Új privát üzeneted érkezett!

Ja és a sütik nagyon aljasok, de nagyon jól néznek ki. :) Rakok fel egy újságot az fw-re, amiben tepsis sütik vannak. Abból én is fogok sütni valamit, majd átalakítom, hogy ne legyen benne ennyi szénhidrát.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, nekem a Barbara és a Dorina jön be a vezetéknevetekhez. Ildihez hasonlóan második névre én sem tennék voksot, szintén egynévpárti vagyok.
Viszont amit én még nézni szoktam, az az hogy a szülinaphoz képest mikor van a névnap. Persze már csak az után, hogy a fiamnak a Benjámint adtuk, ami ugye karácsony után szinte rögtön van. :oops:
Ilyen szempontból a Dorina szerencsésebb, mert az szeptember 2.

Nóri, kakaóscsiga recept jöhet, bár ezek a sütik életveszélyesek.
Én majd most akarok venni mindentudó konyhai robotgépet a picuri miatt. Vagyis eddig is terveztem, de így most legalább apropója is lesz. Az majd dagaszt egyedül. Bár lehet hogy arra a sorsra jut mint a kenyérsütő. Azt is ritkán használom, a fiúk nem eszik meg a házikenyeret. Max. a kalácsot. Tényleg, nagyot meg is kérdezem, hátha kér és akkor sütök.

Felfázás kicsit jobb, rengeteg tea (igaz nem kamilla, de citromos, mézes) és meleg lemosás is volt. Meg éjjel vagy ötszöri pisilés. Hol egyáltalán nem csíp, hol egy kicsit. Mindenesetre úgy döntöttem beteget jelentek mára. Ember úgyis azt mondja, maradjak most már itthon, de azért ezt az 1 hetet még valahogy kibírom. Ha már egyszer kimondtam.

Kakti, szerintem is inkább pihizz otthon, nem hiányzik a stressz.

Óraátállítás sztori. Az én telefonom automatikusan átáll, párom is bőszen tévézett már tegnap reggel negyed 8-kor. Egyszer csak csörög a telefonja, az egyik focistája volt aki Pestről jár ki. Amit a srác mondott én nem hallottam, csak hogy mikor van következő busz és hasonlók, aztán gyorsan levágtam mi a szitu és mivel a kérdésre nem kaptam választ, elordítottam magam, hogy még csak fél 8 van, nem fél 9. :) Kiderült, hogy a srác ugyan ott volt a Szénán, de otthonhagyta a pénztárcáját és már nem lett volna ideje a busz indulásig visszaérni. Fél 9-től nem is. :lol:
Egyszer meg este visszaállítottam a telefonomat, hajnalban meg ő maga automatikusan, úgyhogy én két órával voltam hátrébb. :lol:

Ja és még egy, aztán eldugulok. Ma reggel a bal oldalamra fordultam, no a kislegény határozott nemtetszését fejezte ki ezzel kapcsolatban. Egy idő után meguntam és visszafordultam a jobbra, amin egyébként is alszunk, akkor abbahagyta.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakajós csiga

A tésztához:

* 50 deka liszt
* 7 deka puha vaj
* 2 tk. szárított élesztő
* 3 dl tej
* 1 tojássárgája
* 4 ek. cukor
* 1 mokkáskanál só

Ezen kívül:

* 1 csésze cukor
* 3 ek. cukrozatlan kakaópor
* 1,5 dl tej
* 1-1 ek. vaj

A hozzávalókat a dagasztógépben dagasztottam, majd kelesztettem, majd egy hosszú keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtottam.

Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. Egy csészényi cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam, majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A csiga külső végét jól aláhajtottam, hogy ne folyjon ki az összes kakaó sülés közben. 175 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami talán 25-30 percig tartott. Félidőben, amikor már kezdtek színt kapni a csigák, kikaptam a tepsit, és forró tej-vaj keverékével meglocsoltam őket, majd visszatoltam.

(Nekem ilyenem van. Vettem hozzá pluszban darálót, fagyigépet is:
http://www.bosch-home.com/hu/MUM4655EU.html)
Vendég

Ja, Nóri, házassági akvi. Mivel nekünk itt helyben volt az esküvő, a hivatalban meg ismerősök dolgoznak (pont erre az állásra vettek fel 2 éve, csak visszaléptem), elég ha odaszólok és valaki beugrik érte.
Viszont a TAJ kártya és társai ügyében asszem elkezdek utánaolvasni, Papi nem egy ügyintézős fajta. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csajok, ki hogy áll, kinek mije van már meg? én nemrég kötöttem egy egész jó kis seftet :lol:
barátnőmnek két és fél éves a fia, és eladja a cuccokat, mert nem lesz jó ideig több gyerek...babakocsitól kezdve minden van benne!

