Új privát üzeneted érkezett!

Nóri! azért kérdezem, mert már gyúrom is megfele, csak nincs itthon csak rendes élesztőm..és ha igen, akkor mennyi kell belőle?

Kép
Kép
ronci

Ronci!

Persze, jó. A zacskós Oetker szárított 2,5dkg frissnek felel meg. Az pont egy fél friss. Azt viszont mindenképp fel kell futtatni tejben előtte.

Fiús anyukáknak:
http://www.vatera.hu/48_db_os_56_68fiuc ... 73699.html
Vendég

Nóri, az jó, ha szeretünk sütni! Főzni én nem szeretek annyira, de ha találok fogamra/fogunkra való receptet, akkor csak az alkalmat lesem sokszor, hogy mikor kinek süthetek, főzhetek. A főzésben nem vagyok annyira bátor, hogy bárkinek bármit, de szívesen nézem például a főzőműsorokat (Stahl, Laci bácsi, Kovács Lázár, Gordon Ramsay, Jamie Oliver és társai). Anyukám és apai nagymamám tudnak szupereket sütni.(Mondjuk mamám már nemigen süt. :( ) A párom családjában meg nagyon jókat tudnak főzni! A munkahelyemen is sokszor főztünk. Persze csak szóban, de sok praktikát tanultam ott is! :wink: Ja, egyébként nem vagyok egy zabagép, így rajtam nem látszik. :wink:

Kép
Kép
molmar

Nekem erre is nagyon jó ez a fórum meg az internet is. Sajna a baráti körömben nem igen főz-süt senki. Pláne nem mos pelenkát, nem használ epeszappant...stb.
Laci barátai mind 35körül vannak, és soknak idősebb barátnője van. Szóval velük meg nem járok össze.
Bár az én barátaim is melóból, vagy egyetemről vannak és legalább 4évvel idősebbek. De valahogy nem sütős egyik sem! :D
Sőt, most kezdenek szülni is. Eddig a pelus téma tabu volt. Most meg meglepő módon csak arról tudnak beszélni! :lol:
Pont holnap csaszizzák az egyiket. Faros 4kg-s kisfiút vár. Marcell!
Vendég

Télleg Nóri, te hány évesen szülted Lucát?

Edit

Kép
ézsóné

23 és 2hó

Nem voltam túl fiatal. Csak épp nem ez e jellemző. Itt most Erusverus a legkisebb a maga 24évével! :D
A gyerekkori barátaim közül egyiknek még csak esze ágában sincs házasodni/szülni. Nem értik, miért nem érek rá este moziba menni meg ilyenek.
Szegények, fogalmuk sincs, mennyivel jobb nekem Makifejjel! :lol:
Vendég

Nem voltál túl fiatal???? A baráti körben szinte én szülök először, a nők 95%-a a környezetemben 30 felett tervezi!!! Engem sokan hülyének néznek, hogy ilyen fiatalon gyereket vállalok!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: de könyörgöm, 27 vagyok, hova várjak még? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

ja, és arról nem beszélve, h sokan tojnak rám, amióta terhes vagyok.. mert ugye nem lehet bulizni, stb. aztán meg hova tegyem a gyereket...gyakran k*rvára egyedül érzem magam, be kell hogy valljam...

Edit

Kép
ézsóné

Ildi, Szana!

Ti vettetek már téli cipőt a csajoknak? Én bajban vagyok, mert még nem láttam sehol. Lehet, hogy csak nagyon előre szoktam vásárolni, de csak november van lassan. Bármikor jöhet hó.
Csak bélés nélküli zárt cipője van. Tavaly október 21-én vettük meg a téli cipellőt. Most meg egy darabot sem láttam még.

Még várok két hetet, mert a Branch-ban 20% kedvezmény lesz.
Vendég

Sziasztok!

Most jöttem meg a védőnőtől, és teljesen lehangolt... diétáznom kell, mert sokat híztam. El sem tudjátok képzelni, hogy nekem ez mennyire fura, mármint, hogy hirtelen híztam ennyit. Fél éve még azon voltam, hogy hízzak már legalább egy-két kilócskát, most meg a legelső mérés óta 10 kg-val vagyok több... Kérdezte a védőnő, hogy nem vizesedek-e. Mondtam, hogy nem hiszem, ha igen, akkor is csak egy kicsit. De csak ha nagyon alaposan körbenézek magamon. Egyébként az oké, hogy nagyobb az étvágyam, meg rengeteg édességet meg tudnék enni, de sót alig használok, mert előtte se voltam oda érte, mármint a kajáimat rendszerint mindenki utána sózta a saját szája íze szerint. Én még akkor sem tettem bele pluszba, meg most se.
Gyanítom, hogy ebben a gyarapodásban azért közrejátszik, hogy sokkal kevesebbet mozgok, mint előtte, hiszen minden nap bicajjal mentem dolgozni, rengeteget rohangáltam ide-oda a városban stb., most meg ugye szinte minden nap itthon ülök, mert ezt javasolták.
Jaj, teljesen kétségbe estem... :( Szerencsére a várnyomásom nem magas, csak a pulzusom olykor-olykor.
Ma délelőtt meg ráadásul beütöttem a hasamat... Éppen mosogattam, mikor az egyik tányér kicsúszott a kezemből, és élével nekivágódott a hasamnak... :x No, de remélem, nem ütötte meg nagyon!

