Új privát üzeneted érkezett!

Edit:)

Deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
ma nem is mentem be, kivettem egy nap szabit.
elvileg pihennék, kölkök nincsnek itthon. gyakorlatice próbálom felszámolni az itthoni disznóólat.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Edit!

Ugyan én nem minimálbéres vagyok, de én is úgy terveztem, hogy december 18-ig húzom az igát. De már revidiáltam az álláspontomat. Nagyon nehéz döntés volt, mert a pénz nekünk is nagyon hiányzik majd, de Apa is azt mondta: addig dolgozom, amíg bírom. Ha előbb abbahagyom, akkor előbb abbahagyom. Majd megoldjuk valahogy. Én ezért nagyon hálás vagyok neki! Végül (mint azt hiszem, már írtam) a főnökömmel november közepében állapodtunk meg. Addig már csak kibírom valahogy! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja látom, dec 18 :D
lara

Na ja, de nem tudom mi hogyan oldanánk meg. Vagy a hitelt nem fizetjük, vagy a fűtésszámlát, vagy mindkettőt. Apa is mondta nekem, hogy ha nem birom, akkor maradjak otthon, de azt meg én nem várhatom el tőle, hogy hipp-hopp annyi kiesett pénzt pótolni tudjon!

Edit

Kép
ézsóné

Mondjuk nekem sokat bezavar a képbe, hogy nagyon csúnyulnak a visszereim, és a térdem is kezdi megadni magát... sajnos... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nálam a vizesedés, ugye aminek nem tesz jót az egész napos ülés, és láblógatás....

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok, Lyányok!

Molmar! nagyon édik a kacsás cuccok, kár, hogy mind vidéki :(
Tegnap nagyot dorbézotam, vettem egy csomó cuccot a babónak.
Először is vettem két kis bodyt, és az egyiken icipici kék kacsák vannak, mindegyik egy esernyővel szórakozik, nagyon édi! A C&A-ban volt 790 Ft darabja, hát nem lehetett otthagyni. 62-est vettem, hogy tuti tudja hordani ha nagy baba, akkor is :) Majd beszkennelem, meg kell zabálni.

Másrészt voltam az ikejában, és eldöntöttem, hogy ez a kiságyunk lesz:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90115997

Végül is a kisebb ágy mellett döntöttem, ez jobban elfér, és ha kinövi, kap egy heverőt. Pont ilyet kerestem, körberácsos, fehér, tök egyszerű.

Már csak a matracot kéne kiválasztani, kérhetek segítséget? Kókusz vs szivacs azon belül? Ikejás matracokról mit gondoltok?

Meg vettem egy édes narancssárga polár takarót meg egy puha zörgős plüsskacsát (meglepő:)), ami egy kék autóban ül, haláli.

Magamnak meg három akciós felsőt a jeans clubban, amik elég hosszúak, hogy takarják a pocimat.

Apjának meg egy kisebb vagyon értékű alsóneműt, amit majd megkap a szülinapjára - romantikus ajándék, mi? De hát házasok vagyunk, mit vár? :)

boruska

Boruska! Esetleg tudnak segíteni a csajok, akik arra laknak. :wink:

A matrac kérdés engem is érdekelne. Melyik jobb és miért? (szivacs/kókusz)

Ézsóné! Kitartás! Esetleg nem tudod megoldani, hogy otthon dolgozz? Vagy nem olyan a munkaköröd?

Kép
Kép
molmar

Nem sajna, az ügyfelekkel nem lehet telefonon mindent lebeszélni, otthon meg nem szeretném ha zaklatnának...

Edit

Kép
ézsóné

Edit, majd ha otthon leszel GYED-en, akkor miből fogjátok fizetni amiket említettél? :roll: Azért a vizesedéssel vigyázz!

Ma én is itthon vagyok újra, bár reggel bementem, hoztam haza egy-két cuccot, intéztem néhány telefont és leadtuk az utóddal a létszámjelentést. Neki most amúgy is van más dolga, ha holnap nem tudok bemenni sem tragédia, pénteken átvesszük a maradék 2 táblázatoz, oszt jóvan.

