Új privát üzeneted érkezett!

csuppancs: Engedélyt kérek meghunyászkodni :D Persze hogy pihizek, csak amikor már kipróbáltam a festék színét a falon, már nem volt megállás. De ülve csináltam. A mosódió nekem nagyon bevált, ha kicsit koszosabbak a cuccok, akkor mosószódát is használok. A diót mosózsákban vagy egy becsomózott rossz zokniban kell a ruhák közé betenni. A mosószóda megy a mosóporos rekeszbe.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara, én ugyanezt tapasztaltam a színházban. A Csipkerózsika kortárs balett feldolgozását néztük meg, és a klasszikus zenéje mellett (aminek úúgy örültem az elején) jöttek egészen vad, nagyon hangos nem is tudom, milyen stílusú részek... nem vagyok benne járatos, de rákerestem a jutyúbon hardcore zenékre (még gimis osztálytársaimról jutott eszembe), na, talán arra hajaznak, meg kemény diszkó zenékre... "Belső hangon" elmagyaráztam Botondnak, hogy most nem kell ám megijedni, apa is és anya is jól szórakozik (aha, sokszor összenéztünk apával, hogy ez meg most hogy, meg miért), érezze ő is jól magát. :) Egyébként érdekes volt, tetszett az előadás, de a hangerőből levettem volna valamicskét.
Azóta az általatok ajánlott zenékkel meg a saját összeállításommal ápolom a lelkünket; én is nagyon élvezem, és sokszor mint egy kisóvodás éneklem én is, hogy "Bújj, bújj zöld ág, zöld levelecske..." :lol:
Apa azért nagyon kapacitál, hogy néha egy kis Iron Maiden is mehet Botondnak. Na igen, csak azt meg én nem vagyok képes 10 percnél tovább hallgatni egyfolytában. Blackmore's Night? Az oké, és Enya, meg hasonlók.

Kép
erusverus

Viki :lol: Köszi, akkor kipróbálom a motyót.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Erusverus: akkor dicsérj, ha már végigrágtad magad, én jegyzeteltem is mellé a saját adataimat, mert egy idő után elvesztettem a fonalat.

Vicky: mikor akarsz lassítani, ha már itt a gyermek? Akkor már ne nagyon akarj!

Mosódió: 6-8 diót (ez a dió héja) beleraksz egy kis zsákba, vagy mosótasakba és berakod a ruhák közzé. Én szoktam hozzá tenni mosószódát (mert elég kemény a víz) és a fehér ruhákhoz aktív fehérítőt. Bár előtte át kell nézni, mert a foltokat előtte kezelni kell. Nyáron kifejezetten előnyös, mikor a sok izzadt ruhát kezeled. Én leszoktam az öblítőről, nyáron nagyon kellemes szabadság illata volt a ruháknak. És nem facsarja az orrom, az öblítő kellemesnek mondott szaga.

Ja és Vicky: én is visszaolvastam, tényleg rólunk van szó. Bár nem hiszek abban, hogy jó, ha nincs ellenvélemény, meg összezördülés. Akkor valaki nem a saját véleményét adja. Kizárt, hogy ennyi féle ember mindig mindenről ugyanazt gondolja. Pont az a jó, hogy sokféle vélemény kerül kimondásra, és nem egymást majmoljuk.

zarja

csuppancs: Én amióta ezt használom és ecettel öblítek, azóta sokkal puhábbak a ruhák, de az illata azért nem olyan, mint az öblítőnél. Az illóolaj egy kicsit érződik rajta, és mióta a tőlük rendelt mosóparfümöt használom, akkor egy kicsit még intenzívebb az illata. Ez is illóolaj, csak valamivel hígítva van és így jobban vegyül a folyadékkal, nem ül ki az olaj a tetejére.
vicky79
Budapest III. kerület

zarja: Az én mosódióm tájékoztatómban csak 4 db diót ír és 3-szor lehet vele mosni. A márciusiak meg nem igazán izgatnak, én laktam miskolcon az avason és most is oda járunk haza. Katasztrófa. Kisebbségben vagyok az utcán és a többség koszos, büdös és sok a hajléktalan zsákos cigó. Szörnyűek. Tényleg kívánom, hogy ilyenek üljenek a buszon az illetők mellé, akik nem értenek egyet azzal, hogy ezekkel nem lehet együtt élni. Az anyósom barátnőjééknél egy két szobás lakásból 35 ilyen emberkét lakoltattak ki! Hát egészségükre, ha jobb oldali vagyok ezért, akkor vállalom. Egyébként sosem voltam az. Az avas mindig is tele volt velük, csak nem ezekkel. Mindegy, nem is érdemel több szót.
vicky79
Budapest III. kerület