Nem nyavalygok tovább, inkább ledőlök picit, mert aztán meg jön a kárszakértő, hogy megvizslassa a múltkori beázást... Alig várom...

Kép
erusverus

Sziasztok!
Na, a tegnapi nagy elkeskenyedesem utan tobbe kevesbe helyrejottem. Meg ejfelkor is zokogtam, pedig nem olyan fekete a helyzet, csak biztos a hormonok is rasegitettek- szoval engem most a ferjem alkalmaz, es o kell kifizesse a betegszabadsagot, amit majd idovel megterit neki az egeszsegbiztosito, csak kerdes, hogy mikor. Es azt hiszem a gyes-sel is igy lesz. De ma kifizette nekem az egeszsegbiztosito az augusztusi korzetes penzemet, ugyhogy egy alig 3 honapos kesesre szamithatok, de ami peldaul a patikaknal nalunk 180 nap-. :evil: Na, majd meglatjuk, de hiaba kesergek rajta, jobb nem lesz. Csak a nagy kesergelestol teljesen begorcsolt a hasam, nyilalt a labamba, derekamba, szemeremcsontomba, en meg csak ugy kapkodtam befele a magneziumot, de lenyugodni nem tudtam. Errefel ma voltam ugyintezni, de mire ram kerult a sor a bankban rosszul lettem, elsotetult minden, alig birtam kimenni, kint meg az utcan ott ultem a lepcsom egy darabig. Eleg ego volt, de legalabb szuk polo volt rajtam, igy latszott, hogy nem reszeg vagyok... En soha nem szoktam igy beszedulni, szep is lenne, ha egy orvos barmitol is kiakadna. Ugyhogy kicsit megijjedtem. A szedules, zugas elmult, de azota is hanyingerem van, pedig nekem eddig nem volt. Es meg azt se mondhatom, hogy az ehsegtol lettem rosszul, mert elotte egy fel oraval reggeliztunk egy-egy eklert a parommal... :oops:
Tehat vegkovetkeztetes: mindenkinek javaslom, hogy no para, mert semmi nem er annyit...
De meg mielott rosszul lettem, voltam vasarolni, vettem egy csini felsot es egy leggiget. A napot mar a csini felsoben folytattam, mert az otthonrol hozott ruham tul meleg volt, es apa 3-szor is megdicsert, hogy milyen jol all es csupa bazsalygas volt. A legginget viszont nem jot vettem, mert ugy gondoltam, hogy az en nagy pocakomra es vastag labamra mar L-es kell, errefel az log a labamon , foleg a terdemnel. Hat, mit mondjak, az egyik szemem sir, a masik nevet... -hogy en mennyit tudok a semmirol beszelni :oops:
Viki- nekem az Eszter Flora jon be.
Barbi- oszinte reszvetem.
Nori- nagyon irigy vagyok robotgepre, en is nagyon szeretek kotyvasztani, foleg mostanaban. Dehat nekem meg nincs kesz a konyham, ugyhogy a robotgep vasarlassal is meg varok.
geri79

Reni hol vagy?

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok... köszönöm az együttérzést...

Mivel nincs semmi kedvem dolgozni, így nem vártam estig, és visszaolvastalak benneteket... hát téma volt bőven...

Zarja: 56-os rucik biztosan kellenek majd az elején… 1-2db mindenképp kell majd. Szerintem. 600Ft-ért meg tényleg ne hagyd ott…
Apjuk nálunk is szégyenlős (pedig nincs oka rá)… még a kulcsra is zárja az ajtót ha fürdik… ettől kivagyok, de már megszoktam.

Hízás: én most tartok ott, hogy visszaszedtem azt a 7,5-8 kilót, amit leadtam terhesség előtt…
Nóri most pont egy súlycsoportba tartozunk… 168 centi és 62 kiló és kb a pocakunk is egyforma… úgyhogy csinálhatunk egy bálnacsapatot…

Rucik: mi rengeteg rucit kaptunk a rokosnágtól, barátoktól azon felül, amit vettem, úgyhogy sokat nem kell majd venni a gyereknek.. abban 56-tól 72-ig van minden… persze mind rózsaszín, úgyhogy ő is megkukacosodik, akkor nagy bajban leszünk... :D

Alvás: én kizárólag háton tudok aludni már… hason már jóideje nem, és most vagy 2 hete már a magzatpóz sem kényelmes… rúgkapál a gyerek, és nem hagy úgy aludni. Ülni viszont otthon csak derékpárnával tudok, az íróasztalnál nincs nagy gáz, csak ha bepunnyadok a tévé elé… na akkor jön a derék és hátfájás…

Pocakméret: hát tavaly szült a barátnőm, és kiröhögtem a 6. hónaptól, hogy már alig tud lehajolni, és fújtat, mint egy gőzmozdony, ha fel kell mennie a harmadikra… akkor kiröhögtem, és mondtam, hogy na majd engem figyeljen, milyen fittmama leszek… hát bocsánatot kértem tőle a minap… ugyanúgy fújtatok, mint ő… amúgy a pocakom már elhagyta a mellem, ami amúgy sem kicsi, de majd rakok fel képet… csak csinálni kéne… :)
Amúgy ez a kitolom valamimet című mutatvány nálunk is bejátszik… reggelente mozizunk apjukkal, hogy hogy ficereg a gyerek… :) Néha elég ijesztő tud lenni… :)

Katica, gratula a súlygyarapodáshoz!!! Csak így tovább!

