Új privát üzeneted érkezett!

Mimi,
te teljesen elhagytad a tejtermékeket???
Nekem még nem ment. Tiszta zizi vagyok tejeskávé nélkül. A többit gond nélkül, de ez még nem megy. Két napig elhagytam, de már minden gondolatom e körül forgott, még a tejem is kevesebb volt. Aztán ittam egy picit, és mint akinek 20 kilós kő esik le, olyan megkönnyebbülés volt. Pedig koffeinmentest iszom, tehát biztos nem az hiányzik. Ha biztosra tudnám, hogy ez a baj, akkor talán menne, vagy előbb-utóbb leszokok róla, vagy nem tudom.
Lilinél csak a tápi volt a ludas, amit én ittam, az már nem zavarta. Amúgy Levinek nincs sok, ma is csak hajnalban, meg most egy kicsi este, csak a hajnali nagyon híg, meg nagyon büdi volt. A most esti kevés is, viszonylag normális, és még a szaga is elviselhető.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

MIMI:BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Vendég

Hmm... ma nagyon-nagy pangas volt itt ugy latom.

Bori: Ez tenyleg eleg durva... :? :shock: :(

Kenderike: Koszi, en is remelem, hogy hamar meglesz minden! :)

Irdab: Velunk is jon David. :)

Mimi: Isten eltessen sokaig! :)
Nem is tudtam, hogy ennyire sokara urul ki a tej a szervezetbol, azert ez durva. :?

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Tényleg nagy itt a pingi pangi :lol: De vicces vagyok itt korán reggel :shock: :oops:
Zora alszik még apával.

Mimi nagyon sok boldog szülinapot :D

Ma megyünk át anyumékhoz ebédre elhozták tegnap a mamámat Debrecenből. Sajnos a távolság miatt nem sürűn találkozunk ma látja élőben Zorát majd meg.

Nah akkor apácskám nem lesz magányos :lol:

Apa is 3 napot itthon van/volt velünk. Zora annyira apa függő lett, ha hallja az apja hangját a cicit is elengedi és ha még látja is vigyorog rá. (Szóval apa fontosabb mint a cici :arrow: tej :arrow: én :oops: :? )
És állandóan csak őt bámulja, vigyorog rá, és szinte csak az ő társaságát igényli. :roll:
És kicsit féltékeny vagyok :roll: apának meg dagad a melle :lol:

Tegnap kimentünk volna a lehalászásra (ami itt volt Tatán meg van még ma is), de annyian voltak h nem mertem betolni a gyereket a tömegbe.
Aztán 10 m-ként találkoztunk egy ismerőssel ahogy elkezdtünk a tónál sétálni. Mindenki gratulált, és kérdezték mennyi idős Zora, én meg mondtam mindenkinek h 10 hetes.
Aztán apa hazafelé felvilágosított h már 12 hetes :roll:
Elég gáz vagyok.... :shock:

Lányok Zora 68 méretet hord, ha veszek egy anorákot akkor szerintetek mekkora méretet vegyek neki, h jól alá tudjam öltöztetni, és esetleg kihúzzuk a telet?
Tapasztalatlan anyuka révén a Tecsós anorák ráadhatatlan a gyekre. Egy cipzár van rajta elől derékig és belül termós. Képtelenség ráadni a gyerekre egyedül úgy h alatta még ruha is van. Igaz apával tegnap beletuszkoltuk szegénykémet, de ez két emberes munka :?

Bikmakk igen erre emlékszem h annó írtad.
És bevinni szopiztatni nem lehet babót? Vagy olyan gyógyszereket fogsz kapni amitől nem szoptathatsz?
Durva ez a szobaár :shock:

dbea jobbulást Te apácskádnak.

A babák gyönyörűek.

Ildi de jó, h jelentkeztél. Sokat gondoltam rátok/rád, h hogy bírod. Örülök h a torna ennyire hatásos, és azt mondták h a reflux-ot is kinővi idővel nem?
Csak azt tudom mondani h kitartás, és néha ha tudsz jelentkezz be jó?!
Na megyek, most is vasalni terveztem, de itt űlök :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Jó reggelt!

Köszönöm a jókívánságokat, Apa jobban van, már most hall rendesen, úgyhogy szerintem nem lesz gond.

Mimi: utólag is boldog születésnapot!

Babák hogy viselik az óraállítást? Nálunk a hajnali evést követően reggel nyolckor van reggeli, de Marci persze már hétkor jelezte, hogy éhes :lol: :lol: Pedig azt hittem be tudjuk picit csapni, dehát nem hülye a gyerek, csak még kicsi :lol: :lol: Úgyhogy a reményem, hogy egy órával többet alszunk elszállt, bár így sem panaszkodhatok, mert éjjel aludtunk nyolc órát Apával :lol: :lol: Marci pedig kilencet, úgyhogy gond azért nincsen.

Már lázasan csomagolok, megyünk haza. Csak hát időközben Marci elaludt, én meg nem akartam körülötte totyogni, úgyhogy inkább várok egy kicsit, hadd pihizzen.

