Új privát üzeneted érkezett!

Lili!
Add el!
Kutyafüle!
Érdemes a cumit azért pár havonta cserélni!Még ha nem is veszel nagyobbat.Persze ez is olyan ki hogy látja jónak :wink:
És Riki nincs lemaradva!!!!Hiszen ha nézzük a fejlődést,6 hós korra a forgásnak "kell" meglennie,de 1-2 hónap+/- csúszás normális!!!Tehát akinek még nem forog,az se essen kétségbe!!!!!


Réka!
A pelusnál nézd meg h jól állítottad e be a patentolást!!!!Mert nem mindegy!!!!!!Esetleg ha megint talizunk viszek pelust és megutatom h mire kell ügyelni h jól illeszkedjen!Ennek ellenére ,mivel Lilla elég vékonyka,lehet h ezek a pelusok neki nagyok.....Nálunk nagyon nagyon ritkán van h kifolyik vmi!És az is általában azért mert Iza már nagyo türelmetlen így figyelmetlenül adom rá a pelust!Ez modjuk a nem moshatóval is előfordul ha sietek :lol: De ez kb havonta 1 alkalom,nem igen vana balesetk,már váltóruhát se viszek mindig magunkkal....

annus11
 
 


Ja nem Lili,hanem Niki 8)

annus11
 
 


nIKI,SZERINTEM IS ADD EL!vAGY HA TERVEZTEK TESÓT TEDD el nrki.Ááá,idétlen caps lock. Nekünk is van 150 mini.Remélem kell majd hamarosan.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

 
 

jó reggelt,

Emese, elküldhetnénk a gyermekeinket valami kurzusra, ahol megtanítják nekik az óraátállítással járó egyéb teendőket. AndrisMarci 7.20-kor kelt ma :?

Niki, Riki egyáltalán nincs lemaradva.

Réka, az egyik ismerősünk vitte az ikergyereke egyik tagját alváslaborba, ahol az alvóprofesszor égre-földre ígérgette, hogy majd ő 'megtanítja' aludni. Nos, nem sikerült neki, a gyerek alvászavaros. Most 3 éves és kezdenek elfogadhatók lenni az éjszakák. Remélem nektek hamarabb az lesz!

Mozza, a visítás nekünk is ismerős! :wink: Én semmi extrát nem látok mögötte, AM csupán újabb hangadást vett fel a repertoárba :D

A férjem elment reggel Bp-re és csak csütörtökön jön. Én kihalok. Ma a tesóm jön éjszakára, holnap meg a férjem anyukája :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Lányok!
Lehet hogy most megutáltok a kérdésemért, de időnként falnak tudok menni némelyik kijelentéstől! Miért annyira nagy gáz, ha valaki egyedül van pár napra a bébivel? Érzelmeket félretéve, mert persze hiányzik Apa, de én anno 3 csecsemőt neveltem egyedül, akik közül az egyik még beteg is volt, mégis mindenre volt időm, (amit akartam) és nem sírtam, hogy jaj, Úristen egyedül kell megcsinálnom! Sosem volt segítségem a hétköznapokban, mégsem evett meg a kosz, és mindegyik gyerek rendesen el volt látva. Ez van, és kész. El kell fogadni a helyzetet,hiszen gondolom nem jókedvéből van távol.

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Trixi: lehet, 3 gyerekkel könnyebb, mint az elsővel. :wink: Nekem sem lenne para egyedül, de ha mondjuk Tücivel kellett volna otthon maradni így az elején, akkor eléggé sírtam volna. :lol: A gyakorlat teszi a mestert, az elsőnél az ember sokkal bizonytalanabb.