Csajok, valaki vásárolt már az amazon-ról?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Boruska, én vákummatracot tervezek venni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Az én babám is össze-vissza van. Hol itt érzem rugdosni, hol meg ott. Remélem egy pár héten belül azért megtalálja a helyét. (Lehetőleg még odabent, bár ma is hülye voltam és bútort tologattam. Ki akartam próbálni, hogy legyen majd a gyerekszoba. Apa le is cseszett rendesen. :opps: )

Munka: Én is karácsonyig terveztem a melót, de a nyitott méhszáj közbeszólt. Most már nem bánom, csak majd a teljes havi táppénzre leszek kíváncsi, bár a párom azt mondta, hogy ez a hétvégékre is jár. Majd a hétvégén meglátjuk mennyi az annyi.

Matrac: Én a kókuszra voksolok, mert állítólag ha belefúrja a baba a fejét, akkor levegőzik annyit, hogy nem fullad meg. De valaki írta, hogyha pisis lesz, akkor nagyon gáz szaga van. Szerintem mi maradunk ennél, bár azt még nem tudom, hogy megéri-e a 8 cm-esért plusz 2000 Ft-ot fizetni. A 6 cm-es kb. ennyivel olcsóbb.
vicky79
Budapest III. kerület

ez milyen ez a vákuum matrac?
vicky79
Budapest III. kerület

Csilla!
A táppénzem alapja a tavalyi bérem lenne, ami a minimálbér! a Gyedre kisakkoztam az összeget, max gyedet fogok kapni!

Edit

Kép
ézsóné

Ediiiiiit! Mi nagyon egy cipőben evezünk... Nekem is ki van mindenem, ami csak ki lehet. Lassan már fekszem a székben, de néha még így is ficánkol a drága, biztos, hogy nyomom és nem tetszik neki. :cry: Ééééés van egy olyan sanda gyanúm, hogy én nem tudom befejezni a munkát dec 18-án. Ha úgy lesz mint tavaly volt akkor tuti akkora hajtás lesz, hogy be kell jönnöm még 21-23-ig, sőt még lehet 2 ünnep között is, mert az utódom (ha lesz egyáltalán) csak januártól kezd. És még őt is be kell tanítanom. Pfff.... :x Hiába, nagy úgy a pénz az tuti. :shock:

Boruska. Az egyik Hevesen van, az itt van hozzánk közel. Szívesen megveszem, ha gondolod, de nem vagyunk előrébb akkor sem, mert én nem járok felétek és szintén csak postán tudnám feladni. De szólj és szívesen megveszem, ha gondolod.

bellerreni
Eger

Reni, én dec. 18ig vagyok, és pooooooooooooont. nem érdekel, ha nemoldják meg az utodlást, lesz*rom, de annál tovább nem birok melozni. Így is egy honapot leszek otthon, ha télleg megszülök január 20 körül ahogy most josolják!

Edit

Kép
ézsóné

Hát nekem a jövő héten ugrik a maci a málnásba. Kiderül, hogy mennyi lesz a táppénzem. Jó hír: szeptemberben az 1 hét betegszabihoz nem érkezett meg időben a táppénzes papírom, tehát teljes fizut számfejtettek, rossz hír: ebben a hónapban visszaveszik a különbözetet Jó a rosszban: legalább tudni fogom, hogy januárban mire számoljak.

Tényleg Edit: a Tgyással kapcsolatban egy dolog maradt még meg a fejemben. Ha én most kb 3 hónapot táppénzen voltam, akkor hogy számolják a 2009-es fizut? Mert ugye a táppénz ennek nem lehet alapja: tehát veszik az összes fizum és osztják 365-tel? Vagy veszik az összes fizum és osztják (365- táppénzes napok száma) -val?

zarja

Kakaós csiga a sütőben! keresztfiam nem hajlandó semmit sem enni, amíg az kész nincs:és persze akkor is csak azt! :lol:
:lol: ha kész lesz jelentek! :lol:

Kép
Kép
ronci

Hát igen Edit! Neked kicsit gázosabb. Én még jóval 1 hónappal utánad vagyok.