Valószínűleg azt tartották "jobbos"nak, hogy nem tetszik nekünk, hogy a fizetésünk jelentős részét kihúzzák a zsebünkből és olyanoknak adják, akik soha egy szalmaszálat nem tettek keresztbe az ország érdekében .... arról nem is beszélve, hogy az ingyen (!!!!) kapott házat stb. tönkreteszik....és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ne lehessen mellettük élni....
Ahhoz, hogy ez idegesítsen nem kell semmilyen oldalúnak lenni, csak magyarnak!
Na, most jól felhúztam magam! Puffogok itt maganak. :evil:
zuzmooo

Nekem meg arról van meg a véleményem, hogy egy babás topikban az a legfőbb időtöltésük, hogy egy másik babás topikot kritizáljanak. Ahelyett hogy a babáikról és a hozzájuk kapcsolódó témákról beszélgessenek. Bizonyítvány róluk. Azért sem olvasok bele. :lol:

A mosóparfüm akkor öblítő gyanánt az ecethez mehet? Vagy rosszul értettem?
Amúgy x használat után a dió egyszerűen elfogy, vagy elkopik?

Erusverus, akkor ezek szerint már nem szedálja a kisfiadat a seduxen. :P

Nem tudom írtam-e már, tegnap Milán végre belerúgott apa kezébe. Volt ám nagy öröm. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: A mosóparfümöt vagy az illóolajat az ecethez szoktam tenni, jól értetted. A mosódió meg elkopik, a kérgén látszik, hogy halványabb, bár nem tudom, hogy hányszor is lehetne még vele mosni, én 3-szor szoktam. Így is bőven megéri.

zuzmoo: Ne idegesítsd fel magad rajtuk, nem ér ennyit az egész.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2009.10.28 19:20-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Ez a mosódió-mosószóda érdekelne. Teljesen analfabéta vagyok a témában. Ugyanolyan tiszták lesznek a ruhák? Anyagilag megéri? Mi az az ecetes öblítés? :oops: Bocsi, ha butaságokat kérdezek. :oops:

Nóri tényleg eltűnt. Biztos a konyhában tündérkedik :)
Pedig nagyon érdekelne a kocsi-szakértői véleménye! :wink:
zuzmooo

zuzmoo: Anyagilag mindenképpen megéri a mosódió, mert kb. 1 évi adagot vettem meg 2750 Ft-ért. Az ecetes öblítés meg az, hogy kb. félig teszed az öblítős rekesz ecettel és legfeljebb raksz bele illóolajat, vagy ezt a mosóparfümöt. Olyan puhák lesznek a ruhák és olyan szép fényes a mosógép dobja, mint még soha. És az a furcsa, hogy tényleg nem lesz ecet szaga a ruháknak. Ezt, hogy mennyire lesznek tiszták a ruhák, csak azon a vízen veszem észre, amit öblítésnél kienged. Egyébként inkább csak beleizzadunk, nem koszoljuk annyira őket össze. Majd letesztelem azokon a használt babaruhákon, amiket kapok. Azok között azért van egy pár csúnyán összebukott darab. Megpróbálom és ha nem jönnek ki, akkor kidobom őket. A fehéreknél kipróbálom a szódabikarbónát a mosószóda helyett, de ezt csak fehéreknél lehet, mert a színeseknek kiveszi a színét.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok, teljesen el vagyok keseredve. Ezt nem lehet megtanulni. Két hete nyúzom az anyagot, de olyan apróbetűs részre kérdeznek rá, amire már nem emlékszem. Pedig nekem egyáltalán nincs kedvem ezt újra elővenni. Asszem, ha sikerül a vizsga, akkor az erkélyen el fogom égetni az összes tankönyvet és jegyzetet. Kb ennyi haszna és értelme van, annak hogy itt gyötrődöm felette már többedik hete. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

zarja

Zarja: kitartás! Már nincs sok hátra és biztos sikerülni fog! Hétfő ugye? Majd szorítok! ;)
zuzmooo

szegény zarja!
Elhiszem, hogy nehezen megy, nem erre áll az ember agya babásan (sem) :(

boruska

Eszter, részvétem. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vicky! Nem megmondtuk, hogy most pihenés van?! :roll: :roll:

Ronci! Kakaós csiga? nyam-nyam :P

Kép
Kép
molmar

Na, egyben akartam elküldeni a hozzászólásomat, de véletlenül megnyomtam az elküld gombot.

Erusverus, Zuzmoo! Küldtem privit!

Geri! azért vigyázz magadra/ magatokra, ha már a doki így megfenyegetett....

Ktc! Majd számolj be milyen vol a 4d!

Zuzmoo! Én a helyedben ugornék a kocsira, pláne, ha ennyi mindent adnak hozzá. Szerintem totál megéri az árát...

Boruska! Én a Chipolinora szavazok. Árában benne van a bébihordozó és ahogy a képeken láttam, nagyobb a kocsi alján lévő bevásárlókosárka. De szerintem, ha élőben kipróbáljátok, jobban fogtok tudni dönteni.

Zarja! Tarts egy pihenőnapot! Aztán hidd el jobban fog majd menni a tanulás! Kitartás, már tényleg nem sok van hátra!