Kép
Kép
tinu
 
 


trixi én pl magabiztosabbnak nyugodtabbnak érzem magam ha nem vagyok egyedül...kibírom egyedül is de apával sokkal sokkal jobb, megnyugtató hogy van valaki rajtam kívül aki ha velem valami baj van tud lépni :o

Kép
Kép
mniki84
 
 


Trixi, értem, mkire dgondolsz, de van, amikor nem a 'gyerekellátás-nevelés' nehézsége, ami miatt nem szeretne egyedül maradni az anya. Saját példám, én nem merek egyedül lenni velük. Ehhez persze hozzájárul, hogy itt vagyunk Pesten 'egyedül'segítség nélkül. Nem az a baj, hogy apa nem pelenkáz vagy fürdet 2 napig, hanem mi lesz a gyerekkel, gyerekekke, ha velem történik valami???Amíg terhes voltam Bálinttal, akkor azért, mi lesz, ha azonnal mentő?Hová teszem Petit?Volt rá példa, vesegörcs, azt hittem meghalok, szerencse, hogy a férjem "csak " a munkahelyén volt, azonnal haza tudott jönni.Vagy most, két ittoni gyerekkel?Megint vesegörcsben fetrengek, mi lesz velük?Vagy ne adj Isten egyikükkel történne valami, ami azonnali orvos-esetleg kórház, mit csinálok??Tény, itt egyedül vagyunk, nagyszülőkhöz közel ez is másképp lenne..Na, csak azt akartam ezzel, nem az a jó, hogy" én bezzeg meg tudtam tenni," , mindenkinek egyéni problémája, mit hogyan akar és tud megoldani.
zili
 
 


Trixi,
én is jobb szeretem, ha férjem nincs távol napokat... sokszor fürdetek egyedül, napközben egyedül vagyok, ellátom a gyereket, főzök, mosok, stb. de nekem is fontos, hogy esténként hazjöjjön és mellettem legyen... sztm ez tök normális dolog :)

emese1979
 
 


Trixi!
Én is 1etértek az előttem szólókkal.
Nem az operatív rész miatt jó, ha velünk van a férjünk.
Nekem a tudat, hogy este jön és együtt vagyunk olyan megnyugtató.
Az én férjem rengeteget utazik....simán mindent megcsinálok egyedül, sőt még dolgozni is tudok Lili mellett bármilyen segítség nélkül...de JÓ hogy este jön, beszélünk, megnyugtat, szóval ez olyan lelki támasz inkább. :roll:
Amikor a férjem elutazik, néha anyukám átjön 1-2 éjszakára, hogy ne legyünk nonstop 1 hétig 2esben Lilivel. :roll:

Susycat!
Mi az a nyelvfék felcsípés??????????????????????????????

Mi f8kor keltünk. 8)
És első szopit megúsztam harapás nélkül....na, kivi vagyok napközben mi lesz.....
Pénteken jön a dokker, remélem mond valami okosat......

Szofi!
Köszi, lehet hogy elkérem majd a nő számát. Első körben megkérdezem a dokkert, aztán felhívom az én szopis nőmet...remélem azért kiokoskodnak valamit....

Niki!
Druszánk megaügyi!!!!! Hogy emeli a kis popóját, nagyon izmi csaj. :lol:

Na, lépek KV :arrow:

Kép
mozza
 
 


Nekem abszolút nem a gyerek és a magam ellátásával van a problémám.
Egyszerűen gyűlölök egyedül lenni.
És tök jók az AndrisMarcival való közös programjaink, és tök jók a kettőnk programjai is és rettentően hiányérzetem van, ha ez akár egy napra is kimarad. :roll:

Valamint szerintem -többek között- azért van családunk (anya, apa, testvér, anyós, stb.) hogy segítsenek nekünk a nehéz helyzetekben. És nekem Trixi, ez nehéz helyzet. Ők pedig szívesen segítenek. Mi ebben a rossz?

Ja és nem utolsó sorban én nem szeretnék nemhogy 3, de 1 csecsemőt sem egyedül nevelni...