Geri: én használok bandázst nagyon jó… bár kaptam az unokatesómtól, de a címke alapján C&A-s. van egy sötétbarna és egy fekete, és tök jó, mert így tudom használni a régi gatyóimat is, bár a cipzárt sem tudom már felhúzni, de az nem is baj.. .nem látszik alatta. Vaterán és Teszveszen vannak olcsón, szerintem jó találmány.

Judy: Üdv közöttünk.

Kád: mi kaptunk kölcsön párom főnökétől, állítólag valami formatervezett hiper-szuper kád, de még nem láttam. Bár én ha vennék, tuti valami egyszerűt… nem szeretem a flancos dolgokat ebben sem.

Kattkat, most olvastam el, hogy mi történt az elmúlt hetekben, mert kicsit lemaradtam… hát tényleg nagyon sajnálom, hogy pont most maradtál egyedül… de remélhetőleg a kisfiad mindenért kárpótol majd… :)

Nevek… Luca név… gyerekkoromtól fogva ezt akartam adni a gyereknek, de emberem a székes sztori miatt kizárta… ekkora baromságot?!?!
Van egy István haverom, aki Dec 26-án született… ekkora sz..pást…

Juci, örülök, hogy jól telt a nászút…

Korai szülés… én világ életemben úgy terveztem, hogy ennyi idősen már legalább 3 gyerekem lesz… hát az ember tervez… nekem nem jött össze. De nem bánom, most iszonyatosan boldog vagyok… talán 20 évesen nem is örültem volna ennyire egy babának, mint most. :)

Gyereknek TAJ kártya… ezt kaptam a minap. „Tájékoztatjuk továbbá, hogy a jelenleg hatályos jogszabály szerint a KEKKH (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgálati Központi Hivatal) megküldi a gyermek adatait (elektronikusan) az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, ami alapján megtörténik a TAJ szám képzése, ezt követően pedig a lakóhely szerint illetékes regionális egészségbiztosítási pénztárnál kerül nyomtatásra, majd postázásra (tértivevényes küldeményként) a TAJ számot tartalmazó okmány.
A KEKKH a gyermek lakcímkártyájának kiállítását követően küldi az adatokat az OEP-nek.
A KEKKH adatszolgáltatását követően kb. egy héten belül kipostázzuk a gyermek TAJ kártyáját. Szóval csak a lakcímkártyát kell megcsináltatni, a TAJ-t automatikusan kiküldik…
Szóval kicsit leegyszerűsödött a dolog... a kispapának nem kell csak a lakcímkártyát megcsináltatnia... aztán a többi meg magától...

Bocsi, hogy hosszúra sikerültem, de most már megpróbálok felzárkózni...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nóri,
tekints szerencsésnek vagy lustának, de az igazság, hogy Lilla cipőit anyósom veszi. Cipőfelsőrész készítő eredeti szakmája szerint, tényleg igényes a cipőinkre. Mondom ezt azért, mert ő veszi nekünk... Lillu cipői általában Superfit márkájúak, én Hógl cipóket kapok (mindkettő a Salamander család tagjai), mert anyósom ezeket tudta Apósom dolgozói kedvezményével megvásárolni.
Szóval elkényelmesedtem, szóltam hétvégén, hogy Lillunak fázik a talpa, Anyósom meg vett ma neki Szolnokon egy kiscsizmát... még nem láttam milyen, de bízva az eddigi tendenciákban, ismét szép és jó minőségű csizmát kapott Lilla. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ügyintézés: vannak kórházak, ahol mindent megcsinálnak. A SOTE II-n szerdán és pénteken van fogadás (szívás péntek este szülni :lol: ) akkor odaviszed a házasságit és ennyi. Ott megkapod a születésit, a TAJ-kártyát és a lakcím kártyát.

De a legdurvább verzió a következő: házasságival+kórházi papírral apuka elszalad a körzeti anyakönyvvezetőhöz. Ott kap születésit. Esetleg lakcímkártyát is, de azt sok esetben postázzák később.
Aztán azzal el a TB-hez. Postán nem érdemes küldeni, mert sokkal tovább tart. És hát ugye nem mindegy, mikor kapsz családit meg egyebeket... :shock:

És megkérdeztem, nem kell friss házassági anyakönyvi. Jó lesz a mi 3évesünk is! Juhéjj!
Vendég

Ez a martfűi cipőgyár? Ott dolgozik apósod? Vagyis azt úgy tudom, bezárt. Csak anyu ott vett Högl cipőket mindig...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.26 15:29-kor.
Vendég

Nóri!!!! Köszönöm szépen!
Gery! Ne idegeskedj, lais ne nagyon!

