Sziasztok lanyok!
Ismet jelentkezem. Ma hetfo van, szabadnap, johettem volna, de megsem tudtam. Vegre eljutottunk odaig a koltozessel, hogy hirtelen lett fuvaros (Nori, igy a kerdesem mar nem aktualis, legalabbis ugy nez ki). Viszont eleg hirtelen talalt Feri egy kedvezo hirdetest, igy ma mar el is kellett kezdenem pakolni. Nem mindent, csak majdnem mindent, annyi cucc maradhat, amit a kovetkezo harom hetben hasznalnunk kell feltetlenul, illetve amit majd Feri is haza tud hozni szemelyautoval.
Szoval ma a nagy pihenonapomon valogattam, csoportositottam, szelektaltam, tekercseltem, dobozoltam, meg sorolhatnam.
Es meg sehol sem jarunk. De tenyleg nem. A cuccok harmada nincs osszerakva.
A hetem jo volt, legalabbis a munkaval egyre jobban elvagyok. Mondjuk hozzateszem, hogy most mar "I don`t care!" cimszoval jarok be, mar csak harom hetem maradt hatra ezzel egyutt. Szoval nekem mar minden mindegy, utaljak a fizetesemet, intezzek a dolgaimat es hagyjuk egymast elni.
Erik baba: koszoni, jol van, legalabbis gondolom. VAnnak nagyon aktiv es kevesbe aktiv napok. De osszessegeben tobbet porog, mint amit nem. Csak ugy rebegteti a felsomet, ha eppen nem hat reteg ruha van rajtam.
Par napja egesz nap a hurokat feszitette. Nemtom maskepp leirni. Kristoffal ilyen fajta magzatmozgast soha nem ereztem.
Olyan erezessel mozgott, mintha egy hur lenne kifeszitve a mehemben, o pedig azt pengetne. Sokszor egymas utan. Es majd egesz nap csinalta. Nagyon vicces volt, bar a vegen mar kezdett idegesiteni, hogy mi lehet ez.
Ti ereztetek mar ilyet?
Sutes-fozes: en imadok, mindkettot. Van is hozza mindenfele berendezesem, de asszem, hogy nekem soha semmi nem lenne eleg. Soha nem tudnam annyira felszerelni a konyhamat, hogy ne tudnek meg valamit venni.
Nori: tetszik a robotgeped, en is beruhaznek egy ilyenre szivesen, mert szerintem tok megeri. Mar nezegettem is hasonlokat, de meg varok vele. Ugyanis kulon-kulon mar minden megvan tulkeppen (kiveve a husdaralo, de az is azert nincs, mert eddig meg soha nem volt ra szuksegem). En allandoan azt szajkozom Ferinek, hogy minek egy valamibol tobbet venni, allandoan cserelni, miert ilyen telhetetlen. Szoval most egyenlore nincs pofam konyhagepet cserelni, mert utana visszahallgathatnam a sajat szovegemet kb ket evig.
Szoval varok meg egy par honapot.
Vasarlas: en meg mindig nem vettem semmit. Egyszeruen keptelen vagyok. Utalok vasarolni!!! Kelengyet meg foleg. Meg olyan sok ido van hatra, hogy nem erzem a szukseget, valamint egyenlore meg arra kellene rajonni, hogy hol is fogunk elni, amikor a baba szuletik. Asszem ez talan fontosabb, mint a babaruha vasarlas...
Igaz, nekunk sok ruhank maradt, de azert szeretnek venni nehany ujat is Eriknek, ne csak a Kristofet kapja meg.
Illetve nehany egyforma szerelest is venni akarok a sracoknak.
Most a vasarlasba bele kell huznom, mert amit veszek, azt innen akarom vinni, nagyobb a valasztek (nekem ugy tunik) es sokkal gazdasagosabb. Kristofnak is bevasarolok ruhabol a kovetkezo fel evre. Egyenlore a teli cuccoknal tartok. Mar lottem egy baromi jo GAP telikabatot kevesebb, mint fel aron, most rendelem az overallt, sapkat, kesztyut, miegymast.
