Na, ismét itt. A visszaalvás kemény fél órásra sikeredett.
Emese: Jól látod a helyzetet, Babóka valóban cseréli néha az éjszakát a nappallal.
De csak néha, és nem tudom, mi a kiváltó ok. Általában fél 11-kor alszik el, és van olyan, hogy éjjel 4-kor úgy dönt, hogy eleget aludt. Az az érdekes, hogy nem mindig függ össze a nappali alvásmennyiségével. Amikor azt hiszem, hogy most jó fáradt, biztosan aludni fog, akkor tutti, hogy játszani akar.
És mindezt úgy, hogy 3 hónapos koráig átaludta az éjszakákat, tehát elvileg már megtanítottuk neki a különbséget nappal és éjszaka között.
Annus: Rendben, köszi a segítséget, akkor a következő talin mutasd meg, légyszi, te hogyan csinálod. A legkisebb patentolásra volt állítva, éjszakára beletettem még egy Pop-in betétet, hogy biztos legyen, és csak kifolyt. Úgy látom, hogy a combjánál nem illeszkedik eléggé, kicsit nagy, és a hasánál sem az igazi. Pedig most az utóbbi 2-3 hétben híztunk 70 dekát! Most 6 kiló 40 deka, és elvileg ezek a pelusok már újszülöttekre is jók kellene legyenek.
Kár, mert amúgy tudnám csinálni, nem okozna nekem gondot a mosás.
Kaja: Babóka most napjában 2X eszik zöldséget vagy gyümölcsöt, egyébként szopizik, a tápot elhagytuk már egy hete. És hízik!
Olyan boldog vagyok!
Az a kérdésem lenne, hogy szerintetek normális, ha megeszik egy alkalommal 250 g répát vagy tököt? Nem ez az általános, általában 130-150 körül szokott enni. Anyám megijesztgetett, hogy ne adjak ennyit neki, mert fájni fog a hasa, kitágul a gyomra, és nem jó neki. De ha kéri még? Egyébként nem fájt a hasa, jól volt. A párom szerint egyen a gyerek annyit, amennyi jól esik. Szerintem is, csak most anyám elbizonytalanított.
Ja, vettem múlt héten kölespépet a DM-ben, azt írja rajta, hogy 4 hónapos kortól. Szerintetek adhatom már neki? Eddig almát, répát, tököt meg barackot evett magában és egymással keverve. Nem túl kalóriadús menü, ezért gondoltam a pépre.
Védőnő: Veletek tartja a védőnő a kapcsolatot? Minket úgy magunkra hagyott, hogy ha a fülbelüvést nem ő csinálta volna, akkor már hónapok óta nem láttam volna. Nem tudom, elvártam volna, hogy most, 1 héttel a 6 hónapos szülinap előtt megkeressen a hozzátápival kapcsolatban. Lehet, túl nagyok az elvárásaim.
Adraci: Hát, nem vigasztaltál meg.
Ha 3 éves koráig ez megy, lehet, gyogyós leszek. Én imádtam aludni, képes voltam 12 órát is aludni egyhuzamban a régi szép időkben.
Trixi: Még ha a férjem nem is segít, hanem csak itthon van, egész más. Van, akihez szólni, ha fizikailag nem is, lelkileg sokkal könnyebb. Én amíg nem volt gyerekem, addig sem szerettem egyedül lenni, szükségem van a társaságra. Ha a férjem nincs itthon, este alig várom, hogy hazajöjjön.
Na, megetetem Babókát, ma barack lesz a menü.
Réka