Izgalmas hetünk lesz, vissza kell szoknunk a rendes kerékvágásban, biztos nagy hisztik lesznek, mert az elmúlt öt napban sokat-jöttünk mentünk, folyamatosan ráztuk Kistücsi popsiját, aztán most jön az otthoni uncsi légkör, azt hiszem a héten ki fogok borulni a sok sírástól :roll:
Meg megyünk oltásra is :shock:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
Köszönöm a köszöntéseket :lol:
Hát így,hogy betöltöttem a 18.at kezdem felnőttnek érezni magam :lol:

Lina!
Nekem is nagyon nehéz elhagyni a tejterméket.De most kezdem látni,hogy egy kicsi is bekavar a Reginek.Kv-t nekem is kell inni,és én ráadásul koffeinest és erőset iszom.Már megszoktam tej nélkül.De szerintem pl tápszerrel is ihatod :lol:
Viszont a többi kaja figyelése sokkal gázabb.Bakker,mindenben van tejszármazék,..a felvágottakban ,a müzlikben,a margarinban,a pékáruban szóval szinte mindenben.Más árgus szemekkel nézem,hogy mi mit tartalmaz.
Ja jelentem az univer majonéz is tartalmaz tejszármazékot és meg is hajtotta a Regit.
A Reginek már nem büdi a kaikja de kb 1 hete még az volt.Olyan záptojás szaga volt.
SZóval marha nehéz,nagyon oda kell figyelni mit ehetek mit nem.
Azért bízom benne,hogy ez javulni fog pár hónap múlva.

Adri!Ha most 68-ast hordotok akkor 74-80-as téli cuccot nyugodtan vegyél.Úgyis babakocsiban használjátok,vagyis nembaj ha nagyobb.

mimi12

Sziasztok lányok!

Adri, én 74-es anorákat vettem Emmusnak a C&A-ban, nagyon praktikus, mert elől két cipzár is van és végig lehúzható. Most még nagy babócára, így még a jövő év elején is jó lesz. (Már mi is 68-as ruhákat hordunk, ill. bodyból jó a 62-es is még.) Én DM-es Bababónusz kuponnal vettem féláron.
(Tescós nekünk is van, pont amiatt nem szeretem annyira, amit te is írtál, plusz a C&A-as anyaga is puhább, nem olyan merev, így hiába nagy, nem gátolja a mozgásban.)

Bea, jó utat hazafelé! Nem biztos, hogy rossz lesz otthon, hátha marad a szép idő (nálunk most süt a nap) és jókat tudtok majd otthon is sétálni!

Tegnap Anyósoméknál voltunk, ott voltak Emma unokatesói, egy 4,5 hónapos kislány és egy 11 hónapos kisfiú -micsoda buli lesz, ha kicsit nagyobbak lesznek már a gyerekek :).
Ma pedig nemsokára jönnek a szüleim, mi pedig elmegyünk Tomival vásárolni a Corába, plusz neki nézünk nadrágot.
További kellemes vasárnapot mindenkinek!

Kép
angelita

mimi:
Boldog szulinapot!

linacska:
Probaljal tehentejfeheje mentes dietat tartani (ne csak tejtermek hanem minden mert meg a parizsiban, virsliben is elofordulhat tejpor), elvileg nekem azt mondtak a Korhazban, hogy 3-4 nap utan mar kiurul a szervezetedbol annyira, hogy utana kene latszani a kakijan. Hatha azert nyakos...Vagy a normaflor is segithet esetleg. :roll: Remelem tenyleg segitenek a Heim Palban majd. Nekem csak a tejtermeket kellett kiiktatnom, ugy tunik az is eleg lesz.
En a 120 ml-nek nagyon orulok mar, mert most egy picit taknyos es megint romlott az etvagya. :( Most mar 60-70 ml utan nem enne ha nem kenyszeritenem ra kvazi. :(

Nagyon szepen no a talis lista... Kivancsi vagyok mar ratok :wink:

En sima vizben furdetem Robit es utana teszek ra testapolonak furdetokremet... a gyogyszertarit. Jol bevalt, mert igy a masszirozast is egyben letudom vele :)

baratodildi

Sziasztok!

:?: Kérdezni szeretnék tőletek, hátha valaki meg tud nyugtatni...
Betti tegnap óta nyúl a játékaiért, ma reggel pedig már másodpercekig fogta is. Viszont csak a bal kezével. És mindenben azt veszem észre, hogy a bal oldala erősebb. Kezdve azzal, hogy szopizásnál a neki jobbra eső cicin nincs olyan sokáig el, hamar forgatni/rángatni kezdi a fejét. Aztán amikor felveszem, akkor is inkább balra néz. Rá lehet venni ravaszsággal, hogy jobbra is nézzen, de azt is elég hamar abbahagyja és visszafordul a fejével. Most meg ez a játékos dolog - ha a jobb kezéhez teszem őket, nem nagyon érdekli (eleve alig veszi észre, mert a fejecskéjével általában balra néz), de ha nyúl is értük, csak boxol, nem nyitja ki az ujjacskáit úgy, mint teszi azt a ballal.
Szerintetek legyek türelmes, vagy erőltessem egy kicsit jobban a jobb oldali dolgokat? Esetleg már késő és jobb lenne, ha valami dokiféle megnézné? (Szerintem még nem ilyen vészes a helyzet, de meggyőzhető vagyok - mivel nincs még tapasztalatom... :oops: )
Előre is köszi mindenkinek a tanácsokat!!!