Képzeljétek. Beleolvastam a márciusi topicba mert ugye lehet, hogy átcsúszom oda és fikázzák a februári topicot. Állítólag olyan hangnemben beszélünk egymással ami kritikán aluli és sok veszekedés van... :shock: Én 1 "vitáról" tudok, de az is gyorsan megoldódott nem? És minden rendben van azóta. Jah és, hogy a jobboldali megnyilvánulások is nagyon gázak... Szerintetek???

bellerreni
Eger

zarja: a táppénzes napokat nem veszik bele

Edit

Kép
ézsóné

Ez jó Reni! :lol: Tipikus emberi hozzáállás: a mienk a legjobb, a többi meg úgy sz*r ahogy van. Nem hinném, hogy ez bármit is megváltoztat, akár itt, akár ott. Én itt jól érzem magam, és nem vágyom át a januáriak közzé, akik ettől függetlenül nagyon kedvesek. Már be tudom azonosítani, ki milyen, milyen babó, milyen élethelyzet - ők ezeket nem tudják, hiszen nem olvasgatják nap mint nap. Nekik az a kis közösségük nekem ez, nekik az a legjobb, nekem ez. Ez normális. A másik fikázása, meg ugyanarról a tőről ered, ahonnan a falusi nénik pletykazsákja a templomi mise után. Mindig jobb szidni a másikat. Nevess rajta, te jobban tudod, hogy itt milyen a légkör - és írj oda is. Ott úgyis te leszel legelőrébb a várandósággal.

zarja

Tehát sem a táppénzt, sem a táppénzes napokat. Uh Edit, puszi, puszi és köszönöm

zarja

Edit, ja, hogy akkor ezek szerint az idei béred magasabb. Az jó. Táppénzre miért a tavalyi bér az alap? Mondjuk nekem ugyanannyi volt tavaly is mint idén, csak ezért nem világos.

Én 85-öt kaptam szeptemberre ami ugye a rövid hónap, elvileg 88 körül fogok a 31-esekre. Most még jó, mert melóztam és kapok mellékeset is, de jövő hónaptól nálunk is megszorítások lesznek. :oops:

Én pont azért vállaltam csak fél nappal az októbert, mert már nagyon kényelmetlen volt ülni. Sokszor megfeledkeztem magamról és nyomtam a picurit ülés közben. Aztán meg csodálkoztam hogy fáj a hasam. Vagyis feszül.

Reni, sz@rd le hogy mit beszélnek rólunk más topikban. :lol: Tudd be a nagyság átkának.

Viki, a vákummatrac az amit a levegő folyamatosan utántölt vagy mi. :D Talán a matrackirálynál láttam, nem tudom most pontosan. Márminthogy ebben a méretben.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

A még dolgozóknak kitartást kívánok! Persze én örülök, hogy nem kell bemennem tanítani, de higgyétek el, ez, hogy július eleje óta itthon vagyok, ráadásul úgy, hogy a nyári hónapokat egy az egyben végig kellett feküdnöm, és most is sokat kell pihennem, na, ez sem egy leányálom... Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de néha csak megtartanék egy-egy órát, ha még a legrosszabb osztályról lenne is szó. Örüljetek, hogy egészségesek vagytok a picikkel együtt, adjon ez erőt a fennmaradó pár hétre! :wink:

Botond tegnapelőtt és tegnap olyan aktívka volt, hogy szinte meg-megijedtem, mikor megmozdult. Még éjszaka is pörgött. :) Ma kicsit "csendesebb", de gondolom, ez másnál is így van.
Az én köldököm is kezd kifordulni. Azt hittem, hogy jobban zavar majd, de most egyáltalán fel se veszem az egészet.

Az alvásról jutott eszembe (már megint rinyálok egy kicsit, bocsi
:oops: ): tegnap éjjel úgy fájt a medencecsontom, a keresztcsontom és a lábaim teljes hosszukban, hogy nem is tudom hányszor ébredtem fel... Kicsit mintha a hasam legalja is fájt volna... Nagyon ijesztő volt, már nem tudtam, milyen pózban feküdjek. A körülpárnázást is kipróbáltam, ami először jól is esett, de eszembe jutott, hogy hátha pont emiatt fájt mindenem, hogy csak a legutóbbi két-három éjszaka próbáltam ki. Nem tudom. Lehet, hogy a szalagok feszülnek meg tágul a medencém. Nálatok ilyesmi?