Kép

Kép
adraci
 
 


Direkt írtam, hogy tegyük félre az érzelmeket! Nem azzal van a baj, hogy a biztonságot keresi valaki,hanem azzal, hogy akkora tragédiaként élik meg némelyek az ilyen helyzeteket, (konkrétan senkira sem gondolok, csak ez már nem az első ilyen eset volt ami szemet szúrt nekem) hogy attól tényleg a falnak tudok menni. Mintha egyedül semmire sem mennének! Igenis, akinek van gyereke, az legyen magabiztosabb,és álljon a talpára ha kell. Persze amíg van segítség,addig könnyen "nyúl utána" az ember, de ha nincs,akkor is meg kéne oldani valahogy,nem?

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Helló, jó reggelt!
Édesgyermekem 2 turnusban vacsorázott (közte fél óra alvás), aztán 10-től 7-ig aludt, huh, újjászülettem...

Tinu, várom Tüncit mind a 8 babájával sok szeretettel!!!Édesem, megzabálom! :D

Trixi, nekem is ugyanaz. Ha nem történik semmi gáz, akkor nincs gond apjuk nélkül. De ha bármi van (és első gyereknél minden anya szerint nagy esélye van egyedül éjszaka az akkut légzésleállásnak, az anya molyvénás trombózisának vagy annak, hogy egy sasmadár berepül és elragadja a gyerekünket!!!), nos, ilyen helyzetben jó, ha nem tied a felelősség egyedül...
De értem, hogy mit mondasz.

Na jó, pusza lányok, majd jövök.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Trixi, szerintem elbeszéltek a többiekkel egymás mellett!
Igazad van abban, hogy ha egyedül kéne bármiért holnaptól a gyerekünket nevelni, azt is meg lehet oldani, még nyavalygás nélkül is. Számos asszony megoldotta már, nyilván nekem is menne.
De! Ha a férj néhány napra távol van, az érzelmileg nagyon nehéz. Ahogy Te mondod, ha félretesszük az érzelmeket, akkor nem marad semmi! Hiszen csak érzelmileg rossz! megoldani mindenki meg tudja.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Lányok! Egy gyors kérdés, aztán megyek visszaolvasni: ugye jól tudom, hogy a csicsóka az édesburgonya? Most szerváltam a piacon. :)

Kép
Kép
g_reny
 
 


Igen, Szofi jól látod a helyzetet. Számomra ez is csak bolhából elefánt!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Már nem tudom hogy jött fel ez a téma.....de sztem ha bárki is panaszkodott arra, hogy rossz egyedül....akkor tutira nem a peluscsere nehézségeire gondolt..... :wink:
Hanem a lelki részre!

Kép
mozza
 
 


Trixi!
Mi csapta ki a biztosítékot nálad? Visszaolvastam de nem találom...béna vk. :oops:

Kép
mozza
 
 


Renny, igen.Tök fincsi, a sárgarépa és krumpli keverékéhez hasonlít a színe, íze megfőzve, a múlt héten próbáltam:)Jó drága :shock:

Kép
Kép
zili
 
 


Én írtam, hogy a férjem ma elutazott és csütörtökön jön. :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Na Szofi, a számból vetted ki a mondatokat. Egyedül is megy, de egy csomó mindent apriori érzelmi oldalról közelítünk meg. Mitagadás szentimentális anyák vagyunk, akik ha kell, kőkemények is tudnak lenni, de jobb, ha nem kell...

Ééééés az előbb megérkezett a brit nemzeti össztermék két darabja egy overál és egy gyönyörűséges kardigán képében. :D Tök boldog vagyok. (Ü)

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Jaj, még amit akartam.Bálint a hétvégén kiesett a hordozóból. Földre volt téve, épp ebédeltünk, épp nem néztünk oda, csak a koppanást hallottuk, a gyerek hasal :shock: a hordozóban, feje a padlót éri a billent hordozóban.Kérőbb kifigyeltük, hát a talpait letámasztja meg a lapockáját, kinyomja a csípőjét, éz azon nyomban fordul is egyet :shock: :shock: Hát még szerencse, hogy nem a babakocsin volt fenn a hordozó, sokszor kiviszem úgy a konyhába magammal. Tudom, bekötni, hihetetlen dolgokra képesek néha, de eszembe nem jutott volna, hogy a mély, kagyló alakú ülésből simán kipattan :shock: :shock:

Kép
Kép
zili
 
 


Ja meg azt is, hogy ma tesóm jön, holnap meg anyós.
És nyilván Trixi úgy gondolta, hogy ha ő tudott 3 csecsemőt egyedül nevelni, akkor más (én) miért nem tud.
Nekem ilyenkor a családom ajánlja, hogy segít, én meg elfogadom és nem érzem emiatt rosszul magam.

Azt meg sajnálom, ha más (pl. Trixi) nem számíthat csak magára. :?

Kép

Kép
adraci
 
 


Adraci!
Az én férjem meg vasi hajnalban megy USbe 1 hétre..... :?
Sorstársnő! :roll:
De anyu átjön 1-2 éjszakára és itt alszik. :D
Csajos pizsibuli... :lol:

Kép
mozza
 
 


Uhh, Zili, ez nem semmi!

Én már bekötök mindig mindent, ha kimegyek, akkor a földre teszem a habtapira. Nem szeretnék meglepetést :roll:

Kép

Kép
adraci
 
 


Reni: én viszont úgy tudom, hogy a csicsóka és az édesburgonya különböző növények. Ettől függetlenül ha amit vettél narancssárga belül és az íze édes, akkor az édesburgonya és mehet a gyereknek. :lol:

Trixi: én nem értem teljesen mit akarsz mondani. :oops: Hiába élőben könnyebb a kommunikáció. Valami olyasmit, hogy minek nyavalygunk annyit? :lol: Van, akinek nyavalyogva könnyebb, van, akit pont az gyengít el. AZ én anyám pl. sose nyavalygott, csinálta a dolgát. Aztán 1-2-3 havonta egyszer elment anyukájához és jól kinyavalyogta magát egy időre. (Szegénykém, most kihez fog nyavalyogni menni? :cry: )

Kép
Kép
tinu
 
 


Óóóóóóóó.....én nem szégyen , nem szégyen amíg van és felajánlják simán elfogadom a segítséget a családtól.
Lilinek is jó, mert társasága van, nekem is mert segítséget ill. én is társaságot kapok. :roll:
Vsz. meg tudnám egyedül is oldani, ettől nem félek, de ha valaki szívesen itt van velünk, akkor miért ne. :roll:

Kép
mozza
 
 


lili azt hiszem érdeklődést mutat a szabószakma iránt :lol:
Kép

Kép
Kép
mniki84
 
 


Na, ismét itt. A visszaalvás kemény fél órásra sikeredett. :?

Emese: Jól látod a helyzetet, Babóka valóban cseréli néha az éjszakát a nappallal. :( De csak néha, és nem tudom, mi a kiváltó ok. Általában fél 11-kor alszik el, és van olyan, hogy éjjel 4-kor úgy dönt, hogy eleget aludt. Az az érdekes, hogy nem mindig függ össze a nappali alvásmennyiségével. Amikor azt hiszem, hogy most jó fáradt, biztosan aludni fog, akkor tutti, hogy játszani akar. :? És mindezt úgy, hogy 3 hónapos koráig átaludta az éjszakákat, tehát elvileg már megtanítottuk neki a különbséget nappal és éjszaka között.

Annus: Rendben, köszi a segítséget, akkor a következő talin mutasd meg, légyszi, te hogyan csinálod. A legkisebb patentolásra volt állítva, éjszakára beletettem még egy Pop-in betétet, hogy biztos legyen, és csak kifolyt. Úgy látom, hogy a combjánál nem illeszkedik eléggé, kicsit nagy, és a hasánál sem az igazi. Pedig most az utóbbi 2-3 hétben híztunk 70 dekát! Most 6 kiló 40 deka, és elvileg ezek a pelusok már újszülöttekre is jók kellene legyenek. :? Kár, mert amúgy tudnám csinálni, nem okozna nekem gondot a mosás.

