Új privát üzeneted érkezett!

Ja, azt nem mondtam, hogy a gyereknek lesz! Nem apának. Mennyire hülye vagyok!!!!! :lol: :lol:
Szóval Lucának lesz, nehogy apa-hiánya legyen! Az utolsó napon majd apa hozza az ajándékot!
Vendég

Az más :oops:
zuzmooo

:D én is azt hittem, hogy a férjednek lesz, csak az nem fért a fejembe, hogy a parafa táblát hogy viszi magával a repülőgépen. :D

Ugye kislányról van szó? Akkor könnyű a szitu. Kereken 20 nap? Mert akkor lehet benne édesség, kis gyöngysor, gyöngykarkötő, kis bizsuk, kis hajcsat (pillangós, édes, mozgós, zörgős), lehet, hogy szentimentalista vagyok, de a közepe felé egy apaillatú kendő, zsebi (nem tom milyen parfümöt használ a férjed, de tuti egyenlőre hozzá köti az illatot Luca). Sajnos nincs előttem mekkora lehet Luca, de azt hiszem nagyobbaknak lenne jó: régebben volt a mesekocka, ami tulajdonképpen 6 puzzle a kockák hat oldalán, én akár egy ilyet is vennék bele, de naponta csak egy kocka (kis türelemjáték, ezért írtam, hogy nem tudom Luca mekkora). De tehetnél bele gyermek cd-t (filmet vagy csak zenét), mindegy, mert apához fogja kapcsolni (de olyat amit még nem látott!), vagy kis keménylapos könyvecskét, fürdős könyvecskét, ezek nem olyan drágák, apróságok.

Azért a férjednek is betűzhetnél a bőröndjébe egy két levélkét, amiben leírod, hogy mennyire szereted, és hogy várod haza. :oops: Izé, én rúzsos csókosat is teszek bele, hogy eszébe jusson, mit hagy ki :oops: Tuti a siker!

zarja

Eszter!

Köszi, ezek jó ötletek!

Bőrönd??? 15kg-a max súly 3hétre. Plusz minden éjjel máshol alszanak és költöznek, szóval túrázni is kell az összes motyóval. Ja és ebből 10kg a fényképező! :shock: Szóval kap 3pólót, egy gatyát meg a cipőt, amiben megy. Még a télikabátot is leveszem róla a reptéren! :D Persze azért 1-2levél még belefér! :)
Vendég

Nagyon jó lett a kalács!!!! Legközelebb naranccsal csinálom majd! Iszonyú jó az alap tészta is!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:40-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Lányok!

Hazaértünk az intenzív hízókúráról (anyósomék mindig a kedvünkben járnak)!
Kipakolok, aztán visszaolvasok - ha lesz erőm hozzá. Kicsit elfárasztott a vezetés. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Láttatok már bálnát? :D :lol:
Tessék: 12hét, 20hét 24+4! :-)
Kép
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:40-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!!!!

Nóri! Nagyon jól néz ki a kalácsod!!!!!! Én tegnap amerikai csokis kekszet sütöttem: párom és keresztfiam nagy örömére.. :lol:
Kattkat!!! Sajnálom, hogy még mindig...!!!! Nincs szíve annak a ...!!!
Na mindegy.. élvezd a kicsikédet továbbra is!!!
geri! él a felajánlás, csak szólj, ha nem sikerül egyéb módon!
Ma jól elfáradtam, ugyhogy tiszta jó az ágyban kinyújtózva feküdni.. isteni! egy csomót pakoltunk..de megérte.
Én is sokkal jobban enném az édességet mostanában, de nem tudom miért!!! Hogy mi változott???Sőt többet is ennék! /ez gyanús, hogy az omega3 vitaminnak köszönhető, mert amíg nem ettem nem volt ez a nagy éhség..de most hogy, most fejlődik kicsikém agya igazán: így eszem az omega3-t, "had" fejlődjön jól/
Párom most indul hazafelé, focizni van, de ez a 3nap most olyan jó volt, hogy folyamatosan egy helyen voltunk, hogy most még ez a 2,5óra is sok nélküle!

Kép
Kép
ronci

Nóri! Hol vagy Te bálna??? Vagy nem magadra gondoltál? :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci!