Kép

Kép
hmbori

Bori!
Minden embernek,így a babáknak is van egy domináns oldala.
Én balkezes vagyok és a bal oldalam a domináns.Lehet Betti is balos lesz.Azért persze a jobb oldalt is fejleszteni kell.Vagyis arra is nézelődjön feküdjön stb.De szerintem tök normális :wink:

mimi12

Bori, ha izgulsz e miatt, kérdezd meg a háziorvost ha legközelebb mész oltásra/státuszra. Lehet hogy beutal egy dévényes kivizsgálásra, de az lehet (ahogy Mimi írta), hogy teljesen normális dolog... Mi féloldalasság miatt járunk dévényre.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Kandi
Most már olyan 25 fokok vannak napközben :lol: :lol: :lol: :lol:
Kicsi bocs aranyos!

Orew
Éjszakai ébredéseknél én se dajkálgatom Milit, megetetem, szinte félálomban és alvás tovább. Akkor nincs barátkozás... :oops: :wink:

Bikmakk
ESti altatás: fürdés, evés...dajkálás, örömködés, családi hancurozás... aztán Mili repül a kiságyba...hasra fordítás, néhány perces hátsimogatás és alvás...
Kórház :evil:

Dbea
Apának jobbulást!

Bori
Betti nagyon szép leányzó! Apának kell majd puskát vennie :wink:
Az emberi arcra nagyon élénken reagálnak ezek a kicsik! :lol:

Angelita
És Emma jót bulizott? :wink:

Orew
Anyakönyv :lol: :lol: :lol: :lol:
(Milinek nincs magyar anyakönyve :oops: )

Mimi
Boldog szülinapot!

Irdab
Nálunk is apa a kedvenc... én csak a kajaforrás vagyok :oops: :wink:
Vendég

Sziasztok lányok!

Mimi: Nagyon Boldog Szülinapot!

Lina:engem kihagytál :cry: De megyünk a babatalira mi is.

Most mennem kell beteg mindkét gyerek ha lesz időm jövök.

Jó éjt
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Mimi,
kávé tápszerrel :shock: Az a baj, hogy én nem a kávét iszom tejjel, hanem a tejet kávéval :lol: Magát a kávét meg sem tudom inni.
Amúgy én már semmiben nem vagyok biztos, mert a napi egy tejeskávém megvan, de pl. ma egyátalán nem kakilt Levi. Pedig nem kapott Smectát, semmit.

Jimbone,
ez a fogzás dolog érdekes, mert ma pont erre gondoltam én is. Levi ezerrel nyáladzik, tömi az öklét a szájába, de hát csak nem jöhet még foga, nem?

Bori,
ne aggódj, lehet, hogy csak símán balkezes lesz Betti.

Beus,
pótoltalak a listán :oops:

Ma délután színházban voltunk, nagyon jó volt. Erre az évadra áttetettük a bérletünket délutánra, hogy ne fürdés-lefekvés jusson anyunak, meg nyugodtan szopiztathassam este Levit.

Tényleg, lehet, hogy az én pici fiam anyafüggő? Folyamatosan les, ha odaadom más kezébe, akár még apáéba is, anyunál nem evett most, csak annyit, amennyi éppen elég volt (60ml), hétvégén vendégeink voltak, ott a 8 éves kislány mindig babázni akart, akkor is sírdogált, még át nem vettem...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina,
minket kihagytál :( viszont, ha minden összejön, szerintem mennénk talira mi is :) Ez a tejtermékmentes életmód eléggé nehéz lehet, én nem is tudom, hogyan bírnám. Persze a lényeg, hogy Levi széklete javuljon. Érdekes amit írsz a fogzásról, mert nálunk ugyanezt figyeltem meg. Kb másfél hete Ábel egyfolytában tömi az öklét, ráadásul rettenetesen folyik a nyála. Nálunk ráadásul jelentkezik a nyugtalanság is, sokkal rövidebbeket alszik és sok a nyafi is.

Mimi,
Boldog 18. szülinapot! :D Egyszer mindenkinek benő a feje lágya :lol:

Dbea,
Nálunk sem lehetett meggyőzni Ábelt, hogy átállítottuk az órát, ő abszolút a saját éhségórája szerint kel és fekszik.

Adri,
én tecsós anorákot vettem, olyat, ami középen lecipzározható teljesen, ebbe szerintem eléggé jól bele lehet tenni a gyereket. Van egy ilyen "átmeneti" anorákunk is, ez kordbársony és kicsit bélelt, ezt szoktam ráadni akkor, ha nincsen olyan hideg. Ami a méretezést illeti, én egyfolytában bajban vagyok, mert Ábel elég nagy, ugyanakkor a keze és a lába kicsit rövid (apjára hasonlít :oops:), szóval kicsit bénán néz ki az anorákban, holott az csak 68-as. A testhossza miatt viszont kisebbet nem lehet ráadni :)

Bori,
szerintem is lehet, hogy csak balkezes lesz Betti. Van egyébként a családban balkezes nálatok?