Kép
Kép
ronci

Geri Ennyi idős terhesen hamar előfordul, hogy levegőtlen helyen ácsorogva kevés lesz az oxigén. Én a bevásárló sort se nagyon bírom.

Én ma már annyira kívántam a rizsfelfújtat, hogy csinálnom kellett. Most meg mozogni is alig bírok. Pedig nem ettem extrém sokat.

Nóri Én is mindig ilyen robotgépre vágytam, de drága. Így van egy kisebb Bosch, ami kever, dagaszt és egy rúdmixer aprítóval, habverővel. Ez utóbbit nagyon szeretem. Babakaja gyártásnál ez praktikus, kis adagokat is lehet készíteni és nagyon könnyen tisztítható, kisméretű alkatrészei vannak.
pammut

Ronci!

Majd kérek beszámolót a csigáról!
Én most diós Ferdinánd tekercsre vágyom. Vanília sodóval. Csak fogyna el az a hülye kalács... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nóri! Pont ezt akartam írni, hogy múltkor azt olvastam, hogy megváltozott a házassági anyakönyvi kivonatos hóka-móka, és nem kell friss.. csak nem tudtam volna megmondani, hogy hol olvastam, ugyhogy még keresgéltem.. de így már nem kell... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Nóri! nem vagy semmi! küldhetnél abbol a rohadt kalácsbol :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

bocs nem rohadt, hanem hülye :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Bori!

Sztem ilyen gépet induló háztartásba érdemes venni. Főleg ahol főznek is. Ha már van húsdaráló, vagy aprító, vagy turmix, akkor nem annyira éri meg.
De ha összeszámolom:
kézi mixer: 7-20eFtFt (jó, van 2eFt-os is, de ez már jobb kategória)
húsdaráló: 8-20eFt (ezen kiakadtam. Sima húsdaráló 17eFt alsó hangon)
szeletelőgép: 8-10eFt

És ez mind egyben. Nincs ezer doboz, ötszáz bizbasz. Ráadásul 550W-os, ami sztem elég erős. Simán dagaszt kemény tésztát is.

De csak azért, hogy nézegesd az asztalon nincs értelme megvenni. Nekem majd minden nap koszos lesz!
:D
Vendég

Barbi: őszinte részvétem a nagymamád miatt.
Én elég szerencsés voltam, még 3 dédnagyszülőmet is ismertem (16-18 éves voltam mikor meghaltak) A dédnagypapámat imádtam és ő is engem, gyakorlatilag náluk nőttem fel.
Nagyon aranyos ez a Bubu-névtábla! :)

Zsizel: én nem is merek utánaszámolni, mi mennyibe fog kerülni! :shock: Megpróbálom apránként beszerezni, hátha akkor kevésbé fáj a pénzkiadás.

A bandázs nekem nem jött be :( Leginkább azért, mert mindig le akartak csúszni a nadrágok. A múltkor vettünk két terhesnacit, hétvégén sikerült is nagyival felvarrni a szárukat. Ma már ebben jöttem és nagyon kényelmes! :)

Molmar: nekem is a rúdmixer-aprító- habverő kombináció a kedvencem! Komolyabb gépem nincs is, de ezt mindenhez használom :)

Edit: Az én baráti körömben is én szülök először, a többiek még csak nem is gondolkodnak rajta, házassági terv is csak elvétve van. Én nem értem azt aki mindig vár valamire. Olyan egész egyszerűen nincs, hogy tökéletes időpont. (szerintem) :oops:
Az egyedüllétedet is nagyon átérzem, én is így jártam :( A múltkor is elmentünk bulizni (szülinapi ünneplés volt), még örültem is hogy nem dohányzó részen foglaltak helyet. Hát ülhettem én (többnyire) egyedül a füstmentes asztalnál, mikor mindenki kint "bulizott" a dohányzó részben. :(
Pedig táncolni nagyon szívesen mennék még most is, de nem ismerek füstmentes táncos helyet a környéken :(

Erusverus: a mozgáshiány biztos nagyon sokat számít. Remélem sikerül valami kevésbé sanyargató diétát találnod. Az nagyon jó hogy nem sózol. Én sajnos mindig is sósan ettem (majdnem minden falatot külön füszer-sóztam), most is nagyon kívánom, de próbálok odafigyelni.

Geri: mérted akkor, vagy azóta a vérnyomásod? Mert amiket leírtál nagyon hasonlít ahhoz, amikor hirtelen leesik a vérnyomás. Igazad van: parázni nem szabad!
zuzmooo

Most néztem a vaterát: elvitték villámáron a kinézett babakocsimat :cry: :cry: :cry:
Most kezdhetem elölről a nézelődést, pedig már beleszerettem ebbe (de villámáron nekem nem érte volna meg)
zuzmooo

Nóri! Hol lehet utánanézni ennek a házassági akvi-s időnek? Én is a 300 napost tudtam, már be is volt írva a naptáramba, hogy novemberben intézkedjek, s ide is írni akartam nektek - de megelőztél! Mi Bori születése előtt kértünk egyet, de hát az is már több, mint 5 éve volt...
Téli cipő - régebben örökölt Bori egy szép csizmát, úgy néz ki, pont jó a lábára, így nekünk megoldva az idei tél...