Ha jól megnézed, kétszer akkora vagyok, mint a 12. héten!!!! :lol:
Vendég

Kétszer annyi idős terhes vagy, nem kétszer akkora. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ronci, Te milyen omega 3-at szedsz? Velem vetettek Nahrin halolaj kapszulát, meg Royal kapszulát, de nem merem elkezdeni szedni. Csak a csaj már egyszerűen nem hagyott békén. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Drágáim!

Azzal tisztában vagytok, hogy kell egy 300napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat a szüléskor? Elvileg nem 1 év. 300nap. Nekünk ezért kellett csináltatni Lucával. Szóval ha nem akarjátok januárra hagyni, illetve kihagynátok a decemberben hivatalba járunk dolgot, akkor lassan időszerű lesz a buli! :twisted: :twisted:
Vendég

Én számoltam, elvileg a házassági anyakönyvi kivonat készült 2009.06.20-án, tehát még lazán benne van az eredeti is a 300 napban. Istenem, ha akartam volna se tudtam volna jobban időzíteni. :roll:

De Juci még ügyesebb volt! Jaj be jó nekik! Óh azok a mézes napok...

zarja

He-he Katkat! Ugyanilyen kádat vettem én is. Na akkor együtt örülünk együtt sírunk benne. 8) Egyet hiányolok, az aljára valami leeresztő lyukacska azért nem ártott volna.

zarja

Nóri! Ránéztem a kalács receptedre és riadtan bementettem a kedvencek közé. Így első nézetre baromi bonyolult. De szép lett a Tiéd! Szóval légyszi inkább lepj meg azzal a "meggyes beledobálóssal" a finomított kiegészítőkkel együtt :D .

Nekem ma megint hányingeres napom van, brrr. Véglegesen csak februárban fogok megszabadulni tőle?

Párom ma szembesült a ténnyel, hogy a táppénzem az biza csak 60% :shock: . Azt hitte 70. Hát minek nézi a híradót? Most beparázott, hogy honnan teremtsen pénzt. Pedig amióta itthon vagyok szerintem sokkal kevesebbet költünk. Nekem ugyanis nincs hol. A bevásárlásokat meg ő intézi. És mindkét bankkártyánk nála van. A faluban nincs ATM.
pammut

Csajok!

Megtörtént a nagy áttörés! Pocak-kenegetés után a kis drágám végre belerúgott apa tenyerébe! Nem is egyszer! :lol: Szabi csak úgy dagad a büszkeségtől!

Ronci: a csokiskeksz recept érdekelne, ha egyszerű! ;)
zuzmooo

Bori:
3tojás
30dkg cukor (lehet kevesebb)
40dkg liszt
8-10dkg margarin
1 vaníliás cukor
1sütőpor
3dl tej
citromhéjj

Anyós mindent egyben összekever. Én annyi különbséggel, hogy szétválasztom a fehérjéket és azt külön felverem. A sárgákat meg a cukorral jó habosra. Bele a lisztes sütőpor meg a a többi. Kb fél tábla étcsokit (nem használok tortabevonót, csak lidlis 70%-os étcsokit, vagy Tibit)
Rászórom a meggyet (általában 30dkg-s zacsi) mit rászórom, mértani pontossággal belenyomkodom! :twisted:
Ha akarom, teszek rá mandulát, vagy diót.
Én nem vagyok oda érte, de irdatlan mennyiség fogy.
Ja és nagyobb tepsi kell hozzá. Magas falú de nem az a nagyon pici. Mindenhol lehet kapni ezt a méretet általában ráccsal az alján.
Én sütőpapírral használom. 200fokra melegítem a sütőt, majd leveszem 180fokra amikor beteszem. Olyan 40perc kb.
Tészta készítéssel max 1óra.

A kalács nyújtása baromi egyszerű. Lévén kelt tészta. Nem izmos mézes sütemény, vagy linzer nyújtás. Nekem nem tartott 10percig sem!
Az egész kaláccsal nem volt 30perc meló. Na jó, a takarítással együtt talán. De annyira jó az alap fehér tészta recept, hogy fogom ezt még variálni.

(ja nagy a pofám, mert a robotgépem dagaszt is, így beleöntök mindent és csak az utolsó pár percre dagasztom kézzel. Már nehezen fér a tál az ölembe a pocaktól! :lol: )
Vendég

Én vettem a hétvégén tepsis sütis újságot. Majd felteszem az fw-sre a scannelt képeket. A héten kicsit átalakítom és megcsinálom valamelyiket.

