Amerikai csokis keksz
Hozzávalók:
25 dkg margarin
1 kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
15 dkg cukor
15 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
20 dkg liszt /kezdésképpen, aztán kb. még egyszer ugyanennyi, mert addig kell rakni, míg már alig bírod keverni..de tényleg alig bírd kavarni!!!!Lehet nekem azért kell sokkal több, mert én réteslisztből csinálok majdnem mindent.Sima liszttel lehet elég a 20dkg is, de a lényeg, hogy alig bírd összekeverni: az első sütésből kiderül, hogy jó-e, mert ha nagyon szétfolyik, akkor lehet még sűrűbbre is keverni!
/
10 dkg mandula /szeletelt: ez nem muszály/
10 dkg étcsoki /apróra vágva, de lehet több is: én mindig sokkal többet szoktam rakni/
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a leírás szerinti sorrendben összekeverjük. A tepsire sütőpapírt teszünk (egyszerűbb kettő tepsivel dolgozni). Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk, nem túl közel egymáshoz (nekem 16 db fér el egy tepsin). 8-10 perc alatt megsül, közben a másik tepsit elő lehet készíteni, így folyamatos a sütés. Mandula és étcsoki helyett lehet bele tenni diót vagy mogyorót, és a gyerekek megmaradt mikulás- vagy nyuszicsokiját
megjegyzések: Mikor kiveszed a sütőből: én egyből felszoktam egy sütőlapáttal szedni az összes sütit a papírról, mert egyszer odaragadt mikor rajta hagytam: és egy tálcára kirakom, úgy hogy egy 5percig la. ne érjenek össze, aztán meg átrakom egy tányérra egymásra, mert utánna már nem ragadnak össze..
Kb 7-8sütésre való ez az adag. És nyugodtan használhatod végig ugyanazt a sütőpapírt, kibírja. Ja és én is 2tepsivel csinálom, mert így mire kiveszem az egyiket, addigra már tudom berakni a másikat.
Azért kell messzire rakni egymástól a kupacokat a tepsiben, mert széjjelebb folyik a vaj miatt, mint amekkorát belerakunk.
Ha este csinálod, akkor másnap reggelre már isteni puha a süti. Ha kevésbé édesen szeretitek a sütiket, akkor lehet kicsit kevesebb cukorral is! nálunk édes szájúak a fiúk!
Bocsi a sok kommentért, de egyszerűbb így, mintha mindent a magad kárán tanulsz meg..