Anyagiak: bevallom, nagyon keveset tudok ezekről a dolgokról, mármint, hogy mennyi pénzt fogok kapni. Ha valaki tud ebben tanácsot adni, annak nagyon hálás lennék. A helyzet a következő: 2008. április 23. és 2009. júli. 31. között folyamatosan dolgoztam. Júli. 31. óta táppénzen vagyok, illetve augusztusban kivettem pár nap szabit a még fennmaradómból, mert 2009. december 31-én lejár a szerződésem. 2010 januárjában kifizetik a még pluszban fennmaradt szabadságomat. Kb. ennyi, amit el tudok mondani. Ehhez kapcsolódó kérdésem még: a szülési szabit mikor lehet kivenni, vagy jár-e nekem ilyen egyáltalán? És nagyon gáz, hogy 2009. dec. 31-én lejár a szerződésem?

Húú, jó hosszan írtam, bocsánat. :oops:

Kép
erusverus

Ja, Eszter, köszi a felfázásos cikket!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bocs elírtam...bár lehet, hogy nem sokat számít: július eleje óta vagyok táppénzen.

Ronciii! Én is CSAK kakaóscsigát ennék! :lol: (De nem lehet...)

Kép
erusverus

Erusverus, idénre -vagyis a szülés előtti időszakra- megvan a 180 biztosításban töltött napod, ez jó. A béredet nem tudom mennyi volt, de úgy néz ki, hogy a ledolgozott napjaid számát + a betegszabadságod 15 napját (ezt még a munkáltató fizeti) összeadják és ezzel elosztják az éves összkeresetedet. A táppénzt nem számolják hozzá, nem ront az átlagon.
A tgyást kevesebb levonás terheli, a GYED-ből asszem vonnak adót is, de ennek utána kéne olvasni hogy tudd pontosan mennyit fogsz kapni.
Szülési szabadság 24 hét, amire legkorábban a kiírás dátuma -28 nappal lehet elmenni. Erre az időszakra adják a TGYÁS-t.

Remélem mindent jól írtam.

A szerződéshez sajna nem tudok hozzászólni, meg azt sem tudom hogy mondjuk ez esetleg miben befolyásolhatja a fentieket.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jelentem, kész a csiga!!!
Keresztfiam egyből benyomott még úgy ahogy volt melegében hármat, meg én is... :oops: Most nem tudom eldönteni, hogy nagyon éhes vagyok, vagy ennyire jó lett! Nagggyon finom! Puha, pont elég kakós, meg minden!
Keresztfiam azon aggódik, hogy hogyha hazajön este a párom, akkor nem hagy neki holnapra, a férjem meg azon aggódik, hogy Zsombor nem fog neki hagyni estére... :lol:
Lehet mindjárt csinálok róluk fotót, bár nem igazán a szépségük a fő elönyük igazság szerint!

Kép
Kép
ronci

Lányok, mire végig olvastam mindent, elfelejtettem mikhez akartam hozzászólni.
Nálunk Lillunak kókuszmatraca volt, bevált nagyon, Léni is egy új kókuszt kap :lol:

Előző oldalon unalomra panaszkodóknak én is szívesen felajánlok egy-két órára egy kétévest, kitakarított lakásból képes disznóólat csinálni ennyi idő alatt is, hogy utána ne unatkozzál :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Most ertem haza a dokitol. Szoval, a csontjai meretei megegyeznek a koraval: biparietal=64, femur=45, viszont 750 g kene legyen, es o 925! :lol: Ezen ugy el voltam ajulva, hogy azt mar el is felejtettem megkerdezni, milyen fekvesu, es persze az osszes tobbi dolgot is, amit szerettem volna. De o kulonben is nagyon aktiv, egyfolytaban forgolodik meg gyurakszik, tegnap este meg olyan efekteket produkalt, mint amilyen a horrorfilmekben szokott lenni, amikor az orias bogarak maszkalnak a bor alatt... Pedig egy kicsit feltem, mert az en pocim kisebb, mint a tietek, az is igaz, hogy szelesebb- es mielott pocakos lettem szep, nagy, narancsboros fenekem volt, de kockas hasam. Viszont a dokim megfenygetett, ha nem fogom jobban vissza magam, beutal a korhazba, mert megint alig tudta vegigcsinalni az uh-t az osszehuzodasoktol... :cry: En igyekszem, de pont a hormonok miatt muszaly nyuzsogjek, vagyis elotte nem emlekszem, hogy ennyire mindig muszaly lett volna, hogy csinaljak valamit. Micsoda kitolas! Szoval megprobalok jokislany lenni, pedig meg annyi tervem volt a hatralevo honapokra.
Nori, Ronci: ez nem jarja. Igy is egyfolytaban a kajan jar az agyam, es ha veletlenul kiejtek egy suti nevet a szamon, anyukam mar meg is csinalta- rosszabb esetben en- hat igy 20 kilo alatt nem uszom meg!
geri79

no stressz csajok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri hova tűntél? megint sütit sütsz????