Lányok: segítségért jöttem. Apával nem tudunk dönteni a babánk nevével kapcsolatban. Már "csak" 6 nevünk van elsőnek és 4 másodiknak. Felsorolom őket, kérek véleményeket.

Vezetéknév: Frankó
1. keresztnevek: Barbara, Dorina, Emese, Kinga, Lilla, Réka
2. keresztnév: Flóra, Hanna, Mira, Zsófia.

Szavazatokat gyüjtögetek.
vicky79
Budapest III. kerület

Én a Frankó mellé nem választanék r-betűs nevet, nekem kicsit "recsegősen" hangzik. A Hanna tetszik legjobban.
zuzmooo

Küldtem mailt.
Vendég

Zuzmoo: A Réka lehet hogy tényleg inkább második névnek lenne jó. A Hanna tetszik, csak olyan sok Hanna van mostanában, ezért nem tudjuk.
vicky79
Budapest III. kerület

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 21:41-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Bejegyzem a szavazatokat.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Nekem az alliterálás miatt a Frankó Flóra tetszik.
De!

Sorban és őszintén:
Barbara: tetszik, semmi kivetnivalóm nincs, pedig a dallamos nevek tetszenek. De illik hozzá
Dorina: hát ismerek pár Dorinát és nem az értelmiségi körökből. :oops: Persze a miskolci bnőm szerint a Noémi cigós. De hát könyörgöm, Miskolcon majd mindenki az, nem? :roll:
Emese: sok Emese született a környezetemben. Sztem pár év múlva divatnév lesz. Szép. Jó a hangzása is. Lehet becézni is! Amúgy is egy tündérMESE, hogy ő most van Nektek, nem? :D
Kinga: Szeretem ezt a nevet, de mióta a Laci megkörnyékezte a K. kolléganőjét, valahogy nem a kedvencem. Nekem ez illik legkevésbé a vezetéknévhez.
Lilla: Asszem elfogultság miatt nem nyilatkozom. Nekem a kedvenc nevem. De a Frankó mellé annyira nekem nem. Meg minden osztályban lesz vagy 3belőle!
Réka: Nálunk ez volt a 2. lehetőség a Noémi helyett. Imádom. Egy hullámos hajú, barna kiscsajt képzelek Rékának. Nem túl gyakori, rövid és gyönyörű.

Hanna:
nagyon-nagyon sok Hanna van manapság. Talán mert nagyon szép... :roll:
Mira: imádom. Mirci. Bár 2. névnek necces, mert talán csak az Emesével hangzik jól. Frankó Dorina Mira Hogy tessék? Mi a neve?
Zsófia: valami királynői név. Mindig van Zsófi valahol, de sose tucatnév. Sztem nagyon elegáns. De inkább első névre koncentrálj, mert ahhoz kell passzolni a 2.-at.

Remélem nem volt túl bántó amit írtam. Sokszor megbánom utólag... :oops:
Vendég

És hogy még pofázzak kicsit, nálam az első nevekből a Barbara, Emese és a Réka jön be legjobban.

A Barbara mellé a Hanna tetszik, a Zsófia már mondjuk sok lenne.
De a Frankó Barbara Hanna szép.

Az Emese mellé is mennek a 2. nevek, mert annyira eltér hangzásban a vezetéknévtől, hogy nem lesz monoton. Talán megint a Zsófia a kivétel a 3szótag miatt.

A Réka mellé is jó mindegyik 2. név nekem! Ahhoz még a Zsófi is!

Na pofa lapos, mert idenőtt a seggem! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Nóri: azért a Miskolcon mindenki cigány, elég erős volt.
zuzmooo

nóri: Hát Miskolcon tényleg elég sok a cigó. Mióta felköltöztünk pestre és csak havonta járunk haza, azóta egyre többnek látom őket. És egyre rosszabbnak, mert a régi rendes cigányok kezdenek eltűnni De hogy is jött ez a Dorinához? Bocsi, csak az összefüggést nem értettem.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát ahonnan én jövök, ott is sok van. Nincs nekem velük semmi bajom. Sőt. Ahogy Viki mondja, van sok rendes is. Csak nem az a jellemző. Csak azért mert valaki az még nem ítélem el.
De volt olyan osztálytársam, aki potom 4évvel volt idősebb és meglátott az utcán a haverjaival és szó szerint menekültem, mert meg akartak erőszakolni. Úgy 11éves lehettem. :oops:
A másik a nagyanyám gyógyszerére adott pénzt lopta el tőlem. A harmadik anyám boltját rabolta ki. Ezek mind osztálytársak voltak. És nem csak 3 volt. :cry:
És hát 2 is Dorina volt. Persze nem Frankó, hanem más. De valahogy ez maradt meg bennem. De most már sajnálom, hogy leírtam... Bocsánat érte! :cry:
Vendég