Edit

Kép
ézsóné

Nóri, igen ehhez az L-betűs sorunkhoz jó a vezetéknevünk :lol:

Kívánom, hogy Lucának ez legyen a legnagyobb baja az életben, hogy megkérdezik tőle, hol a széked Luca? na ezt én se érzem nagy csúfolásnak :lol: :lol: :lol: :lol: pláne, ha a mai ifjúság átlagát nézzük az ő korukban erre a mondásra már senki nem fog emlékezni. Szóval én sem aggódnék a helyedben egy ilyen szép nevű kislánnyal :lol:
Ennyi erővel Lillunak meg mindenki azt fogja mondani: Te csak pipálj Ladányi! de meggyőződésem, hogy Lilla korában se a filmre se a kisregényre nem fog szintén emlékezni senki :lol:

Kakóscsiga recept jöhet, sajna mi is is szeretjük :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi a receptet. Ráhibáztál, pontosan ezt a gépet néztem ki. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, a Luca név csúfolásával kapcsolatban én is akartam írni, hogy a mai ifjúság már csak értetlenül néz szerintem ha a Luca széke szóbakerül. :roll:
Nekem volt egy osztálytársam, na ott még poén volt. :lol:
Engem egy volt kollégám állandóan Csincsillának hívott.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Névnap-szülinap: annak idején nem volt divat a "visszakeresztelés". Szóval ha mondjuk októberben születtél, nem lehettél Mária, vagy Anna. Csak Andrea (november), vagy Katalin, vagy Éva... meg ilyenek.
Nekem mázlim van a január 1-gyel. Én bármi lehettem. De mivel karácsony csak egy hétre van a szülinapomtól, így a névnapom jó messze van (július).
Van ismerősöm, aki december 23-án született és Éva. Az igazi kicseszés. :D

Én figyelembe veszem, hogy viszonylag távol legyen a szülinap a névnaptól. Miminek lesz 3hónapra, Lucának vagy 8-ra. Amúgy is akkora a család, hogy csak szeptemberre nem esik valakinek névnap, vagy szülinap.
Vendég

Sziasztok,

Mi is visszatértünk Somogyországból… Elhoztuk anyuéktól a babacuccokat – tök jó volt újra látni a pici rucikat, némelyikre már nem is emlékeztem.
Ismét rengeteget írtatok, még nem tudtam visszaolvasni, de azt láttam, hogy nevekről volt szó. Mi is határoztunk ez ügyben, csak elfelejtettem írni. A mi választottunk a Mira lett, Csengével versenyzett, de nekem a Mira sokkal jobban tetszik. Most olvasom, hogy Vicky, nálatok is esélyes igaz csak második névként.

De jó kis recepteket tettetek fel, itt csorog a nyálam a képeket nézve. Mérlegre már rá sem merek állni, tuti megint híztam pár kilót.

Később még jelentkezem, most Minó nyaggat, úgyhogy megyek tüskézni…

Kép
Kép
szana80

Hát Vicky: szavazat:
1: Barbara szép, de elcsépelt, Dorina mostanság rengeteg van belőle, jobb az egyedi név, Emese: hát nekem is tetszett, de én csak ostoba Emesékbe futottam, így letettem (főleg, hogy fiam lesz) Kinga, Zsófia királynői, Lilla: kellemes csengésű, Réka, Flóra, Hanna szerintem is gyönyörű, de elég sok van belőle. Mira ritka, kellemes, bár engem a Mira keserűvízre emlékeztet
Hangtanilag: Barbara Flóra, Barbara Hanna , Dorina Hanna, szépen megy a mély hangzású Frankó-hoz.
Dorina Mira, Kinga Mira, Lilla Hanna, Lilla Mira játékos pajkos névösszeállítás
A többi párosítás nem tetszett.

Ildi! Mi is Lénára gyúrtunk (van egy szép Omega szám: Hull a hó zúg az szél, Dimitrij Lénáról mesél…. és Lénát látom ágyamon) imádom azt a számot, ezért Lénára szavaztam. Aztán a Lénát felülírta a játékosabb Luca. Erre Bulcsink lesz!

Nóra, pedig én szóban is Nóráználak, mert a Nóra olyan elegáns, nemesi név, míg a Nóriról legfeljebb a Tábori Nóri jut eszembe, meg a rikácsolós kofa a piacról (izé, meg a papagáj).
Mellesleg én meg utálom ha leEsztiznek. Eszter vagyok és tessék így hívni. Bár tök mindegy, mert ha meghallom az első hangokat én már oda is figyelek. Az Eszter az olyan kellemes finom név, Eszti: hát eszi, nem eszi Eszti van.