Kaja: Babóka most napjában 2X eszik zöldséget vagy gyümölcsöt, egyébként szopizik, a tápot elhagytuk már egy hete. És hízik! :) Olyan boldog vagyok! :D Az a kérdésem lenne, hogy szerintetek normális, ha megeszik egy alkalommal 250 g répát vagy tököt? Nem ez az általános, általában 130-150 körül szokott enni. Anyám megijesztgetett, hogy ne adjak ennyit neki, mert fájni fog a hasa, kitágul a gyomra, és nem jó neki. De ha kéri még? Egyébként nem fájt a hasa, jól volt. A párom szerint egyen a gyerek annyit, amennyi jól esik. Szerintem is, csak most anyám elbizonytalanított. :?
Ja, vettem múlt héten kölespépet a DM-ben, azt írja rajta, hogy 4 hónapos kortól. Szerintetek adhatom már neki? Eddig almát, répát, tököt meg barackot evett magában és egymással keverve. Nem túl kalóriadús menü, ezért gondoltam a pépre.

Védőnő: Veletek tartja a védőnő a kapcsolatot? Minket úgy magunkra hagyott, hogy ha a fülbelüvést nem ő csinálta volna, akkor már hónapok óta nem láttam volna. Nem tudom, elvártam volna, hogy most, 1 héttel a 6 hónapos szülinap előtt megkeressen a hozzátápival kapcsolatban. Lehet, túl nagyok az elvárásaim. :roll:

Adraci: Hát, nem vigasztaltál meg. :D Ha 3 éves koráig ez megy, lehet, gyogyós leszek. Én imádtam aludni, képes voltam 12 órát is aludni egyhuzamban a régi szép időkben. :oops:

Trixi: Még ha a férjem nem is segít, hanem csak itthon van, egész más. Van, akihez szólni, ha fizikailag nem is, lelkileg sokkal könnyebb. Én amíg nem volt gyerekem, addig sem szerettem egyedül lenni, szükségem van a társaságra. Ha a férjem nincs itthon, este alig várom, hogy hazajöjjön.

Na, megetetem Babókát, ma barack lesz a menü.

Réka

rekap
 
 


Mozza, szerintem is tök jó! :wink:

Most olvastam az Ideál magazinban, hogy az izzadásgátlók szinte minden fajtája tartalmaz alumíniumsókat, ami rengeteg egészségügyi problémát okozhat (inkább le sem írom miket...)
Megnéztem az enyémet, természetesen van benne, aztán tegnap az összes Corában fellelhető terméket levizuáltam -persze mindben volt. :? Nem tud vki olyat, amiben nincs? (Vichy?)

Kép

Kép
adraci
 
 


Adraci!

Nem kifejezetten veled volt/van bajom! Tehát nem szamélyeskedni akartam, csak éppen Te már a sokadik voltál, és nekem ez most sok(k) volt. Lehet, hogy én hülye vok, na meg rohadt makacs is, de úgy vagyok a segítség témával, hogy eddig akárhányszor ajánlkozott valaki, inkább visszautasítottam, mert én tudom, hogy mit hogy szeretek csinálni, mit hogy szeret, és szokott meg a gyerekem,stb. Szóval tudom, hogy bennem is van hiba ilyen téren, de inkább egyedül nyugodtan, mint mással ingerülten. (Úgysem engedném, hogy a másik fürdesse, pelenkázza, stb, hiszen én ismerem őt a legjobban, és én tudom mi a jó neki)Persze nem mindenkinél van ez így! Arról nem is beszélve, hogy nekem a sagítségekkel mindig csak több munkám lett! :cry:
A másik,amit már a babanet előtt nagyon sokszor hallottam egy gyerekes mamiktól, hogy semmire sincs idejük! Na ez a másik ami kiveri a biztosítékot nálam!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Jó reggelt!