Jimbone,
tök jó ez a kép Donátról :)

Kata,
hú, de szeretnék én 25 fokot. El sem tudom képzelni, hogy mit fogunk csinálni a hidegben és sötétben. Mi a múlt héten Dobogókőn voltunk fent, ahol már bokáig érő hó volt :D

Nálunk megint minden változóban van. Két hete már tök jó volt, mert Ábel aludt 7-8 órát egyfolytában, most viszont ismét 3-4 óránként kel éjszaka. Azt veszem észre, hogy sokkal nyűgösebb is, mint máskor. Nem volt pl jellemző rá, hogy esténként sírna, most viszont ez sokszor előfordul. Azt gondolom, hogy ha eddig nem jelentkezett hasfájás, akkor ez talán nem az. Van valami ötletetek? Van aki azt mondta, hogy lehet, hogy kevés a tej (sztem nem, mert még mindig tudok fejni is), vagy a tej tápértéke alacsony (na ezt hogyan ellenőrizze az ember), de akadt olyan okoskodás is, hogy fogzik vagy a 3 hónapos növekedési ugrás korán jelentkezik. Védőnő szerint az teljesen normális, hogy egy ennyi idős gyerek ilyen gyakran kel, aggódni nem kell. Igazából én sem parázom nagyon, csak olyan jó volt már a hosszabb alvás, és persze az esti nehéz altatás és nyügi kicsit fárasztó. Van tippje valakinek?

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Lina,
minket kihagytál :( viszont, ha minden összejön, szerintem mennénk talira mi is :) Ez a tejtermékmentes életmód eléggé nehéz lehet, én nem is tudom, hogyan bírnám. Persze a lényeg, hogy Levi széklete javuljon. Érdekes amit írsz a fogzásról, mert nálunk ugyanezt figyeltem meg. Kb másfél hete Ábel egyfolytában tömi az öklét, ráadásul rettenetesen folyik a nyála. Nálunk ráadásul jelentkezik a nyugtalanság is, sokkal rövidebbeket alszik és sok a nyafi is.

Mimi,
Boldog 18. szülinapot! :D Egyszer mindenkinek benő a feje lágya :lol:

Dbea,
Nálunk sem lehetett meggyőzni Ábelt, hogy átállítottuk az órát, ő abszolút a saját éhségórája szerint kel és fekszik.

Adri,
én tecsós anorákot vettem, olyat, ami középen lecipzározható teljesen, ebbe szerintem eléggé jól bele lehet tenni a gyereket. Van egy ilyen "átmeneti" anorákunk is, ez kordbársony és kicsit bélelt, ezt szoktam ráadni akkor, ha nincsen olyan hideg. Ami a méretezést illeti, én egyfolytában bajban vagyok, mert Ábel elég nagy, ugyanakkor a keze és a lába kicsit rövid (apjára hasonlít :oops:), szóval kicsit bénán néz ki az anorákban, holott az csak 68-as. A testhossza miatt viszont kisebbet nem lehet ráadni :)

Bori,
szerintem is lehet, hogy csak balkezes lesz Betti. Van egyébként a családban balkezes nálatok?

Jimbone,
tök jó ez a kép Donátról :)

Kata,
hú, de szeretnék én 25 fokot. El sem tudom képzelni, hogy mit fogunk csinálni a hidegben és sötétben. Mi a múlt héten Dobogókőn voltunk fent, ahol már bokáig érő hó volt :D

Nálunk megint minden változóban van. Két hete már tök jó volt, mert Ábel aludt 7-8 órát egyfolytában, most viszont ismét 3-4 óránként kel éjszaka. Azt veszem észre, hogy sokkal nyűgösebb is, mint máskor. Nem volt pl jellemző rá, hogy esténként sírna, most viszont ez sokszor előfordul. Azt gondolom, hogy ha eddig nem jelentkezett hasfájás, akkor ez talán nem az. Van valami ötletetek? Van aki azt mondta, hogy lehet, hogy kevés a tej (sztem nem, mert még mindig tudok fejni is), vagy a tej tápértéke alacsony (na ezt hogyan ellenőrizze az ember), de akadt olyan okoskodás is, hogy fogzik vagy a 3 hónapos növekedési ugrás korán jelentkezik. Védőnő szerint az teljesen normális, hogy egy ennyi idős gyerek ilyen gyakran kel, aggódni nem kell. Igazából én sem parázom nagyon, csak olyan jó volt már a hosszabb alvás, és persze az esti nehéz altatás és nyügi kicsit fárasztó. Van tippje valakinek?