a férjem elfelejtette átállítani az órát. felkeltett 5-kor :twisted: és még csak le sem esett neki, azt mondja, nézd, már ennyire nincs pénze a tévének, hogy nincs adás :D :shock: akkkor már gyanús volt és megnéztem az órát :lol: :lol:

Nóri!

Tárnokhoz közeli részen.
kalács, nem ér sokkolni ilyen fotókkal:)

Vicky
nekem a 2. nevek jönnek be főleg, mind3.Mirát én is felírtam anno.

náunk most Blanka vagy Gréta tűnik befutónak.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggelt Lányok!
Ahogy nézem, a babanet (vagy ahogy Apa hívja: Banyanet) is elfelejtette átállítani az órát. :D
Amúgy ma hamarabb megyek be, ezért kukorékolok. Már a kutyákat is kivittem, megfürdettem, megetettem. De semmi kedvem a munkához. Este megkérdeztem Apát, hogy mit gondol, meddig húzzam a dolgozást. Azt mondta: ahogy érzem, rám bízza. A pénzügyeket majd megoldjuk valahogy. Mondtam neki, hogy ez így nagyon xar, mert tudom, hogy kellene a pénz, de olyan stresszes időszak jön a melóban, hogy az kicsit sem hiányzik nekem meg Lilinek, ráadásul fáraszt is a dolog. Azt hiszem, ma beszélek a főnökömmel, hogy ha minden jól megy, jövő héten már nem megyek dolgozni. Talán megérti.
Amúgy a műtött térdem is bemondta az unalmast: hétvégén (pedig nem is gyalogoltam sokat) cipóra dagadt, és most is fáj kissé... :(

Kattkat:
Kutya jól van, ma megyünk vissza kontrollra (meg a kicsinek a kötelező szurikra). De mindkettő egészséges -nek látszik. :)

Vicky:
Nekem (is) az Emese Mira tetszik leginkább. :D

Na, megyek húzni a zigát... :evil: :cry:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

juti!!! Akkor lehet, hogy ugyanúgy fogják hívni a kicsi lányunkat? nálunk is vagy a Hanga vagy a BLANKA lesz a fő neve..még nincs meg a végleges döntés..
zuzmoo! a csokis keksz receptjét mindjárt beszerkesztem ide!

Kép
Kép
ronci

Amerikai csokis keksz
Hozzávalók:
25 dkg margarin
1 kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
15 dkg cukor
15 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
20 dkg liszt /kezdésképpen, aztán kb. még egyszer ugyanennyi, mert addig kell rakni, míg már alig bírod keverni..de tényleg alig bírd kavarni!!!!Lehet nekem azért kell sokkal több, mert én réteslisztből csinálok majdnem mindent.Sima liszttel lehet elég a 20dkg is, de a lényeg, hogy alig bírd összekeverni: az első sütésből kiderül, hogy jó-e, mert ha nagyon szétfolyik, akkor lehet még sűrűbbre is keverni! :lol: :lol: /
10 dkg mandula /szeletelt: ez nem muszály/
10 dkg étcsoki /apróra vágva, de lehet több is: én mindig sokkal többet szoktam rakni/

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a leírás szerinti sorrendben összekeverjük. A tepsire sütőpapírt teszünk (egyszerűbb kettő tepsivel dolgozni). Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk, nem túl közel egymáshoz (nekem 16 db fér el egy tepsin). 8-10 perc alatt megsül, közben a másik tepsit elő lehet készíteni, így folyamatos a sütés. Mandula és étcsoki helyett lehet bele tenni diót vagy mogyorót, és a gyerekek megmaradt mikulás- vagy nyuszicsokiját
megjegyzések: Mikor kiveszed a sütőből: én egyből felszoktam egy sütőlapáttal szedni az összes sütit a papírról, mert egyszer odaragadt mikor rajta hagytam: és egy tálcára kirakom, úgy hogy egy 5percig la. ne érjenek össze, aztán meg átrakom egy tányérra egymásra, mert utánna már nem ragadnak össze..
Kb 7-8sütésre való ez az adag. És nyugodtan használhatod végig ugyanazt a sütőpapírt, kibírja. Ja és én is 2tepsivel csinálom, mert így mire kiveszem az egyiket, addigra már tudom berakni a másikat.
Azért kell messzire rakni egymástól a kupacokat a tepsiben, mert széjjelebb folyik a vaj miatt, mint amekkorát belerakunk.
Ha este csinálod, akkor másnap reggelre már isteni puha a süti. Ha kevésbé édesen szeretitek a sütiket, akkor lehet kicsit kevesebb cukorral is! nálunk édes szájúak a fiúk!