Kép
Kép
molmar

zarja: Ne izgulj, a kismamákkal állítólag elnézőbbek szoktak lenni az ilyen vizsgákon. Drukkolunk.

molmar: De, csak mindig nekikezdek valaminek és utána már be kell fejeznem. Remélem nem vittem túlzásba a dolgot, bár most csak a derekamat érzem. Holnap meg ráadásul mennem kell a margitba, mert az egyik vérvételes leletemet elfelejtettem még júliusban elkérni és a dokim kérdezte. De ha már megyek, akkor babanézőbe is beugrok egy csajszihoz. Legalább az majd feldob, olyan édes az a baba.
vicky79
Budapest III. kerület

Erusverus Mi tök egy cipőben császkálunk. Én is végighevertem a nyár zömét, csak kórházban. Azóta itthon pihengetek, zömében egyedül. Baromi jól lehet parázni. Elég egy szúrás, egy bélfájás... ugye? Most hálás vagyok az őszi szünetért. Gyerekeim itt nyüzsögnek és minden apróságért ugranak, segítenek. Igazán cseveghetnénk akár magánban is napközben! Támogatólag. Próbáld magad mintegy cukrosnak nyilvánítani és, ha dokid egyetért vele, állíts össze, ha kell dietetikus segítségével, egy 160-200g szénhidrátos diétát.

Judy Csinálhatnál vonalzót :) , mert én nem tudom nyomon követni, hányadik hétben vagy és most egyidősek vagyunk vagy előrébb jársz?

Lara Én a hangosabb filmzajokat sem bírom, mintha húzódni akarna tőle a pocakom.

Engem nem bírnak felzaklatni a szomszéd topikok még annyira sem, hogy átnézzek. Örülök, ha a miénket úgy ahogy nyomonkövetem.

Viki, Viki. Volt a kórházban egy ilyen nyughatatlan csajszi, mint Te. 24 hetes volt és keményedésekkel került be. Ő magas vérnyomásos volt pluszban. Hiába intettem, nem pihent. Folyton felugrált, nyüzsgött. Aztán egyszerre csak a vajudóban találta magát infúzióra kötve, mert fájásai lettek, s ezután még 3 hétig bent feküdt. Ezt most igenis azért írtam le, hogy ijedjél meg. És pihenjél mielőtt hasonlóan jársz. Azóta találkoztam a csajszival, jól van és a szép nagy pocijával a 34. hétben jár :) . De nem kéne kipróbálni...
pammut

pammut: Tudom, hogy igazad van, csak olyan nehéz megmagyarázni magamnak, hogy baj lehet amikor nem fáj semmim. Nem keményedek, nem görcsölök. De azért most már pihizek, csak mászkálni fogok, de azt is csak minimálisat. Végül is a gyerekszobába már csak a bordűrt kell feltenni és a világító vackokat. A festést is csak azért akartam ma megcsinálni, mert azt mondta a tv, hogy holnaptól elég hideg lesz és akkor már nem tudok szellőztetni. Már mindegy, majd jobban vigyázok, ha ez tényleg ennyire veszélyes is lehet. Azért nem szeretném hamarabb megmutatni a babának a szobáját.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki! Akkor majd beolvastatjuk a tv-ben amit Pammut mondott. :lol: :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hello Lányok!

Az az igazság, hogy egy ideje érzem, hogy sok vagyok... Csak hát olyan jó jönni és elmondani sok mindent, ami máshol nem mer esetleg kimondani valaki.
Én mindenesetre ha valakivel bántó stílusban beszéltem, akkor elnézést kérek!!!
Én nem barátnőket szerezni jövök ide. Minket többnyire egy dolog köt össze: februárban szülünk. Ezt leszámítva van fiatalabb, öregebb. Rocker, discós. Jobb és baloldali.
Én soha senkinek nem ítélem el a véleményét. Joga van oda tartozni és arról beszélni, amiről akar.

Én nem sértődöm meg azon, ha "lemagyaroznak", "lekatolikusoznak" vagy "lejobboldaliznak". A barátaim egy része MSZP-s. Ettől még nagyon rendes, jóravaló emberek. Nem beszélgetünk politikáról. Vagy ha igen, az VITA nem veszekedés.

Minden estre való igaz, hogy talán nem egy babás topicon kellene reklámoznom, hogy hallgattam Fejbőrt. Bár ettől nem vagyok zsidó és cigány üldöző. Sem gyújtogató.