Adri

Kép
Kép
flake76

Köszönöm a további köszöntéseket :lol: :lol:

Lina!Miért??Lehet fini a tápi is :lol:

Flake!Nekünk így kezdődött pl ez a tejallergia.Most mióta nem eszem iszom tejterméket,azóta a Regi újra alszik 6-7órákat éjszaka,de minimum 5-öt.
De lehet sok oka,lehet a foga ,lehet egy növekedés ugrás,meg miegymás,pl akár front vagy bármi.

mimi12

Sziasztok!

Noémi boldog szülinapot :P

Nagyon régen nem voltam és még olvasgatni sem volt időm... :oops: szóval tökre lemaradtam....
Itthon káosz van a felújítások miatt de már látom a végét ...cirka még 2 hét...a naggya....

A talira esélytelen ,hogy megyünk indul nállunk a temető járat 2 hétvége alatt szoktunk végezni..
De nagyon irigykedek ám...,hogy Ti tudtok élőben beszélni...

Majd ma még megpróbálok jönni

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Bori,ilyen kismkorban még nincs domináns oldal,ez később alakul ki.De aggodalomra azért nincs ok,viszont sztem próbáld meg rávenni Bettit,hogy nyúljon a jobb kezével is,és hogy nyújtsa ki a kis ujjacskáit.Következő tanácsadáson említsd meg a dokitoknak,addig meg amikor Betti igényli játszatok.

Jimbone,csudi édes Donát :) Hatalmas és gyönyörű szemei vannak :)

Mimi,boldog szülinapot utólag is! :)

Lina,és mit néztetek a színházban?Sztem ilyenkor még nem baj ha a babáink inkább velünk vannak el,mint másokkal.

Beus,jobbulást a gyerkőcöknek :!: ,nálunk én náthásodtam le.

Dbea,hogy van apátok?Jobbulást neki?Milyen volt újra otthon?Én mindig várom,hogy menjünk nyaralni,kirándulni,de olyan jó hazajönni :)
Képeket kapunk majd?:)

Kata,de jó lenne ha itt is 25fok lenne :) Írigy-írigy :)

Rólunk:csütörtöktől-szombatig anyóséknál voltunk,meg elmentünk a kolbászfesztiválra békéscsabára,jól éreztük magunkat.Zsombi éjszaka hatalmasakat aludt,nem úgy mint itthon,viszont ott elképesztően befütőttek,lehet az tetszett a fiatalembernek,most itthon is éjjelre jobban felvettük a fűtést.
De tegnap+ma nappal+éjjel is alig akar aludni,nyűgik.Azt hiszem egy kicsit megcsappant a tejem,most eszek homeós bogyót+iszok teát.Remélem visszatér.Azon gondolkodom,hogy lehet a foigamzásgátlótól van,vagy esetleg a náthától is lehet???
A fogamzásgátlóm AZALIA,állítólag ugyanaz,mint a cerazette csak ez magyar termék és olcsóbb,6700ft a 3havi adag.Nem szeretném ha bezavarna,de vmit meg szednem kell.Spirált csak szopi után tesz fel a doki ha akarok,de nem döntöttem még el.
Na jó sokat írok itt magunkról :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tundi24 2009.10.26 10:57-kor.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Altatás: nálunk sincs, esti szopi, büfi, aztán zsupsz az ágyba. Utána még Marci kb fél órát gagyarászik, beszélget, aztán elalszik szépen. Hajnalban meg már kelteni kell, hogy egyen.
(Nektek is mondott olyat a gyerekorvos, hogy minimum naponta hatszor egyen a gyerek és a hajnali kaja ne maradjon ki? Marci már szerintem fel sem kellne, ha szegényt nem ébreszteném fel öt körül...)

Hmbori: lehet, hogy a Pindúr balkezes lesz :lol: :lol: Nálunk Marci is az lesz valószínűleg, mert a balkeze ujját szopizza... (Végre tőlem is örökölt valamit :lol: :lol: )

Jimbone, Linácska: Marci is nyáladzik mint a fene és tömi az öklét a szájába. Én is azt gondolom, hogy a fogzás még korai lenne, de szegénykémnem mindig tiszta nyál a ruhája a nyaka körül.

Flake: nehogy engedd magad meggyőzni, hogy a tejed tápértéke alacsony :!: :!: :!: :!: Engem Anyukám macerált ezzel még az elején, hogy Marci biztos azért sír, mert "gyenge" a tejem, pótoljam valamivel, meg neki is ez volt, biztos nálunk is így van :evil: Mindenkinek vannak nyűgösebb időszakai, majd megnyugszik Ábel is.

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Bea, nekünk meg pont azt mondták, hogy egy ilyen korú csecsemőnek már csak 5x kell ennie -ezt a védőnő mondta, amikor még 2 hónapos volt Emmus. Szóval legyen az ember okos... Szerintem viszont etetés miatt felkelteni a babát teljesen felesleges -tudja ő, hogy mikor éhes!

Nálunk Emmus egyszerre már 150 grammot simán lehúz, sőt néha még teát is kap előtte, így nálunk tényleg elég az 5x-i étkezés.
Tegnap mértük babát, már 5700 gramm.