Bocsi a sok kommentért, de egyszerűbb így, mintha mindent a magad kárán tanulsz meg.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Viki!

Egész este forgolódtam és nagyon nem tudtam aludni. Itt, most mindenki előtt elnézést kérek, mert nekem nagyon sz@rul esett, amikor a legjobb bnőm lehurrogta a Noémit. :oops: Még gondoltam is magamban, hogy mennyire nem illik ilyet csinálni! Erre mit csinálok???? :oops: Őszintén, szívből sajnálom!
Már nagyon érik az a sütizés... :D
Vendég

Nóri!

Ha sok időd van, igazán kiszerkeszthetnéd hogyan is készült az a kalács :D ! Én ott a csokis és nem csokis rétegeknél meghátráltam.
Egyenlőre gyűjtögetem a recepteket, s ha már merek majd kicsit többet ugrálni, próbálgatok. Egyenlőre szeretnék baj nélkül elérni két sarokkövet, a 24. (már csak 10 nap) és a 28. hetet. Aztán a többit :D . Beszélem én a fiacskámnak, hogy a február az jó hónap a születésre.

Vicky 1. nevekből
Emese: egyik kedvenc nevem
Barbara: szép, de én a Borbála formában jobb kedvelem (mivel én is az vagyok :lol: )
Kinga: szép és nem gyakori

2. nevekből
Flóra igazán szép és kedves
Zsófia több kedves ismerősöm neve, kellemes emlékeket idéz

Kakti Szerintem szegény műtött térded is egyre nagyobb terhet kénytelen viselni, aztán biztos hatnak rá a hormonok is, meghát ez a gyakori időváltozás sem tesz jót neki, pláne ha nedves és hideg jön. Jó lenne többet felpolcolva pihentetni!

Hát az óraátállítás minket is megtréfált. Én azt hittem a következő hétvége :oops: . Szegény sarjaimat szépen felébresztettem 7-kor, öltözés, reggeli, miegymás és indítottam őket szentmisére. 10 perc múlva hazajöttek azzal, hogy majd 1 óra múlva újra megpróbálják. Szegények :oops: . Kénytelenek voltak addig rajzfilmet nézni :lol: .
pammut

Nekem annyi lánynév tetszik, hogy nehéz lenne felsorolni az összeset.
De a 3 tutiban biztos benne van a Léna, Gréta, Mira.
Bár már meséltem, amikor Apa le "Réti"-zett egy "Grétit. Az nagyon ciki volt. Erre tegnap este közölte, hogy neki mennyire bejön a Gréta név... :shock: Jó, hogy tudja, mi is az! :lol:
De ő nevekből analfabéta. Van egy ismerős, akinek Berill a lánya és Kirill a fia. Na azt rendszeresen megkeveri. :oops:
Vendég

Nóri!

Hogy egy név mennyire tetszik valakinek vagy nem, mit idéz fel benne, az erősen szubjektív. De azért kerek perec lecigányozni a másik választott nevét nem illik, de szerintem megbocsátható. S szerintem topikunkba simán belefér egy ilyen "bocsi - megbocsátok". Volt már ennél nagyobb vihar is :D .
Engem a más véleménye nem befolyásol, márcsak azért sem, mert nálunk ilyen szép és különleges nevek nem befutók. A kis hagyományos neveinkre meg nincs is nagyon mit mondani :D .
pammut

Te Nóri, mi a Te ismerősöd? Orosz? Haha, egy roma csajszi a dél-amerikai sorozatok nyomán Ámír-nak akarta keresztelni a fiát. Közölték vele, hogy nem anyakönyvezhető. Erre mi lett? Mánuel. :lol: Karika (vagy Kolompár) Mánuel :lol: :lol: . Azóta is jókedvre derít, ha eszembe jut. Pláne, hogy a rokonság a kórházi 5 nap alatt se nagyon volt képes memorizálni.
pammut

Bori, arra gondolsz, írjam le, hogy csináltam a nyújtást?