Ja és nevek és születések a családban:
Névnapok: Zsolt: április, Eszter: május, Bulcsú: június
Születések: Zsolt : március, Eszter: április, és ehhez a mintához oly szépen passzolna Bulcsú: február.
Szorítsatok, hogy azt a pár napot kihúzza a Bulcsi odabenn.

zarja

Eszter!

Én már egyértelműen rá akartam kérdezni a dologra, mert én azért kezdtelek becézni, mert hátha az "zavar" Téged, hogy Eszternek hívlak... Azért hívsz Te is Nórának. :lol: De mondom, nálam ez fóbia inkább.
Aztán a Szily Nóra mondta egyszer, hogy Nóra a neve. Aki szereti, Nórinak hívja. Aki nagyon szereti, Norcinak. Szóval ez valami szilinórás betegség lesz! :D
Vendég

A Hanna-Barbaráról nekem is arajzfilmesek jutottak eszembe :)

Ez a kakaóscsiga kép a tömegek aljas izgatása! :lol: Mit nem adnék most egy ilyenért! hmmmm....

Névnap dátumok: Az egyik dolog ami visszatart a Dávid névtől, az hogy dec. 30-án van a napja. Túl közel lesz a karácsony, szilveszter, és a szülinapja. Én például nagyon utáltam, hogy a szülinapom (dec.) és a névnapom (febr.) is télen van. Biciklit, nyári játékot sose kaptam :(
zuzmooo

Sziasztok!
Én is túléltem a hétvégi rokonlátogatást, és pár kilóval nehezebben tértem haza :lol: Mindenki azt hiszi azért mert kismama vagyok, 10 félét kell főznie.

Node ez a kakaós csiga, Nóri! Nekem ugyan nincs kelesztőgépem, de nekiugrok majd az elkészítésének, ha addig élek is. A további plusz kilókat meg majd Rád fogom! A nyuszira már annyi mindent fogtam, kell egy újabb "bűnbak". Ugye nem hari? :wink:

Név téma: Vicky, nekem is a Mira a kedvencem a felsoroltak közül.

Nálunk egyelőre kettőn áll a vásár: Noel és Sámuel (a Samu becézés nagyon tetszik). Sajnos szép vezetéknévvel nem rendelkezünk (remélem Zsolti nem olvassa): Bubenkó. Vagy csak az egyiket kapja, vagy mindkettőt, ha végképp nem tudok dönteni, persze a sorrend is kérdéses, ha kettő lesz. Szerintetek?

Kép
zsizell

Amerikai csokis keksz és kakaóscsiga receptek a gmail-en!
zuzmooo

Zuzmooo!

Sztem a Dávid szép név. És ha Ti, mint szülők oda tudtok figyelni arra, hogy méltó módon el legyen különítve az ünneplés, akkor külön varázsa is van a dolognak.
Vendég

Eszter, na igen ezt az Omega dalt szerintem mindenki ismeri :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Zuzmooo! A Dávid nekem is nagyon tetszik, ha nem lenne már egy kisfiú a közvetlen rokonságban, akit így hívnak, akkor nekem is rajta lenne a listán. Nekem nov.13 a névnapom, nov.25 a szülinapom, aztán jön a Mikulás, meg a karácsony. Mindent letudok év végén. Az én szüleim a gyereknappal pótolták a kiesést-szerintem ez jó ötlet lehet nálatok is.

Kép
zsizell

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:42-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Zsizell!

Van úgy is, hogy Samu. Nem csak Sámuel. Lehet Bubenkó Samu is.
Vendég

Tudom Nóri, csak azt leszavazta a férjuram. :) Így meg mindketten nyerünk, neki a Sámuel tetszik, nekem meg a Samu.

Kép
zsizell

Sziasztok!

Hősiesen elmentem a cukorterhelésre, szerdára már elvileg lesz is eredmény. De nagyon szar volt, sokkal rosszabb, mint gondoltam. Mondjuk én eleve a szurkálást sem szeretem, de most olyan rosszul lettem ettől a curkos löttytől (vszeg túl gyorsan ittam meg, hogy túllegyek rajta), hogy 10 perc múlva minden elsötétült, nem hallottam és alig láttam, és ki akartam hányni az egészet. Jobb lett volna, ha kihányhatom, de akkor meg jöhettem volna újra, így nyeltem vissza és igyekeztem nem elájulni. Még jó, hogy ki tudtam rohanni a levegőre, és ott egy negyed óra alatt összeszedtem magam. Onnantól kezdve sétáltam, mert nem bírtam ülni abban a büdös kórházszagban. Na, mindegy, túl vagyok rajta...
Babót nem viselte meg, végigrugdosta az egészet :)

Ma szerencsére tudok itthonról dolgozni, úgyhogy itt fogok lógni egész nap :)

boruska

De jó neked, hogy már túl vagy rajta. Én szerdára tervezem az eseményt, de nagyon tartok tőle, és hát te sem nyugtattál meg túlzottan. Annyira nem bírom a tömény édeset, még egy kanál méztől is rosszul vagyok. :( Azt javasolták vigyek citromlevet, és az majd segít.

