Sziasztok!
Immár ismét közöttetek
A nászút gyöngyörű és feledhetetlen volt, igazi bújós-romantikus kis hét. Voltunk Karintiában egy tóparti gyönyörűségben, meg Salzburgban csavarogtunk és kényeztettük magunkat. Az első hotelban hatfogásos vacsik voltak, bár jellem akartam lenni, de nem sikerült, így a jelen állás szerint 7,5 kilo pluszban vagyok májusi önmagamhoz képest. Szerintem dobogós helyezést érdemlek ezzel
A védőnő nálam is kedvesen jegyezte meg, hogy vigyázni kéne, de hát ugye ha az ember lánya éhes, akkor eszik. Én legalábbis. Sajna az utóbbi időben rákattantam nagyon az édességre, ezért a kakaóscsigát én is merényletnek tekintem, Nóri
Vicces, hogy pont most raktad fel a robotgépet, mert épp akaratam kérdezni tőletek, hogy tudtok-e ajánlani valami nagyon profit. Anyut sikerült lebeszélnem a 12 személyes étkészletről, de ragaszkodik hozzá, hogy valamit vegyen nekünk nászajándékba. Hát, a nászút alatt arra jutottam, ha jó feleség módjára nekilátok a főzésnek, sütésnek, akkor bizony kell valami jó kis masina, ami megkönnyíti az életemet. Szerintem ilyesmit az ember egy életre vesz (anyu húsdarálója velem egyidős), úgyhogy ha jó szívvel ajánlod, benevezek egy ilyenre.
Nevek: Én elfogult vagyok vicky, mert nálunk Hanna Barbara lesz. ( a Tom és Jerry Hanna-Barbera, de ezt az emberek 80%-a nem tudja, és a Barberát Barbarának gondolja, én már rengeteg poént hallottam ezzel kapcsolatban) Amúgy szerintem a Ti vezetéknevetekhez az Emese is gyönyörűen illene, mert a vezetéknév mély hangrendű, az Emese magas, és tök szépen összecsengenek.
Pocaklakó: újabban nagyon aktív. Mi számít normálisan ezen a téren? Hajdú Krisztina azt mondta, ha nagyon fickándozik, az utalhat sok magzatvízre. Engem az utóbbi egy hétbnen ő keltett (ha pechem volt, hajnali fél ötkor), esténként ugyancsak megy a buli és napközben is sokat érzem. De nem finoman mocorog, hanem rúg a drágám. Megfigyeltem, hogyha gyümölcsöt vagy csokit eszem, azonnal kb. 2 percen belül ébred, és kezdődik a tánc. Ennyire szeretheti vagy épp ellenkezőleg?
Rucik: na, nálunk még semmi. Pár hét múlva visszaköltözünk Apa lakásába, és oda fogom venni a cuccokat. Ha van ismerősötök, aki kislány holmikat adna el, és nektek nem kell, örülnék neki, mert "ellenőrzött forrásból" szívesen vennék használt rucit. Apa szerint a gyerek megérdemli az újat. Hát én utánaszámoltam, és úgy vagyok vele, nyilván csomó új cucca is lesz, de azért a napjában ötször cserélendő, lekajálandó rugikból a használt is tök jó lesz, nem beszélve a bundazsák ill. kabátkáról, amit szerintem egy szezon alatt nem lehet elhordani, a következőre viszont kinövi.
Bocsi, kicsit hosszú lettem..
Búcsúzóul megosztom veletek az aktuális nyavajámat. Az ügyvédi kamara kitalálta, hogy 2010-től csak az foglalkoztathat ügyvédjelöltet, aki előtte legalább két évig megszakítás nélkül ügyvédkedett. Gyás=megszakítás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogyha pld. egy 10 éve ügyvéd csaj elmegy szülni, majd négy hónap után visszamenne dolgozni (nyilván úgy, hogy ő csak koordinál és a tökéletesen felkészült, 3 éves szakmai tapasztalattal rendelkező jelölt meg dolgozik helyette), akkor ennek lőttek. Mert a kamara vezetése szerint - legalábbis én ezt olvasom ki a dologból- attól, hogy valaki kiesik pár hónapra a munkából, nyilván elhülyül meg elbutul, és kevésbé alkalmas a szakma gyakorlásásra mint egy kezdő, a praxist mindössze két éve folytató ifjú kolléga
Ez azt jelenti, hogyha majd szülés után valamikor visszamegyek dolgozni, hivatalosan nem lehet segítségem, gebedjek meg, sőt, ha akarok második gyerkőcöt akkor a jelölti foglalkoztatás az öt éves tervben ne is szerepeljen.