Az óraátállítás miatt hamarabb elaludt a leányzó, így persze hamarabb is kelt: 7 óra után éjfélkor és fél 4-kor, aztán meg 7-kor. Most kicsit nyűgös, karban elalszik, ha leteszem felébred, de remélem, visszaalszik magától, most beszélget :).

Bori, szerintem kérdezz rá a gyerekorvosnál vagy a védőnőnél. Egyébként nálunk is a bal kezét szopizza inkább Emmus.

Kép
angelita

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy zavarlak titeket. Még nagyon régen írtam ebbe a fórumba, de max kétszer, mert nem vagyok jó fórumozó, viszont sokszor olvaslak titeket, mert sokat tanulok abból amit írtok.

Segítségre lenne szükségem. A múlt héten voltunk csípőszűrésen és az egyik oldal kicsit kötött. Nem tudjátok hogyan kell tornáztatni a kicsit, hogy javuljon. Nekem pont migrénem volt az orvosnál és ezért nem emlékszem mindenre amit mondtak.

Nagyon örülnék ha tudnátok segíteni.

Köszönöm,
Szilvi

Kép
kispinty

Sziasztok!

Na újra aktív tudok lenni....
Irdab! Köszönöm a közvetítést!

Noémi!Nagykorúságod alkalmából:BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok!
Kép

Kata!Húúú az a 25° nagyon jól hangzik!Már lassan nyár lesz nálatok!

Baba képek gyönyörűek!!!
Na megpróbálok vissza olvasni!
kandi72
Budapest III. kerület

Angelita: de a leírtakból kiindulva Emmus nem ötször eszik, ugye?

Kép

Kép
dbea

DBea!Örülök,hogy Apa jobban van...nem semmi,mik vannak!Kitartás az infúzió kúrához!

Tündi!Remélem tejed vissza jön rendesen!Azt ne felejtsd el,hogy aludj is ha tudsz...az sokat segít!!!!

Kispinty!Én még nem voltam Belcsivel a héten megyünk elvileg,de majd megkérdezem!
kandi72
Budapest III. kerület

Dbea: nálunk általában 5× eszünk néha 6× de ez a ritkább...az éjszakát már régóta átalussza..este 9-10 alszil és reggel 6-7 kell.Normáls a hízása ,növése szóval simán lehet neki...
Én Nolit felkeltettem éjszaka sokáig meg is lett a böjtje kb. 1 éves kóráig mindig felkelt... :oops:
Mi nem altatunk(eleget altattam a nagyot... :roll: )
kaja,böfi aztán irány az ágy...de ez a fiamnál nem jött be vagyis megvalósíthatatlan volt..Csillus nagyon jó baba :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! Csütörtökön megyünk oltásra, akkor majd megkérdezem (tesztelem) a dokibácsit is. Mert dokit váltunk, ez lesz az első találkozásunk. (Az előzővel nem nagyon voltunk elégedettek, ez az új meg okt.1-től rendel és körzetlieg is hozzá tartozunk, így nem is olyan feltűnő a váltás...)

Találtam egy nagyon hasznos oldalt: http://www.dokimami.hu. Csomó jó dolog van benne, szerintem mindenki talál majd választ benne a felmerülő kérdésekre. Ráadásul teljesen reklámmentes, ez külön szimpatikus benne!

Kép

Kép
hmbori

Bea, általában 5x eszik Emmus, ma borul a rend és 6x-i evés lesz. Máskor nem kel éjfélkor, csak hajnali 3 körül, így ma eggyel többször eszik, majd 7 körül lesz az utolsó.

Kispinty, össze kell illeszteni a térdeit és kifelé körzéseket kell végezni a lábakkal egyszerre. Ezt egy kisbabás rokonom mondta a hétvégén, nekik is kell terpeszbetét egy kis minimális eltérés miatt és ők így tornáznak.

Kép
angelita

Technikai segítséget szeretnék kérni!
Hogy lehet beállítani ezt a topicot kedvencnek úgy, hogy mindig a legfrissebb hsz-nél nyíljon meg?
(Mert sajna az adott oldalon nyílik meg, ahol beállítottam kedvencnek.)
Vagy ez eltúlzott igény? :roll:

Kép

Kép
hmbori

Bori,én sajnos nem tudok segíteni:(

Kandi,remélem én is,hogy visszajön.Gyógyszer abbahagy...kidobtam 6700ft-ot az ablakon,na de a szopi fontosabb.Hívtam doki nénit,mert két ciciből tudott 40ml-t enni,és sírt szegénykém nagyon.Most megivott még 40ml tápit,és kidőlt.
Kaptam tejszaporítókat,de nem ismerem őket.Remélem segíteni fognak,és visszatérünk a régi kerékvágásba.

Én nem szoktam számolni hányszor eszünk,mert nagyon változó.Van hogy 4 óránként,de van hogy 2-3 óránként.Meg olyan is hogy éjjel csak 1x kel.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Sajnos nincs időm fórumozni néhe néha beleolvasok de Gréti ha alszik ia megérzi és már reklamál is. Anya meg ugrik és gagyarászik vele , meg játszik vele. Annyira édes úgy imádom, már próbálgatja a hangját, he beszélünk hozzá csupa mosoly. Ha alszik akkor a házimunkákat csinálom, meg sétálgatunk minden nap egyszer. Szóval bocsánat mindenkitöl de egyenlőre csak néha vagyok.