Én minden olyan embert megvetek, aki lop, csal, hazudik. Nemre, hitre vagy politikai hovatartozásra való tekintet nélkül. Tény, hogy túlságosan fejlett az igazságérzetem. :D

Igyekszem a jövőben mellőzni a megnyilvánulást. És a hozzászólásaimat kakira, süti receptre és kézimunkára korlátozni! Mint egy rendes stepfordi feleség!
Vendég

Eszter- en csak ugy tudtam tanulni, foleg hasznalhatatlan baromsagokat, ha nagyon pontos programot keszitettem magamnak- tudtam pontosan, egy tetelre vagy egy oldalra a konyvben hany perc jut, es naponta hanyat kell vegignyalazzak, hany orat alhatok, hany orat furodhetek- az esti forro, hosszu furdok a legjobb gondolat rendezok. Es en ismetlesre a vizsga elotti ejszakat hasznaltam: felkeltem ejfelben, es mivel ilyenkor mar no az adrenalin szint, orias mennyiseget at lehet futni- mondjuk nalam nem volt gond az ejszakazas, vilag eletemben ejszaka tanultam, es szesszioban este 8-tol ejfelig aludtam, plusz reggel 6 fele meg egy orat, es ezt egesz jol birtam olyan masfel honapig. Szoval remenykedem, hogy kis Dundimmal sem fog kulonosebben zavarni az ejszakazas- vagyis azt mondjak, az elso 6 het a leghuzosabb.
Lara- a mozizasert irigyellek, en nem birnek vegigulni egy filmet pisiles nelkul, igy a tobbi mozizo erdekeben mar nem megyek.
Viki- en is babaszobat festettem meg vasarnap, de ma nagyon ramijesztett a doki. A korhaz nem hangzik tul jol. Es hiaba Te nem vagy faradt, ez nem azt jelenti, hogy szabad, legalabbis a doki szerint. Ugyhogy huzd be a feket. Amiota azt mondta a doki, hogy ezek az osszehuzodasok nem normalisak- mivel mindenki irta, hogy hasonlot erez, kulonosebben nem izgattam magam- meg sokkal tobb van. Ma szinte egesz nap egy nagy, kemeny csomo volt a pocak helyen. De Dundikat ez sem zavarja, meg ezen keresztul is kepes oriasokat rugni. :lol:
geri79

Nóri!
Elárulnád itt ki mondta, hogy sok vagy, és ki kért meg rá, hogy válts át a stepfordi feleség szerepre??? Mert sztem itt, AKI EBBE A TOPIKBA TARTOZIK, senkit nem zavar, ha elmondod a véleményed, akármiről... Csajok?

Edit

Kép
ézsóné

Nori- hogy mas, "idegen nepek" mit mondanak, ne foglalkoztasson Teged. Babat varunk, de ettol meg nem urul ki teljesen az agyunk, es meg lehet velemenyunk is errol- arrol, sot, a velemenyunk meg kulonbozhet is. Kulonben csak egy rakas zombi lennenk, aki mindig egyet fuj, mint a pereces.
geri79

Én kifejezetten élvezem, hogy BÁRMIRŐL tudunk "beszélgetni" és nem csak a babázásról. Nóri stílusa és hozzászólásai pedig meghatározóak a MI topicunkban.
Látod Nóri, fél napig nem voltál és már mindenki hiányolt. ;)
Szóval mit szólsz a babakocsihoz? Megvehetem? :lol:
zuzmooo

Ja, és a süti receptjeid és képeid sokkal jobban "felzaklatják " a jónépet mint bármilyen vélemény :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Hát valóban nagy a pofám. Mindig is nagy volt. De ha bármelyikőtöknek kifogy a benzin a kocsiból hajnali 2-kor Mázaszászváron, csak hívjon nyugodtan és megyek! :wink:
(jó, hívjátok inkább Esztert, mert közelebb lakik!!! :lol: :lol: )

Zsuzsi!

Mi van a kocsihoz? Vagy csak a kocsi?
Akkor lehet hogy picit drága.
http://www.expressz.hu/baba-gyerek/baba ... -16580232/
http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/G ... _UJ/375346

Ez a kettő szép állapotban van és nem is nagyon drága. A 2. 40eFt mindennel. 10eFt-ból meg tuti nem úszod meg a hordozót meg a mózest, ha szeretnél hozzá.

De ha benne van minden, akkor elég jó vételnek tűnik. Az, hogy ki van fakulva csak annyit jelent, hogy ha veszel egy újat, két nap múlva az is kifakul. Te meg vered a fejed a falba. Ez semmiképp se tartson vissza.

Nézd át a kerekeket, hogy nem kopottak-e, vagy nem akadnak-e. Az anyaga sehol ne legyen foszlott, mert azt már meg nem állítod sehogy. Összecsukásnál ne akadjon semmi. Beférjen az autótokba. És emeld meg. Képzelj bele egy dinnyét, 3 kiló krumplit és ha elbírod és szereted, használd egészséggel! :-)
Vendég

Nóri: mindent adnak hozzá (hordozó, mózes és kocsiba köthető talp) És a szállítási költséget is megspórolnám. :) A kupolán az egyik merevítőnél kicsit foszlott. Lehet valahogy javítani? A jövőhéten a férjemmel mennénk érte, úgyhogy be tudjuk próbálni a kocsiba.
Megemelve nem a legkönnyebb, de a Bergon sem és én mostanában abban gondolkodtam. Köszi a segítséget! ;)
zuzmooo

Zsuzsi!