Kép
zsizell

Jaj, nem ijesztésnek szántam! :(
Citrom nekem későn jutott eszembe, így csak magában ittam - arra vigyázz esetleg, hogy ne idd meg túl gyorsan - nekem be is szólt a nővér, hogy ilyen hamar lehajtotta?
De jobb a túloldalán lenni ennek a vérvételnek, az bizti...

boruska

Sziasztok!

Immár ismét közöttetek :D A nászút gyöngyörű és feledhetetlen volt, igazi bújós-romantikus kis hét. Voltunk Karintiában egy tóparti gyönyörűségben, meg Salzburgban csavarogtunk és kényeztettük magunkat. Az első hotelban hatfogásos vacsik voltak, bár jellem akartam lenni, de nem sikerült, így a jelen állás szerint 7,5 kilo pluszban vagyok májusi önmagamhoz képest. Szerintem dobogós helyezést érdemlek ezzel :D A védőnő nálam is kedvesen jegyezte meg, hogy vigyázni kéne, de hát ugye ha az ember lánya éhes, akkor eszik. Én legalábbis. Sajna az utóbbi időben rákattantam nagyon az édességre, ezért a kakaóscsigát én is merényletnek tekintem, Nóri :lol:

Vicces, hogy pont most raktad fel a robotgépet, mert épp akaratam kérdezni tőletek, hogy tudtok-e ajánlani valami nagyon profit. Anyut sikerült lebeszélnem a 12 személyes étkészletről, de ragaszkodik hozzá, hogy valamit vegyen nekünk nászajándékba. Hát, a nászút alatt arra jutottam, ha jó feleség módjára nekilátok a főzésnek, sütésnek, akkor bizony kell valami jó kis masina, ami megkönnyíti az életemet. Szerintem ilyesmit az ember egy életre vesz (anyu húsdarálója velem egyidős), úgyhogy ha jó szívvel ajánlod, benevezek egy ilyenre.

Nevek: Én elfogult vagyok vicky, mert nálunk Hanna Barbara lesz. ( a Tom és Jerry Hanna-Barbera, de ezt az emberek 80%-a nem tudja, és a Barberát Barbarának gondolja, én már rengeteg poént hallottam ezzel kapcsolatban) Amúgy szerintem a Ti vezetéknevetekhez az Emese is gyönyörűen illene, mert a vezetéknév mély hangrendű, az Emese magas, és tök szépen összecsengenek.

Pocaklakó: újabban nagyon aktív. Mi számít normálisan ezen a téren? Hajdú Krisztina azt mondta, ha nagyon fickándozik, az utalhat sok magzatvízre. Engem az utóbbi egy hétbnen ő keltett (ha pechem volt, hajnali fél ötkor), esténként ugyancsak megy a buli és napközben is sokat érzem. De nem finoman mocorog, hanem rúg a drágám. Megfigyeltem, hogyha gyümölcsöt vagy csokit eszem, azonnal kb. 2 percen belül ébred, és kezdődik a tánc. Ennyire szeretheti vagy épp ellenkezőleg?

Rucik: na, nálunk még semmi. Pár hét múlva visszaköltözünk Apa lakásába, és oda fogom venni a cuccokat. Ha van ismerősötök, aki kislány holmikat adna el, és nektek nem kell, örülnék neki, mert "ellenőrzött forrásból" szívesen vennék használt rucit. Apa szerint a gyerek megérdemli az újat. Hát én utánaszámoltam, és úgy vagyok vele, nyilván csomó új cucca is lesz, de azért a napjában ötször cserélendő, lekajálandó rugikból a használt is tök jó lesz, nem beszélve a bundazsák ill. kabátkáról, amit szerintem egy szezon alatt nem lehet elhordani, a következőre viszont kinövi.

Bocsi, kicsit hosszú lettem.. :( Búcsúzóul megosztom veletek az aktuális nyavajámat. Az ügyvédi kamara kitalálta, hogy 2010-től csak az foglalkoztathat ügyvédjelöltet, aki előtte legalább két évig megszakítás nélkül ügyvédkedett. Gyás=megszakítás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogyha pld. egy 10 éve ügyvéd csaj elmegy szülni, majd négy hónap után visszamenne dolgozni (nyilván úgy, hogy ő csak koordinál és a tökéletesen felkészült, 3 éves szakmai tapasztalattal rendelkező jelölt meg dolgozik helyette), akkor ennek lőttek. Mert a kamara vezetése szerint - legalábbis én ezt olvasom ki a dologból- attól, hogy valaki kiesik pár hónapra a munkából, nyilván elhülyül meg elbutul, és kevésbé alkalmas a szakma gyakorlásásra mint egy kezdő, a praxist mindössze két éve folytató ifjú kolléga :twisted: Ez azt jelenti, hogyha majd szülés után valamikor visszamegyek dolgozni, hivatalosan nem lehet segítségem, gebedjek meg, sőt, ha akarok második gyerkőcöt akkor a jelölti foglalkoztatás az öt éves tervben ne is szerepeljen. :evil: :evil:

Kép
juci-77

Boruska: a vércukorszintet rendes vérvétellel nézik? Én azt hittem, csak az ujjunkat bökik majd meg, abból tökéletesen kiolvasható, hogy mennyi az annyi.

Ti mit hallottatok a próbareggelis vérvételről? Ott ugye csak 2 dl tej meg egy zsemle fogyasztandó és utána nézik a változást. Ennyi nem elég, mindenképpen kell a cukros lötty?

Kép
juci-77

Juci!

Ennek sztem járj utána bővebben. Hátha valami baki van a dologban. Talán azt akarják kivédeni, hogy ha valaki elmegy más szakmába jó pénzért (lássuk be, egy ügyvéd mi másért menne máshova?) utána ne akarjon másokat tanítani.
Ez nálam mondjuk felveti azt a kérdést, hogy ha mondjuk 2évig tanít a jogi egyetemen, de nem praktizál, akkor mi van? :roll: Nagy butaság is lenne!

Illetve lehet, hogy a TGYÁS-GYED nem minősül megszakításnak. Mert ha igen, az rohadtul az anyák ellen lenne! :shock:

Én tudnám úgy is értelmezni amit írtál, hogy legyen meg 2év megszakítás nélkül, amikor praktizált. De lehet, hogy az eredeti szöveg utal arra, hogy ez az ELMÚLT 2 év kell hogy legyen...
Vendég

Fiú-lány öltöztetés: az én tapasztalatom alapján fiúkat könnyebb öltöztetni. Én a kisfiamnak mindig azonnal találok akármilyen ruhát, de a kislánynak… kínszenvedés, ahogy egyre nagyobb annál nehezbb. A fiúkát bármibe öltöztettem mindig olyan jól nézett/néz ki, de a kislányt…összeválogatni mit mivel, nem passzol a színe vagy snassz, nekem sokkal nehezebb és szerintem a választék is nagyobb fiúknak!

Magasság: hát Nóri én is 168 vagyok :) Úgyhogy mi átlag klubbot alapítunk. Én 57kg-ot mértem a múlt héten, de majd ma megyek a védőnőhöz és megmér…gondolom több lesz :?

Ruhák: Nálunk a gyerekek 50 illetve 51,5 cm-rel születtek, ám az 56-osok nem voltak sokáig jók, tán 1-2 hétig…A S’Oliver márkájú kombidresszek voltak jók több hétig, de a Kenguru-k nem.

Geri, szerintem a Brendonban a Rókusi krt-on lehet kapni bandázst, vagy ahol van Kenguru bolt (ezt nem tudom hol van), de bandázs ügyben a Madách utcai Faktumban is lehetne futni egy kört.

Alvás: hasonalvás kilőve és nekem háton se megy, így marad a bal- és a jobb oldal. Tegnap éjjel nem tudtam visszaaludni és arról ábrándoztam, hogy ha hasra fordulhatnék 1 pillanat alatt el tudnék aludni…Na majd talán 1 év múlva!

Babakád: a legegyszerűbb, legolcsóbb műanyag kád a legjobb szerintem. Ezt lehet a legtovább használni.

Judy, szijjaaaaa, úgy látom hasonló életkorilag a felállás nálatok, mint nálunk 8)

Nóri, de kis édes Luca a fürdős fotókon, milyen kis husi, nagyon szép!!!
A recepteket én is elmentettem :)

Vicky, én a Rékára szavazok, de a Frankó Flóra is tök jó, mert mindkettő F betűs.

BeneIldi, a férjemnek említettem a Léna nevet, erre teljesen elolvadt, így kérte, hogy jelöljem meg, mint esélyest :)

Ronci, a te receptedet is lementettem :D

Zsizell, elég hosszú a családnevetek, igy a rövidebb keresztnév tök jó hozzá!

Zuzmoo, Dávidot nem csak karácsonykor lehet ünnepelni, biztos van másik névnapja is! Nálunk Bercelnek 3 névnapja van megjelölve az utónévkönyvben és kiválasztottuk a legtávolabbit a szülinapjától, meg az optimálisat évszakilag és közöltük mindenkivel, hogy neki ekkor van a névnapja és kész.
Ez ne tartson vissza, mindent meg lehet oldani!

