezt az ámokfutást :(

Adri

Kép
Kép
flake76

bori: köszönöm kérdésed, Domi már sokkal jobban van! Most már tök nagyokat alszik és el van az ágyában! Tegnap alig bírtam letenni csak kézben aludt! ma nagyon sokat vigyorgott! Jól érzi magát! már sokszor nincs eldugulva az orra!

Olyan kis husi, most a textilpelussal játszik, fogja a kezében és hadonászik vele! Meg van egy miki egér az ágyában, ma vele beszélget sokat és elkezdett felé próbálkozni átfordulni! A tesókkal is egyre jobban elvan! És a nagyok is szívesebben vannak vele, mint eddig!

a cicit ő is harapja és húzza! Sokszor elengedi szopi közben és nézi az arcom! Eddig csak néha nézett egy pillanatra, de most sokáig figyel mindig! Ja és a kezével fogja a cicimet, a bimbóba belekapaszkodott valamelyik nap, nagyon fogta, alig engedte el!

Olyan gyorsan megy az idő! Nem? Nemrég még a nyűgjeinket írtuk, meg hogy jó lenne már szülni, és íme eltelt 12 hét! Nemsokára szaladgálhatunk utánuk! :lol: :(

kovisziszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?