Javítani nem feltétlen lehet. De 10eFt különbség a kicsit foszlott és a nem foszlott között sztem megfelelő fájdalomdíj! :D
Örülök ám neki! Most olcsóbban lesz kocsitok, mint a másik használtan a vateráról. Ugye?
Vendég

csuppancs: Oké. Jól hangzana a Várkonyi Andi szájából, hogy Varga Vikit kéretik feküdni! :D

nóri: Már miért lennél sok? Látod hogy hiányoztál. A véleményedre meg kíváncsiak vagyunk, a politika meg szerencsére eddig sem volt téma, nem is kell hogy az legyen. A receptjeid meg jók :D A többi nem számít.
vicky79
Budapest III. kerület

Nahát Nóri, igazán nem úgy "ismertelek" meg hogy más topikbeli vélemények érdekelnek. :oops:
Én amúgy azt sem tudom mi az a Fejbőr. Az gáz?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Egyébként meg szerintem változó hogy éppen melyikünk "sok". Ma én is pofáztam pl. eleget. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Tényleg olcsóbb :) Remélem Szabinak is tetszeni fog, már csak ő vétózhatja meg. Bár ha én szeretném, ő nem fog ellent mondani :D Köszi a megerősítést mindenkinek! :)

Na, azt hiszem én is megtudtam milyen az a keményedés :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.11 08:28-kor.
zuzmooo

Sziasztok!

Látom, megint zajlika z élet nálunk :wink: ...

Csak néhány komment amire még emléxem az olvasottakból.

Barbi , így utólag is őszinte részvétem.

A névnaposoknak boldog névnapot.

Szépen kerekednek a pocakok és a babák :D

Márciusi topik mondjon le...

Nóri, itt Te vagy a süti sütő bajnok.

Zarja, hétfőn megy a drukk!

Ma összeszereltem a lányom komódját. Átvittük a régi szekrényét a pici szobájába, azt kipucoltam. Sütöttem tököt, de ízetlesz sz...lett :roll:
Mostam, vasaltam. Most pihizek 1 kicsit.

Holnap megyek terhelésesre :roll: Az a szerencsém, hogy itthon megiszom a lötyöt és befurikázok a kórházba. Remélem minden ok lesz , mert 1 kicsit izgulok, nehogy magas legyen a cukor...

Kép
csipike09

Zuzmoo, beleszámoltad a szülés utáni 6 hetet is?

Sex után nekem is keményedik a hasam.

Kép
csipike09

Legutóbb nekem is bekeményedett a hasam utána, de amíg a doki nem tiltott el tőle, addig valamit "maszatolunk". :D Talán ez volt eddig az egyetlen keményedésem.
vicky79
Budapest III. kerület

Szex után keményedés: nekem mindig kőkemény lesz. Azonnal. Nem úgy, mint egy szimpla kis keményedés. Igazi beton. De azért havonta egyszer kibírom... :oops: :lol:

Süti: azért kattantam most rá ennyire, mert iszonyat féltem a magas cukortól. Lényegében szénhidráton élek. Próbáltam szénhidrát szegény diétával fogyni, de nekem ez lehetetlen.
Ma ki is derült, hogy ez a 3-4 közötti cukromnak köszönhető. Terhelés után is csak 4,4. Előtte 3,9. És még éhes sem voltam, szóval már értem, mitől tudok olyan rosszul lenni ha éhes vagyok!

Ronci!

Ugye hogy jó az a csiga! Örülök, hogy jól sikerült! Nem is macerás. Sztem. Nálunk ez a tegnapi diós nagyon bejött. Apa utálja a sütit, de ez egy nap alatt elfogyott. Nagyon rákattantunk! :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:04-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Katkatt!

Akkor 15eFt-tal hozzájárulok a babakocsihoz. Itt ugyanis ennyivel olcsóbb! :D

http://bababolt.echt.hu/akcio/haviakcio

Aki okos és ért hozzá: a trombocita számom 138 lett. 150-300ig jó. Kellene aggódnom valamin? (amúgy még csak vashiányom sincs. Na jó, az értékek az alsó határ fele billennek, de jók)
Vendég

kattkat: Majd ha már a bordűr is fent lesz, akkor csinálok képet. Most még nem annyira látványos.

nóri: Örülök, hogy minden rendben a cukroddal. Szénhidrátra fel!
vicky79
Budapest III. kerület

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:04-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Visszaolvastam az elmult nap termeset. Par dologra reagalok, ha meg eszembe jut, hogy mi is jutott eszembe olvasaskor. :)

Matrac: Kristofnak szivacsot vettunk. Nem sporolni akartam, hanem csupan eszembe sem jutott, hogy nem lehet jo. Nem nagyon foglalkoztam a kokuszmatrac temaval, mint ahogyan sok egyeb dologgal sem, a sajat megerzeseimre hallgattam (es mivel utalok vasarolni azt vettem, ami a legszimpatikusabb volt es a leginkabb utamba esett).
Ikeas szivacsmatracunk van es Ikeas kisagy (az ilyen: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/70116002). Matracbol en csak annyira figyeltem, hogy ne a legvekonyabbat vegyem meg, de ne legyen irdatlan vastag se, nehogy ne mukodjon a legzesfigyelo alatta megfeleloen. Semmi bajunk vele, sot, nagyon bejott.