Hát csak leírva macera. Olyan, mint vasalni kb. Bár nekem nem lett réteges, mert elcsesztem és kisebb formába akartam tenni. De nem fért bele. Viszont már szétszedni nem tudtam a fonatot, így át kellett nyújtanom az összefont verziót. Így ugrott a rétegződés.

Szóval ha az alap receptet csinálod, akkor egy kemény tésztát kapsz (nekem a mikrós tésztakészítés tovább tartott és kellett bele +1ek keményítő)
De aztán lett belőle tészta. Kihűtöd és kinyújtod téglalappá.
Beteszed a hűtőbe.

(nekem ezalatt már a gépben forgott a fehér tésztám, mert amíg mikróztam a csokisat, kimértem a hozzávalókat - kalácshoz a porélesztőt is felfuttatom.)

Szóval ha kész a csokis, lehet keleszteni a másikat. (én nem tettem hűtőbe, csak az asztalon hagytam kb 3/4-órát.

Kivettem és kb kétszer akkorára nyújtottam a fehér tésztát, mint a csokisat. Majd félbehajtottam és kinyújtottam. Aztán a négyes hajtás, ami a képen látszik. Jó sok lisztezés mellett újra kinyújtottam, majd 3-ba hajtottam, mint a francia borítékhoz a levelet. Aztán még egy négyes.
Utána 3csíkba vágtam, mint a sima fonott kalácsot. Bár én kicsit megsodortam, hogy kígyó legyen belőle!

Kb annyira volt macera, mint konyharuhát vasalni. 3-4konyharuha meg sem kottyan. :lol:

Kép
Vendég

Jó reggelt Csajok!

De jó nektek, hogy van kedvetek sütögetni. Irigykedem. Én inkább lustálkodom és felvetem anyósnak a kívánt sütit ő meg megsüti :lol: Nagyon szemtelen vagyok? :oops:

Frankó Barbara Hanna volt az én befutóm is mikor megláttam a neveket, de a többi is nagyon szép. Ez így együtt nekem nagyon tetszik.

Képzeljétek. Egész éjszaka sokat forgolódtam. Nem tudom, hogy hogy feküdhet a kis drágám, de sem jobb, sem bal oldalamon nem hagyott aludni. Mindig ott motoszkált amelyik oldalamra feküdtem. Úgyhogy háton kínlódtam végig az éjszakát. Most majd le szakad a derekam. :cry:

Most számoltam... Még 8 hetet kell dolgoznom... :cry: :cry: :cry: Nem tudom meddig bírom még... :x

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Annak idején a nagyanyám barátnője amikor kérdezték, hogy hívják az unokát, csak mondta, hogy valami köztársaság. Aztán elővette a papírt a pénztárcából: ááá Dominika! :lol: Sztem ez aranyos! :lol:

Nem orosz az ismerős. Csak max vicces kedvében volt.

Nálam beteszi a kaput, amikor a szülők vicceskednek a gyerek nevével. Gábor Gábor...stb. Bár láttam a tv-ben egy Gábriel Gábort, az nem rossz.
Vendég

szasztok!

név: Nálam a Dorina a befutó, nekem az nagyon tetszik!!!!

Reni!
Én sem akarok még 8 hetet dolgozni, de sajna pénz miatt muszáááj :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Annyit pofázok, de közben mindig elfelejtem a lényeget:

Eszter!

Van egy ismerős, aki árul Pop-int. Meg tudja hozni kedvezménnyel, ami nem tudom, mennyi lesz.
Ha tudom, majd szólok, hátha érdekel Téged is.
A Monapel nagyon jó, bár én nem ismerek olyat, aki mindkettőt használta volna. Viszont én lusta vagyok. Csak akkor vágok bele a moshatózásba, ha csak annyi kényelmetlenséggel jár (nagyjából) mint az eldobható. Szóval marad a Pop-In.