Judy, üdv. közöttünk!

Zarja,
az Éjszakai gondoskodás tuti jó könyv! Nekem megvan. És a Szoptatást is nagyon ajánlanám! (Guóth-Gumberger - Hormann)

Viki:
nekem a Barbara Hanna tetszett meg kapásból.

Lara: 1014 Bp. Táncsics Mihály út 7. (MTA Zenetudományi Intézet) Más nem jön az ingyenes 4D-re?

Barbi,
nagyon sajnálom! Nekem fél éve halt meg az apai nagymamám, sajnos már nem érte meg a hírt sem az újabb dédunokáról.

Nevekről: nálunk a Boldizsár esett ki amiatt, mert Erdélyben sok kisebbségit hívnak így... Pedig nekem nagyon tetszik, az apai nagypapám neve is ez volt, őt sajnos sosem ismerhettem (anyukám is csak egyszer találkozott vele). És ezt egyszer meséltem egy ismerősnek, s csak később esett le, hogy az ő fia bizony Boldizsár... ááááááááá, nem is volt ciki!
ktc

Zuzmoo, sajnálom, hogy elvitték a babakocsit! Viszont most már konkrétan tudod, mit keresel, s van még időnk februárig, addig biztosan találtok még ilyent, talán olcsóbban is! Osztom véleményed, szerintem sincs tökéletes időpont, nekünk sem lesz jó anyagilag Emő érkezése, s Bori szempontjából sem tudhatjuk, mi lesz, de ha a tökéletes időpontra várnánk, sosem lenne több gyerekünk. Így nincs értelme várni, majdcsak lesz valahogy, olyan még nem volt, hogy sehogyse legyen!

És eszembe jutott, mire nem reagáltam: Supherb Omega komplexet kezdtem szedni (omega 3, 6 és 9 is van benne) - már nem emlékszem, ki kérdezte.
ktc

Barbi: Őszinte részvétem! Biztosan nagyon fáj most a családnak a nagymama hiánya, de amit írtál, az alapján neki tényleg megváltás lehet, hogy nem kell tovább vegetálnia. Sajnos a párom nagymamája is elég rossz karban van, 89 éves, állandó felügyeletre szorul és bizony nagyon sajnálom az anyósomat (hú, ezt még így sosem írtam vagy mondtam..), aki egész álló nap vele van.

Nóri: Köszi az infot, már továbbítottam anyunak :D Szerintem a gép árban és tudásban is megfelelő lesz, úgyhogy már csak nekem kell hozzátennem némi önerőt.

A kamarai szabályzatban sajnos semmi félreérthető nincs, egy szóval nem írnak mentesülésről vagy egyéb lehetőségekről. Ha felvetetem magam a mentori névsorba (mert most ugye még megfelelek a feltételeknek), utána azonnal törölnek, mihelyt elmegyek gyásra és szüneteltetem a praxist. + a jelöltem is mehet a sóhivatalba. Ma volt az országos kamarai ülés, decemberig még törik a fejüket, remélem, valakinek csak eszébe jut, hogy ez így nem ok, de már fontolgatom, hogy írok levelet az ügyben.

Ronci: mi a baj az E vitaminnal? Az én készítményemben van ugyanis. Mikor olvastam, hogy szeded az omega 3-at, magam is felbuzdultam, vettem egy dobozt nászút előtt, szorgosan szedtem, erre ma reggel olvasom, hogy kismamák konzultáljanak az orvossal. MI a fene lehet rossz benne? Végül is, ha sok halat ennék, ugyanez lenne az eredmény... Remélem nem tettem semmi rosszat. Emlékeim szerint az elején még ajánlgatták is az E vitamint :shock:

A fotóssal holnap egyeztetek és ha megvannak a képek, küldök a gmailre. Meg írok egy kis komplett beszámolót is, hogy pontosan hogy is zajlott a nagy nap :)

Kép
juci-77

juci!!! Nincs vele semmi baj, ha nem szedsz még másik készítményben is E-vitamint. Én nekem a terhes vitaminomban van bőven és ezzel együtt/mert én is Evitaminost szedtem ezelőtt/ már eléggé túladagolós lenne a történet éa a babának nem jó a sok A és E vitamin. Ahogy én tudom. Ugyhogy én azárt szedek E vitamin nélkülit. /amúgy majdnem mindegyikben van, mert kell az E vitamin az Omega 3 felszívódásához.. / szóval ennyi... de nem csináltál vele semmi bajt... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Zuzmoo, köszi a biztatást, próbálom visszafogni a csokievést és több gyümölcsöt, zöldséget, joghurtot enni. Komolyan megijedtem ezen a 10 kilón, hiszen még csak október vége van, és azt mondta a védőnőm, hogy nekem kb. max. 15 kg a megengedett hízás. Holnap azért (biztos, ami biztos) kipróbálom a főtt krumplis diétát, hátha mégiscsak van rajtam lerakódott víz (ej, de jól hangzik ez... :? , mint valami háztartási gépen a vízkő) és sikerül valamennyit letornáznom kilókból.