KIcsiLili nagyon ügyes!

Tinu, Tücit megzabálom!!!!! Úgy látszik, hogy Szofi babatalija valamiért nagyon megfogta! Vagy Szofi személyisége! :lol:

Dórikám, én is örülök, ha "hallom a hangodat"! :lol:

Iringó csúcsot döntött nem evésben. Tegnap du 3-tól ma reggel fél 7-ig nem evett! :roll: Fényevő.....
Vendég
 


Zili!
Na, ettől én is parrantok! :?
Lejjebb is tettük Lili ágyát mi is a hétvégén....középmagasságban nyomjuk már mi is, mint a nagylányok. :lol:

Csajok!
Milyen az a FŐZELÉKES cumifej????? :oops: Abból a pépet is tudná szippantani????? :roll:

KÉRDÉS:
Ilyen napos időben mindenképpen 2 réteg kell alulra is????
Naci + harisnya????
Vagy elég a naci+body+h.ujjú felső+ kabi+ sapi?????????
Esküszöm, marha nehéz ilyen időben öltöztetni a babákat.....totál nem tudom milyen melegen kell....ált. túlöltöztetem és zskad a gyerekről a víz....így meg könnyen megfázhat...hmmmmm...dilemma....

Kép
mozza
 
 


Azt lefelejtettem, hogy ha vendégségbe akar jönni valaki,akkor azt szívesen látom, de az más kicsit!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Mozza!
Petya is cumiból kapja a pépet, de csak egy darabig! Ő még utál kanalazni, így bevetem ezt a módszert, viszont nem lehet sokáig a fogak miatt!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


NA, helooo

jo tema 8)

ha a ferjem elutazna par napra, biztos lenne anyukam ugrana egybol h johet e.. de sztem ez total normalis. NYilvan nem o furdetne meg ilyenek,de itt lenne mellettem, elbeszelgetnenk, lenne kihez szolnom mikor mar Boro alszik.. szamomra ez a segitseg resze. Avagy jatszanak napkozben stb, en tudok nyugisan zuhizni meg miegymas..
sztem ez total normalis.
Az a szomoru ha vkinek sajnos nincs segitsege inkabb..

Egyebkent meg nekem Gabi oriasi segitseg mikor haza er.. mert akkor o csinal mindent,nyilvan h EN is megtudnam teljesen egyedul csinalni,de jol esik, h atveszi o :wink:

Jaj nem is ertem ez miert tema :lol:
egyertelmu h mindenki eltudja latni a sajat gyerekeit egyedul is.. de JO ha van ott vki.. nem azert h pelenkazzon :roll:

na megyek, ezer dolgom :arrow:

Netti
Kép
maumau
 
 


réka, nketek nem kell státuszokat csinálni? nekünk csinált 2-3-4 hósat...legközelebb a 6hós jön...engem minden hétfőn felhív hogy mizu...szerdán ha arra sétálunk benézünk mérdckedni,dumálni...nagyobb kaliberű beszélgetésekhez kijön (szoptatás, hozzátálplálás, aludni tanulás stb...)

mozza én naci-hari+tutyi + hujju body+ hujju poló + kardigánban megyünk és persze sapi :lol:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Hű mennyi téma megint!!!
Zili,nem semmi a kis tornászbajnokod!Én már attól frászban vagyok, hogy letornázza magát a plédről a parkettára és hideg, megfázhat.A koppanásba bele sem merek gondolni. :shock:
Valami jó kosztümöt kellene vennem, de milyet és hol???Ez most az én nagy kérdésem. 8)