Marciusi topic: en tok meglepodtem azon, hogy elvileg durva szelsojobbos bejegyzesek vannak itt. OK, biztosan maradt mar ki egy-ket dolog, amit nem olvastam vissza, de mivel en inkabb balos vagyok (mar amennyire foglalkozom a hazai politikaval, amiota Londonban vagyok) igy biztosan feltuntek volna a durvan jobbos gondolatok. :lol:
Amit szinten furcsaltam, hogy epp egy olyan leanyzo szolta le "bennunket", aki eredetileg itt volt es elvileg azert csatlakozott at, mert egy baratosneja beszallt a marciusiakhoz. Akkor szo sem volt rola, hogy mi bantoak lennenk, en nem vettem eszre, de biztosan azert nem, mert magammal voltam elfoglalva es csak a magamet szajkoztam, ahogyan persze ti is. Legalabbis ezek is a felhozott vadak koze tartoznak.
Vegulis van benne valami, epp most is a sajat gondolataimat hirdetem. :lol: :lol: :lol:

Nori: ne fogd vissza magad. Legalabb porgeted a topicot es sok olyan dolgot leirsz napvegere, amit en is irnek, de igy mar nekem nem kell. Ennyi erovel a munkaba valo visszateresem elott en is sok lehettem, mert irtam kommentet mindenre, ha kellett, ha nem. Most meg mar annak is orulok, hogyha nem veszitem el teljesen a cernat es heti nehany alkalommal felzarkozhatom hozzatok. :roll:

Befordulas: Kristof valamikor 33 hetes kora korul fordulhatott be szerintem. Abbol gondolom, hogy elotte egy hettel uh-n meg faros volt (azelott ket hettel mar fejvegu, de visszafordult) es amikor a midwife tapogatott, akkor mar fejvegut mondott. Es o nagyobb volt meret szerint ket hettel, megis vigan forgolodott meg akkor. Nem is vettem eszre.

Rolunk: en ma beteget jelentettem, ugyanis sehogy sem alltunk a pakolassal. Most mar valamivel jobb a helyzet, az altalam elpakolhato cuccok mar dobozban feszitenek, szegeny Ferinek meg hosszu ejszakaja lesz, mert o most ramolja szet a muszaki reszlegunket es szetszerel, meg ilyesmi.

A nagy hir: Kristof babam elindult!!! :lol: :lol:
Nem rohan meg persze, de egymas utan pakolgatja a labait es halad, tart felenk. Annyira jo latni! Kulon buszke vagyok az idozitesere, ugyanis ma kerek 11 honapos, igy a gyenge memoriaju anyjanak nem is kell kulonosebben kuzdenie a datum megjegyzesevel. :D

Meg maradtak dolgok, ez tuti, ugyhogy visszanezek es kommentalok.
Vendég

Boruska: a belinkelt babakocsik nekem is tetszenek. En szemely szerint egyik tipust es markat sem ismerem, de talan az elsot valasztanam a leirtak alapjan.

Jut eszembe, babakocsi kerdes. Nori biztosan tud ra valaszolni. :lol: :lol:
A multkor lattam egy csajszit 3 kereku babakocsit tolt. Messze volt, lehet, hogy Stokke volt, vagy hozza hasonlo inkabb, mert kicsit megis maskepp nezett ki. A lenyeg: csak ugykodott valamit a kerekkel, az egyiket kiakasztotta, felhuzta, vagy nemtom mit csinalt vele, majd ezutan siman leengedte, letolta a kocsit gyerekestol az aluljaroba vezeto hosszu lepcson. Maga a babakocsi nem a nekem hihetetlenul tetszo tipus volt, de ezen a lepcsoletolason elegge meglepodtem es a fejemben maradt. Milyen kocsi lehet ez? (Venni nem akarok, csak erdeklodom, hogy ne haljak meg hulyen.)

Kemenyedes es szex: nalunk is van idonkent mind a ketto. Kemenyedes a pocakom reszerol gyakran, Feri reszerol igen gyakran, szex mar ritkabban valosul meg, hiszen tul sokan vagyunk tul keves helyen. De az tuti, hogy ha osszejon, akkor orgazmus utan ket masodperccel megerkezik a kemenyedes is. Olyan lesz a mehem, mint a koszikla, pontosabban kogolyo. En nem aggodom miatta, mert el is mulik es elvileg teljesen normalis. Meg tavaly azt olvastam, hogy mivel a meh csupa izom, igy a kemenyedes az egyik legtermeszetesebb dolog a reszerol, orgazmus utan meg foleg. Es nem csak a terhes meg reagal igy, hanem nem-terhes allapotban is ugyanigy bekemenyedik idonkent, csak eppen akkor picike es nem vesszuk eszre.