Kárszakértő bácsi: nagyon kemény volt, nem fizetnek semmit, mert nem talált viharkárra utaló jelet, csak a társasház kivitelezésében lát hibát... :evil: Hiába mondtam, hogy alattunk kettővel is beáztak, ők csak betelefonáltak a biztosítónak, ki se jött egy árva lélek se, hogy megnézze, mi történt, és mégis kaptak valamennyi pénzt... Nem hatotta meg semmi, nekem meg a mai nap után már semmi kedvem nem volt vele veszekedni. (Meg persze úgy látszik, hogy itt nálunk valóban az építéskor szúrtak el egy csomó mindent...)
Ez nem az én napom...

Kép
erusverus

Nóri igen :wink: Apósom az Ipartelep alkalmazottjaként ott van. Pont most mondta, hogy lassan nincs kinek köszönni a területen. Ő jövő év elején nyugdíjba mehet, szerintem bonyolultabb lenne már végkielégíteni meg ilyeneket, mint ezt a pár hót kivárni. Ő már nem bánná, ha holnap nyugdíjaznák :wink:
A mostani csizmát már Szolnokon vették, gondolom részben emiatt is :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

erusverus, ne aggódj, én is nekiálltam szépen hízni, mindjárt beérlek :)
Annyira sokkolt a reggeli cukor, hogy azóta kényszeresen zabálok, hogy elmúljon az érzés a torkomból - a mai kalóriabevitelem egy kisebb afrikai országot jóllakatott volna :)

boruska

Zuzmo- kave utan kemeny 100/50 a vernyomasom, de en szorgalmasan minden reggelt kaveval kezdek. Mikor hazaertem is ennyi volt.
Pammut- valoszinuleg a levegohiany lehetett, arrol nem beszelve, hogy mifelenk eloszeretettel hasznalnak az emberek dezodort szappan helyett, nem utan... :evil:
Boruska- aterzem a cukorterheles megprobaltatasait, mivel valami hasonlot eltem at, megyek en is ilyen vizsgalatra, habar nalunk nem szokas.
Juci- gratula a jo naszuthoz!
geri79

Erusverus, ne parázz a kilókon, csak figyelj oda :D a védőnénik marha kedvesen tudnak észt osztani, és a java csak azután jön, amikor a gyerek megszületik :wink:

A kismamás Szoptatás könyv nekem is a karácsonyi listámon van Katica :lol: meg a Mei Tai is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

En meg mindig ugy gondolom, hogy nalatok tullihegik ezt a hizas dolgot. Igazabol csak akkor kell megijedni, ha a 30. het utan hirtelen sok ugrik fel- ami ilyenkor altalaban viz- mert ez hajlamosit a toxemiara. Az hogy eddig mennyit hiztal csak a terhesseg utan lehet kellemetlen, amikor le kell majd adni. De most nem art a babanak, es dietazni szerintem csak cukorbetegseg es magas vernyomas eseten kell, nalunk mas esetben kimondottan nem javasoljak a dokik. Persze azt lehet, hogy sok gyumit enni es keves csokit, de ennel drasztikusabb dieta- majd szules es szoptatas utan.
geri79

Barbi,
Sajnálom 

Nóri,
Igen, megvettük már a téli cipőt; de még nem volt rá szükség. A miénk most Maus lett.
Viszont szeretnék még egy jó kis csizmát is Minonak, de azt hiszem azzal megvárom az igazi telet.
Nekem is jól jönne egy ilyen szuper gépezet, de most tuti nem költünk ilyenekre  Pedig én is nagyon gyakran sütök egy ideje.

Erusverus,
Én is híztam már szerintem lassan 10 kg-t :oops:, védőnőhöz kb. 3hét múlva megyek – vagy gurulok már ki tudja :lol: ; abban bízom, hogy olyan gyorsan eltűnik rólam ezúttal is a felesleg, mint Jázminnál. (Akkor 16kg-t híztam)

Zuzmoo,
Nagyon sajnálom, hogy elvitték a babakocsit, képzelem milyen csalódott vagy most.

Házassági anyakönyvi remélem ez egy általános előírás lett most, s minden kórházban elfogadják a régit.

Kép
Kép
szana80

Barbi, sajnálom hogy elvesztetted a nagyidat. Nekem már nem él az ismert kettőből egyik sem, sőt apukám 15 éves koromban halt meg. :cry:

Nóri, gondolom a mi 19 éves házassági anyakönyvink nem játszik. :lol:
Majd utánajárok ennek a lakcímkártya, születési, satöbbi ügynek, mert én ugye Egomban szülök, de lakni nem ott lakunk. Annak idején elintézték a Jánosban a születésit, de hát az már nem most volt.

Én kérdeztem az omegákat, köszönöm a válaszokat.

Nóri, nekem már időszerű új gépeket vennem. :) A turmixom amúgy is halódik, akkor vettem amikor Beni kicsi volt, a kézimixerem is kábé annyi idős. Még működik, de ki tudja még meddig. Húsdarálónk sosem volt, remélem a szeletelő is beválik majd. Na és persze a fagyikészítőt majd én is meg akarom hozzá venni. :lol:
Sütni-főzni és is nagyon szeretek, jó lenne ha már teljes mértékben élvezhetném az itthonlétet, akkor azért mégiscsak más lesz.