Edit

Kép
ézsóné

Kíváncsi vagyok, holnap mit mondanak az ingyenes 4d-n. Már 3 napja folyamatosan feszül a méhem alja a szeméremcsont fölött. Ez a keményedés? Vagy csak ennyire nyúlik? Borival szerintem ekkora volt, amikor született, így lehet, hogy ezért érzem ennyire. Tanácstalan vagyok. Pedig már szedek magnéziumot is. Igaz, pihenni nem tudok, a héten itthon van Bori (őszi szünet), délelőttönként menni kell vele, hogy kibírjuk a napot. Nagyon el is fáradok a másfél-három órás kiruccanásokban, s délután is velem van, még sötétben is ki kell vele menni sétálni. Aggódom. :(
ktc

katica, sztem egész egyszerűen az abaj, h tul aggodod magad, és mindig agyalsz, kattogsz... :roll: :roll: nem lehet?

Edit

Kép
ézsóné

katica
szvsz ez nem keményedés, mert az nem csak az alja, hanem az egész méh összehúzódik, kőkeméyn lesz. és nem folyamatosna, hanem kb 1 -2 percre.

egyébként már én is tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban. egyik helyen azt írják, teljesen normális már a 20. héttől, akár 20 percenként is, máshol 24, vagy 28. hét, megint máshol csak az utsó 6 hetet írják :roll: :roll: nekem voltak az első két terhesség alatt is, de talán nem ilyen sok :roll:
tegnap a védőnő azt monsta napi 8-10-nél ne legyen több. (ebbe nem számít bele az amit a bébi mozgása okoz.) nyomjam a magnéziumot, akár napi 4-et is, pihizzek, kerüljem a hirtelen mozdulatokat.
egyébként monden rendben volt, vizelet negatív, szívhangot is hallgattunk. súlyra +5 kilót mért.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Katica, a keményedés nem ilyen, akkor az egész pocidat egy kemény labdának érzed. Lehet hogy Emő most ott nyomul lent, azért feszül, nem? Nálam legalábbis feszülés akkor van, amikor valahová odafeszíti Milán magát.
A séták egy részét nem tudná átvenni tőled valaki? Mondjuk egy szomszéd, ha a párod éppen dolgozik. És persze úgy hogy Borinak ez ne essen rosszul. Jó ötleteim vannak, nem? :oops: Ja, most nézem hogy az őszi szünetről van szó.
Dokidhoz mikor mész?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Végre hazaértem. Úgy tűnik a heti "pihenő-napomon" jobban elfáradok, mint ha dolgozok :)
Jól bevásároltam ruhákból. 32 ruci (bodyk, rugik, nadrágok, pulcsik és egy overál) 4500Ft-ért. Azt hiszem most leállok egy darabig (legalábbis megpróbálok) :oops:
És van még egy csomó cuccuk, amit el akarnak adni. Meg is beszéltük, hogy tavasszal még jelentkezek és akkor átnézzük a nyári ruhákat, meg egyéb kiegészítőket. Addig kiderül miket kapunk még a családtól is :)
Ja, és azt hiszem megveszem az egyik babakocsijukat. QUATTRO TOUR DELUXE 30.000-ért, szerintem jó vétel. (Lécci erősítsetek meg :oops: ) Ilyen, csak narancssárga-fekete színben. (Egyetlen hibája, hogy kicsit kifakult) http://www.graco.hu/hu_HU/product/6B80/GER/

A matrac vélemények engem is érdekelnének.

csuppancs: én tankönyvet vettem az Amazonról. Nagyon simán ment minden.