Kispinty:

Nekünk is kötött a ball csípőnk. Mi így tornázunk: összefogom a két lábacskáját , feltolom pocakig majd kifele körözni vele úgy hogy kis szivecskét formáljon a lába. Amikor kifele köröztök akkor érjen össze a talpacskája. Majd a végén a ball és a jobb lábán a talp külső éleit simogatom. Majd ma megkérem apát fotózza le és felrakom a netre.
nikó

Tündi: szerintem sikerülni fog, nagyon drukkolok nektek!!! Meddig szedted a gyógyszert?

Próbálok majd képeket küldeni, csak nincs időm lekicsinyíteni :oops: Hátha majd holnap :lol:

Kép

Kép
dbea

Kép Kép Kép

A képek:
- Kőkapu
- Boldogkőváralja
- és Marci

Kép

Kép
dbea

Dbea,tegnap volt egy hete.köszike a drukkot.nem adom fel természetesen :) Várjuk a képet :)

Nikó,gyere azért ahogy tudsz :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Tündi: remélem visszajön a tejcsi! Biztos csak átmeneti a helyzet! Baccus gyógyszer! :twisted:

dbea: Marci igazi kis szívtipró! Nagyon szép baba!

kispinty: nekünk azt mondta a ortopédus, hogy nem kell körözgetni a baba lábával, mert azt alapból csinálják ők maguk! Hanem ki kell fordítani a lábát! Hú ezt így leírni elég nehéz! Ahogy szétteszi a lábait 90 fokban kell lenni a lábszárnak a combbal! Meg kell fogni a kislábait úgy hogy mintha átfognád, négy újjad alul fogja a térde mögött, a hüvejkújjad pedig elől, térdtől befelé, van egy izom és odateszed az újjad! ezt 3 percig így tartani, picit segíteni neki, hogy megtanulja egész így kinyitva letenni a pelenkázóra vagy ágyra! Ezt a fiúk tudják maguktól csinálni állítólag a lányoknak néha kell segíteni!

kovisziszka

Mimi,
Jó, hogy mondod ezt a tejallergiát, elkezdek rá figyelni akkor én is!

Dbea,
köszi a biztatást :) utánanéztem a neten, mindenhol azt írják, hogy ez a "gyenge tej" dolog régimódi elképzelés. Egyébként engem a nagymamám szokott ezzel stresszelni, mert neki annó 49-ben a doki ezt mondta. A képek nagyon jók, Marci pedig irtó cuki.

Tündi,
Biztosan vissza tudod hozni a tejet! Nekem a doki nénim azt mondta, hogy volt már olyan is, aki 3 hónap szünet után vissza tudta hozni a tejét. Fel a fejjel!

Bori,
Jó ez az oldal!!

Amúgy nézegettem a neten, szerintetek lehet, hogy 2 és fél hónaposan a 3 hónapos növekedési ugrásban vagyunk? Arra gondoltam, hogy hátha ezzel magyarázható a nyugtalanság, és hogy sűrűbebn kér enni....

Adri

Kép
Kép
flake76

Lányok, nektek nem zavart be az óraátállítás?
Mirát ma 5-kor fürdettem, fél 6-kor már megkezdte az esti alvását, hát kíváncsi vagyok mikor tekinti majd a reggelt reggelnek. (Eddig üzembizotosan 7-kor kelt.)

Kép
Kép
Kép
oui

Fogzás: a kórházi szobatársunknak azt mondta a gyerekorvos, hogy a kislánynál (Levivel egy napon született) megindult a fogzása, ami nem jelenti azt, hogy ki is jön a foga, ez lehet hónapokkal később is, de maga a folyamat elindult.

Dbea,
hát mazochista vagy te, hogy felkelted a fiad enni éjszaka???? :lol:

Mimi,
úgysem tudsz rábeszélni a tápszeres tejeskávéra, akkor inkább kihagyom :lol: Sok boldog szülinapot kívánok Neked!

Flake,
felírtalak téged is a listára, már 16-an vagyunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Dbea: Nagyon jok a kepek es Marci nagyon helyes fiucska! :) En is olvastam mar errol a "gyenge" tejrol, de azt irtak, hogy meg ha nem is eszel rendesen a tejed akkoris normalis lesz mivel a szervezeted a babat tekinti elsodlegesnek es elvonja mashonnan a szukseges tapanyagokat. Gyenge tej csak nagyon sulyos, hosszantarto ehezesnel lehetne.

Oui: Nalunk sajnos nagyon bekavart a dolog. Zara estere mar olyan faradt lett, hogy enni sem evett szinte semmit. :( Most nem tudom mikor kel majd fel legkozelebb, hogy egyen. :?