Katica, Zarja: mutatos pocakok es szep kivehetok. :D
Az enyem a Zarjaehoz kepest kisebb, a Katicaehoz kepest lentebb van. Nemtom miert, de sokkal lentebb van, mint Kristoffal volt tavaly. Lehet, hogy most tobbet vagyok talpon es igy hat a gravitacio. :lol:
Egyebkent en mar biztos voltam abban, hogy mindenki tud az allapotomrol, merthogy azert mar latszik a pocak es en altalaban szukebb cuccokban jarok. Erre a mult heten ismet akadt ket olyan (nem kozvetlen es nem beszelgetopartner) munkatarsnom, aki megdobbenve ertesult egy masik csajtol arrol, hogy terhes vagyok. Nap mint nap latnak, de allitolag nem gondoltak volna, mivelhogy nem "ugy" oltozkodom es nem "ugy" mozgok. Most hirtelen nem is tudom, hogy milyen az az "ugy". De sebaj.

Nori: a sutik jol neznek ki. Most en a munka miatt feladtam a nagy sutest, fozest, heti ket nap jar nekem. Akkor fozok harom napra, sutok is valamit es ennyi. Amugy munka utan eselyem, sem kedvem sincs. Sem erom. Viszont mar elkezdtem fejben tervezni Kristof szulinapi tortajat. Ketto is lesz, az egyik egy szintes itt, a masik egy 2 (vagy 3) szintes Magyarorszagon. Ha van valamilyen jo kremrecepted, akkor azt orommel fogadom. Elso korben a tobbszintesnel a jo oreg egyik csoki, masik citrom variaciora gondoltam. Merthogy sokan leszunk es vagy ezt, vagy azt mindenki szereti, en meg speciel mind a kettot. De ha akad jobb es kiprobalt otlet, akkor orommel fogadom.
Mindenkitol! :D :D

Van egy elado terhes bluzom. Nagyon tetszik, nagyon szep, nagyon jo. Lenne. Ha nem lenne ilyen baromi hosszu kezem. Meretet tekintve itteni 10-es, ami olyan S-M korul lehet.
Ha valakit erdekel, akkor szoljon, mert most raktam ossze az eladasra varo keszletemet es dobom fel a hirdeteseket a napokban az ebay-re.
Kép Kép Kép Kép
Vendég

Bea!

Igen, az Stokke. A Bugaboo-nak is van ilyen funkciója. A Stokke meg általában a magas kismamik kedvence. Bár az én Chicco 3kerekűmnek is állítható volt a tolómagassága is.

De alapból sztem a mostani divatos kocsik (elöl kisebb, hátul nagyobb kerekek) alkalmasak a 2keréken közlekedésre. Sőt, előtte megbillentettük és kész. :D

Küldtem át első szülinapos recepteket a közösre. Ezek többnyire minden mentesek. Vagyis egy egyéves engedélyezett kajáit tartalmazzák! :D Egyéb ötleteim is vannak, de nem tudom, mit eszik már Kristóf.

Basszus nekem ég a gyomrom. ilyen még nem volt! Luca kopasz volt, szóval csak arra tudok gondolni, hogy nő a haja. Vagy az ilyen korán még nem nő???? :shock:

Viki!

Anyósomnak 6,8 a cukra éhgyomorra. És szerinte valaminek a tünete csak, szóval annyit tesz, hogy cukor helyett szőlőcukrot használ. Kenyeret nem szokott enni, csak abonettet. De kicsit féltem, mert baromira nincs otthon a dologban... Ez már veszélyes kategória szerinted. Sajnálom, de Te vagy a cukorszakértő...
Vendég

Edit, igazad lehet, tényleg sokat agyalok, nem mindig sikerül kikapcsolnom az ELMÉM.

Judy, köszi! Örülök, hogy minden rendben veletek. A vonalzót én is hiányolom nálad...

Csuppancs,
igen, valóban sokat rugdos ott Emő. Ma du. nem mentünk sétálni, pihizni akartam, de nagyon nem jött össze, mert a lakásban annyira nehezen találja fel most magát Bori, állandóan csak menne (tömegközlekedne), teljesen rákattant. Jövő héten már könnyebb lesz, amikor újra lesz ovi.

Dokihoz 9-én megyek. Holnap 4D (beszámolóval jövök), jövő szerdán sima UH - halmozom az élvezeteket.

Vicky! Pihenj!!!!!!!!!!!!!!!! Tudom, mit érzel, annak idején én sem éreztem "betegnek" magam, s csak utólag látom be, hogy jobb lett volna táppénzre menni. Most meg már nincs annyi esélyem nyugton maradni egy örökmozgó 5 éves mellett... Szóval lassíts!

Zarja, kitartás!!!!!!!!!! Sokat gondolunk rád!

Nóri,
engem nem/sem bántasz és zavarsz semmilyen írásoddal, hiányzol, ha fél napig nem írsz. Már aggódni kezdünk. :lol:

Annácska,
nagy gratula Kristófnak!!!!!!!!!!!! Édes lehet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.10.29 09:17-kor.
ktc

Nóri: TUDTAM, nehogymán magadra vedd mások megjegyzéseit. Tudtam, hogy ezért maradtál távol tegnap. Nem tűnt fel, hogy mindenki hiányolt? Nekünk ez így jó, mások meg oldják meg az ebből eredő problémáikat. Van elég szabad pszichológus ma Magyarországon.