Babakad: nekunk is formatervezett kadunk volt. Elso korben. Jonak tunt, merthogy nem kell tartani a gyereket, stb, de ettol fuggetlenul ugyanugy tartani kellett. Merthogy a furdeteshez hasznalt olaj miatt csuszott a kad, nem maradt meg Kristof ott, ahol kellett volna. Viszont iszonyat hamar kinotte, harom honapos koraban mar nem fert el benne kenyelmesen, igy vettunk egy sima, olcso nagyobb kadat, abban hat honapos koraig elvolt, azota a zuhanytalca aljaban furdik a legenyke, mert nekunk itt kadunk nincs sajnos.
Igy nezett ki a formatervezett kiskad, a kep keszitesenek pillanataban raktam epp bele a babat, de az egyik kezem benne is kellett, hogy maradjon.
Azt is hozzateszem, hogy ezen a kepen a babocam meg nincs egy hetes (az en fejem meretebol is latszik, hogy szules utan keszult
). Es mar itt sem tunik olyan rettenet nagynak a kad.
De talan ezen is latszik belole valami:
Mi a hordozot sem tudtuk kihasznalni, ot honaposan kinotte Kristof (suly szerint meg nem, de meretre mar igen). Hat honapos sem volt es kellett venni autosulest. Pedig en ugy biztam abban, hogy 8 honapos koraig eleg lesz a hordozo, mint mas gyereknek. De nem.
Itt egy foto ismet, ezen csak a felsoteste latszik, de elarulom, hogy a labai mar kilogtak a hordozobol, nem csak fent toltotte ki. Jah es itt negy es fel honapos:
Anyukak! Van kozottetek olyan, akinek a mar nagyobb gyerkoce kisebb koraban iszonyatos gyorsasaggal nott? HOgy alakult kesobb? Mikor lassult a folyamat?
Csak azert kerdezem, mert most mar kicsit kivancsi vagyok, hogy Kristof mikor fog felzarkozni a kortarsaihoz meretben. A teli kabat vasarlasnal kicsit meresztgettem mar a szemem. Normal ruhabol (nadrag, pulcsi) 18 honaposoknak valot hord, ami itt 86-os, viszont kabatbol, body-bol mar konkretan a 2 eveseknek valot kellett valasztanom, ami 92-es.
A multkor a jatszoteren is hulyenek nezett egy lengyel anyuka, ugyanis Kristof kicsit magasabb volt a fianal. Csak eppen az o fia mar jatszott, szaladt, Kristofot meg kezenfogva vezetgettem, de inkabb maszni akart. Es nem birta tovabb az anyuka, megkerdezte, hogy mennyi idos a gyermekem, mert az o fia masfel eves mult, gondolja hogy az enyem mar ket ev koruli, de ugy latja, hogy igencsak le van maradva a mozgasfejlodese.
Es furcsan nezett, amikor bejelentettem, hogy tiz honapos mult (akkor), szoval igencsak jo a mozgasfejlodese, csak eppen nagy baba.
Mindegy, en nem banom, az en fiam, en is magas vagyok, csak elgondolkodtam, hogy vajon mi lesz jovore, ha ez igy meg tovabb? Hol talalok majd neki harom evesekre valo bodyt peldaul?
Hizas: en most nagyon egyenletesen haladok. a 20. het ota heti fel kg plusz, azt hiszem. Ugy remlik, hogy a huszadik heten jartam ket es fel kg-nal, azota negy het telt el, most jarok 4,5 kg-nal. Ez nem tunik se soknak, se kevesnek.
Viszont amiota dolgozom jol felborult a kajazasom. Delben eszem eloszor, addigra mar egy komplett hazinyulat is felfalnek. Neha bent csipegetek, ha van valami nekem valo. Negyre hazaerek, akkor megint eszek, mert anyosom foz. Szoval ket "normal" etkezesem van egy nap, de azok rossz idopontban.
Sebaj, vege lesz a melonak es ismet visszaallitom magam.
Most hirtelen ennyi, ez is sok belolem. Majd meg hozzateszek, ha eszembe jut valami.