Viszont nagyon szép külsőket lehet kötni, amire Téged biztos rá lehet venni!
http://csipolka.blogspot.com/2008/11/blog-post_01.html

És ráadásul én nem vágok bele születésétől. A Jóisten összes pelenkája sem lenne elég napi 10-12db-os fogyasztás mellett. Szóval az első két méretet, amit úgyis nagyon hamar kinő még eldobhatóval csinálom végig. Aztán nyár környékén jöhet a mosható is!
Vendég

Vicky, én is tennék egy szavazatot a Barbara mellé :lol: Én Lillával elfogult vagyok :lol: , de nekem a Ti nevetekhez a Barbara tetszik a legjobban.
Mivel én több okból is egynév párti vagyok, nem szavaznék másodikra :lol:

Én speciel fel voltam/vagyok készülve a Léna név nagyarányú nem tetszésére, de ez van. nekünk tetszik, marad,
Kedvenc kérdéseink: ezt hogy találtátok ki? bevált válasz utónévkönyvből... Van egyáltalán Léna nap? van 3 is (speciel én sem tudom melyiket fogjuk tartani, de majd kiderül - de ezzel nem adok lovat a kétkedőknek...)
Orosz név?- válasz nem (egyébként mivel nekem is ez volt a meggyőződésem, nem fáj annyira... másokat meg megnyugtat, hogy nem az az eredete... de ha az lenne se lenne baj.)
Ja és amikor februárban az elment babának Lucát akartam, az se tetszett senkinek, most meg azzal jönnek miért nem Luca??? Nekem az is tetszett :lol: de akkor is hurrogtak a Luca széke mondással (pedig sajna Kistesó nálunk tényleg lassan készült :wink: ) Szóval pro és kontra sok szép névre sok hülyeséget fel lehet sorolni, de szép úgyis az, ami nektek Apával tetszik, utána úgyis mindenki megszereti :lol:

Nóri, azt mindig megállapítom, hogy a nevekben egyezik az ízlésünk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Én meg megállapítom, hogy irigy vagyok a vezetéknevetekre, mert annyira szépen hangzik a keresztnevekkel 8)
Nekem marad a Balogh... :lol:

(Annak idején após jött azzal, hogy majd csúfolni fogják Lucát, hogy "hol a széked Luca?" :roll: hát az nagyon nagy csúfolás :lol: )

Én pl olyan hülye vagyok, hogy nem szeretem, ha Nórának hívnak. Ez gyerekkori pszichés behatás eredménye. A barátaim Nórinak hívtak, akik nem szerettek és csúfoltak (dagi voltam és eminens, volt belőle elég) azok Nórának.
Így tudat alatt belém épült, hogy aki nem szeret, az Nórának hív. A hivatalos ügyeket leszámítva összerezzenek, ha "lenóráz" valaki. :oops:
Persze ezt inkább nem szoktam elmondani, mert sztem sem teljesen normális dolog, ha valaki a nevét tartja csúfolásnak... :roll:
Vendég

Ja és ha valaki szereti, van isteni kakaós csiga receptem. Olyan, mint a régi. Ragad és puha. Nem kőkemény, ropogós. Mint a mai:
Kép
Vendég

Köszönöm a véleményeket, most gyorsan csak a nevekre reagálnék.

nóri: Én nem igazán sértődtem meg, csak kicsit nehezen fogtam fel, hogy hogy is jutottunk el a Noémitől a Dorináig, de utána eszembe jutott, hogy a te lányod Noémi. Egyébként ez a név nekem is tetszett, de apáék felett is lakott egy csaj (nem C kategóriás, ahogy ők hívják) és sokszor lett rendőrségi sztori a dolgokból. Aki nem ott lakik, az biztos csak azt hallja, ami a tv-ben van. Sajnos ez a kép jár miskolchoz, ez van. Bár ott nem a Dorinából van sok, hanem a Pámellából meg az Eszmeráldából. :) Tényleg ne idegesítsd magad ezen.

juti: Nekünk is tetszenek a második nevek, csak arra jutottunk, hogy ezek közvetlenül nem illenek a vezetéknévhez. De második névnek tök jól hangzanak.

Ez a Barbara Hanna azért érdekes, mert az egyik kedvenc mesénk a Tom és Jerry. Emlékeztek még a készítőkre? William Hanna és Joseph Barbara. :D Apa tegnap közölte a vonaton, hogy akkor a lányunk Barbara Hanna, ha meg fiunk lesz akkor Vilmos József. :) Még lehet befutó.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóriiiiiiii, nemáááááááááá, totál rá vagyok kattanva a kakaós csigára, és ilyet teszel fel??????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?