Biztos buta kérdés, de hogy kell kiszámolni mennyi GYED-et fogok kapni? (két éve dolgozok folyamatosan átlag havi 110-et kapok) :oops: Ne haragudjatok, hogy ilyesmivel zaklatlak titeket. :oops:
erusverus: én úgy tudom kell, hogy aktív biztosított státuszod legyen, ahhoz, hogy bármilyen juttatást kapj (pl: Gyed) De lehet rosszul emlékszem.
zuzmooo

Átmegyek, megnézem miket írnak rólunk a márciusiak. Kémkedek egy kicsit :wink:
zuzmooo

Zuzmoo, az jó kocsi. Mi is ilyet akarunk venni. Adnak hozzá esetleg hordozót és mózest is? Bár 30-ért maga a kocsi is jó ár szerintem.

A GYED alapja az átlagkereset 70 %-a, de maximum a minimálbér kétszeresének a 70 %-a. Ebből vonnak szja-t és nyugdíjjárulékot. 2008-ban a GYED max. nettó 81.375,- Ft volt (138 ezer volt a minimálbér duplája) Ha jövőre 150 lesz a minimálbér kétszerese és Neked megvolt idén annyi, a GYED kábé 87.500,- lesz. Legalábbis az én számolgatásaim alapján.
A 110 Neked nettó, vagy bruttó?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: köszi a segítséget! A 110 a nettóm.
A kocsihoz adnak hordozót isofixes talppal, és mózest is. Ezért gondoltam, hogy nem szabad ezt a lehetőséget kihagynom. :)
zuzmooo

Akkor meglesz a max. gyeded. :) A tgyásod kicsit több lesz, mert egyrészt ott nincs maximum, másrészt meg abból csak nyugdíjjárulékot vonnak, adót nem.
Annyiért tényleg jó ár. Biztosan láttad hogy újonnan 85-90 ezer.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Na err a márciusi topic dologra egy kicsit ugrok, mert én is ott kezdtm, amikor még úgy tűnt, hogy márciusi lesz a babó, de 2 hét alatt hazavágtak, jól össze is vesztem a társaság nagy részével azon, hogy miért csak az az istennő, aki gyerekkel van otthon, és én miért vagyok egy rakás szar, hogy 'csak' dolgozom napi 10-12 órát (most már szerencsére nem ennyit, de a terhesség kezdetén simán). Én sem kezeltem jól a helyztet, de amit kaptam... Szóval beléjük sem olvasok, mert csak felhúzom magam.
Amúgy az egye ideológiailag elég 'más' társaság, szerintem akinek nem tetszik valami, ne olvassa, én sem olvasom a Gyurcsány blogját :)(van még?) aztán jól elvagyok.

-puff-puff-puff - kipuffogtam magam ...:)

boruska

Hát lányok, én nem tudom mi van, de az édességtől való függésem kezd abnormális méreteket ölteni. Kettő óta győzködöm magam, hogy nem kell desszert az ebéd után, erre ronci kakaós csigájára úgy beindult a nyálelválasztásom, hogy Pavlov kutyája világgá menne irigységében. :? Viszont a tegnapi alma + rizsnap segített, ma egy kiloval kevesebbet mutatott a mérleg.

Zarja: Klassz kis poci :) , én még méretben alatta vagyok.

A köldököm korábban jó mélyen volt, és kis helyes szűk vágás látszott csak. Most szemmel láthatóan nem fordul ki, viszont piszok nagy kráter van a hasam közepén, egy jól megtermett cseresznye pont kitöltené. A csíkok sem jöttek még elő, ezzel a DM-es olajjal nagyon elégedett vagyok.

Kakti: nem próbálod fáslizni a lábad? Anyunak is korán jöttek a visszerei anno, a doki mondta, hogyha otthon van fáslizza. Állítólag szépen visszanyomta, ill. nem engedte tovább durvulni őket.

Kép
juci-77

zuzmoo, gratula a kocsihoz, az isofix tuti jó a mienkhez sajna nem lesz

Amúgy a babakocsi kérdés is dűlőre jut lassan, ill. gyorsan, mert amiket kinéztem a babaszafarin, azok még a héten akciósak, aztán 15ezerrel drágábbak, szóval belevágunk, és sztem holnap megveszem vmelyeket.