Erusverus, mi onnan elköltöztünk 2004-ben. Ám a mi ablakunk nem az ovira nézett, hanem a másik oldalra, ahol most Tesco van, régen ott Profi volt. Amúgy nagyon jó hely, mert mindenhez közel van, meg az ovi környéke olyan szép, hangulatos, sok fával, stb. Tök jó volt ott lakni!

Katica, tudod-e, hogy a próba 4D-s vizsgálat helyileg hol lesz Bp-en?
lara

Juci!

Isten hozott itthon! - örülök, hogy jól sikerült a nászút:)
Képek? Esküvő, nászút, stb.?

Bori

boruska

Juci, nekem labort is néztek, azért vettek le rendesen vért - de lehet, hogy az nem kötelező az én dokim ezt kérte

boruska

nóri: Én a Viktóriát nem szerettem, a Vikit meg igen. Most már nem zavar, de régen volt egy idős bácsi, aki piásan mindig a Viktóriát énekelte nekem és a hátamon felállt a szőr. Mára azért elfelejtettem ezt a dolgot, de azért még mindig jobban szeretem a Vikit. A párom a gyűrűjébe sem a Viktóriát vésette bele, hanem a Vikit. :) Azt mondta, hogy azt utálom, miért iratná bele azt. Olyan édes volt.

csuppancs: Én is kikerestem a névnapokat és volt, amit emiatt vetettünk el. Még a Barbara kicsit fura ilyen szempontból, mert az december 4-én van. Tehát névnap, karácsony és utána nem sokára a szülinap. De még sincs annyira közel egymáshoz. A többi névhez több névnap is tartozik, azokból lehet válogatni.

ézsóné: Nekünk már elég sok minden van, főleg babaruhák. A kiságy és a komód a jövő hónapra marad.

boruska: Nem vittél citromot? Azzal tényleg nem lett volna olyan rossz.

zsizell: Nekem azt mondták, hogy inkább friss citromból vigyek levet, mert a citromlében lehet édesítés. Nem tudom, de biztos ami biztos alapon citromot vittem.

juci: Sajnálom ezt az ügyvédi mizériát. Örülök viszont, hogy a nászút jól sikerült.

Köszi a szavazatokat a nevekre, még meginterjúvoljuk a kollégákat is. Ez a szavazósdi az egyik kolléganőméknél volt először és úgy gondoltuk, hogy mi is kikérjük több ember véleményét. A családét persze nem, mert ha valakié nem nyerne, akkor az az illető megsértődne. Ők nem is tudnak még a lehetséges nevekről sem nagyon.
vicky79
Budapest III. kerület

Juci Cukorrol rossz hír: vénából veszik. Előtte és utána is. Vagyis két "nagy" bökés. Aki megy, annak javaslom, hogy ne palackos citromlevet vigyen, hanem kifacsart citrom levét. Az hatásosabb. Baromi cukros az a lötty. És tényleg nem jó lehajtani. Nekem szegény üres gyomrom teljesen begörcsölt tőle. A próbareggelis változat nem ad pontos eredményt, mert ugye zsemléje és teje válogatja mi van benne. Az csak tájékoztatásra alkalmas. Ez meg kimért finom szőlőcukor :lol: .
pammut

juci: A vénás vért veszik a cukornál alapul, mert eltérés lehet a mérős és a laboros között. Nekem most a reggeli utáninál 0,7-tel az ebéd utáninál már csak 0,1-gyel tért el. 20 % eltérés még belefér. Én jobban örültem a cukros löttyösnek, mert abban pontosabb a ch adag.
vicky79
Budapest III. kerület

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:45-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Lányok!

Mitől fáj a szeméremcsontom??? :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: a baba növekvő súlyától egyrészt, másrészt attól, hogy szélesedsz ki, készül a szervezet a szülésre

Edit

Kép
ézsóné

nekem meg a méhszájam fáj belülről - egy kicsit izgulok, nehogy táguljon :(
meg a mellbimbóim sajognak, de nagyon durván..

boruska

Én imádom a robotgépem. Sok kiegészítőt lehet venni hozzá, amit nagyon jónak tartok. (Citrusprés 2000Ft)
A gép maga nem a legolcsóbb. 40eFt körül. De amit tud (dagaszt, habot ver, szeletel, húst darál, turmixol...stb) azért megéri. Én soha nem pakolom el. Kint van a pulton. Emellett van még egy sima Braun mixerem, amit Apa kapott régebben. Ehhez van vakum szívós fej meg edények is. Ezen kívül csak kenyérpirítóm, kávé és tea főzőm van, ami bőven elég nekünk.
http://www.ebolt.hu/product96925-Bosch_ ... ettel.html
http://www.argep.hu/product_377806.html
Vendég

Sziasztok,
bocsi, most nincs sok időm visszaolvasni, de ígérem estére bepótolom.
Most elég zűrös az életem, mert múlthét szerda reggelre meghalt a nagymamám. Anyukám anyukája volt, 7,5 éve lakott nálunk, azóta ápolta anyukám 5 éve csak feküdt, úgyhogy ez már valahol megváltás volt neki, de akkor is... mégis csak az egyetlen nagyim volt, akit ismertem... Szóval szerdán lesz a temetés, és addig millió dolog van intézkedni stb...
De nem is emiatt írtam, hanem hogy életlejelet adjak magamról.
Estére jövök kicsit bővebben.