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Trixi :lol: Én is úgy érzem, hogy semmire sincs időm. Tudom, hogy mi mindent kéne csinálnom, aztán folyton közbe jön valami. Leragadok az internet előtt, a gyerek tuti összepisili magát, kiborítja a kajáját, meg kell mosni a kezét, a másik nyűglődik, szoptatni kell, közben lejárt a mosás, jön a védőnő stb., stb. és már este van, a dolgok 20 %-át csináltam meg. :lol: Mondjuk ez akkor is így lenne, ha nem lenne gyerekem szerintem. :P

Na íme a csicsóka és az édesburgonya (tényleg nem ugyanazok):
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zold ... csoka.html
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zold ... gonya.html

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, tényleg, megnéztem a gugli barátnál, a csicsóka az nem édesburgonya(batáta) :oops: :oops:



http://www.vitacalen.hu/termekinfo.html

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok!

Jajaj!Már megint ezek az óriási problémák. :lol:

Adri
Én elhiszem, hogy rossz egyedűl az első gyerekkel. El kell viselni. Ez van. Én is voltam eleget egyedűl Marcival és ugye most 2 hónapig a 2-t gyerekkel. Túléltem, mert túl kellett élni. Mikor engem műtöttek Macinál apa csak arra a napra( reggel volt a műtét és dél után egyedűl mentem haza a kórházi cuccommal, alig bírtam járni, de csak a cél volt előttem, hogy hazáig kibírjam) tudott hazajönni és utánna megint egyedűl maradtam frissen műtve a babával. Nálam olyan nincs, hogy elmegy apa és akkor majd én itthon hisztizek, hogy már megint egyedül. Ilyenkor jön elő az igazi ösztön lényés túlélési ösztön, hogy mindenre megoldást kell és lehet találni. Szóval bocsi, de a nyekergésedet meg sem hallottam. Lesz még több és komolyabb okod is arra, hogy kiakadj. Én is fohászkodom időnként csak az a baj, hogy senki nem hallja. :lol: Azért nincs harag csak leírtam ami kijött most.

Trixi
Nyugi gumi. :lol: Ádám válaszolt már?

Kép
Kép
incike
 
 


Trixi, nem kell magyarázkodni! Én úgy se sértődöm meg! :wink:
És egyébként a mi családunkban elég jól működik a 'segítés'. Amitől én nem ingerült leszek, hanem inkább kisimult! :lol:

Réka, sztem simán adhatod neki a kölespépet. Én tegnap a Tinu által belinkelt rizspép dobozának képével a fejemben bementem egy bioboltba és megvettem. A nő variált ott nekem, hogy van még köles, meg mittoménmég milyen pép. :? Persze azt nem tudta megmondani mi közöttük a különbség, így megvettem a rizset. :lol: Mire a férjem előállt, hogy ez szabadrablás, miért nem főzök rizset és turmixolom le? :lol: :lol: :lol:

Réka, nem megijeszteni akartalak az alváslaboros sztorival, csak leírtam, mert egészen közeli ismerős :roll: :oops:

Kép

Kép
adraci
 
 


Trixi!
De ha valaki NEM a gyerekkel kapcsolatos dolgokban segítene? Csak a jelenlétével, vagy a társaságával? Az is idegesítene?
Pl. egy barátnőd átmenne, hogy amíg egyedül vagytok, addig dumcsizzatok, vagy elkísérjen vásárolni, vagy segítsen kiteregetni, vagy akármi?????
Anyukám pl. ha jön akkor ált. besegít a vasalásba, ha látja hogy havazok és már kiömlik a kosárból.....
Vagy vigyáz Lilire, amíg én pl. elrohanok szoliba, vagy manikűrre. :roll:
Mindig én csinálom az etetést, pelusozást, fürdetést stb.....de a többi dologba engedem hogy besígítsenek.
Anyósom mondta meg a tutit amikor Lili megszületett:
Ha valaki felajánlja, hogy besegít a házimunkába, vagy felvigyáz a gyerekre, akkor azt fogadjam el, mert ezzel kicsit lelazulok és sokkal türelmesebb, kiegyensúlyozottabb leszek. Totál bejött!!!!! :roll:

Kép
mozza
 
 


Huuuh, hááát próbáltam tegnap este írni, de már nem ment :oops: :oops:

Jó kis képeket láttam hellokitty-s Liliről, tornász kisLiliről, pelenka alatt alvó Iringóról, retrós rucikról, Marci szülinapi köszöntéséről, Annus turis rucijairól......na most ennyire emlékszem, bocs, akit kihagytam :P :D

Hááát, Gabi nem szokott napokat távol tölteni szerencsére, régebben volt, anyu segítségét igénybe is vettem. Nem azért, mert nem tudtam volna egyedül megcsinálni, hanem mert nekem így könnyebb volt.....Nem tudom, az miért baj, ha igénybe veszünk segítséget....... :?
Csütörtökön is mennek a fiúk anyóshoz, mivel a héten szünet van az oviban és asszem le leszek addigra fáradva a 3 gyerkőctől. Pedig nekem még jó alvók is, ugye :wink:
Én nem érzem gáznak, hogy anyós annó minden héten csütörtökön vigyázott a fiúkra, amíg nem voltak ovisak. Nekem jól jött a segítség, ő meg unokázhatott.
Most is jön anyum egy héten 1x segíteni, takarítunk, főzünk együtt. Meg bírnám csinálni egyedül is, nem ezen van a hangsúly, de jó, hogy jön. Neki is öröm, azért jön.
Sőt, még a nagyim is jön anyával együtt.
Ha Gabi napokat nem lenne itthon, ráadásul rendszeresen, én is rosszul lennék.....
Pedig én szeretek egyedül lenni és mégis.....

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


azt amugy nem tudom ki irta itt barki is h hisztizne mert egyedul marad a gyerekkel :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Az első gyereknél én sem fogadtam el semmilyen segítséget. Iringó születése után minden felajánlott "elmegyek veled a Tescóba vásárolni" segítséget örömmel veszek! :lol:
Sőt, a múltkor még teregetni is megengedtem a barátnőmnek, én addig kávéztam, irtó jó érzés volt. Szoktam mondani, hogy a szüleim helyett kaptam a Jóistentől a barátokat.
Vendég
 


Mozza, a tegnap esti bevásárló túránál AM-en nem volt harisnya, csak body+póló+nadrág+pufi mellény és sapi, de szegénynek melege volt, megszabadítottam a pufitól. :lol: (16 fok volt kint, az üzletekben meg fűtöttek :shock: Zöld jövőt! :D )

:arrow: köretet csinálok a zebédhez

Kép

Kép
adraci
 
 


Trixi, nem a segítség hiányzik főleg, hanem a társaság, ha jól értettem az egyedülmaradók problémáját...

Mozza, én úgy hallottam az öltöztetést, hogy a gyereken +1 réteg legyen az anyukájához képest..Nem t'om ez mennyire igaz...

Kutyafüle, szerencsére nem a feje koppant nagyot, hanem a hordrozó karja, ami le volt hajtva..De a fele is a padlón volt már, az igaz...Ha lemászik a pédről Riki, azért annyira ne félj, hogy felfázik, mozog, emeleten azért olyan hideg nincs, meg úgysem magában lenne órákig, sztem ettől ne félj.A gyerekorvosunk erre azt mondaná, hogy eszkimógyerekek is másznak, meg pelenkázzák őket :shock: :shock: :shock: ( mondjuk ők eleve a hideghez szoknak :D )

Kép
Kép
zili
 
 


Barbi, Neked akartam írni még a Trixitali után, hogy nekünk is van peace and love-os ruhánk, ami Lénán volt! :lol: Meg virágmintás tunikánk is, az még régebben volt Lénán. Nagyon nagyon egy ízlésünk van! :lol:
Vendég
 


3. laptető 24 óra alatt! :lol:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?