Áruljátok már el, hogy a bandázst hogyan tudjátok leengedett zippel hordani. Nekem biztosan lecsúszna a gatyó, ha egyáltalán feljönne odáig. :oops:

Zuzmoo, sajnálom hogy lecsapták az orrod elől a babakocsit, de majdcsak találsz még olyat ami tetszik.

No, a felfázás vége Augmentin lett. Anyukám vitt egy adag pisit a dokihoz -én nem mertem nekiindulni az útnak- és baktériumot találtak benne. :cry: Most már jobb.

Már csak 4 napot kell mennem dolgozni. Király. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:49-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

A gmail piszkozatba küldtem egy szopipárna szabásminta linkeket. Remélem sikerül megnézni.

Kép
Kép
molmar

Én szeretek kézzel dagasztani, így nagy ritkán, ha sütök, nem bízom a gépre.

Juci!
Jaj, be irigyeltelek. Részletesebb beszámolót kérünk a nászútról!
Hát könyvelőéknél se jobb sokkal a helyzet, ugyanis ha regisztráltatod magad a Pm-nél, akkor évente kötelező továbbképzésre járnod. Ha nincs meg az éves továbbképzésed törölnek a regisztrációból, így önállóan beszámolót nem is írhatsz alá. De ha töröltek, akkor a törlést követő 2 évben nem regisztráltathatod magad újra. De a harmadikban újrakezdheted a regisztrációs illeték befizetésével együtt. Kiszámoltuk, jobb, ha minden évben elmegyek arra a kétnapos képzésre, mintha törölnének a rendszerből. De minek megyek képzésre, ha úgyse fogom használni?
Úgyhogy el tudom képzelni, hogy tényleg így szól a jogszabály szövege. Sajnos a döntéshozó székekben 80%-ban pasik ülnek, akiknek többnyire megvan a véleményük, hogy hol a hölgyek legjobb helye.

Cukor: hát nem tudom, én már szédelegtem az éhségtől és szomjtól, nekem tök jól esett a lötty. Kifejezetten kívántam már valami cukrosat a pocimba. De az eredményt még nem tudom.

Barbi: hát ez a faragott maci, tündéri! A mamádnak meg jobb így, mint kiszolgáltatva lenni még évekig. De azért a dédit jó lett volna látni!

Edit: hát nálunk se ez dívik, hogy elmegy a lejány szülni 30 előtt. Sőt azon még jobban kiakadtak – de ezt írtam – hogy kiírattam magam előtte táppénzre ÉS 2 évet otthon akarok maradni vele. Istenem, ha tudnák az igazságot, az elkövetkezendő 6 évben nem kívánok visszamenni dolgozni. És utána se oda. De addig csak fizetgessék nekem a Tgyást, meg a Gyedet és utána lehet szépen elölről újra kezdeni!

Barátok: hát én eléggé el vagyok most havazva, de engem hívnak minden fele. Aikidósok évzáró buliba Makóra. Decemberben! Mit csináljak ott? Edzés: csak nézhetem, utána vacsi, aztán pia és buli hajnalig. Nem baj, nem baj, gyere mert hiányzol. Megőrülök, rámnéztek már? Hogy bírom ki az utat akkora hassal Makóig a buszon???

Erusverus: ne aggódj a súlyodon, engem is lecsesztek, hogy sokat híztam. Hazajöttem, két napig kerültem a kenyeret, aztán beleuntam, megnéztem magam a tükörben, megállapítottam, hogy szép vagyok, szebb, mint valaha. Ennyi volt a diéta.

Én azt se tudom, hogy ki lenne a körzeti anyakönyvvezető: Pécs? Kaposvár? Komló? Na erre még ráfutok egyszer.

Zuzmoo: nem lennék könyvelő, ha nem lenne kész terv, hogy mi kell, és nem vezetném, hogy hogy állunk. Eddig 100 e. És már csak néhány dolog hiányzik. Úgy számolom 200-ból meglesz, úgy, hogy a szobatisztaságig szóló pelenkakészlet is benne van. (és halkan súgom, hogy a szülésznő is)

Jaj Zuzmoo, nekem fél szívfájdalom, ha valamit elvisznek előlem, amikor már beleszeretek. Zsolti ilyenkor csak csendben röhög rajtam a konyhában.

Megvan az 56-os ruhacsomag, nov 11-én megyek gondozásra Komlóra, akkor átugrom érte Szászvárra.

zarja

Sziasztok.

Barbi, részvétem a nagymamád miatt. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy még mindkét nagymamám él, viszont egy nagypapám van már csak.

Kattkat: köszönöm szépen az infókat. Megnyugodtam. Az én orvosom Dr. Kia (a rendes nevét nem tudom leírni, mert nem magyar :roll: ) Neked ki az orvosod?

Ktc: én megyek az ingyenes 4d-re, pénteken, úgyhogy várom majd a beszámolót csütörtökön. :wink:

Nóri: irigyellek, hogy van türelmed sütögetni, nekem inkább az a pepecselős, mint a főzés. Mondjuk megsütök én mindent, csak nehéz a kezdet.