Egyébként amikor rájöttem, hogy William Hanna és Joseph Barbera (Bill és Joe) férfiak voltak... egy világ omlott össze bennem, hogy nem Barbara rajzolta a kedvenc mesémet... :)
Macilaci és Bubu volt a kedvencem.
Ja ezt ma csináltatta a húgom a gyereknek...
Kép

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi, részvétem a nagymamád miatt!

boruska

Barbi fogadd őszinte részvétünket!

Edit

Kép
ézsóné

Barbi!

Sajnálom! Nekem is már csak egy nagymamám van. 81éves és imádom. El sem tudom képzelni mi lesz, ha nem lesz... Tuti belerokkanok. Terhesen meg nem bírnám ki! :cry:
Részvétem Miatta! :cry: :cry:

Viszont nagyon szép a maci!
Vendég

barbi: Őszinte részvétem. Nekem is már csak 1 nagymamám van, de a párom nagyszüleit jobban szeretem. :oops: Az én nagyimmal mindig csak a baj van, most anyuval lakik és állandóan kavar valamit. Szerintem csak unatkozik. Ő is már 80 fölött van.
vicky79
Budapest III. kerület

Barbi őszinte részvétem a Nagymamád miatt. Mi is júliusban temettük nagymamát, aki szintén ebben a kategóriában volt, hogy megváltás volt Neki, de akkor is nagyon sajnálom, hogy nem láthatja már második dédunokáját. Szegény Lillunak is nagyon örült.

KépKép

KépKép
beneildi

Részvétem Barbi.
Nekem is az egyetlen nagymamám az, aki például most is segít nekem. Szóval Nórival egyetértésben, mi lenne velem Nélküle.

Képzeljétek, most számoltam ki, hogy mennyi pénz kell a bébinkre a babakocsitól kezdve a ruhákon át, a vízhőmérőig minden. 400.000 lett a vége. És nem vittem túlzásba. Van amiből lehet még faragni, és hát muszáj is leszek, úgyhogy irány a Vatera, meg a Tesz-vesz.

Kép
zsizell

Sziasztok Lányok!

Hű, de bepörögtetek tegnap délutánra! Próbáltam egy kicsit olvasni, utolérni benneteket, de írni már nem tudtam, mivel a párom szüleit vártuk délutánra.
Nem is fog majd eszembe jutni, hogy mi mindent akarok reagálni.

Vicky! Én biztosan kidobnám a sorból azokat a neveket, amelyek közel lennének a szülinapjához vagy a családban abban a hónapban sok névnap, szülinap van. (Nálunk pl. a március, május, szeptember eléggé zsúfolt.) De gondolom ezeket a szempontokat is végigjártátok már. :) Az egyik ismerős családnál sorshúzással döntötték el, hogy mi legyen a gyerkőc neve, annyira nem tudtak még választani a szülés előtt 2 héttel. De akkorra már csak 2 név maradt mondjuk. Én azt mondom, még mindig nem vagytok elkésve a nevekkel. Nyugodtan lehet még hagyni a dolgot érlelődni; kóstolgassátok, próbálgassátok a neveket. Lehet, hogy nem is ezek közül lesz a pici neve, hanem a tizenegyedik lesz az igazi! :wink:

Lányok! én azért nem írok nevet a táblázatba, mert nem akarjuk még elárulni. És vannak egypáran a családból, ismerősök közül, akik tudják, hogy néha írogatok ide és nem szeretném, ha kinyomoznák. Már megvannak a neveink (arra az esetre is, ha esetleg megkukacosodna a nunisunk), ezt már tudják. Viszont a hétvégén az anyukáink már azt beszélték, hogy kéne bennünket lefizetni, hogy áruljuk el a pici nevét. :shock: 8) :lol: :lol: :lol:

A sütik bombasztikusak! Bár mondjuk a kelt tésztától még félek egy kicsit, de egyszer-kétszer azért csináltam már. :wink: Most a hétvégén én is kipróbáltam egy új receptet. Majd megpróbálom beszkennelni és felrakni a g-mailra.