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Kaptam apától egy meglepit:
Kép

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Betti,csúcs ez a kép! :) Nagyon kedves gesztus apától!:)

Dbea,nagyon édes Marci!Igazi kispasi :) Én nem kelteném fel enni Zsombit!:)

Rólunk egy kicsit:tegnap 2x kapott 40ml tápit Zsombi,vagyis 50et kapott,de 40et evett meg.Este 7től hajnal 3ig aludt,utána 1 ciciből evett,5kor is egyből,reggel 2őből és 3órát szuszmákolt.

Nem tudom,hogy van-e vki aki szed AZALIA-t,de eladnám a 2 bontatlan levelemet olcsón.Esetleg mondjátok már más anyukáknak akik szoptatnak és estleg ilyet szednek.A postaköltséget nem kell kifizetni.!!2500ft-ért adnám a 2őt!!

Most mennem kell,mert vane gy kis dógom.

Kép
Kép
tundi24

Van riasztónk!!!! :lol: Remélem ez elég lesz az agyamnak, hogy kikapcsoljon végre, és normálisan aludjak éjszaka.

Bori,
nagyon aranyos kép.

Tündi,
Zsombi mekkora már???

Levi újabban megint kel éjszaka enni, meg hajnalban is. Fél 1, fél 5, és utána fél 9-kor evett. A 3 hónapos fejlődési ugrás lehet, hogy nála 2,5 hónaposan van? Így úgy érzem, hogy tejem is kevesebb van. Vagyis mikor éjszaka csak egyszer evett, hajnalban, addigra volt jó sok, még hagyott is, így reggel is jól belakott, és tovább bírta, mikorra megint volt. Valahogy nekem ez a minél többet szoptatok annál több tej van dolog nem igazán jön be, úgy egyre kevesebb van szoptatásról-szoptatásra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,majd ha felkelt lemérem :) Utolsó etetésnél ruhával együtt 6170g volt.Remélem a riasztó megoldja az alvás gondodat.

Kép
Kép
tundi24

Linacska,
Szerintem simán lehet fejlődési ugrás. Én is tegnap itt panaszkodtam, hogy már napok óta újból kel Ábel éjszakánként enni, és azt érzem, hogy a tej sem elég. Erre mára végigaludta simán az éjszakát. Egy hétig volt nálunk kb ez a nagy zabálási roham, ma napközben is határozottan kevesebbet kér. Én mindezt a fejlődési ugrásra vezettem vissza, noha Ábel is még csak 2,5 hónapos. (A riasztóért irigyellek, mi egyelőre még nem szereltettük be, mert annyira horror árajánlatokat kaptunk, de mindenképpen szeretnénk.)

Tündi,
Ha ilyen sokszor mellre teszed Zsombit, akkor biztosan megint felszaporodik a tej!

Képzeljétek,ma voltam védőnőnél (Ábel 6430 gramm), és rutinszerűen megkérdezte, hogy van a császáros hegem. Mondtam, hogy jól, meg szép is, csak az zavar, hogy a hasam alja annyira ronda lett. Erre szó szerint azt mondta, hogy nem kell azon úgy fennakadni, meg kell plasztikáztatni, ő is megcsináltatta. Pár perccel később, amikor a BCG-ről beszélgettünk (aminek a nyoma meglátszik a vállamon), arra is azt mondta, hogy miért nem plasztikáztattam meg, ő már megcsináltatta. Kíváncsi vagyok, ha tovább maradunk, mi derült volna még ki a plasztikáztatásairól :lol:

Adri

Kép
Kép
flake76

Flake,
nem tudom, neked mi számít horror ajánlatnak, de én pl. meglepődtem, hogy "csak" ennyi egy riasztórendszer. Apuék 15 évvel ezelőtt még több százererért kaptak, a mienk nincs 6 számjegyű, és kamatmentesen 11 hónap alatt kifizethetem. Pedig elég sok kütyüt kértünk, hogy éjszakára akkor is bekapcsolhassuk, ha itthon vagyunk.
Azért megnyugtató számomra, hogy Ábel is ekkora, legalább van esély, hogy előbb-utóbb nem Levi lesz a súlyelnök topicbaba :lol:
Most 6800g, vagyis volt múlt szerdán.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,5840g Zsombi.140g-et hízott egy hét alatt.

Flake Adri,már érzem,hogy megint több van egy kicsivel.Úgyhogy nem adom fel,de ha nem lesz elég akkor sem leszek elkeseredve,a lényeg,hogy fejlődjön szépen! :)
Áron szép kis méretekkel rendelkezik :)

Kép
Kép
tundi24

Linacska,
ez az ajánlat 6 számjegyű volt, és 2-essel kezdődött :wink: Mindezt úgy, hogy a kábelezés megvan mindenhol a házban, és nincsen nagy házunk. :shock:

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Remélem sikerül jól csinálnunk, mert Mirjam nem nagyon akarja ezt a tornát, mindig befeszíti a lábát. Szóval még dolgoznunk kell az ügyön :).

Még egyszer köszönöm a segítségeteket!

Kép
kispinty

Tali miatt irigy vagyok!
Majd kérünk ám képeket!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?