:D Mázaszászvár már nem létezik, külön van Máza és Szászvár, és asszem közelebb vagyok hozzá. :D De ha neked ez kell, akkor hívlak majd Babócsáról.

Tegnap rájöttem, hogy ezt képtelenség megtanulni. Sírva hívtam fel a munkatársamat: most mit csináljak, ez abnormális. Mára nyomtat nekem puskát az írásbelihez, a szóbelire meg készüljek fel. Összeszámoltam ez a tananyag máshol 8 féléves anyag, amiből itt egyszerre kell számot adni. Egy hét alatt adták le. És piszkosul aprólékosak. Mondhatni szőrszálhasogatóak, na de mi mást vársz a magyar közigazgatástól? Csak azt nem érti az én logikára törekvő lelkem, hogy 1, minek kell? 2, ha mindenki puskából oldja meg, és ez nyilvános és köztudott, akkor nem lehet, hogy tényleg sokat követelnek, és módosítani kell? (jah, módosítás megtörtént, most már ha valaki köz érdekében kíván elhelyezkedni versenyvizsgát kell tenni. Tehát először versenyvizsgát teszel (hasonló kaliber) aztán felvételizel, ha felvettek mák, mert kifizetik a vizsga árát (kb 80.000 Ft) ha nem, bukta. Szerintetek ki fog ezek után a köz érdekében dolgozni? Igen, csak az, aki TUDJA, hogy őt fel fogják venni. Kit vesznek fel? A rokonságot. Nesze neked belterjes közigazgatás!) és most megyek folytatom…

zarja

Nóri: okos nem vagyok (és a hozzáértésem is kétséges), de ezzel az értékkel nem kell aggódnod. A thrombociták a véralvadásban vesznek részt. Ismert egy úgynevezett enyhe, terhességi thrombocitopenia (150 alatt, de 80 felett). Az okát nem tudják, de a szülés után általában rendeződik. Ha a többi véralvadási érték jó és nincs vérzés, nem igényel pótlást. Azért kérdezz rá a dokidnál.
zuzmooo

Nóri! Nem vagy sok! Csak egy baj van. Engem lutává teszel. Te ugyanis vagy tudsz már az adott témáról vagy előbb utánanézel, mint én. Így nem is szoktam keresni, hanem egyszerűen megvárom, míg alapos ismereteidet közzéteszed. Legyen az biomosás, táplálkozás, babakocsi, bármi :D . Csak azt tudnám mikor van időd ennyi info-t beszerezni. Tényleg: a diós receptet már beírtad? Én még tartozom a butával :oops: . Azt viszont nem hiszem, hogy a hajas baba és a gyomorégés között tényleg lenne összefüggés. Az egyik a reprodukciós szervekben zajlik, a másik az emésztőrendszerben.

Zuzmoo A sex utáni keményedés teljesen normális jelenség. Egészséges kismamának nem árt a sex. Sőt, állítólag jó a babának. Nyíló méhszájjal, vérezgetősöknél, keményedősöknél sajnos megfontolandó a dolog...

Csipike A sütőtök akkor finom, ha már megcsípte a dér. Komoly fagy még nem volt, érdemes várni vele. Süss gesztenyét :D .

Jajaj, ismét hidegfront közelít, az előzőnél kerültem kórházba. Bár ez most talán nem lesz annyira durva. Én meg pihenek majd ezerrel.

Kattkat Az iwiw-es honlapom nekem se mond sokat, a fotók hiányát nálam a lustaság indokolja :lol: . A zenei ízlésem erősen nem kötődik együtteshez, sokat nem is ismerek. Szeretem a klasszikusokta, de sok könnyűzenét is. Függetlenül attól kié. Ha tetszik hallgatom, ha nem, elkapcsolok.

Ktc Nekem is gyakran feszít a pocakom alja, főleg ha ülök, és a szeméremcsontomon is érzem. Szerintem ilyenkor a babó tol lefelé. Tegnap meg egyenesen égető, feszítő fájdalom volt alighanem a méhszalagokban. Amíg nem középen és nem az egész méhet érinti, addig nem nagyon kéne aggódni. (Mondom én, aki majdnem főállású parázó vagyok.)
pammut

Haha, nem olvastam el mit írtam, mielőtt elküldtem. Nóri a buta buktát még ma beírom.
Lányom tegnap mesét olvasott A Csiríz Berci nevű suszterinast átkeresztelte Csirci Birci-nek. Percekig henteregtünk a nevetéstől :lol: . Ma alighanem én leszek sok!!! Hajrá márciusiak, vonogassátok a szemöldökötöket!!! Akkor is tök jó ez a topik. Hogy pukkadjanak meg (nyelvöltögetős smiley)!
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?