Babakád esetén arra gondoltam, hogy nekem egy egyszerű, olcsó, aránylag nagy kád tökéletesen megfelel. Mint például az öcsém 20 éves babakádja, az még most is bírja a strapát. De azt hagyom anyuéknál, ott is kell lennie egynek. :wink:

Juci! Nóri! Kérünk képeket a üdülésről, esküvőről, no és egy pici beszámolót! :P

Akik mennek cukorterhelésre, ne felejtsenek el vinni legalább egy citromnyi levet! Úgy nem lesz annyira borzasztó a lötyi!

Geri! A bandázst szerintem meg is lehet varratni egy varrónővel, vagy akár Te is megvarrhatod, ha van géped. Csak egy kellemes, rugalmas anyagdarabra van szükséged. Ha a neten található képeket megnézegeted, annyira nem bonyi a szabása sem. Én is varratni fogom a párom anyukájával, ha találunk hozzá anyagot. Legalább nem fázik alul a pocakom. 8)

Ézsóné! Tök jó, hogy találtál egy ismerőst, akitől kaphattok babakelengyét.

Nóri! Nagyon jó gépecskéd van! Én is szemezgettem hasonlókkal, de az áruk miatt végül nem lett belőle semmi. Viszont van kenyérsütőgép (abban tudok kelt tésztát dagasztani), egyszerű kézimixer (hab- és krémkeverésre), kenyérpirító és rúdmixer aprító- és habverőfeltéttel. Ez a legújabb szerzeményem, nagyon szeretem és nem került 5000-be se.

Barbi! Részvétem a nagyid miatt! :cry:

Kép
Kép
molmar

Juci sok helyen ( néha a saját bőrömön is) találkozom ezzel a szemlélettel, hogy ha gyereket szülsz - elhülyülsz-elbutulsz - ha kettőt az már sorozatgyártásnak számít :shock: (ezt pont a múlt héten tudtam meg egy olyantól sajnálkozva, aki egy nekem felajánlott állásban dolgozik - nem akartam megkérdezni tőle, mert bizalmas info lett volna, hogy jobb lett volna-e ha nem szülök, mert akkor ma nemigen lenne állása, de szívesen megtettem volna :wink: ) itthonról meg maszek gyakornokoknak szánt feladatokat lehet végezni, de nem szólok, mert ennek is örülök, de szakmai szempontból sajnos bélyegnek számít anyának lenni a legtöbb esetben. Remélem a tv. nem így van, ahogy gondolod :wink: legalább csalódnék kicsit a rendszerben.
A gyerek viszont annyi öröm, hogy soha nem fogod megbánni, ha így van-ha úgy, higyj nekem. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Mariann!

Nekem mániám a sütés. Imádom. Tortát díszítgetni, pepecselni...Hm.
Szóval rengeteg cucc van itthon ilyen céllal. De mivel az uram nagy főzős, így ő nem sajnálja a pénzt ezekre.

Kellett volna vennünk mosógépet, mert haldoklik az itthoni. Kinéztem egy rohadt drágát, de nekem ez a gyengém mióta Németországban laktam. Ott ebből a fajtából a 20évesek is működnek.
A lényeg, elmentünk a bemutatóterembe. Kinéztem egy szárítógépet is hozzá. Aztán jött az ötlet, hogy van ismerős az egyik műszaki áruház beszerzésén. Le is beszéltem, hogy majd féláron megkapjuk. Iszonyú boldog voltam. Elküldtem érte apát.
Aztán hazajött mosógép nélkül. Hozott viszont egy eredeti áron (le sem merem írni, mert mindenki hülyének néz, de NEM ÉN VETTEM!!!!!) sütőt. Hiába, hogy fél áron volt, meg 30havi ingyen hitelt kapott rá, de asszem vigasztalhatatlan voltam. Ennyiből megvettem volna a mosógépet és a szárítógépet is! :evil:
Azóta amikor villogni kezd a mosógépem és szarakszik az elektronikája bánatomban sütök valamit.
Vendég

nálunk elég anyabarát a munkahely, aki vissza akar jönni, azt visszaveszik, bár sokan nem akarnak - lehet külsőben dolgozni, vagy csak 6 órát.
Az egyetlen baj, hogy sokszor estére-éjszakára koncentrálódik a munka - ezt még nem látom, hogy oldom meg baba mellett.
Mindenképpen vissza akarok menni, és viszonylag hamar is, főként a pénz miatt...

boruska

sziasztok!!!

Omega 3 : reggel elfelejtettem reagálni rá: a béres omega 3-ját szedem, mert ebben nincs E vitamin. Nyugodtan szedd a halolajat, abban csupa jó dlog van!
Nóri! a kakaós csigába lehet rendes élesztőt is rakni????

Kép
Kép
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?