Nem tudom ki, hogy van vele, de ez az időjárás engem olyan befordulóssá tett ma, hogy semmihez sem volt kedvem. Kedves férjem sem ér rá mostanság (versenyre készül, így mindig edzésekre kell járnia, amikor nem dolgozik :? ), úgyhogy vagyogattam ma.

Erusverus: sajnálom, hogy diétáznod kell. Bár szerintem védőnő válogatja, hogy kinek mi a sok hízás.

A vércukros vérvételre én majd csak jövő héten megyek, de már ki van írva itthon, hogy a citrom levét el ne felejtsem. Életembe nem ittam még ilyen cukros löttyöt, kíváncsi vagyok,hogy fogom bírni.
Vendég

Házassági: tuti jó a 19 éves is, mivel nincs határ. Onnan tudom, hogy mivel apa lelép én meg nem kívánok hivatalokban csücsülni, el akartam intézni. Felhívtam az anyakönyvvezetőt. Ő mondta, hogy nem kell. Micsoda hülyeség is! Szóval nem kórház függő. Nem kell és kész.

Eszter: illetékes anyakönyvvezető a kórház szerinti. Nálunk Luca a VI. kerben lett anyakönyvezve. Apa a VIII.-ban. Én Szolnokon. Noémi is a VIII-ban lesz. Ebben az a szívás, hogy a születésit onnan kell igényelni, ha személyesen akarod! De Nektek Pécsett lesz az ügyintézés. A kórház oda jelenti le a baba születését!

Bea!!!!
Hol vagy?

Ronci, milyen lett a csiga?
Én megcsinálom holnap a diósat, mivel apa frankfurti levest kért. Amellé meg nem árt valami fini édesség, ugye??? :lol:
Vendég

Én is szeretek kézzel dagasztani, de nem fér a belemtől a tál az ölembe!!! :lol: :lol:
Vendég

Nóri! Nálunk a Frankfurti mellé lekváros bukta dukál.
A szép, nagy robotgépedet 2 dologért irigylem. 1. húsdaráló (nekünk kézi van csak) 2. dagasztógép. A miénk max. 1 kg-t tud állványon dagasztani, de ledarálja a saját lábát közben :twisted: . Pedig Bosch. Vmi nem OK. a konstrukcióban. És apa legalább hetente süt kenyeret. Már gondolkodik, hogy hogyan csináltathatna gépet.
pammut

Én a mindent beledobálós-összekeverős tészta recepteket szeretem. Azt hiszem még életemben nem dagasztottam :oops: gépem meg nincs hozzá. Sajnos elég ritkán sütök, mert nagyon xar a sütőm. A 20perces muffin van hogy egy órát is sül benne. :(
zuzmooo

Ja, és embőc túlórázik :( . Mászkálhatok le a pincébe kazánra rakni.
Még jó, hogy suli szünet van. 3 sarjammal hipp-hopp szállnak a napok. Kiváló figyelemelterelők :D . Nem is rágódtam ma annyit kedvenc paráimon.
pammut

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:50-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nekem elképesztően szar kedvem volt ma. Rossz idő... Luca matrica lett, egész nap rajtam csüngött. Semmit nem akart. Délután 3-kor bírt végre felöltözni! :shock:
Aztán megjött apa és elvitt a Metroba meg zöldségeshez. Jól feltöltötte a kamrát (persze nincs kamránk :D ) Olyan jó lett a hangulatom, mint karácsonykor. Engedélyeztem magamnak 15dkg-t a méregdrága datolyából. Eszméletlenül finom! :D

Ráadásul kiderült a nagy vásárlósdi oka: apa szerzett egy Liebherr hűtőt. Ingyen. Két részből áll. Az egyik fele egy hűtő biofresh résszel, ami a zöldségek tárolására való.

ez a héten megjön hozzánk. A másik fele meg fagyasztó és borhűtő, már az új házban lesz betárolva.
Így fog kinézni:
Kép

Ja és Luca olyan édes, megpuszilta a pocakomat és szaladt, hozta a telefonom, hogy hívjuk fel Noncsi babát! Megeszem!!!!!
Vendég

Én nem szeretek kézzel dagasztani. A sajtos tallér tésztáját is kész kínszenvedés összegyúrnom. De mézes-krémes viszi a prímet, viszont az lassan aktuális. Karácsony nálunk nincs anélkül. :oops:

Pammut, keményedéseid elmúltak?

Szerintetek ha nincs panaszom, akkor mikor érdemes elkezdeni a magnéziumot? Egyelőre pezsgőtablettában vettem hogy legyen egyáltalán mihez nyúlnom ha szükséges.

Mondtam apának, hogy nem bírja a gyermek ha a bal oldalamon fekszem, rugdal egyfolytában. Erre ő szemrehányó tekintettel: mert biztos nyomod. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kattkat- az en problemaim a tieid mellett csak nyavajgasnak tunnek, de azert en is azt mondom neked, hogy fel a fejjel, nemsokara lesz valaki melletted, aki feltetel nelkul szeret, es akit senki nem vehet el toled!
geri79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?