Ez a kettő lehet befutó:

http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?shop_id=9148&cikk=unas_111012

ennek a színe nem olyan szép, de a többi verzió még kevésbé tetszik ill. lányos - ennek az előnye a jobb pelenkázótáska, meg nagyobb alsó tároló, meg egy picit olcsóbb is

és ez a másik, a régi kedvenc:
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?shop_id=9148&cikk=unas_244203

ehhez külön kell venni hordozót, és így egy picit drágább, de a színe jobban bejön.

Na, most hogyan döntsek?:)

boruska

Csuppancs, Zuzmoo, köszönöm a hozzászólásaitokat a különböző juttatásokkal kapcsolatban. Az OEP oldalán már olvasgattam, de nem volt erőm mindent pontosan elolvasni, így jogász ismerős véleményét is ki fogom kérni.

Lányok, ezt a diétát alig bírom... Próbálom szénhidrát-és sószegényre venni a figurát, de nagyon nehezemre esik. Holnap megkérdezem a dokim véleményét is erről a hízás témáról.
Most várom a férjemet, hogy megérkezzen már végre a boltból, mert felírtam egy csomó jó (bár inkább tenném idézőjelbe) kaját, ma ugyanis alig volt itthon valami, és már nagyon éheees vagyok. Egyébként remélem, meg tud hozni mindent, amit felírtam, mert aztán holnap elutaznak egy konferenciára, és egyedül leszek; akkor meg még nagyobb az étvágyam. :)

Csütörtökön pedig: terheléses cukor. Jupppiii! :roll:

Kép
erusverus

Erusverus a közös gmailre tettem fel a doksik közé egy Tb kisokost, ha van kedved és időd, akkor ülj neki, rágd végig magad rajta, vedd magad mellé a bérpapírod és számolt ki. Szerintem ezt a bonyi rendszert eléggé közérthetően teszik közzé.

zarja

Gyerekek, ma és tegnap is moziban voltunk napközben. Netudjátok meg milyen rugdosás volt bent! Szerintem az erős hangokkal nem tudott mit kezdeni a bébi 8)

Geri, húha, ilyen nagy, majdnem 1 kilós? Nemsemmi…!

ERusverus, az is lehet, hogy pont tegnap fordult meg, azért volt az a nagy mozgás bent!

Matrac: szerintem kár megvenni a tizenezres kókuszmatracot a kiságyba, lehet, hogy a baba alig lesz benn a kiságyba, de ha sokat lesz bent, akkor sem lesz semmi baja a szivacstól, mivel a kókusz azért jó elsősorban, mert felveszi a test alakját. Namost kérdem én, egy pár kilós csecsemő mennyire nyomja be azt a szerencsétlen matracot?
Nekünk szivacs volt/lesz és semmi bajunk nem volt vele, a gyerekek sem reklamáltak :D Még igy utólag se 8)
lara

Ma is halálra pihentem magam. Kifestettem a gyerekszobát. Legalábbis az alját. Nagyon szép zöld lett, sikerült olyan festéket vennünk, mint amilyen a szekrény. A derekam fáj egy kicsit, bár megpróbáltam nem nagyon görnyedni. Kis bútortologatás is bejátszott mondjuk. Most már tényleg pihizek. :D

zarja: Nekem is azt mondta a védőnő, hogy a táppénz pénze és a napok sem számítanak bele a tgyásos dolgokba. Én is nagyon féltem ettől.

bellerreni: Biztos hogy a mi fórumunkról beszélnek? Szerintem is megoldódott a vitánk és jobb oldali megnyilvánulásom meg nekem biztos nem volt, de szerintem a többieknek sem (talán a c-kategóriásokra gondolnak, költözzenek a szomszédságukba :) ). Mindegy, szerintem egész jól elvagyunk.

juci: DM-es olajam van nekem is. Szerintem is jó, azóta nem jött ki új, mióta kenem.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, Te mindenképpen fenyítésre hajtasz? Pihenj már légyszi tényleg!

Ja, akartam kérdezni, hogy az a mosódió hogy működik? A ruhák közé kell betenni?

Nóri, tényleg, merre jársz?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zarja, egy angyal vagy, köszi szépen!

Lara, holnap kiderül, hogy tényleg változott-e a legényke fekvése. Lehet, bár a mai kis apró mozdulatok megint onnan jöttek, ahonnan a nagy mozgás előttiek. :)

Kép
erusverus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?